• jirka89

    Ahoj,

    sháním výkonné přední světlo na bika/silničku, vybral jsem si něco z dx.com, ale úplně tomu nerozumím. Mohli by jste mi doporučit, které vzít, popř. vybrat nějakou alternativu? Děkuji

    1. http://dx.com/…18650–226867
    2. http://dx.com/…18650–230382
    3. http://dx.com/…18650–230864
    4. http://dx.com/…18650–188614
    5. http://dx.com/…18650–171971
    0 0
    • Smazaný účet  

      Na silnici z tebe budou řidiči nadšení ;)

      0 0
    • ip  

      Ja mam http://dx.com/…18650–227184

      Moje zkusenost:

      Dorazilo asi pred mesicem. Momentalne ze 6 LED uz 2 nefunguji a 2 sviti min. Je pravda ze jezdim i kdyz prsi atd… Zatim jsem docela zklaman :-(

      0 0
      • Vilém  

        No pokud je „chlazeni“ resene v podobnem duchu jako u tohoto 4×XML, tak se vubec nedivim.

        0 0
      • petrun  

        Vždy když koupím světlo z číny (je naprosto jedno jaké) udělám před prvním použitím kompletní rozborku! Pod čipy to očistím a nanesu kvalitní teplovodivou pastu (u jednoho světla čip nedoléhal a musel jsem dokonce vystřihnout z měděného plechu podložku). Je to na půl hodiny, za pár korun a ušetří to hodně nervů a peněz.

        Další komická záležitost jsou nářky uživatelů na různých fórech nad taktickými svítilnami které po půl roce přestanou svítit. Levné hliníkové slitiny prostě oxidují. Většinou stačí rozborka, očištění závitů a kontaktů kontaktolem.

        0 0
    • bikerR  

      Tohle mám na biku a spokojenost.I v mlze vidím parádně(na High mod).Po městě stačí Low mod, v lese zapínám High ;)

      0 0
    • Cvoky  

      šel bych do toho druhýho (mám ho akorát na cestě z číny :)) u těch ostatních bych se bál o chlazení – bude to topit jak šílený…

      0 0
      • slavekRM  

        Já bych váhal… Svítí hůř než stará Aurora – dost mě zklamalo. Výhodou je jen široký kužel.

        0 0
        • kOmE  

          Ja jsem s nim spokojenej. Na silnicce staci pouzivat nizkej a stredni mod. A ten high do lesa taky staci. Ale Auroru jsem nemel, tak to nemuzu porovnat.

          0 0
        • Lister  

          Tak záleží, jestli opravdu svítí míň nebo jestli to není jen tím, že svítí víc doširoka.

          Mám světlo, které osvítí velkou plochu a mí změřené lumeny někdy kolem 1200 a přesto ho kdejaká bodovka v maximu přesvítí, ale samozřejmě na mnohem menší ploše.

          0 0
          • drood  

            Čím měříš lumeny a kolik v tom máš diod a jakých? 1200 lumen musí být minimálně dvě diody XM-L.

            0 0
            • Lister  

              4×T5, změřeno na mtbr.com.

              Proč bych to měřil, mě stačí, že to svítí fest.

              0 0
      • kOmE  

        Já tohle světlo ještě zatěsnil, jinak do něj za deště trochu teklo.

        0 0
      • Lister  

        Souhlasím, takhle od pohledu je to jediné, o kterém bych uvažoval.

        0 0
    • Murray  

      než objednávat něco nekvalitního z dx, co zkusit třeba fénixe?

      http://www.kronium.cz/…cat103.html

      nevypadá to zle

      já používám tuhle baterku, primárně do přírody na pěší a mám k ní popruh na hlavu, kterej využívám právě na kole, jsem celkem spokojenej, jediná nevýhoda je trochu to uspořádat s helmou na hlavu, ale to se celkem poladí

      http://www.kronium.cz/…rod751.html?…

      0 0
      • McBlacky  

        fenix je parádní, když se jednou kousne ta cena tak pak slouží dobře a dlouho. Což se o čínských světlech říct nedá – poruchovost je celkem vysoká, vzhledem k ceně ale pořád to dává smysl

        0 0
        • Delkim  

          díky za tip, chtěl jsem jít do číny ale koupím toho Fenixe, koukal jsem na některá videa a srovnání, stojí to myslím za to

          0 0
        • Murray  

          no pokud vím, tak fénix je taky z číny ne?:-) ale řekl bych že je to vážně prémiová značka co se zkušenosti týče, maj to fakt kvalitní, z kvalitního hliníku, vodotěsný, maj k tomu různý příslušenství, i k baterkám jako držáky na hlavu nebo na kolo atd…člověk si může vybrat na akumulátor nebo tužkovky, výhoda je ta prodejna v praze, jejich přístup je v pohodě a možnost reklamace

          0 0
          • marapara  

            Čína to bude, ale kvalitativně asi jinde, než třeba Ultrafire atd. Bohužel na to dneska už moc lidí neslyší a cena je pro ně hlavní artikl.

            0 0
            • Lister  

              Jenže BT20 je sice hodně dobré světlo a má dobrou optiku, ale na ty vícediodovky s XM-L diodama mít výkonem nebude.

              Asi jsme rozežraný, ale jako jediné světlo by mi ten fenix nestačil, ale dokážu si ho výborně představit jako doplňkovou čelovku na helmu.

              0 0
              • Martin  

                jaký to může mít reálný světelný tok? přiblíží se to k XM-L?

                0 0
                • Lister  

                  Tady to máš všechno hezky změřené

                  Reálný tok to má proti číně přesně takový jaký uvádějí, ale nic to nemění na tom, že jak do čínského světla nacpeš dvě diody, tak z toho dostaneš více.

                  Ale nepomlouvám ho, protože o něm opravdu hodně uvažuju jako o druhém světle. Narozdíl od většini lidí mě ta levná čína taky moc nesedí (i když taky mám vlastně činské světlo, ale je to trošku „lepší čína“), protože nesnáším jakékoliv dodělávky. Ten Fénix má obrovskou výhodu v optice, která je fakt parádní a z jednodiodových světel je to asi nejlepší volba, pokud jde o výkon. Jestli se to vyplatí finančně ať si každý posoudí sám.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    a ted mi řekni, jaká je výhoda jedný nebo dvou xml ve světle? reálně.

                    z mého pohledu už jedna xml na hlavě a druhá na rodlech jsou dost na to, abych jel kdekoli v noci takovou palbu, že se silnějším světlem už rychlostně nepřidám. A vidět už jsi pro auta na silnici i s jednou xml až až.

                    Takže osobně mi to přijde jako snaha prodat něco co vlastně nikdo nepotřebuje, protože už mu to nepřinese užitek, kromě machrfaktoru -mám 2000lm.

                    v noci závodím různý MTB, MTBO, běhy od roku 2004 a za tu dobu to ušlo ******** daleko, akorát za poslední dva roky mi přijde, že už ty skoky nejsou takový v efektivitě led ale spíš se jde do kvantity.

                    Zrovna včera jsem zkoušel na nočním XC novou Silvu Trail Elite a to je hodně parádní světýlko. Místo přepálených čín to má měkký široký kužel bez patrného bodu a osvětlí to skoro celé noční efektivní periferní vidění (nebo jak to nazvat) prostě nemáš pocit, že by ti na krajích něco unikalo. váha 62gr, externí akec, parádní polohování, jenže taky 5600kč…

                    0 0
                    • Lister  

                      Proč tak útočně? Copak jsme napsal, že je to světlo špatné?

                      Reálný rozdíl je v tom, že prostě líp vidíš, nebo vidíš víc do šířky. Pokud bych to bral konkrétně, tak kdybych měl Fenixe na rodlech tak vidím takhle a místo toho vidím „takhle.“ Osvícená plocha je větší, nemá takový jasný střed a do dálky moc nedosvítí. Proto uvažuju do kombinace druhé světlo jako dálkové a rozhlížencí světlo. Hodně často to lidi mají naopak, že mají dálkové bodové světlo na rodlech a měkké rozprostřené na helmě, ale to pro mne nedává smysl – chci vidět přesně tam kam svítím a tak potřebuju jasný bod, který mi to místo osvítí i v dálce.

                      Sám používáš dvě světla, ale tady se bavíme o světle jednom, které máš na řidítkách a musí stačit. Nedokážu posoudit, jaký terén se jezdí na nočních závodech, ale já jezdím stejný terén jako přes den – kořeny, šutry atd a potřebu dobře vidět mám tak docela velkou. Na širokých lesních cestách často stačí i malá blikačka.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        já to nechtěl útočně – taky jezdím v noci to samé co ve dne.

                        jestli chceš mít jen jedno světlo, tak to bude vždycky horší než rodla+helma, zejména pokud bude jedno světlo na rodlech, to pak o techničtějším terénu se zatáčkama, nemůžeme moc hovořit.

                        0 0
                        • Lister  

                          Zatím jezdím jen s jedním a právě proto, že jsem původně neplánoval kupovat něco na helmu, jsem vzal světlo s nejširším kuželem, které bylo k dispozici a které jsme si mohl dovolit.

                          Dívám se, že mi předtím vypadl odkaz – mám „tohle“:http://reviews.mtbr.com/…ne-mj-872–13 a tohle je můj pokus o srovnání se starou Sigmou Mirage 5×10w.

                          Jestli bude něco na helmu, tak Fenix je pro mne favorit – cena mi přijde ještě rozumná, má výbornou optiku a hlavně příjemnou barvu světla.

                          0 0
                  • Murray  

                    to jsou stejně světelný toky jako kráva, jak jsem psal mám tuhle baterku od fénixe http://www.kronium.cz/…rod751.html?…

                    původně jsem jí na kolo nekupoval, ale používám jí, má asi do 200lumenů, a na 3 výkonostní stupeň ze 4 mě přijde, že už to svítí až až…ani bych nepotřeboval víc, když jedu v noci, ale tak je to o tom taky, jak rychle člověk jede, jestli to kalíte v noci 50km za hodinu, tak to je asi jiná…

                    ale ta optika je parádní, udělá to kromě bodovýho toku do dálky ještě takovej kužel do šířky, tak že za mě ideální, blbá je jen výdrž, 2 tužkovky, na 3.stupeň přes dvě hodiny, ale neni to dělaný primárně na kolo…

                    0 0
                    • jonti  

                      Toto svetlo se driv, asi pred 5 lety nez se objevili aurory, vozilo hodne.

                      Dvě hodiny je dost dobrá výdrž.

                      0 0
              • marapara  

                No to asi nebude, dvojnásobné lumeny prostě neokecáš :). Už jsme si za 30 dolarů objednal od Alíka to 2 x XM-L.

                0 0
              • zarkow  

                A co tady ta Niteye B20 vs Fénix BT20? Cena podobná, ale svítit to asi bude lépe?

                0 0
    • DJ2  

      Já jezdím tohle: http://www.haven.cz/…bullet-1200/

      A nemá to chybu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jdi s tou reklamou a prodejem predrazene ciny do dvojky!

        0 0
      • marapara  

        Super cena, za tu máš stejné čínské 3 světla :). Slovo stené bych zdůraznil, protože tohle je na 99% také z číny.

        0 0
      • Martin  

        tak si s tím posviť do oka :)

        0 0
      • oddie  

        Jo jo, je super, jestli ho někdo chcete, mám ho tu za 800, taky z Číny :D

        0 0
    • michalrysina  

      A existuje něco podobného na řidítka? A aby se to dalo použít na silnici, při dojíždění do práce?

      0 0
      • kOmE  

        Ja vozim na riditkach ten solarstorm x2 ,to je to druhe v odkazech nahore, ma celkem sirokej kuzel ,takze neni potreba celovka. Jen jak uz jsem psal ,musel jsem ho poupravit ,aby se s nim dalo jezdit v desti a mlze ,tedy lepe zatesnit. Taky jsem lepe usadil chladice do tela a zkontroloval ,jestli chladic dela co ma ,tedy ze je ledka dostatecne teplovodive spojena s chladicem.

        0 0
          • Martin  

            sakra, to jsem neměl vidět :D

            0 0
          • marapara  

            Kupuju :)

            0 0
          • kOmE  

            Jen vsude lzou s tim IPXX ,voda do toho natece natotata :).

            0 0
            • Ricci  

              mozem potvrdit, tecie do toho trochu, mam dve verzie mesiac po sebe a v kazdom je ine tesne na sklickach, to novsie uz slusne tesni,dali tam hrubsie tesnenia :-)

              0 0
              • kOmE  

                Tak aspon je to solidni zaklad :), s upravama za tu cenu pocitam

                0 0
                • Ricci  

                  kazdopadne je to velmi solidny zaklad, svieti super a preto uz mam dve :-)))

                  0 0
                  • Martin  

                    ještě chvilku o něm pište a já si ho fakt koupím :)

                    0 0
                    • ToLe  

                      šmarjáá, hodinu se s tím piplám a jaksi se pořád s těmi stránkami nekamarádím, … vem mi taky jedno, peníze ti pošlu předem (klidně hned) na účet, prosííím O:)

                      0 0
                      • Martin  

                        odkud jsi? :)

                        0 0
                        • ToLe  

                          Kousek od Uherského Brodu, ale klíďo ti připlatím na poštu … ;)

                          0 0
                          • Martin  

                            napiš mi na mejla a domluvíme se, už budu kupovat světlo dalšímu človíčkovi, takže jestli půjdu na poštu s jedním nebo dvěma balíčky není relevantní

                            0 0
                            • ToLe  

                              máš ho tam ;)

                              0 0
                              • Martin  

                                napiš mi ještě jednou, aktualizoval jsem si mail v profilu – mělo by fungovat jak windowslive tak i outlook, ale pro zichr zkus na outlook. zatím mi nic nedošlo, ani do spamu.

                                0 0
          • marapara  

            Akorát je tam problém, že nemají možnost platit paypalem. Sice mohl bych zaplatit přímo kartou, ale to se mi moc nechce. Máte někdo zkušenost s tímto shopem?

            0 0
            • Martin  

              co jsem se díval, tak zrovna tenhle prodejce zatím nemá žádné hodnocení

              0 0
            • oddie  

              Aliexpress má něco „jako“ Paypal – platí se kartou Aliexpressu, on si to s prodejcem vyřídí. Ochranná lhůta zde ovšem není 45 dnů jako u Paypalu, ale jen asi 3 dny (už si nepamatuju). Dá se to na AE najít, říkají tomu Escrow.

              0 0
            • Dejv94  

              Bez problemu, ted mi to svetlo visi na celnici.

              0 0
              • marapara  

                Už jsem ho objednal :)

                0 0
                • Levhart  

                  Sakra, o víkendu jsem objednal z Fasttechu tu FandyFire za 40 doláčů.

                  A teď se dozvím, že tu je jedna za 30, a že do všech teče :-(

                  Čím to těsníte? Silikonem?

                  0 0
                  • Veet  

                    Taky jsem objednal za 40, no co hlavně že už je doma :D

                    Možná objednám ještě jedno :)

                    0 0
          • capo  

            Pěkná nabídka, škoda těch referencí a škoda že nemá XM-L2.

            Pořád si lámu hlavu s tím, kolik lumenů musí mít čínský světlo, aby jeho reálný výkon v místě kde ho potřebuju byl srovnatelný s Fenixem BT20. Tím myslím že on díky své optice směřuje světlo dolů a před sebe, a ne nahoru. Protože často se ukáže že čínský světlo má 2000lm, jenže z toho je třeba jen 1200 reálnejch, a jestli z toho třeba 40% svítí jinam než potřebuju, tak jsme na 720lm a přitom Fenix nabídne větší výdrž na stejnej batterypack. Ale je jasný že poměr cena výkon je stejně ve prospěch číny…

            0 0
            • jonti  

              Přidej do výpočtu spolehlivost a Fenix je na tom líp.

              0 0
            • capo  

              Ha, verze s „XM-L2“http://www­.lightmalls.com/new-black-solarstorm-x2-with-2×cree-xm-l2-led-4-mode-bike-headlight-bicycle-light-set-4–18650-battery-pack-included !!!!

              0 0
              • capo  

                XM-L2

                Hergot ta dvojtečka tam ale byla!

                No nic, objednáno ;). Řešil jsem to dneska docela dlouho, uvažoval o nějakejch dražších variantách (značkovější věci), o tom zda chci kolimátor nebo parabolu, stínítko, lepší značku. Nakonec jsem se rozhodl takhle.

                0 0
                • Ricci  

                  404 NOT FOUND

                  0 0
                  • zarkow  

                    máte zkušenosti s tímto obchodem? Mají Paypal, tak snad by to mohlo být OK – 38,5 dolarů s poštou…

                    0 0
                    • Martin  

                      oni nemají poštu zadarmo? jejda :) tak to si ještě rozmyslím :)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Na ebay jsem před měsícem, dvěma kupoval X2 s XM-L2 za nějakých 33 USD, pošta zdarma. Zkus pohledat.

                        0 0
                        • Martin  

                          zkusím, díky :)

                          0 0
                        • Martin  

                          můžeš prosím mrknout do historie tvých ebay nákupů, jestli nenajdeš odkaz na to světlo? hledání mi vyhodilo jenom samé modely XM-L U2

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Přímý odkaz už není aktivní, bylo to od prodejce „usbempire “.

                            0 0
                            • Martin  

                              tak jsem hledal a USBEMPIRE má jenom modely s XM-L U2. no žíly mi to stejně netrhá :) halt budu mít starší diody.

                              0 0
                      • marapara  

                        Taky se na to dívám a píšou, že pokud jsou součástí baterie, tak doporučují poštu, kde se platí 5,5 dolaru. Jinak China Air Mail je za 2,5 dolaru, ostatní mají poštu tady zadara. Ale za těch 5 dolarů to máš za 5–15 dnů, s tou china air mail do 30ti dnů.

                        0 0
                        • kOmE  

                          Ona jim totiz cinska posta ty akumulatory zacala vracet. Asi kvuli nejakym nehodam.

                          0 0
                          • marapara  

                            Zajímavé, že ostatní prodejci to nabízí přes ně. Tady jsem se s tím setkal poprvé.

                            0 0
                            • oddie  

                              Na Fasttechu je o těch aku a poště taky zmínka.

                              0 0
                              • Martin  

                                to si budu muset naštudovat

                                že by jim ty lionky začaly hořet? když uvážíme, že můžou být opravdu z různých rozebraných notebookových baterek?

                                0 0
                    • zarkow  

                      tak jsem to objednal, už se těším :-)

                      0 0
                • Martin  

                  do ******… no nic, to světlo s XM-L prodám :D a jdu kupovat tohle :D

                  0 0
          • Smazaný účet  

            *****..doprdele…tak mam objednane dve..sem se ukliknul:DDD

            0 0
            • jIrI___  

              To znám… :D. Naštěstí pak není problém to světlo prodat bez finanční ztráty.

              0 0
              • Smazaný účet  

                vyzkousim a uvidim..kdyztak budu mit na rodlach dve:)

                0 0
                • felix.org  

                  Zbyly mi nějaký dolary, pošlu ti jich 35 :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    dolaru mam doma ze nevim co s nima:DDD..vyz­kousim jak to bude jezdit s jednim, dvema, jednim na helme a jednim na rodlach a zbytek rozprodam:)

                    0 0
                    • Risanek  

                      Jedno na rodla fakt stačí. Po tmě vidím blbě, ale s jedním na max jsem minulý týden jel dolů Lysou po žluté do Krásné a viděl jsem líp než ve dne:-). To druhé jako čelovka musí být už dokonalé, ale ten batery pack v báglu a ten kabel mě serou -už jsem to taky zkoušel.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Pokud člověk jezdí nějaké klikaté traily, tak světlo jen na rodlech nestačí, byť by bylo silnější sebevíc. Prostě si nemáš čím posvítit do zatáčky. Na nějakých širších nebo rovných pěšinách to pochopitelně stačí.

                        0 0
                        • Risanek  

                          Samo v kombinaci se světlem na helmě s dalekým dosvitem. Druhý SolarStorm na helmě by bylo bomba, ale jak říkám – mi fest vadí ten blimbající kabel.

                          0 0
                          • Dejv94  

                            A co ti brání, si přichytit kabel na přilbě a pak na batohu aby neplandal.

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        s kabelem nemam problem..ani na kole, ani na zachode:)

                        0 0
                        • Risanek  

                          To máš dobré, já jsem od malička zvyklý na kablík, který neplandá:-D

                          0 0
          • marapara  

            Ještě takový dotaz, je velký rozdíl světlem s XM-L U2 a XM-L L2 ?

            0 0
            • Martin  

              pokud se nepletu, tak barva světla – U2 by měla mít teplejší odstín

              0 0
              • oddie  

                Pleteš.

                0 0
                • Martin  

                  a jak to je?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    no jak..jinak!:D

                    0 0
                  • oddie  

                    Barva binu je něco jiného než výkonová úroveň – tzn. U2 můžeš coll white i neutral white, a stejně tak XM-L2 můžeš mít cool white i neutral white. Ty barvy binů mají další označení za tím, např. 3C, 4C atd.

                    0 0
            • borda  

              Misto, aby to vysvetlili, tak akorat napisou, doomoj, ze se plete a v cem :-) :-)

              Tak ze ja napisu:

              L2 bych rekl, ze je dalsi generace cipu, a ted mi to treba taky vyvratej a dozvime se, jak to je :-)

              0 0
              • Martin  

                další generace čipu se značí XM-L2, nikoliv XM-L L2 :)

                0 0
                • marapara  

                  jj, je to XM-L2, napsal jsem to špatně :). Ale oproti XM-L U2 píšou u XM-L2 o 200 lumenů víc. Takže to bude asi novější generace čipu.

                  0 0
                  • kOmE  

                    U2 ,U3 pod. je bin, XM-L a XM-L2 jsou generace cipu.

                    0 0
                    • James.Sniper  

                      Taky podle datasheetu, co jsem našel na cutter.com.au, má bin U3 napájecí napětí 6V nebo 12V.

                      0 0
                      • kOmE  

                        To jsi ale asi koukal na XM-L Easy White ne na XM-L a XM-L2

                        0 0
                        • James.Sniper  

                          Ano máš pravdu. XM-L Easy White U3.

                          Akorát, že v datasheetech žádný bin U3 pro XM-L a XM-L2 není. Takže pokud někdo mluví o XM-L U3 myslí tím Easy White, 6V nebo 12V napájení…

                          0 0
                          • kOmE  

                            Ja ho tam vidim jen v tabule Performance groups – luminous flux 320–340 lm pri 700mA

                            0 0
                  • Atilla  

                    Svítivost je lepší cca o 10–12%. Pokud chce teplý odstín tak XM-L2 T6

                    0 0
            • pepko  

              postupnost je priblizne takato, od najmensieho vykonu po najvyssi

              1. XM-L T5 = XM-L2 T4
              2. XM-L T6 = XM-L2 T5
              3. XM-L U2 = XM-L2 T6
              4. XM-L U3 = XM-L2 U2

              s farbou toto oznacenie nema nic spolocne, na to su potrebne dalsie kody ako napriklad 2B, 3C, 4B …

              http://i26.photobucket.com/…s8353b138.jp

              0 0
          • hctr  

            Trosku to tady ozivim a snad to nekdo uvidi, ale nema nekdo v planu v brzke dobe nejake takove svetlo objednavat http://www.aliexpress.com/…8723428.html? Nechce se mi za to davat u nas 2× tolik. DIKY.

            0 0
            • Atilla  

              e-bay minule jsem vydražil za 413kč

              0 0
            • Ricci  

              a aky problem je to z aliex objednat?

              0 0
            • jIrI___  

              Je malá šance, že ti ho někdo ke své objednávce přibalí, protože pak by to při dvou kouscích smrdělo poplatky na celnici :). Ale pokud nebudeš mít problém si ho v Ostravě vyzvednout, tak ti ho můžu objednat, kdyžtak napiš na mail.

              0 0
            • kupi  

              Šoupnu to sem. Jaký má tento Solarstorm kužel? Nyní mám čelovku a ta svítí spíš do šířky a ne tolik do dálky, takže bych si rád pořídil druhé světlo, které bude svítit více do dálky.

              Děkuji za odpověď

              Honza

              0 0
              • Atilla  

                Tak to ti bude X2 vyhovovat

                0 0
              • marapara  

                SolarStorm není vyloženě na svícení do dálky, má širší kužel. To ti podstatně dál při užším kuželu dosvítí něco takového: http://www.aliexpress.com/…8723457.html

                Mám to vyzkoušené. Zkoušel jsem obě světla a ten Cree mi udělal jasný osvětlený kruh na cca 250 metrů vzdáleném paneláku. SolarStorm ho už neudělal.

                0 0
                • Kalic  

                  +1

                  toto je dobrý vrhač. Vozím ho v kombinaci se SolarStormem X2 a dobře se doplňují.

                  0 0
                  • marapara  

                    Jo to je. Pro cyklistu je asi lepší SS X2, který má širší kužel, než delší, ale někdo může mít potřebu dosvítit daleko. V tom případě bude to jednodiodové světlo vhodnější. Má úzký kužel, který je intenzivní a má i poměrně široké slabší osvětlené haló, takže je vidět i dost kolem. Pokud s tím ale bude svítit nablízko, bude mít přepálený střed.

                    0 0
                • kupi  

                  Díky. Tohle vypadá dobře. Jinak tu čelovku mám Ultrafire uf-H6. Pokud ji někdo také vozíte a máte k ní i jednu z výše zmíněných světel, tak klidně napište.

                  0 0
                  • wong  

                    Jezdim s SS X2 na riditkach a na helme Trustfire TR-801 a je to OK i v lese :)

                    S tou H6 to bude urcite jeste lepsi

                    0 0
                • corben  

                  Aktualne v ramci „Shopping festivalu“ (do 9 rano) 3× CREE XM-L T6 Bike Bicycle Light Headlamp, 3800 Lumen, Battery 6400mah za $23

                  http://www.aliexpress.com/…0189602.html

                  (nevlastnim, nekupuju a ani jsem nepatral, jestli ta „sleva“ je fakt sleva, jenom jsem na to ted trefil…)

                  0 0
    • Lister  

      Možná to tu zaznělo, ale obecně bych se vyhnul všem vícečipovým světlům, kde je regulace výkonu řešena systémem – jedna dioda naplno, dvě diody naplno, tři diody naplno…

      Na plný výkon mají diody nejhorší účinnost, takže to bude dost žrát baterie. Raději světlo, které řídí výkon pomocí elektroniky.

      0 0
      • drood  

        No, a právě proto jsou vícečipové svítilny lepší. Tři XM-L na 1000 mA svítí mnohem víc, než jedna na 3000 mA, právě z důvodu vyšší účinnosti při nižším proudu. Takže menší zahřívání, vyšší životnost a výdrž. A ta regulace je samozřejmě elektronická vždy, mechanická se nedělá;)

        0 0
        • Lister  

          Tak snad to někdo jiný pochopí :-(

          Možná jsme to neformuloval úplně šťastně, alt tak snad každý pochopí, že jsem tím myslel to, že je lepší mít třeba trojdiodové světlo, kde jeho výkon je řízený postupně se zvyšujícím proudem a svítí vždy všechny tři diody než světlo, kde výkon je řízený postupným zapínáním dalších diod, ale tak že ta dioda jede vždy na maximum.

          0 0
        • zichis  

          překlad kódovaných dat: **„mnohem víc“ = koeficient 1,35× **

          Což vychází z hrubého porovnání, že:

          XM-L s kvalitním binem U2 dává při 3A 100 lm/W a při 1A dává

          135 lm/W

          Pro přesnější vyčíslení je třeba si uvědomit, že jedna ledka pod proudem 3A není tatáž energetická spotřeba jak tři ledky:

          1led@3A×3,23V =9,7W

          3led@1A×2,95V =8,9W

          Další faktor co koeficient ještě o něco zvětší, je teplota. S narůstajícím časem, obzvláště u svítilen se špatně provedeným tepelným mostem, se bude rozdíl teplot na čipu zvětšovat. Těžko obecně vyčíslit jaký tento rozdíl bude třeba po 10 minutách, orientačně bych u dobře provedený konstrukce svítilny nastřelil 5%.

          0 0
    • Atilla  

      Nemáte někdo zkušenost s eagletac D25CL2 XM-L2 T6?

      www.eagletac.com/…c/index.html

      Chtě bych to na bika na zimu, nebo radši vzít na kolo něco jako solarstorm X2? U těch světel z DX z té diody nedostanou víc než 750lm za čočkou( a ani tomu nevěřím), takže by to nemusel být takový rozdíl. Používal bych to s čelovou a mám ještě LD15 a tank007 cca 150lm. dík

      0 0
      • Ruprt2  

        Sice to svítí míň a kratší dobu, než všechny výše zmíněné, ale zase je to 2× dražší, takže proč ne?

        0 0
        • Atilla  

          koukám, že další co tomu hrozně rozumí.

          0 0
          • zichis  

            ve výsledku má ale pravdu – není vhodné.

            0 0
            • Atilla  

              A nějaké vysvětlené proč by nebylo? úzký kužel? malá svítivost? (baterie si vždycky můžu vzít 3 do batohu).

              Nechce se mi kupovat čínské šunty kde se mi rozpadnou kabely, odejdou baterky atd. Jsem zvyklí z fenixe, že ho vyndám a svítí vždycky a to je u mě 4 roky EDC. Dík

              0 0
              • zichis  

                četl jsi featury? Jestli jsi je četl a nic ti nevadí, tak si to teda kup, mi to může bejt jedno, já s tím jezdit nebudu.

                0 0
                • Atilla  

                  četl 650lm na 200s, pak snížení na 520lm (skutečných lumenů), výdrž 1,5hod na jednu 18650. Tak se ptám jaký je rozdíl mezi DX světlem který má reálný výkon max 700lm i když píše 1200lm

                  reviews.mtbr.com/ma­gicshine-mj-808–2013-mtbr-lights-shootout. Moje první otázka totiž zněla : Má někdo zkušenost s eagletac d25cl2?

                  0 0
                  • zichis  

                    Samozřejmě že s tím někdo má zkušenosti: prodavač přece. Jemu dáš peníze, jeho se ptej. Tady zadarmo kvalitní informace nedostaneš :)

                    0 0
                    • borda  

                      :-D :-D prodavac ti poskytne ty nejmene relevantni a kvalitni informace. Prave pro to, ze mu davas penize. Sice jsou bezpochyby vyjimky, ale ty pouze potvrzuji pravidlo…

                      0 0
    • Murray  

      tip na zajímavej web, kde srovnávaj výkon svítilen atd… třeba to někomu pomůže

      http://fonarevka.ru/

      0 0
    • borda  

      Zeptam se:

      http://www.led-expert.cz/…6–500LM-AKCE

      Je tohle uplne k hovnu, nebo to k necemu je? Potrebuju to jen a jen na silnice. Do lesa ne, pac jezdim sam a jsem sraspytel :-)

      Celej rok chvi objednat neco z ciny a samozrejme jsem se na to vyprd a ted uz je dost pozde, pac to svetlo potrebuju ted a ne za mesic.

      0 0
      • marapara  

        úplně v pohodě světlo, vozím UF-501B na helmě a svítí parádně.

        0 0
        • Martin  

          není UF 501 na helmě moc těžké? přece jenom má 130 gramů :)

          Fandy A10B má rovných 100 a občas mi pěkně zatřepe přilbou

          0 0
          • marapara  

            zvyknu si rychle

            0 0
            • zichis  

              o tom žádná, na hlavě se dá unést víc jak v ruce, ale už jsi to někdy položil s takovým závažím na helmě?

              0 0
          • marapara  

            Sorry, mělo tam být WF-501B. To má 89 gramů.

            0 0
            • Martin  

              i s baterkou?

              0 0
              • oddie  

                Bez

                0 0
                • Martin  

                  já se právě dívám na značení toho, co mám doma, a mám WF 501B, čili platí to, co jsem psal – 130g i s baterkou a A10B 100g i s baterkou

                  0 0
                  • oddie  

                    Akorát nechápu, že to cpete na helmu, když to má široký kužel, a na řídítka lampu s externím packem, co má úzký. Já to mám přesně naopak, na řídítka něco se širokým kuželem a na helmu čelovku s úzkým…

                    0 0
                  • marapara  

                    Říkám, nemám s tím problém na helmě. Za chvíli o světle nevím.

                    0 0
        • borda  

          Jeste, prosim te, jak dlouho to vydrzi svitit? (i kdyz tohle asi dyl, kdyz je min vykonny). Tak pro ilustraci… Dik!

          EDIT: a ma to pamet na to, kde to bylo naposled nastaveny?

          0 0
      • Lister  

        Potrebuju to jen a jen na silnice. Do lesa ne, pac jezdim sam a jsem sraspytel :-)

        A proto bys měl jezdit v terénu! V noci by mě na silnici nikdo nedostal, na to se mám moc rád.

        Jinak světlo v pohodě.

        0 0
        • borda  

          Ja ti nevim, tady u nas, v tech v prdelich je to celkem v pohode. Navic se tu da jet desitky kilometru asfaltovanyma cyklostezkama, kam auta nesmej.

          Ma ted takovyho malickyho fenixe na jednu AA baterku, sviti to celkem hezky, ale kdyz je moznost si tu baterku rychle koupit v cechach a ta cena neni nejak zvlast prepalena, tak si to asi poridim.

