Whyte 629 v2 vs. Canyon GC AL SL 8.0

59 nepřečtených
  • Kapky

    Ahoj lidi,

    uvažuji, že bych si na jaro po X letech pořídil nějaké nové kolo na ježdění a rozhoduji se primárně mezi Whyte 629 v2 a Canyon GC AL SL 8.0.

    Whyte 629 v2 se mi vzhledově líbí víc než Canyon GC 8.0 (všechna kola, která máme doma, jsou vesměs černá, takže když už, tak bych šel pravděpodobně spíš do barevné varianty „Radical Red“). Dle osazených komponent mi ale Canyon přijde jako víc „muziky“ za míň peněz (klidně mě opravte, pokud se mýlím – kolo kupuji jednou za X let, takže se v tom běžně úplně nepohybuji). Na Whyte mě také trochu „zklamaly“ brzdy – vím, že SRAM funguje trochu odlišným způsobem než Shimano, ale to dávkování je pro mě zkrátka trochu nezvyk.

    Jinak, měřím 183cm, hmotnost cca 85kg, upřednostňuji hardtail. Jezdím na pohodu a kolo beru čistě jako relax, žádné závody/sjezdy a podobné extrémy – nejčastěji jezdím různé vedlejší silnice, lesní upravené cesty a polňačky (cca 75%), náročnější a neupravený terén (cca 25%).

    Doma mám možnost vyzkoušet Canyon GC AL SLX 7.9 z r. 2016 na kterém jezdí táta, tak bych rád něco podobného, případně něco o chlup lepšího, je-li to reálné.

    Můj finanční strop pro koupi kola je cca 40k – snad se za takovou částku nechá pořídit něco slušného, co zase pár let bez problému vydrží.

    Budu rád za každou radu a názor, proč jít právě do Canyon, případně do Whyte nebo do něčeho úplně jiného – rád si nechám poradit od zkušenějších ;-)

    Předem díky moc za pomoc a za reakce!

    Anketa: Které kolo je podle vás lepší volbou?

    0 0
    • Gwaihir  

      Tak canyon má 1×12 slx, whyte 1×11 sram nx

      Canyon má hlavovy úhel 68, whyte 66.5 – to dělá whyte mírně lepší na traily

      Canyon má teleskop – super věc do terénu

      Whyte je mírně levnější, za to hůře vybavený

      Za mě canyon.

      0 0
      • Kapky  

        Díky moc za názor! Jinak, pokud se něco nezměnilo, tak levnějc by měl vycházet Canyon (34.399CZK) vs Whyte (38.990CZK). Teleskopickou sedlovku by měla mít, tuším, obě kola.

        0 0
        • Gwaihir  

          Dej odkaz.

          0 0
            • Fran-tic  

              Canyon je na tom lépe výbavou, ale mě se více líbí rám od Whytu geometrii. ale bral bych Canyon. I když v té ceně bych stejně vzal raději https://www.planetx.co.uk/…ountain-bike

              0 0
              • popokatepetl  

                to kolo vypadá jak zlomené :o). dneska je strašná móda s položením vidlice a délkou představce. Další modely budou mít představce dozadu :-). Už není co vymyslet, aby si lidi kupovali nové kola. Když potřebuji sjezdové kolo tak si koupím fulla, Pokud se projíždím po lese tak k čemu taková hrůza.

                0 0
                • Fran-tic  

                  Tak není to enduro a není to xc, já bych ho klidně uživil. Ale já takhle jezdil i metu v ht od commencalu a bylo to supr kolo :)

                  0 0
                  • Kapky  

                    Vím, že ta specifická geoška na Whyte má svůj význam a v recenzích, zejména pak v UK, je docela dost chválená (hlavně u 900 modelů Whyte) – otázkou ale je, jestli něco takovýho na to svoje běžný ježdění vůbec někdy využiju. Když jsem měl možnost to kolo krátce otestovat, tak se na něm jezdilo dobře, ale jak říkám – líp utracené peníze mi v tomhle konkrétním případě přijdou u Canyonu.

                    0 0
                    • motacek  

                      Nejen geoška, ale vůbec detaily toho rámu a vychytávky.

                      Nicméně na 9ti kilo zapomeň s tím, co chceš jezdit. To by byl overkill, mám to kolo doma, takže vím, o čem mluvím :-)

                      Ještě bys mohl teda zkusit toho whyta 901 s tím, že poprosíš kluky z madefortrails, aby ti tam dali z vyroby 29tky kola. Pak by to takový tank nebyl

                      0 0
                      • Kapky  

                        Díky moc! Vím, vím, něco „málo“ jsem o těch Whytech a zejména pak o 905, přečetl.

                        Ono vlastně, původně jsem ke klukům z Whyte měl namířeno právě kvůli 901 vs. 905, ale když jsem viděl ty „strašlivý“ kola, tak se mi to trochu rozleželo v hlavě – i když se mi to kolo neskutečně líbí, jak co se týče recenzí, tak i po vzhledové stránce, tak bych pro to zkrátka neměl žádný využití.

