Xiaomi Amazfit Verge - aneb hodinky do 2500kč

195 nepřečtených
  • THORX

    Chci se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s těmito hodinkami. Jde mi hlavně o přesnost srdečního tepu, GPS, krokoměr. Dále jaká je kvalita hovoru, prý to má nějaké spožděni tak jaká je realita. Dále lze vložit mapu GPX, tak jsem se chtěl zeptat, jak to bude fungovat v praxi, když nemají mapové podklady.

    0 0
    • THORX  

      https://www.youtube.com/watch?… mohl by někdo přeložit test měření a tepu ten je asi nic moc a GPS?

      0 0
      • Razlik  

        Ahoj, pokud to chceš na výše vyjmenované, tak bych nebral Verge. Osobně je nemám, ale např. GPS je prý žalostná. Já mám Amazfit Pace a GPS je jak kdy, někdy poměrně přesná, jindy zase ne. Kdybych vybíral hodinky znovu, tak si už rozhodně připlatím a vzal bych Amazfit Stratos 2 nebo Garmin Vivoactive 3, které mají momentálně pěknou cenovku 4k Kč,–.

        0 0
        • Kanec  

          Amazfit Stratos 2 nebrat! Ty hodinky mají výrobní vadu, odpadá tam sklíčko, které chrání HR snímače a člověk si toho nevšimne. Následně se tam dostane voda a hodinky pak odejdou do křemíkového nebe. Výrobce reklamace hodně špatně uznává, řekl bych, že spíše vůbec neuznává. Lidé s tím mají opravdu velké problémy takže tyto hodinky vážně nebrat.

          0 0
          • foosi  

            Dovolím si nesouhlasit, v rodině máme cca rok 3ks Stratos 2 a naprosto vpohodě i plavání v bazénu. Popisované odlepení sklíčka hr se dělo u Amazfit Pace. Ty byly doma taky a tam se opravdu odlepilo.

            0 0
            • Kanec  

              Dovolím si také nesouhlasit.

              Reklamace 1

              Reklamace 2

              Vyjádření servisního střediska?

              Reklamace byla zamítnuta na základě vyjádření autorizovaného servisu. Jejich závěr se opírá o definici stupně odolnosti IP67, v jejíž specifikaci je mimo jiné uvedeno, že v případě, že produkt přijde do styku s vodou, nesmí se jednat o chlorovanou či slanou vodu, nesmí jít o polití nápojem (jiná velikost molekul), nevztahuje se na krémy, šampóny a mýdla (rozpouštějí silikonové těsnění), ani stříkající vodu ve sprše (bodový tlak je násobně vyšší než při ponoru).

              To si snad dělají prdel ne? Hodinky mimo jiné i pro plavání a nemohou chlorovanou či slanou vodu? :-)))))

              No a poslední věc.

              Návod na opravu, aby se to už nikdy nestalo.

              Stačí? Nebo mám pokračovat?

              0 0
              • Kanec  

                Jen doplním, že takové šméčko bych si osobně skutečně nekoupil a nejsou to mé případy, ale kdyby mi toto nepsal kamarád (nosí je denně, plave a jezdí na kole), který tyto hodinky má a zrovna dobojoval reklamaci a dostal hodinky nové, tak to sem nenapíšu. A vyřeší to tím lepidlem.

                0 0
              • foosi  

                Na tyto reklamace a ještě jednu další jsem narazil taky, ale jestli v poměru prodaných kusů to bereš jako jistotu zmetku, tak nevím. U nás se s nimi plave i v chlorované vodě, byly v moři, koupou se i sprchujou a není nejmenší problém.

                0 0
                • Kanec  

                  Uvidíme, třebas jim to vypadne časem. Ne že bych jim to přál, to ne. Jsou s tím pak jen starosti. A nebo mají třebas „opravené“ verze, možná, že výrobce to už zafixoval. Víš co, ale za ty peníze. Většinou si to kupují lidé, jako dobrou a levnější variantu dražších výrobců a zjevně do nedopadne úplně dobře. ;-)

                  0 0
                  • foosi  

                    Jasně, pokazit se může cokoliv. Bral jsem je jako levné řešení a kdybych se měl rozhodnout, jdu do toho znovu. Mimo nabíjení nejdou z ruky a vydržely už hodně. Nejvíc oceňuji keramickou lunetu, protože i po pár slušných pádech při sjezdu je furt jako nová.

                    0 0
              • ememem1  

                treba si poriadne pozriet co znamena IP67. je to trocha taky marketingovy odrb, lebo bezne sa uvadza ze je to „prachotesne“ zariadenie a je „odolne voci vode“ co evokuje prachotesnot a hlavne vodotesnost. to ale neni to pravda ani omylom. co sa vody tyka, tak sa moze docasne ponorit tusimze na 30min do hlbky 1m. to ale neznamena, ze je zariadenie vodotesne (waterproof) ale len „water resistant“. cize sa moze ponorit ako je vyssie uvedene a ma zarucenu pocas tejto doby funkcnost, co ale neznamena, ze sa do neho nemoze dostat voda. takze neni zarucena uplna vodostenot a trvala prevadzka pod vodou neni je mozna. inak povedane, voda sa nesmie dostat tam, kde by mohla znicit funkcnost zariadenia po vytiahnuti z vody a vysuseni cize najcastejsie k elektronike(tam kde to neni vymenitelne), ale moze sa dostat napr. k baterke (pokial je vymenitelna). to, ze je zariadnie nefunkcne ako celok tak ci tak je z hladiska normy jedno. (naprosto uzasne je to napr. pri celovkach, co ma po tom, ze pri elektronike voda neni ked je v baterke a aj tak to prestane fungovat)

                este vacsi odrb je, ze zariadenie certifikovane na vyssi level, vobec nemusi prejst skuskami nizsieho levelu cize napr, pre IP68 co by malo znamenat uz vodotesnost, sa vobec nepozaduje aby to preslo skusko IPX5 certifikaciou na striekajucu vodu. inak povedane, ak je zariadeni certifikovne na IP68 tak aby si sa s nim mohol sprchovat malo by mat aj separatnu certifikaciu IP 65. to ma takto len velmi malo vyrobkov.

                cela tato norma je celkom slusny a zavadzajuci odrb plna pojmov ako „it won’t enter in sufficient quantities to cause malfunction“ a pod. ktore si mozes vysvetli viac memenj ako chces.

                a ano, vsetko toto hodnotenie sa navyse naozaj vztahuje iba na tzv. „fresh water“.

                daleko jednoznacnejsia a presnejsia – proste typicky americka – je vojenska norma Military Standard (MIL-STD). bohuzial v EU a Azii tame nepouzivan napriek tomu ze ju US Department of Defense uvolnilo. neda sa tam totizto tak odrbavat ako pri IPX.

                takze je to cele pekne zavadzajuce.

                0 0
                • Kanec  

                  Ano souhlasím, ale v tom případě jen idiot dá do SW takových hodinek sportovní aktivitu plavání.

