• Kol.ista

    Tak sem si řekl, že bych vyměnil vidli. Z blacka viz. foto za Foxáka 32 :) Bude to velkej skok dopředu? Co myslíte? Pude ke kolu? To už je sice vedlejší, ale i tak :D Dík za rady :)

    0 0
    • Kol.ista  

      To nikdo neporadíte, jak moc bych si polepšil? FOXku sem zkoušel, ale už je to dost dávno… Je teda velkej rozdíl mezi těmahle dvěma? Minimálně tlustší nohy a asi by byl aji lepší vzduch kvůli nastavení ne?

      0 0
      • Smazaný účet  

        zalezi co od te vidle ocekavas.. ale urcite si polepsis, spis jen jestli to nebude jako pest na oko…

        0 0
        • Kol.ista  

          Nyslíš, že by to na kolo nesedlo? Tak jezdím stylem dostat se přez aslaft do kopců a pak co vyjedu, to taky rychle sjedu. Prostě většina terén a občas si skočím, ale spíš rychlý sjezdy. Docela by se mi líbilo, kdyby pěkně žehlila ale hlavně brala dobře jakýkoliv větší nerovnosti. Black už se mi zdá takovej vyhrkanej…

          0 0
          • Smazaný účet  

            joo sedět to bude, to je bezproblémů. jen nová foxka stojí tak 15 tisíc ne?

            0 0
            • Kol.ista  

              Novou kupovat nehodlám. Už mám dvě rozjednané a kdyžtak si počkám na jinou :) Je to asi aji trochu o tom, že sem vždycky chtěl lišáka :D Ale jde mi dost o to, aby ta výměna měla užitkovou hodnotu a nebylo to jenom o image… Jak říkám, foxa sem zkoušel před několika lety na sportlife a od té doby už se asi něco změnilo.

              0 0
    • dieegoo  

      Koukám, že máš pružinového Blacka. Měl jsem ho taky, chodil hodně pěkně.. nemyslim si, že by sis co do chodu, polepšil nějak dramaticky.

      0 0
      • Kol.ista  

        Tuhostí mi ale na tom dobře moc nepřijde… Chodí pěkně, ale chodil se mi zdá líp… Možná by to chtělo repasi. Ale jestli to má cenu. Bohužel nemůžu porovnat s jinou vidlou, protože nikdo v okolí mě nemá podobně „dobrý“ kolo. Sem v okolí jedinej biker…

        0 0
        • jURis_1  

          Doporučuji tu vidlu rozebrat a a udělat jí domácí kontrolku.. Já to tak udělal na svojí vidlici a vidle teď chodí o 50% procent líp respektive o těch 50% procent líp kopíruje menší nerovnosti a je více svižná..

          Myslím si, že ke když vyměníš za foxa 32, tak nějaký velice výrazný rozdíl neucítíš..

          0 0
          • Kol.ista  

            No je po servisu doma. Takže všude vyčištěno, nový olej a EvilGenius pořádně nacucanej olejem… Ale asi by to chtělo nový futra… A nevim, jestli to má cenu. Má už vakl. Proto se ptám, jestli si hodně přilepším. Popřípadě jiná alternativa?

            0 0
    • Evilcleaner  

      no záleží jakého foxe, modely s nižšími zdvihy měly ještě do lonského roku navýšenou kompresi (což zhoršovalo citlivost celkem rapidně) aby se nepotápěly pod brzdou, což samozřejmě nemělo význam. desítky s označením FIT to už nemají, jsi ani neřekl co to má být za foxe, 32mm nohy má hodně modelů;)

      0 0
      • Kol.ista  

        Omlouvám se. Buď Talas a nebo RL

        0 0
        • Evilcleaner  

          no zkus napsat kdyžtak uživateli MlokCZ, co se týče vlastností vidlic o tom tady ví jako málokdo. a on vyloženě prahne po citlivosti takže ti určitě dobře poradí

          0 0
    • Evilcleaner  

      no záleží jakého foxe, modely s nižšími zdvihy měly ještě do lonského roku navýšenou kompresi (což zhoršovalo citlivost celkem rapidně) aby se nepotápěly pod brzdou, což samozřejmě nemělo význam. desítky s označením FIT to už nemají, jsi ani neřekl co to má být za foxe, 32mm nohy má hodně modelů;)

      0 0
      • MlokCZ  

        Nevim jak je to přesně s kompresí u Fit verzí obecně, ale citlivost Talase 2010 v originálním stavu žádný zázrak není, pod 10kg odtrhu není.

