• Dvorii

    Zdravím,

    potřeboval bych poradit ohledně pláště WTB Riddler 700× 37c. Při náskoku na chodník jsem dostal defekt do zadního kola. Podle webů jsem zjistil, že pokud je na plášti TCS, tak by měl nejspíš být bezduše? A to je právě to, co mě mate, protože při koupi kola jsem si u prodejce vzal zároveň i náhradní duši. Říkal jsem si přesně pro tento případ, kdy jsem na vyjížďce, abych nemusel nikoho otravovat, sám bych si duši vyměnil a jel dál. Bez jediného slova mi dali duši viz foto. Rozměr sice sedí ale pokud je bezdušový měli by mě na to při koupi zároveň s kolem přece upozornit…

    Dotaz teda zní, je tenhle plášť dušový nebo bez duše a jak to opravit ať můžu dál jezdit?

    Předem děkuji za jakoukoli zpětnou vazbu.

    0 1
    • Jajjcy  

      Sundej plášť a hned uvidíš jestli tam máš duši. Že je bezdušový neznamená, že duši tam nemůžeš dát.

      0 0
    • Singlespeed  

      Máš v tom solidní guláš. V drtivé většině případů je při koupi kola v plášti duše i když je bezdušový. Takže konec poplachu a paniky, normálně vyměň duši.

      2 0
    • Tomcat  

      1 jestli plášť je bezdušový pokud to na něm neni napsáno je napsáno u výrobce

      2. nevíme jak moc je plášť poškozenej. Tedy jak opravit. Možná to není na opravu, ale vyhození.

      3. u výrobku , který je brán jako …neni samostatně funkční a vyžaduje odbornou montáž… prodejce Vás opravdu upozorňovat nemusí stejně k tomu nemusí být ani návod.

      0 0
    • Dvorii  

      No jsem cyklista začátečník, tak se omlouvám za hloupej dotaz. Každopádně na horákovi mi šel plášť dolů úplně krásně a tady na gravelu jsem se montpákama vůbec nemohl pod plášť dostat. To byl i důvod proč se tady ptám. Bezduše jsem nikdy neměl, tak jsem právě ani nevěděl jak je poznat.

      0 0
      • tompca  

        Tak základ je nasunout patky do středu ráfku (tam je jeho nejmenší průměr) a pak to jde už snadno. " Bezduše" poznáš snadno, chybí tam duše. A je úplně jedno jestli máš na ráfku duši nebo ne postup sundání je stejný.

        0 0
    • Dvorii  

      Tak vyřešeno, byl tam plášť. Teď už to snad zvládnu. Děkuju všem.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.