          Premejslel jsem, ze bych vzal dve a k jedny ten orange peel reflector, kdybych se treba vzmuzil a do toho terenu chtel vyrazit :-)

          0 0
          • Ricci  

            vyraz do terenu, je to v noci paradicka :-)

            0 0
          • Lister  

            Jo tak s těma cyklostezkama to asi bude jiná – u nás je pouze hlavní cesta s velkým provozem a boční cesty taky s velkým provozem, protože jiné do těch míst nevedou :-)

            0 0
            • borda  

              No jo, tady se da ject – ceska trebova – usti nad orlici zadem, kde je minimalni provoz a cyklostezka castecne. Pak UnO – Chocen, to je v podstate cyklostezka cely, cca to je cca 30 km. To samy UnO – Letohrad, podobna vzdalenost. To jen neblizsi okoli.

              Navic opravdu spousta okresek s uplne minimalnim provozem, mezi polema v kopcich. Fakt tu neni problem naject 100 km a potkat par aut. Halt prdel, no. My tu mame spis tu zeleznici :-D

              0 0
        • drood  

          Já to zas mám naopak, jelikož svítím jako lunapark (dle některých kolegů), tak se víc bojím ve dne. V noci mě i kamióny uctivě objíždějí a auta na křižovatkách mi dávají přednost…

          0 0
          • pepko  

            +1

            0 0
          • Slavoš  

            1+ Mám to stejně, některá osobní auta na místních komunikacích radši zastaví.

            :-)

            0 0
            • jIrI___  

              A se něčemu divíš, když ty čínské bludičky máme takřka přímo v úrovní očí řidičů a už z dálky je to oslňuje tak, že nevidí v podstatě vůbec nic?

              0 0
              • kOmE  

                Ja solarstorma smeruju hodne dolu. Sam bych nechtel aby mi nekdo timhle svitil do oci a jeste jsem nahoru nalepil kousek lesteneho nerezoveho plechu aby to trochu orezalo ten kuzel.

                0 0
            • ememem1  

              tak az vas „pluskarov“ raz niekto sejme pri kraji cesty lebo podobny expert jak vy ho oslnil a nic nevidel tak si potom o bezpecnosti pokecajte. pripadne od nejakeho vacsieho nervaka dostanete po papuli.

              p.s. debatu o tom kto je v premavke zranitelnejsi a ako sa u nas resp. u vas jazdi ani radsej nezacinajme, v tom sa zhodneme ale jazdit zo solarstormom nasmerovanym „tak akurat“ (cize zhruba vo vyske oci vodica osobneho auta lebo vtedy to tak „optimalne“ svieti) po ceste je rovnaka chujina.

              0 0
              • Martin  

                taky to honění lumenů na silnici nějak nechápu. na silnici si vystačím se dvěma UF 501B přepnutými na 30% a sklopenými dolů, i tak to pocitově svítí jak auto.

                0 0
              • Slavoš  

                Ale já nikde nepíšu, že honím lumeny na silnici, tam potmě raději nejezdím, místní komunikace = polní cesta (jen je asfaltová).A ve městě stačí jen bludička, aby o mě věděli.

                Sám řídím a oslnění nesnáším, pitomců co nemají pořádně seřízený světla, nebo svítí trvale mlhovkama, jezdí pořád dost.

                0 0
          • kOmE  

            Taky mam pocit, ze me ridici vic ohrozuji za světla nez za tmy.

            0 0
          • Lister  

            Tak větší nebezpečí snad číhá zezadu, ne? Přehlédnou blikačku (i hodně silnou) třeba za deště nebo při oslnění protijedoucím vozidlem není vůbec problém, asi každý řidič to zažil, že si nějakého cyklisty všiml až na poslední chvíli a ti méně šťastní si ho nevšimli vůbec.

            0 0
      • Ricci  

        Nahodou v noci v lese so slusne svietiacim svetlom je to paradny zazitok,odporucam vyskusat :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Odrazy očí podél stezky mají něco do sebe :)

          0 0
          • Ricci  

            A tie zvuky k tomu, to je bomba :-)))

            0 0
          • Risanek  

            A co teprve na stezce před tebou:-). Je třeba častěji prát kraťasy.

            0 0
          • Martin  

            nebo tunel v lese a rovněž očička :)

            blýskající se jinovatka je taky krásná

            0 0
        • borda  

          Kdyz ja fakt nemam dobrej pocit ani na ziletce mimo mesto. Natoz nekde uprostred lesa. Uz to vidim. Uvidim kupicku z klaciku, vzpomenu si na carodejnici z blair a poseru se :-D

          Jinak vsem za radu dik. Asi to teda objednam.

          0 0
          • Ricci  

            netreba sa bat,zvierata sa boja teba :-)))

            0 0
            • borda  

              Ja se nebojám zviratek, ale strasidel. Ty jsou mnohem horsi :-)

              0 0
              • Ricci  

                Strasidla v lese nie su,tie cakaju az doma ked pridem z lesa :-))))))

                0 0
                • Coffin Corner  

                  Obávám že jsou. Většinou sedí na posedech a mají pocit, že jim za tmy patří celý les.

                  0 0
          • HonzaRez  

            Tak u mě je to skoro přesně obráceně. Mimo město za tmy (dobře osvětlen) se cítím dost jistě, ovšem jak se blížím k městu, dostávám strach. Město za tmy je strašně nepřehledné, plné motáků, kteří nic nevidí a jsou schopni skočit do cesty nebo vyjet z vedlejší nebo vycouvat odněkud, aniž by cokoliv zjišťovali…

            0 0
    • Válec  

      Pánové koukal jsem co tady někteří dávate za odkazy ke světlu, a prosím byl nemáte někdo nějakého tipa na světlo na baterky. Každý den jezdím do práce a potžebuju vidět a být viděn,ale hlavně chci vidět. Měl jsem Rebela ale ten pokurvil. Tak kdyby někdo věděl, byl bych moc rád. Díky

      0 0
      • Martin  

        na baterky jako na tužkové nebo jak na baterky?

        všechno, co se tu zveřejnilo, je na baterky :) akorát většina na Lionky 18650 nebo s akublokem

        0 0
        • Válec  

          Ano na tužkové baterky. Právě ty baterky měly by být 3Ačka. Protože takové fasuji, tak kdyby někdo poradil, byl bych moc rád.

          0 0
          • Martin  

            kolik chceš investovat?

            já mám dobré zkušenosti s tímhle: http://www.kupkolo.cz/…5192_z89931/ – na 4 mikrotužky, svítí to docela pěkně, výdrž asi 4 hodiny. kdysi jsem vozíval dvě a na silniční přejezdy v noci to bylo dostačující

            0 0
      • Dejv94  

        Doporucil bych firmu Led Lenser. Mame od nich doma 5 svetel a naprosta parada. Provereny i extremnim pouzivanim u poradkovych jednotek policie.

        0 0
        • jIrI___  

          Pod pojmem extrémní použití u pořádkových jednotek si představit co? Mlácení demonstrantů ledlenserkou po palici?

          0 0
          • Dejv94  

            Narazy, bordel, teplo, zima, voda, neustale pozivani kazdej den za jakychkoliv podminek.

            0 0
          • zichis  

            Příslušník pořádkových jednotek je označení pro mužský protějšek kosmetičky podlahových krytin. Prostě zametač.

            0 0
      • McBlacky  

        co většiny světel na 18650 stačí koupit za 1–2usd adaptér na AAA a můžeš to v pohodě na ně provozovat, akorát je menší výdrž

        0 0
    • obda  

      Trochu jsem ztratil přehled – jaké je teď doporučované světlo na helmu? Chci malou svítilnu typu TR-801 (nechci batterypack), dioda XM-L, napájení jedna 18650, kvalita zpracování na úrovni XinTD C8

      0 0
      • Martin  

        http://www.ebay.com/…261081415660 – 100 gramů včetně baterky, luxusně široký kužel bez výrazného hotspotu

        0 0
      • marapara  

        Vozím tohle: http://dx.com/…-18650–55241

        a svítí to parádně.

        0 0
        • obda  

          Ale u WF-501B se dá s úspěchem pochybovat o kvalitě srovnatelné XinTD C8. Mám sice pár čínských světýlek, ale kvalitou provedení se jí žádné nemůže rovnat. Ten rozdíl je jednoznačný. Tak bych chtěl něco stejně kvalitního i v menším provedení.

          0 0
          • marapara  

            Ale dej tu XinTD na hlavu :). JAk jsem psal, jako svítítko na helm to svítí parádně, nebavím se o kvalitě zpracování atd.

            0 0
            • pepek  

              Přesně tak, na helmuta parádní, svítí pěkně a dlouho a za tu cenu (250,–) se dá i ten horší závit překousnout.

              0 0
    • MKrtek  

      Pořídli jsem ZORA Scorpion 6×XM-L a je to BOMBA. Jen ta cena :-(

      0 0
      • black.horse  

        konečně něco s výkonem a né ty asijský šmrdlátka:-)

        0 0
        • Martin  

          aneb jak ukázat „přátelé, kdo z vás to má“ :)

          0 0
    • JarryC  

      Ahoj,já jsem si koupil toto:http://www.moris-distribution.cz/…r-p7-cz.html původně na kolo,ale zatím jsem to nepoužil,je trochu těžká.Svítí supr.

      0 0
      • Ricci  

        tak tie ceny su tam naozaj zaujimave :-)

        http://www.moris-distribution.cz/…iversal.html

        0 0
        • JarryC  

          Tak to je mazec,já to koupil u nás v obchodě se zbraněma za 65Kč.

          0 0
      • pepek  

        Chápu, že si to někdo koupí. Ale nechápu, že si to někdo koupí po 4 letech na BF.

        0 0
        • Smazaný účet  

          :)

          0 0
        • marapara  

          :D *1

          0 0
        • JarryC  

          Sice nechápu,co jsi tím chtěl přesně říct,já svítilnu používám i na jiné účely a rozhodně nemám problém s zatékající vodou ap.

          0 0
          • marapara  

            Já to chápu naprosto přesně :). Sice u Led Lenser se jedná o značku, která zaručuje jakousi kvalitu, ale podobné světlo, v dnešní době i s podstatně vyšší svítivostí, koupíš jinde za pár stokorun a ne za 1500 :). Proto ta narážka na 4 roky na BF, protože osvětlení se tu omýlá pomalu denně již několik let :).

            0 0
        • Ricci  

          LOL :-)))

          0 0
        • pepko  

          +1

          0 0
      • Vilém  

        Hm, tak to je slusny:)) Ale verim, ze nejaky myslivec podnikatel, atd. si to tam koupi. Je to prece drahy, tak to musi byt super.

        0 0
        • jIrI___  

          Zase bych to nezatracoval, ta kvalita zpracování bude úplně někde jinde než u čínských šméček.

          0 0
          • Vilém  

            Verim tomu. Ale zatim jsem nepotkal cinsky rucni svetlo, ktery by bylo nejak spatne zatesneny, nepasovaly zavity atd.

            Svitivost a hlavne pouziti 4×AAA by se mi nelibilo vubec.

            0 0
            • marapara  

              Přesně použití 4×AAA baterek to světlo velmi degraduje, ať je kvalita zpracování jakákoliv. To aby člověk na delší večerní/noční vyjížďku vozil pořádnou zásobu AAA baterek.

              0 0
              • Ricci  

                to nie je svetlo urcene na bajk ale do vacku

                0 0
                • JarryC  

                  Máš pravdu,ikdyž na kolo také.Chtěl výkoné přední světlo,tak jsem jen napsal co mám.

                  0 0
                  • marapara  

                    V dnešní době XM-L ledek, bych ho výkonným asi již nenazýval. Možná tak 4 roky zpět ano.

                    0 0
                  • pepko  

                    Preco to nazyvas vykonnym svetlom, ked je tam nejaka neznama ledka a ma to iba 200lumen ? To snad nenazyvas vykonnym svetlom. Ved dnes uz Cree bezne predava ledky s vykonom 1000+ lumenov. A vo vykonnych svetlach sa pouziva hned niekolko tychto LED …

                    0 0
                    • JarryC  

                      Dobře,je to zastaralé,šmejd jistě čínský,nevýko­né,drahé(já to koupil za 1300Kč je to dost) podle některých tady jsem úplný trouba, že jsem si něco takového koupil. Proč jsem si po zkušenostech jiných nekoupil něco,co tady vozí všichni, ale pořád řeší nějaké problémy s vodou,čipem atd. Proboha, o co vám jde, vždyť já nikdy netvrdil, že to co mám,je nejlepší a supr.Já jen napsal co mám a on si jistě vybere,co uzná za nejlepší.Jen podotknu že,baterie které k tomu byly,mě vydržely cca. 1,5 roku svítit!(jsou tam 2 polohy intenzity) Již si představuji ty reakce některých nejchytřejších polobohů tady, jak to není možné atp. Někteří jsou zde fakt divní.Domluvil jem.

                      0 0
                      • marapara  

                        Ono by stačilo netahat takové kostlivce ze skříně zvlášť, když už tam leží hodně dlouho :).

                        Zakládající chtěl tip na výkonné osvětlení a tvůj odkaz byl na 3 roky staré světlo. Dneska jsou samozřejmě daleko jiné technologie a možnosti v LED osvětlení, než před 3mi lety, proto bych nepokládal moc za soudné dávat sem takový odkaz a divit se pak reakcím. Prostě ve své době šlo o výborné a výkonné světlo, dneska je již ne zcela vyhovující.

                        0 0
          • pepko  

            Kvalita bude dobra, ale iba v pripade, ze kupil original a ma k tomu aj certifikat. Ale inak si myslim, ze kupil iba china fake. Led lenser bola kedysi oblubena firma na kopirovanie. Ale dnes ich uz prevalcovali uplne ine znacky …

            0 0
    • indoorajn  

      Zdar. Nejak jsem to prestal chvili sledovat, nic jsem nekupoval.

      Posledni info o vyvoji LED jsme mel takhle:

      P7, XML-T6, XML-U2, XML-U3

      a kupoval naposled tohle:

      http://www.lightmalls.com/…ht-1-x-18650

      Ted ctu neco o XML2… Napiste mi nekdo co ted obdobnyho koupit (pouziti nejen na bajka).

      Diky!

      0 0
    • Martin  

      včera mi dorazil Solarstorm. překvapilo mě, jak je to světýlko v reálu malinké. zájemci, mrkněte na obrázky

      svítí dobře, v každém z módů běží obě diody, nemá extrémně přepálený středový bod. na kole jsem ho zatím nezkoušel, jenom u kamaráda na zahradě.

      0 0
      • Cvoky  

        Taky jsem koukal jak puk co to je za prcka – čekal jsem, že to bude podstatně větší :)

        0 0
      • marapara  

        Já stále čekám.

        0 0
        • Martin  

          ono to chodí nějak divně. jak jsem psal u fotek, jako první mi došla zásilka, která z číny odcházela jako poslední.

          0 0
          • marapara  

            Tak mi včera přišly 2 SolarStormy. Překvapilo mě, že nesvítí zase o tolik víc, než WF-501B, která svítí parádně, respektive intenzita je téměř stejná. Ale SolarStorm má širší středový kužel a také silněší haló, takže je více světla i po stranách a je líp vidět. Nicméně 2 WF-501B by to možná i přesvítily.

            0 0
            • oddie  

              Spíš by byly nastejno, akorát tohle je kompaktnější.

              0 0
              • Martin  

                a s delší výdrží

                já se možná ve středu vykopu někam ven udělat srovnávačku solarstormu s 2× UF 501B

                0 0
            • kOmE  

              Tak tady jde spis jen o ten kuzel a to ze na riditkach to nevypada obludne. Na silnicce je z toho svetla az az.

              0 0
              • marapara  

                A tak WF-501 je celkem relativně malé svítítko, není to taková obluda, jako třeba Aurora :)

                0 0
                • himi  

                  taky mam solarstorm na ceste, jsem na to zvedavy :-) a koukam na fotky, ze to je opravdu male svetlo, tim lip. a na ceste je i WF-502, takze budu moct porovnat..

                  0 0
                  • marapara  

                    Tu jsem taky objednal :)

                    0 0
                    • himi  

                      dnes mi dorazilo objednane svetlo SolarStorm X2 (objednane 7.11. a dodano dnes 22.11, tzn cca 2 tydny). byl jsem samozrejme prijemne prekvapen. hned jsem ho testoval, je to pecka. i na ten nejnizsi mod to sviti kralovsky. kdyz jsem pak zkusil ty dva dalsi jen jsem se usmival, bomba, jede se s tim uplne jinak. velka spokojenost!

                      a mam rovnou dotaz na mistni kutily:

                      je to vcetna battery packu na 4×18650. nevim co v tom je za baterie, mam objednane Panasonic 3400mAh. pack vypada jako na prilozene fotce. je zavareny takhle v cerne folii. rozdelaval jste ho nekdo? vymena baterii je v pohode? jde to pak v pohode zase zavrit?

                      0 0
                      • oddie  

                        Ne, je třeba koupit to pouzdro, co už se tu linkovalo.

                        0 0
                      • ememem1  

                        kokso ludia fakt by ma zaujimalo preco ked vam dojde svetlo tak namiesto toho aby ste jazdili,svietili a ked sa to pokazi hodili do kybla a kupili za par supov druhe a zas jazdili tak meditujete nad tym jak do hned dojebat :-)

                        0 0
                        • Ricci  

                          Lebo nas to bavi wole :-)))

                          0 0
                        • Martin  

                          kokoso, fakt by ma zaujimalo, prečo má daký **** potrebu pičovat na fóru do věcí, po kterých je mu hovno.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            si zabil:D

                            0 0
                          • Ricci  

                            +1

                            0 0
                          • pepko  

                            +1

                            0 0
                          • ememem1  

                            len tak s pleziru. co to tak citam tak ste este naprosto nic nikdy nevyriesili ci uz to boli svetla, fotaky alebo telefony. tak ma len tak zaujima co ludi vedie k tomu, ze si kupia napr. mobil a miesto telefonovania okamzite medituju nad tym jak ho rootnut aby mohli spravit daku totalnu a zbytocnu chujinu, ktora namiesto vyriesenia aspon toho ich fiktivneho problemu co v skutocnosti ziadny problem nie je vedie iba a len k tomu, ze ju vzapati musia komplikovane napravat aby sa dostali aspon priblizne k vychodziemu stavu. to sa im vsak nikdy nepodari, tak vzapati medituju nad roznymi fintami aby to aspon ako tak fungovalo. to iste s fotakmi(volakto tu tusimze raz kalibroval novy objektiv ku svojej zkadlovke namiesto toho aby fotil, nespomies si kto?), svetlami(rozo­berania nejakych hajzlovych bateriek za par supov namiesto svietenia) a pod.

                            a netreba sa hned hned rozculovat, staci brat veci trocha s nadhladom. a ked ti to nejde tak sorry ak sa ta to dotklo.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              +1

                              0 0
                            • l.smetana  

                              Někteří by rádi věděli, co jak přesně funguje a když se něco posere, tak potom už alespoň tuší proč. Já zase nechápu ignoranty co věci jenom používají a nezajímá je proč a když se vyskytne nějaký problém, tak „**** s tym“. Mimochodem o problémech slyšíš možná proto, že když už se nějaký problém vyřeší, tak není o čem psát, ne? Osobně sem si na mobilu root udělal a přizpůsobil sem si bez problému co jsem potřeboval a vyházel přebytečné capiny od výrobce, co tam byly. To, že ty si to tam necháváš je tvůj problém. Baterku sem taky hned rozdělával a mazal závity apod. vazelínou, aby se mi tam jen tak nedostala voda, to samé rozebírání s baterkama.

                              Pokud ti stačí si věc koupit a jenom ji používat, buď rád, ale jsou tu i tací, kteří si rádi danou věc upraví k obrazu svému, případně chtějí vědět jak to funguje.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                A jak ta vazelína v závitech jako těsnění proti vodě fungovala? :)

                                0 0
                                • l.smetana  

                                  To jsem raději nezkoušel, dělal jsem to pro svůj vnitřní klid. Ani nevím, jak sem k takové blbosti přišel, zkrátka mám zafixováno že jak se něco má používat i v dešti, tak se do toho hodí narvat vazelína – možná z RC modelařiny, netuším.

                                  A když už nic, alespoň to nevrže :)

                                  0 0
                            • Martin  

                              jestli s tím objektivem máš na mysli mě, tak tě do ****** pošlu rovnou – ten tamron 17–50 2,8 je flaw-by-design a kalibrace nespravila nic, protože to posrali už vývojáři. nebylo to nic, co bych dělal pro zábavu

                              a co se týká kalibrace objektivů obecně, zkus si něco přečíst o funkčnosti fázového AF modulu na DSLR a pak mudruj ;)

                              co se týká rootu u androidu – to, že jsi lama, neznamená, že to je na houby obecně ;)

                              pokud ti stačí být konzument, tak tvoje věc.

                              nějak mám v poslední době pocit, že se děláš zajímavým a rýpeš jenom abys rýpal.

                              0 0
                              • ememem1  

                                a tak trocha…26/29 je uz vyriesene, polygony uz neficia, zlatka je fuc, torpado0 ma ban(aj ked zrovna moc zabavny neni a je tu zas), zo saxa sa vyklul uplny curak …tak co uz.

                                0 0
                                • Ricci  

                                  tak tu sa uplatnis,toto vlakno bude zit culym zivotom kym budu dlhe noci plne tmy…

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    a já to rovnou rozfoukám – hledám, kde bych zbufnul další notebookovou baterku na rozkuchání

                                    z poslední, kterou jsem koupil za stovku, jsem zachránil 4 články z 12 :) – 4 měly 2,6 V, ostatní pod 2,5. takže co do krabičky mám, ale zásoby se budou hodit :)

                                    ta originální baterka ze solarstormu není nic moc.

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Těch potřebných 2,6 V mají mít při úplném vybití?

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        co jsem četl, tak Lionka umírá při vyčerpání pod 2,5V. baterky nad 2,5V se vyplatí resuscitovat, pod 2,5 je to už celkem alchymie (viz téma Nabíjení 18650 od xshrecka)

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Takže nechat vybít co to jde a pak proměřit?

                                          0 0
                                          • Ricci  

                                            tak to urcite nie,ked je bez ochrany tak ju odrovnas

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              tak tak

                                              podotýkám, že se bavíme o rozebraných baterkách z notebooků. nové články nabíjet pokaždé, když uvidíš nabíječku a nenechat je klesnout pod nějakých 3,2V

                                              to by si měla ohlídat elektronika světla.

                                              těch zmíněných 2,5V je nejnižší kloudné napětí, níž už je klinická smrt.

                                              0 0
                                            • jIrI___  

                                              Takže jen rozkuchat ntb baterku, která ležela X měsíců někde v prachu (jestli nabitá nebo vybitá nikdo neví) a hned ty články přeměřit? Z vás to leze jak z chlupaté deky :D

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                jo, přesně tak

                                                rozkuchat, proměřit články, co má pod 2,5 V vyhodit a zbytek zkusit zachránit

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  To jsem potřeboval vědět. Návod v tom vlákně, na které jsi odkazoval, jsem četl a jelikož jsem největší elektrotechnik široko daleko, tak tahle informace mi v něm chyběla :D

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    chlupatá deka hadr, co? :)

                                                    0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Přeměřeno, všechny měly 2,7–2,8 V, takže snad v pořádku. Pokračuju dle návodu do další fáze :)

                                                  0 0
                                          • pepko  

                                            ano, presne tak

                                            nechat vybit co to ide a potom zahodit …

                                            0 0
                                    • Ricci  

                                      no mam ich doma kopu,rozobral som 3 notebookove baterky a vsetky maju od 2,75V vyssie :-)))

                                      0 0
                            • pepko  

                              tvoj prispevok som precital asi takto :

                              som pako, mam obe ruky lave, naprosto nikdy nic neviem urobit a ak aj nieco skusim, tak vsetko poseriem, takze ma neskutocne seru ludia, co su schopni nieco opravit, upravit, vytunovat a neposeru to ako ja, kedze ja to nedokazem, skusim aspon trochu prudit, to este celkom zvladam …

                              0 0
                      • Dejv94  

                        nevím co chceš dělat, ale taky mám akupak 4×18650 a má něco kolem 10000mAh, tak nevím co řešíš. na ebay se dá ten akupak koupit za 300 a nebo můžeš vykuchat nějákou baterku z notebooku.

                        0 0
                        • Ricci  

                          no pri 8,4V bude mat 10000 asi tazko…

                          0 0
                          • Martin  

                            možná myslí 10000 čínských mAh :)

                            0 0
                          • Dejv94  

                            sem technik, ne elektrikář, takže čínskej akupack mi svítí nějákých 5 hodin plnýho svícení SolarStormu X2 a to mi zatím stačí.

                            0 0
                            • oddie  

                              Jsem technik, ne elektrikář :D no, to je hláška…

                              0 0
                            • jIrI___  

                              Fakt 5 hodin? :O Já mám u X2 na full za 2 h po svícení.

                              edit: Jo, už to čtu, to asi nebude origo dodávaný :)

                              0 0
                              • Ricci  

                                jj, origo vydrzi tak do dvoch hodin max :-)

                                0 0
                                • pepko  

                                  vydrz 2h na max mi prijde velmi mala, ak je tam 4×18650 a 2× ledka cree xml, tak to je vlastne 2 akumulatory na jednu ledku … pri akumulatoroch s kapacitou okolo 3000mAh by to malo dokazat napajat ledku presne 2 hodiny maximalnym moznym prudom 3A, ale o tom velmi pochybujem, ze do lediek ide taky prud, myslim, ze viac ako 1.5A to nebude, takze to potom vychadza na okolo 4 hodiny …

                                  0 0
                              • josh  

                                Zmíněné 2 hodiny jsou přiměřené. Většina čínských akupacků u cyklosvítilen má 4400 mAh (2200 mAh na článek) a Solarstorm asi nebude výjimkou. Pokud přes ledky Solarstormu jdou 2A (což odhaduju jako maximum co by tahle konstrukce zvládla), tak žerou cca 2×6,36 W = 12,72 W. Elektronika u Solarstormu bude mít účinnost odhadem kolem 80%, takže mi vychází přesně ty 2 hodiny provozu.

                                Pokud by přes ledky šel proud jen 1,5A, jak píše pepko, tak by ty 2h byly slabota, každopádně tyhle akupacky nejsou žádná sláva a lepší zdroj by provoz o dost prodloužil

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Takže kdybych do akupacku nacpal Panasonicy 2250mAh , tak si předpokládám moc nepomůžu.

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    To asi ne. To bych raděj vzal za méně peněz Sanya 2600. Tamy by ta kapacita mohla být reálná.

                                    0 0
                                  • josh  

                                    Zmíněné Panasoniky by provoz prodloužily, protože určitě déle udrží napětí pod zátěží, ale rozdíl by asi nebyl příliš výrazný (výhodou by též byla delší životnost packu). Výše zmíněné aku Sanyo by byly lepší volbou.

                                    0 0
                            • Ricci  

                              prezrad nam ake tam mas baterky

                              0 0
                      • kOmE  

                        Lepsi si koupit baterypack a nabíjet jednotlivé články. Ty jednotlivy články se pak daji pouzit i jinde na rozdíl od pevneho akupacku

                        0 0
            • nooski  

              Když mám na rodlech 501 (střední mód) a X2 (nízký) a zakryju 501 rukou, tak se prakticky nic nestane, když to udělám naopak, tak vidím o dost méně. Když pak někde v polích zapnu X2 na střední režim, tak už není prakticky důvod mít 501 zapnutou. Za mě je rozdíl mezi 501 a X2 obrovský.

              0 0
              • marapara  

                Já jsem to zkoušel jen doma v pokoji. Ale včera jsem jel s tou X2 a svítí to fakt víc do stran kolem.

                0 0
            • Lenka.05  

              Já objednala solarstorm pro přítele jako dárek k narozeninám, světlo dorazilo, svítí krásně, ale při propojení a zašroubování kablíku k batterypacku je blbý kontakt, takže když se s tím nešikovně pohne, světlo zhasne, což fakt není moc ideální:)) Přítel je šikula, používá různé batterypacky, má nějaké kablíky, tak si s tím určitě poradí, ale přece jen, je to dárek. Setkal jste se už někdo s takovou závadou? Popř návrh na nějaké řešení?

              0 0
              • Martin  

                co zkusit vynadat číňanovi? možná pošle nový akublok.

                0 0
      • Ricci  

        Je to prcek a super sa dava aj na helmu :-)

        0 0
    • Ricci  

      Ahojte,na jednom z mojich 2 Fandyfire X2 sa mi po rozobrati podarilo rozbit krycie sklo,neviete,kde by som take nieco mohol zohnat co najskor v CZ alebo SK ?

      Diky

      0 0
    • rexa  

      Plácnu to sem – něco pro osvětlovací maniaky. Podle mne jeden z mála komplexních testů. Dokonce popisují metodiku měření světelného toku pomocí integrační koule, viz.uvedené video.

      http://reviews.mtbr.com/…eam-patterns

      0 0
      • Ricci  

        Nikde tam nevidim hit tohto fora Solarstorm X2,asi je prilis lacne :-)))

        0 0
      • Mamut  

        Jak integracna gula, tak ich „ambient lux“ meranie nezohladnuje rozlozenie svetla. Ak nejaky cinsky zazrak svieti polku svetla „panubohu do okien“, tak mu sice vyjdu pekne vysledky, ale kludne moze byt horsi od napr. Fenix BT20, ktory tie cisla nema extra ohromujuce, ale mal by mat optiku, ktora to smeruje a zem. Co ma hned niekolko vyhod:

        1. neoslnujes protijazdcov a protivodicov
        2. neplatis svetlo, ktore je ti aj tak na nic
        3. v hmle a podobnom pocasi je svietenie dovrchu niekedy este horsie ako

        ziadne svietenie.

        0 0
        • pepek  

          To můžeš lehce odstranit momtáží malého šťítku, který to horní světlo sklopí dolů. Pak ovšem rychle pochopíš, že je to na nic, neboť v „skopec-dokopec“ nevidíš na protikopec a hlavu s čelovkou tam prostě nevykroutíš, neboť se musíš dívat i před kolo-musíš kroutit jen očima a když tam to světlo nesvítí, tak nevidíš do čeho jedeš.

          0 0
        • jIrI___  

          +1

          0 0
          • Martin  

            EU by měla přijít s nějakou směrnicí, která podobné věci jednoduše zakáže

            0 0
        • josh  

          Já nejsem žádnej zuřivej biker :), ale v rámci svého koníčka jsem na kole vyzkoušel už lecos a naprosto musím dát za pravdu pepkovi výše. V terénu se mi nejlépe jezdilo se svěltama bez ořezané horní části světelného kuželu. Ono se to na první pohled může zdát jako mrhání světlem, ale ve zvlněném terénu je to k nezaplacení, když vidím i trochu nahoru, a mně osobně je to příjemnější i když jedu po rovině, vidím stromy a skály podél cesty, jízda je taková, jak to říct… romantičtější :)

          Co se jízdy na silnici týče, tak snad není problém přepnout na slabší režim a světlo víc sklopit. Pak myslím to nemůže oslňovat o nic víc jak auta.

          0 0
      • sharkeeCZ  

        diky za odkaz na test – tohle svetlo je muj favorit NiteRider Lumina 550

        jen ty ceny – v CR cca 2.800 Kc na ebay o 1000 Kc mene

        0 0
    • pendergast  

      Dá sa za rozumnú cenu zohnať filter na zmenu svetla na teplejší odtieň bez výraznej straty intenzity, alebo je schodnejšia cesta vymeniť LED (v mojom prípade 3 ks)?

      0 0
      • oddie  

        Vyměnit LED.

        0 0
      • josh  

        Kdysi jsem na světlech testoval takovou tenkou oranžovou folii nalepenou na sklíčku a výsledky vůbec nebyly špatné. Folie odfiltrovala trochu modrého světla, kterého je v Cool White ledkách nadbytek, a i když samozřejmě žádné světlo nepřidá, na výsledné svítivosti se to dalo poznat horko těžko, ale nutno dodat, že folie byla velmi tenká a nalepená přímo na skle, čímž se vyřadila vzduchová mezivrstva, která jinak způsobí nežádoucí odrazy světla (rozhraní s výrazně rozdílnými indexy lomu). Ještě ale doplním, že mezi svítilnami s rozdílnou barevnou teplotou světla se výkony porovnávají obtížně.

        0 0
    • Martin  

      moje první zkušenosti se Solarstormem x2

      na LOW to svítí podobně pocitově stejně jako auto. na silnici je to vyloženě v pohodě, silnější režimy už by byly overkill

      kužel je docela široký, přepálený střed jsem nezaznamenal

      v lehčím terénu se dá jet v pohodě rovněž na LOW. v terénu jsem solarstorma zkombinoval se světlem na přilbě a pohoda

      ve sjezdech jsem si přisvítil a taky se pohodlně dalo.

      výdrž – na jednu indikační LED to na LOW svítilo asi 2 hodiny, ovšem neměl jsem nabitý akupack, takže jsem jel celou dobu na poslední dílek.

      moje očekávání to splnilo.

      díky vybitému akumulátoru jsem neudělal testovací a srovnávací snímky, ty udělám dneska

      0 0
      • marapara  

        Díval jsem se, že už je verze s XM-L2, která bude svítit o něco víc :).

        Já s ním jel včera ráno do práce po tmě, jel jsme po asfaltové cyklostezce, takže jen na LOW a stačilo. Pro skoušku jsem zkusil i MID a HI a svítí fakt hodně a má široký kužel.

        0 0
        • Martin  

          podle informací ve facsheetu od Cree by měla XM-L2 mít o 20% lepší účinnost.

          0 0
          • pepek  

            No dobře, ale 4× vetší osvětlená plocha = 4× větší příkon -a ten nemáš.

            0 0
            • Martin  

              wut?