                  0 0
        • THORX  

          Vivoactive 3 co získám?

          0 0
    • Atilla  

      Mám Verge lite, šel jsem do nich hlavně kvůli notifikaci a dlouhé výdrži baterie. GPS bych řekl, že je přesná. Ani ve skalách neztrácí signál.

      0 0
      • THORX  

        A měření tepu? Já nakonec objednal honor band 5 na zkoušku jestli mě to chytne tak si na vánoce koupím něco pořádného.

        0 0
        • Atilla  

          Takhle v klidu to měří napohodu, ale nesrovnával jsem to s hrudním pásem. A na kole v terénu to fungovat nebude stejně jako vše na ruce.

          0 0
          • THORX  

            Hrudní pás Verge podporuje ne?

            0 0
            • Atilla  

              Verge lite ne. Osobně stejně s hruďákem jezdím jen občas na XC, ale jinak moc nechápu pro obyč hobíka k čemu jsou takové chytré hodinky dobré. Sice jako jo změřím si, že jsem v posilovně strávil 1:22 hod a v jakém jsem se držel tepu a kolik kalorii jsem spálil, pak se šel proběhnout do skal a další den kolo a HIIT tréning. Ale mám to uložené v mobilu a stejně mi to není k ničemu.

              0 0
              • THORX  

                Mno hlavně tedy bych chtěl aby mi to ukazovalo mou trasu do neznáma tedy navigace Popřípadě vlasová navigace. Existuje něco od garminu? Třeba model Venu?

                0 0
                • Atilla  

                  Tak to zvládne i telefon co máš tak i tak sebou. Já to bral jako hodinky a hlavně notifikace,že mi někdo vola,píše a poznám kdy má smysl zastavit a vyndat telefon

                  0 0
                  • THORX  

                    Tu jde spíše o ten komfort, někdy se dívám do mobilu dost facto za krátkou chvíli tak je to otrava. Umí mapy.cz navigovat hlasově pro kolo? To bych ho stejně musel mít na řidítkách v batohu asi ne aby mě navigoval po hlase.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Nevím, ale na hodinkách mapy si nedokážu moc představit. Držák na řidítka a vyřešeno, taky ho plánuji na bikepacking akce kde se touláme celý den v neznáme krajině.

                      0 0
                      • THORX  

                        Držák nechci… Mno uvidíme už večer budu mít ty band 5 drak jsem zvědavý , zítra jdu do obvodní pro výsledky krve. Tak porovnání přesnost měření tlaku.

                        0 0
                        • Atilla  

                          Asi tepu ne? Tep v klidu změří dobře skoro cokoliv.

                          Jsem zvědav na navigaci na hodinkách při jízdě na kole. IMHO nesmysl

                          0 0
                          • satch  

                            Tak tep v klidu si spočítas pohmatem a porovnat to není přece problém. To může dělat do zblbnutí :)

                            0 0
        • Venda  

          Taky jsem poridil band 5. Hlavne kvuli notifikacim a měření spo2. A me to teda nechytlo. Mereni spanku úsměvné, tep to zmeri jen v klidu. Dnes na kole i rozdil 30-ti tepu, na florbale, kde se rychle meni zatizeni, je rozdil i pres padesat. Notifikace taky tak na pul, zobrazi to jen cisty text, ve skupinovych chatech vetsinou ani jmeno. Pocitani kroku treba vubec nevezme, kdyz jdu s kocarem nebo sekackou, to to proste neumi. Ja uz bych neco podneho znovu neporidil. Mozna neco o hodne kvalitnejsiho fungovat bude, ale naramek nebo levny hodivky tezko. Jen me to rozčiluje. A jak tady i padlo, i kdyby ty informace byly přesné, k cemu mi v tom mobilu nakonec jsou? Zpravu si stejne nakonec v tom mobilu musim precist a jak jsem se vyspal vim rano mnohem lip nez tyhle hodinky…

          0 0
          • THORX  

            No jéje… Prosim tě jak na tohle je už to automaticky nastaveno na mou osobu nebo to musím nějak sám ponastavit. Popřípadě jak. Díky. Budu je testovat když to bude na kokos tak je vrátím do 14 dnů.

            0 0
            • Venda  

              Rekl bych, ze to mas automaticky nastaveno na tebe podle klasicke rovnice tf max =220-vek. Ale pokud znas svoje reálné hodnoty a prahy, tak se s tim da soupat.

              A nechtel jsem te vystrasit, ten zaklad to pobere. Pri jizde na kole ti to vetsinou tep zmeri docela dobře.

              A co me teda na nich jeste stve (nebo jsem nenasel prenastaveni), ze kdyz mas zaplou sportovni aktivitu, tak ti na hodinky nechodej notifikace!! Hovor nevim, asi mi nikdo za ty ctyri mesice, co je mam, nevolal. Coz jsem prave chtel, ze kdyz mam telefon nekde v batohu, tak jen kouknu a rozhodnu se, jestli budu telefon hrabat nebo ne.

              0 0
              • Atilla  

                Tak to u amazfit verge lite funguje. Na druhou stranu se nepodíváš kolik je hodin:)

                0 0
                • Venda  

                  Cas mi to pri cvičení ukazuje. Ale WhatsAppa mi to pri cviceni nezobrazi…

                  0 0
                  • THORX  

                    No mám smíšené pocity , honor band 5 ukazují jen tep a tlak ne? Třeba 120/75? Prokoměr mimo počítá jak chce.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Já teda nevím ,ale tlak ti neukážou žádné hodinky. Nedokážu si představit jak bys nahradil nafukovací manžetu.

                      0 0
                    • Venda  

                      Tlak neumej. Jine náramky ano, tenhle ne. Ale nedovedu si představit, jak to muze fungovat a byt presne.

                      0 0
                      • wego1991  

                        Které umí měřit tlak? Jen mě to zajimá nějak tomu nevěřím.

                        Pro thorxe: ze zkušenosti ti radím, se vykašlat na chytré náramky a jít rovnou do hodinek (ať už chytrých nebo sportovních), protože stejně u nich skoro každý časem skončí.

                        0 0
                        • Venda  

                          Třeba tady jsem to viděl

                          https://www.slevokup.cz/…-2019-cerna/?…

                          0 0
                        • kyl  

                          Je to tlak?Měří i okysličení krve.

                          0 0
                          • atty  

                            Jde spíš o to, co to reálně měří a z čeho. Dcerka to má na nějakém neznačkovém „klonu“ Mi Band 4 (vypadá to stejně, ale vnitřek je jinej) a „měří“ to (respektive ukazuje) nějaké ± stejné výsledky. Na druhou stranu – nějak to opravdu měřit musí umět (nevím s jakou odchylkou), protože manželka má tak nízký tlak (běžně) že když přijde k neznámému doktorovi, který by jí tlak měřil, tak na to musí upozornit, jinak by obvykle doktor volal rychlou :) a jí to vždy měří a ukazuje podstatně nižší hodnoty, než mně a dceři, co máme tlak v pořádku.

