Výkonnější zadní tlumič pro Giant REIGN 2 GE (2019)

8 nepřečtených
  • limbi

    Zdravím, mám 3 roky bike Giant REIGN 2 GE a rád bych na něj zkusil osadit nějaký kvalitnější tlumič. Bohužel jsem se zatím problematice tlumičů moc nevěnoval a nechám si rád poradit. Nehledám topclass (na to nemám pořád skill) ale nějaký slušný tlumič poměr cena/výkon. Jezdím spíše rychlejší flow-traily a s tím jak se zlepšuju přidávám i skákavější a rozbitější trasy. Takový asi ideální příklad cesty, co jezdím nejčastěji je Baron na Klínovci. Za každý doporučení budu rád. Díky!

    0 0
    • novas752  

      Málo informací – co bys od nového tlumiče čekal repektive co ti nejvíc vadí na tom starém? Jezdíš jen bikeparky nebo šlapeš i za svoje (= nepotřebuješ/pot­řebuješ zamykání)?

      Potřebnou rozteč a zdvih tlumiče najdeš na původnim tlumiči.

      0 0
      • limbi  

        Primárně jezdím bikeparky, občas dám nějaký výjezd k místnímu trailu (zamykání by možná nebylo od věci). Je to moje první celopéro, takže porovnání resp., co mi vadí nemůžu úplně plnohodnotně porovnat. Každopádně to co tam mám je úplně základní řada a připadá mi, že ve vyšších rychlostech tak úplně nestíhá nebo jakoby vadnul s odjetou délkou. Co se týče rozměrů, tak jsme dohledal ,že by tam mělo být tohle 205X62.5MM TRUNNION.

        0 0
        • novas752  

          Pravděpodobně by šly i 205×65. zvedlo by to cca o centimetr zdvih kola.

          Vadnutí je u těhle malých „xc“ tlumičů běžné,malý objem oleje se v nich rychle přehřívá.

          Na převážně bikeparkové použití bych doporučoval pružinový tlumič – jsou citlivější než vzduchové, líp berou vybržděné rolety. Za dobře se dá sehnat DVO Jade X, starší RockShox Super Deluxe Coil (neDH a Select, ty nemaj zamykání) a i aktuální SuperDeluxe Coil RC2T se dají sehnat za hezký peníze. Ve všech případech to vyjde líp z Německa.

          1 0
          • limbi  

            Super, díky moc! Kouknu na to.

            0 0
          • limbi  

            Ještě se zeptám. Máš nějaké ověřené shopy z Německa?

            0 0
            • novas752  

              Osobně jsem kupoval různě z bike24, bike-components, bike-discount, r2bike a vždy v pohodě. Ono tam maj vesměs všude skoro všechno, tak si to vždycky porovnám a koupim kde to vyjde nejlevněji.

              0 0
    • Markony  

      Já bral vědci odsud a žádný problém bike24.com

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.