Xiaomi Redmi Note 7 - problém Strava/sports tracker

28 nepřečtených
  • Wojtkingson

    Zdravím Vás,

    pořídil jsem si teď nový telefon Xiaomi Redmi Note 7 a mám menší problém, že mi na něm „mrznou“ aplikace na trackování jízdy na kole – SportsTracker/Stra­va verze androidu je to 9. Nejdřív mi to udělal sportstracker, který používám nejvíc, podíval jsem se na recenze a obecně si lidi stěžují, že SportsTracker trochu umírá a že aktualizace jsou nepovedené, tak jsem si nainstaloval Stravu, kterou jsem používal asi rok a to stejné – aplikace mi po puštění po nějaké chvíli napíše, že přestala reagovat.

    Máte někdo podobné zkušenosti? Případně jak jste je vyřešili?

    0 0
    • MirosPikos  

      Jednoduché. Nastavení → Baterie a Výkon → Úspora baterie na pozadí → Vyberte aplikace → klikneš na aplikaci která, dělá problém → Ušetřit energii → nastavíš „Žádné omezení“. Implicitně je vždy nastaveno "MIUI úspora (doporučeno).

      0 0
      • Wojtkingson  

        Díky za odpověď, tohle jsem už udělal, ale raději jsem to zkontroloval ještě… Děje se mi to pořád, při startu, jakoby aplikace měly problém komunikovat s GPS nebo něčím podobným a hned od startu přestávají reagovat.

        Abych řekl pravdu jsem z toho Xiaomi trochu nešťastný, tohle se chová divně, zvuk mi hraje tak na poloviční hlasitost než můj původní huawei P8.

        0 0
        • babkanakole  

          Ještě pomáhá zamknout aplikaci v paměti.

          Spustit, odejít, přes menu vybrat ze seznamu běžících aplikací a zamknout.

          Případně ještě v systému MIUI – odblokovat „režim pro vývojáře“, a zkontrolovat, jestli/jak je zapnuté „Neukládat aktivity“ a „Omezení procesů na pozadí“.

          Pokud bude i přesto mimo, nainstaluj Locus free, umí tracker a případně i automatický export do Stravy. Je tam nutné totéž, tedy vypnout úspory, zamknout v paměti, a ideálně ještě v Locusu v nastaveních nechat spustit oznámení. Při správném nastavení v Locusu i systému luxusně nahrává trasu i při vypnuté obrazovce.

          0 0
          • Wojtkingson  

            To je děsný psycho tohle :D Jako kdybych tohle musel dělat na mým prehistorickým windows phone, řekl bych si ok, je to starej šrot, ale tohle mi přijde nesmysl děsnej…

            0 0
            • ceo  

              Snaha o šetření baterie za každou cenu. Huawei/Honor jsou tím pověstní. Xiaomi k tomu taky nemá daleko. Občas mám pocit, že stačí, aby přišla zpráva nebo nějaká aplikace na pozadí něco udělala a optimalizace si řekne – aha tohle běží na pozadí už 2 hod. a nikdo si toho nevšímá, dám to do suspendu. Aplikace se tváří jako běžící, ale služby ji omezil.

              0 0
            • Tomcat  

              Nové Huawei EMUI mají podobné šetření taky. A nevím co by tohle mělo odkazovalo na WP, škrcení systémových zdrojů na pozadí je spíš záležitostí dnešní a možná iOS ale tam to bylo o právech programu.

              0 0
          • team_daddy  

            Teď budu za trolla a totálně OT, ale jen bych chtěl připomenout všem chytrákům a znalcům ty kecy o „iOvcích“ :-)

            PS: a to proto, že my tupé ovce tyhle problémy prostě neznáme :-)

            PPS: ty vole, fakt sem odpornej troll…nevím jestli tenhle příspěvek pošlu…asi jo…protože těch keců jsem i na tomto fóru četl až až

            0 0
            • Wojtkingson  

              Já proti tomuhle nic nemám, obecně mám rád věci, který vezmu a fungují a nemusím nastavovat 40 parametrů, aby to jelo… Jen mám v poslední době pocit že i Apple trochu slouzavá k androidímu pojetí, co mi popisuje kolega

              0 0
              • team_daddy  

                To ani nebyl nějakej hejt na Tebe, ale spíš proti té rozšířené myšlence iOvcí. Mimochodem WP jsem měl taky. Ano, tak moc nemám rád Android, že jsem si radši pořídil WP, konkrétně Lumia 640. Dokud měl WP8, tak to byl skvělej phone se skvělým systémem. Ale už po půl roce mě Microsoft násilně přinutil na W10 a upřímně, telefon na hození do koše. Doslova. Vydržel ještě rok a čau. Teď iPhone SE a kdoví, co v budoucnu. On by si člověk i na toho hajzla zelenýho zvyknul, ale zkus sehnat seriózní foun do 5". NELZE!!!