                            0 0
                            • kyl  

                              Nějak to měřit musí, tohle bylo v klidu. Když jsem rozjetého, číslo je o dost jiné.

                              0 0
                      • Atilla  

                        Nevíš na jakém principu to funguje? Nějak si to nedokážu představit.

                        0 0
                        • Venda  

                          Naprosto netuším

                          0 0
                        • kiwaf  

                          Tak zas neni tezky to vygooglit, napr.

                          https://www.idnes.cz/…mob_tech_ram

                          0 0
                          • Atilla  

                            Hmm, fakt podrobné info…

                            0 0
                            • kiwaf  

                              Princip je tam popsan „Hodinky ke zjištění krevního tlaku využívají kombinace elektrokardiogramu (EKG) a digitální fotopletysmografie (PPG), což je jedna z neinvazivních metod k posouzení hemodynamiky, tedy krevního oběhu.

                              Jestli potrebujes podrobnejsi, tak si ho najdi omg…

                              0 0
                              • Atilla  

                                Díky za radu, tvůj odkaz mi v tom fakt pomohl. To je asi jak vzniká El. Energie. hodíš do kotle uhlí a z druhé strany po kabelech jde ven.

                                Pokud začneš hledat PPG, tak objevíš dost velké diagnostické zařízení spočívající ve tvou sondách, které měří roztahování cév. Stále nechápu, jak by to mohl v hodinkách fungovat, když i tak jednoduchý systém jako je vak, který přetlačuje srdce potřebuje absolutní klid aby mohl dát relativní data.

                                0 0
                                • kiwaf  

                                  Nemas zac :) Jeste v deset tricet jsi nemel tucha, ze vubec umi hodinky merit EKG a co toho ted vis :-))

                                  edit: https://www.svetandroida.cz/…g-kardiolog/ (princip tam neni o nic podrobnejsi, jen pro zajimavost)

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    EKG je něco jiného než měření tlaku a docela chápu, jak ho měřit. U tlaku je to ovšem o kus složitější.

                                    A jestli netušíš jaký je rozdíl mezi EKG a tlakem, tak by sis měl ten sarkasmus nechat:)

                                    0 0
                                  • Atilla  

                                    EKG je něco jiného než měření tlaku a docela chápu, jak ho měřit. U tlaku je to ovšem o kus složitější.

                                    0 0
                                    • kiwaf  

                                      Samozrejme jsem se preklepl, ma tam byt tlak. Ten clanek byl jen pro zajimavost… jeste jsem videl jedny hodinky, ktere mely i nafukovaci pasek, ale docela monstrum a uz nevim kde jsem je videl.

                                      0 0
                                      • kiwaf  

                                        A koukam jsem prilozil i jiny clanek, mel jsem na mysli tento: https://www.alza.cz/…-merenim-ekg

                                        *Asus VivoWatch BP pomocí senzorů pro elektrografii (EKG) a fotopletyzmografii (PPG) poskytuje v reálném čase informace o čase přenosu pulsu (PTT) včetně tepové frekvence, spánku, aktivity, cvičení a úrovně stresu během dne. Hodinky nepoužívají pro měření krevního tlaku nafukovací řemínek, ale využívají naměřené hodnoty ze senzorů na čelní i zadní straně hodinek.

                                        Lékařské elektrografické senzory (ECG) měří pulsní vlny, aby došlo k přesnému určení tepové frekvence.

                                        Optický senzor fotopletyzmografie (PPG) pak změří průtok krve přímo z prstu, aby určil váš puls.

                                        Hodinky VivoWatch BP přesně vypočítají pulzní přenosový čas (PTT) a aktuální zdravotní stav s využitím dat získaných z obou senzorů.Lékařské elektrografické senzory (ECG) měří pulsní vlny, aby došlo k přesnému určení tepové frekvence.*

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          Jo kdyby měli hodinky nafukovací pásek, tak funkci chápu ihned. Máme i v rodině měřič tlaku na zápěstí, což jsou dost přerostlé hodinky. Ale tohle měření přes senzor musí být opravdu hodně relativní, protože v medicíně se používají 2 pásky a umísťují se asi 20cm od sebe a měření trvá 15min.

                                          0 0
                                          • kiwaf  

                                            Co jsem cetl dnes diskuze, tak je to naopak celkem presne, prave nekdo porovnaval hodnoty z hodinek s tim mericem na zapesti a odchylky byly minimalni. Na druhou stranu mame doma dva digitalni merice na zapesti a ten jeden meri nekdy opravdu blbosti. Pak mame i ten rtutovy, coz je asi nejpresnejsi a mam pocit, ze i ten tlak (hodnoty) se celkem meni pri prvnim, druhem, atd mereni.

                                            0 0
                                            • Atilla  

                                              Pokud jsi ok a sedíš v klidu, tak by měl být tlak více méně stejný. U doktora mám pokaždé 120/80. Pokud jsem nemocný, nebo sportuji, tak samozřejmě létá, ale v klidu by se ti tlak měnit neměl, pokud se např nezačneš stresovat. On ten na zápěstí právě měří poměrné hámotiny, takže ty se mohli shodnout:)

                                              0 0
                  • THORX  

                    Mrosim co znamená ten údaj pod tím časem u aktivity vnitřní chůze, snad ne moje rychlost :D

                    0 0
                    • Venda  

                      Musim rict, ze vnitřní chuzi jsem nikdy nezapnul. Ale takhle odhadem bych rekl, ze cas na jeden kilometr.

                      0 0
                      • Venda  

                        Takze jsi tedy podle meho predpokladu usel cca 400 metrů. Sedi to?

                        0 0
              • Venda  

                A jeste teda. Uz jsem to dlouho nezkousel, tak to treba nejaka aktualizaze uz odstranila. Ale na hodinkach si muzes pustit jen jizdu na rotopedu. Kdyz chces,aby ti zmerilo i ujetou vzdalenost, tak pres aplikaci. Na tom neni nic špatnýho, ale mne to nefungovalo. Takze mi to ukazovalo treba, ze cesta do prace ma do padesáti metru misto osmi kilometrů a do mapy to nakreslilo primku mezi startem a cilem misto realne trati. Chyba aplikace. Asi vzala jen start a pak kdyz telefon se zamknul, tak to prestalo makat a rozjelo se to az kdyz jsem to chtel v cili vypnout. Nevim. Ale treba uz to nedela, musím vyzkoušet.

                0 0
    • liBorec  

      Ahoj,mám amazfit Pace,což by měl bejt stejnej systém jako ve Verge,ale bacha,teď už jsou na trhu Verge 2,který jsou podle mě trošku odlišný,mají možnost esim a hovorů,ale údajně to asi nefunguje,co jsem viděl v recenzích.

