Zákazy vjezdu cyklistům v Rakousku

99 nepřečtených
  • pee.tr

    Máte nějaké negativní zkušenosti (pokuty atd.) s pohybem na MTB v Rakousku nebo Německu po lesních a polních cestách? Pohybuju se občas za hranicemi jižních Čech a téměř tam neexistuje cesta, u níž by nebyla buď závora nebo častěji značka zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou „platí i pro cyklisty“. Taky jsem tam žádné bajkery nikdy nepotkal. Včera bych vrchol, když jsem přijel po značené turistické zpevněné široké lesní cestě k zamčeným vratům a nekonečnému plotu, který jsem musel i s kolem překonat mezerou mezi vraty, abych se vůbec měl kudy dostat dál do rakouského vnitrozemí. Vypadalo to jak nová železná opona. :-) Jednou stranou to sice z pozice majitelů nemovitostí chápu, ale doufám, že se tenhle stav k nám nedostane (i když ty zákazy a závory se už začínají objevovat i u nás a i na obecních cestách). Připadá mi to, že se v Rakousku cyklista mimo cyklostezky nemá kde svézt.

    0 0
    • Jamin  

      Sakra tak tohle sem před cestou do rakouska nepotřeboval přečíst…

      0 0
      • pee.tr  

        Ono to nebude asi nic nového (aspoň ne v oblasti o níž píšu), ale zajímají mě zkušenosti ostatních, jak moc to je dodržováno. Je fakt, že když jsem tam někdy nějakého pěšího potkal, koukal na mě docela divně.

        0 0
        • Jamin  

          Tos mě trochu i vyděsil, já v rakousích teda ještě nebyl, ale v plánu je nejet po asfaltu… A hlavně třeba i přespat někde v lese. Asi to budem muset risknout :-)

          0 0
          • obda  

            Pokud se nepletu, tak oficiálně jsou zakázané všechny pěší trasy (Wanderwege). Jezdit se smí jen na explicitně povolených trasách, což častou jsou nudné lesní cesty. Ale jsou oblasti, kde je toho na výběr dost.

            0 0
            • vlasto  

              pletes se. Muzes i na Wanderweg.

              0 0
              • pee.tr  

                Já bych zase řekl, že se neplete. Soudě dle toho, co jsem tam včera viděl napsáno na tabulkách na jihu Novohradských hor. Ale už si to přesně navybavuju ta slova a jistej jsem si taky nebyl. Navíc právě ty Wanderweg vedly v těch cestách, na kterých je u vjezdu ze silnice zákaz vjezdu.

                0 0
                • vlasto  

                  Tak napriklad cely Hongartrail(20km), znaceny jako Wanderweg, je v poho i pro bajkery. Grünberg, z ktereho vedou 4 Wanderweg-y, vse je otevreno i pro kolare.Muzou byt mistni zakazy, ale vseobecny zakaz vjezdu bajkeru na Wanderweg neexistuje. I kdyz nekde je, kontrola neexistuje. Zadny strach.

                  0 0
                  • obda  

                    Podle těch stránek ministerstva je to naopak, jezdění v lese jezakázaný všude, kde není explicitně povolené (místní vyhláškou atp.)

                    0 0
              • obda  

                Tohle jsem slyšel od rakušáka, mohl se plést. Nicméně v lese platí, že, by default, je jeřdění na kole zakázáno, včetně lesních cest a pěšinek. Viz můj odkaz na stránky rakouského ministerstva dole.

                0 0
          • vlasto  

            zadny strach o jezdeni. S tim prespanim ale pozor. Pokud to bude nejake lesni odpocivadlo u trailu, sotoliny nebo asfaltky, tak zadny problem, ale nebivakuj nekomu na zahrade bez zeptani se. Vetsinou te stejne nechaj, nebo te poslou do sennika.

            0 0
          • Spící kníže :-)  

            V lese nepřespávej, lesník nebo těžaři na tebe zavolaj policajty bežná věc. A flastr pokud tam budeš dostaneš.