              0 0
            • kOmE  

              Porad se mluvi o Solarstormu X2, takze plocha asi nemeni ne.

              0 0
              • pepek  

                Aha. Taky už jsem tady četl, že v porovnání s klasickými světly XLM, které mají uzký kužel, to zase tak moc nesvítí. A těch 20% to nezachrání.

                0 0
                • Martin  

                  odpoledne zveřejním obrázky

                  0 0
                • marapara  

                  V podstatě asi jako když dáš 2ks 501čky vedle sebe :) ale fotky ukážou víc

                  0 0
                • kOmE  

                  Ja ti nevim ,ale me se libi to ze to sviti i kolem a ted stred je dostatecne silny. 20% navic znat trochu bude navic tady sviti 2 led,coz uz je 140% navic proti svetlu s jednou xm-l

                  0 0
                  • Martin  

                    140% nebo 40% navíc?

                    0 0
                    • kOmE  

                      Porovnaval jsem to s jednodidovou svitilnou s XM-L U2

                      0 0
          • pepko  

            ???

            to vobec nie je take jednoduche, ak ti tam da cinan XM-L T6 alevo XM-L2 T5, tak dostanes presne to iste, ziadnu vyssiu ucinnost …

            alebo XM-L U2 a XM-L2 T6

            0 0
    • Martin  

      slíbená srovnávačka – Solarstorm x2 vs. 2× UF WF 501B

      všechno jedny expoziční parametry: ISO 200, f/4, 4s, 17mm

      0 0
      • Smazaný účet  

        hmm..zajimave, ze se si meni (pri stejne expo) prosvetleni horozontu..ti tam jezdily auta?…btw..hod srovnavaci fotky do jedne vedle sebe..takhle jde p*cu poznat:)

        0 0
        • Martin  

          chyba při konverzi, převáděl jsem to přes Faststone a on to zmršil. nahrál jsem to znova převedené Lightroomem bez úprav

          0 0
          • Smazaný účet  

            lepsejsi…jeste prosim primo do fotek popisky a ty slepene fotky…a pak si muzes za odmenu otevrit lahvace.)

            0 0
      • jIrI___  

        Někde je chyba…

        0 0
        • Martin  

          viz výš, fotky jsem nahrával znova, pokazila se mi konverze.

          už je to opravené

          0 0
    • ancistrus  

      solarstorm x2 mě při low a middle režimu ruší bezdrátový computer Cateye Adventure

      Úplně ztratí signál, na hi režim funguje normálně. Zkoušel jsem laborovat se vzdáleností na řídítkách ale bez většího úspěchu. Nevíte čím by to mohlo být?

      Jinak světlo jako takové je super, proti staré auroře megapokrok!

      0 0
      • jIrI___  

        U Cateye Strada Wireless stejné zjištění, neřeším. Stejně tachometr vozím jen kvůli kontrole aktuální rychlosti a to po tmě bez čelovky nebo podsvíceného displeje jaksi nejde :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Cim to je? No tim, ze to rusi:)))

        0 0
      • zichis  

        dej stíněněj kablík. Né teda žádnou niť jak od sluchátek, aspoň od kytary.

        0 0
        • ancistrus  

          Dík za odpověď, můžeš se prosím o tom trochu rozepsat? Jak a co :)

          0 0
        • kOmE  

          Ted jde jeste o to odkud jde ten ruch, jestli to nebude spis z driveru, to pak aby si na svetlo dal jeste klec :D

          0 0
      • marapara  

        Mně ruší staré bezdrátové analogové VDO MC 1.0+. Ale dal jsem dál a už je to v pohodě.

        0 0
      • Ricci  

        No mne cyclocomp 2× X2nerusi :-)

        0 0
        • kOmE  

          Na co to mas? :D

          0 0
        • Martin  

          LOL, to jsem myslel, že jsem sám, kdo je magor :D

          stejné silikonové blikačky mám na obou nohách vidlice :)

          0 0
        • marapara  

          :D kamioňák

          0 0
        • madcat  

          Jaks dosáhl toho, že máš ty FandyFiry zrcadlově symetrický?

          0 0
        • pepko  

          moooc pjekne … presne tak ma vyzerat fungujuce osvetlenie biku … palec hore …

          0 0
          • Ricci  

            Dakujem :-)

            0 0
            • ememem1  

              no neviem, nic v zlom ale uz mi to prijde trocha uchylarna a la pepko.(fakt nic v zlom chlapi, peace). naco mas k tym dvom megavypalovackam este volake smiesne blikacky? a nosit 2 solarstormy ako zalohu? a koleso, koleso nahradne vozis? ako vazne, je to imho uplne zbytocne. nahradna baterka povedzme ale co je vela to je moc.

              0 0
              • Smazaný účet  

                dve blikazky treba kdyz jede osvetlenym mestem?

                0 0
                • Martin  

                  přesně tak

                  já mám dvě blikačky na nohách vidlice a slouží mi i místo bočních odrazek

                  0 0
                  • marapara  

                    Já vozím malou tříledkovou Force, docela slušně svítí/bliká na to jaký je to prcek. Používám na průjezd městem nebo, když ještě není úplná tma.

                    0 0
                  • pepek  

                    .

                    0 0
                  • Ricci  

                    Presne tak, blikacky mam trvale na riaditkach po cely rok

                    a aj vzadu silikonovu blikacku ako sicher,keby sa mi posrala poriadna zadna blikacka

                    0 0
                • Ricci  

                  presne tak

                  0 0
              • jIrI___  

                +1

                0 0
              • pepko  

                no neviem ako ty, ale ja napriklad vozim na biku aj nahradnu dusu, aj lepiacu sadu, aj nejake to naradie, aj pumpu … a ak uz mam so sebou niest nahradnu bateriu, tak to uz mozem aj celu lampu, aspon nemam po ceste starosti s vymenou a staci mi len prepnut spinac …

                0 0
              • Ricci  

                K tomuto staci povedat len tolko:

                Mam sa rad a nepotrebujem zostat niekde v lese v noci visiet bez svetla,dufam,ze ako odpoved ti to bohato staci…

                0 0
        • Smazaný účet  

          jo..tohle mne ceka taky:)

          0 0
        • Ricci  

          Takze mala recenzia skusenosti s jazdou s dvoma X2 na riaditkach:

          Low mod:absolutne super na cestu alebo hradzu,neskutocna vydrz a svieti minimalne rovnako intenzivne ako halogenove svetla vacsiny aut,ktore ma predbiehali

          PS:Intenzita na cestu mozno az zbytocne vysoka

          Mid mod:velmi vysoka intenzita svetla absolutne dostacujuca do narocneho terenu, intenzita sa zdala byt pocitovo o nieco vyssia ako u aut vybavenych xenonovym osvetlenim

          High mod:Nenasiel som dovod ho pouzit,ale samozrejme som ho vyskusal, kazdopadne ta moznost tu je na oslepenie polovnikov :-)

          Dovod,preco som zvolil tuto kombinaciu su jednoduche:

          Cez tyzden jazdim vecer po praci a to je vzdy tma v tomto obdobi,velka variabilita intenzity svetla,ktoru som dosiahol pouzitim dvoch svetiel,ale hlavnym dovodom je istota,ze cely a zdravy pridem v noci domov s fungujucim aspon jednym svetlom alebo batterypackom.

          That´s all

          0 0
          • pepko  

            +1

            0 0
          • Lister  

            Jako já ti tu radost z nového světla neberu, svítí to fakt hezky, v akci jsme ho viděl, ale to srovnání se světly aut mi přijde trochu přehnané.

            0 0
            • Martin  

              proč? auto samozřejmě svítí víc, ale taky se pohybuje vyšší rychlostí. cyklistovi, který jede nějakých 30 k/h stačí menší osvětlená plocha než autu, které jede 70 :)

              0 0
            • Ricci  

              Napisal som len svoj pocit,ktory som mal,ked bolo auto tesne pri mne ked ma obiehalo, v tom uzsom kuzeli svetla to tak vypadalo…

              0 0
            • jIrI___  

              Kdesi jsem četl, že ta X2 má na high výkon srovnatelný s H7 žárovkou u aut.

              0 0
              • Lister  

                Svítivost standardní automobilové žárovky je 18–20lumenů/W a příkon je 55–60W, násobit umí každý.

                Kvalitní Xenonové výbojky mají výkon ca 3000 lumenů každá.

                0 0
                • pepko  

                  no ale musis zapocitat aj dost velke straty v zlozitom reflektore … a pokial mas napriklad projektorove svetlomety, tak v nich je taka specialna klapka, ktora oreze vrchnu cast svetelneho luca, strata je mozno az 50% … ale ak mas bixenon a zapnes dialkove, tak tam uz mozes hovorit o nejakych 2000lm z jedneho reflektoru …

                  0 0
              • marapara  

                Jsem si vzpomněl kde to bylo :)

                http://www.led-expert.cz/…-Cree-XML-U2

                0 0
                • Martin  

                  hehe, „dosahuje až“ – pěkná reklamština :)

                  0 0
          • Ricci  

            Jo a este doplnim,co povazujem za techologicku vyhodu tohto riesenia a sice podla mna dost podstatnu co sa tyka zivotnosti a tym aj spolahlivosti komponentov,ktore nie je potrebne „zhavit“ na doraz a tym padom verim tomu,ze preziju dlhsie svetla aj batterypacky

            0 0
            • Lister  

              Myslím, že to děláš dobře. Běžně se vozí dvě světla, jedno sice na helmě, ale když třeba někdo nechce nebo mu to vadí, tak proč nemít dvě světla na rodlech. A záložní blikačku taky chápu – proč zbytečně zatěžovat baterii velkého světla na dobře osvětlené silnici, když se pak v terénu často počítá každá minuta. Raději pojedu po silnici s blikačkou a pak v terénu bezstarostně na plnou palbu, než řešit nedostatek šťávy v bateriích.

              0 0
            • ememem1  

              ze vobec riesis zivotnost nejakej 25 eurovej cinskej sracky co za dva roky stejne tak moralne zastara ze ju vyhodis.

              0 0
              • Ricci  

                ide mi o to, aby tie dva rioky vobec vydrzala…

                ale je pravda, ze ma to az tak netrapi

                A svieti to tak, ze nemam pocit, zeby som potreboval nieco silnejsie, kedze este mam rezervy

                0 0
                • ememem1  

                  ide mi o to, aby tie dva rioky vobec vydrzala… – to som netusil ze je na tom az tak zle, ale prdel bych na to aj tak.

                  0 0
                  • Ricci  

                    to je jedno,bude to moj problem nie tvoj,jazdim s nimi ja

                    0 0
    • Bysto  

      Toto si kúpil fotrík a svieti to fakt, ze dobre

      http://dx.com/…18650–227570

      Aj to ovládanie je fajn, na jednej strane je vypínač a na druhej prepínač a módov a hlavne strobo sa zapína dlhým stlačením.

      0 0
    • Forester  

      dotaz na zkušené :-)

      K X2 si chci koupit ten battery box na 4×18650 aku. Vybrané k tomu mám tyto aku. A k tomu jsem původně zamýšlel tuto nabíječku. Ale ta bohužel nenabíjí 4 aku zároveň, takže hledám něco, kde můžu nabít ty 4 aku najednou. Poradíte?

      0 0
        • Forester  

          díky. Na tu jsem taky koukal, ale pokud se nemýlím, zaznamenal jsem nějaké negativní ohlasy (nepamatuji si, zda tady či někde na netu). Máš s ní nějaké zkušenosti?

          Radši trochu připlatím … ale jen za baterky a nabíječku, Fenixe kupovat nechci :-).

          0 0
          • Martin  

            osobní zkušenosti zatím nemám, mám ji na cestě, ale kupoval jsem ji na doporučení přečtených tu na fóru

            0 0
            • Forester  

              OK, tak ji taky zkusím :-).

              ještě jsem nějak zaregistroval, že je verze 1 a 2 (resp. revize 1 a 2), předpokládám, že ta postovaná je 2.

              0 0
              • Martin  

                po nějaké revizi jsem nepátral, takže nevím.

                0 0
                • Forester  

                  Jen pro info

                  0 0
                  • himi  

                    presne tu mam taky na ceste (v2).. objednal jsem ji po cteti ruznych for, vcetne tady. tak jsem zvedav.

                    Forester – diky za odkaz na super test!

                    0 0
      • SGonzaless32  

        Ohledně Solarstorm X2 – Vyplatí se koupit set s lepšími aku (4× 3100 mAh) a boxem jako např. zde nebo shánět ze zahraničí samotnou lampu a pak dodělávat akupack ? Vím že se ten box i aku prodávaji samostaně, ale výsledná cena je pak jen o pár stovek nižší. Vzhledem k záruce k danému setu a možnosti rovnou nasadit a jezdit bych zkousnul i tu vyšší cenu.

        0 0
        • oddie  

          Jestli chceš jezdit už teď… Blíží se vánoce, z číny se prodlužují dodací lhůty.

          0 0
          • SGonzaless32  

            No právě… Třeba na lightmalls.com jsem našel samotnou lampu Solarstorm X2 za 20 USD + aku 18650A 3.7V 3100mAh 4ks za 38 USD, battery box koupim v ČR za cca 240 kč a jsem na cca 1400 kč ALE bez dopravy a s neznámnou dobou dodání. Když to dojde za několik měsíců, takž už bude světlo a mužu jezdit bez lampy, že jo… Rozdíl v ceně je ale teda velkej, skoro půlka

            0 0
            • oddie  

              Aku Panasonic 3400 protected 34USD za 4 kusy, doprava zdarma, doba doručení se ale teď dá čekat zhruba tak měsíc. Na jaro v pohodě, na teď samozřejmě ne.

              0 0
              • oddie  

                A 22USD s dopravou zdarma ta X2 na ebay, tzn. 56USD lampa + 4× 3400mAh a navrch 240 to pouzdro. Akorát pod stromeček…

                0 0
                • SGonzaless32  

                  Na těch 56 USD se pak vztahuje ještě CLO a DPH nebo je to konečná cena co budu platit ?

                  0 0
                  • oddie  

                    Clo v žádném případě, DPH v případě rozdělení zásilky na 3 kousky taky s velkým přehledem ne, ani ty 4 aku v jednom balíčku za 34USD celníky nedráždí, ale pro jistotu lze objednat 2 a 2.

                    0 0
            • Vilém  

              Doprava z lightmalls je nejakych 5 dolaru.

              0 0
            • ememem1  

              ta doba dodania moze byt snad jedine kriterium preco ten hnoj nekupovat rovno v cine ale 8× krat drahsie doma. aj tak sa cudujem ze im to nieko zerie.

              0 0
      • jIrI___  

        Nápadně mi to připomíná světla, která se na ebay dají koupit za polovinu ceny.

        0 0
        • rudav  

          jsem se juknul:

          prosím o info k tvé odpovědi, dík

          0 0
          • Vilém  

            To, ze si na to nekdo necha natisknout logo CBP neznamena, ze je to neco jineho nez svetlo za 25 dolaru.

            0 0
          • ememem1  

            jake info? mas tu o tom cele vlakno a neni jedine, proste miestne shopy predavaju tie cinske svetla za 5 nasobnu cenu jak to kupis priamo v cine. jedine plus je dodacia lehota.(ak ho maju na sklade a tiez nemusia cakat az im dojde objednavka z cinskeho eshopu)

            0 0
          • jIrI___  

            Jak píše Vilém. Připadá mi, že všechny světla tohodle typu jsou kopie MagicShine, každá firma si na ně nechá natisknout svoje logo a prodává samozřejmě dráž než totožné světlo bez loga na ebay. Ale samozřejmě ti nic nenutím, jen píšu svůj názor na tuhle problematiku :)

            0 0
            • rudav  

              dík

              0 0
            • josh  

              Ono to není tak úplně pravda, ta světla sice často vypadají stejně, ale když je rozebereš, tak minimálně tam je jiný driver, někdy i lepší chlazení, lepší LED apod…

              0 0
          • marapara  

            To že někdo na Ebay dá světlo za neprodejnou cenu je jeho problém :). Běžně se takový světla prodávají kolem 30ti dolarů.

            0 0
        • josh  

          Copak cena, vezmeme-li v úvahu drahou dopravu z Číny, české DPH a pravděpodobnost, že pár světel budou muset vyměnit kus za kus v rámci záruky, tak se mi až na to poslední, zdá přiměřená, ale ty uváděný lumeny jsou naprostý nesmysl. Že lžou Číňani, na to jsme všichni zvyklí, ale mrzí mě, že se k tomu snižují i někteří čeští obchodníci.

          Mimochodem, pokud kluci nechcete v ceně zboží platit DPH, tak zajděte za svým poslancem, ať navrhne jeho zrušení, vždyť stát DPHáčko nepotřebuje, peníze si přece může natisknout :-)

          0 0
          • ememem1  

            ale ty uváděný lumeny jsou naprostý nesmysl. – to som si ani nevsimol to je az smiesne.

            0 0
          • Vilém  

            Draha doprava z ciny? Myslis jako zadarmo draha?

            Nebo tak 5$?

            No chapu, jako prodejce, ktery si sem prisel prihrat polivcicku ani nic jinyho psat nemuzes, ze?

            0 0
            • josh  

              Sice se krom jiného podílím i na chodu e-shopu (nejsem vlastník), nic si zde však nepřihřívám, ale normálně diskutuju, což mi snad laskavě dovolíš. Myslím, že útočný styl tvého příspěvku je zcela zbytečný, nicméně chápu, že každý si občas potřebujeme zchladit žáhu :-)

              Ohledně přepravy z Číny… to si jako vážně myslíš, že zboží do obchodu ti dodavatel pošle zdarma? Zřejmě máš naivní představu, že když čínské e-shopy mají u China či HK Post domluven paušál na dopravu a pro koncového zákazníka ji mají jakoby zdarma, tak že to takto funguje i při nákupu zboží od výrobce :-)

              0 0
              • Vilém  

                Tady se ale nikdo nebavil od hromadnem nakupu, nebo ano?

                Takze jak to mas ty, pri svych nakupech, je myslim jedno.

                No a jinak prvni misto kde jsem te zaregistroval byla nejaka debata ohledne celovek, kde jsi zcela nezistne odkazoval na vlastni eshop.

                0 0
                • josh  

                  Ty jsi ale reagoval na můj příspěvek, a v něm se mluví právě o velkém nákupu, asi budu muset psát jednodušší věty…

                  Na naše stránky jsem zde odkazoval jen jednou, a to nikoliv na zboží, ale na článek o amatérském pájení akumulátorů, pokud se tě to dotklo, tak přijmi moji omluvu.

                  0 0
                  • Vilém  

                    O pajeni clanku se rozhodne nejednalo, resily se nejake celovky a ty jsi tam prdnul odkaz, ne na konkretni celovku, ale na cele stranky. Hledat to vsak nehodlam.

                    0 0
                    • josh  

                      Proč lžeš, Viléme?

                      0 0
                      • Vilém  

                        Jedina moznost je, ze jsem si te popletl s jinym prihrivacem.

                        Opravdu to ted nemohu najit. Pokud najdu, tak se bud omluvim, nebo ne.

                        0 0
              • oddie  

                Akorát od výrobce dostaneš jinou cenu než u koncového prodejce, takže i tou dopravou to vyjde levněji…

                0 0
              • pepko  

                ked sa podielas na chode obchodu, preco nepovies celu pravdu ???

                akonahle sa s cinanom dohodnes, ze chces 100ks nejakeho vyrobku, tak cena pada dole minimalne o 20%, ale realne tak na polovicu a za ten rozdiel si v pohode zaplatis expres dopravu, dphcku statu a este par kusov do obchodu na pripadne reklamacie …

                takze to co tu pises o nakladoch ceskeho predajcu, nie je vobec pravda … staci sa pozriet na stranky aukra a podobnych serverov … mam par znamych co takto preprodavaju tovar z ciny a celkom dobre im to vynasa … niektore kusy mi aj s marzou a dph dokazu predat za nizsiu cenu ako by som si ja sukromne objednal v cine …

                a keby si objednal cely kontajner, tak sa dostanes na este lepsie ceny …

                0 0
                • ememem1  

                  no, vidiet ze vies jak to chodi, asi to tak bude ked to rozpravaju v stvrtej cenovej pri pive. preco to tiez neskusis a nezarobis?

                  aby bolo jasno, uz som to tu viac krat pisal, v cine som nejaky ten patek stravil (k svojej znacnej nelibosti ale co uz ked za to celkom slusne platili), su to kurvy ale az tak blbi jak pises isto nie su.

                  0 0
                  • pepko  

                    a co konkretne sa ti nezda ?

                    0 0
                    • ememem1  

                      akonahle sa s cinanom dohodnes, ze chces 100ks nejakeho vyrobku, tak cena pada dole minimalne o 20%, ale realne tak na polovicu – si robis srandu ne? za 100ks nejakej cetky sa nebude s tebou cinan ani bavit,sa na teba moze. za 100 mobilov snad, otazka je ci ich nozaj 100 zoberies a uspesne predas, skus. a o polovicnej cene si aj v tomto pripade mozes nechat len zdat. pr 10tis. kusoch je to realne. a vedz ze k serioznemu vyrobcovi sa dnes uz ani v cine len tak ako nejaky pajko z ulice co chce 100 mobilov nedostanes, miestny nindza ta rovno vyhodi z dveri.

                      0 0
                      • pepko  

                        10% bezne dostavas uz pri 10ks, pozri si par cinskych stranok …

                        mozno sa to lisi tovar od tovaru, ale ja mam skusenosti presne take ako pisem … cesky obchodnik sa vyhovara, ze musi zaplatit dph a clo a ja tvrdim, ze je to klamstvo … clo sa pri vacsine tovaru neplati vobec a dph vo vyske 20% v pohode zrovna nizsou nakupnou cenou pri odbere 100 a viac ks …

                        jasne, ze ked si chces na tovar navalit 100% marzu, tak je jasne, ze predas len 10ks a nadavas na ludi, ze to nie su ochotni platit a kazdy si to objedna radsej priamo od cinskeho priekupnika …

                        0 0
                • josh  

                  Jako že my umíme z výrobců vymáčknout super slevy, ale čínský obchodník nikoliv? No to by bylo moc fajn, ale bohužel je to přesně naopak, k nákupním cenám, které si umí u výrobců vyjednat čínské obchody, nemáme vůbec šanci se ani přiblížit… zvláště při našich malých odběrech (zboží, u kterého výrobci vypouští inovovanou verzi dříve, než prodáme starší typ, opravdu nemůžeme brát po kontejnerech :-).

                  Tohle už je ohraná písnička, jak to český obchodník koupí skoro zadarmo a pak si na to dá astronomickou marži. Nevím jak je to u nějakého odpadu na jedno použití, ale u lepšího zboží je to naprostý mýtus. Doba pokročila a dnes si čínský výrobce neváhá nechat dobře zaplatit za kvalitní zboží. Ale možná potřebujeme lepšího nákupčího, jestli bys pepko uměl vyjednat slevy jak píšeš pro naše odběry, tak okamžitě sekni s tím co děláš a přidej se k nám :-)

                  0 0
                  • pepko  

                    neviem o akom „lepsom zbozi“ to hovoris, ale tu sa riesi skor taka bezna az lacna trieda … a ver mi, ze pri vacsom odbere sa dostanes na ovela lepsie ceny ako ponuka nejaky dealextreme beznemu spotrebitelovi …

                    napriklad teraz nedavno som kupoval mobil za 150$ a hned som k tomu zobral aj druhy kus, kedze v tom pripade dostanem 10% zlavu a nezda sa, ze by pri tom cinan nejako vykrvacal … cize ak by som aj platil dph, tak uz to bude len vo vyske 10% … dobre ceny sa daju najst aj vyjednat, len sa treba trochu snazit …

                    0 0
                  • oddie  

                    20% při odběru 100ks ledkových cetek dává běžně i ten čínskej obchodník, tak nebreč, že výrobce ne, to je k smíchu.

                    0 0
                    • josh  

                      Tak to jsem rád, že jsi taková veselá kopa. Musím vám kluci poděkovat za výměnu názorů vedenou v korektním a kamarádském duchu, ale myslím, že nemá smysl pokračovat v tomto tématu dál, všechno znáte, všechno víte… pojďme se vrátit zpět k diskuzi o svítilnách, to bude více k užitku.

                      0 0
                      • oddie  

                        Veselá kopa skutečně jsem, to je opravdu dobře, a už jsem sám dokonce i nějaké ty cetky s tou slevou za odběr více kusů kupoval, takže o to víc k smíchu jsou mi proto pohádky překupníčků snažících se dojemně vykládat, jak žádná lepší cena za odběr více kusů není…

                        0 0
    • bucivoj  

      Ahoj chlapi,měl bych dotaz:byl by někdo ochotný mi ke své objednávce z DX objednat světlo?Ptám se,protože s objednáním ze zahraničních eshopů nemám žádnou zkušenost a chtěl bych vyzkoušet nějaké výkonné světlo z DX,když se to tady tak chválí a nechci za to unás platit zbytečně dráž.Potřebuju totiž koupit něco výkonnějšího,než co mám teď.Jsem z Karviné,tak kdyby byl někdo z okolí ochotný mi pomoct,tak se rád nějak odměním…Díky

      0 0
      • oddie  

        Od té doby, co je limit na dph 22 eur místo někdejších 150 už se nepřidává do objednávek, ale naopak se objednávky rozdělují. A takhle před vánoci si pravděpodobně docela počkáš, než to přijde…

        0 0
        • bucivoj  

          Já to světlo potřebuju na kolo do práce.Letos to ještě dojezdím s tím co mám,ale na příští sezónu chci přidat něco výkonnějšího.Když napadne sníh,takuž začnu do práce jezdit autem.Takže to světlo bych chtěl teda až na příští rok,takže mi to nebude vadit,když to potrvá o něco déle.A dá se za těch 22eur vůbec koupit nějaké slušné světlo?Jak jsem tak koukal,tak ty světla,která se tu doporučují stojí kolem 1000kč..

          0 0
          • Ricci  

            slusne svetlo sa da kupit za 30 USD

            0 0
          • marapara  

            Do toho limitu 22 eur, by ses vlezl s tímto: http://www.aliexpress.com/…4272020.html?…

            Ale klidně si objednej i toho SolarStorma. Oni čínani stejně napíšou na balíček částku nižší, než je ve skutečnostni. Oni to tam snad písou automaticky či co. Mně přišel ten SolarStorm za 30 dolarů a na balíčku bylo napsané 22.

            0 0
            • marapara  

              Ta cena cca 25 dolarů je i po přepočtu do 22 eur. Objednání je naprosto jednoduché, zaplatíš kartou. To by měl zvládnout snad každý.

              0 0
    • česílko  

      Tak jsem objednal světlo bez aku s tím,že jej sestavím solo.Mno a koukám,že nám začínaj dělat s baterkama drahoty.Naskakují ceny za dopravu 40 doláčů…Jen DX zatím odolává,ále tam uz nic.Otázka zní:Kde koupit 18650 za dobře?Díky za tipy.

      0 0
      • marapara  

        To jsem trochu nepochopil, kdo dělá s baterkama drahoty, jak DX odolává? Co se týče dopravy, buďto si připlatíš cca 30 dolarů a budeš to mít doma rychle, nebo neplatíš ve většině čínských šopů dopravné, ale třeba měsíc si počkáš. Před vánoci to může být i déle.

        Za mě tip z DX, kdybych skládal AKU na světlo ze 4 článků, tak tyto vypadají docela dobře: http://dx.com/…-pair-120476

        0 0
        • pepko  

          akumulatory teraz vacsinou posielaju lodnou dopravou, takze zasielka moze cestovat aj 3 mesiace … co tak citam, tak tusim z leteckej zasielky vyraduju balicky s viac ako 2 akumulatormi …

          0 0
        • česílko  

          Fasttech-hoď 18650 do koše a vyber si dopravu a budeš koukat.Na aku freeship asi uz neni.Tak jsem to pochopil ja.Pokud je to jinak tak me opravte.

          0 0
          • oddie  

            Na Fasttechu jsem je kupoval celkem nedávno, to teda koukám…

            0 0
            • marapara  

              Dívám se, že od listopadu spadají baterie do kategorie nebezpečných a vrací jim to.

              0 0
        • česílko  

          Aku FIRE.. uz dávno neberu a DX se vyhejbam jak čert křiži.

          0 0
          • marapara  

            Já mám doma asi 6 už dneska starších modrých baterek TrustFire 2500 mAh z DX a slouží stále dobře. Vozím je v UF-501B, manželce jsem také na kolo koupil toto světlo. A s DX nemám problém. Máš nějakou špatnou zkušenost? Tedy kromě delší doby dopravy? Ale to je asi stejné všude, kde je doprava zdarma.

            Dokonce jsem neměl problém ani s reklamacema na DX. Objednal jsem LEDkové žárovky s paticí GU-10, výkonnější 5W mi odešly vždy do půlroku, tak jsem reklamoval a vždy mi buď poslali náhradu nebo nechli peníze jako kredit. Takže za mě, s DX nemám problém, utratil jsem tam celkově už tak 800 dolarů :).

            0 0
            • pepko  

              vsetky trustfire mi skapali po asi 1.5 roku a to nemali nejako vela cyklov, postupne sa im zvysil vnutorny odpor, na nizke prudy by sa este dali pouzit, ale jak som z nich chcel brat 2A, tak po 15minut boli v prdeli …

              a to hovorim o vzorke asi 12 ks, modre, sede, cierne, vsetky postupne odisli … zato najstarsie panasoniky maju uz asi 3 roky a stale funguje celkom dobre …

              0 0
              • marapara  

                Jak jsem psal, mám první aku modré Trustfire, za pár měsíců to bude 3 roky a stále fungují. Vozil jsem je dosud v Auroře a žena v 501B a vydrží určitě déle, než 15 minut. Já s ní jezdil celý týden v Auroře na nižší mód a nebyl problém. Teď jsem koupil SolarStorm, tak Auroru prodám s 2ma baterkama i nabíječkou.

                0 0
                • pepko  

                  otazkou je aky prud su schopne zo seba dostat, meral si ich ?

                  aurora svieti aj pri 0.5A, ale by ma zaujimalo ci tie aku dokazu zo seba dostat 3–4A ako ked boli nove …

                  0 0
                  • marapara  

                    Ne, neměřil jsem je.

                    Nicméně, kdybych kupoval baterky teď, tak bych asi koupil lepší.

                    0 0
                  • James.Sniper  

                    Taky mám 2ks modrých Trustfire 2500mAh, 3roky staré, max. 50 cyklů. Nové měly kapacitu cca 2.1Ah (podle nabíječky).

                    První má po nabití 4.11V a 1.7Ah, do P7 teče max. 2.6A.

                    Druhá má po nabití 4.02V a 1.5Ah, do P7 teče max. 1.5A.

                    Už při nabíjení je vidět, že druhá trustfire je ve špatném stavu. Nabíječka (ML-102) ji nabíjí hodně pomalu. Mi to nevadí, používám ve Spiderfire P7 na DD.

                    3–4A nedá ani jedna, to je jasné :-)

                    0 0
        • jIrI___  

          .

          0 0
    • Martin55063  

      Zdravím místní odborníky. Narazil jsem na tuto tabulku http://www.led-expert.cz/…hop/0/0/2/45 . Mám tomu rozumět tak, že množství lumenů se snižuje s vybíjením aku, i když většinou všude píšou, že elektronika světla zajistí konstantní svit až do vybití aku? Ten úbytek světla v tabulce mi přijde poněkud lineární … Tak jak to tedy je?

      0 0
    • heerer  

      Ahoj, můj dotaz není k tématu světel, ale souvisí s aku 18650.

      Hledám case na 1× 18650 která bude mít ideálně vypínač – něco jako toto, ale musím to být uzavřené.

      Proč: mám vložky do bot, původně na 2× AA, předělal jsem si na 3× AAA, ale i tak to neni dostatečné(výdrž, výkon).

      Tzn pokud bych dal 18650 s vypína­čem(regulace výkonu je asi sci-fi), tak bych měl nohy do a z práce na kole v teple:-)

      neco jako toto:

      https://www.google.cz/search…

      Dík

      H.

      0 0
      • Smazaný účet  

        nejjednodussi bude vzit klec co mass v odkazu a schovat ji do smrstovacky…

        0 0
        • Ricci  

          no mozno tam chce menit baterky :-)

          Inak by som asi na akumulator napajkoval draty,zalial do krabicky so silikonom a hotovo

          0 0
      • josh  

        Předěláním 2 x AA na 3 x AAA sis moc nepomohl, spíše naopak. Ten tvůj odkaz mi nefunguje. Já bych zkusil něco takového:18650 Hol­der

        Má to ochrannou elektroniku, což je pro tvůj účel asi nutné, akorát dobastlit ochranu proti vodě. A na regulaci výkonu by možná šlo použít nějaký driver pro svítilnu, záleží, jaké má parametry ten odporový drát ve vložce.

        0 0
        • josh  

          Koukám to je 2S2P držák, ty bys potřeboval spíš 4P, nebo by možná stačil držák na dva články…

          0 0
        • heerer  

          proc je 2× AA lepsi jak 3× AAA u tohoto?

          http://www.terko.cz/…rie-43p.html

          0 0
          • josh  

            Protože 2ks AA mají větší kapacitu než 3ks AAA. Výhodou trojice je, že do vložky poteče větší proud, ale to se uplatní spíše při použití NiMH akumulátorů, alkalické AAA mají poměrně dost vysoký vnitřní odpor, který s vybíjením dále narůstá, takže odhaduju, že to vyšší napětí jim dlouho nevydrží. Pokud má vložka při 3V spotřebu 2W, vychází její odpor na 4,5 ohm, což podle mě trojici AAA článků rychle odrovná.