        Takže něčím to tam musí být zhoršované (a Talas III systém to není, ten je na tom s odpory dobře, lépe než Talas II), protože upravený 2010 je s citlivostí v pohodě, opět blízko 5kg.

        A kdyby to nebylo kompresí omezené vůbec, tak bych čekal odtrh aspoň těsně pod 10kg v originálním sta­vu.

        0 0
    • Kol.ista  

      Tak jak to vidíte vy, odborníci? Jakej je funkční rozdíl mezi Fox 32 Talas či RL a mezi Black Super pružina? Doporučíte výměnu, nebo ne? Ono ta vidle pude na výměnu stejně a nejspíš práve za tyto dva kandidáty, ale jestli poradíte něco jinýho z bazu…

      0 0
      • MlokCZ  

        Co to je Fox 32 Talas či RL? Všechny 32 mm Foxky jsou před Fit patrou ve verzích R, RL a RLC včetně Talasu.

        Black Super bude pravděpodobně citlivější (pokud je v dobrém stavu a servisovaný) než jakákoliv 2008 Foxka v orig. stavu.

        A jestli měnit nikdo nemůže vědět, když nevíme v jakém stavu máž toho Blacka. A jestli ti sedí v něm pružina na váhu a jestli ti sedí průběh pružiny, atd.

        0 0
    • Kol.ista  

      No tak ještě by v úvahu připadala REBA SL dual air. Taky za velice rozumnou cenu. Míň než ty FOXata. Je velkej rozdíl mezi Race a SL? Jinak ta by byla nová… Takže by asi pak šla na T-T :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud nepotřebuješ víc jak 120mm a cíleně nechceš snižování zdvihu, tak Talas 2008 rovnou škrtni.

      Talas 2008 v originále žádné super citlivá vidlice není. A jestli je to navíc RL verze, kde ani nejde ztlumit komprese na minimální omezení jako u RLC, tak to bude ještě horší.

      Jiná 2008 Foxka bude díky kompresi s citlivostí skoro to samé (nepatrně lepší, Talas má nepatrné zhoršení citlivosti ještě za Talas II systém).

      Vzal bych Rebu a nechal upravit a to nejen kvůli citlivosti, ale také kvůli tomu příliš progresivnímu průběhu (ted pokud bys nebral rovnou u-turn verzi, tam je průběh ok i v originále).

      A pokud si chceš připlácet, tak vem Rebu v Team verzi kvůli high speed expanzi.

      0 0
      • Kol.ista  

        Právě se mi nechce dávat až tak moc. Za pěknou cenu můžu mít jenom Reba SL… Ale i ta by měla být dobrá ne? Rozhodně lepší, než můj staříčkej black…

        0 0
        • MlokCZ  

          Upravená určitě. V originál stavu těžko říct. Pokud máš vhodnou pružinu a v dobrém stavu toho Blacka, tak Reba SL v originále bude mít horší průběh, citlivost podobnou. Bude akorát určitě tužší.

          0 0
          • Kol.ista  

            Ten Black je z roku 2005. Koupil sem ho v 2006 z drué ruky a byl prý servisovaný. Rok sem ho aktivně jezdil a vyměnil náplně. Pak mi kolo vpodstatě stálo do letošního roku v garáži, jenom občas se vyjelo. Takže najezdilo tak 200km jenom. A teď sem opět vše vyměnil. Ale futra sou pořád starý. Myslím, že už se citlivost o něco zhoršila. Ale hlavně není tuhá… Rebu bych měl za něco přez 6000 tu SL. Jak moc je tedy rozdíl mezi jinými modely? fakt se v tom vůbec nevyznám, tak sem rád za každou radu :)

            0 0
          • Kynio  

            Kde ty nakupuješ fox vidle? U švece asi ne, že? :)

            0 0
            • MlokCZ  

              Samotnou Foxku jsem nikdy nekupoval, protože samotné jsou nehorázně předražené. Vždy jsem bral celý bike komplet za dobrou cenu, kde pak Talas vycházel už přijatelně v tom celku (tedy kdybych posčítal díly i při zajímavých nákupech, tak jsem na mnohem větší ceně než jsem měl na komplet kolo).

              0 0
              • Kynio  

                No právě. Samostatně koupit foxku je fakt otřes. To chce z druhé ruky, nebo v nějaké extra akci, popřípadě ebay a dovoz..

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.