Vykvedlaná XT 12speed přehazka

29 nepřečtených
  • choceň

    Jde o XT 12 speed po asi 7000 km (dvě sezony). Po letošní sezoně kontroluju bika a když jsem došel k přehazce, tak zjišťuju, že je taková nějaká vyviklaná, vykvedlaná.

    A to okolo hlavního šroubu, který jí drží u rámu (dotažené to je, ale má to prostě okolo toho šroubu vůli) i v dalších spojích. Řadící kladka tím pádem nemá zcela pevnou pozici a občas už to při řazení i zazlobí. Měl jsem za to, že jen vyměním řadicí lanko, ale začínám docházet k názoru, že půjde i ta hazka…? Má to už za sebou? Dá se to nějak řešit?

    0 0
    • novas752  

      Já jsem takhle zrušil 2 na enduru, každá vydržela asi 250h, pak pro ovrovskej vakl v paralelogramu a zarezlej čep otáčení ramínka vyřazený. Dal jsem tam GX Lunar (funguje se všim ostatnim 12spd Shimano výborně) a je po problémech.

      1 0
    • libisenuj  

      Mám takhle vyviklanou XT 8100 přehazku po cca 6 tisících km na HT bajku, který úplný hardcore nejezdí. Proti tobě nemám vůli ve šroubu do patky, ale komplet vše ostatní. Pořídil sem novou hazku, opět XT8100. Syn má SX a ta je vyšvrdlaná ve šroubu do patky (cca 1500 km), nicméně sada SX je dobrá max na kolo ve vitríně…

      0 0
    • lubosalbi  

      Jo, dřív nebo později to potká všechny XT i SLX, osobní zkušenost. Vůle hlavně v paralelogramu

      0 0
    • goofy  

      A řadí ti to fakt blbě kvůli tomu? Já jak teď montoval pevňáka, tak jsem se díval, že ta moje SLX 11sp. už to má taky celkem za sebou. Tak jsem se s ní pomalu loučil, ale když jsem dal nové lanka a bowdeny, tak chodí furt pěkně. Ale není to dvanástka no. Ten pohon bývá na nepřesnosti více náchylný.

      0 0
    • jeniiiik  

      U mě tak 2000km a finito. Pokud to teda nezabali dřív samodestrukci. Jedna rupla při přeřazení. Druhá je pravda o něco urvana.

      Teď na Range mám SLX v hajzlu po OSMI DNECH v bikeparcich. Trefena není. Prostě Shimano.

      Na domrdanem rovnanem GX Lunar jezdí další kolo celou sezónu.

      0 0
      • mirorek2  

        muhehe njn shitmano :-))

        1 0
      • Esi  

        koukám že se budu držet řazení 2× 10 dokud se to kolo nerozpadne :-) tam stačí dát Deorko a vydrží to 3 sezony když to neutrhnu dřív a hlavně to nic nestojí

        0 0
        • Kaire  

          Netvrdim že jsou bez chybný, ale rozhodně není pravidlo že odejde každá. Na fullu mám XT s nájezdem 7227km a na HT přes 2000km. A to trávim 99% času v lese, sice ne přísným endurem, ale po šotolinkách taky zrovna nejezdim.

          1 0
          • Esi  

            No ono mě to taky nemine, kolo dá tak ještě jednu sezonu a potom chystám upgrade, teda jestli půjde něco koupit za nějaké normální peníze, záda už nejsou co bývala, tak že nějaký nízkozdvihový full s raději pohodlnou než chrtí geometrií :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.