            Jelikož ti 2W zdá se nestačí, potřeboval bys dejme tomu 3W, což by vyžadovalo proud přes vložku cca 0,8A. Ten na odporu vložky vytvoří napěťovou ztrátu 3,6V, což je podobné, jako napětí na power ledkách, takže by mělo jít použít sériovou dvojici Li-ion aku a nějaký driver pro svítilnu.

            0 0
            • heerer  

              sem lama, en 3× AAA ale 3× AA tzn tuzky za tuzky o jkednu vice.

              Sorry

              0 0
      • Loner  

        jako regulaci výkonu si tam dej do druhé části case driver s proudem podle odporu vložky, tak abys dosáhl na 1–2W. Vypinač nepotřebuješ. Vložíš Lionku, jedeš, je ti teplo. Až je ti zima, vyměníš za jinou.

        0 0
    • xshreck  

      Na china shopech jsem viděl USB nabíječky na tlefon na jednu 18650. Má to někdo doma – zkušenosti? Docela se mi to líbí a přemýšlám o tom.

      Jinak na svícení mám auroru a UF 2100. Aurora svítí hodně žlutě, široký kužel. UF je poloviční s XML T6 – na mě moc studená barva. V kombinaci low low na řídítkách je to ale parádní kombinace, osvítí to celou silnic či cyklo :)

      co vozí v okolí s T6 svítilnu s accupackem a jendou diodou to svítí do dálky. Když jedeme spolu, tak se perfektně doplňujeme. On svítí daleko a já před nás :))

      Kamoš co si koupil světlo se 4× xml t6 a 6× 18650 má teď nějaké problémy a strašně málo mu to vydrží. Ty odběry tam musí být šílené, kdo ví ejstli to neodpravilo baterky…

      Jak svítí XML U2 proti T6? Blíží se to teplotou barvy k auroře? Na tu fakt nedám dopustit … s tou jezdím furt a baterka tam vydrží dlouho :-D

      0 0
      • oddie  

        Označení U2 a T6 nic nevypovídají o teplotě barvy, ta se značí jinak, až za tímto značením – 3A, 3B, 3C, 4C apod.

        0 0
    • Atilla  

      Tak jak to vypadá po roce se Solar stormem X2? Přemýšlím jestli brát z číny a bát se reklamace v nejhorší dobu, nebo vzít to z ČR. Nemáte někdo zkušenost s :

      http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna

      nebo s čínou: http://www.fasttech.com/…-lumen-white

      Chtěl bych něco u čeho budu mít aspoň trochu jistotu že až jí vytáhnu, tak bude fungovat. Fenix BT20 s aku už stojí dost, jinak by to byla po zkušenostech jasná volba.

      0 0
      • marapara  

        Teď jsem SolarStorm X2 dlouho nepoužíval, ale jak se to začne podzimovat, tak ho zase vytáhnu. V říjnu ho budu mít rok.

        0 0
      • oddie  

        Pokud se bojíš řešení reklamací v nejnevhodnější dobu, je lepší si ty světla prostě vzít dvě.

        0 0
        • Atilla  

          Tak jde mi spíš o životnost akumulátorů(při správném skladování), nejsem naivní a tak vím, že světlo použiji tenhle rok tak 5× max 10×, tak aby to nebyla investice jen na jeden rok.

          0 0
          • McBlacky  

            temhle aku se nic nestane. sice nemám aku pack, ale kusový mám i několik let a ok

            0 0
          • jIrI___  

            S klidným srdcem bych vzal z ebay samotnou hlavu Solarstormu, k tomu dokoupil box a kvalitní aku.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A jak to nabijis? USB nabijecka?

              ja jenom ze na nabijecku neni radno zapominat…a nemelo by to byt lacne orezavatko z DX…

              0 0
              • jIrI___  

                Nabíjím komplet akupack lacným ořezávátkem. Na neustálé vyndávání baterek a nabíjení v nějaké modelářské nabíječce bych při své lenosti asi neměl mentálně.

                0 0
            • Atilla  

              Hmm, tak za 20dolců i s akupakem. To asi risknu a podle potřeby dokoupím box + aku

              0 0
              • borda  

                Jo, ted jsem ho tam kupoval. Stal dvacet babek, pak ho dokonce chvili zlevnili na 18.50.

                Svetlo sviti (teda cekal jsem vic, neni to (subjektivne) o mnoho vice nez uf504b). Indikace je takova divna, spadne to po chvili na 2 diody, tak po pul hodine na jednu a pak to sviti durch dal. dyl jak hodinu a pul jsem to nezkousel (mid/max), vybit se mi to tedy nepodarilo.

                Akupack nebude zadnej zazrak, objednal jsem zrovna asi za 11 USD krabicku.

                Modelarska nabijecka neni potreba, bohate staci intellicharger.

                0 0
              • ememem1  

                kup si rovno este jeden akupack (aj tak je dobre mat zo sebou nahradny), dva tri roky to vydrzi a potom to aj tak vyhodis vsetko a kupis za 25 usd nove. o dva tri roky to zas bude cele uplne inde. nema zmysel s tymito cinskymi hrackami za par drobnych nieco extra riesit ohladne dlhodobejsej zivotnosti.

                0 0
        • Ricci  

          +1 :-)

          0 0
      • josh  

        V rámci testování jsem se svítilnou Yinding najezdil docela dost kiláků a musím říct, že je to velmi dobrá svítilnička s výborným širokým světlem (ohnisko má trochu širší než Solarstorm), při tom je tak malá, že jí schováš do dlaně. Líbí se mi i po konstrukční stránce, např. hliníková destička s dvojicí LED je opřena o plný materiál těla, takže odvod tepla je perfektní (Solarstorm má destičku zasazenou do těla jen po obvodu). Nicméně obě svítilny jsou výborné a rozdíly nejsou nijak dramatické.

        0 0
        • Atilla  

          Díky, tohle mě potěšilo páč se mi líbí víc než solarstorm. Světlo bych chtěl spíš na hlavu a aku do batohu. Co výdrž a kvalita aku? Díky

          0 0
          • josh  

            Tak to bohužel přesně nevím, v té době jsem neměl originální akupack, jezdil jsem s aku boxem Solarstorm s Panasoniky uvnitř. Čínský akupacky co jsou v sadě se svítilnama nejsou žádná sláva, doba provozu bude kolem 2 hodin (mizernou kvalitu ale mají skoro všechny tahle batterypacky co číňani dávají ke svítilnám, chce to pořídit něco lepšího).

            0 0
            • Atilla  

              Díky a vozíš k tomu ještě nějaké světlo, nebo to je dostačující? Mám 200lm kterou bych mohl zadělat na rodla, na výjezd v pohodě stačí a tohle používat jen na cestu dolu. Asi jí vezmu z led shopu mají jí za 1400, což není o moc víc než z číny a kdyby mě to odchytli celníci(což při mé smůle..)., tak je rozdíl necelé 200kc. No a časem třeba pořídím lepší aku pack. Díky

              0 0
              • Tina  

                IMHO nie je potrebné naháňať strašné Lumeny na jednom svetle na kormidle. Je oveľa lepšie mať 2 svetlá. Jedno na kormidle a druhé na helme. To na kormidle by malo byť silnejšie. Avšak keby malo aj 3000Lm tak ti neposvieti do zákruty. To je potom lepšie mať aspoň nejakých 300–400lm na helme. V tom prípade stačí na kormidle aj 800lm. Nehovoriac o tom, že 2 svetlá sú bezpečnejšie keď jedno náhodou zhasne.

                0 0
                • Atilla  

                  zase nechci jezdit jako pepko:) Do teď jsem jezdil s 200lm na rodlách a 180lm na helmě a taky to šlo.

                  0 0
                  • Tina  

                    jj, ja som len chcela napísať, že základ sú dve nezávislé svetlá (kormidlo + helma) a nie jeden veľký výkon na kormidle :)

                    Ja aj tak moje nepoužívam stále na plný výkon. Do kopca kľudne aj na 5% kormidlo a 13% helma. Niektorých rýchlejších zjazdoch však prepínam aj na plný výkon.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Pro mě si myslím bude nejlepší výkonné světlo na helmu a něco malého na rodla co bude svítit těsně před přední kolo.

                      ps.:Nevíte jak je to teď s proclením z fasttechu? Balík bude minimálně za 50 doláčů a pokud je 50% šance, že budou chtít DPH+ poplatek poště, tak to beru z ČR a z číny objednám jen Aku. Díky

                      0 0
                      • Tina  

                        Tiež som si kedysi myslela, že mať výkonné svetlo na prilbe je lepšie. Možno je, ale iba dovtedy pokiaľ ťa nechytí hustý dážď, sneženie alebo hmla (mlha). Vtedy ti je svetlo na prilbe na dve veci. Neuvidíš s ním nič. Ani nedosvieti na zem. Je to rovnaké ako keď máš v hmle zapnuté na aute diaľkové svetlá. Takže za mňa výkonné svetlo na kormidle (čo najbližšie pri zemi) a na helme stačí aj slabšie na prisvietenie si do zákrut a keď sa chcem rozhliadnuť okolo seba.

                        0 0
                        • marapara  

                          Na helmě vozím světlo jen když jedu do lesa. Na silnici to není tak potřeba, i když je to výhodou. V lese to už celkem potřeba je. Vozím UF-501B. Svítí poměrně dost a má dost široký kužel.

                          0 0
                        • Atilla  

                          Popravdě nehodlám najíždět desítky km, ale občas se svézt z kopce až přijedu po 19hod z práce. Pokud začne pršet, tak se otočím a v klidu se docourám domů.

                          0 0
              • josh  

                Ten Yinding píšou 1800 čínských lumenů, odhadem to má cca 1200 reálných (ANSI) lumenů, čili světla habakuk :) Ale jak píše Tina, pro nějakou komplikovanější trasu se hodí i světlo na helmě.

                Jinak já nejsem žádnej zuřivej noční biker :) ale párkrát jsem jel přes noční Jizerky a musím říct, že to má své kouzlo, nikde ani noha, akorát je nutno dávat majzla na zvěř. S výkonným světlem se jede opravdu příjemně, díry jsou vidět z dálky, tahle světla nemají ořezaný vršek světelného kuželu, takže svítí i do výšky, což v terénu považuju za velké plus a mám i příjemnější pocit, když při jízdě vidím prostor a né jen osvětlený flek na cestě.

                0 0
                • Atilla  

                  Díky. Tady jsem ještě našel recenzi i s fotkama jak to vypadá uvnitř.

                  http://forums.mtbr.com/…-887497.html

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak světlo je doma, je opravdu maličké a svítí parádně. Trochu mě ale děsí battery pack po 4 hod nabíjení vydržel dohromady asi 15 min na max a už blikala červená, tak snad když to nechám déle… když tak ledshop vyreklamuje.

                    Ještě jsem vydražil za 420kč solar storm x2, tak jsem zvědav na zpracování za 3× nižší cenu.

                    0 0
                    • josh  

                      Zkus ten pack nabít přes noc, když to nepomůže, tak je to jasná reklamace. Tyhle packy se staví z čínských článků, který zrovna nevynikaj spolehlivostí a stačí aby jeden uvnitř kleknul a pack je na vyhození.

                      Pokud ten Solarstorm je origo výrobek od Blackshadow, tak je to opravdu za dobrou cenu, můžeš pak udělat nějakou porovnávačku ;-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        jenom to nabijeni bych pro jistotu delal v hrnci…proste jak pises, cinsky clanky, kdo vi jaka kvalita a rozhodne bych nechtel, aby mi behem noci jebnula lipolka kud od postele…

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Se divím, že ještě nejsem mrtvý, když čínu nabíjím tak, že ji mám vedle sebe na polštáři (holt asi při stavbě baráku nebylo počítáno s tím, že na místě zásuvky budu mít postel) :D

                          0 0
                        • borda  

                          Jeste, ze ty akupacky jsou z lionek. Asi proto mi jeste nebouchnul.

                          0 0
                      • Atilla  

                        No, že by to byl origo, tak tomu moc nevěřím. Hlavně abych nevyhrál ještě jednu aukci 3 světla bych opravdu neuživil. Dám akupacku ještě jeden cyklus šanci a uvidíme.

                        0 0
                • Ricci  

                  niekedy je lepsie radsej okolo nevidiet :-)))

                  0 0
                • marapara  

                  Ono v lese je to fakt široký světelný kužel i nahoru výhoda, ale když jedeš po silnici, tak to docela oslňuje řidiče. Já mám SolarStorm, jsem s ním také spokojený za ty peníze (30 dolarů) a nahoru jsem si ustříhl z lišty takovou plošku a přilepil oboustrannou páskou. Jezdím sice i v terénu, ale i po silnici, tak abych tak neoslňoval řidiče. Také ji na silnici víc sklápím dolů. Stačí, když zapnu střední mód a už na mě blikají občas :). Yinding jsem nezkoušel, ale vypadá dobře. Se Stormem jsem spokojený. Vozím k němu ten box na lion články, kupoval jsem ho za 250 na Led Expertu. Články mám z baterií notebooků, mám asi 5 sad, takže světla na dlouho a v podstatě téměř zadarmo :). Originální box vůbec nevozím, jen v batohu jako zálohu.

                  0 0
                  • Ricci  

                    ja osobne svetlo na ceste sklapam k zemi a v terene idem napriamo na dialkace :-)))

                    0 0
                  • gargamel  

                    Jak to nabijis? Primo v tom boxu nabijeckou od svetla?

                    0 0
                    • marapara  

                      Ne, v boxu ne. Baterky vytáhnu, mám Intellicharger na 4 baterky. Je lepší nabíjet je zvlášť.

                      0 0
                • Atilla  

                  Nadá mi to a musím pochválit led-shop.cz za příkladnou reklamaci. Akupack se vybil za cca 45min na 100%, poslal jsem zpět a dohodl se s tím, že bych si vzal kvalitnější se samsung li-on a doplatil rozdíl. Dnes mail s tím, že světlo je na cestě zpět i se samsung aku a doplácet nic nemusím jako revanž za problémy. Tohle potěšilo.

                  0 0
    • Tina  

      No a pre tých, komu je stále málo je tu Trail Led Halo :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        tomu se rika „svitit jako p*ca“…:))))

        0 0
        • Tina  

          Chcela by som vidieť výraz šoféra, ktorý stretne bajkera s týmto svetlom zapnutým na MAX :D

          Tým by sa dalo v noci strašiť na železničných priechodoch a pri otvorených závorách z diaľky imitovať prichádzajúci rýchlik :)

          0 0
          • Georrge  

            to ze je to biker by ho napadlo asi az jako posledni, prvni myslenky jsou vetsinou ohledne ufo nebo zlodeju :D

            0 0
          • Ricci  

            mne stacilo ked videli cajti moje dva solarstormy na mid a ze si mysleli ze ide kamion a preto ma zastavili :-)))

            0 0
        • ememem1  

          jazdit s tym po ceste moze ozaj len uplna p…a a riadne si tym koledovat o jednu po papuli pripadne rovno celnu zrazku s niecim coho sofer spanikari lebo prd vidi.

          inak tieto super silne svetla su aj v lese na moj vkus uz trocha otazne. jasne, svetla neni nikdy dost ale odtial potial.

          0 0
      • Martin  

        kruci, to je plašítko na UFO, ne?

        0 0
      • Freeman36  

        já to chcí ;-)

        0 0
    • kuki09  

      silne zvazuju poridit toto:

      http://www.lezyne.com/…erf-deca.php#…

      ma to vynikajici svitivost, dobre reseny dobijeni a dobrou optiku – kuzel se rozptyluje hned pred riditky…

      Do ted mam Auroru, ktera je relativne v cajku, ale horsi optika ve srovnani s Lezyne a trochu rachta predni sklicko – kazdopadne i Aurora je dobra volba (vc. reseni 2. svetla na helmu)..

      0 0
      • marapara  

        nj, taky 210 dolarů :). To je skoro 4500, což bych asi nedal. To už bych raději vzal Fenixe BT20 tuším.

        0 0
        • jIrI___  

          Za tu cenu deset SolarStormů :-)

          0 0
          • marapara  

            Právě :). Když už bych chtěl opravdu kvalitní světlo a chtěl do toho investovat, tak bych raději šel do prověřeného Fénixe, který má kvalitní zpracování, propracovanou optiku, driver, baterry pack, prostě všechno a navíc je pomalu za polovičné cenu, oproti tomuto :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            +1…a nemusis resit ze ti vypadne z pracek na cestu a vyskli se…

            0 0
      • marapara  

        Aurora je už poměrně stará. V podstatě každá XM-L bude svítit líp, než Aurora.

        0 0
        • kuki09  

          proto se porozhlizim po novym svetle..Lezyne je drahej, ale sajni jaxvine a je to kvalitni znacka…„asi“ kvuli ty cene to ale jeste nemam..;-)

          0 0
          • Vilém  

            V nejakem vlakne jsem tu minuly tyden zahlidl odkaz na vytvor ceskehu sikuly, ktery se snazi rozjet vyrobu a tam nabizel velmi solidne se tvarici svetylko za neco pres 2000,–.

            0 0
          • marapara  

            Pokud nepotřebuješ nějak výrazně utrácet, klidně službu udělá i ten SolarStorm X2 za 22 dolarů z číny s nabíječkou a baterry packem. Svítí hezky do šířky a svítí i dost kolem, takže je vidět i okolo. Nesvítí tak do dálky, ale stačí to. Bude to sice obyč. číňan, ale službu udělá. Výdrž lze vylepšit plastovým boxem na lion 18650 baterky za 250 Kč a kvalitními baterkami, třeba Sanyo nebo Panasonic. Tady se ta investice vyplatí.

            0 0
            • madcat  

              +1

              0 0
            • Pepe15th  

              Tak jsem to chtěl řešit i já, bohužel je osvědčený plastový box vyprodaný. Nevím jak dlouho může být sold out. Nevíte někdo o něčem podobném?

              0 0
              • Smazaný účet  

                meli ho na ledexpertu, nebo pak aliexpress

                0 0
              • Pepe15th  

                Takže je to na AE . Hledal jsem to pořád s tou značkou a nic mi to nenašlo.

                A když už jsme u toho nakupování, nemáte tip na levné baterky?

                Už jsem si úspěšně nastudoval, že nejlepší cena/výkon vychází Sanya 2600mAh, ale ve výsledku ještě s čelovkou je to docela pálka. Jestli vydrží 4 hodiny místo pěti už mě nezabije (snad). Našel jsem testy baterek a je tam fakt dost fakeů, ocenil bych něco vyzkoušeného :).

                Díky

                0 0
              • marapara  

                já jsem ho koupil na Led Expertu. Je za stejné peníze jako na DX nebo Aliexpress.

                0 0
    • heerer  

      neco na podzim/zimu..jen jak to pridelat na riditka:http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • kolemdokola2  

      Má tu někdo Yinding s neutrálním světlem z ledshopu?

      http://ledshop.cz/…t~z3400.html

      Kolegu z práce by zajímalo, jaký to má světlo, na ledshopu píšou, že je teplejší, ale né zas moc, což by bylo fajn.

      0 0
      • oddie  

        3C bin tu mám samotné LEDky, ale asi ji ještě nemám v ničem osazenou.

        0 0
      • tonik666  

        Mám verzi z ledexpertu, předpokládám, že bude stejná.

        Je to opravdu neutrál, ale pro oči velmi příjemné, žádné modré odstíny, jen do bíla. Vzhledem k ceně jako už více krát doporučuju Zebralight H600, podobný výkon, super kužel, výrazně univerzálnější světlo, i na kolo lepší (lehčí, žádné s.aní s battery packem).

        0 0
        • josh  

          Chce to číst popisky zboží, ta svítilna opravdu není stejná. Výrobce své svítilny standardně osazuje starší generací LED XM-L CW – studená bílá (tint a teplota neznámá). Yinding na ledshopu má Cree XM-L2 NW (3C, 5000K). Svítilnu v tomto osazení nikdo jiný nemá.

          0 0
          • oddie  

            A jiný obchod si to u výrobce objednat nemůže, jo? Ale no tak. Tipnu si, že MOQ 100 mi osaděj tintem jakým si řeknu, stejně jako jiní výrobci.

            0 0
            • josh  

              Z komunikace s výrobcem soudím, že svítilnu Yinding se zmíněnýma ledkama v současné době má jen náš obchod. Jestli se za týden či za měsíc objeví i někde jinde netuším…

              0 0
              • oddie  

                Tak každopádně je to pěkný počin, že jste to takto objednali, o tom žádná.

                0 0
          • tonik666  

            Ok, to z ledexpertu má XM-L U2, a jejich CW bílá je od oka docela příjemná. Podle info o binech je to XM-L U2 o kousek horší než XM-L2 T6, tak kde první výkonově končí druhá začíná.

            0 0
            • josh  

              Musíš také brát v potaz tint, bin T6 je tam proto, že bin U2 se pokud se nepletu s tintem 3C nevyrábí. LED diody s teplejším světlem mají jiný luminofor s nižší svítivostí (v zeleném a modrém spektru).

              0 0
    • štája  

      máte někdo zkušenosti s tímto světlem? http://www.bbbparts.cz/…ike-500.html

      0 0
      • tonik666  

        Za tyhle peníze už koupíš Zebralight H600, což je lepší volba :))

        0 0
        • štája  

          a jak se ti tohle světlo vejde na řidítka? to se pak nemůžeš ani držet na silničce nahoře za řidítka,ne? podle toho jak se to musí montovat podélně s řidítkama…

          0 0
          • tonik666  

            Na silnici nejezdím a tohle je asi fair point. Na druhou stranu, může ho velká část trčet nad představec.

            Každopádně jsem chtěl poukázat na to, že H600 je menší, univerzálnější (super čelovka), lehčí a na běžné baterie a snadno se nandavá a má dobrý kužel. Kdybych dával za světlo 2000kč a bylo to první světlo, jiné neberu.

            0 0
          • Gabbo  

            a co takhle vzit o 90 stupnu otoceny drzak a upevnit ho kolmo k riditkum?

            0 0
            • podvlada  

              Taky mě to napadlo, ale asi by víc drncalo a mohlo by se sklápět… Určitě je lepší ho namontovat podélně.

              0 0
    • Šamot.tom  

      Čau kluci chci se jen zeptat kdybych si něco objednával ze zahraničí tak mi vyšlo převodem http://www.aliexpress.com/…8723428.html Tohle světlo na nějakých 480 CZK jen by mě zajímalo jaké je poštovné :) Díky jsem tu poprvé zaregistrován takže doufám že nebudou se mnou problémy :D :D

      0 0
    • KIRBY  

      Obnovím toto téma a poprosím vás o radu a zkušenosti s výběrem předního světla na silniční kolo . Zatím jsem koukal na http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna , http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna , http://www.led-expert.cz/…ire-UF-HD003 , http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna , http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna co by jste vybraly .Když jezdím na noční , tak i 2 hodiny denně potmě . Díky předem.

      0 0
      • hovanec  

        Vzal bych MagicBright L2. UltraFire MT-05 nemá možnost čelovky. Mám něco podobného, ale přímo z Číny:

        http://www.aliexpress.com/…2261497.html?s=p

        4000 lumenů to nemá ani náhodou, ale svítí to na základní svícení dostatečně. Když to osolím na 3 diody, tak to svítí, jako když jedu v autě. :)

        0 0
      • tonik666  

        Záleží jaký máš rozpočet. Pokud máš možnost vyhodit víc peněz, tak bych bral výše zmiňovaný Zebralight H600 nebo nějako obdobu s baterií v těle baterky a reflektorem do boku. Výrazně lépe se s tím manipuluje a je to univerzálnější.

        Pokud jdeš po nákladech, tak něco z toho co jsi poslal, ideálně s pěkným kuželem. Yinding, který je ověřený, je bohužel zase dražší.

        0 0
        • Atilla  

          Yinding jsem kupoval ještě za jinou cenu, naprostá spokojenost. Na helmě o ní ani nevím a svítí to parádně i v terénu. Na řidítka už pak stačí i malá světluška co svítí před přední kolo.

          0 0
      • ememem1  

        no veru, zacina pomaly sezona svetiel, normalne jak som dnes rano slapal by som pomaly aj nejake to svetlo zniesol (teda aspon aby ma bolo vidiet), kua tot som zhadzoval blatniky a svetlo dal do suplika a mozem to zas vytiahnut. nikdy mi to nedoslo ze u nas v podstate vyse pol roka potrebujes osvetlenie.

        inak teda k veci: solarstorm x2 sa da kupit za 20E a na bezne jazdenie to bohate staci, pred 7–8 rokmi by to bola mega spica bomba. pokial nemas specialne poziadavky tak je imho uplne zbytocne nejak kvalitu ci uz svetla alebo bateriek riesit lebo dva roky mas zaruku a potom to vzhladom na moralnu zastaralost aj tak vyhodis.

        0 0
        • hovanec  

          S tím vyhazováním bych moc nespěchal. Vyhodíš leda akumulátor. CREE LED jsou dnes někde jinde, než před 10 lety, ale za dva roky to bude stále dobré světlo, tak rychle ten vývoj zase nejde.

          0 0
          • Esi  

            Mě se celkem líbí toto ta cena není zlá, patrně se dá to samé koupit i přímo v číně ale ta úspora bude zase tak astronomická, na takové to běžné ježdění včetně lesních cest které znám ve dne by asi bohatě stačilo

            0 0
            • marapara  

              V číně koupíš za cca půlku, akorát tam nebude ta krytka na rozptyl světla, ale jen čiré sklo. Tedy bude více bodové, ale s poměrně širokým světlým haló.

              0 0
              • Esi  

                Mě se na tom právě líbí že je v ceně i ta rozptylová čočka, nečekám že najezdím po tmě víc jak 500 – 1000km za sezonu a budu se pohybovat převážně v místech kde to znám za světla. konektory a světlo by měli být voděodolné tak snad to chvíli vydrží, to že by to mělo skutečně 1200lm bych teda pochyboval ale takových 700 by to mít mohlo

                0 0
                • marapara  

                  To světlo Force jsem viděl naživo a porovnával s čínou a musím říct, že má i širší střed, než čína a tou s čirou čočkou. Ta rozptylka to nevím, nezkoušel jsem ji tam dát. 1200 lumenů to má v laboratorních podmínkách, max. to bude tak 600–700 lumenů, což bude asi celkem v pohodě dostačující. Jako cena je celkem příznivá, pokud bys chtěl ještě ušetřit, dá se čína koupit kolem 16ti dolarů se vším všudy.

                  0 0
                  • Esi  

                    já to vezmu asi z tohodle eshopu chodím kolem domů tak že logisticky pohoda. Ještě musím v naší cklo bandě najít alespoň jednoho šílence který bude jezdit se mnou na večerní vyjížďky, manželky si sice budou myslet že jsem úplný kreteni ale to už si myslím mnohdy i teď když se vracíme zablácení občas nějaký větší šrám a podobně :-)

                    0 0
                    • hovanec  

                      Budeš mít 2 roky záruku. Z Ali máš tak akorát prd. :) A počítej, že těch 1200 lm to nemá ani náhodou, jak je popsáno výše.

                      0 0
                      • Esi  

                        Jo záruka bude fajn a s tou svítivostí počítám s tím že to bude mít zhruba polovinu než je ta teoretická vypočítaná hodnota samotné ledky :-)

                        0 0
                        • marapara  

                          Zas na druhou stranu, tohle se zrovna moc nesere, myslím tím světlo.

                          0 0
                          • hovanec  

                            Hele… nikdy nevíš, co tam Číňan dal za součástky.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To jo ale zase za tu cenu mam tři takže mě to nevadí když mi vydrží jen rok dva.

                              0 0
                              • Jimm22  

                                Ja ji mam už třetí rok a funguje 100%, druhou čelovku rok a to samé.

                                Pokud nekupuješ na aliku to nejlevnější, tak je kvalita v pohodě

                                0 0
                            • marapara  

                              No to nevíš, ale obecně poruchovost asi není moc velká.

                              0 0
                              • MnemonicJ  

                                když budu mluvit za sebe a lidi ve svým okolí, tak dohromady to bude řádově tak deset světel a nevydrželo ani jedno. Některým to trvalo dýl, některý se daly s mocí mikropájky opravit (alespoň dočasně) ale fakt to pochcípalo všehchno :( Je možný, že dneska to dělají ty čínani líp (poslední světlo jsme tam objednal tak před třema rokama), ale p předchozích zkušenostech jsme koupil Fenixe a maximální spokojenost. Ceny sice poměrně vysoká, ale to světlo funguje jak má a svítí výborně

                                0 0
                                • ememem1  

                                  fenixa nerobia cinania?

                                  0 0
                                  • MnemonicJ  

                                    robí, ale s kontrolou kvality, se kterou si u baterek za pár kaček nikdo moc neláme hlavu. čínani vyrobí vlastně všechno, nicméně jde o to jakou zákazník požaduje kvalitu a ta není u těch levných světel zrovna valná. Jen kvalitnější nože z číny se netěší velké oblibě, podle ohlasů je znatelně lepší třeba Taiwan. Dneska se věškerá výroba stejně přesouvá do levnějších destinací… Otázka je prostá, máš nějaký noname čínský světlo a něco značkového pro porovnání? Z číny jsme objednali 3 stejné svítilny a když pominu že jedna nesvítila vůbec, tak ve svítivosti byl u dvou zbývajícíh rozdíl tak 50%… to se Ti u Fenixu nestane

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      tak to mas na veci asi este vacsiu smolu ako ja.

                                      a s tou kvalitou fenixu…uz som to tu volakde pisal, ja som tam nejaky cas k vlastnej nelibosti stravil (co by uz clovek neurobil za peniaze ze) tak si moc iluzie o seriovej kvalite ani tych fenixov nerobim.

                                      ale ano, vedia vyrobit aj poriadne, len nad nimi treba stat a aj tak je zmetkovost obrovska.

                                      0 0
                                      • MnemonicJ  

                                        zmetkovitost může být obrovská, ale jd emi o to, kolik se jich dostane do oběhu a kolik jich odfiltruje QC. V těch noname to podle mě fakt nikdo neřeší, pájení je ukrutný, což vidím i já, závity jsou otřepený, ty reflektory jsou dost pychybný kvality, takže z toho sleze ta odrazivá plocha… Mám od fenixu čelovku a svítilnu a oboje šlape jako hodinky…

                                        0 0
                              • hovanec  

                                Diody asi budou ok. Elektronika možná taky. To je fakt. jedině pak časem koupit kvalitní akumulátory. Kupoval jsem 2 akupacky a nevydrží to svítit na plný výkon déle než 1,5 – 2 hodiny. Na jednu ledku 4 hodiny

                                0 0
                                • MnemonicJ  

                                  no podle toho co jsem slyšel ve svým okolí, tak právě ta elektronika je dost na houby (já tomu moc nehovím, ale lidi okolo mě jsou samý dráteníci přes elektro). Žádná regulace, pájení na …, špatný chlazení… Elektronika je právě to, co tam podle všeho odejde

                                  0 0
                                  • hovanec  

                                    Pravdou je, že se dost hřeje, když jede na plný knedlík. Myslím, že to tak má být, hřeje se celé tělo lampy, tak předpokládám, že to funguje jako chlazení. Zkusím to rozhodit a podívat se na osazení, případně to povyměňuju preventivně, co bude shitové. Za 25 dolarů jsem nečekal zázraky, ale světlo funguje rok spolehlivě a bez problému.

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      Za 25 dolarů jsem nečekal zázraky, ale světlo funguje rok spolehlivě a bez problému – jak hovoril miestny klasik „a vo tom to je“

                                      0 0
                                    • MnemonicJ  

                                      netvrdím, že to fungovat nemůže. Kamarád si asi před rokem objednal nějaký světlo s battery packem a nebýt překlesanýho kabelu, tak taky funguje do dneška, nicméně když spočítám, kolik jsem nacpal do levných světel z číny, tak jsem mohl mít toho Fenixe dávno :) Jsou drahý jako prase, ale když se potřebuju an to světlo spolehnout, tak vím že po vyndání z batohu ho rozsvítím, což jsem bohužel u těch levných světel nezažil

                                      0 0
                                      • hovanec  

                                        Ještě sem dej odkaz, která světla to byla. Na Ali nejsou všechna levná…

                                        0 0
                                        • MnemonicJ  

                                          obávám se, že je tam dneska už nenajdu, vzhledem k tomu, že jsem psal, že poslední jsem koupil tak před třemi lety (takže první objednávka třeba 5–6 let zpět)… Byly to nějaký ty všelijaký mega fajry, ultra fajry a kdo ví co všechno… a v té době kdy jsme to objednávali ještě nebylo ali takovým hitem, brali jsme to na dealextreme

                                          0 0
                                          • hovanec  

                                            Heh. Tak uvidím, co vydrží. Blíží se období temna, snad nezklame a poslouží i druhou zimu. :)

                                            0 0
                                            • MnemonicJ  

                                              tak uvidíš, můžeš mít víc štěstí než já. Taky mi za začátku bylo líto mi dát za to takový prachy, ale když jsem neustále něchával opravit ty svítilny co mi došly a po opravě jsem při přejezdu obrubníku přestal svítit, nebo se změnila intenzita světla… Dost mě to štvalo. Neříkám, že Fenix je všemocnej, to ani náhodou, ale zatím mne nezklamal (ještě mám vlastně nějakou malo, asi 10lm, svitilničku na klíče :)) a jsme s tím fakt spokojenej. Svítí to dost, ta TK22 má 920lm a když jezdím do práce když jsou kratší dny (vyrážím v 6 ráno a kolem 16:30 jezdím zpět, cca půlka cesty mimo civilizaci – osvětlení) tak bych se fakt nechtěl spolehnout na něco jako byly ty svítilny co jsem měl doma dříve :)

                                              0 0
                                              • Jimm22  

                                                To klesani intenzity světla děla budto špatna baterie, nebo oxid na hlinikovej casti (to spíš vzhledem k tomu, že to děla při otřesu) co se šroubuje a děla kontakt. Oprava na 1 minutu, stačí 1× do roka očistit ocelovym kartačkem a otřít hadrem :)

                                                0 0
                                                • MnemonicJ  

                                                  baterky fungujou ve fenixu skvěle a s baterkou jsme zkoušel psí kusy, asi je tam někde studeňák, těžko říct. Každopádně už to neřeším :)

                                                  0 0
                                            • marapara  

                                              Já myslím, že si nemusíš dělat těžkou hlavu. Pravda, že SS X2 hřeje dost na plný knedl, ale na plnou intenzitu svítím jen krátkodobě. Valnou většinu jezdím na nejslabší, popř. střední režim, který už tak svítí jako prase. Světlo používám hlavně od podzimku do jara, pokud nejsou ukrutné mrazy nebo sníh a led, tak jezdím i v zimě, kdy vyjíždím za tmy a přijíždím také za tmy. Zvlášť ráno svítím celou cestu tj, cca 50 minut. Pravda v zimě s chlazením není problém, když je ráno kolem nuly nebo pod nulou. Občas jezdím i noční vyjížďky v létě, ale ne moc často. Zatím mi světlo funguje 2 roky bez problémů. Pravda, podle desky s elektronikou mám asi ještě originál, mám světlo hned jak to vyšlo do světa. Dneska mají ty desky světel SS X2 z Ali už zelené, ne černé.

