• netus

    Ahoj bikeri.

    Zhruba pred mesicem se mi stala neprijemna vec. Znicil jsem si helmu a klicni kost. Nastesti uz se vsechno dava do kupy a ja doufam, ze az mi zanedlouho vyndaji ten drat, co do me zasili, budu zas moc zacit jezdit. Ale chtelo by to novou helmu. Doted jsem vozil Bell sweep R, sedi mi prima a dokaze me ochranit i pred velikym kamenem. Vyhovuje a neni duvod proc prechazet. Navic v navodu stoji, ze pokud ji nemam vic jak 3 roky, muzu progress cycle zazadat o novou se slevou az 40%. transakce probiha tak, ze mam svoji helmu poslat  jim a formou cestneho prohlaseni popsat udalost, jak k tomu doslo. Plus doklad o koupi. A me by zajimalo, co znamena to cestne prohlaseni a jestli uz ma nekdo s timhle nejake zkusenosti.

    0 0
    • Mug  

      V Progresscyclu to po mě ani nechtěli. Měl jsem jen na papíře: „Čestně prohlašuji, že…“ jak a kdy se mi to stalo (popravdě si můžeš vymyslet cokoli a když to nebude scifi, tak je to vpohodě). Důležitější je mít účtenku.

      0 0
    • Zeppelin  

      Jednou už jsem se proletěl, přilba praskla, ale zůstala vcelku. Přišel na řadu výměnný program Bell… Klasicky jsem napsal hlavičku ve formě moje jméno, adresa, datum a pak

      Věc: Výměnný program Bell

      Dobrý den,<span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“;">

      <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“;">zasílám vám prasklou přilbu Bell Avanti, k jejímuž poškození došlo následovně: bla bla bla, proč jsem se proletěl vzduchem a na závěr jsem napsal, že bych jí chtěl v černém provedení (původní byla stříbrná). Tak mi poslali černou a bylo to s tou slevou (ale +poštovné). A za nějakej týden byla doma. 

      0 0
    • Zeppelin  

      Tak mi napadá, kluci v progress cycle se musí nad těma odůvodněníma někdy i dobře pobavit :-) Ale jak psal Mug, hlavně nezapomeň na účtenku!

      0 0
    • stihac  

      ja by som to spisal uplne strucne lebo myslim ze je to formalita pre vyrobcu. Ako obchodnici na tom zarabaju presne rovnako (odhadujem) ako by zarabali keby predali za tu cenu prilbu maloobchodnikovi. A keby niekto nieco spochybnoval, tak mu posli foto ako si s dlahou / sadrou na ruke, idealne v nemocnicnom pokoji na lozku ;) A na prilbu sa im potom vyprdni, zmen znacku a napis sem a bude embargo BF na belky :)) Ale to je zatial predcasne. Ja myslim ze to pojde v pohode.

      0 0
    • JSt  

      loni jsem to resil. prisel jsem do kseftu, nechal jim tam kruplou helmu a dostal slevu 40% z ceny te praskle, nikoliv nove. uctenku jsem snad ani nemel…

      0 0
    • miki  

      Mě praskla helma Giro ale byla starší než 3 roky tak šla do kopru.Progress bere jen helmu do stáří 3 let.

      0 0
      • stihac  

        ako je to vlastne myslene s tou lehotou 3 roky? Velmi sa mi nepaci ta myslienka ze som kupil prilbu, kde je taka vyhodna moznost upgrade, a ked sa mi nepostasti niekde do 3 rokov tak spadnut ze ju zrusim tak by mi vlastne zostala tato stara… Ale zas za mi ani nechce nieco manipulovat a naraficit to „akoze“, lebo to by ma potom svedomie tazilo. Prosto podvadzat nechcem. Ja si myslim, ze ten vyrobca to musi mat nejak statisticky vysledovane ze priemerny nadseny normalne inteligentny cyklista do troch rokov od kupy proste raz ten strom alebo patnik trafit musi, a teda obdrzi svoj bonus vo forme novej prilby a tak sa zvysi jeho lojalita k znacke. Alebo som nejaky iny? Nejaky … maksi, ked normalne moc akoze nepadam? Trafit strom, to by som sa aj bal, pravdupovedat… Da sa to nejak zlepsiet, natrenovat? Musim mat DH alebo aspon FR bajk? Vlastne sa zvysi prejazdova (a tym aj padova) rychlost a teda aj energia narazu by mohla dostacovat na roztrieskanie tej prilby, ak opustim svoj HT a nasadim vysokozdvihove odpruzenie… no logiku by to akusi malo.