      Jinak jsou to moje první hodinky,tepy měří fakt korektně bych řek,ale s tepakem to porovnany nemám,jen ručně,musim si je ale utáhnout kousek nad zápěstím. Asi třikrát se mi při chůzi stalo, že to ukazavalo tep treba 180,ale stačilo je na chvilku pauznout a bylo to dobrý,jinak nikdy žádnej problem.

      GPS úplně na pohodu,sice když to vyzoomuju tak je to pár metrů vedle cesty,ale je to vyhlazený, žádný skoky a vzdálenost při běhu na mým 8 km okruhu +/- 50 metrů.zas když jsem to zkoumal a porovnával s mobilem,tak tam to není o moc lepší.ale nedávno při výletu po Praze to byla v centru velká trága.prevyseni mi při běhu hrozně skáče, tam je to fakt nepřesný,ale při ostatních aktivitách paráda.

      navadeni po trase podle gpx mi přijde super i na kolo,to jsem ani nečekal a využívám to dost,hlavně ale na turistiku.ze nemá mapovej podklad mi nechybí.planuju teda většinou podle cest co jsou zanesený v mapách a to jsou všechno většinou regulérní cesty, žádný pěšinky.asi kdybys stáhnul gpx trejlíků ála javornické okruhy,tak to bude horší.

      notifikace fungujou úplně spolehlivě, včetně diakritiky i smajlíků.baterka letí tak 10% za den jen notifikace, měření tepu ani spánek nepoužívám,ten bych teda řek,že měří na kokos, ale stejně nerad spím s hodinkama.ak­tivita s GPS zhruba 5% za hodinu.

      Krokoměr dobrý i s rukama v kapse,ale třeba při sečení taky nic moc.

      Baví mě ještě úložiště na hudbu do bt sluchátek,na běh nebo třeba na to sečení.

      mam je rok a když to shrnu,tak dost předčily moje očekávání.mozna nějakej hroťák s garminama by spokojenej nebyl,ale já jsem.

      0 0
    • kiwaf  

      Kamarad dostal Verge nedavno a vypadaji super. Jenom zminim, ze nemaji cestinu, coz muze byt pro nekoho problem, da se nahrat upravenym fw s cj, ale to taky neni reseni pro kazdeho.

      Ja kupoval v lete Vivoactive3, stoji ted cca 4tis, coz neni spatne, ale porad o dost vic nez 2500,–. Vetsine asi bude vadit nizka vydrz pri zapnute gps… nejakych 8hod odhadem a pak jeste nemoznost kalibrovat barometr. Mym potrebam ale vyhovuji perfektne, dokoupeno jeste cidlo kadence a rychlosti, taktez od garminu.

      http://www.zivotsgarminem.cz/…nkce-vydrz-2

      0 0
      • THORX  

        U Verge by mi AJ zase tak nevadila. S GPS by měli vydržet celý den. Nezeptal by ses kamaráda jestli fungující ty hovory a jestli je to použitelné? Jestli lze popřípadě připojit hrudák. A jestli zkoušel GPX mapy?

        Hodnoty budu vracet a zatím se rozhodují mezi Verge a Verge Lite něho GTR 42mm. Ty mají výškoměr dokonce, ale záleží ale vzhledevě a tak nějak jsem víc pro Verge ten jen nevím jakou verzi :D

        U Lite jak psal kolega tak nelze spárovat s hrudákem.

        0 0
        • Atilla  

          U Verge lite je největší výhoda výdrž baterie, mám je na ruce 13 dni a 26% zbývá. Zapnuté měření tepu, monitoring spánku, automatický jas a do toho asi 6 hodin běžela GPS.

          0 0
        • kiwaf  

          Kamaradovi je 65 a je rad, ze jsem mu to sparoval, tedy toho moc od nej nezjistim :)

          Export ujete trasy jako GPX by zvladnout mely, to uz umely obstojne moje Xiaomi Bip. Pro me je treba velke plus aplikace od Garminu, kde mam prehledne uchovane informace o mych jizdach, aktivitach, atd. Ty aplikace Mifit a Amazfit se mi uplne nezamlouvaji, to ale bude individualni.

          0 0
          • Atilla  

            A používáš ty jízdy jako tréningový nástroj? Nebo proč? Stále bádám k čemu mě je dobré, že mám vše uložené v telefonu.

            0 0
            • kiwaf  

              Rad se koukam po jizde na zaznam trasy kudy jsem jel a kudy bych to mohl vzit priste, kolik jsem toho nastoupal atd. Mohu si zapsat k trase poznamku, vidim kolik jsem toho ktere obdobi najel, obcas mrknu na aktivity pratel co tam mam, kde byl tchan na kole, kudy zena dnes bezela, atd.. Hele pro nekoho nejspis blbosti, ale me to bavi sledovat, vic bych za tim nehledal :) Samozrejme na to nemusim cucet jen v telefonu, na connect.garmin.com je vse daleko prehlednejsi.

              0 0
              • abel  

                amazfit app jde spárovat se stravou, funguje bezchybně. mifit umí taky náký synchro např. s google fit.

                0 0
                • kiwaf  

                  Vim, to jde sparovat i garminem. Nic toho ale nepouzivam.

                  0 0
                • Atilla  

                  A MI fit to se stravou neumí? Díky

                  0 0
                  • kiwaf  

                    Misto Mifit jsem pouzival Notify & Fitness a ta to umi exportovat do stravy.

                    0 0
                    • Jirka63  

                      Pro hodinky se využívá app Amazfit, ta to umí. I když Mifit umí Verge také

                      0 0
                  • abel  

                    mifit umí párovat s google fit a ten zase se stravou – snad si to nějak předají…

                    0 0
                    • Jirka63  

                      google fit je ale šílený shit

                      0 0
                      • abel  

                        nevím nepoužívám, ale použít jen na synchronizaci by nemuselo vadit.

                        0 0
                        • Jirka63  

                          ani to nezkoušej, google shit to to klidně rozseká po km a pak na 20 km ve Stravě uvidíš 20 záznamu

                          0 0
                          • abel  

                            dobrý vědět, dík.

                            každopádně od lonska mám amazfit pace a tam to jde napřímo do stravy.

                            0 0
                    • Atilla  

                      Aktuální data mi to vezme, ale do historie mi fit v google fit vlézt nejde. Ale třeba kdybych to zapnul jen ve chvilce kdybych náhodou chtěl někomu sebrat KOM tak by to možná fungovalo.

                      0 0
                  • Atilla  

                    Nevim jak, ale dneska jsem si na druhém telefonu, co mám na kolo sparoval hodinky a zapnul aktivitu kolo. Po příjezdu jsem zjistil, že mám výlet nahraný ve stravě která běžela na pozadí.

                    0 0
              • Jirka63  

                pokud ti jde hlavně o záznam trasy, tak klidně stopaře z mapy.cz. Ale pak např. do Stravy je nutný import gpx, takže tak trochu pres ruku

                0 0
          • THORX  

            Co bych bral Verge nebo Garmin Vivosport.

            Verge umí taky procházet záznamy statistik z hodinek

            No já myslel GPX si naklikat trasu a podle ní mě budou hodinky navigovat.