                                              0 0
                                              • hovanec  

                                                Myslíš desku s plošným spojem? Neměl jsem to zatím rozebrané, nebyl důvod. Jen jsem trochu srážel hranu matice, co drží sklíčko, protože tam bylo trochu místa a silikonový okroužek netěsnil na 100 %.

                                                Co stojí za výměnu na tom plošňáku? To, co by mohlo odejít bych rád vyměnil za něco značkového a kvalitního.

                                                0 0
                                                • Esi  

                                                  na výměnu součástek na plošňáku opatrně( tenhle konkrétní jsem teda neviděl) ale běžně se používají vícevrstvé plošňáky, tak že když to někde nevhodně ohřeješ pájkou tak se ti může rozpojit někde spoj na vnitřních deskách a jsi v … preventivně bych asi neměnil nic jak se říká co funguje neopravuj

                                                  0 0
                                                  • hovanec  

                                                    Ok. Myslel jsem, že to je jednoduchá elektronika se stabilizací zdroje a čipem pro blikání. :) Raději do toho nebudu šahat.

                                                    0 0
                                                • marapara  

                                                  Taky bych nic neupravoval, pokud to není nutné. Myslím desku s plošným spojem.

                                                  0 0
            • KIRBY  

              To vypadá taky dobře . Díky za tip. Hodilo by se na silnici světelným kuželem a svítivostí ?

              0 0
      • Smazaný účet  

        vozím od ledna tohle a naprostá spokojenost. držák na helmu i na řidítka funguje parádně, občas to použiju i jako čelovku. Můžu jen doporučit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já mám tohle http://cyklosvitilny.heureka.cz/force-bright/

          a stačí. parádně osvětlí i v noci v lese. Moc dobré světlo.

          Pokud jedu čistě ve městě po silnici, kde jsou navíc lampy, tak vozím jen obyčejnou blikačku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            neeeee..tohle vazne neeeeee.....do lesa neeee.....

            0 0
          • marapara  

            Tak to by do lesa fakt nestačilo, leda tam jezdit tak 10 km/h :). Ve srovnání s jakýmkoliv světlem s XM-L ledkou, je to naprostá blubička :).

            0 0
        • Esi  

          ta cena je teda dost maso, ne že by se neprodávali i daleko dražší :-)

          0 0
          • gargamel  

            Za tu cenu je to super světlo. Když to srovnáš s konkurencí (nemyslím čínu), tak je cena příznivá.

            0 0
            • ememem1  

              ako dobre, do northwandu na eiger by som si celovku z ciny nekupil ale na bike preco ne? resp. preco kupit 5 krat drahsiu?

              0 0
              • gargamel  

                Já chtěl spolehlivou čelovku, která bude mít dobrý svit a solidní vydrž aku, barvu a rozptyl světla (rozptyl jde měnit pomocí výměnnýe krytky s čočkami) Což mi tahle splňuje. Navíc super zpracování, super služby od výrobce.

                Mám doma i čínský světla, takže je nijak nezatracuji, ale tohle světlo je celkově trochu jinde.

                Ale tazateli na dojížděni po silnici jsem ho nedoporučoval, na to stačí ten čińan ;)

                0 0
              • MnemonicJ  

                asi bych se přidal k tomu, co psal gargamel, když budu ivažovat o něčem spolehlivém, tak nepůjdu do číny… Měl jsem baterek z číny několik a všechny se dříve či později poroučely do věčných lovišť, při jízdě terénem se přepínaly módy nebo se to vypínalo úplně, navíc koupíš 3 stejný, jedna nesvítí vůbec, druhá trochu a třetí šajnuje :) Aktuálně používám na kole Fenix TK22 (parádní baterka, mám jí v držáku na řidítkách) a uvažuju ještě o čelovce. Znovu jsem měl v plánu koupit fenix, ale musím říci, že ten lucifer rozhodně nevypadá zle.

                0 0
          • Smazaný účet  

            cena je s konkurencí srovnatelná, ale uznávám, noname z číny vyjde míň jak na půlku

            0 0
            • ememem1  

              pulku? patinu, a to som neni nijaky extra fanda cinskych nonameov.

              0 0
              • Atilla  

                Mě ukaž čínu se stejný zpracováním za pětinu:) solarstor X2 je provedením pěkný shit, chlazení trapné, vodě-odolnost nula, akumulátor pochybný.

                0 0
                • marapara  

                  Musím zaklepat, zatím mi SS X2 funguje bez problémů 2 roky a nemůžu na něj říct křivého slova. Sice originální baterrypack mám jen jako záložní, standartně vozím box na baterky vyskládaný lionkama, kterých mám několik sad, ale svítí pro mé potřeby naprosto dostatečně. Dá sehnat kolem 20ti dolarů, což z něj stále dělá asi nejlevnější slušně svítící světlo se vším všudy. Yinding je možná líp zpracovaný, má lepší baterry pack atd., ale stojí jednou tolik. Tož asi tak.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Neříkám, že špatně svítí za ty prachy je to pecka, ale to zpracování a i funkce je oproti yindingu šílené. Ono když pak vezmeš co stojí box s baterkama, tak jsi zase na min. dvojnásobku původní ceny.

                    Ale srovnávat SS s luciferem dle mě prostě nejde.

                    0 0
                    • marapara  

                      Nesrovnávám kvalitu SS s Luciferem, cenově je to také naprosto nesrovnatelné :).

                      Ale ten baterrybox a baterky bych využil i k Yindingu, takže to je stejný případ. Ono originál baterrypack k yindingu nebude taky žádná pecka. Akorát SS je o 20 nebo víc dolarů levnější. Se zpracováním nebo voděodolností zatím problém nemám, v dešti nejezdím.

                      Dřív jsem na po lese lítal na fullu s Aurorou, která svítila podstatně méně a na helmě s Fenixem, který měl 200 lumenů max. Dneska mám SS X2, který svítí 3× tolik a daleko šíř než Aurora a na helmě 501B s XM-L U2, takže světla mám nabaděj i do těch nejnáročnějších sjezdů. Nemám potřebu mít ještě víc světla. Stejně světlo využívám spíš od podzimu do jara na dojíždění do práce po cyklostezce. Noční vyjížďky po lese jedu párkrát do roka, protože většinou nemám s kým :). Na mé potřeby je SS prostě bohatě dostačující a myslím, že většině bikerů bude nejspíš také :).

                      0 0
                      • Atilla  

                        No k YI jsem dostal akumulátor od samsungu… Taky to nebyla reakce na tebe, ale na ememem1.

                        Když to vezmu po lopatě tak YI je hmotnostně i velikostně tak o polovinu menší, při tom má širší kužel a lepší barvu. A taky stal 2× tolik co SS.

                        0 0
                • ememem1  

                  sak ja nehovrim ze to shit neni ale stoji dvacku aj s drziakom na helmu a na jazdenie bohate postacuje.

                  0 0
            • Esi  

              No já asi vyzkouším číňana co jsem psal o pár příspěvků výš, až zjistím že je to na ho… tak potom budu přemýšlet o něčem lepším, zase tolik toho po tmě nenajezdím tak udělám pokus. zatím jsem vozil jen takovej nějakej klump na tužkovky spíš blikačka která umí i svítit než světlo ale podle toho se opravdu dá jet tak po silnici z jednoho města do druhého a pomalu :-)

              0 0
        • gargamel  

          Ten držák na helmu je již v prodeji, nebo to upínáš na řiditka ze ten držák na helmu?

          Jinak souhlas. Super světlo.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Dostal jsem předprodukční kousek vč. kšiltu na světlo. Možná, že teď už standartně v prodeji. Po pokusech s podobnýma z číny jsem s tímhle spokojenej. Hlavně je to super universál (čelovka, světlo na helmu, na řidítka), kdy je potřeba doplním ho ještě malým fenixem (lucifer na řidítka, fenix na helmu). V zimě jako čelovku s baterypackem v bundě na hory…

            0 0
      • treatt  

        Mám to trochu podobně, hledám solidní světlo na delší cesty na žiletce, ale i bajku (do budoucna) a už mě přestává bavit, že mám doma už celkem solidně velkou krabici čínských světel, co dřív nebo později přestaly fungovat, v zásadě žádná nedala ani jednu zimní sezonu. Tak se začínám klonit k nákupu tady u nás třeba u Led expertu, aby tam přeci jen byla nějaká záruka a jakéš takéš jistota, že to nějaký čas bude spolehlivější.

        Hodně se mi konceptem líbí „NiteLumen“: http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna – na silnici v provozu jet na slabší bludičku v módu, kdy vydrží ranec hodin a pro lepší viditelnost si pustit větší silnější firepower. Máte někdo zkušenosti s těmito ledkami? Je to dobrá volba? I když tedy pravda, ten rozdíl oproti přímé „Číně“: http://www.aliexpress.com/…0430507.html je brutální :)

        0 0
        • Greyhound  

          Já to vyřešil Luciferem viz odkaz výše. Sice byly nějaké porodní bolesti, ale s tím jsem tak trochu počítal, teď už funguje výborně. Vozím ho na helmě, svítí hodně, několik intenzit, dá se použít na běžky atd., kvalitní akupack…

          0 0
          • treatt  

            Ten vypadá velice zajímavě, ne že ne..ale furt jsem tak nějak na vážkách, jestli je lepší světlo na helmě, nebo na řidítkách a jejich držák se zatím ve vývoji. Není to láce, ale zas vypadá velice dobře a kvalitně, navíc domácí výroba..no, mám o čem přemýšlet :)

            0 0
            • marapara  

              Nejlepší je mít hlavní světlo na řídítkách a nějaké i na helmě. Ekonomická varianta: SolarStorm X2 na řídítka, UF-501B na helmu. Tak to vozím já ke své plné spokojenosti.

              0 0
            • h.mad  

              Jestli jezdíš technický věci a rychlý sjezdy v lese, je lepší mít druhý světlo na helmě, když někde poskočíš tak pořád vidíš :-)

              0 0
            • Greyhound  

              Na to nemam uplne nazor, kazde ma svoje pro a proti. Vyhodou svetla na helme v civilizaci je, ze kdyz jde/jede nekdo proti tak pootocit nebo trochu sklopit hlavu mi prijde snazsi nez tlumit nebo sklapet svetlo na riditkach.

              0 0
              • h.mad  

                V civilizaci máš lampy, to postačí jenom blikačka, v silikonu za 30kč u číňanů… Jink mám cca 900lm a oproti autům to furt svítí míň, a pořád se to dá ztlumit na 200lm.

                0 0
                • jIrI___  

                  Srovnání s auty pokulhává. Nejde o to, jak moc to svítí, ale kam to svítí…

                  0 0
                • h.mad  

                  Zjsitil jsem fakta o tý svítilně s údajnejma 900lm :-) Odběr má cca 1200mA při nejvyšším režim, což znamená podle tabulky od Cree, cca 450lm reálnejch. A svítí to při těch 450lm dostatečně, trochu na škodu je přepálenej středovej bod…Aspoň vim, že mám kapacitu battery packu o dost nižší než se chlubil číňan :-) odhadem ani ne 2000mAh, u rok starejch aku, proto svítí lehce přes hoďku jenom.

                  0 0
                  • h.mad  

                    Trochu jsem laboroval… Battery pack jsem vyměnil za power banku (s výstupem 2A) a sklíčko jsem upravil z plexi skla, tím jsem odstranil přepálenej bod a světlo je rozložený v celym osvětleným prostoru :-)

                    Jenom takový tipy :-)

                    0 0
              • treatt  

                To máš pravdu, taky navíc díky čelovce můžeš dát řidiči protijedoucího auta krátkým pohledem vzhůru najevo, že by ty dálkovky opravdu mohl vypnout :) a pokud ani to nepomůže, hlavu dolů a osolit mu to až na poslední chvíli přímým pohledem z oka v ok :))) Ale zas taky nevýhody, znáš to, jedeš ve skupině a ta proklatá tendence se na druhého podívat, když s ním mluvíš :)

                No každopádně když už je k dispozici držák na kolo, je to už velice univerzální světlo, které by případně šlo dokombinovat s nějakou slabší jebkou ať už na pozici rodel nebo na helmě dle potřeby..

                0 0
            • Smazaný účet  

              už to to tu psal, lucifer je komplet český „vývoj“ a výroba a s chlapíkem se dá solidně domluvit. Mě na požádání ten držák na řidítka dal (cesty z/do práce bych po Praze se svetlem na helmě jezdit nechtěl) a nedělal u toho žádný drahoty… Po několika čínskej pokusech a pár světlech o fenixu je tohle pro mě řešení přesně co jsem hledal, častý používání na kole a občasný použití jako čelovka, v zimě se dá díky prodlužce dát baterypack do tepla. Cena je oproti číně vysoká ale po víc jak půl roce používání toho nelituju.

              0 0
            • Atilla  

              solarstorm na řidítkách a yinding na helmě, s tím už se dá jet všelicos:)

              0 0
          • dafe  

            Jojo, taky budu dělat reklamu Luciferovi, je to prostě bomba, vychytané do posledních detailů jako je barva světla, nádherný kužel, baterky vydrží jakswiň atp. Lucifer už mi dostkrát spadl na zem, malej ho dokonce pustil do vany :-) a všechno přežil. Potkal jsem se taky s tvůrcem Petrem D. a jeho přístup je famozní, je vidět že to myslí vážně a dělá spolehlivé promakané světlo bez kompromisů, dost mu fandím.

            Jediný blbý je že po koupi Lucifera přijdeš a radost z nákupů dalších světel, protože nic dalšího potřebovat nebudeš :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jojo stejná zkušenost. Navíc je tu snadno dostupný servis, který asi nebude nikdy potřeba :)

              0 0
        • jonti  

          Asi jediné světlo, které vydrželo spolehlivě svítit už asi 6 let je Fenix LD20. Z číny nic.

          0 0
          • pepek  

            My tady máme všichni ten xindl (Xin TD) a drží to všem spolehlivě taky nejméně 5 let.

            WF 501B taky. Žádný kouzla, jak s Aurorou nejsou potřeba dělat.

            0 0
            • treatt  

              WF 501 asi kus od kusu. Mám tři, jedna šla do krabice po asi půl roku používání, doobjednal jsem dvě, jedna zatím chodí dobře, druhá začala přeskakovat režimy při druhé vyjížďce..

              0 0
              • MaxVTS  

                Já mám teda WF 502. Taky mi přeskakovaly režimy, vypínalo se to atd. Celé to světlo je skládačka, všechno se musí dotahovat. Občas musím dotáhnout sklo a včera jsem zjistil, že i vypínač má v sobě závit. Takže když jsem všechno dotáhnul, svítí jak má a jsem spokojený. Tak možná když na to mrkneš, budeš mít další světlo v záloze.

                0 0
            • obda  

              Upřesnil bych – XinTD mám z Brněnské kliky nejdéle, necelé 4 roky ;).

              Ale můžu potvrdit, že zcela bez problémů a zpracování má řádově lepší než Aurora nebo TR-801. Podobně výborné zkušenosti mám s klonem zbery Ultrafire UF-H6 (4 roky). A stěžovat si nemůžu ani na Uniquefire UF-2100 (4.5 roku), byť oproti XinTD má přeci jenom o něco horší zpracování.

              0 0
            • marapara  

              V UF 501B mi umřela dioda, světlo mělo asi 4 roky. Tak jsem musel koupit nové.

              0 0
          • black.horse  

            Lupine… opět očekávám vlnu nevole šetřílků, ale funguje roky bez jediného zaváhání, za ty prachy kupuješ vytrvalost a stabilitu kvality, existenci servisu, náhradní díly, možnost upgrade na novější technologie, variabilitu a kombinovatelnost více produktových řad, doplňky a neustálý vývoj, kvalitní rozložení kužele a absenci fiktivních a nereálných lumenů v popisu výrobku :-) všechno tohle u číňanů prostě postrádám a proto to nevozím a vozím Lupine na které se nebojím spolehnout.

            0 0
            • 01carbon  

              Jestli's to neopisoval z nějakých marketingových letáků ale vymýšlel, tak se dej ke marketingovým kreativcům :-)

              Rok používám Armytek Wizard Pro. Na noční chůzi mi akku vystačí celou noc s občasným posvícením naplno do dálky (vyzkoušeno). Na kolo v terénu běžně na 1/2–3/4 výkonu asi 1,5–2,5hod. S druhým akku, který mam v ML102 v kapse nebo batohu jako zálohu, nebo jako powerbanku pro tlf energie do aleluja. Sice cena vyšší než zadání, ale naprosto nelituji. Mam asi 10 různých světel, ale za rok jsem z nich použil snad jedině stolní při kempování.

              0 0
              • black.horse  

                Tyjo, co bych za to dal, kdybych uměl být tak kreativní jako někteří jedinci:-) ono je to spíš tím, že já chtěl koupit světlo a mít pár let klid a jistotu a ne kupovat 2–3kusy a doufat, že aspoň jeden bude fungovat.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Stejna zkušenost, jen mi vadí úzký kuźel. Po koupi lucifera je odstavenej na druhy koleji a používám zřídka jako druhy na helmu

            0 0
          • oddie  

            Nějak od světla neočekávám, že by mi mělo svítit 6 let. Vzhledem k tomu, že před 6 lety jsem měl s bídou MC-E a dnes mám XM-L2…

            0 0
            • marapara  

              Vidím to celkem podobně. Za těch 6 let je v těch led diodách takový rozdíl a pokrok, že to chce nové světlo.

              0 0
              • oddie  

                Hlavně jsem za tu dobu asi 3 nebo 4 světla někde zapomněl či ztratil, což při ceně těch čínských tak moc nemrzí jako ztratit Lupine :)

                0 0
              • MnemonicJ  

                na druhou stranu když si dneska koupíš něco s ± 1000lm, tak i myslím že i za 6 let to na kolo bude stačit a ne jako ty bludičky se 100lm před x lety. Na těch diodách se kromě výkonu (účinnosti) moc vymyslet nedá a ten už je dostačující. Maximálně si o něco málo protáhneš výdrž, ale stejně všichni vozí náhradní články…

                0 0
                • oddie  

                  To asi bude, ale i ty rozdíly v účinnosti a výdrži jsou dobré. Moje první světlo před těmi x lety bylo 501B s MC-E, dnešní Convoy S5 mám nastavený tak, že svítí prakticky stejně, jenže vydrží naplno 2× déle a k tomu je o váhu náhradního článku lehčí. Čili na stejnou dobu svitu téměř 100g dolů (rozdíl váhy světla + jednoho náhradního aku)., nebo se stejnou váhou 6× delší výdrž (2 náhradní aku místo jednoho u 501B).

                  0 0
                  • MnemonicJ  

                    jasně, no to že svítí déle je tou účinnosti lm/w. při nižším proudu dokáže víc svítit. Já když někam jedu, tak rozhodně bez náhradního akumulátoru nevyjíždím :) 100g mě fakt nezabije, na krátkým švihu to uvezu a kdybych jel na delší noční vyjížďku, tak bych si to bez dalšího akumulátoru rozhodně nelajznul. A když jedu lesem, tak si radši posvítím víc než abych hledal cestu s nějakou bludičkou :)

                    0 0
            • jonti  

              Já od světla očekávám, že ho přestanu používat, protože na trhu budou lepší světla. Proto taky toho Fenixe mám jen na dojíždění do práce.

              Nechci kupovat světlo, které musím nejdřív rozebrat a zkontrolovat jak sedí LED, jestli je všechno utažené, a následně jezdit někde v lese se světlem, které se při vibracích někdy vypíná.

              0 0
              • oddie  

                Já už si je radši kupuju rovnou po dílech a skládám sám, abych se nemusel zdržovat rozebíráním :)

                0 0
                • black.horse  

                  evoluce výrobních trendů, taková ikea… :-D

                  0 0
                  • oddie  

                    Brrr, s lisovanýma pilinama to nesrovnávej. Právě doma dodělávám knihovnu – vlastní výroba ze dřeva, protože kdysi v nájmu jsme na to zkusili použít ty Ikea piliny a s knihama si to nějak moc nerozumělo…

                    0 0
                    • Esi  

                      musíš uchovávat knihy v elektronické podobě, určitě to unese několik desítek SD karet :)

                      0 0
                      • oddie  

                        No, ty knihy jsou manželky, víš jak, to bych se taky mohl dočkat odpovědi, že mám elektronicky uchovávat kolo a jezdit na něm jen virtuálně, nebo třeba že k večeři budu dostávat taky jen fotky :D

                        0 0
                        • Esi  

                          Já dostávám běžně doma odpověď na večeři že jí mám v kuchařce na straně 17 :) třeba když jdu o víkend dopoledne na kolo a nahlásím že se vrátím v 1 odpoledne a něco se nepovede a přijedu ve 4 a podobně :)

                          0 0
                          • oddie  

                            No jo, to já si doma jím královsky, tak se holt taky občas musím postarat :) Nadto mě to kutění baví, tak holt místo hnusnejch pilin v umělý hmotě budu mít doma krásnou nedokonale splácanou dřevěnou knihovnu, protože v nedokonalosti je krása ;)

                            0 0
              • MnemonicJ  

                souhlas, přesně toto byl důvod, proč jsem si po x číňanech taky koupil fenixe, jak už jsem tu někde psal. Aktuálně se mi tu dost líbila čelovka Lucifer, chtěl jsem něco na helmu, to bude asi další co si pořídím. Vypadá že by mohla svítit a případně mám pocit, že se výrobce staví velmi rozumně k servisu, což na českých výrobcích oceňuji (proto mám spacáky Prima, stan Jurek, oblečení High Point…) Nic z toho si nekupuju s výhledem na jednu sezónu

                0 0
    •  

      kolegové z práce by rádi nějaké slušnější přední světlo z aliexpresu do 20 doláčů s držákem na řídítka a nabíječkou s baterkou 18650. Co tak se dá nejlépe doporučit, třeba toto či jinej typ http://de.aliexpress.com/…2560048.html nebo totok http://de.aliexpress.com/…5570302.html

      0 0
      • hovanec  

        Ani jedno. Zkus raději toto:

        http://www.aliexpress.com/…0430507.html

        Ty lumeny neber vážně. :)

        0 0
        •  

          s akupakem nechtějí, chtěj něco univerzálnějšího jak jsem dal odkazy, ale třeba má někdo ještě něco lepšího ozkoušenýho než jsem náhodně našel

          0 0
      • marapara  

        To první je slabé s diodou Q5, což je poměrně už starší dioda. Druhé také nebude žádná sláva.

        0 0
        •  

          a nějakej jinej tip?

          0 0
          • marapara  

            Viz odkaz dole jiri – UF-501B s XM-L ledkou.

            0 0
            •  

              tak nakonec vzali tohle, oproti těm bludičkám co měli od smartu alespoň něco uviděj http://de.aliexpress.com/…2494720.html

              0 0
              • h.mad  

                Čekám na Ultrafire mini jako druhý světlo na helmu, snad splní očekávání. Dám pak vědět.

                0 0
                • h.mad  

                  Už jí mám, je to fakt malá svítilna a má nízkej výkon (prej 280lm :D ). Po silnici se to dá, ale na nějaký rychlejší ježdění to není. Jako záloha (nebo blikačka) na helmu poslouží dobře ale mohla svítit víc, aspoň je lehká.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Jestli ti UF-501b svítí nedostatečně, tak je v ní možná něco špatně.

                    0 0
                    • podvlada  

                      Obvykle driver nebo regulátor, kterej nepustí dostatek proudu – problém zejména vícemódových (3 a víc) – dvoumódové bývají někdy řešeny jen připojením napřímo a přes odpor.

                      U těch připojených napřímo by problém být neměl, max v akumulátoru, který má velký vnitřní odpor a klesne mu napětí tak, že to prostě neutahne :)

                      Mam jednu pětimódovku a na max pustí asi 1,8A, což by mělo v ideálním případě odpovídat nějakým ~600lm?

                      Každopádně pokud tam opravdu je XM-L, tak by neměla mít „jen“ 280lm…

                      0 0
                    • h.mad  

                      Je to tahle Čekal jsem trochu víc, ale chtěl jsem možnost používat tužkovky. Svítí jako asi 5letá 3W LED svítilna od EMOS a podobně svítí powerbanka Fuel.

                      0 0
                      • oddie  

                        Podobnou na jednu tužkovku či 14500 mám taky, akorát s klasickým reflektorem a ne čočkou. Svítí to líp než ty čočkové, ale pořád je to jen nouzovka.

                        0 0
                      • podvlada  

                        z XR-E toho asi víc nedostaneš. Navíc tužkovky obvykle nejsou schopný dodávat velký proudy. Taky jsem bral jednu menší na tužkovky abych nemusel řešit akumulátory, ale jak chceš vyšší výkon, Li-Ion se nevyhneš…

                        0 0
                        • h.mad  

                          Já mám velkou Ultrafire LEDku s battery packem ještě…

                          0 0
                  • marapara  

                    Kdyby jsi vzal tuhle: http://www.dx.com/…-18650-55241#…

                    tak svítí tak 3× tolik.

                    0 0
                    • h.mad  

                      Chtěl jsem na tužkovky a aby pasovala do držáku na helmě, šlo i o váhu, s baterkou 56g.

                      0 0
              • hovanec  

                To uvidí, ale bude svítit dost bodově.

                0 0
                •  

                  a není něco podobnýho kde by se ten kužel dal trošku poštelovat?, jako třeba toto http://de.aliexpress.com/…5570302.html

                  0 0
                  • oddie  

                    Štelovat kužel nemá smysl, to chce vybrat si předem, co člověk chce. Tohle není úplně špatné, ale pokud chceš širší kužel, je lepší z těch malých levných vzít spíš UF2100, mj. má i lépe vyřešené chlazení.

                    0 0
                  • hovanec  

                    Jde o to, že tam není rozptylovací sklíčko a ta dioda je dost bodová.

                    0 0
      • jIrI___  

        Mám to první s jinou diodou a svítí strašně bodově. Osobně se mi stále zamlouvá nejvíc starší kousek – UF 501b

        0 0
        • pepek  

          To je uplně nejvíc nejlepší řešení

          0 0
          • hovanec  

            Jedině T6 dioda a novější. Jinou nemá cenu kupovat vzhledem k současným cenám.

            0 0
            • mr.antik  

              T6 je lepší než xml2-u2

              Já myslel že je to naopak. Nebo je to jedno?

              0 0
        • goofy  

          Tohle vypadá dobře. Jak dlouho to tak asi vydrží svítit?

          0 0
        • Smepet  

          problem s timhle linkem vidim, ze je to sice velmi levne, ale bez drzaku na kolo a bez baterky. baterku sice koupis kdekoliv ale kde vezmes ten drzak ?

          0 0
    • mr.antik  

      Co říkáte na toto? nějaká variace na yinding od ultrafire, akorát to má xml2 u3 diodu, což by mohlo být lepší. Baterry pack taky nevypadá uplně zle.

      http://www.dx.com/…18650-285659

      0 0
      • mr.garisson  

        Za litr? Solarstorm za půlku.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jen se zeptám, nebude si někdo objednávat přední světlo UF2100? Kdyby to šlo, tak bych se s objednávkou přidal, ideál, kdyby někdo z Prahy chtěl toto světlo pořídit. nejsem led specialista, možná už existuje něco lepšího, ale ,dostal jsem na tento typ docela dobré reference…

          0 0
          • oddie  

            To si klidně můžeš objednat sám, doprava je stejně zdarma.

            0 0
        • Atilla  

          Tak jestli to má zpracování jako Yinding proč, ne?

          0 0
          • podvlada  

            Obávám se, že mít nebude, vypadá to dost podobně jako světlo co mám s nápisem „SecurityIng“ z aliexpressu.

            „Problém“ u mého je, že diody jsou na odlitku, který se nedotýká vnějšího těla svítilny, takže mám silné pochyby o rozptylu tepla. Na druhou stranu ale mechanické zpracování super, svítí velmi dobře (mám i pár srovnání), aku má o něco menší kapacitu než udávaný 4000mAh, ale s tím se tak nějak počítá…

            0 0
            • mr.garisson  

              O tom mluvím. Proč platit za evidentní fejk takový ranec, když to můžeš mít za polovinu. S těmi aku je to fakt. taky mi vydrží málo. Nejspíš je to ale přiloženou nabíječkou. Jak to bude kritické, tak to rozkuchám a pořídím pouzdro na samotné články+nějakou chytrou nabíječku.

              0 0
              • podvlada  

                Já ho bral kvůli jiné optice oproti solarstormu, který má klasický reflektor. Co se týče fejků, viděl jsem to moje světlo s různými vnitřnostmi a právě i rozdílným blokem s diodami, kdy by to chladilo líp. Takže ono se člověk nemůže orientovat ani podle vnějšku ani podle ceny, je to loterie, ale s tím všichni počítáme že :)

                0 0
                • mr.garisson  

                  Ano, to je na tom nakupování v Číně zábavné. Je to loterie, jestli to vydrží alespoň jednu sezónu. :) Dnes už bych si to, co mám nepořídil. 3×T6 dioda je zbytečně moc. Solarstorm má navíc lépe vyřešené režimy svícení a U2 diody. Ale každý rok je něco nového a lepšího…

                  0 0
            • mr.antik  

              naopak vypadá líp než jingding, takže jsem ho teda vzal. S domácím laděním počítám… Ceny všech …dingů jsou podobné, líbí se mi ta baterka která u tečh levných je totální šit

              0 0
    • Plechovka  

      Zeptám se tady: Doposud jsem svítil halogenovou 5W Sigma Mirage EVO (viz např. http://www.dokopce.cz/…-PRO-5W:1425). Svítivost na kolo mi dostačovala (v noci jezdím pouze po silnici). Její čas se ale pomalu nachyluje a já začínám hledám nějakou náhradu, která by ale byla použitelná i jako čelovka na běh. Předpokládám, že doba pokročila a dnes by to s nějakou výkonnou LED mohlo být postatně menší a lehčí. Ale bohužel mám jenom mlhavou představu, jak „výkonné“ světlo si mám vybrat, protože u té sigmy je udána svítivost 20 luxů a dnes se všude uvádí lumeny a letmé studium jednotek osvětlení přineslo akorát zjištění, vzájemná konverze není tak jednoduchá záležitost. Podle tohoto obr (http://www.ledmania.cz/…chna1280.jpg) to vypadá, že by mi mohlo stačit nějakých 200 lm. Může to někdo potvrdit? Máte nějaký tip na konkrétní světlo? Výdrž tak 3h stačí. Preferuji světlo „renomované“ firmy s nákupem v čechách.

      Díky za případné rady :-)

      0 0
      • mr.antik  

        bez ohledu na cenu:

        http://www.ledshop.cz/…i~z6529.html

        S ohledem na cenu:

        http://www.ledshop.cz/…1~z3177.html

        Plus v dražších variantách je tam spousta dalších možností který budou možná v lepším provedení ale svítit víc určitě ne. Vždy to bude na spec. akumálotry a je potřeba pořídit i nabíječku na ně (někdy už je to v balíčku).

        Osobně tyhle silné světla na běh nosim radši na opasku než na hlavě.

        0 0
        • black.horse  

          ad běh se světlem, tak za mě teda cvítilnu na hlavu, svítí kam koukáš, což je na trailech fajn a pokud má externí akku, tak delší kabel a šup s tím do ledvinky či běžeckého batůžku. Táhám takhle někdy i Lupine Wilma s externím aku a pohodička, v terénu mohu běžet stejně jak ve dne :-D

          0 0
          • mr.antik  

            já mám tu svítilnu s difuzerem takže svítí 180stupňů, terén je o trošku víc plastičtější… Ale mít hlavu bez ničeho je luxus.

