• pegas

    Zdar, má někdo zkušenost s porovnáním/jež­děním těchto sedel? Aktuálně vozím Vigo, ale dosluhuje, takže hledám nástupce…

    0 0
    • makimaki  

      Jezdím Vigo na dvou kolech a je ze zmíněných (mimo Rocket) nejlepší – pro mě nejpohodlnější, Pure bylo měkčí, houbovitější nyní je na zimáku, Volt jsem prodal po pár vyjížďkách – bylo tvrdé, vyloženě mně nesedlo. Každému nemusí na Vigu vyhovovat tvar nebo i váha, ale pro mě vyzkoušená věc – navíc u sedel WTB jsem neměl nikdy problém z kvalitou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Měl jsem 2 různý verze Rocket a teď mám Volt (verze Sport). Rocket V Pro bylo proti novějšímu Rocket V Team měkčí. Ale porovnání je s x let starými modely. Rocket V Team jsem právě kvůli už moc velké tvrdosti v terénu dal nedávno pryč. Když jsem jezdíval víc silnice, tak bylo ok, v terénu už mi tvrdost vadila. S Volt jsem spokojenej a kritika tvrdosti od Makimaki mě překvapuje, já bych ho jako tvrdý neoznačil.

      Každopádně bych asi radši to sedlo někde vyzkoušel. Je dost specificky tvarovaný všemi směry a nemusí to sednout každýmu. Já měl taky ze začátku pochybnosti, po donastavení sklonu už mi sedlo.

      0 0
      • pegas  

        vyzkoušet není bohužel kde.....toď ten problém…

        0 0
        • kejda  

          Volta Race 135 mm ti můžu půjčit, mám doma plonkovního, když si pro něj dojedeš k Jelínkům do Jinačovic…anebo do Brna, tam jsem častěji než u nich na pivě, i když vlastně, šulnul :)

          0 0
    • danis7  

      Vozím Pure. Testoval jsem i Rocket, asi týden, a vůbec mi nesedlo, bylo tvrdé a úzké.

      Pokud ti sedí Vigo a nové Vigo nechceš, tak zkus Pure, ty dvě sedla jsou si tvarem podobné. Volt je více protáhlý, tzn, rozšiřuje se později než Pure

      0 0
    • James.Sniper  

      Není lepší si ty sedla vyzkoušet? Některé cykloprodejny stále nabízí program WTB test ride, kde najdeš sedla Pure i Volt + další. Zkus se podívat, jestli v okolí není taková cykloprodejna. Já si tím prošel minulý rok (Silverado, High tail, Speed, Pure, Volt) a každé to sedlo bylo úplně jiné. Nakonec jsem vybral Volt (Pure byl taky dobrý, ale na mě už moc měkký).

      0 0
      • pegas  

        Jasně, že je lepší to vyzkoušet,ale není kde.....aspoň tady v Brně…a jestli jsem i dobře pochopil, tak ofiko zastoupení WTB v ČR je Bikezone, a to samo o sobě mluví za vše.....

        0 0
    • danis7  

      Zkoušel jsem teď Volt a bohužel má sedlo umístěné lyžiny dost vzadu (např oproti WTB Pure), takže je potom sedlo umístěné na sedlovce dost vepředu.

      Tak pozor na to, rozdíl Volt vs Pure byl 1,5 cm, je to celkem dost, mi už nevyšla předozadní poloha sedla, musel bych použít sedlovku s offsetem.

      0 0
      • obda  

        Ajta, tak tohle jsem slyšet nechtěl :( Současné sedlo mám narvané na max vzadu na sedlovce s 25mm offsetem. Jenže už pomalu odchází a shání 150 mm širokou náhradu – a Volt vypadal jako dobrá volba.

        0 0
        • TJK  

          me sedelo WTB silverado, ted mam Fabric a pocitove je to sedlo jeste pohodlnejsi… mozna dobra alternativa podobnych tvaru

          0 0
    • ra.ma1  

      Mam doma zaklad Volt – o nicem, mekke, na delsi vyjizdce boli prdel…

      Volt Team – tvrdost ok, mozna bych potreboval o trosku sirsi, ale jinak OK

      Vigo – jezdi manzelka, je to je vylozene gauc, sedi se na nem dobre, ale manevrovatelnost kolem nej je o nicem

      Zkusil bych SQ Lab 611 klasiku bez Erga, nebo Fabric

      0 0
    • ra.ma1  

      resp…zalezi, co a kde jezdis.