            0 0
            • Jirka63  

              nebudou, pouze uvidíš, pokud jsi na trase nebo mimo, tedy pokud na to vůbec uvidíš :-)

              0 0
          • Jirka63  

            Amazfit aplikace exportuje do Stravy, pak už to vysynchronizovat do Garmina Connect, to není problém, Sry jenom potvrzuji, co už tady bylo

            0 0
            • THORX  

              Jakože z Amazfit do stravy a ještě do Garmin? Důvod? Mno navigovat nebude ale šipka se bude hýbat ok vyznačené trase ne? Takže až bude v lese nějaké rozcestí a já nebudu vědět kudy mrknu na tu mapku a hned budu vědět yes?

              0 0
              • Jirka63  

                Někdo tu psal, o Garminovi, Garmin Connect je dobrý na evidenci projetých tras, nutné to samozřejmě není. Ano, takhle to nějak funguje, směr uvidíš. Ale v hodinkách není mapa, jenom slepá trasa. To snad umí jenom drahé Garminy. Ale to není navigace. Za mě je ideální trasu naplánovat a navigovat přes mapy.cz, klidně mít telefon v kapse, hlasová navigace většinou stačí. Do hodinek to samozřejmě natáhnou můžeš. Když nevím, tak se podívám do telefonu. Osobně si ale nedokážu představit za jízdy např. lesem řídit jednou rukou a snažit se rozluštit něco na hodinkách.

                0 0
                • Forester  

                  a co hodinky na řídítka :-)

                  Vozím tak Garmin FR945 a je to bez problémů. Reaguji jen na tvrzení o navigaci a hodinkách, nesrovnávám Garmin a Xiaomi ;-)

                  0 0
                  • Jirka63  

                    hodinky musí umět mapy, to čínani nedělají, umí to myslím Fenixy of Garmina. Ale co tam vlastně vidíš, netuším, ani to nepoužívají známí, kteří je mají

                    0 0
                    • Forester  

                      Nevim, proc reagujes na me.

                      Umi to nejen Fenix 5×, cela rada 5plus a 6, FR945.

                      Je tam samozrejme videt mapa a trasa. Za me bez problemu pouzitelne.

                      0 0
    • THORX  

      Hoši výsledek po dnešním dni. Unreal ne?

      0 0
      • Esi  

        Tak to každopádně, pokud neměříš 2,5 metru tak nebudeš mít průměrný krok delši než metr. Když jdu svižně tak na 10km mám tak 12000 kroků a průměrnou rychlost 6,8km/h a to měřím 191cm

        0 0
    • THORX  

      3.3km do práce ± odchylka 60m z práce 2.7km. zbytek km jsem nachodil v práci u pásu? Jak machám rukama jako že jdu 3 mavnu + 7 kroku atd. Baterka po jednom dni 37% pryč :D

      Kolega je má taky a říkal že to mám nějaké popsute že mu to měří přesně a máváním mu to nic nepřidává

      0 0
    • THORX  

      Spánek naměřilo 3h 49m za chvíli 5h 12m co jsem nespal a pak 5h 10m , okysličení krve už nelze změřit kdy si mám více utáhnout řemínek ale to už nelze :D

      Asi půjdu do Garmin Vivosport.

      0 0
      • Venda  

        Ty je mas asi ještě navic nejaky rozbity. Zas takova bida to taky totiz neni. V rekneme rekreacnim modu ukazují relativne dobře. Ty kroky, spo2 a tak.

        0 0
    • THORX  

      Verge nebo Watch GT2

      Rozhodl jsem se že jsem ještě schopny dát 5500 za GT2.

      Jde mi o přesnost. Tepu a GPS.

      Verge tepovku umí skvěle od hrudního pásu jen odchylka 2–3 tepy GPS už je prý horší a na kilometrů dělá rozdíl od 20–70m hlavně že začátku zkracuje.

      Prý GT2 jsou taky hodně slušně tak nějaké poznatky bych uvítal dá se připojit hrudák? V zimě je prý hrudák nutností pro přesnost senzor na hodinkách prý v zimě moc nefunguje.

      0 0
      • MatS  

        Huawei GT2 jsem si ted v utery koupil v Dubaji na letisti (4800 kc). A zena si koupila 42mm verzi jeste levneji (4200kc). Vzhledove super. Presnost jsem zatim nemel jak a kdy otestovat. Vydrz baterie odpovida tomu co tvrdi vyrobce. Kazdy mesic novy update s vylepsenimi a novymi ciferniky. Hrudak se myslim pripojit neda, nikde o tom neni zminka. NFC to ma funkcni, ale platit nejde. Displej je pecka. Krokomer pocita kombinaci kroku z hodinek i telefonu dle specialniho algoritmu. Export dat lze do Google fit. Dokonce nekdo naprogramoval program pro export dat do Stravy a jinych, ale je to trochu komplikovanejsi.

        Kdyz tak se ptej co by te zajimalo. Stejne ale o litr levnejsi(4990) jsou pod znackou Honor Magic watch, jen je tam mene jasny displej (800nit vs 1000nit) a horsi (mene kovu) mechanicke provedeni pouzdra hodinek.

        Daji se nahravat i vlastni ciferniky, ale zatim jen pres cinskou betaverzi Huawei health s cinskym id.

        0 0
        • wego1991  

          U Huawei pozor na dodatečné aplikace – nevím jak to je u téhle verze, ale u předchozí se nedalo do hodinek nic externího koupit/nainsta­lovat. A v případě, že nějaká appka v hodinkách nefunguje jak by sis představoval tak máš smůlu.

          0 0
      • Luke96  

        Jestli ti jde o přesnost tepu, tak ze zápěstí se toho bohužel moc nedočkáš. Nemluvím teď konkrétně o GT2 nebo Verge. Na kole to může ovlivnit například i jak pevně sevřeš řidítka, otřesy atp. I pot pod hodinkami může mít vliv. Na měření v klidu, ve spánku, při chůzi, nebo možná i běhu můžou být hodnoty celkem přesné a s hrudním pásem srovnatelné. Ale jinak bych nevěřil ani ryze sportovním modelům. Hrudní pás se tím nahradit nedá.

        0 0
        • MatS  

          Ano s tim souhlas. Na kole je problem, ze se potis a ackoliv hodinky utahnes, tak se i diky poloze ruky a otresum na kole postupne sesupuji k zapesti. Sam vyrobce udava, ze musi byt poloha hodinek aspon 1cm od zspesti, aby to merilo spravne. Navic bys nemel mit pod hodinkama chlupy nebo tetovani.

          0 0
          • THORX  

            Sekají se ještě stále? Nebo už to pořešili. Prý máj odchylku 5 tepu :( Verge 2–3tepy. Na kolo určitě hrudák bych pořídil. Tedy jestli lze připojit. Co kvalita hovoru? Prý lepší než přes mobil :D a ty kroky měří to přesně? Když stojíš na místě a mácháš rukami přičítá?