            Sice je to plýtvání výkonem, ale v dnešní době…

            0 0
            • black.horse  

              Plýtvání neplýtvání, podstatné je to, že Ti to tak vyhovuje a že Ti to umožňuje sportovat i ve tmě… já mám na hlavě prakticky vždycky kšiltovku a brejle u běhu a na kole zase helmu a brejle, takže to, že mi tam přibyde závaží v podobě světélka je snesitelné :-)

              0 0
              • HonzaRez  

                Takže kšiltovka přirostlá k hlavě… Rozšířená diagnóza…

                0 0
    • saintjv  

      Ty voe:))) Na to nemam kule to cist cely:)…

      Borci hledam nejlepsi kombo rodla+helma. Cenovka za oboji do 2–3k. Nebranim se cine. Byli by jste tak hodni a nejaky typ pro inspiraci sem hodili? Muj solarstorm se bohuzel poroucel do vecnych lovist.

      Moc diky

      0 0
      • mr.garisson  

        Jestli máš celý ancábl k solaru, tak kup nový z číny. Samotné světlo bez aku a nabíječky a všech těch serepetiček vyjde na několik stokorun. Navíc tam jsou diody U2, které jsou oproti T6 o něco úspornější. Potom něco na přilbu, doplnil bych to nějakou lehkou čelovkou.

        0 0
        • Smazaný účet  

          to už bych raději na tu helmu koupil convoy, když už lowcost.

          0 0
          • mr.garisson  

            Tak to je v celku jedno. Jde o přisvícení do zatáčky a tam nepotřebuješ super dělo, to máš na řídítkách.

            0 0
            • Smazaný účet  

              v porovnáni s tou čelovkou je všechno super dělo, navíc na helmě líp drží světlo než čelovka..

              0 0
    • mr.garisson  

      No záleží, jaké máš možnosti uchycení. Na tu svítilnu existuje nějaký spešl klip na přilbu?

      Edit: Blbě zařazeno.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak čelovka na cyklopřilbu je dost na pytel.. držáky existují, já mám tento, v čr drahé v číně za dolar..

        0 0
        • mr.garisson  

          hm… A kerou svítilnu z ali do toho strčit, aby to bylo co k čemu k hlavnímu světlometu na řídítkách? Tyhle nemám vůbec vyzkoušené.

          0 0
          • Smazaný účet  

            já z ali nemám žádnou, ale pokud se ještě jednou na ten odkaz podíváš, snad ti dojde, jaký typ světel se tam dává…

            0 0
            • mr.garisson  

              Chápu, jaký typ světel se tam dává. ;) Spíš jestli máš zkušenosti s nějakým konkrétním modelem, který je vhodný do komba se solarstormem.

              0 0
    • jah  

      Taky bych se přidal s prosbou o radu. Východiska: dojíždění do práce (20+20km), silniční kolo, neosvětlená, ale kvalitní rovná silnice. Trvám na kompaktní velikosti a dobíjení aku přímo ve svítilně (nejlépe USB). Na to by asi stačila i nějaká „bludička“ do 100 lm, jenže já bych (nemaje dosud slušnější „baterku“) rád něco, co pěkně svítí i na použití mimo cyklistiku.

      Zajímalo by mě, co si myslíte o PRO-T Plus, jasně, že 1000 lm je nesmysl, ale kdyby tou jejich ledkou CREE XM-6 mysleli XML-T6, tak by to při těch 6W mohlo i kolem 500 lm dát, ne? Další možnost je FORCE PEN 200LM, tady už jsou ty lumeny uvěřitelnější, ale přece jen bych se radši pohyboval v hodnotách (laboratorních) nad 400 lm. No, a pak je tu ultimativní řešení v podobě" Fenix UC30":http://www.kronium.cz/…od_1064.html, u toho si nejsem jistej, jestli je to na kolo vhodný (a taky ta cena, žejo). Dík moc za vaše názory.

      0 0
      • MnemonicJ  

        tak za mě určitě Fenix, když ho na kole zapneš, tak bude svítit (když ho samozřejmě nezapomeneš nabít:))

        0 0
    • mr.garisson  

      Já bych do těch Force a Pro-T nechodil. Měl jsem 5W světlo od Pro-T a byla to děsná bludička. Navíc jsem jednou po cestě zmoknul a světlo přestalo svítit. Pak už jen dodám, že při jízdě v terénu problikávalo. Vyplatí se pustit žilou a koupit něco kvalitního. Takže ten Fenix bude z těch tří nejlepší volba.

      0 0
      • jah  

        Bál jsem se, že to řeknete. To budou doma koukat, baterka za 17 stovek.....

        0 0
        • podvlada  

          Ono až uvidí, že svítí trochu jinak, než bludička od pumpy za 49,–, tak pochopí ;)

          0 0
        • MnemonicJ  

          neboj se toho, všichni si í nakonec budou chtít půjčit a zasvítit si s ní, protože světlo podobnýho kalibru nikdy neměli v ruce :) Já jsme to tu psal už několikrát, že na rozdíl od dost lidí tady mám s levnýma světlama neblahý zkušenosti, umřely mi všechny, jen některým to déle trvalo :) Ale nejsme sám, taky tu někdo uváděl, že má doma krabici světel z číny. Problémy typu přejedu nerovnost a světlo se přepne do jinýho režimu, nebo vypne a pdobně jsme měl neustále. Po koupi Fenixe je vše v pohodě, dá se spolehnout že cvakneš a svítí :) Stál asi 2400, takže jsi na tom pořád o fous líp :D

          0 0
          • obda  

            I z číny jsou kvalitní světla, tak třeba zrovna ta XinTD C8 Po stránce zpracování a funkce nemám opravdu co vytknout.

            0 0
            • nooski  

              On ten Fenix je taky z Číny, záleží jak kontrolují kvalitu.

              0 0
            • Esi  

              tak za ty prachy bych si raději přidal 3 kila a koupil tohle a měl to 2 roky v záruce, ta svítivost v číně je naprosto vycucaná z prstu, za chvíli jim ty baterky budou svítit víc než přistávající boing :-)

              0 0
              • AV  

                Hmmm, a jak široký prostor před kolem osvětlí?

                0 0
              • oddie  

                Nesmyslně velké, nesmyslně těžké, nesmyslně drahé.

                0 0
                • pepek  

                  . . . . . a pětimódové

                  0 0
                • Esi  

                  Taky to byla reakce na skoro to samé z číny za 30 dolarů. když světlo na bika tak světlo zvlášť a baterie zvlášť je to sice taky těžké ale alespoň to svítí.

                  0 0
                  • oddie  

                    Já na kolo naopak používám ta kompaktní světla, kdysi 501B, pak UF2100 a teď Convoy S5. I když na noční orienťák jsem na řídítka dával dvě a na helmu bodovou čelovku.

                    0 0
                • jIrI___  

                  A navíc ta C8 svítí strašně bodově.

                  0 0
                • obda  

                  V te dobe (4 roky zpatky) jsem za stejne penize nic lepsiho nenasel. A oddeleny akumulator a svetlo rozhodne nechci.

                  0 0
              • obda  

                Cha cha, tam si nemuzes vybrat ani bin/teplotu svetla, ani mody. A podle fotek je i horsi zpracovani. A ohledne svitivosti – je to proste XM-L2, daneho binu + vim, jaky je tam driver. Lumeny ve specifikaci zasadne nectu ;)

                0 0
        • Atilla  

          Zase je v tom i baterka a nabíječka. Abych řekl pravdu, tak nesypat teď do oceláka rovnou si jí koupím. Stařičká LD15 funguje už léta a všichni čumí když rozsvítím baterčičku o něco větší než tužkovka a ona fakt svítí 115lm ANSi a tohle bude jiné dělo:)

          0 0
    • HonzaG  

      No ty krááávo, 1600lm z XPG… technika pokročila… a ta cena!! :)))

      http://expressbike.cz/…-prilbu.html

      0 0
    • saintjv  

      Takze jsem se donutil to tu prolezt. A par dotazu.

      Muj stary solarstorm asi 2–3 roky stary – pouze koupit akupack – pripadne koupit z ciny treba tohle

      A pokud clovek chce jezdit malicko v lese pridat jeste na hlavu neco takovyhodle?

      Nebo rovnou vzit cislo 1 dvakrat.

      Chapu to alespon trochu spravne?

      0 0
      • oddie  

        Moc ne. U těch levných zázraků nebude nic moc akupack, spíš bych kupoval akupack z ověřených zdrojů či dokonce pouzdro a aku zvlášť – záleží na dalším používání. A místo 501 na helmu chytit stahovačkami odpovídající čelovku s aku vzadu – ideálně s pouzdrem pro 2 aku.

        0 0
        • ememem1  

          super akupack su vyhodene peniaze. najlepsie kupit za dalsich 10 usd dalsi z ciny a nosit vo vacku zo sebou, mas to pozichrovane na niekolkohodinovy vyjazd a za tri roky to cele hodis do kosa. kupit akupack v cene celho solarstormu je blbost.

          ale je to vec pristupu, nech si kazdy robi co chce.

          0 0
          • Smazaný účet  

            blbost co píšeš ty. 2 pochybný akupacky nemusí být kapacitou (reálnou) ani jeden pořádnej. Ale každýho věc :D

            0 0
            • ememem1  

              no vidis, ja som to urobil ako pisem a vsetko funguje. totizto ono neni pochybny len ten akupack ale vsetko co z ciny kupis takze a neni nad to, doniest za 20usd nieco z ciny a k tomu dokupit super mega akupack za dvojansobok a potom sa len modlit, aby ten prvotny bazmeg vydrzal aspon sezonu.

              ale jak hovorim kazdeho vec.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Když už to světlo odejde, tak snad není problém koupit jiné, zdroj ti zůstane. Nebo koupit rovnou něco pořádnýho a nemusíš se obracet v boha, ale každýho věc :DDD

                0 0
          • jIrI___  

            Taky bych to tak viděl.

            0 0
      • HonzaG  

        Já jsem dal na helmu Yindinga + pouzdro na 2 aku od Fenixe s přeletovaným konektorem. Akorát ještě vymyslet lepší uchycení…

        Na řidítka by se mi líbilo něco hodně „flood“ + dálkový, ideálně s přepínačem u gripu, ale nic, co by se mi líbilo hodně, jsem ještě nenašel:) Nevíte někdo?

        0 0
      • saintjv  

        Hele urcite bych chtel zkusit tu cinu. Za ty penize fakt kdyz me to nasere tak to hodim do kose a jedu dal.

        Takze s ohledem na to jaky kombo by jste mi teda doporucili? A jeste k celovce, je lepsi takovy to uchyceni na hlavu, nebo na helmu? a jeste neni ta poloha celovky na lezato trosku divna? nevadi to ze to svetlo neni uprostred?

        0 0
        • HonzaG  

          Mi přijde lepší na helmu, protože pod kšilt se mi dobře nevejde… Jak myslíš „na ležato“?

          0 0
          • HonzaG  

            Takhle nějak to mám já – s baterkama myslím 220g, takže najdeš kompaktní svítilnu na jednu Liionku, která bude o dost lehčí, ale zase nepůjde moc štelovat naklopení…

            0 0
            • Sidewinder  

              Yinding na helmu je fajn, taky ho tam mam a tim jak je lehounky a maly, tak tam klidne vydrzi i celou sezonu. Svetelny kuzel ma docela siroky, sirsi nezli treba SolarStorm – ale do terenu je to ideal. Jinak battery-pack je lepsi dat do kapsy batohu. Prudluzka kabelu stoji par korun. Vozit to na hlave je pitomost..

              0 0
          • saintjv  

            To vypada super na tu helmu, muzes prosim hodit link na tohle?

            0 0
            • Atilla  

              A proč to dávat na helmu? Baterky připnu na popruh batohu. IMHO zbytečnost přidávat půl kila na hlavu. Ale proti gustu…

              0 0
              • jonti  

                +1. yiinding na helmu a baterii do batohu.

                0 0
                • treatt  

                  Já právě doufám, že půjde bez problémů házet akupack s delším kabelem od Lucifera (až bude) do kapsy dresu, už takhle je celkem zátěž ne krk zalomená hlava s helmou, ještě přidávat akupack..

                  0 0
                  • Greyhound  

                    jasne, akupack od lucifera do batohu nebo kapsy. a kdyz se prodluzovaci kabel zapomene jako se mi stalo v sobotu tak se da akupack pridelat na helmu a taky v pohode dojet.

                    0 0
              • HonzaG  

                Mně třeba vadila čelovka (Armytec Wizard), když byla celá na helmě vepředu – bolelo mě za krkem. Ale jak jsem zkoušel ten akupack vzadu, tak se to pěkně vyvážilo… a je to asi 170g:) Samozřejmě není problém dát prodlužku a do batohu, možná to taky zkusím, ale někdo třeba nevozí batoh:)

                0 0
                • Atilla  

                  yinding váži asi 60g ten na helmě nepoznám, hlavně ho mám uchycený uprostřed helmy na nizoučkém držáku.

                  0 0
                  • HonzaG  

                    tak já to s tím batohem asi zkusím, ale už se vidím, že pokaždý, co tam polezu, se zamotám do toho kabelu:)

                    0 0
                  • HonzaG  

                    můžeš prosím specifikovat ten držák?

                    0 0
                    • Atilla  

                      No, mám bell super a na ní je držák gopro. Vzal jsem kus starého Alu chladiče z pc a něj přidělal yinding a celé to přichytil na držák gopra.Žebra chaldiče tam docela pasovali, tak jen dírku a stáhnout šroubem. Jde to i naklánět.

                      0 0
                      • HonzaG  

                        Aha, gopro držák jsem viděl, ale obávám se, že nemám na helmě žádnou dost velkou plošku na přilepení…

                        0 0
            • HonzaG  

              Tak zrovna tohle je Lupine… jestli řešíš cenu. Ale Yinding a podobné klony vypadají na helmě skoro stejně…

              0 0
          • vpa007  

            Já nevím… jako světlo na helmě je super, kam se podíváš, tam vidáš.. blbý je, že bych měl strach, že to někde urvu, páč často si helmou „zvedám“ různý haluze a podobný pitomosti… ale jasný, že na cestu po cyklostezce je to cajk…

            Mě špíš zaujala ta jakožeMaglajtka… fajn je, že se hodí na řídítka a když není na kole, tak se dá použít absolutně kdekoliv kdykoliv na jíný věci… máte s tím někdo nějaký (nejen pozitivní) zkušenosti?

            0 0
            • Atilla  

              Pár km jsem se světlem na helmě v terénu najezdil a spíš je problém s mlhou/prachem, než s větvema.

              0 0
            • oddie  

              Jo, tohle je hodně staré světlo, běžně se prodává za třetinu, před 5 lety jsem to používal, dnes už jsou lehčí, menší, lepší.

              0 0
              • vpa007  

                jo, teď sem ho našel tady za $18.99.. má to smysl koupit… respektive, co je teda menší a lehčí.. díky

                0 0
                • oddie  

                  Najdeš ho i za 7, ale ani tak nemá.

                  Najeď si na fasttech.com – tam si najdi Convoy S5, vyber si barvu světla (osobně mám rád neutral white) a za cca 16 usd máš světlo nesrovnatelně lep­ší.

                  0 0
                  • vpa007  

                    máš recht, teď jsem našel za 9 a asi by to šlo i níž.. na Convoy S5 mrknu, 16 doláčů je vpoho ;-)

                    0 0
        • saintjv  

          co vy na tuhle variantu?

          0 0
    • goofy  

      Nemáte čistě náhodou někdo zkušenosti, jestli jde čelovka Led Lenser H.2 nějak vozit s helmou?

      0 0
    • HonzaG  

      Co říkáte na tuhle – potkávací/dálkový… na řidítka? Yinding na helmu.

      http://www.led-expert.cz/…vaci-dalkove

      0 0
      • saintjv  

        ze to je 2× drazsi nez co jsem bral ja a bude to stejny ?:)

        0 0
        • 01carbon  

          asi by to chtelo zopakovat si násobilku 36,76* 24 (cca kurz usd/czk) je kolik?

          0 0
        • HonzaG  

          No proč myslíš, že stejný? Yinding má 2 led se stejnýma optikama. Tohle má na každé led jinou parabolu (dálkové/potkávací) a možnost svítit jednou, druhou nebo oběma…

          Myslím pro použití, co jsem popsal – netvrdím, že je lepší/horší než Yinding obecně.

          0 0
      • jIrI___  

        Mám tohle světlo, co konkrétně chceš vědět?

        0 0
        • HonzaG  

          Super. No jak je na tom se zpracováním, voděodolností a odvodem tepla z led. Pak tvar kužele a jestli jsou hodně vidět (případně ruší) ty nažloutlé kruhy (viděl jsem na fotkách), co hází ta parabola. Nevím, jestli máš i Yinding (cool white), pokud jo, je to stejný/srovnatelný odstín? Díky.

          0 0
          • jIrI___  

            Ve zpracování nevidím problém, drží a svítí. Voděodolnost neposoudím, protože v dešti nebo mokru nejezdím. Stejně tak nedokážu posoudit odvod tepla. Když má člověk zapnutý reflektor s širokým kuželem, tak žádné kruhy vidět nejdou. Na „dálkovém“ už na rovné silnici trochu vidět jdou, ale není to nic co by mě rušilo. Jediné, co mi vadí, je to, že vždy svítí buď jeden nebo druhý (příp. oba) reflektory na max a není tam takový mód, aby svítily oba současně třeba na 50%. Kdyby jsi měl cestu do Ostravy, klidně ti ho na pár dní půjčím na otestování, protože moje biková sezóna se už chýlí ke konci :). Yiding nemám, ten už je mimo moji finanční hranici, kterou jsem ochotný za světlo akceptovat.

            0 0
            • HonzaG  

              Ty módy bych taky uvítal – pak je ještě možnost tohle

              http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna

              Jinak díky za nabídku, do Ostravy předpokládám cestu mít nebudu, ale každopádně díky…

              0 0
              • Smazaný účet  

                A Solarstorm X2 tě neláká? Za 20USD z číny je to dobrá svítilna.

                0 0
                • HonzaG  

                  No mně se

                  1. krutě nelíbí designem:))
                  2. jsem chtěl něco flood/dálkový, abych na stezce nebo silnici nepálil těm lidem do očí a nemusel to řešit sklápěním (což dělam sice doteď, ale…). Mi je vždycky líto těch lidí, co tam běží nebo jedou bez světel, kouknou do něčeho typu X krát XML a pak půl hodiny nevidí. Kolem Hostivaře nebo na Modřanské by mohlo dojít i na utopení a to nechci mít na krku:)))
                  0 0
                  • Atilla  

                    sklápět budeš ,muset tak i tak, nebo jezdi v lese a nemusíš to řešit

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Pálení do očí tohle světlo neřeší. Kužel pořád není nijak korigovaný, při „potkávácím“ světle svítí nahoru ještě ve větším úhlu než při „dálkovém“.

                    0 0
                    • HonzaG  

                      To je fakt… mě napadlo, jestli by nebyl lepší sklápěcí kšilt – nesklápět světlo (a pokaždé si ho tím rozhodit), ale ten kšilt na něm. Ale předpokládám, že to už někoho napadlo:)

                      0 0
              • Atilla  

                Taky vozím SS X2 na rodlách a yinding na helmě, kombinace dostačující:)

                0 0
      • podvlada  

        Spíš bych se podíval po podobném světle, kterému ale vždy svítí obě diody zároveň a jen volíš intenzitu.

        Ono celkově reflektor bude vždy dělat slabé halo a přepálený střed, nebo bude příliš široký bez středu. Myslím, že jedno nebo druhé samo o sobě nebude nic extra, proto bych volil kombinaci.

        U té co jsi poslal svítí buď jedno naplno, druhé naplno, nebo obě naplno. Píšeš o yindingu na helmě, ten ti sám nestačí? S ním na helmě by to světlo co jsi poslal mohlo stačit, jako jediné bych ho ale určitě nebral…

        0 0
        • HonzaG  

          Samotný Yinding na helmě mi docela stačil i na low. Ale k tomu mi přišla super flood čelovka na řidítkách (Armytec Wizard) a ještě lepší i s občasným zapnutím dálkového na řidítkách (starší P7 do dálky). Takhle jsem to testoval prostě s tím, co doma bylo:)

          Ta dvě světla na řidítkách bych rád nahradil jedním s možností svítit jen širokým kuželem (na cyklostezku, silnice), případně širokým i dálkovým v terénu. Čelovku můžu a nemusím mít na stezce/silnici zapnutou – když jede něco proti, dá se snadno koukat stranou a neoslňovat. Možná by mi ale stačilo jenom flood světlo na řidítkách, co osvětluje prostor hned před kolem. Jenom s Yindingem jsem se necítil tak jistě, ten kužel je takový střední už užší, ale na helmu mi to přišlo úplně super…

          0 0
        • HonzaG  

          Navíc bych chtěl mít dvě zaplá světla, kdyby jedno třeba vysadilo…

          0 0
          • podvlada  

            Když to bereš takhle, a máš to ozkoušený něčím podobným, tak ok. :) Ale určitě se dají najít levnější.

            0 0
      • marapara  

        Měl jsem možnost zkusit a není to moc dobré. Zlatý SS X2

        0 0
        • HonzaG  

          a v čem byl problém?

          0 0
          • marapara  

            Nelíbí se mi, že svítí vždy jedna dioda nebo v jednom obě diody najednou a nelze regulovat jejich výkon. Prostě svítí pokaždé naplno. Potkávací svítí tak, že svítí tak hodně rozptýleně, že ti osvítí pomalu štítek na přilbě, když se nahneš nad řídítka, přitom nevidíš moc daleko před sebe. V podstatě svítí asi tak, jako silnější haló kolem bodového kuželu světla. Dálkové svítí v podstatě jako UF-501B, ale chybí možnost ztlumit nejsilnější režim.

            Na SS se mi líbí to, že svítí víc rozptýleně a svítí obě diody ve třech režimech výkonu. Přitom stačí střední mód a svítí tak, že vidíš fakt dobře a i relativně daleko. Zlatý SolarStorm.

            0 0
            • HonzaG  

              Aha, tak to je taky nahouby potkávací mód. Já už včera ten UniqueFire / NiteNumen zavrhnul a začal uvažovat o Luciferovi, když to tu tak chválí:))

              0 0
              • MnemonicJ  

                jo Lucifera vidím jako svoje příští světlo… Ještě bych si ho rád vyzkušel, ale myslím že do něj půjdu.

                0 0
              • marapara  

                Jo, je to naprd. Sice jedeš, připadáš si jako ve městě, když je všechno do takové šířky kolem tebe osvícené, ale praktické to moc není. A hlavně chybí možnost regulace, diody stále svítí naplno.

                0 0
                • jIrI___  

                  Mi se líbí, že to na ten potkávací mód osvítí v podstatě celou šířku běžné okresky.

                  0 0
                  • marapara  

                    To sice ano, ale nesvítí moc daleko. Na rychlejší jízdu to není moc použitelné. A chybí možnost ztlumit.

                    0 0
    • Auditor  

      Lehce offtipic: nove svetlo do Cateye – Volt 6000

      0 0
      • Esi  

        6000lm to je peklo to když bude ležet v trávě láhev s trochou vody tak zapálíš les :)

        0 0
      • yaris1  

        za 800 doláčů, hmmm

        0 0
      • cekanka  

        Ten větráček je boží :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Klimatizace a světlo v jedno :D

          0 0
          • Esi  

            tak tak v zimě budeš jezdit se zapnutým světlem i ve dne a stačí ti letní dres :)

            0 0
        • jIrI___  

          V ledkových světlech do aut se větráčky taky používají, čekal jsem kdy se to objeví i u světel na bika. A bylo to rychlejší než jsem čekal :))

          0 0
    • yaris1  

      Dneska jsem vzal totok:

      http://www.ebay.com/…171802376483?…

      Tak jsem zvědavý jaké to bude. Pak dám vědět.

      0 0
      • Smazaný účet  

        A máš redukci?

        0 0
        • yaris1  

          Nemám, ale použiji krokodýlky :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nebo objednej z číny redukci za 1 USD, já taky omylem objednal US nabíječku (na fotce byla klasická EU, tak jsem předpokládal že číňan pochopí že v ČR jsou EU zásuvky), po druhé jsem mu to i napsal a stejně přišla US. Tak jsem nakonec objednal redukci a je klid.

            0 0
            • yaris1  

              Jj už jsem mu napsal ať pošle EU nabíječku, tak uvidíme. Každopádně díky!

              0 0
            • pepek  

              Radši budeš čekat 3 týdny na redukci, než si za dvacku koupit vidlici tady?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak v tej době mi to bylo fuk, používal jsem ho jen do práce (cca 40min), takže mi 14 dní vydrželo a pak jsem svítil bludičkou.

                0 0
        • jIrI___  

          Zatím mi u všech nabíječek Číňan přibalil odpovídající redukci i když v popisu nebyla napsaná.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Njn občas se to nepovede, teď řeším reklamaci že mi číňan poslal kraťasy o vel. číslo menší než jsem chtěl (36–38). Dvoje za 60 USD, nabízel mi 10USD nebo 15USD kupon. To jsem odmítl, tam i napsal ať mu je pošlu ale že poštu platit nebude. Pošta by mě vyšla tak na 15USD on že zaplatí jen 10USD i když je chyba na jeho straně. No prostě opruz, uvidím co na to řekne ali.

            0 0
            • yaris1  

              Už mi napsal, že pošle EU changer, tak uvidíme.

              A ty kraťasy budeš muset asi někde udat sám na bazaru.:-(

              0 0
            • Ciba04t  

              Tohle jsem taky resil. Objednal jsem dres pro sestiletou dcerku a vesla se do nej manzelka. Nejdriv nabizel ze vrati 10USD to jsem odmitl. Pak uz se neozval, tak jsem napsal na Ebay a druhej den jsem mel plnou refundaci 35USD Dres mi zustal, tak do nej mala casem doroste

              0 0
    • vili  

      Zdravím ve spolek, světla nemám vůbec naštudovaný a protože se to co chvíli mění, starší vlákna už mi nepřijdou příliš aktuální a většina odkazů už ani nefachá.

      Mohl by mi prosím někdo nahodit nějakou spolehlivou a vyzkoušenou lucerničku do ruky? Podmínkou je český eshop. Použití bude na služebních cestách při prohlídkách elektráren (špína, prach, tma, vzduchový kanály, potrubí i zevnitř,…). Nevím kolik bude budget, takže zatím sonduju spíše levnější čínský verze. Pokud firma dovolí, koukal bych pak spíše na nějakého fénixe (tam taky moc nevím který z modelů zvolit). Kupovat se bude cca 6 ks světel a dvě sady nabíječek (předpokládám použití 18650)

      Moc díky za pomoc.

      0 0
      • Sidewinder  

        Mel jsem v rukou dost modelu od Fenixe a doma jsem nakonec nechal model UC30.

        http://www.kronium.cz/…od_1064.html?…

        Vykon skoro 1000lm v praxi daleko prevysuje potreby, rozmery jsou tak akorat do kapsy, chytra elektronika hospodari s energii, zpracovani je bezchybne a navic proti ostatnim ma moznost nabijeni z USB, takze nepotrebujes v podstate ani nabijecku.

        Za tu spolehlivost si sice priplatis, ale IMHO to stoji zato.

        0 0
        • vpa007  

          Sidewinder: tyjo, super tip… už nějakej pátek koukám po univerzální baterce na kolo / do auta / na turistiku / do chaty… a tohle je asi ono.. navíc to nabíjení z MikroUSB je super, v dnešní době si člověk vystačí s nabíječkou na mobil, USB slot už bývá i v autech (nebo USB nabíječka do zapalování), takže nou problém :-)

          vili: pokud to potřebuješ do práce, tak bych do číňana vůbec nešel… podpora nijaká, kvalita loterijní… taky sme teď borcům na kontrolu výrobků kupovali něco jako toho Fénixe…

          0 0
        • MnemonicJ  

          myslím že toto je nejlepší volba a ušetří za další příslušenství. V kanclu píchne baterku do USB a nabíjí… Nic jiného bych neřešil a šel do toho, cena mi taky ještě nepřijde vyloženě vysoká.

          0 0
        • vili  

          To vypada super! Diky za tip. A měl by jeste někdo tip na nějakou tu levnější variantu?

          0 0
        • jah  

          Zdravim. Mám drobný problém. Koupil jsem Fenix UC30 před 2 měsíci, svítí pěkně, ale pokles kapacity aku mě zaskočil. V návodu je výdrž 3h při 400lm, což ze začátku odpovídalo, ale teď začne blikat abych dobil tak po 30–40 minutách. Může to být normální? Netušíte, jak Kronium přistupuje k reklamacím? Dík moc.

          0 0
    • TheIF  

      Na Ledshopu mají zajimé čelovky SkilŠunt. Za ty prachy + přímo nakup v ČR = s 2 roční zárukou.

      LED čelovka Skilhunt H01

      820 lm ANSI – 989,00 Kč k tomu baterky s nabíječkou z DX a za celkem 1500kč určitě paradně svítící světlyko… Mám už Zebřičku H600F MKII, takže Já kupovat nebudu.

      při pohledu na cenovku nutno říci, že zároveň o čelovku s nejlepším poměrem výkonu k ceně. Skilhunt H01 výborně poslouží jak profesionálům, tak též různým outdoorovým nadšencům. Pokud se nenecháte odradit v ČR méně známou značkou, dostanete skutečně kvalitní a odolnou čelovku, která umí poskytnout dostatek světla i pro náročné aktivity a navíc za velmi příjemnou cenu v porovnání s konkurenčními značkami.

      držák na řidítka maj za 89kč Univerzální gumový držák svítilny – rovnoběžný

      0 0
    • jecnak  

      Mam uz 3 roky XT40 ve dvou kusech a nemuzu si stezovat. Jen do opravdovyho svinciku a blata to chce mit akupack v silikonovem pouzdre. Prezilo to i pamatnou Jihlavskou 24hours, v zime a na podzim dojizdeni do prace, vecerni vyjizdky atd. Stale vse v pohode, akupacky v dobre kondici.

      0 0
    • mfilip  

      http://www.aliexpress.com/…4372499.html

      Pokud otázky, rád zodpovím. Chystám se baterie zabudovat nějak do rámu nebo sedlovky, jen to musím vymyslet:-)

      0 0
      • marapara  

        To je teda pořádné dělo :D

        0 0
      • saintjv  

        Uz ho mas doma?

        Svitivost – v porovnani solarstorm/yinding?

        Vydrz – na maximalni palbu jak dlouho?

        pokud mas uz nejak otestovano.

        Celkove zpracovani?

        0 0
        • podvlada  

          Ještě by se hodilo vědět tvar kužele světla, resp. jak moc velkej a jak moc intenzivní střed oproti halu/floodu

          0 0
      • Smazaný účet  

        No vypadá parádně, nemít teď dva rok staré Solarstormy jdu do něj.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Svetylko hezke…bude potreba vyresit chlazeni. Navic na krmeni peti diod to bude chtit udelat nejaky akupack typu 12s2p nebo neco podobneho, pokud s tim chces sajnit delsi dobu na max.....taky poctive kable…cinanum bych neveril…

        0 0
      • Becker75  

        Otřesná předpotopní obluda s 5 čipama, která nesvítí víc než kvalitně udělaná 2 čipovka. A s těma hodnotama kapacity u aku to je jako vždy od číňana oblož, ani ten s 6ti článkama zaručeně nemá víc než 4000 mah a rozměrově+váhou jako když pověsíš na rám cihlu :-D

        0 0
    • saintjv  

      Cuz tak mam ted moznost otestovat toto:

      http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna

      Doma mam klasicky solarstorm2 http://www.led-expert.cz/…yklosvitilna .

      Tohle BT je cca o 500 drazsi. Lepsi zpracovani, lepsi akupack, drzak na helmu, prodluzovaci kabel.

      Zasadni rozdil mezi solarstormem je v kuzelu svetla. Je o dost sirsi. Svetlo o malinko tonu zlutejsi(solarstorm bile svetlo). Jinak co se svitivosti tyce na nejvyssi stupen prislo mi to dost podobny. ALe jak rikam SS je o dost bodovitejsi. Asi bych rekl ze bude mozna lepsi SS na helmu a BTcko na rodla. Za par dnu dojde yinding tak jsem zvedavej jak levna cina obstoji s SS a BT.

      0 0
    • OnPa  

      Rozmohl se nám tu takový nešvar – teda aspoň v Brně

      Poslední rok cestou po brněnských cyklostezkách si všímám silného vzestupu předních cykloblikačů. Všímám si to ho zejména teď, kdy je šero dříve. Díky ceně nových LED vzrůstá počet debilů, kteří si dají na řídítka bílou 5W LED a zapnou blikání vhodné tak akorát na diskotéku nebo pro vyvolání padoucnice, čili epileptického záchvatu. Proboha, proč to dělají ? V samotném blikajicím světle je prd vidět, takže cestu to moc neosvětlí, akorát nasere protijedoucí To, že si dá někdo 3W červenou blikačku dozadu tak nějak pochopím – tento člověk se dá buď předjet nebo nechat ujet – i když věřím, že při stání na červenou pěkně vytočí řidiče stojící za ním, ale s megablikajícím bílým předním světlem se toho moc dělat nedá – vlastně ano. Osobně používám bílé čelní světlo na nejnižší z 5 výkonových stupňů – když proti mě, zejména v lesnatém tunelu kolem Svratky za Pisárkami, jede cyklobuzna s blikajícím oslnujícím megasvětlem, zapnu si plný výkon a experta oslním taky, aby viděl, jaký to je. Od trvalého světla se dá zrakem snáze odvrátit než od blikajícího. To strhává neustále pohled. Bohužel.