                0 0
                • Wojtkingson  

                  Měl jsem Lumii 630 tuším a tam mě nenutili k W10 a byl jsem spokojenej do konce. Kdyby ten systém fungoval pořád, tak bych k androidu nešel.

                  0 0
                  • team_daddy  

                    Pod W8 prestala bezet aplikace Windows Mapy. Offline navigace s ceskym dabingem, freeware. K prechodu doslo k 30.6., ten den kdy jsem odjizdel na dovolenou. Musel sem to vyresit behem pul hodiny.

                    0 0
          • MirosPikos  

            Potvrzuji, používám Locus a bez problémů. Redmi 4X. Export do Stravy apod. Ještě se dá Lucus pouštět jako služba, ale to nevím, k čemu je vlastně dobré. Možná by to taky mohlo mít vliv na stabilitu.

            Zeptám se ještě zakladatele vlákna. Jakou verzi ROM používáš? Stabilní nebo Týdenní, která vychází z China DEV. Já mám ty týdenní aktualizace.

            0 0
            • Wojtkingson  

              Fíha to vůbec nevím, koupil jsem telefon, udělala se aktualizace a hotovo, nikdy jsem to takhle do hloubky neřešil… Jsem fakt uživatel telefonu, fotka, volat, poslat zprávu, net, sports tracker :D

              0 0
              • MirosPikos  

                Tomu naprosto rozumím. Nicméně řešení by to možná bylo, neboť muios.cz dělají opravy a optimalizace ROM, třeba by to vyřešilo i tento problém. Kolega, také pouze uživatel, měl Redmi 4X, tedy globální ROM a také mu aplikace usínaly. Neprovedlo se mi to u něj nastavit, aby to bylo spolehlivé jako u mě na identickém telefonu pouze s jinou ROM.

                0 0
                • Wojtkingson  

                  Kouknu se na to, díky :)

                  0 0
                • Wojtkingson  

                  Pak je ještě druhá věc s kterou bojuji a to, že hlasitost sluchátek je tak na 50 procentech co předtím u Huawei.

                  0 0
                  • babkanakole  

                    Zrovna tohle ty české verze OS obvykle řešily, obvykle vypínají v systému softwarové omezení, co tam je.

                    Hlasitost (=tichost) sluchátek je momentálně vlastnost Androidu. Myslí na tebe, aby sis nepoškodil sluch :) Takže všechny evropské verze mají max. hlasitost staženou na cca 75% proti asijským/americkým. Myslím, že se na tom v poslední době nic nezměnilo, takhle to funguje už pár let. Jen někde je to dotažené do extrému, tj. někde na 50% toho, co by to normálně dalo.

                    0 0
                    • Wojtkingson  

                      jj někde jsem viděl, že někdo si szaplatil aplikaci, která mu to odblokne… :D Tohle je fakt postavený na hlavu

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Tohle jistě vyřeší přechod na weekly kanál. Neboť pak už je velmi snadné udělat root a přes modul v magisku si nastavit hlasitost jakou potřebuješ, pakliže to nemá vyřešené samotná lokalizovaná weekly česká ROMka.

                        0 0
    • kapo22  

      Mi se na Stravě stávalo, že po cca 2 hodinách jízdy se vypnula GPS a nezaznamenávala trasu. Všechny možné výjimky a nastavení baterie jsem měl stejně jako na Endomondu. To ale funguje parádně. (Honor 7 lite)

      0 0
    • Wojtkingson  

      Tak už netřeba řešit, vrátil jsem ho a budu hledat jiný telefon…

      0 0
    • Wojtkingson  

      Vyřešeno koupil jsem Motorola one vision a zvuk jede normálně, sportstracker jede v pohodě, nemá to takovou šíleně vystouplou kameru jako Xiaomi a pocitově se mi to líbí o hodně víc, tak uvidíme.

      0 0
    • brtníček  

      Nebudu zakládat nové vlákno. Mám asi 2 měsíce starý Xiaomi Redmi Note 11S a poměrně často se stává, že jak sjedu že signálu a vrátím se zpět na signál nenabehne mi LTE síť , ale pouze Edge a tím pádem jedou zpomalení data. Telefon restatuji a jede to správně, ale nebaví mne co chvíli restartovat telefon. Nevíte co s tím, jestli je to v nastavení nebo telefon zkusit reklamovat?

      0 0
      • Tomcat  

        Vyměnit SIMku za novější > prohodit SIMky > Reklamovat a hodně štěstí…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co máš v nastavení?

        Nastavení – SIM karty a mobilní sítě – Pod nadpisem Nastavení sim karty klik na název operátora – Preferovaný typ sítě – Preferovat LTE sítě

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.