            0 0
            • MatS  

              Tepy jsem neporovnaval jak presne meri. Hrudak nejspis pripojit nepujde, nikde o tom neni zminka. Hovor dle recenzi dost kvalitni, ale ja to jeste nezkousel. Kroky celkem presne. Machani rukama na to nemaji vliv.

              0 0
    • THORX  

      Ještě Honor Watch Mavíc 2 úplně stejně jako Watch GT2 ale o 500 levnější o gram lehčí a pro mě pěknější.

      0 0
      • MatS  

        Jen horsi displej a vic plastu. A zatim se neprodava, az v unoru.

        GT2 jsou cele kovove a playt jen na spodku. Honor je kovovyjen vrsek, zbytek tela plast.

        Jeste Xiaomi color watch budou za zajimavou cenu.

        https://www.google.com/url?…

        0 0
        • THORX  

          Na CZC už se Magíc 2 prodávají za 4999. Mno jestli to neumí hrudák tak je to asi pase a co Samsung watch 2 tam vypadá vše ok jen ta výdrž :(

          0 0
          • wego1991  

            Ve skupině ohledně Samsung hodinek na fb celkem dost lidí posílalo fotky jak hodinky active někde drbli o futra apod a prasklo sklo – není chráněné z boku. Oproti třeba GW kde je chráněne tou otočnou lunetou.

            0 0
            • MatS  

              Mne spis odradila ta mala vydrz. Obzvlast se zaplou GPS.

              0 0
              • wego1991  

                Nevím jak u Active ale u GW mi GPS (včetně notifikace atd, někdy i AOD) bere cca 5 procent baterie za hodinu, což je pro mě vpohode zkousnutelne. Ale je pravda, že jsem z toho před pořízením taky nebyl úplně spokojen, ale hodit to na nabíječku mi nedělá problém. A když není moc aktivit, tak mi vydrží i cca 5 dní. Jsou to hold chytré ne sportovní hodinky – a to si už každý musí rozhodnout, kterou kategorii (s příslušnými plusy i mínusy) chce.

                0 0
    • Jirka63  

      Trochu ti zamotám hlavu, nechceš si počkat na Xiaomi T Rex, budou k mání za 14 dní za cca 4 000 Kč :-)

      0 0
      • THORX  

        Za mě nemají nic navíc co Verge za 2860kč. Chci se zeptat u Amazfit se počítají kroky jen z hodinek nebo i telefonu jako tomu je u Huawei kdy si nelze vybrat jen jeden zdroj měření

        0 0
        • Jirka63  

          mají velkou odolnost i výdrž, srovnatelnou s Verge Lite.Ale měření kroků přes telefon nikdy nebude přesnější,Kroky se myslím měří vždy z hodinek. Na tomhle bych nebazíroval, Nejpřesnější měření vzdálenosti bude ale jenom přes GPS. Pak je ještě řešení koupit si náramek, např. Miband 4 na denní nošení a hodinky používat jenom na sport.

          0 0
    • THORX  

      Už jsem z toho ***** co vybrat aby to bylo přesné. Kroky, GPS, tep + hrudní pas. Lze vybrat zdroj GPS ze dvou přístrojů? Hodinky co mají GLS ze by jeli na GPS jen od mobilu předpokládám že v mobilu ne GLS přesnější. Tohle bych asi spustil aktivitu z aplikace v mobilu že?

      0 0
      • ememem1  

        ty proste chces funkcionalitu hodiniek za 600E s maximalnou cenou okolo 100E.

        take neni.

        0 0
    • THORX  

      Objednal jsem Verge :) v záloze mám Watch Magíc 2 ale ty už jsou asi taky pasé mají angličtinu a nepodporují hrudák jestli je to ANT+

      0 0
      • liBorec  

        Verge podle mě taky neumí ANT+, jen obyč bluetooth

        0 0
        • THORX  

          Ano ANT+ neumí , a obyčejný bluetooth je problém?

          0 0
          • liBorec  

            Není.popravde nevím jaká je výhoda ANT+,jestli výdrž nebo co.ja to chtěl vyzkoušet,koupil jsem levnej tepak v Tchibu a nešlo mi to připojit,ale nešlo to ani v telefonu. Připojuje se to v nastavení aktivity, než se spustí. A myslím si,že to bude fakt hodně žrát baterku, celodenní výlet to podle mě nedá.

            0 0
      • MatS  

        Honor watch magic 2 samozrejme cesky umi. Jazyk se nastavi dle jazyka v telefonu. Leda by to byla nejaka romka pro vychod, ale o tom pochybuju.

        Ale hrudak neumi, to souhlas.

        0 0
        • THORX  

          Ani přes BT? Na CZC píšou čeština ne. 1čky byli v CZ?

          0 0
          • MatS  

            S tim hrudakem nevim jak iniciovat spojeni v hodinkach. Neni tam na to polozka, pouze lze pripojit BT sluchatka.

            Ty Honor magic watch 2 maji identicky system jako Huawei. A GT2 jsem koupil v Dubaji a system mam v cestine. Pise to i vyrobce. Na popisky eshopu se neda spolehat.

            0 0
            • Jirka63  

              U Xiaomi se pás připojuje až v aktivitě v nastavení. Zřejmě to bude podobné, nemá smysl ho připojovat normálně, navíc to žere baterku

              0 0
    • THORX  

      V datartu mi borec říkal že Verge hrudák umí lite už ne nevím proč když bluetooth má i lite asi software omezení. Večer Verge jsem zvědavý, snad už je nebudu muset vracet protože nevím čím bych se musel nahrazovat. Samsung watch 2 prý funguje na 100% jen z mobily Samsung tak to mě odradilo.

      0 0
      • Razlik  

        Nevím jak na tom budou Verge, ale moje Amazfit Pace s připojeným externím hruďákem neskutečně žerou baterií. Takže rozhodně si s tím nedáš delší švih na kole. Dobré to je maximálně na běhaní. Teď přes zimu za 40 min. běhu s hrudním pásem si to vzalo 65%.

        0 0
        • liBorec  

          Jakej máš hruďák prosimtě a jaká je odchylka od hodinek?mam taky amazfit Pace a chtěl jsem si jen ověřit,jak moc se dá věřit těm tepum co ukazujou.mi přijde,že to ukazuje podezřele dobře a trochu se mi nechce věřit mým nízkým tepum při běhu :)

          0 0
          • Razlik  

            Hodinky ukazují celkem poctivě, občas mi naopak přijde, že ustřelí příliš vysoko. Já jsem neběžec s velkými tepy, ale přidávám porovnání hodinek / tepáku na stejné trase. Tepák mám levnou variantu z Aliexpressu (cca za 300kč).