      Takže milí kolegové cyklisté – používejte prosím opravdu nezbytný výkon pro přední osvětlení ve městě (to není les, kde si jezdíte sjezdy za úplné tmy, město má nějaké světelné pozadí) a hlavně vpředu neblikejte. Pokud je to světýlko v podobě “žabky” nebo jiného tvaru s jednou obyčejnou malou LED, není problém. Ale už i blikající 1W dioda dobře namířená vpřed je opravdu oslňující nasírací vopruz.

      Díky.

      Ondra

      0 0
      • gerrard  

        To jim musis hned zatepla hezky rict, ze jim to hnusne sviti.

        0 0
      •  

        děkujeme, už o tvém shopu víme:-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Taky ráno za Olympií nechápu, jak někdo může jet za úplné tmy s blikajícím silným světlem vepředu…

        0 0
        • gerrard  

          Blbe je, ze je to ted mozna kazdy druhy. Tak si pokazde rikam jestli to znamena, ze kazdy druhy je debil :).

          0 0
      • Jades  

        Tak není to spíš špatně nasměrovaným světlem, než tím, jakej má příkon a jestli bliká? A s tou zadní 3W taky nevím – už 0,5W dokáže vypálit bulvy a je vidět snad na kilák, ty 3W si neumím představit…

        0 0
        • James.Sniper  

          Asi žiješ někde, kde ti lišky dávají dobrou noc. Jinak si nedovedu představit, že ti 0,5W blikačka vypaluje oči a je vidět na kilák daleko.

          Problémem je, že ve městě, kde každé páté auto oslňuje a ze všech stran na tebe něco svítí, tak ta 0,5W blikačka (např. Smart 317R) je rozumné minimum. A když někoho takového potkáš mimo civilizaci, tak ho můžeš předjet/nechat ujet. Není nic lepšího, když jedu v noci autem a u cyklisty, který jede 20m přede mnou, hledám, kde má blikačku a jestli ta blikačka není náhodou jen odrazka…

          0 0
      • HonzaRez  

        „nezbytný výkon pro přední osvětlení ve městě“

        Není nebezpečnějšího prostředí než městské ulice s mžourajícími lampami, které vytvářejí nekonečné množství stínů, ve kterých se motají pablbové v tmavém oděvu, a řady zaparkovaných aut, z nichž jakékoliv může najednou začít vycouvávat bez světla zpátečky…

        V takové situaci není žádné osvětlení dost bezpečné, proto nabádám všechny, aby ve městě zářili naplno, to jim může zachránit život nebo zdraví. A na plky líného motáka z cyklostezek nedejte…

        0 0
        • OnPa  

          blikavých 10W na tebe a přesně do očí !!!

          0 0
        • Yann  

          Sviceni je v pohode.

          Problem je v tom blikani na plny vykon. Strobo je z toho uplne „nejepsi“.

          0 0
      • nooski  

        Blikajících předních světel naštěstí večer tolik nepotkávám, ale stealth jezdců (běžců, chodců aj.) potkávám plno. Dalším nešvarem je používání červeného světla vepředu, což je úplně na palici.

        0 0
        • Jades  
          • stealth jezdců (běžců, chodců aj.) potkávám plno*

          Tak z těchhle kikotů mám podstatně větší průvan, než z blikačů – ti jsou jen nepříjemní. Stínaři (nejlíp v tmavejch hadrech, bez jediné odrazky nebo reflexu, natož osvětlení), co se vynoří ze tmy dva kroky od tebe, ti už jsou nebezpeční – nejen pro sebe, ale bohužel i pro ostatní. Je mi záhadou, jak málo si někteří jedinci váží (nejen) svého zdraví a života…

          0 0
          • 01carbon  

            Postarší paní a okolo ní motající se pes je taky dobá poukázka do pekla, neb je mezi nimi většinou vodítko, které ovšem není vidět.

            0 0
    • vili  

      Ahoj, máte někdo tip na spolehlivý držák pro světlo kruhového průřezu cca 30 mm, který umožňuje jeho nalepení na pracovní přilbu? Otáčení netřeba, čím jednodušší, tím lepší. Díky

      0 0
    • vili  

      prosím o radu: mám problém vybrat z těchto tří odlišných svítilen, moc tomu nerozumím a třeba přehlížím nějakou zásadní nevýhodu. Co byste brali vy? Díky

      http://www.kronium.cz/…od_1064.html?…

      http://shop.emos.cz/…-cree-focus/

      http://www.ledlenser.cz/…er-p72/show/

      0 0
      • Coural  

        Pokud je na výběr z těchto tří, tak určitě Fénixe. U druhé píšou, že není odolná proti vodě a u třetí je popis na zabití. Není tam jediná hodnota a miliony spokojených uživatelů vyvolávají podezření, stejně jako doba svitu 50 hod.

        0 0
        • Esi  

          A o dosvitu 260m při 320lm by se dalo asi s úspěchem pochybovat :-) a ta cena to je fakt mazec :-)

          0 0
        • Atilla  

          ?? 960lm-204m to je docela reálné. Když vezmeš, že nemusíš kupovat nabíječku a článek, tak je ta cena docela na pohodu.

          0 0
      • Atilla  

        fenix

        0 0
      • oddie  

        Ani jednu.

        0 0
        • vili  

          A můžeš doporučit podobného typu, ale dle tebe lepší, která se dá koupit v čr? Díky

          0 0
      • Esi  

        já nedávno kupoval tuhle a spokojenost, na takový ten dojezd za tmy z vyjížďky je to na pohodu, osvítí to celou silnici do vzdálenosti cca 80–100m tak že se dá jet v pohodě takových těch 40–50km/h někde ve sjezdu, na nějaké lítání v noci po lese zapomeň na to musíš mít minimálně jedno světlo na řídítkách a jedno světlo na helmě aby jsi měl nasvícené i to kam koukáš jinak odbočuješ do tmy

        0 0
        • Atilla  

          A to ti přijde lepší než fenix? čína za cenu solarstormu a při dokoupení baterky a nabíječky jsi na ceně fenixe. Za rok jí můžeš vyhodit:)

          0 0
          • Esi  

            přijde mi to s fénixem srovnatelné s tím že když dokoupíš nabíječku na jeden článek a baterku tak jsi na ceně nějakých 950kč včetně držáku na řídítka, nabijení mimo svítilnu mi přijde praktičtější ale to je o názoru, prostě o jednu věc která se může pokazit ve svítilně míň, jinak ten dosvit 80–100m je při použití na kole když tu svítilnu vezměš do ruky tak svítí podstatně dál, ale když jí takhle nastavíš na kole tak tě protijedoucí řidiči ukamenují a mimo to je to k ničemu

            Edit: záruka je 2 roky a driver s ledkou stojí asi 250kč :-)

            0 0
            • Atilla  

              IMHO fenixových 960lm bude o řádný kus silnější než čínských 800lm i když na tomhle shopu to možná mají ověřené. Fenix je menší a lehčí(s baterii) a má IP68.Moje LD15 funguje i po 6letech EDC, dělal jsem z ní mockrát světlo v půlitru plném vody. Já teda nevidím jedinou výhodu číny, krom ceny- která je relevantní, když vezmu jak lidem drží fenix.

              0 0
              • Esi  

                určitě záleží na tom jak moc to světlo používáš já to mám fakt jako dojezdové světlo když nestíhám dojezd za světla, použiju to tak 20× za rok vždycky tak hodinu zatím jsem spokojený co se týká vodotěsnosti bohatě mi stačí když to přežije déšť :-)

                0 0
                • Atilla  

                  Už před časem kupoval čínu z tohohle shopu. Jo cena fajn 490kč, svit o trochu víc než LD15, za to vetší, těžší, s horším světelným kuželem a hlavně už dávno nefunguje. Takže když to srovnám tak od fenixe stálo světlo litr a funguje už 6let určitě a ještě nějaký pátek bude. Čina zhasla cca za 1setinu toho co nasvítila LD15. Takže u mě je jasno. jestli přihodit 500kč a vzít kvalitu, tak neváhám. je to asi jako srovnávat SS X2 z ali s Yindingem z ČR. Rozdíl v ceně propastný a ve všem ostatním taky.

                  0 0
                • MnemonicJ  

                  já bych byl taky pro Fenixe (už jako mnohokráte předtím). Jestli potřebuješ světlo, na které je spoleh, tak bych neváhal. Nemám světlo na dojetí, ale na dojíždění (25km do práce) a když Ti světlo chcípne v toto roční období někde v lese kolem půl sedmé ráno, tak bys vraždil. Proto raději vyzkoušený Fenix…

                  0 0
              • orm  

                Ahoj,

                ja uz mam 6 let Auroru ak-p7–5. Koupil jsem ji tenkrat na dx s spolu se 4 baterkama, trema drzakama a nabijeckou za ~1000kc. Jezdim s ni za kazdeho pocasi, v desti, v zime. Jediny problem byl, ze jsem musel rozdelat vypinac, ktery se narazy povolil a prepinal mody za jizdy. Fenix urcite bude kvalitou jinde, ale je take 3× drazsi. Po me zkusenosti bych se, ale ciny nebal, zvlast z ceskeho shopu, kde to muzes vratit.

                0 0
              • Peslezedirou  

                Ale pozor, 960l svítí 3min, pak se přepne na 460l, mam ji zatím krátce, ale jsem za tím spokojeny, ale nemam poravde moc srovnání s podobně vyk. svetlem.

                0 0
                • Esi  

                  To co jsem posílal já svítí naplno do té doby dokud nezdechne baterka, nepřepíná se :-) pro klasické silniční přesuny není potřeba svítit na max

                  0 0
                  • goofy  

                    To asi jo, ale po roce se to vypálí…

                    0 0
                    • Esi  

                      budu doufat že ne ale je to klidně možné :-) světlo použiju tak 20× do roka tak třeba vydrží i déle :-)

                      0 0
                  • Peslezedirou  

                    Psal jsem o UC30, u tohoto svetla je tech 960 l jen na tři min.

                    0 0
    • snas89  

      Připojil bych se rád s dotazem.

      Jestli to už tady někde bylo tak se omlouvám, ale to vlákno je už trochu nepřehledný:)

      Máte nějaký tip na dobré přední světlo s integorvaným akumulátorem?

      Jde mi o to, aby to bylo co nejlehčí a nejmenší, ale zase aby to dobře svítilo.

      Cena není rozhodující, ale nechci na druhou stranu utrácet nemyslný částky.

      Díky.

      0 0
      • Peslezedirou  

        Zkus se podívat na Fenixe UC30, aku není sice integrovaný, ale nabíjí se přímo na těle světla. Mám ho chvilku, tak nemám delší zkušenost…

        0 0
        • Paja  

          Ona je to stejne vyhoda, pokud duvodem pro integrovany akumulator je moznost nabijet jej primo ve svetle. I tomu, kdo pravidelne nejezdi delsi nocni vyjizdky, se obcas muze hodit mit nahradni akec v kapse.

          0 0
      • mvd  

        Mrkni na Trelock LS 950. Dá se koupit kolem 2500,– Neoplývá ohromujícím světelným tokem, ale osvětluje rovnoměrně velkou plochu. Má pět stupňů výkonu. Běžně jezdím na 2.-3., 5. jen na rychlé sjezdy. Displej se zbývající dobou svitu na konkrétní stupeň výkonu. Na 3. stupeň je to asi 9 hodin, takže můžeš jet v klidu celou noc. Dvoutlačítkové ovládání +/-. Aby sis přidal, nemusíš se proklikávat jedním tlačítkem dokola přes minimum. Nabíjení přes mini USB. Jediné mínus: je to typické tlumené světlo s tvarovaným světelným obrazem. Nesvítí do dálky. Pokud jedu nočňák, beru se ještě dálkový světlo.

        0 0
      • oddie  

        Co nejmenší a nejlehčí s XM-L2 a na 18650 používám poslední dobou především Convoy S5. Celkem solidní kompromis mezi velikostí, váhou, cenou a tím, jak to svítí.

        0 0
        • Svart  

          Mám Convoy S2+ a taky spokojenost. Vozím jako doplněk na helmě k solarstormu a do práce i jako primární světlo, velmi slušný světlo za ty peníze.

          0 0
          • oddie  

            Gramaři vozí S5, páč je o pár gramů lehčí :D

            0 0
        • AV  

          Tedy vy mě tu (odtud) asi exkomunikujete, ale nevěděl by někdo o slušně svítícím světle ´na dynamo´?

          Mám u třech či čtyřech kol zapletené Shimaňácké nábojové ´dynamo´, tak proč ho nevyužít.

          Děkuji.

          0 0
          • oddie  

            Nebylo by lepší postavit ho s 18650 a z toho dynama to jen dobíjet?

            0 0
            • AV  

              Když já spíš králíkárnu než světlo …

              0 0
              • oddie  

                Ukecat nějakého kutila… Jinak napřímo by to taky šlo zapojit.

                0 0
                • AV  

                  Děkuji za dobrou radu. Teď hledám brýle, nenašel jsem v ní, CO zapojit ´napřímo´ …

                  8-)

                  0 0
      • tydytek  

        Ahoj, právě jsem koupil Fenix BC21R, je to letošní novinka.. Zatím velká spokojenost. Malý, na jednu 18650 baterii, nabíjení přes usb, 880 lumen, super tvar kužele světla, který neoslňuje protijedoucí. Přitom dokáže svítit i do dálky.

        Na boku dvě červený led pro viditelnost i ze strany.

        0 0
        • jonti  

          Opravdu hezké světlo, cena vzhledem k tomu, že je i s aku, se ještě taky dá.

          0 0
        • Quido M  

          Jeden z nejlepších kompromisů s ohledem na cenu-kvalitu-svítivost – vřele doporučuuji všem neortodoxním nightriderům ;-)

          0 0
          • bimjeam  

            No ja ti neviem… tá cena je dosť vysoká. Za to by sa dali zohnať 3 solarstormy s acupackmi.

            0 0
            • Quido M  

              to sice ano, proto pisu ze kompromis – a ta manipulovatelnost a universalnost Fenixu je k nezaplaceni, ta svitovist je mensi, jenze pokud vylozene nevyhledavas nocni downhil a brutalni sigly, je toto naprosto dostacujici… dokud jsem nemel Fenixe v ruce, neveril jsem

              0 0
              • Smazaný účet  

                Moc tu nevidím tu univerzálnost… Jen světlo na kolo, možná půjde dobastlit i na helmu…

                0 0
    • orm  

      Ahoj,

      pridam se s zadosti, aby se majitele vykonnych prednich svetel nad sebou zamysleli a nepuzivali maximalni vykon ve mestech. Dnes jsem mel velice neprijemnou zkusenost s jednim borcem v Trutnove Porici kolem 16:30 – 17:00. Palil to nesklopenym svetlem (podle sviticiho zaleneho tlacitka asi solarstorm) do lidi a proti jedoucich aut v blikajicim modu, tj. na maximalni vykon. Kdyz jsem se otocil, abych se podival zda neco nejede pred odbocenim, tak jsem na par sekund nic nevidel. Nekolikrat jsem ho upozornil, ke konci uz nasrane, ze si to ma sklopit a snizit vykon, ale na to se mne dostalo jen odpovedi ‚A proc?‘. Pokud si to tu dotycny precte, tak ***** to je tak tezke se zamyslet, ze bych mohl nekoho oslnovat! Chapu, ze nekdo muze byt slaboduchy, ale na tohle neni potreba velky intelekt.

      0 0
      • Esi  

        někteří toto nikdy nepochopí, na druhou stranu nevím jestli by byl takový problém aby to blikání výrobce nastavil na výkon 50 – 150 lm blikání při 800 lm je k ničemu, to se nedá použít

        0 0
    • jonti  

      Nevíte, jestli jde někde sehnat náhradní sklíčko do TR801? Rozbilo se.

      0 0
    • Cipísek  

      Zdravím vespolek,

      mám od číňana Solarstorm X2 a nedávno jsem si pořídil tachec Sigmu 12.12

      Včera jsem zjistil, že jakmile rozsvítím, vyruší se signál do tachecu. Obojí je na řidítkách.

      Máte s tím někdo zkušenost nebo radu jak to vyřešit?

      Dík

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Dej dal od sebe

        0 0
        • Cipísek  

          To jsem zkoušel, ale moc prostoru tam není a nepomohlo to.

          Už jsem přemýšlel kam jinam světlo dát, ale rád bych jeměl na rodlech.

          0 0
      • Ricci  

        Polar s W.I.N.D. techologiou mi to nerobi a mam pri nom 2 Solarstormy X2,asi musis zmenit tachac

        0 0
        • Cipísek  

          ten měnit nebudu, právě jsem ho koupil :o)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak ho vrat ne že je rušen, pokud je to do 14 dnů tak můžeš. Jinak tohle je u bezdrátových tacháčů bežné. Proto mam raději drátové.

            0 0
      • oddie  

        Mám, drátový tachometr to řeší :)

        0 0
        • Cipísek  

          To já jsem postoupil na bezdrát, už mě ty dráty štvaly.

          Tachec mám na představci a světlo hned vedle. Zkusím tachec na rodla na jednu stranu a světlo na druhou. Uvidíme.

          Jiank už naštěstí bude dlouho denní světlo, tak to budu řešit hlavně na další zimní sezonu.

          0 0
          • oddie  

            Tak druhá možnost je světlo bez elektroniky, s odporovým předřadníkem.

            0 0
            • Cipísek  

              něpanimáju :o)

              0 0
              • oddie  

                To já pani máju, je to docela příjemné, uvaří, poklidí a tak :)

                0 0
                • Cipísek  

                  To já paní taky máju, po všech stránkách perfektní, ale nemá odporový předřadník :o)

                  0 0
                  • oddie  

                    No prostě se to dělá tak, že ten čínskej vehement rozkucháš, vydrápeš z něj všechno připomínající elektronické součástky, dáš to něj jinej spínač, co má aspoň dvě polohy, pár odpornejch odporů, a celé to prodrátuješ tak, aby to zase svítilo, případně za neustálého hromování vysypeš do smetí, když to nesvítí. V obou případech je pak zaručeno, že už to nebude rušit. V druhém případě teda ani svítit, no.

                    0 0
                    • AV  

                      Jsem „elektrolaik“, takže dotaz na nižší úrovni:

                      Nepomohlo by obalení světla Alobalem (jednou stínicí vrstvou)?

                      0 0
                • Kysky  

                  :D :D :D :D :D Dlouho jsem se takhle unavenej po noční nezasmál :D díky za to!

                  0 0
      • jIrI___  

        Klasika u Sigmy, taky mi to dělalo.

        0 0
      • Kysky  

        Sigmy s tímhle mají problém. Také jsem měl 12.12STS a nelíbilo se jí to. Tak šla z domu :D

        0 0
      • Cryzyy  

        Taky mi to delalo s Polarem, ale nakonec jsem vymenil svetlo za jinej model a uz to nedela, zkousel jsem pridat i Feritova jadra na kabel, ale nepomohlo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vyment tahcometr nebo svetlo. Jinak to nevyresis…je to proste cina s nestinenym kabelem a menicem…to je jako silene radio, ktere zrusi kazdy „hloupy“ datovy prenos v okoli…

        0 0
        • Cipísek  

          Když to nijak nevyřeším, tak prostě na zimu (kdy světlo instaluji) nahodím dráťák.

          0 0
      • Quido M  

        Jo, tachy od sigmy jsou nachylne na ruseni – mel jsem dva modely a oba to v urcitych, pokazde v jinych podminkach, delaly… wireless sigma tachec no more !

        mam ted na jednom kole nejlevnejsi Cateye a na druhem troslu lepsi, svetla jsem uz vystridal ruzna, vcetne par od Sigmy, ale s Cateye se mi nikdy nestalo, ze by tachec ztratil signal…

        0 0
    • petrun  

      Ono dost záleží na co konkrétně to chceš. Když jsem jezdil noční traily lesem, vozil jsem světla s dvěma i třema 10W diodama a šílenými akupacky. Teď mám stětlo na to abych přejel 2 km tmavý les cestou do práce a stačí mi s rezervou i tato miniaturní (na fotkách vypadá větší než ve skutečnosti) kombinace:

      http://www.aliexpress.com/…2215193.html

      http://www.led-expert.cz/…Ah-Protected

      Spousta lidí vozí výkonnější a tím pádem i težší a nepraktičtější světla než doopravdy potřebují. Jsem toho důkazem, nedávno jsem na bazaru prodával 3 výkonná světla se samostatnými akupacky. Pro mojí potřebu byly brutálně předimenzované.

      0 0
    • jIrI___  

      Existuje už nějaký schopný a cenově srovnatelný nástupce profláknutého Solarstormu X2?

      0 0
      • nooski  

        Já teď dokončil 2. sezónu nočního ježdění s Yindingem s teplejším odstínem světla a v kombinaci s baterkou Gemini http://gemini-lights.com/…cell-battery mám pro moje účely neporazitelné kombo. Ani jedno zaškobrtnutí za celou dobu. Komplet pod 200g, baterka na představci, krátký káblík ke světlu na rodlech, perfektní odstín světla i kužel. Spokojenost největší.

        0 0
      • SolarStormCZ  

        NiteFighter BT21, nic lepšího momentálně v téhle cenové hladině není.

        Pokud vezmeš v potaz výbavu – silnější baterii, držáky atd, pak to ani nevychází o nic víc než X2.

        BT21 je v podstatě lepší Yinding, tzn malá svítilna, s vysokým výkonem, teplým světlem, výborným kuželem (TIR optika). Někde jsem tu už dával srovnávací fotky kužele yinding/bt21.

        0 0
    • gollum  

      Ahoj, přiživím se na tématu. Potřeboval bych nějaké světlo na jednu 18650 s co největším dosvitem do dálky – bodovým, nejlépe jen jednomódové. Použití krátkodobé rozhlédnutí se, když se potřebuji podívat do dálky (na druhý konec louky jaký tvar má kraj lesa…). Nemusí mít dostatečné chlazení, budu ho používat opravdu jen krátkodobě. Měl bych to jako doplněk k čelovce se širokým kuželem.

      0 0
      • Paja  

        Akorat neni jednomodove – Convoy C8

        0 0
      • oddie  

        Pokud ti nevadí váha, něco podobného jako tu C8 mám z kdysi dávna doma a nepoužívám to, právě kvůli tomu užšímu kuželu…

        0 0
      • gollum  

        Váhu bych chtěl co nejnižší, ale co se dívám na odkazy (díky za ně), tak to vypadá na protichůdný požadavek k úzké šířce kužele (uzký kužel znamená hlubší reflektor a celkově masivnější světlo).

        0 0
        • oddie  

          Mám pocit, že to, co mám doma by mohlo být tohle , nebo podobné. V Praze možno prohlédnout, vyzkoušet…

          0 0
        • nevericitomas  

          No tak klasicky Convoy S2+

          Svetla i na dalku to bude mit dost, je to svetlo na vsechno a je lehke, male, odolne, vodotesne. Pripadne lze vybrat i jiny odstin ledky.

          0 0
      • SolarStormCZ  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
    • pminvent  

      Mám již 3rokem

      toto světlo z dx.com

      http://www.dx.com/…18650-172326

      jezdím Zlín Otrokovice, po tmě ze směn či na.cca 5 hodin svícení týdně a vydrží týden a půl. Je moc silné a tak jezdím na 1/2 výkonu

      Zmokl jsem už mockrát a kupodivu to pořád svítí.Je to na o-kroužek uchycené na řidítka a tak vždy sklápím abych neoslnil.Dá se v pohodě jezdit na 1/4 výkonu a mnoho hodin

      0 0
    • MiKED  

      třeba někomu pomůže – http://road.cc/…rison-engine

      0 0
    • tivgs  

      Nevím jestli to správně zařazuji, ale zkusím to tady. Nevíte, jestli existuje redukce, se kterou bych mohl užívat svůj baterrypack od svítilny Solarstorm jako powerbanku k nabíjení mobilu, hodinek apod. Prostě redukce na USB. Díky

      0 0
      • podvlada  

        Čistě elektronicky to je záležitost pár korun, ale hotové řešení jsem zatím neviděl. V podstatě potřebuješ regulátor z 7,2V na 5,0V, nic víc. Nějaká proudová ochrana, ochrana proti zkratu, přepólování, atd. už je jen bonus, protože to jinak (po správným sestavení) nezapojíš.

        Edit: Ale co jsem viděl jsou tyhle battery packy, který na sobě už měly výstup USB. Mohl bys pořídit tuhle „klec“, stávající battery pack rozdělat a přendat články do nového. To by bylo asi nejelegantnější. V případě, že články nebudou nic moc, pořídíš pořádné Panasonicy a máš zase na pár let vystaráno…

        0 0
        • tivgs  

          Díky za info. Kupoval jsem dva slušnější battery packy v led-expertu. Vypadají mnohem lépe, než co jsem měl z Číny, tak ty se mi párat nechce. A právě jsem si říkal, kdyby byla nějaká redukce, kterou bych jen zasunul do konektoru a měl z toho poverbanku… Možná zkusím vyrobit. Samce ze staré nabíječky, USB z něčeho taky ucvaknu a jen ten regulátor někde dokoupit… Každopádně díky.

          0 0
          • podvlada  

            Vyrobit je určitě cesta, ale obvykle to není tak elegantní jako hotová řešení…

            Aliexpress nabídne určitě spoustu variant regulátorů za pár dolarů ;-)

            0 0
            • itvostro  

              přesně tak tam musí být nějaká proudová ochrana, protože na USB potřebuješ výstup 5V 2A max…, ale i ty USB z těchto battery packů mají 7,2 V

              0 0
              • podvlada  

                Proudová ochrana je blbost, proud si určí koncový zařízení. Respektive, ono ten regulátor tak jako tak bude operovat s nějakým příkonem a výkonem, takže víc nedá, ale to je daný vnitřní konstrukcí a tím jak regulátor funguje, ne proudovou ochranou.

                A jestli je na battery packu USB, tak je pěkná debilita aby v něm bylo 7,2, protože by to většinu zařízení zničilo. K čemu by to tam bylo.

                0 0
                • itvostro  

                  Protože je to battery pack pro světla, který má i jiný A výstup :-) Ty jsou s CREE diodama buď na DC a nebo USB, těm to nic neudělá. Prodává se i battery box na 4× 18650 a tem taky má DC i USB. Takže blbost to není, protože ho mám doma a právě světla s DC i USB, takže je to naopak výhoda :-) (Sol x6, x2, x3)

                  0 0
                  • podvlada  

                    Ty „A“ výstupe… proud si prostě určuje koncový zařízení, pokud tohle nechápeš, doporučuju zopakovat fyziku základní třídy a třeba konkrétně Ohmův zákon, battery pack žádnej „A“ výstup nemá, prostě má nějaké svoje napětí; proud si určí spotřebič. Druhá věc je, jestli je battery pack schopen dodat vyšší – ale pokud do světla potečou 3 – 4A, tak to neznamená, že když na to připojím mobil, proteče mi jím taky 3 – 4A. Prostě ne. Pomineme teď rozdíl 7,2V vs 5V které chce mobil…

                    Edit: Stejný případ je zásuvka, co máš doma. Myslíš, že má nějaký definovaný A výstup? Jakože sem můžu zapojit jen něco, co zvládne 2A, takže jedině 460W spotřebič a pokud tam zapojím nižší, který potřebuje menší proud, tak se spálí, a vyšší nebude fungovat? Samozřejmě je napojená přes jistič, ale ten je pro případ závady a zkratu, ten nijak proud neurčuje, jen tam nemůže téct vyšší, ale nižší samozřejmě ano. Pokud spotřebič potřebuje jen 1A, vezme si jen 1A. Konec editu.

                    Měl jsem na mysli třeba tohle.

                    Pokud je nějaký battery pack, který má konektor USB a dopuje do něj 7,2V, tak bych ho označil jako stupidní a matoucí, když něco vypadá jako USB, tak to má sakra dodržovat jeho specifikaci. Jak by se ti líbilo přijít ke kamarádovi a zapojit si u něj něco do zásuvky stejné jako máš doma, ale bude v nich mít 400V? Nepopírám to cos řekl, jen mi to přijde jako *********.

                    0 0
                    • itvostro  

                      Jako nehadam se mas vesmes mas pravdu, neznam presne rozdily klasickych acupacku pro svitilny a powerbanky, ale u powerbank jsou proste elektronicke ochrany a tece z nich max. 5V 2.1A (treba xiaomi) z acupacku tece 7,2V xyA. A rozhodne bych na tom osobne netestoval nabijeni mobilu ..

                      0 0
                      • podvlada  

                        V pohodě… Jen cítím potřebu ti osvětlit, jak to s proudem je. Poslední, pak už to nebudem řešit :-)

                        Ty powerbanky mají proudovou ochranu (pokud se tomu tak dá říkat) jako vedlejší efekt toho, že konkrétní použitý regulátor 7,2 V / 5 V má jen omezenou schopnost výkonu (svojí velikostí, technologií, danou konstrukčně použitými čipy). Proto dokáže dát „jen“ ~2 A, pokud chce zařízení více, vyhodnotí to jako zkrat (on nemá šanci to poznat, jestli tam zkrat je, nebo jen velmi lačné zařízení) a nesepne se, nebo dá jen ty zmíněné 2 A max. Nicméně, pokud připojíš mobil, který má vnitřní nabíjecí obvod dělaný tak, že vyžaduje 1 A (dáno vnitřním odporem dalšího regulátoru, tentokrát 5 V / 4,2 V), tak si z powerbanky začne tahat 1 A, nehrozí, že by nuceně dostal 2 A protože je dává regulátor. To je jen jeho maximální schopnost. Stejně tak když ten samý mobil připojíš ke starému USB v počítači, které dává max 500 mA, tak mobil dostane jen 500 mA a bude se nabíjet pomaleji. Nikdy ale do mobilu nenatlačíš víc než 1 A – pokud se pořád budeme bavit o USB napětí, které je 5 V.

                        Proto je obecně jedno, k čemu je zdroj určený – jestli ke světlu (které chce více A) nebo jako powerbanka – reálně jsou uvnitř možná totožné Li-Ion články. Jediný důležitý fakt je, že mobil potřebuje 5 V, co je zdrojem těch 5 V a jestli to má max proud 1 A, 2 A, 10 A, … je jedno. Jen nesmíš do mobilu cpát víc než 5,25 V.

                        0 0
      • gollum  

        Hotové řešení jsem ještě v ruce neměl. Udělal bych si ho z něčeho z aliexpresu jako je: https://www.aliexpress.com/…7250772.html?…6–4f9e-bf04–0e345871d719&­algo_expid=f619b2eb-a8fa-4690-a6e9-d6a88ffa434e-6&algo_pvid=f619­b2eb-a8fa-4690-a6e9-d6a88ffa434e a konektoru, který bych připojil do baterypacku – řešení za cca. $2 + chvilka pájení. Tady máš hotové řešení, ale není ještě dostupné: http://luciferlights.net/…ky-ve-vyvoji?…

        0 0
        • tivgs  

          No tak přesně něco takového jsem si představoval (ta hotová redukce), ale ta cena je taky docela „pěkná“… Díky

          0 0
          • Ricci  

            tak za 0,70 USD. to beriem aj ja a aspon 2 :-)

            0 0
          • podvlada  

            Uvnitř ale nebude nic jiného než zařízení velmi podobné tomu z odkazu na Aliexpress… Jen to je hezky zkompletované. Vlastního bastlení bych se nebál, stačí pořídit konektor na accupack a hotovo.

            0 0
        • SolarStormCZ  

          Existuje hotové řešení, elegantní kovová krabička s 8.4V jack in, USB 5V out a led kontrolkou stavu baterie.

          USB výstup má slušných 1,5A. Cena bude kolem 300, skladem během března.

          0 0
    • svobikk  

      má někdo zkušenosti s těmito světly ?

      NiteFighter BT21

      Fenix BC30

      které je lepší ? :)

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Johnnyxjr  

        Vozim BC30R a za ty roky co jezdim jsem na kole nic lepsiho nemel velky plus davam za to ze to jednoduse sundas nemusis se frcat s dratama

        0 0
        • Ricci  

          tak sa frcas s baterkami a mensou vydrzou :-)))

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Baterka je integrovana na tu nemusis hrabat a vydrz je solidni nejdriv si o tom svetle neco nacti nez tady zacnes zvracet

            0 0
            • Ricci  

              vydrz sa s batterypackom neda porovnat,na zaklade parametrov kapacity fyzika nepusti..ani integrovana baterka to nezachrani s kapacitou 2×18650

              ale sikovne to urcite je ked sa clovek nemusi trapit s externym batterypackom

              0 0
      • wego1991  

        Mám tu BT21 a je to fakt brutalita.

        Ten Fenix má kámoš a taky si to chválí – jakou to má výdrž apod ale netuším.

        0 0
        • svobikk  

          Tak zjisti info o Fenix a dej vědět prosím. Jakou výdrž má ta tvoje bt21?

          0 0
          • wego1991  

            Bral sem ji z ledexpertu, ale teď se dívám, že už ji tam nemají. Bral sem k tomu trošku větší akupack (jak velký z hlavy nevím, ale mám tušení ,že to byl Panasonic). Změřeno jak dlouho to vydrží nemám, ale vydrží dost. Na cestě se stejně na ten nejvyšší výkon jet nedá, protože bys dostal od někoho brzo přes hubu :)

            0 0
      • SolarStormCZ  

        Svobikk – Jsou to dvě dost odlišná světla, BT21 má baterii externí a BC30 interní. Baterie u BT21 se skládá ze 4 článků 18650, do BC30 se vkládají ty články 2. Zatímco u BT21 je při 8.4V kapacita baterie 5200mAh, do BC30 pokud dáš 2 články s nejvyšší kapacitou, jseš na 3400mAh, výdrž tedy při stejném výkonu kratší. Na druhou stranu, můžeš vozit s sebou další pár na výměnu.