        Este mam asi 2 roky casu, ale zas to nechcem zanedbat, aby potom uz nebolo neskoro. Prosim poradte, pripadne napiste skusenosti co robit aby som „zdrsnel“ Musim si dat urobit kerku? Umyvat sa mozem?

        0 0
        • hribik A1  

          na prilbu skus kladivo, na zdrsnenie smirgel

          0 0
        • Daf  

          No ja bych to videl asi takhle. Pokud spokojene treba dva roky vozis helmu, tak mi neprijde zrovna vyhodne kupovat novej model se 40% slevou, protoze ten stavajici model nemuze byt nosenim vyrazne opotrebovany. No a pokud s novou helmou nejsi spokojenej, tak je vyhodnejsi ji hned prodat urcite na tom neprodelas tolik, jako kdyz ji budes nicit kvuli te sleve ;)

          0 0
    • toNic  

      Zdarec, mam taky bellku, ale asi uz ji bude 3,5 roku.

      Pise se tu, ze max 3 roky a uctenka – je to tak vsude? Neni to trochu hloupe? V jakym stavu ma byt helma?

      Ja si totiz myslel, ze helmy i kdyz s ni nebouras, tak starnou a tak jako tak se musi po letech zkrtka vymenit. Cili me to casovy omezeni zarazi a nutnost donest uctenku – to me taky prijde pritazeny zvlastni. To ze je to Bellka, to poznaj i poslepu, a ceny maji ve vsech kramech stejny.

      Moje je poznamena jen 3 promacknutimi (cca 2–4 cm dlouhy), zadna prasklina, i kdyz jenme okusila i betonovy sloupek. Cili vymena za novou by nebyla zla, i kdyz tvar jeste drzi

      0 0
      • netus  

        Ja myslim ze 3 roky jsou ok :) hlavne pro nas, cojezdi :) Uctence se taky nedivim, cenu pocitaji podle ceny ty koupeny a novy, tzn. na uctence si overi jak je stara a za kolik byla.

        Jen bych to tam nechtel posilat, prdet se s tim a jeste platik postovny, aby pak rekli, ze se jim neco nelibi :)

        0 0
        • jIrI___  

          Zkus jim napsat maila a třeba i přihodit fotky poškození. Ať ti jenom řeknou, jestli přilbu vymění nebo ne.

          0 0
          • netus  

            jo to by slo :) ale jestli jak rikate meni jak maj, tak by nemel byt problem. pad fingovanej nebyl a chytla to fakt pekne. akorat je mi ji lito, zachranila mi zivot a ani si ji nemuzu nechat na pamatku a udelat si z ni treba krasny stinitko na lampicku :D

            0 0
      • obda  

        S tim stárnutím věříš výrobcům přileb, nebo o tom něco víš?

        0 0
    • netus  

      Tak abych to nejak uzavrel a snad pomohl tem, jez budou v budoucnosti hledat v historii :)

      Uctenku jsem nemel, poslal sem teda helmu s vyplnenym zarucnim listem, cestny prohlaseni, ve kterym jsem uvedl svoje udaje, jako adresa, jmeno a chteli i telefon, kvuli dodavkovy sluzbe. potom jsem pripojil docela strucnou prihodu o tom jak se to stalo, o nasledcich nebo podobne jsem se nezminoval. Dopis jsem pred pozdravem koncil tim, v jaky velikosti a barve chci novej model. Tak cca za tyden mi volali, aby si overili velikost a druhej den volal ridic jestli jsem doma :)

      Dostal jsem ji akorat na narozeniny, je to hezka sweap WC rocky mounatain barva. Tak snad dlouho vydrzi.

      Jo a vymenna me vysla na 51kc posta do progressu, jedna praskla helma a 1906kc za novou. vyslo to jeste o kousek lip nez jsem cekal:)

      Kluci v progressu jsou fajn, mel jsem trochu obavy kvuli ty uctence, ale je videt ze to jsou ferovi kluci (aspon na me) :)

      takze tak

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Zdější dobrá duše mi sdělila o tomto programu, funguje to teda ještě dneska ? Docela by se mi to hodilo…

      Díky moc… ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.