            0 0
            • liBorec  

              Super, dík.ja ani ty výstřely nemivam,jen výjimečně se někdy zblázní a třeba při chůzi mi najednou ukazují klidně 160. Ale to jsou většinou zapnutý celej den,tak toho asi maj dost a krátká pauza to spraví

              0 0
        • THORX  

          Hm tak to je smutné, no jestli budou stát hovory za hovno tak beru asi lite verzi delší výdrž za méně pěknější menu a apka mi fit. Jinak to porovnání mě taky zajimá ;-)

          Samsung umí ANT+?

          0 0
          • Luke96  

            Neumí, pouze BLE senzory. A k připojení pásu je potřeba koupit aplikací třetí strany. (jsou dvě, jedna za cca 90 korun, druhá cca 150)

            Edit. Píšu o Galaxy Watch 46. Pokud jiný Samsung umí omlouvám se.

            0 0
      • Luke96  

        Hodinky Samsung mají při připojení k telefonům Samsung navíc možnost instalovat aplikaci na sms a email kompatibilní s telefonem, pak je možnost číst starší zprávy a psát v hodinkách nové. Kromě toho jsou normálně funkční i s jinými telefony.

        0 0
    • THORX  

      Zatím je to super. Líbí se mi, display krásný, čekal jsem je větší, kvalita hovoru velice slušná. Mno uvidíme.

      0 0
    • THORX  

      Tak prví poznatek je takový že synchronizace je nějaká zmatená v hodinkách mi to ukazuje že jsem usnul v 21:02–3:00 a v apce 1:32:3:00 hm čím to

      0 0
      • kyl  

        Mě zas že jsem v práci 6h proseděl a přitom z toho běhání necejtím nohy.

        0 0
    • THORX  

      Tak Verge mi napočítal o 7 tis. Méně kroku než honor band 5. 21200 kroků.

      Dále proč tam jsou dvě zóny spalování tuků

      0 0
    • THORX  

      7:15h spánku 7% baterie mám nastaveno jen stále měření tlaku není to hodně?

      0 0
      • MatS  

        Ze by Xiaomi kecal? Ja na Huawei zatim po tydnu presne na polovine baterie a taky trvale mereni tepu a spanku.

        0 0
        • petyn  

          Ja Amazfit GTR 47 po 8 dnech 73 %. Zapnuty srdecni tep po 1 min, spanek a asi 3× beh s GPS po hodine.

          0 0
      • Tommy_Lee  

        Všude píšou výdrž 5 dní. V reálu: Bez aktivity, jen běžné denní použití – monitoring spánku (nelze vypnout nebo teda já nevím jak) a s vypnutým kontinuálním měřením tepů budeš nabíjet každý třetí den a to budeš ještě rád.

        Pokud budeš denně měřit aktivitu, tak výdrž odhaduju na den a půl. Nechápu, kde sebrali 5 dní, je to s bídou polovina a to mám všechno vypnutý a moc si s nima nehraju.

        0 0
        • THORX  

          Mno od včerejšího dobití na 100% v 19:35 po tuhle dobu 14:47 je stav baterie na 73%. Měření spánku, kontinuální měření tepu ON, dvojitý poklik displeje ON, Always on ON, jas na minimum, 1H GPS chůze/ běh. A 32minut diplej na polovičním jasu. Ale musel jsem si displej zapínat přes tlačítko protože asi Always on to vždy stlumil a nereagoval na 2klik.

          No ještě mě čeká cvičení takže si myslím že v 19:35 budu tak na 65%. A to je bída.

          GPS se připojuje dost pomalu, nechápu v recenzi rychlost chválí do 4sec. U mě tak 20–25s.

          Přesnost GPS?

          Mobil a mapy cz – 3,3km

          hodinky – 3.39km

          Mobil a mapy cz – 3,3km

          Hodinky – 3.35km

          Jsou to dobré výsledky?

          Jak je na tom Watch GT2 s rychlostí a přesnosti GPS.

          Asi půjdu do Honor Watch Magic 2

          Škoda výdrže Verge, jinak pecka. I přes rukavice fungují v recenzi píšou že ne.

          0 0
          • abel  

            na mých amazfit pace se gps spojí během pár vteřin, ale musí mít načtený a-gps přes data, jinak se to načítá o dost dýl. jelikož je ve všední dny používám jen jako hodinky a budík, tak mívám kvůli výdrži režim letadlo a když to zapomenu vypnout, tak pak musím počkat cca 20s.

            někdy mám pocit, že spojení s mobilem přes bt žere baterku víc než gps…

            0 0
          • MatS  

            GPS na GT2 jsem netestoval, budu až příští týden v Alpách. Tak testnu. Co mě štve a nechápu, proč mezi sporty není lyžování. Tak asi zapnu jízdu na kole nebo nevím, aby se to simulovalo a na lanovce to pauznu :-)

            Ségra si teď koupila Garmin Vivoactive 3, teď v akci mají za 3990 Kč. Jediným mínusem je baterka a transreflexní displej, který není tak hezký jako AMOLED. Ale baterka se zaplou GPS by měla dát celý den. Jinak tak dle uživatelů 4–5 dní.

            Výhodou je možnost dohrávání sportů a BLE, ANT+ připojení čidel. Myslím, že toto by bylo pro tebe optimální.

            0 0
            • THORX  

              Lyžování na Verge mám, já nelyžuji takže to mě netankuje. Mě zase sere na GT2 a Magíc 2 ty debilni ciferníky navíc bez sekundovky. Uvažuji nad tím že ikdyž Verge mají nic moc výdrž stále budou asi lepší volbou než GT2 a Magic 2 z uživatelského hlediska

              0 0
              • MatS  

                Ciferniky jsou samozrejme i se sekundovkou. A to jak originalni, tak custom, kterych uz jsou stovky.

                https://huaweiwatchgt.com/…/watchfaces/

                0 0
                • THORX  

                  Platí to i pro honor?

                  0 0
                  • MatS  

                    Ano, ciferniky se nahravaji pomoci aplikace huawei health. Zde jen mala ukazka. Navic uz jsou dva programy pro vlastni tvorbu ciferniku. Jen si musi clovek pripravit graficke podklady ve photoshopu.

                    https://consumer.huawei.com/…opicId_8441/

                    0 0
                    • THORX  

                      A co ten krokoměr počítá po jednom kroku? A barometr je přesný?

                      0 0
                      • MatS  

                        Krokomer pocita celkem ok. Ale protoze to pocita jak z hodinek, tak telefonu, tak v aplikaci ukazuje jine hodnoty nez v hodinkach. I schody pocita presne. Aspon ty nase doma :-)

                        Barometr nemam s cim porovnat. Aktualne kousek za Prahou, Praha vychod, 1000hpa. Dnes. 232m sedi dle map.

                        0 0
                        • THORX  

                          No to nechápu proč to počítá jak z hodinek tak i mobilu zároveň to je velký shit.

                          Jinak Verge 32% za den. Takže 3 dny.