                        O 29" kolech jsem se s pánem v českém zastoupení Whyte bavil, ale nakonec jsme se oba shodli, že by to asi nebylo úplně nejlepší řešení. Kdyby na to to kolo bylo stavěné přímo z výroby, tak neřeknu, ale takhle to podle mě trochu zabíjí ten potenciál, který to kolo má.

                        Každopádně, kdyby měl někdo o Whyte zájem, tak určitě doporučuju návštěvu jejich zastoupení v Novém Jičíně. Strávil jsem tam skoro hoďku, prodejce všechno dokonale vysvětlil, zodpověděl a i když nebylo úplně nejlepší počasí, tak mě nechal na několika kolech projet, takže za mě opravdu velmi, velmi dobrý přístup k zákazníkovi.

                        0 0
    • Gwaihir  

      Aha, našel jsem jiný. Každopádně sram SX ti z místních mechaniků nikdo nedoporučí.

      0 0
      • Kapky  

        V pohodě, nic se neděje – i tak díky za reakci. I kvůli tomu SXu a dalšímu osazení se přikláním právě spíš k tomu Canyonu, uvidíme.

        0 0
    • Gwaihir  

      Můžeš kouknout na

      https://www.tsbohemia.cz/…d300216.html

      Nebo decathlon

      https://www.decathlon.cz/…8405440.html

      Jen ať vidíš konkurenci.

      0 0
      • Kapky  

        Díky, až bude chvilka, tak na to mrknu. Na rovinu ale říkám, že koukám spíš po něčem, čeho tu relativně zas tak moc nejezdí a co nebude vidět na každém rohu, proto právě ten výběr Whyte vs. Canyon, ale každopádně kouknu a uvidím.

        0 0
        • Boby83  

          Tak to hodně rychle uteč z bike-fora – Caňourů tu je jak mravenců v mraveništi :)

          0 0
          • Kapky  

            jj, za těch pár dní, co jsem to tady prolezl, jsem si všiml, že tady jsou Caňony docela oblíbený ;) Na druhou stranu, pořád si myslím, že jich člověk potká na silnicích méně než různých Merid, Spešlů, Ghostů atd atd., Whyte je podle mě pak ještě mnohem větší okrajovka.

            0 0
            • Boby83  

              Souhlas, konec konců – taky jsem jeden z těch co neodolal :) Prostě pěkná kola za super cenu, což se těžko odmítá a v terénu jich opravdu moc nepotkáš.

              0 0
              • antt  

                tak určitě a jak je to pak s následujícím nutným servisem? Třeba jen i tím garančním?

                Nerýpu, ptám se :)

                0 0
                • Boby83  

                  Garančku nevyžadují a servis můžeš dělat kdekoliv jinde, nebo v případě vážnější závady lze kontaktovat podporu Canyonu a ta pošle pro kolo kurýra který kolo odveze přímo k nim.

                  0 0
            • Nutribird  

              Pokud chceš něco co není moc vidět koukni na Radon, cena/ výbava bude super. Záleží jestli ti něco padne do oka.

              0 0
              • Kapky  

                Z Radonu mi padl do oka po vzhledové/cenové stránce asi jen 2020 Radon Jealous AL 9.0, viz odkaz níže. Předpokládám, že co se týče výbavy a komponent, to bude přeci jen asi trochu lepší než Canyon.

                Radon Jealous AL 9.0

                0 0
                • Gwaihir  

                  Seš na cca 38000 Kč, ale na to, že to je hliník je ta hmotnost krásná. Můj karbonový exceed skoro stejně drahý je maličko těžší 

                  0 0
                  • Kapky  

                    Ten Radon opravdu nevypadá špatně, ale ještě jsem na to trochu koukal a i kvůli SLXu na Canyon budu asi přeci jen spíš volit právě ten než Radon s GXem. Udělám si v následujících týdnech výlet do Německa a mrknu, jak na Radon, tak i na ten Canyon a uvidím, jaké z toho budou pocity.

                    0 0
    • Gwaihir  

      .

      0 0
    • bekis  

      Ahoj, taky se chystám pořídit GC AL SL 8.0 2020. Měřím 183cm,váha 82–84kg,délka rozkroku 84cm. Dle jejich výpočtu mám vzít velikost M. A taky mě bere spíš ta Radical Red než černá..

      0 0
      • Gwaihir  

        Kde s tím chceš jezdit? Za mě je to výborný kup. Asi trochu těžší kola, ale záleží na použití…

        0 0
        • bekis  

          Pokud to bylo na mě, tak cyklostezky, lesní cesty, třeba i lehčí trail (Rychlebky?)

          0 0
          • Kapky  

            Jsem na tom, co se proporcí týče, skoro na chlup stejně jako ty, takže pokud Canyon od r. 2016 nijak zásadně neměnil koncepci rámů atd., tak by Ti mělo být to Mko akorát ;-)

            0 0
            • velwoo  

              Mne pri vyske 184 odporuca L. No inseam mam 88. Radsej napis cez chat na podporu canyon, poradia ti obratom.