            0 0
    • kubad  

      soukromé vlastnictví ti asi nic neříká co? to máš zhruba totéž jako by ti někdo procházel přes dům

      až tě tam někdo chytne budeš mít celkem drahý *******

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • pee.tr  

        Ty seš ale nějak vostrej. Když tudy je vedená oficiální turistická trasa a navazující cesty, tak jak se tudy máš dostat? Jinak značka „zákaz vjezdu“ je jedna věc, ale cesty mají svůj určitý status a nelze, tedy aspoň u nás, paušálně říci, že nemůžeš jet po soukromé cestě. Natož po obecní. U těch jsou ty sloupky v cestě a závory u nás dost sporný. Obce tím sice chrání vlastníky okolních pozemků před vandaly a zloději, ale od toho to je obecní cesta, aby tam mohl každý bez problémů jet. A cesty především v lesích (ale i mimo ně), někdy i asfaltové, jsou hodně často po soukromých pozemcích ať už třeba o pár metrů mimo, kdy došlo historicky k vyjetí cesty mimo původní v mapě a nebo prostě jen časem vyježděná nová cesta přes lesní pozemky lidí. Ani silnice I.třídy u nás v mnoha místech nejsou vlastnicky vypořádány a jezdí se lidem po parcelách. Tolik k soukromému vlastnictví. Rozhodně to neni totéž, jako by ti někdo procházel přes dům. To jsi mimo.

        0 0
        • kubad  

          hele klid, neřeš co je u nás, bohužel :( ptal ses na Rakousko tak nevím co meleš o stavu u nás !!!

          V Rakousku si v civilizaci a tam je to jinak na cizí se neleze, zákazy se dodržují, a a pokuty sou mastné

          a tam to srovnání s domem sedí na 100%

          0 0
          • pee.tr  

            Já jsem klidnej :-) Je fakt, že u nás vlastně zákaz vjezdu platí do lesů taky, akorát to není osazený všude značkama. To, jak píšeš o civilizaci beru, akorát je to v tom případě až moc dotažený k dokonalosti :-) Kdybychom byli slušní lidé, tak nemám problém, aby mi někdo projížděl po cestě, která vede přes moje, když mi tam nebude sypat smetiště. On to je možná i důvod proč je u nás tolik rozmohlý mountainbiking včetně nejvíce uskutečněných závodů na počet obyvatel. Nevěřím, že by třeba na KPŽ či jiných akcích někdo sháněl souhlasy od majitelů všech pozemků, přes něž se jede. Možná v nějakých ožehavých míste ano, ale aby někdo vytyčoval v terénu trasu a nasazoval ji do vlastnické mapy… To by často ani nešlo nikde projet.

            0 0
          • pee.tr  

            Jinak mě jde třeba o situaci, kdy jedu z Čech po zpevněné lesňačce, které pokračuje dál za hranicemi. Pokračuju v Rakousku (nikde žádný zákaz) třeba 5km a na konci, kdy chci vyjet z lesa na silnici, podlézám závoru se zákazem. Takže se jakoby nemám kudy vrátit zpátky.

            0 0
          • prvniodkonce  

            Vůbec nerozumím právu a těmto souvislostem, ale mám pocit, že les už dle lesního zákona nelze nikdy považovat za stejný level jako zahradu nebo barák. A volný vstup do lesů byl na základě lesního zákona na celém území monarchie tuším už od Marie Terezie a minimálně u nás to platí dodnes, takže předpokládám, že by mohlo i v Rakousku…

            0 0
            • Jamin  

              vstup možná jo, ale vjezd už asi bude problém. Jat to tady tak čtu, tak se asi na nějaký fašistický rakousko vyseru.

              0 0
              • kudlanka32  

                ono je spis socialisticky – kdybys videl jak se maji rakousti farmari (novy baraky, 2–3 tereni BMW a tak). Jediny rozumny vysvetleni jsou dotace na zemedelstvi, pac vykupni ceny to asi nebudou jinac by to tam ti nasi vsechno navozili.

                Suma sumarum – soukromy majetek ano, ale zda se ze za verejny penize. Nekdo by mel tuhle evropskou schizu resit.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
            • obda  

              Vstup do lesa je volný, vjezd je jiná kategorie. Tohle je oficiální vyjádření ohledně ježdění v lesích v Rakousku:

              http://www.lebensministerium.at/…nimwald.html

              0 0
              • vlasto  

                To je zakon z doby kamenne, ten tady opravdu nedodrzuje nikdo, krome te casti ohledne odpovednosti pri uraze.

                0 0
                • obda  

                  Ok, takže správná odpověď zní „zakázaný je to zákonem, ale normálně se porušování toleruje“, jest tak?

                  0 0
                  • vlasto  

                    S vyjimkou okoli kamenolomu a vyslovene privatnich cesticek a pozemku( nepatricich ÖBF), je to tolerovano. Za tech 10 let jsem se do konfliktu nedostal i kdyz jsem hajneho, myslivce pripraveneho ke strelbe, potkal hodne krat.

                    0 0
                    • obda  

                      Ok, díky za info.

                      0 0
                    • pee.tr  

                      Taky děkuju. I když ta věta s myslivcem připraveným ke střelbě… ;-) Ještě musím dohledat, co to je ÖBF :-)

                      0 0
                      • Jamin  

                        Österreich Bike Forum

                        0 0
                      • vlasto  

                        Österreichische Bundesforste. Neco jako ceske statni lesy.

                        0 0
                        • pee.tr  

                          Aha. Doufám, že tam státních lesů neni tolik, co u nás. Kdyby jo (i když asi jak kde), tak těch opravdových zákazů bude dost. Pokud to tedy ÖBF nemají speciálně označený.

                          0 0
                          • vlasto  

                            Myslim ze minimalne tady v solne komore jim patri 90% plochy. Ti jsou ale tolerantni, na rozdil od soukromniku, takze to je spise pozitivum:-)

                            0 0
      • jipík  

        soukromé vlastnictví je jedna věc a cesta popř. i vyšlapaná pěšina která vede i přes soukromé pozemky a používá se déle, teď nevím přesně třeba plácnu 50 let a je zamalovaná na katastru musí zůstat přístupná, tento zákon se přebírá snad už od té Marie Terezie, tak že pokud ti jde cesta, stezka, pěšina přes obývák, tak máš se soukromím vlastnictvím smůlu :-)

        0 0
        • kubad  

          dík za info, ale bavíme se tu o rakousku jestli sis nevšiml !!!

          0 0
          • jipík  

            (soukromé vlastnictví ti asi nic neříká co? to máš zhruba totéž jako by ti někdo procházel přes dům

            až tě tam někdo chytne budeš mít celkem drahý *******)

            to jsi tam nepsal a nejsme náhodou zase v bývalým rakousku-uhersku tedy po novotě evropský unii

            0 0
            • kubad  

              přečti si na co reaguješ a na co je ta reakce příště, místo těch pseudomouder

              0 0
              • jipík  

                reagoval jsem na tebe

                0 0
                • kubad  

                  jj akorát trochu o koze místo o voze

                  0 0
                  • jipík  

                    však ty jsi evropské soukromé vlastnictví taky trochu zamerikanizoval

                    0 0
                    • kubad  

                      z rakouska uděláš česko pak ameriku hmm, co z tebe ještě vypadne :D

                      0 0
                      • jipík  

                        ne z česka rakousko, 300 let jsme trpěli pod Habsburkem a když to Masaryk se Štefánikem rozdělili, tak to teď spojujem a budem dalších 300 let trpět pod vlajkou EU, a ameriku sem taháš ty, u nás se pořád se soukromým vlastnictvím můžeš jít vyfotit i když ti vlezou do baráku, tak jim ani nemůžeš nafackovat a ty tady strašíš s americkým pojetím soukromého vlastnictví

                        0 0
                        • kubad  

                          v cem do toho taham ameriku?

                          0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • winter78  

      Áno, kolegovia z práca to tiež spomínali. Dá sa síce jazdiť aj tam, ale treba myslieť na to že pokuty za porušenie sú tam vyššie a ľudia nemajú problém zavolať policajtov (alebo nejaké regionálne policajné hliadky…či ako to tam nazývajú).

      0 0
      • vlasto  

        regionalni policejni hlidku si na trailech neumim opravdu predstavit, neco takoveho tady neexistuje, co by se specializovalo na kolare( oblast salzkammergut), maximalne te muze potkat hajnej, ktery te v nejhorsim upozorni, ze je tam zakaz. Staci slezt z kola, chovat se pratelsky a vec je vyresena.

        0 0
    • vlasto  

      Pobavils. 10 let jezdim v rakousku, z toho je 80% po zakazech.A ze bych tam nikoho nepotkal?? Normalni zakaz vjezdu s dodatkovou ceduli: plati i pro cyklisty na stezkach, patricich ÖBF je tam: 1. vzdy z duvodu pravnich(tady pokud nekdo da do uzivani stezku, tak se musi o ni starat, bere za to penize od statu a je pravne postizitelny, pokud si tam prerazis drzku v nejake jame), 2. stezka nikam nevede – evidentne tvoje zkusenost, 3. probihaji na ni lesni prace a posledni aktualni 4. je silne poskozena murama nebo vodou. Ani na jedne ti majitel, kdyz te potka, nic nerekne. Vyjimku tvori oblast, kde jsou aktivni kamenolomy.

      Na stezkach nepatricich ÖBF je situace jina, jde o pozemek, kde si majitel nepreje, abys mu tam jezdil. Reakce z vlastni zkusenosti: 1. dobre bavici se particka mi vysvetlila, ze jsem zabloudil a ukazala kudy, 2. napadli me dva rozzureni psi, 3. razny majitel me poradne zjebal, musel jsem otocit a tlacit ven z pozemku.

      Ver mi, v rakousku lze jezdit vsude, kam jsi schopen s kolem vyjet a sjet odevsad, co tlumice poberou.

      0 0
      • pee.tr  

        Úplně nechápu, čím jsem pobavil, jezdím tam zatím bez obav, ale protože německy bych se tam těžko domlouval a zákazy tam jsou fakt na každý cestě (nejsou to jen ty značený wanderweg, ale hlavně lesní cesty většinou pro zpřístupnění lesa a práci v něm), tak jsem chtěl od zkušenějších znát názor. A vidím, že i ty se tu hodně liší.

        0 0
        • vlasto  

          vysvetluju to nahore: aby nemusel nest majitel odpovednost, tak tam radeji streli zakaz. Pro nas je to malo pochopitelne, protoze malokdo z nas, kdyz nekde hodi tlamu, to bude davat k soudu. Bohuzel jinak je to s turistama z nemecka a beneluxu.

          0 0
      • malamala  

        Přesně jsi to popsal.

        0 0
    • scoty  

      Není nad to opustit všední dny…:-D

      0 0
    • Spící kníže :-)  

      Třeba já jezdím smer Rakousko velmi často, jsem normální člověk – takový lepší čech. Co nekrade, je slušnej, nedělá bordel, dodržuje naprosto přesně co je napsáno. Když je zákaz vjezdu platící pro cyklisty tak neleze přes plot :-)A když je ve městě autem 30 nebo 40, tak tak jedu :-) Má to svůj důvod.

      Jezdím na silničním přes Znojmo, a hraniční přechod za Hnanice – Retzbach dál směr na Retz – a bud Vídeň nebo dál.

      Policajti jsou vesměs příjemní, popovídaj. Nezažil jsem žádnýho idiota jako třeba kousek za Berlínem u dálniční policie. Pokutu na kole jsem nedostal. Takže kdo se slušně chová nemá se čeho bát. Ano cedule zákazu pro cyklisty tam jsou. A pokuta za ně hrozí. Vše je to označeno značkou nebo nápisem. Lépe se dívat a číst. A nemusíš mít obavu. Lidé jsou v Rakousku velmi příjemní.

      0 0
      • pee.tr  

        Taky se snažím doržovat a zrovna mě osobně je dost proti srsti, když se někdo chová opačně (třeba to dodržování rychlostí). Akorát tady přes ty zákazy bych se fakt nedostal téměř nikam. Jel jsem přes Kamenec na Viehberg. A ten plot by mě nikdy nenapadlo překonávat, ale já se vlastně nacházel uvnitř něj a chtěl jsem z něj ven na cestu, která vedla podél. Zřejmě si to oplotili z rakouské strany a nepředpokládali moc pohybu z té druhé. Škoda, že jsem neměl foťák. Takhle se to dost blbě popisuje.

        0 0
      • StuntJ  

        Nekradeš = nejsi Čech …

        0 0
    • natureman42  

      V oblasti Waldviertelu sem par let jezdil, i po cestach kde byly znacky ve stylu „Radfahren und Raiten verboten“ .. a pohoda, nikdy nic.. (i kdyz mozna jestli to nebude tim, ze sem tam nikdy nikoho nepotkal :)

      A kdyz uz – vetsinou takovy ty agilni rakousky duchodci s nordicwalk. holema – taxem slusne s usmevem prohodil „Kriskot“, coz mi vetsinou bylo stejne opetovano.. :)

      Jinak v oblasti Bad Grosspertholz (rak. strana Novohradek) maj primo MTB Strecke (vetsinou polnacky, lesni cesty a uvozy)

      Docela pekna stranka na to tema je zde :

      http://www.niederoesterreich.at/…/default.asp?…

      Celkove to co napsal VLASTO mi prijde rozumny a real.

      0 0
    • pee.tr  

      Značka

      0 0
      • Jamin  

        německy neumim, tak by si to přeložil jako „vítej cyklisto“

        0 0
      • vlasto  

        to je znacka na kterou vetsina mistnich vubec nereaguje, pokud ta cesta nekam vede. Tenhle zakaz je na bezne jezdenych kopcich jako treba Kasberg(Almtal), Katrin(Bad Ischl, tam bude v budoucnu DH Strecke), Schafberg, Zimnitz, Grünberg – to jen z oblasti solny komory.

        0 0
        • karliner  

          Nezob se na mne, ale to jsou hrozný kydy.

          Jsi ochotný (i s malamala) tady veřejně slíbit a garantovat, že každou pokutu, kterou případně dostanou maníci, co si to tady přečtou, podle vašich rad se zařídí a pak je někdo drapne mu zaplatíte?

          Stačí příslib na rok 2013.

          0 0
          • vlasto  

            Za oblast äusere Salzkammergut – tzn. od Gmundenu po Wolfgangsee a Attersee, muzu. Kdo ma pripadny dotazy, muzu i vysvetlit, kterym chodnikum se vyhnout(neni jich moc). Kdo ma presto strach, muzu jej o vikendech, pripadne v tydnu od 18:00 doprovodit. Zdarma. V tech pripadech bude pripadny problem resen mnou za vsechny na miste. Staci?

            0 0
          • rock  

            Darmo to hrotíš, co by slibovali? Zakladatel vlákna se ptal na zkušenosti a místní zvyky

            pee.tr || 03.07.2013 09:55:54

            zajímají mě zkušenosti ostatních, jak moc to je dodržováno

            a zkušení mu odpověděli.

            0 0
            • karliner  

              Hrotím. Protože mi to přijde jako kdyby se někdo zeptal někoho z Prahy (nebo jiného města), jestli se u nás smějí prodávat poklopy od kanálů do sběren a odpověď by byla, že zákon to tedy zakazuje, ale spousta lidí na něj sere a krade je, ale nikdo je nijak zvlášť nepostihuje…

              Prostě rada ve smyslu „značky a zákon to zakazují, ale ser na to…“ mi přijde trochu zvláštní, chápeš, co tím chci říct?

              0 0
              • rock  

                V tomhle významu rozumím, zákazová značka je daná a každý si to musí přebrat. Na druhou stranu vlasto i malamala mají v Rakousích naježděno dost, znají místní zvyklosti a na ty se zakladatel ptal.

                0 0
              • vlasto  

                Pred zacatkem sezony byla rozsahla diskuze na Servus TV(Red Bull kanal) se zastupcema rakouskych lesu, majitelama horskych Almu, predsedou nove vznikleho Naturparku Attersee-Traunsee a zastupci bajkerstva, ve ktere se prave rozebiral ten absurdni zakon, kdy za jizdu po trailu kolem reky muzes jit na tyden do vezeni. Vysledek se da shrnout: ÖBF bude tolerovat bajkery na svych pozemcich i kvuli rozvoji a udrzeni turistickeho zivota na Almech. Odpovednost za zraneni bere na sebe bajker na vsech neoficialnich stezkach. Zakon z r.1975, kdy bajk nemel ani Gary Fisher, se bude novelizovat v pristim volebnim obdobi(t.j. pristi rok). Po jeho novelizaci prijdou i mistni upravy v jednotlivych prirodnich parcich. Vic uz k tomu nemam co dodat, kazdy at si tuto situaci probere sam. Pro mne to znamena ze jsem zrovnopravnen s pesakem.

                0 0
                • karliner  

                  Vznesl jsem dotaz na tento web

                  Dobrý den. Narazil jsem na tento zákon:

                  http://www.lebensministerium.at/…nimwald.html

                  Mohli byste mi prosím poslat jeho výklad? Rozumím tomu tak, že vjezd na kole do lesa (po lesních cestách nebo stezkách) je zakázaný plošně všude, kromě míst, kde je to výslovně povoleno?

                  Nebo jak to je? Nerad bych se dohadoval s nějakými myslivci, policajty nebo strážci a případně platil pokuty atd.

                  Toto je odpověď: Děkujeme za Váš dotaz. Je to jak uvádíte. Vjezd na kole do lesa je povolen pouze tam kde je to vyznačeno, poprípadě na osobní povolení majitele lesa.

                  Podepsána Marcela Halbwax z Österreich Werbung.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    No mě ráno u snídaně majitelka penzionu řekla, že to majitelé zakazují jenom proto, že když se tam lidem něco v minulosti stalo, šli za majitelem a požadovali nějaké bolestné a jiné nesmysly (prostě chtěli po něm prachy).

                    Říkala, že když tam člověk na kole pojede, tak mu nikdo nic říkat nebude. Ale moc se mi tomu nechce věřit. Štve mě, že jinak tu není kde jezdit, jen připosrané rovinaté cesty údolím nebo všude, kde jezdí auta.

                    Píšu z města Rauris, kdyby tu snad někdo měl nějaký tip na výlet v pořádným převýšením a terénem na hranici sjízdnosti, sem s ním :)

                    0 0
                    • malamala  

                      Sjeď do Taxenbachu a tam to vezmi po č.4 do kopce. Ale pozor, je to nelegální jako většina tras v okolí.

                      0 0
      • malamala  

        Ten dodatek pod značkou není oficiální, pokud je tam opravdu zákaz, jak je to klasická značka, kde je přeškrtnuté kolo. Takových značek a jiných podobných zákazů najdete po kopcích plno. A třeba v mapě je ta trasa značena jako oficiální trasa pro kola.

        0 0
        • McBlacky  

          taky jsem se s tím setkal, že lokální bike trasa značená dřevěnýma cedulema vedla po cestě, kde byla přesně tahle dodatková značka.

          zákazy rozlišuji ale tenhle si dovoluji ignorovat.

          0 0
      • tom xtr  

        Kdysi nás v Rakousku slušně upozronil lesník, že ten zákaz je na cestě kvůli myslivcům, abychom jim neplašili zvěř až si půjdou zastřílet a že když se vrátíme do 5. večerní a nebudem hulákat, že ať klidně jedeme dál.

        Pak jsem potkal „ochranáře“ na jiné stezce se zákazem, kde bývá hodně turistů – bylo teda zrovně hnusně a nikdo tam nebyl. Po vysvětlení, že tam jedu jen proto, že tu nikdo není, tak řekl OK, a jel jsem v klidu dál.

        Jinak se nepamatuju, že by mě někdo někdy v takovýmto zákazu na lesní cestě v Rakousku zastavil a nedej bože nějak buzeroval, ale zas tak moc jsem jich v Rakousku nepotkal (těch zákazů), takže spíš výjimečná situace.

        0 0
    • petrun  

      Pokud to není kvůli tomu, že pokud hodíš mrchu na soukromém pozemku je zodpovědný majitel. Pak bych to pochopil jako alibismus typu „já jsem jim to říkal“.

      0 0
    • pee.tr  

      Ještě malá odbočka od tématu. V zimě jsem v příhraničí opustil projetou běžeckopu stopu a za párdesítek metrů narazil na skútrem (v mnohem horší kvalitě než v CZ) projetou a cedulemi značenou stopu, která evidetně nevedla žádnou cestou. Jen se kroutila mezi stromy. Místy až tolik, že se do ní nestočili ani běžky. Dokonce bych řekl, že te skútr svým pojezdem v malé vrstvě sněhu poškozoval kořeny stromů a lesní rostliny. V tomto ohledu jsou ty zákazy pro kola na cestách fakt podivný.

      0 0
      • Markony  

        Nedávno jsem na kole projížděl oblasti Waldviertelu a na každé lesní cestě bylo napsáno zakazova značka s nápisem ZÁKAZ JÍZDY NA KOLE A SBĚR LESNÍCH PLODU a to česky .

        0 0
        • pee.tr  

          Hm, taky zajímavá odlišnost. U nás je sběr pro vlastní potřebu povolen a tam ani toto nelze? To už si ty lesy fakt můžou oplotit. Myslím, že třeba u nás nelze plotit co se mi zlíbí. Tam asi jo když si plotí i v lese jak jsem viděl včera.

          0 0
          • vlasto  

            Sber je ponekud osemetna vec. Kdyz si vemes par jahod pri ceste, nebo ostruzin, tak ti nikdo nic nerekne, ale neradi kdybys tam prijel s cesakama na boruvky, nebo brusinky. Nebo vybral jim houby. To s tim oplocenim si musel natrefit na nejaky soukromy pozemek, hloubejc v rakousku v horach moc plotu nenajdes, pokud tim nemyslime elektricke plutky pro dobytek.

            0 0
        • natureman42  

          muzes napsat kde zhruba, tj. mesto, oblast?? Diky

          0 0
        • Honz8t  

          Tak to je potom vše v pořádku, protože to nebylo oficiálním jazykem. Takže určitě neplatné.

          0 0
    • winter78  

      Ono to v živote býva tak, že niekto bude jazdiť v zákazoch celý život a bude mať jednoducho štastie že nenatrafí na nikoho alebo na niekoho kto prižmúri oči. A naopak niekto poruší zákaz jeden krát a nanešťastie natrafí buď na policajta,domo­rodca,farmára alebo majiteľa pozemku s veľkým EGOm a bude mať prúser ako hrom ;-).

      0 0
      • Markony  

        Mě tam fascinoval pořádek okolo silnic a čistota, jediné odpadky byly bohužel ty naše plechovky od českého piva a ruzné obaly .

        0 0
        • Honz8t  

          Mně zase v našem německém příhraničí fascinuje ten bordel v příkopech, jak tam Němci vyhazují odpadky. To by si doma netroufli.

          0 0
      • jeffino  

        je to podobný jak s horskejma chatama v rakousku, někde ti nedovolí si před chatou ani uvařit, někde si můžeš v klidu postavit stan, záleží na tom jak moc dotyčnej chatař má/nemá rád lidi z ostblocku:-/

        0 0
    • Jamin  

      Tak jo, zejtra jedu, šilinky v kapse a povim Vám za 14 dní (jestli mě nazvřou, nebo mě neuvidíte ve zprávách, nebo bojí).

      0 0
      • pepek  

        Čoveče trochu změna, šilinky tam prý už neberou.

        0 0
      • malamala  

        Do jaké lokality jedeš? Máš pláštěnku? ;)

        0 0
      • honzzaq  

        takže tě zavřeli?

        0 0
        • Jamin  

          HEHE ne, akorát sem zapomněl že sem sem něco psal a pak samozřejmě vlákno zpadalo. Jeli jsme přes severní část rakouska a nikde problém, ani do lesa, ani do zákazů, ani při bivaku v lese. Asi sme měli štěstí. A pláštěnka nebyla třeba.

          0 0
          • honzzaq  

            To rád slyším, hodlám teď během svátků projet směrem na západ kolem hranice ČR / Rakousko a zpět to chci vzít přes Waldviertel

            0 0
    • MirosPikos  

      Log z dnešních 3 vrcholovek. Nikdo mi nic neřekl, přitom jsem potkal nějaké správce, co zatloukali různý kůli, pak nějaký lesáky a podobný. Vždycky jsem se tvářil provinile a slušně pozdravil :)

      http://www.gobreadcrumbs.com/…07–11–140702

      0 0
    • Soreno  

      No tak my jezdíme cestu zážitků přes Kuderling-Hut-Mandlstein po tusristický značený wanderweg potkáváme turisty, kteří akorát fandí a občas asi majitele lesů nebo správce co tam občas něco dělaj a nikdo nám ještě nic neřek.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.