                          0 0
                          • MatS  

                            Taky jsem to nechapal a pak nasel nekde na strankach huaweie vysvetleni, jak to funguje. Jde o styl pohybu pri chuzi, kdy hodinky anebo mobil samostatne nemusi spravne vyhodnotit vsechny kroky. Takze udelali nejaky algoritmus, ktery vypoctem dela kombinaci kroku z hodinek a mobilu. Nejde o obycejny soucet, pouze o spresneni. Neco jako kdyz mobil urcuje polohu ne jen z GPS, ale i wifi a gsm, aby to bylo presnejsi.

                            Lidi to nechapou a berou to jako chybu a ono je to naopak. Jestli to ve vysledku funguje presneji nebo ne, to se ukaze az je budu mit dele a bude cas to pozorovat.

                            0 0
    • THORX  

      Podporuje strava i chůzí? Nebo jen běh a kolo

      0 0
    • THORX  

      Jsou ty grafy ok? Pořád nechápu to 2× spalování tuků.

      0 0
    • THORX  

      Nemáte někdo zkušenost s tímto pásem myslíte že bude funkční s Verge?

      0 0
      • Luke96  

        Já ten pás mám. Funguje dobře. Ale nemám Verge. Pokud Verge má možnost pás připojit, věřím, že tento funkční bude.

        0 0
    • THORX  

      1:30h posilování s hrudákem 15% baterky. Max spokojenost.

      0 0
    • THORX  

      Hodinky mi nemonitorují spánek po noční je to normální? No sleep data. Nechápu věcem je problém jestli spím ráno nebo večer.

      0 0
    • THORX  

      Nevíte jestli mají hodinky Fossil nebo TicWatch podporu hrudního pásu? TicWatch možnost volání?

      0 0
      • Luke96  

        Už se chceš Verge zbavit?

        0 0
        • THORX  

          Tak ještě mám necelý týden na vrácení takže hledám alternativu ale nemůžu nic najít. :( I přes těch pár software chyb se asi pořád jedná o top hodinky do 6 tis. Jedině že by ty Fossil 5 uměli hrudák. Výdrž 1–2 dny :( zlaté Verge :D

          0 0
          • siky83  

            Taky sem nedavno resil hodinky, hlavni duvod bylo behani. Resil jsem vse, co od toho chci a ocekavam.. do tedka jsem behal s mobilem(honor8). Nakonec jsem si koupil garminy forerunner35 za 1000kc. A splnujou presne to co potrebuju na 100% – presna gps, lepsi nez na mobilu. Navic meri tep,pocita kroky a kalorie a nejaky smart funkce taky ma, to ani nepotrebuju. Tep meri stejne jak tepak. Na kolo mam Bolta, posilku, plavani si nemerim. A beh meri naprosto perfektne, vydrz baterky super. Navigaci na behani nepotrebuju, trasu vidim potom v mobilu.

            0 0
    • THORX  

      Už jsem to pořešil. Nechám si Verge, a na vánoce si koupím GT3. Které budu mít na všechno nošení a na sport Verge. Popřípadě budu testovat rozdíly v tepu. Mezi senzorem GT3 a hrudák Verge. A pak se rozhodnu podle hodnot jestli si Verge nechám nebo ne.

      0 0
      • petyn  

        Na normalni noseni si kup GTR 47. Vydrz baterie 30 dnu a amoled dislej.

        0 0
        • THORX  

          Další Xiaomi už asi ne. Jediná výhoda je že umí ten hrudák. Tedy na sport asi ok. Ale jinak nic moc. Taky nechci hodinky bez možnosti volání.

          U Verge mě šve ten monitoring spánku. Po noční mám smůlu a večer už to slouží spánek snad od 19:00 i když nemám na TV. Probudím se a ležím v posteli jsem na mobilu a spánek počítá dál když vztahu a krbů na spánek tak čas upraví na čas probuzení.

          Amazfit apka je tragická, Mi Fit je lepší, ale není primárně určena pro Verge.

          GT2 umí spánek 24h a po probuzení když jen ležíš a koukáš do mobilu tak už nepočítá. Doufám že GT3 už bude mít EKG a funkce už bude přístupná. A doufám že pořeší ten krokoměr jen z hodinek.

          0 0
          • Atilla  

            A k čemu je monitoring spánku? To nepoznáš jak jsi se vyspal?

            0 0
            • THORX  

              Co ti mám na to říct :)

              0 0
              • Razlik  

                Taky by mě zajímalo, co čekáš za spánkové výsledky od hodinek v této cenové relaci…

                0 0
                • THORX  

                  To co od hodinek za 20tis. Garminy a jejich krokoměr funguje na stejném principu jako krokoměr u fitness náramku za 800kč.

                  0 0
                  • Forester  

                    Jj, treba motor v Dacii a BMW funguji na stejnem principu, ale vysledek je diametralne odlisny :-)

                    0 0
                    • THORX  

                      Tak u krokoměru není protože i garminy, počítají když řídíš atd. To mi Verge nedělá.

                      0 0
                      • Kanec  

                        Co počítají? Nepočítají vůbec nic.

                        0 0
                        • THORX  

                          Včera jsem koukal na recenze na YT a říkal že jo.

                          0 0
                          • Kanec  

                            Ne, ne. Je to prosté. Krokoměr měří jen kroky, snad i s mírnou nepřesností nastoupaná patra a podobně. Ale jakmile se nehýbeš, jedeš v autě, nezapočítává to nic.

                            0 0
                            • Kubiczech  

                              Zalezi na citlivosti. Hodinkam je celkem sumak, jestli rukou hybes pri chuzi nebo pri rizeni. Citlivejsi meri kroky/aktivitu pri sebemensim pohybu ruky. Starsi Polary dokazaly pri praci v kanclu namerit tisice kroku.

                              0 0
                      • Forester  

                        Priznam se, ze uz vubec nerozumim, co resis. Pokud Verge funguji lepe nez Garnin za 20, tak zustan u Verge a mas vystarano!

                        0 0
                        • THORX  

                          Snad to bude 100% spokojenost soft nepřesností už řeším z podporou . A na vánoce chci už něco v top kvalitě Fossil gen 5/6, Samsung active 3, nebo možná GT3 ale to spíše ne.

                          0 0
                          • Jirka63  

                            Mi připomínáš jednoho kolegu, o kterém druhý kolega tvrdil, že když si kupuje ponožky, tak vyjednává s prodavačem, že si je chce zkusit :-):-)

                            0 0
                          • Forester  

                            Držím palce ať najdeš, co hledáš.

                            0 0
                          • MatS  

                            Tak ačkoliv Fossil je známá značka hodinek, tak ty jejich smart watch podle uživatelů žádná sláva.

                            0 0
          • kiwaf  

            Zkus tuhle aplikaci

            https://play.google.com/…apps/details?…

            Na MiBandu mi merila klidne i odpoledni hodinovej slofik :) umi toho hodne, ale je slozitejsi se v ni vyznat.

            Ze jsou ty origo aplikace tragicky, uz jsem tu psal.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím. Má někdo osobní zkušenost s těmito hodinkami?

      https://www.xiaomimarket.cz/…tre-hodinky/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse