• Tafroud

    Dobrý den, potřeboval bych vyměnit stávající převodníky (38/24) zubů za větší nejlépe (40/28) zubů. Kliky jsou Shimano FC-M628 rozteče měřené pravítkem cca. 72/44 mm. Nemohu nikde najít odpovídající převodníky. Existují kompatibilní s těmito klikami vůbec nějaké?. Děkuji.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jak byla změřena ta rozteč? Jde o vzdálenost středů protilehlých otvorů pro šrouby, tedy průměr kružnice, na které ty středy leží. Náhradní převodníky jistě sehnat půjdou.

      0 0
      • Tafroud  

        Aha, díval jsem se na Gebharta, kde uvádějí měřit vzdálenost mezi šrouby, měřením protilehlých mám 104/64 mm.

        0 0
        • Vilém  

          Co je to vubec za kliky ty FC-M628? Ani google je nezna.

          0 0
          • Tafroud  

            Omluva, překlik: FC-M627. Píšu na mobilu. Našel jsem převodníky: SLX FC-M677 (40 zubů) a FC M6000 (28 zubů) Rozteče souhlasí, nebude problém ještě někde? Mohou se kombinovat SLX a Deore řada?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ten malý pasovat nebude. Šrouby na těchto novějších převodnících už netvoří vrcholy čtverce – je to vidět i na fotce.

              Toto bude OK.

              Tento k tomu.

              0 0
              • Tafroud  

                Děkuji, objednáno

                0 0
                • Tafroud  

                  Převodníky došly, ještě bych potřeboval vědět jakými ,, momenty,, se šroubují k sobě a ke klice. Momentový klíč mám. Pořídil jsem si ho, neb mám problém všechno dotahovat na krev.

                  0 0
                  • Youda  

                    Asi tyto?

                    0 0
                    • Tafroud  

                      Přesně to jsem chtěl. Taky jsem mohl sám zaguglit, „utahovací moment převodníku“ ale nějak mi to nedocvaklo a jen položil dotaz. Moooc díky

                      0 0
                      • Slavik  

                        Googlit nemusíš. Správný šimáňák používá https://si.shimano.com :-)

                        0 0
                        • Tafroud  

                          Není to tak jednoduché, jak se na BF píše. Kliky jsem sundal, uvedené převodníky vyměnil a nastal problém. Velký: SLX FC-M677 a malý XT FC-M 785 jsou vzájemně u sebe blíž a tedy řetěz, když je na malém tak se opírá o velký a způsobuje nepatrný hluk při točení klik. Po změně polohy přesmyku, 2mm., nad velký prevodník plastový ,,náběh,, ( takový plastový výčnělek) v kleci zasahuje do dráhy řetězu a nejde presmykač seřidit tak, aby šlo řadit malá,malá a velká, velká (i když se to nepoužívá) Před změnou to šlo bez problému a paní si to tak občas i řadí. Když zařadím malý převodník a dám malou na kazetě, tak začnou náběhy velkého převodníku nabírat řetěz z malého. Objednal jsem nový malý převodník SLX FC-M675, který by dle mého názoru mohl problémy odstranit, protože je o dva zuby menší a ten zobáček na smyku by se mohl dostat výš nad řetěz. Při nastavování přesmyku jsem dále zjistí, že je na kliky 3×. V diskuzích na BF, je názor, že je delší krok 1–2, než 2–3. Je lépe tedy nastavit krok 1–2, a 2–3, omezit dorazy? ( Někteří uvádějí že je v páčkách i přepínač na změnu chodu). Další problémy by dle BF mohla způsobovat nesprávná řetězová linka, což mi přijde divné řešit milimetry na řetězové lince, když při řazení , se řetěz pohybuje v rozsahu centimetrů. Vím, že to je dlouhé, ale snažím se kolo servisovat sám a zjišťuji, že je to složitější, než se v diskuzích na fóru uvádí. Děkuji za konstruktivní odpovědi.

                          0 0
                          • Singlespeed  

                            Pokud po domácku bastlíš a kombinuješ díly, které k sobě nepatří, musíš počítat se vším, to dá rozum. Je třeba improvizovat, zkoušet a vymýšlet. Zkušenosti nejsou zadarmo a nestačí jen načíst pár příspěvků na B-F, neboť ty jsou všechny bez záruky..

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.