Zahraniční cestovní pojištění

113 nepřečtených
  • IceBear

    Jaké používáte Cestoví pojištění. Často jezdím freeride v zahraničí a dostal se mi do rukou pojištění Alpenverein!.. Máte s ním někdo zkušenost? . Myslím že to co nabízí snad nepředčí jiné pojišťovny. jak cenou tak pojistným krytím. Náklady na vyprošťování až do výše 25.000 € na osobu a pojistnou událost, náklady zpětného převozu z ciziny bez omezení celkové částky a pojištění odpovědnosti do výše 3mil. €. A nabízí také pojištění trvalé invalidity! a to vše za 1490,– na rok! Myslím že to jde ne? . Co myslíte? Stránky, které jsem čekoval jsou http://www.pojisteni-alpenverein.cz/

    0 0
    • ZuzicK  

      Reklama!

      Sama teda mám a co se týče vyprošťovacích nákladů žádná lepší není, respektive to téměř nikdo nenabízí. Pojištění invalidity je taky dobré. Ale náklady na léčbu jsou poměrně nízké, je to jen na zajištění životních funkcí a převoz domů. Nepojišťuje zavazadla a pro někoho může být 8 týdnů v kuse v zahraničí málo. Jako přídavné pojištění, kryjící to ostatní mám roční ISIC-Uniqua pojištění ;-)

      0 0
      • IceBear  

        Já teda osobně kdyby se mi něco stalo tak chci hned domů.(pokud o sobě budu vědět že :-D ) A pokud se mi někde něco stane, tak mě zavazadla vůbec nezajímají. Možná to jsou silácké řeči, ale pro mě cennější zdraví. A připojištění zavazadel se dá kdykoliv sjednat u jiné společnosti – tím chci říct, že než si sjednávat roční pojištění se s různými připojištěními, tak bych si raději sjednat toto. Myslím tím konečnou cenu. Nebo kolik stojí to Vaše zmíněné ISIC-Uniqua?

        0 0
        • malamala  

          Přímý odkaz na Alpenverein – http://www.alpenverein.cz/pojisteni

          0 0
        • ZuzicK  

          Mám ISIC ICL – Evropa 365 dní s neomezenou dobou v zahraničí + nebezpečné sporty + připojištění zavazadel 2000 Kč. Z tohoto důvodu mě bude mrzet, že už nejsem student :-) Limity tam nejsou kdovíjak vysoké, ale mě šlo hlavně o léčebné výlohy a pojištění zavazadel.

          Já to beru z pohledu stáže v zahraničí. Kdyby mě odvezli domů tak jsem pěkně nasraná, pokud by šlo o život neohrožující případ. Kupříkladu jedna praktikantka si potrhala vazy v koleni na lyžích a nemusí s tím domů, budou ji operovat zde.. to by třeba ten Alpenverein nepokryl. (Pravda, že nakonec máme i pojištění od firmy, ale to jsem se bohužel dozvěděla až na místě zde, takže jsem počítala se vším.)

          Zavazadla jsem chtěla mít, cestuju dost a třeba ukradené lyže s vybavením nebo kolo by mě dost mrzely.

          Na dovolenou je jen Alpenverein dostačující a o to tu šlo, jen jsem chtěla vypíchnout „nedostatky“.

          0 0
      • ememem1  

        ty si cela rekalma.

        za prve AV neni poistenie ale clenstvo v rakuskom horolezeckom spolku v ramci ktoreho je viac ako slusne poistenie. neveim co sa ti zda nizke ale zo skusenosti mozem povedat ze to absolutne bez problemov funguje nie len v alpskcyh krajinach ale aj v patagonii. od zachranky cez pobyt v nemocnicni a operacia az po prevoz lietadlom domov. neviem kde si nabrala ze prevoz to nezahrna. a samozrejem ze je v tom je aj poistenie batoziny len treba vedeit citat. jedine co mas pravdu je ze to plati na jednorazoovu akciu do 8 tyzdnov a to preto aby sa to nevyuzivalo na expedicie. nicmenej bych rad videl jak by to dokazovali a kolko ludi podobne akcie podnika (skoro bych sa stavil ze na BF asi nikdo). navyse na vacsine chat v alpach to zarucuje celkom slusnu zlavu. takze tvoje tvrdenie ze je to akurat doplnkove poistenie je uplen mimo. minimalne v alpskych krajinach to pozna kazdy lekar a zachranar a ked s tym zamavas nikto nic viac neriesi. je to viac ako postacujuce a nic viac neni treba.

        z coho cerpas svoje tvrdenia o nedostatocnosti?

        0 0
        • ZuzicK  

          Máš pravdu i ne. S první částí souhlasím. Omlouvám se za mystifikaci, níže (nad tebou) jsem popisovala, že to mám jako jedno z pojištění pro dlouhodobější práci+sport v zahraničí a uznávám, že na klasickou dovolenku stačí samotný Alpenverein. 8 týdnů se dokazuje třeba letenkou/jízdenkou do ČR (nejlépe) nebo platbou kartou v tvém vlastnictví v ČR. Pojištění zavazadel jsem tam minulý rok nikde nevyčetla, tak děkuju za informaci, že to tam je, podívám se po tom.

          S čím jsem měla dále problém byl v roce 2012 limit na lékařskou péči, který je tuším stále 10 000E + Ambulantní výkony 2 000E. To je sakra málo pokud se ti poštěstí a někde slítneš ze skály nebo se blbě uhodíš do hlavy/zad.. nějaký ten týden na ARU tím nepokryješ, pokud tě nebudou moct transportovat. Měla by to tedy následně pokrýt do výše nákladů v ČR „rodná“ pojišťovna, ale jak se to proplácí to netuším a raději ani nechci poznat..

          0 0
          • Meluzina  

            česká zdravotní pojišťovna to pokryje do takové výše, v jaké by to ošetření stálo v ČR, takže doplatek nízký rozhodně nebude…

            0 0
            • ememem1  

              ty budes asi prva co pri rieseni udalsti cez AV bude nieco doplacat :-)

              0 0
              • Meluzina  

                to nemá cenu, nezlob se, ale vypadá to, že nerozumíš česky…

                0 0
                • ememem1  

                  rozumim ale ty nechces pochopit co pisem ja a sice ze na jednej strane je tisic krat overena funkcna vec a na druhej tvoje spochybnovanie (ako psravnej poistovacej agentky konkurencie) uvedeneho ktore ale neni podporene jedinym argumentom. ale mozeme to kludne nechat tak, mne je uplne jedno jak je kto poisteny.

                  0 0
          • ememem1  

            omlouvat sa nemusis ale to co popisujes je nejaka blbost. neviem skade to beries ale imho ti tam chyba zhruba tak jedna nula. mne sa moc neche to hladat kedze nechcem nikoho presviedcat o nicom ale z ososbnej skusenosti viem ze s tym nikdy nebol nijaky problem a uvedene sumy boli presiahnute skoro urcite. navyse doprava domov ci uz zraneneho alebo mrtvoly na 1000% nema nijaky limt. ak by v dosledku urazu doslo este k pravnemu sporu kryju to do vysky zhruba 30tis E. preto mi tie limity co udavas prijdu divne. a nepoznam nikoho kto by pri rieseni udalosti cez AV niekedy nieco doplacal. zato pozna viacero pripadov poisteni „a la meluzina“ (bez urazky) ked mal dotycny positnik vobec problem vycestovat z danej krajiny kym nezplati dlh.

            0 0
            • ZuzicK  

              Asi s tim mas vice zkusenosti, tak se hadat nebudu a doufam, ze se mi, nebo komukoliv, popisovane nikdy nikde nestane. Limity jsou ze smlouvy, takze v tom nelzu. Oproti ceske pojistovne urcite budou ochotnejsi proplacet vse, o tom zadna, u nas se navzajem snazi oskubat obe strany..

              0 0
    • Pepina:-)1  

      Já si myslím, že Alpenverein je hodně dobré pojištění. Sama jsem u nich pojištěná už třetím rokem. Minulý rok jsme byli ve Francii v alpách, přítel si na svahu vykloubil rameno, takže „akce“ rovnou na kopci..Platili jsme pouze spoluúčast u ošetření u doktora, jinak nic. A to ho sváželi ze svahu, sanitka do „nejbližší“ polikliniky, nebo co to bylo :-) paráda..

      A mám známého, který byl v Mongolsku s kamarády, chtěli tam po nich pojištění, on ukázal kartičku Alpenverein a OK a borci měli Českou..a neOK :-)) měli trošku smůlu..Takže za ty prachy, pokud člověk ví, že aspon párkrát za rok vyjede..to opravdu stojí..1500 kč není zase taková suma. Takže já jsem určitě pro!

      0 0
      • IceBear  

        A kde jste si sjednávala pojištění? :-)

        0 0
        • jeffino  

          nejlevnějc tě to vyjde zaplatit v rakousku někde na poště, u nás např. přes různý cestovky.

          0 0
        • ZuzicK  

          Já jsem sjednávala na internetu, je to oklikou přes nějakou CK. Po zaplacení kartou/převodem/na poště (ale tam už se platí za složenku navíc) platí pojištění i když nemáte kartičku (stačí číslo). Kartička přišla za cca 2 týdny.

          0 0
        • Pepina:-)1  

          Já si to sjednávala na www.pojisteni-alpenverein.cz. Vyplní se jednoduchý formulář, pošle platba a oni jakmile platbu přijmou, pošlou kartičku. Od druhého dne přijetí platby jste pojištěn…

          0 0
    • jeffino  

      pokud máš čhs-ku, tak tohle je taky docela slušný

      http://www.horosvaz.cz/…i-pojisteni/

      0 0
    • annie1  

      Chtěla bych reagovat na tento odkaz ohledně cestovního pojištění. Několik let jezdíme s celou rodinou (v rámci zimní dovolené)lyžovat do zahraničí a musím říct že celou dobu nikdo z nás neměl žádné super cestovní pojištění,ve kterém by bylo zahrnuto to co nabízí Alpenverein. V loňském roce na toto doplatil přítel,který si druhý den po příjezdu způsobil velmi vážný úraz. Bohužel díky našemu „super“ pojištění bylo jak jeho ošetření a převoz neuvěřitelně komplikované a už vůbec nemluvím o tom kolik fin. prostředků bylo potřeba k samotné realizaci těchto úkonů. Dnes už máme celá rodina včetně dětí uzavřeno toto cestovní pojištění. Pojištění jsem sjednávala on-line. Docela příjemně jsem byla překvapená že bylo možné si sjednat výhodné rodinné členství za 2.700,–. Pojistné krytí se vztahuje na záchranou nebo pátrací akci, výdaje za léčebné výlohy,transport a převoz zpět,pojištěnu máte i cestu na místo Vašeho pobytu.A protože po předchozích zkušenostech už nechci nic podcenit tak jsem si k tomuto připojistila i trvalou invaliditu pro celou rodinu a to za 780,–/rok.Je to naprosto úžasné a jsem spokojena maximálně mohu jen doporučit.Pokud máte podobnou zkušenost tak se o ni podělte .

      0 0
      • Meluzina  

        Hezké:-)

        Pro mne je schůdnější mít slušné úrazové pojištění pro celou rodinu, takže si můžu zlomit nohu třeba při zdolávání Anapurny, to jsou peníze pro mne, a navíc když jedu za hranice, sjednám pořádné cestovko, kde mám už jen léčebné výlohy na 4 mil. + nebezpečné sporty, odpovědnost už mám při domácnosti …

        0 0
        • ememem1  

          tak zrovna na anapurne by si s AV mohla mat problem (vid. klauzula o 8 tyzdnoch, ale ked to stihens tak no problem)

          0 0
          • Meluzina  

            AV nemám, nechci a mít nebudu, a proto nebudu mít problém:-)

            0 0
            • ememem1  

              ok, jak je kazdemu libo. my co to pouzivame roky aj pre celu rodinu a vieme ze to bez problemov funguje od cesty, vykonu cinnosti az po to ked ti vykradnu na parkovisku auto, tak nam to uplne staci, iny si kludne mozu zjednavat na kazdy vyjazd extra poistku a mysliet si jak dobre urobili.

              0 0
        • Smazaný účet  

          A nemuze se stat, ze to tvoje pojiteni nebudou respektovat (protze proste s pojistovnou nema zkusenosti) a vystavi ti fakturu na zaplaceni. Ta bude pochopitelne pojistovnou proplacena v CR, ale v zahranici to musis zacvakat ty(ze sveho…coz by znamenalo odcela solidni volne prachy).

          Nevim, ptam se. Myslim ze jsme cetl o nejake takove prihode…

          0 0
      • ememem1  

        presne tak, AV je uplen jasne, 1000× overene a tym ze to kazdy pozna tak nikto nic neriesi. to sa o mnohych inych komercnych poistkach neda povedat kedze z nich casto neni kopa veci jasna.

        priklad: bombova poistka nemenovanej poistovne specialne s priplatokom s tym ze s ide sportovat. dole mala klauzula. neplati ak sa porusia predpisy v a zakony v danej krajine. fajn, ides freeriodvat a je tam upozornenie na lavinove. je to porusenie predpisov alebo neni? nooo to sa da tazko povedat, zalezi..bla bbla bla – v pripade urazu skoro naisto problem.

        iny priklad – podobna poistka s klauzulov ze pri vykone sportovych aktivit musia byt nohy v styku zo zemou. ked som na biku alebo leziem tak su ci nie su? – nooo, keby ste lietali na pdaku tak nie su – na to sa nepytam , na biku a pri lezeniu su alebo nie su? nooo, bkla bla bla – takze v pripade urazu skoro naisto problem.

        toto vseto pi AV na 100% odpada.

        0 0
        • ememem1  

          a este bych snad doplnil ze je tam nejka klauzula o minimlanej spoluucasti radovo v desiatkach eur, maximalne do stovky. (treba pozriet presne, kto ma zaujem mne sa nechce). dovod je ten ze poniektori vychcalkovia to zacali zneuzivat na navstevu zubarov v rakusku a nemecku a pod.

          a treba dat pozor na jednu jedinu vec – kazdu nehodu treba nahlasit na TAA (Tyrolean Air Ambulance) – telefon je na karte a podat ustne spravu o nehode(hovoria isto minimlne nemecky, anglicky a francuzsky). vsetko ostatne vyriesia uz oni, o nic viac sa netreba starat.

          0 0
      • IceBear  

        A kde jste si to sjednávala to pojištění? :-)

        0 0
        • ememem1  

          skus tu ale da sa to aj priamo v rakusku, je to viac menej jedno. len ta este raz upozornujem ze to neni poistenie ale clensvo v rakuskom horolezeckom spolku :-) (co je ale v principe egal)

          0 0
          • Sandman44  

            Zdravim,

            Začal jsem jezdit freeride zatim jenom u nás v ČR ale do budoucna plánuji zahraničí. Potřebuji poradit jaké pojištění si mám zařídit. V diskuzi je spousta odpovědí ale jsem z toho lehce zmatený.

            Dík za reakce

            0 0
            • Meluzina  

              hlavně aby tam byly pojištěny nebezpečné sporty…

              0 0
              • alinceb  

                Když si pročteš pojistný podmínky, tak většina pojišťoven má zimní sporty mimo vyhrazené trasy jako nepojistitelné. V tomto případě bych neváhal a zařídil Alpenverein…

                0 0
                • Meluzina  

                  a jsi si jistý, že Alpenverein podporuje nezákonné jednání:_)?

                  0 0
                  • alinceb  

                    Jaké nezákonné jednání máš na mysli?

                    0 0
                  • ZuzicK  

                    Záchranné akce i mimo vyznačený terén se u Alpenvereinu proplatí. Je tam převoz zpět do země, případně ošetření (ale při ambulantním ošetření je tam ale nějakých 70€ doplatek, až pak se platí pojištění, takže nějakou zlomeninu/rentgen to plně nepokryje).

                    0 0
                    • Meluzina  

                      Takže pokud vím, že nebudu jezdit v lavinovém poli přes případný zákaz, tak se mi spíš vyplatí komerční pojištění, kde nedoplácím nic:-)

                      Jen pro info, nic nenabízím, nevnucuji, neprodávám:-)

                      cestovní pojištění Atlas na 8 dnů pro jednu dospělou osobu – na nebezpečné sporty a léčebné výlohy /od osvezení vrtulníkem, přes ošetření, lékaře, nemocnici, převoz živého či mrtvého zpět do ČR/ s limitem 4mil. Kč vyjde na 448,–Kč

                      bez jakékoli spoluúčasti

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        U AV je ftip v tom, že kromě nákladů na lečení zahrnuje pojištění i případnou záchranou akci. Což je pro spoustu lidí důležitější, než případná 70E spoluúčast na léčení.

                        0 0
                        • Meluzina  

                          záchranné akce jsou v limitu, taktéž odpovědnost lze přidat, ale většina lidí ji už má k domácnosti…

                          0 0
            • Sandman44  

              Zdravím,

              děkuji všem za reakce. Ptal jsem se taky hodně po známých a hledal na internetu. Zatím jsem si ještě nevybral, až vyberu dám vědět kde jsem pořídil.

              0 0
    • longbery  

      Ahojte, já jezdím často do Rakouska a Švýcarska na kolo, a jsem zatím věrná ERV cestovní pojišťovně. Vyhovuje mi balíček, který pro mě sestavili. Mám výhodu jako student a navíc jsem si ještě sjednala „pojištění jízdních kol“:http://www.ervpojistovna.cz/…jizdnich-kol, což se při výjezdu s kolem 100% hodí. Cestovní pojištění lze rychle sjednat online přes net nebo telefonicky. To pojištění kol pak na pobočce, kde PJK prodávají.

      0 0
    • brta11  

      Tak to tady pročítám… myslím, že je fakt nejlepší si to srovnat, každý pojištění nabízí nějakou výhodu… Myslím taky, že je dobrý vědět, jestli se obyčejné cestovní pojištění vztahuje na sport, který budu v zahraničí dělat, koukám vždycky sem na rizikový a extrémní sporty

      Je blbý se pojistit a pak nedostat nic, protože se mi na to pojistka nevztahuje.

      Ondra

      0 0
      • nitraq  

        Je blbý někam přijít a jako první příspěvek tam vložit reklamu.

        0 0
    • Melinda90  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • lutte3  

      Ahoj máte někdo zkušenosti s připojištěním na akce delší než 8 týdnů? Jak mi vůbec dokážou při řešení pojistný události že jsem ten limit překročil, když dneska projedete EU na občanku? Nestačilo by mít ten základ? Díky za názor.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak asi budou chtít určitě nějaký důkaz a dokazovat by jsi měl ty a ne oni.

        0 0
        • lutte3  

          Jo to je možný a jak to dokázat, když nejedu veřejným dopravním prostředkem? :)

          0 0
      • Barak  

        Podle mě nic dokazovat nemusíš, je na pojišťovně, aby dokázala tvůj případný pojistný podvod. Není ale lepší koupit pojištění, jaké opravdu potřebuješ a nespekulovat, jak to v případě problémů ochcat?

        0 0
        • lutte3  

          Jen se ptám, vždycky jsem míval AV ale nikdy nejel na tak dlouho – jde to to že budu v zahr. cca 90 dní což je cca 12 týdnů a za ty 4 týdny navíc už je solidní příplatek v rámci připojištění (v podstatě 100%). Asi bych se pak podíval i jinde, třeba po pojištění od ISICu. (Ano je mi jasný, že jsou tam rozdíly v plnění)

          0 0
          • Barak  

            Ten příplatek cca 100% se vztahuje k AV? Takže místo nějakých 1.600,– za standard je to přes 3 tis.?

            0 0
            • lutte3  

              Musel bych si udělat připojištění pro Evropu na 2 měsíce. 74e

              http://www.edelweiss.cz/…jisteni.html

              0 0
              • Barak  

                Tak chápu, že dávat kvůli 4 týdnům navíc skoro 2 tis. je blbý. Na druhou stranu, když vím, jak suprově AV funguje vč. případného plnění, asi bych moc nepřemýšlel. Pokud teda při tom tvém pobytu budeš někde v horách atd.

                0 0
                • lutte3  

                  Jasný, taky to tak beru. AV rozhodně věřim, jen mne zajímalo jestli někdo nemá praktickou zkušenost s tím dokázáním dýlky pobytu.

                  0 0
                  • Val  

                    no, jestlis' to chtel utajit, taks' to asi nemel psat na internetove forum :)) (sry ale musel jsem) jinak u me pojistovna nikdy nezjistovala jak dlouho jsem byl pryc (neprekrocil jsem) (CP, AV jsem nevyuzil), ale dneska je jina doba, mrknou na tvuj fejsbuk a vi co mel vcera k veceri tvuj pes

                    0 0
                    • lutte3  

                      jasný, asi půjdu cestou jistoty, ještě napíšu známýmu co jezdí do Jižní Ameriky a dělá průvodce po Alpách

                      0 0
        • Smazaný účet  

          V tomhle nemám zkušenost.

          0 0
    • RomanH  

      Obnovuji tema.

      Vzhledem k prednosti ubytovani (a i 50% sleve) uvazuji, ze bych si na tento rok zridil Alpenverein (rodinna varianta).

      Precetl jsem si jejich podminky a pochopil jsem to nasledne :

      1. Plati to za kalendarni rok, tj. 01.01. – 31.12.
      2. Platnost prukazu zacina 20 dni od zaplaceni
      3. Pokud chci clenstvi na dalsi rok nasledne zrusit, musim to udelat pisemne do 30.9. kalendarniho roku, jinak se automaticky prodluzuje. Zatim nepremyslim, ze bych si clenstvi platil dalsi roky, protoze ho nevyuziji (minimalne v rodinne variante)
      4. Nikde nevidim, jak je to s pripadnou obnovou (pokud si to treba napresrok rozmyslim)
      0 0
      • Val  

        no ja si ho zaplatil na rok, pak jsem ho nekolik let nemel (nic jsem nerusil, staci nezaplatit :), pak zase na rok… nebyl problem

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Moshinooo  

      Máte tip na cestovní pojištění ke kartě které by krylo např. bikeparky a případně i Enduro závody? Nebo nějaké hodně flexibilní pojištění na kratší dobu?

      (Dříve jsem měl dobré ke kartě od Monety)

      0 0
      • tromboonen  

        Jakože třediřadá banka Ti dá ke kartě zdarma pojištění, co by zahrnovalo „adrenalinové sporty“? Nezkoumal jsem, ale hodne bych se divil :)

        0 0
        • Moshinooo  

          No nevím kde by to mohlo být zdarma. Nějakým způsobem za to člověk zaplatí vždy nebo musí chytit nějakou dobrou akci. U Monety jsem to měl asi za 50Kč/měsíc (+ další pojištění a výhody) k Silver platebce. A stále mají ale né levně.

          0 0
          • tromboonen  

            Já nepsal o tom, co to stojí, ale co to kryje, tyhle „pastičky“ na klienty většinou maj malýma písmenkama napsaný nepříjemný věci a hlavně při problému jsou velmi limitovaný, u těch karetních (VISA a pár větších, pokud možno od větších bank), to většinou jakž takž funguje na pitchoviny typu ztracený zavazadlo, zpožděný/zmeškaný let atd. ale že by Ti to bylo něco platný někde na horách mimo naleštěnou slezdovku (respektive skoro i tam když se něco posere) jako tady zmíněný AV (AlpinVerein pokud bys chtěl googlit), to je naprostá iluze… no a AM/DH kolistování že by to zahrnovalo to bych se divil. Většinou tam bejvaj formulace co by v případě problému vyřadily i trochu živější hru s lítajícím talířem, samozřejmě jízdu na silničce co nemá všechny bezpečnostní prvky a jízdu mimo zpevněné komunikace anmi náhodou, natož tak dolekopcem, co bys jako chtěl :)… ale nejlepší pojištění je to co nemáš, nebo to co máš a nepoužiješ, takže jen tak dál, jen nečekej, že Ti kus základního plastu z pochybný banky někde zachrání prdel (respektive ušetří statisíce) kdyby šlo do tuhýho…

            0 0
    • Moshinooo  

      No píšu že u té „třetiřadé“ banky základní adrenalinové sporty jsou, ale byl by problém se závodama. CP moneta

      Nezáleží na bance nebo karetní společnosti, ale na pojišťovně u které to mají zřízeno, ale to je fuk. Pohledám jinde a nejspíš skončím u Axy.

      0 0
      • tromboonen  

        Aha, takže pofiderní banka kryla všechno, akorát jí sponzorované závody ne, Ty normálně bydlíš v reklamě a dneska děláš prozměnu pro AXu? Kup si pojištění od Lídlu a běž skočit ze skály prosimtě .)

        0 0
    • krabica  

      Nemáte tip na cestovní pojištění, kde opravdu budou jednat v zájmu zdraví klienta a né šetřit co to dá? Zaplatí radši kvalitní operaci v cizině, místo aby člověka tahali do ČR… Na lince budou ochotní vstřícní lidé, kteří budou opravdu chtít řešit problém, nebudou zdržovat, vše jim trvat věčnost… Pojištění nebude mít miliony výluk… Existuje vůbec něco takového?

      0 0
      • Petulda  

        Smyslem existence pojišťoven je generovat zisk. To je vždy na prvním místě. Takže dlooouhé podmínky s milionem výluk mají všechny. Tel. linky jsou spíš o konkrétních operátorech než pojišťovnách, řekl bych, takže si nevybereš.

        Já se pojišťuju vždy a zatím jsem (ťuk ťuk) musel řešit jen jedinou banalitku. Vše proběhlo ok. Pojištění bylo od ČSOB.

        0 0
        • krabica  

          To mně právě sere… Klidně bych se vsadil, že na západě existují pojistky, kde není problém, jen si oproti standardu připlatíš. U nás jsem bohužel nic takového nenašel.

          0 0
          • Petulda  

            Na „zapade“, ale i treba severu ci jihu nebo vychode, je to stejne. Podminky se ve svem obsahu nepisou separatne a izolovane pro kazdy stat.

            I u ceskych pobocek lze priplacet za extra pojisteni ci individualne pojistit „cokoliv“.

            0 0
            • krabica  

              Takže si můžu připlatit, aby třeba nebyl problém s operací v místní soukrommé klinice, místo transportu do čr…

              0 0
              • Petulda  

                To se na internetovém diskusním fóru dozvíš asi těžko… :-).

                0 0
              • Smazaný účet  

                Já teda nevím jak v čr, ale u nás nepotřebuješ cestovní pojištění. Karta platí v EU a pojišťovna mi zaplatí pořád to samý jako když půjdu do nemocnice u nás. Zkrátka si to stejně doplatím. Něco jiného je privátní pojištění. Tam do 30.000,– Eur nedoplácíš nic ;-) Není to připojištění, ale klasická pojistka.

                0 0
                • Barak  

                  Není to náhodou tak, že s kartou tvé pojišťovny máš nárok na stejný rozsah bezplatně zdravotní péče jako občané dané země?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    U nás není bezplatná zdravotní péče ;-) Vždycky něco doplácíš. Jediná varianta, kdy se vyhneš všem doplatkům je pracovní úraz. Nejdůležitější místo v každý nemocnici jsou pokladny :-D Něco jinýho je potom Hausarct (něco jako váš obvoďák) Toho ti přidělí pojišťovna a tam neplatíš nic.

                    0 0
                    • Barak  

                      Chapu. Ale, kdyz se ti něco stane třeba v CR, tak bys měl na tuhle kartu mít stejnou péčí jako občan CR, tzn. téměř bezplatnou. Nebo ne?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To asi jo. Nikdy jsem to nezkoušel. V čr chodím akorát k zubaří a tam si všechno platím sam.

                        0 0
              • Pikaču  

                Podle me se ptas na blbosti. Jako kdyz si zlomis hnatu-stehno s otevrenou frakturou tak te budou operovat na miste. Letecky do krajske nemocnice. Pojistovna se ani nepta.

                Kdyz budes popalenej tak si chces vybrat soukromou kliniku a jeste udelat plastiku nosu a nechat zaplatit pojostovnu? Pojistovny tu nejsou od toho abys je vojebal ale oni tebe.

                0 0
                • krabica  

                  Až budeš někdy se zlomenou rukou 3 dny čekat nato co s tebou bude, bez nějakého vyjádření, tak tě to taky bude ***** a příště budeš chtít něco lepšího…

                  0 0
                  • Petulda  

                    To souhlas. Z pohledu nemocnic a pojišťoven je to ale lehký zranění, který nevyžaduje nějakou speciální péči či extra rychlost (z pohledu ohrožení života).

                    0 0
                  • Pikaču  

                    Tak zlomenou ruku si mas vyridit na miste. Sohlas ze ma byt pojistka nejlepsi co na trhu je, obzvlast ko lyzuje, windsurfuje atd… ja mam od banky viz foto.

                    Ted napriklad lezi Brit v Mostaru, Bosne se zlomenou panvi a pojistovna mu odmita zaplatit cestu do Britanie ( 20 tisic €). Tak tam lezi a ceka na sbirku od lidi. Bylo to ve tamnich zpravach.

                    0 0
                    • krabica  

                      Jako, že si máš sám kuchnout ruku?

                      0 0
                      • Pikaču  

                        Ale to prevracis. Pokud by te to ohrozovalo na zivote tak to bude provedeno ihned. Jako i obyc sadra. Ostatni je asi ondomluve a jakou mas pojistovnu/po­jistku.

                        Mne posledni dobou spis zajima extremni sporty apod. A nebrat takovou slavii nebo triglav. Mrkni na kooperativa kolumbus ten lepsi produkt.

                        0 0
                        • krabica  

                          Vůbec nechápeš o čem píšu, doporučuji přečíst ještě jednou…

                          0 0
                        • krabica  

                          Právě že ne, žádná pojišťovna v ČR tě nenechá na soukromé klinice, aby tě operovali na místě, pokud to není opravdu akutní, viz jejich podmínky. Mě právě mrzí, že u nás neexistuje lepší pojištění, kde by to fungovalo.

                          0 0
                          • Pikaču  

                            Ale jo. Pises o soukrome klinice-bohuzel to neni. S blbostma v zahranoci skoncis v ambulantach a s akutni zalezotosti ve krajskych nebo fakultnich nemocnicich.

                            Pojistovna by nebyla pojistovna ( ziskova organizace) kdyby na ni klient neco ziskal. Jde jen o to v zahranici pri zraneni abys nemusel prodat dum nebo se zadluzit pri pripadnem prevozu ci zakladni-akutni peci.

                            Jo a hlavne se nezranit :)

                            0 0
            • Smazaný účet  

              To by jsi se možná podivil :-D

              0 0
      • hovado_cz  

        a co chceš v zahraničí probůh dělat? :-D máme dobrý zkušenosti s Alpenvereinem, kdy tchánovi vypnula lyže a rozřízla mu hýžďovej sval – transport do nemocnice +šití (cca 20 stehů) v částečnej narkóze (ve špitálu ve Flachau) +2 dny +uhradili cestu domu. Hlavní výhodou je, že nemaáš v základní pojistce výluky na extrémní sporty a lyže mimo vyznačený tratě. Další výhodou je to, že doktoři k tobě přistupujou jinak za A se nebojí, že to budou tahat z pojišťovny rok a za B v říši si „jejich“

        bohužel se to nevztahuje na paraglajd, padák atp :-( ale chápu – na to už je potřeba fakt mega pojistka

        Píšou, že mimo EU jsou malý limity ale AV neni pojištění do Himalájí atp :-) Jinak sou téměř totožný jako u většiny základních pojištění. Navíc v případě noclehu na hütte, která patří AV máš citelný slevy na nocleh + nemusíš řešit rezervaci lůžka předem (třeba na Watzmannhauzu min 2 měsíce)

        0 0
        • Barak  

          S tím AV máš pravdu, že zejména v Alpských zemích všechny složky vedi, že zákrok dostanou bez problémů zaplacen a vše je tak snazší.

          Ohledne rezervace na chatach nevím, jak to myslis. Kdo dřív provede rezervaci, ten má flek. Nerozlišuje, kdo ma a kdo nema AV. Nehlede na to, že treba v Rakousku maji AV snad všichni. Spise davaji přednost tomu, kdo si pri rezervaci nahlasi polopenzi.

          0 0
        • krabica  

          Jde mi spíš o nějaký nadstandard, Alpenverein má cca stejné podmínky na léčebné výlohy jako ostatní pojišťovny, jen má nízký limit 10 000 €. To znamená, že tě budou co nejrychleji šoupat domů, aby nemuseli moc platit… Pokud chceš limit vyšší, tak si můžeš u Alpenvereinu připojistit…

          Moje zkušenost s Axou: zlomená paže u ramene v Rakousku, na místě jen základní vyšetření RTG, dána ortéza, po té různé vyčkávání až Axa něco vymyslí, po nekonečných 2 dnech převoz domů a pořádné vyšetření pomocí CT, kde zjistili, že má ruka zůstat v ortéze. Kdyby netrvali na vyšetření v ČR a cvakli to v Rakousku, tak nemuseli nikoho posílat a mohl jsem pokračovat v dovči, nebo by byla operace a 2. den bych taky pokračoval v dovči…

          Prostě bych chtěl pojištění, kde se pojišťovna nebude děsit, že by měla zaplatit víc než nutné minimum a bude se snažit pro dobro klienta.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Třeba to CT v Rakousku neměli ;-)

            0 0
            • krabica  

              :-) Měli, ale nechtěli mě jím vyšetřit, dokud to neschválí má pojišťovna. V té klinice jsem si připadal jak v budoucnosti, dělali tam ortopedické operace mnohem modernějšími postupy než u nás.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Se nediv ;-) o peníze jde vždycky až na prvním místě :-D U nás tě u okýnka na oddělení ještě ani neobjednaj, protože ze všeho nejdřív tě musí upozorní, aby jsi nezapoměl na kasu :-D

                0 0
                • krabica  

                  Však jsem platil 1800 € za blbé RTG, pár prášků, kapáky a 4 hoďky ošetření z toho 1/2 mého čekání.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    To bylo ale pro pojišťovnu néé? :-O :-D

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jo..vyuctujes…ale napred zaplat nebo zhebni:) Btw. Fe francii to tak funguje u vsech lekaru…zaplat za dobry den, jinak ti ani nekar neodpovi, pak se pobavi, zaplatis a pak si to vyrid s pojistovnou. Cesky system je super!

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak český systém je hlavně zadarmo :-D U nás se platí vlastně jen jakási spoluúčast. Tak že třeba rentgen 17,50 (jeden snímek). Když nasbíráš víc jak 130,– Euro tak to můžeš použít u Steurerklerungu, ale odeštou ti stejně jen něco málo :-D Hlavně musíš mít od doktora potvrzení, že ten úkon potřebuješ. Třeba rehabilitaci ti doktor předepíše, že ji potřebuješ 6×, tak že fakturu na šest návštěv můžeš použít. Což dělá třeba 6 × 45 minut = 6 × 60,– Euro :-D Jinak jak jsem psal u Hausarcta neplatíš nic.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Zadarmo…koukal ses nekdy na vyplatni pasku?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Za těch patnáct let co tady žiju, jsem nikdy hrubou mzdu neřešil, ale donutil jsi mě se podívat :-D 243,– Euro je zdravotní pojištění. Samozřejmě jsem měl na mysli spoluúčast na zdravotním pojištění, kterou platíš u každého výkonu v nemocnici ;-) Zadarmo bylo blbě formulovaný, tak omluva :-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              to mas dobry.....ja platim tedka asi 600 a jeste si musim priplacet soukrome pripojisteni, abych mel 100% kryti:))))

                              0 0
                    • krabica  

                      Ještě jsem zapomněl na ortézu, ale ta je za pár kaček.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.