              0 0
          • Gwaihir  

            Na to ten canyon bude fajn… Rychlebky netuším, nikdy jsem tam nebyl.

            0 0
          • motacek  

            Rychlebky jsem na GC 8.0 jezdil … strašná pakárna

            Buď fulla a nebo pluska gumy

            0 0
      • Kapky  

        Dneska jsem trochu pátral a našel jsem tu 8čku v Radical Red na Facebooku, tak koukni ;)

        0 0
    • Kapky  

      BTW., vím, že jsem asi právě objevil Ameriku, ale kdyby někdo uvažoval o koupi Canyonu a hodila se mu doprava zdarma, tak se regněte k odběru jejich newsletteru – obratem mi do mailu dorazil voucher s platností až do cca 31.3.2020 ;-)

      0 0
      • Gwaihir  

        Obvykle když jsou předváděcí dny, dávají i krabici zdarma.

        0 0
    • well  

      Na to co chceš jezdit jsou obě kola zbytečně předimenzovaný. Koukal bych po něčem víc XC a za 40 už se dá ve slevách najít něco s karbonovým rámem.

      0 0
    • Visa  

      Za mně … moderní XC/Trail kolo, celé je to hlavně o geometrii, rámu a vidlici, ostatní jsou nakoupené komponenty, což má každý výrobce +/- to stejné, dá se to poměrně snadno vyměnit a nedělá to kolo. Canyon = ne tak moderní, spíše umírněná starší geometrie, postavená na vidlici s dlouhým offsetem, a na dnešní dobu už spíše delší představec 6cm a k němu úzká řidítka 72cm, což souvisí s ovladatelností a tou starší geometrií, s Reach 43.5cm/Mko je spíše kratší. Whyte = trendy geo, více položený hlavový úhel kombinovaný s vidlicí s krátkým offsetem, nasadili krátký představec 4cm a širší řidítka 78cm, což se bude úplně jinak ovládat, s Reach 45cm/Mko více vybalancovaná pozice jezdce. SRAM vs Shimano věc názoru a osobních preferencí. Za zmínku stojí porovnání kol, širší ráfky 27mm o Whyte, budou na bezduších a v zatáčkách fungovat s plášti 2.3–2.4" lépe, než ráfky u Canyon šířky 25mm, ty se dnes už začínají obouvat spíše na gravel biky. :-)

      0 0
      • Gwaihir  

        Jako 72 cm jsou úzká řidítka? A 78 cm jsou normální? Kolik jsou široká? ;-)

        0 0
        • motacek  

          72cm jsou dnes uz spise pro holky…

          Potkal jsem jednou borce, který měl 1100mm široká ródla. Při jízdě působil, jakoby chtěl vzlétnout :-)

          0 0
      • abel  

        tipnul bych si, že vidle rhythm 34 u canyona bude líp fungovat než recon rl.

        0 0
    • Kapky  

      Zdravím,

      omlouvám se za delší neaktivitu v tomhle vlákně, ale dřív bohužel nebyl čas. Co se týče kola, tak nakonec se od Canyonu dnes vzaly dva bajky ;)

      Už původně zmiňovaný GC AL SL 8.0 v červené Radical Red a dámský GC AL SL 8.0 WMN MY19 v právě probíhajícím výprodeji, tentokrát v té jejich „peppermint“ variantě, tj. Blue Bird.

      Jakmile kola dorazí, dám vědět – dámský Canyon by měl být už tento čtvrtek, můj červeňák bohužel zatím netuším :(

      0 0
      • Gwaihir  

        Super, ať jezdí. Jsem zvědavý, jestli budeš spokojený.

        0 0
        • Kapky  

          První kousek doma ;-) Bohužel, zatím pouze ten dámskej – v úterý 17.3. objednáno, dnes dodáno UPSkou.

          0 0
      • kiwik  

        Ahoj,

        tak už máš doma to červené GC AL SL 8.0? … moc prosím o nějaké fota za dne venku. Jsem na něj hodně zvědavý, chci si jej také objednat, ale tou barvou si nejsem jistý … působí na mě spíš až do oranžova, ale název je „radikální červená“ což spolu nejde moc dohromady :-) Díky

        0 0
        • Kapky  

          Ahoj,

          bohužel, kolo ke mně z vícero důvodů nedorazilo (pravděpodobně ztraceno při dodávce) a vzhledem k tomu, že momentální dodací termíny jsou na červeňáka až někdy na červen/červenec, tak jsem se rozhodl, že to letos ještě odjezdím na svém starém kole.

          Každopádně, než se tohle stalo, vyhrabal jsem různě po netu pár fotek, tak kdyžtak koukni, ať máš aspoň trochu představu, viz odkaz níže:

          Canyon GC AL SL 8.0 RR

          0 0
    • Kapky  

      Pánskej červeňák to bohužel není, ale kdyby někdo pro svou drahou polovičku uvažoval nad tou Kanoňánskou šmoulí modrou (Blue Bird), tak přidávám ke zkouknutí pár fotek.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.