Zadní náboj 5 x 130 mm s kotoučovou brzdou

10 nepřečtených
  • Pluhy

Na kole Conway GRV 800 ALU mám od koupě problém, že i při silnějších záběrech na rovině začne škrtat zadní kotoučová brzda.

Conway prodejci nereaguje, ale servisák tvrdí, že je tam z výroby špatný náboj a místo 5×135 tam patří 5×130. Pak se to prej přestane kroutit a škrtat.

Náboj 5×130 s kotoučovou brzdou je ale asi nemožné sehnat.

Neviděli jste ho někdy někde?

0 0
    • kubad  

vyměň servisáka!

0 0
      • Pluhy  

Si nemyslím. Verim, ze to spraví lepší vyplet, který mi nabídl, a dokonce verim, ze tam matlalove z Conway dali špatný náboj, když jsem to měřil. Navíc to udělá sám zdarma v rámci záruky včetně materiálu, protože Němci nekomunikuji. Jen ten náboj se mu spatne shání.

Ještě jsem si tady psal s jinym majitelem stejného kola a ten rikal, ze mu odešly oba ráfky, ale u mě vypadají ok.

0 0
        • vysmátej bajker  

hlavně dej něco s pevnou osou 10.

0 0
        • kubad  

o co ti škrtá ta kotoučová brzda?

• lepší výplet s tím nemá nic společného ten neřeší škrtání kotouče
          • zaměřil bych se v první fázi na rychloupínák co bude držet
          0 0
          • Pluhy  

Problem je tuhost. Bez zateze je vsechno v pohode, ale pod zatezi se material namaha a kolo se krouti, tak jako kazde, jen tohle teda vic.

S ramem nic neudelam, ale dobry naboj to urcite muze zlepsit. Zvlast, jestli tam neni ten spravny. Zacit rychloupinakem je ale dobry napad. Diky.

Jak moc vyplet a rafek ovlivnuji tuhost a prenos sil nedokazu rict. Kazdopadne to snad brzy zjistim:-)

0 0
            • kubad  

samo tuhé kolo je fajn, ale

tuhost spoje s rámem neovlivní – takže to škrtání kotouče to neřeší

šířka náboje , netuším co tam patří, té 130mm moc nevěřím, ale na tuhost a fungování to taky nebude mít vliv, takže bych tam klidně nechal 135mm, a ideálně verzi an 10mm osu + osu DT RWS

to asi pomůže nejvíc

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.