YT Jeffsy AL - má smysl připlácet?

8 nepřečtených
  • adamLKA

    Zdravim, budu kupovat Jeffsyho a nejsem si jistý, jestli má smysl připlácet za verzi AL Comp ( https://www.yt-industries.com/…Category/509 ) nebo stačí AL ( https://www.yt-industries.com/…Category/509 ) ? Hlavní rozdíl vidim ve vidlici, zbytek pro mě asi tak zásadní nebude. Ale přesně ty vidlice neznám. Jezdil jsem doteď spíš delší XC a občas na cyklokrosovym kole, ale rád bych si taky zablbnul. Co myslíte? Vyplatí se ten příplatek (176cm, 71 kg a neplánuju žádné šílené skoky – spíš pump / flow traily).

    0 0
    • novas752  

      Sám jezdim na Jeffsy s Pikem RC ale asi bych to nepřiplácel. Ne že by byla špatná, naopak, ale ta Foxka též neni vůbec špatná, zkoušel jsem její loňskej model na Trancu 2 LTD a nepřišel mi tam tak zásadní rozdíl. Klidně bych šel do AL nic.

      0 0
      • adamLKA  

        A vidíš nějaký zásadní rozdíl ve zbytku osazení? Co by poznal hobík?

        0 0
        • novas752  

          Stejný kola, řazení, pláště, teleskop… Snad jen brzdy by měly být znát, Rka mám, brzdí slušně, ubrzdim všechno na co si troufnu, ale uměl bych si představit lepší.

          0 0
          • adamLKA  

            Ok, tak to vypada, ze snad i usetrim. Snad poprve. Jeste koukam, ze jsou tam lepsi kliky a riditka, ale to je predpokladam jedno. A teda rikas, ze rozdil v brzdach, vidlici a zadnim tlumici za tech 500 euro nestoji? A jak si s bikem spokojeny?

            0 0
            • novas752  

              Řídítka jsou jen o gramech a grafice, kliky se myslím lehce lyší v konstrukci osy, Turbine dotahuje kliku jen k ose a vůle v ložiscích se vymezuje maticí před levou klikou, kdežto Aeffect asi dotahuje pravou kliku rovnou na ložiska, ale Aeffecty mám, najeto asi 1750km, několikrát to dostalo slušnou ránu o nějakej kořen nebo šutr, nejsou skoro vůbec okousaný a ložiska jedou stále hladce i přes celoroční ježdění a čas od času wapku s citem.

              Takže ve výsledku trochu lepší brzdy a jinej (záměrně nepíšu lepší, protože to nemůžu potvrdit, na jeffsy s foxem jsem nejel) tlumič + vidlice za cca 13000, no…

              Jinak kolo jako takový je pro mě supr, jsem s nim hrozně spokojenej. I bez toho zamykacího tlumiče to stoupá slušně, přesunový rovinky se dají bezproblému držet okolo 20–25km/h a z kopce je to symfonie. :) Nejvíc tomu seděj rychlejší středně rozbitý sjezdy, v rychlosti je to pěkně stabilní a odpružení příjemně bezedný – využívám téměř celej zdvih a neni poznat že by se už blížil konec, pěkně progresivní. Mám to nastavený v tom xc módu, dh jsem zkoušel jenom hodně krátce a ještě to budu muset vyzkoušet až to vezmu asi na Klínovec. Jedině hodně ostrý vracečky, takovej ten ostrej zlom o skoro 180° na úzkym trailu někde ve svahu jsou s tim trochu komplikovaný, přeci jen je to poměrně dlouhý. Ale díky tý delší zadní stavbě to zase parádně stoupá prudký technický stojky.

              0 0
              • adamLKA  

                To si me vazne potesil, tak asi poprve v zivote usetrim. Diky moc a radsi ty penize projezdim nekde v parku.

                0 0
    • adamLKA  

      Nasel by se tady nekdo, kdo by mel zkusenosti i s tim Foxem? Uz jsem temer rozhodnuty, ale kdyby nahodou. Od zitra by mely byt biky skladem, tak bych rovnou objednal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.