      0 0
    • novcze  

      po více jak pěti letech na Rocketu (před tím Vigo) napraskl potah vzadu, kde je ta jakože látka, tak jsem koukl na stránky WTB, použil jejich nový fit systém, který vybral Volt medium (142mm), vzal jsem v titanu, chtěl jsem vyzkoušet tu jejich DNA výplň, zatím jsem byl vždycky s WTB spokojený, tak snad ani Volt nezklame. Naměřená váha 215g ve výše uvedené specifikaci a na sedle už nejsou ty barvičky co tam vždycky měli, což dělá sedlo univerzálnější co se týče vzhledu.

      https://www.wtb.com/products/volt?…

      0 0
      • novcze  

        ještě pár poznatků, rocket se podle jejich fit systému nedoporučuje na delší jízdy jak 2 hodiny a jejich grafika na ližinách je trochu zvláštní se šipkou od max směřující dovnitř a ne ven k čárám označující oblast uvnitř které by se měl zámek sedlovky pohybovat (viz foto)

        0 0
      • marek.janacek  

        Muzes prosim napsat zkusenosti s Voltem? Taky o nem uvazuju, momentalne mi dosluhuje Vigo, Neni moc tvrde?

        0 0
        • Dazz  

          Volt je relativně měkké sedlo. Koupil jsem zalevno, takže prdel je od jara celkem spokojená.

          Bohužel s vigem srovant nemůžu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Voltu je víc druhů a každej je tvrdej jinak.

            0 0
            • ra.ma1  

              za me, doporucuji jit primo do sqlab 611 ;)

              edit: ergo a active

              0 0
              • kliiima  

                A já doporučuji zkusit WTB Koda.

                SQ Lab má jednu nevýhodu, a to je váhový limit jezdce. Prostě to není pro pořádný chlapy

                0 0
        • Mildee  

          taky jsem měl Volt, v nějaké té lepší verzi s titanovýma lyžinama. Relativně měkkě sedlo, zcela ideální na kratší cesty. Po cca 2h jízdy už ale přijde stav, kdy nevíš jak si máš sednout. Nic méně s tím jsem se smířil a bral jsem to jako fajn sedlo na takové ty uživatelské vyjížďky. Pak jsem jednou nakládal kolo do Caddyny a nechal sedlo i se sedlovkou na střeše. Samozřejmě se pak už nenašlo :-D Tak jsem se nasral a při cestě do Brna jsem se stavil v bikemaxu, nechal si „změřit“ zadek a vzal jsem sedlo SQ Lab 611. Cca o půlku dražší než Volt a vpodstatě dost tvrdé sedlo. Nic méně to tvrdé a asi správně tvarované sedlo má obrovskou výhodu právě v delších výletech. Chvilku trvá, než si na něj zvykneš a pak už je to cajk. U toho Voltu jakožto měkkého sedla je to přesně naopak. Ze začátku úplně nejvíc pohodlné, ale nějaké delší době, se na tom sedí už vyloženě blbě. Za sebe bych ale doporučil obě sedla, každé má něco do sebe. Volt spíš na kratší trasy, do cca 2–3h, SQ lab je pohodný hlavně na delších trasách, ale když na tom něco najezdíš, nebudou problém ani kratší vyjížďky.

          0 0
        • novcze  

          v porovnání s rocketem překvapivě, až tak tvrdé není, jezdím tak max. do 4h v kuse a dá se, ale bez poposedávání to není, to asi na žádném sedle.

          jo a v plastu kde jsou uchyceny ližiny se udělal malý vakl, nevrže to, takže to ignoruju, ale když se chytne za sedlo a nadzvedne kolo, tak je to v ruce cítit

          0 0
    • AleZ80  

      Měl jsem Vigo a teď mám Volt. Vigo mi přišlo pohodlnější.

      0 0
    • kaktusjack  

      Víte někdo jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými výstelkami, co teď WTB nabízí, konkrétně mě zajímá ta nejlevnější DNAX vs. střední HLX+GEL? Jde mi hlavně o pohodlí. Hmotnostní rozdíl tam je minimální (Sedlo WTB Pure).

      0 0
      • Pain  

        Volta jsem mel ted. Střední vystelka s tim gelem. Na muj vkus pohodlny až moc, tak jsem ho vrátil. Přišlo mi dost měkký.

        0 0
      • thunderCZ  

        Něco jsi ,už o sedlech zjistil ? Řeším momentálně to samé u sedla Volt, A ještě by mě zajímalo jako rozdíl je mezi Volt a Volt PRO ? A pak je tu ještě nové sedlo DEVA . Někdo nějaké zkušenosti ?

        0 0
        • kaktusjack  

          Já bohužel nic užitečného nezjistil. Nakonec jsem koupil na zkoušku v akci SQlab a sedlo mi dobře, tak vozím teď to :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.