        Co se týče výkonu světla, BT21 maximálně 1600 lumen, BC30 jen 1200 lumen (těch 1800 lm dostupných jen přidržením tlačítka, praktická použitelnost sporadická) .

        Obě svítilny mají dobře provedenou optiku, svítí širokým záběrem.

        BC30 mi na řídítka přijde jako docela těžká, to je ale věc názoru a způsobu využití – do ostrých sjezdů bych se s tím bál.

        BT21 už bohužel zřejmě neseženeš. BC30 má zase levnější alternativy jako Nitenumen X8, VastFire apod

        0 0
    • Smazaný účet  

      A co Hope R8 a Hope R4 ?

      0 0
    • Petr L2  

      Máte někdo zkušenosti se světlem Garmin Varia ?

      0 0
    • Qulck  

      Ahoj, má někdo zkušenost se světlem Spectro Cree 2000? Kupoval jsem na kupkole spolu s 6000mAh aku, přičemž udávaná výdrž byla asi 3 hodiny na nejvyšší výkon. Chápu, že tato čísla jsou vždy dost přestřelená, ale mně vydrží na nejnižší výkon lehce přes hodinu, což je bída. Čím to může být? Díky.

      0 0
      • SolarStormCZ  

        Toto světlo (mimochodem napodobenina SolarStorm X2) jsem měřil a výsledek je:

        Světelný výkon výrobcem uváděný: 2000 lumen (reálný změřený výkon 900 lumen ±30lm)

        Kapacita baterie výrobcem uváděná: 6000mAh (reálná kapacita při zapojení 4×18650(1200mah) 2S2P je 2400mAh)

        Svítilna byla zakoupená zhruba rok a půl zpět, mezitím samozřejmě mohlo dojít ke změně dodávané konfigurace, což vzhledem k tomu co píšeš, je nepravděpodobné.

        Měřené na lumenmetru bez certifikace – všechny údaje ber tedy bez záruky a jako orientační.

        0 0
        • Qulck  

          Vím, že to je kopie. Výkon je mi celkem ukradený, na silnici je to až moc. Asi tedy nesprávně uvedená kapacita baterie, jak je to vevnitř zapojené, netuším, nekuchal jsem.

          0 0
          • Ricci  

            schvalne nespravne uvedena kapacita baterie ako je uz bohuzial zvykom…

            Inak by som to vratil, za tie prachy cisty podvod…

            0 0
            • Qulck  

              Tak jsem otevřel akupack a jsou tam 4×1500mAh,takže ve výsledku kapacita 3000 mAh. Je ale nesmysl,aby se takový aku vybil za necelou hodinu nejnižšího vykonu. Vidim problem spis v nabíječce,protože mi z úplného vybiti hlasi plne nabiti za hodinu,coz je u 1A nabíječky nesmysl.

              0 0
              • SolarStormCZ  

                to že je na nich napsané 1500mAh, neznamená že tolik mají, jsou to noname. U našeho kusu měly po přeměření kolem 1200…

                0 0
                • Qulck  

                  No dobře ale ani 2400mAh ti 1A nabíječka nemůže nabit za hodinu přece… A hlavně,jestliže váš 4400mAh pack to dokáže na nejnižší výkon živit 7 hodin (podle vašeho webu),je blbost,aby 2400mAh odešlo za hodinu.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak kdyz uz jsi ho otevrel, tak si po nabiti omer, zda maji vsechny clanky stejny napeti, totez po castecnem vybiti. Treba je nektery spatny.

                    0 0
                    • Qulck  

                      Tak jsem po nabití přeměřil, že dva články dávají kolem 4,2 V a dva asi 3,7–3,8 V, celkové napětí se pohybuje okolo 7,8 V, tam je zřejmě zakopaný pes…

                      0 0
                      • podvlada  

                        Vypadá to, že mají články individuální ochranu, proto to ty dva na 4,2 V zastaví a zbylé dva se nestihnou dobít.

                        0 0
                      • Vilém  

                        Takze vzdycky jeden ze serie. To je blby, ta dva s malym napetim bydou asi spatny. Zkusil bych je jeste nabit samostatne, pokud mas cim a pokud to neklapne, tak bych si udelal komplet akupack z poradnych clanku.

                        0 0
              • Ricci  

                rychlo to nabija preto lebo je tam mala kapacita…

                0 0
    • SolarStormCZ  

      Je to zapojené tak jak píšu ;-)

      0 0
    • parischr  

      V inzeratech jedno velmi vykonne svetlo prodavam…

      0 0
    • wego1991  

      Zdar, sháním doplňkové světlo na helmu. Na riditkach mám NiteFighter BT 21 http://www.led-expert.cz/…e-1700-lumen

      Hledám něco co mi slušně posviti do zatáček (polnacka, les, žádnou mordu jezdit v noci nebudu). Bezdrátu, snadná montáž na helmu, ať dobře drží, nabíjení klidně USB, a cena do litru cca.

      Pochlubte se co máte, případně o čem uvažujete, že by stálo do toho jít.

      0 0
      • svobikk  

        BT21 má slabej úhel nebo co ?

        0 0
        • wego1991  

          To ne s BT 21 jsem maximálně spokojen svítí jak hovado (asi jako auto dálkovýma:), ale je potřeba i vidět do zatáčky, ještě než tam odbočím..

          0 0
          • nzg  

            No jezdime s partou par let vyhradne v noci (male deti a tak) docela teren jako Statenice, Tocna a osvedcila se mi kombinace BT40s na riditkach a Yinding NW na helme. Slunce je s touhle sestavou zbytecnost :-)

            Hlavne je dulezite mit lepsi svetlo na helme.

            0 0
            • wego1991  

              To chápu, ale na helmě nechci mít nic co má akupack – stačí jeden na rámu.

              0 0
              • nzg  

                Tak akupack je dole v batohu, kabel vede obmotanej kolem hadice camelbagu.

                Vozit akumulator na hlave se pronese vic a navic to bude svitit mnohem min.

                0 0
                • podvlada  

                  Třeba by mu ale na jeho potřeby stačila Nitecore HC30 a podobné (Armytek, Imalent, …)

                  0 0
                  • wego1991  

                    No to vypadá nadějně něco podobného mám na mysli. Čelovku, kterou odstrojím od pásku na hlavu a přidělám na helmu. Akorát bych rád něco levnějšího – světlo mě stálo skoro 3k a na palu mi stačí něco do litru – svítivost na helmu stačí 500lm? Když na rodlech bude 1700lm (případně 1100lm, 500lm a 100lm).

                    0 0
                    • podvlada  

                      Však pokud kupuješ přímo u zdroje (čína :-) ), dají se sehnat kolem litru. Ten Imalent HR20 byl zrovna nedávno na BangGoodu se slevovým kódem asi za 27$. Škoda že teď není skladem, ale měl by být naskladněn zase v několika dnech – nicméně nevím, jestli bude kód ještě platit.

                      Co se týče svítivosti, Nitecore HC30 má těch režimů víc, Imalent HR20 má regulaci spojitou kruhovým voličem. Určitě bych „nešetřil“, že bude stačit 500 lm – ono dost záleží i na konkrétním kuželu a v kontextu s ním jsou pak lumeny neporovnatelný mezi různými světly. Ale je zbytečný jít do čehokoliv než nejpoužívanějších XML-T6, XML-U2 a podobných, neušetříš (nebo jen pár $) a zbytečně koupíš starší/horší světlo.

                      Mimo jiné čelovky tohohle stylu (ještě jsem zapomněl na Zebralight H600, ale ta už stojí dost) užiješ i spoustukrát mimo kolo ;-) Navíc se díky tvaru dají připevnit dobře nejen na hlavu, ale i na popruh od batohu třeba, nebo jen za pásek.V podstatě asi jediná nevýhoda tohohle tvaru je, že se blbě drží za chůze v ruce, tam vede klasický tubus, který ale prohrává ve všem ostatním :-D

                      0 0
                    • Paja  

                      ± za litr Skilhunt H03R NW

                      CW maji ted dokonce za 32 USD, ale kdyz to druhy mas NW, tak je asi lepsi podobnej odstin.

                      0 0
                      • podvlada  

                        Na odkaze co jsem dal já je neutral-white za 30$ s tou rozptylovou optikou… Po uplatnění kódu samozřejmě.

                        0 0
                    • podvlada  

                      Mimochodem, to je možná pro všechny, tenhle Skillhunt je se slevovým kódem od oblíbeného M4DM4Xe za 30$ !!! Kdo chce, pište zprávu.

                      http://www.gearbest.com/…_391921.html?…

                      Odkaz na všechny jeho kupony:

                      https://docs.google.com/…zHs-3WE/edit#…

                      Některé jsou rovnou napsané, o některé mu musíte napsat mail.

                      0 0
                      • Paja  

                        Tu mam a je super, jako univerzalni svetlo treba jeste na bezky, turistiku rozhodne. Ciste pro pouziti na kolo jako doplnek hlavniho svetla je mozna zase o neco lepsi ta verze s reflektorem.

                        0 0
                        • Kellly  

                          Měl jsem původně H02, Nyní mám H03R a můžu jen doporučit, nový typ má více módů, lépe vyřešené ovládání, je menší a lépe svítí.

                          0 0
                          • mrozu  

                            Na skilhunt bacha, mám zkušenosti s 2ks H02 a kvalita použitých drátků uvnitř je tragická, z ničeho nic mi přestalo svítit kvůli špatnému kontaktu, naštěstí se mi to stalo doma a ne někde za jízdy. Zkrátka je to normální čína jako každá jiná, doporučuju to rozebrat a zkontrolovat a případně drátky nahradit něčím, co je silnější než vlas.

                            0 0
                            • gollum  

                              Měl jsi problém s drátky – pružinami – kontakty u baterie, nebo s nějakými jinými? Jak přesně se to projevilo a po jak dlouhé době používání?

                              0 0
    • bradek  

      Možná už to sem někdo dával, ale pro info k levným čínským světlům:

      http://road.cc/…clists-house

      https://www.singletracks.com/…iders-house/

      0 0
      • Ricci  

        otazkou je, co je na tom realne aj pravda…

        0 0
      • Auditor  

        Tak ale, nevznitilo se primo svetlo, ale akupak…ne?

        Uplne se mi to cely nechce cist, ale na fotkach je SolarStorm/kopie Solarstormu, to svetlo se nenabiji… nabiji se akupak.

        0 0
      • wanderer  

        Ten problém se týká čínských akumulátorů a ne světel, takže žádná nečekaná novinka.

        Já mám koupený čínský světlo za 5 babek s napájením řešeným z USB zdroje a ohledem na bezpečnost jsem naprosto v klidu.

        0 0
    • jopny  

      Sháním co nejlevnější světlo na řidítka do terénu na traily/enduro. Nepotřebuji nic ultramegaspešl, ale zase ne úplný odpad. Nějaké tipy či zkušenosti s něčím? Světlo na helmu mám pořešené.

      0 0
      • Paja  

        Convoy S2+/S5, odkaz v tomhle vlakne urcite najdes.

        0 0
      • podvlada  

        Buď ten convoy, kterej se dá použít i jako normální světlo, ale budeš muset pořešit zvlášť li-ion akumulátor a nabíječku, jestli se nepletu. Nevím, jestli náhodou není součástí světla a nebo nemá zároveň třeba nabíjení přes USB.

        Pokud bys chtěl světlo víceméně jen na kolo, tak solarstorm x2, nějaký kombo s akumulátorem a nabíječkou rovnou.

        0 0
        • jopny  

          Oběma díky.

          0 0
          • dan001  

            Já jsem na zkoušku objednal Convoy S2+

            http://m.gearbest.com/…p_44144.html

            Jsem spokojen jak to svítí(15km do práce jedna cesta) Auta mě vidí už z dálky a to jezdím na střední režim. Jen musíš mít akumulátor 18650,čím kvalitnější tim líp. Koupil jsem oblíbený Panasonic NCR18650B za cca 4USD nabíječku koupíš od 1USD. Jo vyměnil jsem optiku ať není tak přepálený střed,nestála ani dolar. Zas na druhou stranu za cca 16USD lze pořídit již zmíněný Solarstorm X2 pokud to chceš jen na kolo.

            0 0
            • Kolbaba71  

              Já jezdím s taky s Convoy S2+ konkrétně verzí 2.8A a jsem spokojený. Malý a výkonný. Dalších 10 lidí v mém okolí si jo pořídilo taky a nikdo si nestěžoval.

              0 0
    • madcat  

      Netušíte někdo, jestli tady do tohoto battery boxu jdou i flat top akumulátory? V popisu to není nikde výslovně uvedeno, a pohled dovnitř, abych viděl, jestli jsou tam pružinky, nebo jenom nějaký dotykový plošky, taky není k dispozici. Díky.

      0 0
      • capo  

        Tuším že má na jedný straně pruzinky a na druhý plošky. Mají ho skoro všude určitě dohledáš více fotek.

        0 0
      • vocho  

        Dole jsou jen plošky.

        0 0
        • madcat  

          OK, díky. Radši teda koupím „klasický“, já jen že ty flat top jsou o pár šušňů levnější…

          0 0
    • Bombos3  

      Zdravím

      Momentálně mám čínský Solarstorm X2 a už mne nebaví neustále odmontovávat battery pack kvůli nabíjení.

      Víte o něčem podobně výkonném, co nemá samostatný battery pack a dá se snadno přidělat a oddělat z řídítek?

      Cena max 20 USD kvůli DPH…

      Díky

      0 0
      • gollum  

        Ještě napiš jestli chceš, aby se z toho vyndavaly baterie a ty se pak strkaly do nabíječky, nebo aby se to nabíjelo přímo pomocí USB kabelu.

        0 0
        • Bombos3  

          Je mi to asi úplně jedno. Hlavní pro mne je, aby nabíjení neznamenalo nějakou složitou rozborku. :-)

          Doma mám navíc jednu 18650 a nabíječku na 1× 18650.

          0 0
      • Kocour Mikeš  

        Já jezdím s tímhle, battery pack neřeším, velká spokojenost a je od toho i dost vidět.

        Waterproof Headlight 10000LM 2*XM-L2 LED Bike Lamp Dual Headlamp 16000mAh Battery 4 Mode Cycling Light BikeAaccessories

        http://s.aliexpress.com/nIv6fe2e

        (from AliExpress Android)

        0 0
        • Bombos3  

          Tohle má zdá se alespoň normální držák na řídítka, ale baterry pack už opravdu ne. Je to hrozná otrava demontovat každé 2–3 hodiny provozu. Navíc si musím vždy vzít nůžky pro demontáž a stahovací pásku pro montáž (tenké trubky, viz. profil).

          0 0
          • Smazaný účet  

            2–3 hodiny provozu? Mě světlo na nejmenší svítivost jede 10 hodin. Nejvyšší kdy jede na 2 hodiny snad využívám jen při jízdě z kopce v terénu. Když užiji akupack z Solarstormu X5 dostanu se na 14 hodin a 3 hodiny.

            0 0
            • Bombos3  

              Ano, bohužel a to používám naprosto výhradně low mode. Battery pack, co číňané dávají k SS X2 zrovna neplývá kvalitou. Nicméně mne to ani tak moc neštve, jelikož bych to světlo opravdu rád vyměnil a za ty peníze udělalo služby více než dost. Jedinný problém je, že se opravdu nedokáži rozhodnout, co vzít.

              0 0
          • Kocour Mikeš  

            V kombinovaném provozu, blikání / plný výkon svícení v poměru 60/40% výdrž kolem 4 hodin. Akupack mám trvale na kole a nabíjím ho na něm, přímo v panelákové předsíni, nijak mě to neomezuje. Někdy nabíjím 2× týdně, někdy 3×,podle nájezdu km. Na světle je třístupňový indikátor nabití, za mě spokojenost a za ty prachy? Světlo je fakt dobrý a ten držák je velice dobře vyřešenej.

            0 0
            • Vilém  

              A pritom 16Ah :)))

              Tipuju, ze stejne jako svitivost, je treba udaj vydelit deseti.

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                No můžu to odzkoušet v reálu a dát vědět, ono to taky asi dost bere… Proud, taky můžu změřit v různých cyklech…

                0 0
              • pepek  

                U číňana je to standard, ale elektroauto-fundamentalisti si taky moc nezadají: Baterie s kapacitou 32 kWh s dojezdem kolem 320 km se podle japonských vývojářů nabije za šest minut.

                0 0
            • Bombos3  

              Kdybych bydlel v paneláku, tak je to sranda – v nejhorším by se natáhl prodlužovák. Bohužel bydlím v bytovce a kolo je ve společném sklepě, kde je zásuvka neznámý pojem. Dokonce i v pokojích tu máme jenom po jedné zásuvce (cca 100 let starý dům).

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Stará zástavba, je na tohle tragédie, bohužel. Panelák je na tom o něco lépe. Ten náš je z roku 88/89,tam už je dokonce i zásuvka v koupelně na pračku, to je vymoženost

                0 0
          • gollum  

            existují i rozpojitelné stahovací pásky, které můžeš použít opakovaně a pro demontáž nepotřebuješ nůžky…

            0 0
          • Renda69  

            Já mám akupack ve futrálu na sucháč – no problem. Rozpojím konektor, sundám aku a jdu nabíjet.

            0 0
    • MatS  

      Kdyby někdo chtěl fakt silné světlo, tak jeden šílenec vyrobil 72000 lumen bestii vodou chlazenou – https://www.youtube.com/watch?…

      Teď ještě to chce dalšího šílence, co si to dá na kolo :-)

      0 0
      • Vrci  

        Být v tom parku rozbitá láhev v trávě tak ho zapálí…

        0 0
      • robertb106  

        a budeš jezdit až do rána protože nepoznáš že se setmělo:)

        0 0
      • madcat  

        Dobrá práce, to musím mít! :-)

        0 0
      • 01carbon  

        Doufám, že odteď již nebudou žádné další vlákna a dotazy „poraďte výkonné světlo“ :-)

        0 0
        • nomecz  

          ne aktuálně se začnou řešit témata typu

          „jak upevnit a uchladit toto světlo aby se mi neroztekla řídítka“

          „kam na rám upevnit autobaterii“

          případně

          „moje nové elektrokolo má po montáži světla dojezd pouze 2 km“

          0 0
      • Kuba78  

        Slusne. Jen je treba davat pozor az tim svetlem budou volat batmana, aby kolem leticimu supemanovi nevypalili ocka..

        0 0
      • Renda69  

        Před časem jsem někde viděl ruční metalhalogenidovou výbojku, dosvit asi 2km.

        0 0
    • Tehu  

      Je tady toho tuna, ale ale neměl by někdo konkrétní srovnání

      Force Glow 1200lm

      https://www.nevix.cz/…-led-p35195/?…

      vs.

      NiteNumen X8

      http://www.led-expert.cz/…lna-dobijeci

      Činu nechci, v případě Nině… absence battery packu se hodí. Primárně pouzito na řidítka, spolu s celovku Fénix HL20

      0 0
      • MatS  

        Mrkni na Gaciron V9D. Stoji stejne jak Nitenumen a ma vyssi vykon a lepsi cocky, takze lepsi distribuci svetla.

        0 0
      • xtonda  

        Obojí je Čína

        0 0
      • Alojs01  

        Když vydržíš 14 dní, má mi přijít gaciron V9 a to první ( z Ali) mám. :-)

        0 0
        • atty  

          To ho budeš mít k prodeji (tu V9D)?

          Kdyby jo, měl bych velký zájem.. :)

          0 0
          • Alojs01  

            Nene, právě toho Gacirona jsem si objednal jako náhradu stávajícího.

            0 0
          • xtonda  

            Klidně ti za dva litry jako na led expert prodám svojí V9D a za jedenáct stovek si v číně koupím další. :-)

            0 0
      • Vyvy86  

        mam X8ku a oproti tomu druhemu sviti daleko vic jen mam problem ze kdyz jinabiju naplno tak zezacatku sviti jen na tu nejslabsi svitivost az po cca 30min sviti i na dalsi dva stupne coz me stve ale jinak sviti uzasne

        0 0
      • Smazaný účet  

        To Force GLOVE mám od Rockbros asi tak za třetinu ceny.

        0 0
      • Tehu  

        po vikendu jsem vsechno prehodnotil :-D Kdyz jsem videl ze svetla neni nikdy dost, ze batery pack neni na obtiz na biku tak uvazuji o SolarStormu X6 jen nevim zdali za 900,– z Gearbestu nebo za 1600,– z LedExpertu. Kazdopadne min. ±2000lm na traily v noci je tak nejak asi vice nez doporucene co? Nebo je nejaka jina, vykonejsi varianta okolo 2k ?

        Na helmu mam toho Fenixe HL20 do GOPRO drzaku a minuly tyden jsem objednal Coyote S2 za 3kilca jako baterku na vsechno, dilny, chalupu, stanu atd. takze budu mit doma jeste to.

        0 0
    • Bombos3  

      Tak jsem nakonec vzal z Aliexpressu Gaciron V9C-400 za 18,80 USD. Údajně by to snad měl být jejich oficiální obchod, takže nepřepokládám potíže s kvalitou. Nicméně pokud bude špatná výdrž, tak by mělo jít vyměnit baterii po demontáži zadního krytu.

      Po odeslání si od nich ještě pořídím tlačítko na řídítka a další držák, abych mohl světlo snadno přesouvat mezi koly, na což se těším asi nejvíc.

      Světlo: https://www.aliexpress.com/…3013563.html?…

      Tlačítko: https://www.aliexpress.com/…0094074.html?…

      Držák: https://www.aliexpress.com/…5618775.html?…

      0 0
      • Forester  

        Taky jsem teď objednal, ale ten Gaciron V9D. Nějak jsem úplně nepochopil, zda je k tomu ten dálkový ovladač v balení či ne. Tak jsem vzal jen náhradní držák a uvidím.

        V obsahu balení píší, že tam není, ale v textu zase, že tam je. Pak se v tom někdo vyznej.

        Pokud tam nebude, tak to zamrzí:-(.

        0 0
        • xtonda  

          kablík s tlačítkem v balení byl.

          0 0
        • Alojs01  

          Já ho tam taky měl, tak pokud jsi to nekupoval v nějaké „výhodné“ akci, tak bys ho tam měl mít.

          Ještě jsem měl jako dárek zadní blikačku, ale ta je oproti tomu světlu taková dost fórová a funguje si jak chce…, někdy bliká, někdy ne… :-(

          0 0
          • Forester  

            V Ali primo u Gacironu za 58 USD, zas tak extravyhodne to nebylo, i kdyz v porovnani s LE, to zase jo :-). Uvidime, kdy to dojde.

            0 0
            • Forester  

              včera došel, takže spokojenost :-).

              Byl tam držák i dálkový ovladač, jeden držák jsem bral navíc. A k tomu nějaká malá blikačka. O víkendu vyzkouším. Minimálně obal a zpracování za 1*.

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Mám to samé, mimo světla, jako takového je to ještě powerbanka na dobíjení telefonu. Jsem s ním spokojený. Cena 47,97 USD v rámci výprodeje 11.11. …

                0 0
    • kandik psi zub  

      nevite vyrabi uz nekdo svetlo, ktery by melo opticky parametry jako potkavaci svetla u aut A ZAROVEN obsahovalo remote cudlik ( tzn cudl kterej si dam treba k razeni na riditka) kterym se da korigovat vykon – tzn. ze bych jako v aute mel prepinani dalkovy /potkavaci?

      Totiz vcerejsi prihoda: ja osvetleni 2× skilhunt na riditkach na druhy nejvyssi stupen, podle me celkem slusne sklopenej. Proti me psovod, cokla mimochodem samozrejme bez spagatu, ledku vypnutou v ruce. Kdyz se priblizim, ledku pusti a zacne mi cilene propalovat ksicht ( ta baterka byla urcite z vic ledek slozena – takovy ten vetsi prumer). Nasleduje dialog: ja " no zas tolik ten ksicht mit od vas ozhavenej mit nepotrebuju" . nasrana odpoved " no ja ***** taky neeee". Mel jsem chut na ruzny zpusoby interakce v tu chvili ale nakonec jsem smerem do pole vypustil za nesnizene kadence slapani par kokotu a jel dal.

      Chapu ze tim ze mam led s neorizlym kuzelem, mohl jsem ho mirne oslnit. Ponechavam stranou, ze ten debil si neuvedomuje, ze narozdil ode me ma k dispozici krk, na kterym si muze hlavu na tu chvilicku pootocit. Ja ve tme a za jizdy tezko budu hledat na posledni chvili cudl a tlumit – tim spis ze prepinani je cyklicky, takze napred musim prepnout na jeste vyssi intenzitu.....

      0 0
      • Kire  

        Fenix má dálkové tlačítko dvojité, jedno tlačítko zapínám krátkodobě max. výkon, druhé přepíná (zřejmě cyklicky) režimy. Ale to není asi přesně to, co hledáš (potkávací / dálkové).

        0 0
      • novas752  

        Vidis, mit svetlo na helme, otocis rovnou hlavu od nej a zadny problem nevznikne. :)

        0 0
        • Staifus  

          Jednou jsem měl světlo na hlavě, otočil jsem se, protijedoucí auto si myslelo že jsem uhnul a když jsem se otočil spátky tak mě málem sundal. Tak od té doby vždy na kole , max k tomu druhé na helmu…

          Mám Nitenumen X8 a to dálkové ovládání bych bral .. což tam asi nejde…

          0 0
          • kandik psi zub  

            jako ja letos zkousim poprve jezdit POUZE se svetlem na kole – jinak mam Piko na helmu. A utvrdilo me to v nazoru, ze svetla to chce nejspis obe – z duvodu ktery oba uvadite, s tim, ze to hlavni je to na helme…

            Ale ten cudl by to proste chtelo, i na tu helmu idealne. To gemini co uvadi 01carbon nize vypada zajimave, nicmene uz je to celkem palka teda…

            0 0
      • capo  

        Co jsou „opticky parametry jako potkavaci svetla u aut“?? myslíš halogeny, xenony, LED? Myslíš to že světla jsou klopený a napravo zvedlý do příkopu? :)

        Super světla s bezdrátovou dálkou jsou

        https://www.candb-seen.co.uk/…cycling.html byť nemám vlastní zkušenost.

        0 0
        • kandik psi zub  

          myslim tim obecne princip oriznuteho kuzele svetla ( „klopeny svetlo“) rozhodne ne nutne ve vykladu STK jako doprava do skarpy svitici. Od toho bych si sliboval mensi nevrazivost podobnych lidi jako jsem potkal. Zaroven je zasadni, resp. i dulezitejsi, ten cudl. Za odkaz diky

          0 0
          • LM  

            Výše zminovaný Gaciron V9D má mít neoslňující optiku + má remote čudlík (který ale vypadá že jenom cykluje mezi 4 základními režimy). Osobně jsem ho ale nezkoušel.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Funguje. Optika je velmi dobrá, skoro jsem si říkal, že bych chtěl mít takovouhle čelovku.

              0 0
            • xtonda  

              Gaciron mám, ta optika funguje, klopí to dolu, je to vidět když se postavím před zrcadlo, světlo otočené vzhůru nohama oslňuje daleko více než v normální poloze. Jeden kužel svítí víc do dálky, ale nejde samostatně vypnout. Je otázka zda to chodci a řidiči budou považovat za dostatečné.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Koukal jsem na: 7-LED 3000 LUMEN BIKE LIGHT KIT WITH PROGRAMMABLE REMOTE WIRELESS DIPSWITCH za 74€. Jak píšeš níž, lze spojit svetlo na hlavě a svetlo na riditkach do jednoho remote dipswitche? Jak to funguje?

          0 0
      • jIrI___  

        Zkus Gaciron V9D nebo o dražší variantu od Fenixu (název si přesně nevybavuju). Oproti Solarstormu X2 je u Gacironu v ohledu oslnění rozdíl dosti patrný. Ale když narazíš na hňupa, tak tě nic nezachrání :)

        0 0
        • kandik psi zub  

          jasny – jde o to jestli ten cudlik, jak zminujou chlapci vyse – je jen cyklovac, nebo je to programovatelny na prepinani vysoka/nizka intenzita – jako v aute.

          U fenixu ten cudl myslim delal prave jenom boost rezim – kratkodobej max vykon – coz by prave byla funkce POUZe na hňupy :D

          0 0
          • capo  

            Gaiciron má cyklovač, což je celkem škoda.

            ty světla co jsem dával odkaz výše mají ovladač s tlačítky + a – a ty si můžeš sám navolit jakej výkon mají mít na každým z pěti programů. takže teoreticky si můžeš nastavit třeba 40% na první a 100% na druhej a potom jen přepínat mezi prvním a druhým programem.

            navíc můžeš mít jednu dálku spárovanou s oběma světly na helmě i na řidítkách.

            při tomhle poměru cena výkon a funkčnosti jsem nic lepšího nenašel.

            0 0
          • xtonda  

            Tipuju, že těch světel se zapínatelným dálkovým moc nebude a budou drahá. Řešil bych to dvěma světly, kup si jako potkávací něco z Německa vyhovující tomu jejich StVZO, to by nemělo oslňovat a jako dálkové cokoliv s ovladačem.

            0 0
    • svobikk  

      nějaká cyklo svítilna co fakt svítí a vydrží aj svítit třeba dvě tri hodky na plny kule ? svítivost aspon jako NiteFighter BT21

      0 0
      • mirabike  

        no asi jakákoliv s danou svítivostí.. a když si k ní vezměš plnej batoh baterek, tak i dýl :D ale fyziku neochčileš ;-)

        0 0
    • Tehu  

      Koupil jsem. Solarstorm X6 a maximální spokojenost. Světla na rozdávání, kor když se to podpoří ještě jednu mensim z jiného místa.

      0 0
    • vantom28  

      nevíte kde v Čechách koupit něco podobného k bt21?

      0 0
    • standa.nera  

      Ztratil jsem solarstorm x2, tak za něj hledám náhradu se stejnou nebo větší svítivostí.

      Chci to namontovat na řídítka, takže zvažuji i variantu bez akupacku.

      Líbí se mi Fenix BC30, ale otázka je, zda se vyplatí si připlatit.

      Jako druhé světlo mám Nitefigter BT40s na helmě.

      Prosím doporučte nějakou náhradu.

      0 0
      • xtonda  

        Podobný jako Fenix BC30 je Gaciron V9D.

        0 0
        • BlickM  

          Abych řekl pravdu, mě Gaciron V9D tak trochu zklamal. Trochu namlsán NiteFighterem do terénu, jsem chtěl trochu víc lumíků, ale zároveň moc neoslňovat, i na cestu do práce. Čekal jsem, že tvarovaný kužel nebude až takovej zázrak, poměrně malá optika. Pokud Gaciron sklopím, aby neoslňoval, získám proti sklopenému Convoy s „kšiltíkem“ snad jen více světla vedle kola.

          0 0
      • mirabike  

        mám NiteFighter BT21 a SolarStorm x2 strčí do kapsy – neutrální bílá, intenzita světla na osvětlené ploše (tím i dosvit) srovnatelná, ale výrazně širší pokrytí – dávám na řidítka a SolarStorm na helmu..

        0 0
    • standa.nera  

      Poraďte mi prosím battery box jako alternativu k Solarstorm BC-2 BatteryBox

      Solarstorm battery box mi už podruhé odešel a uchycení napájecího kabelu se mi vůbec nelíbí.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Stejný konektor má o čelovka Lucifer. Ale tam si za kvalitu připlatíš

        0 0
        • standa.nera  

          Rád si připlatím za kvalitu, ale hledám box, kam můžu články vkládat podle potřeby.

          0 0
          • Smazaný účet  

            K prvním kusům čelovek takový byl ( měl jsem ho) ale právě pro poruchovost změnil koncepci. Chvíli mi to vadilo, ale teď vlastně moc nevidím důvod, proč tam dávat články sám. Až odejde koupím zase nový pack. Navíc je snazší je nabít. Pochybuju, že najdeš kvalitativně lepší řešení, než si měl doteď, pokud na vyndavání trváš.

            0 0
            • gollum  

              Já dávám přednost boxům, kam si mohu články dát sám – běhám dlouhé vzdálenosti (i několik nocí), a s jedním boxem bych určitě nevystačil (tzn. musel bych mít 2–3ks a v případě, že bych kupoval kvalitní, tak by to lezlo celkem do peněz…). + v případě nerozebíratelného battery boxu bych neměl kompatibilní baterie se záložní čelovkou. Momentálně používám čelovky na jednu baterii, takže baterií mám celkem slušnou zásobu. (a hlavní i záložní čelovka používají stejné baterie)

              0 0
    • sniperfull  

      Přidávám se s mým řešením. Také kombinuji světlo a čelovku.

      Světlo tady: https://1url.cz/SMksg

      Funguje pouze na základě powerbanky. Pro někoho to může být neakceptovatelné, já vozím stále sebou 20 000 powerbanku kvůli telefonu při navigování…Jinak toto světlo je opravdu malé – jako čtvrt mojí dlaně, ale přitom famózně výkonné. Uvádějí 5000 lumenů a aji bych tomu věřil. Výdrž je taková, že jsem jel na střední režim cca. 1,5 h. a z powerbanky si to vzalo jednu tečku (kontrolku stavu baterie)

      A čelovka tady: https://1url.cz/DMV5R

      1000 lumenů. Je napájená klasickými baterkami 3× AAA. V této kombinaci bych v pohodě mohl jezdit i náročné sjezdy kde to neznám…

      0 0
      • Paja  

        Jen technicka, pokud je v prvnim svetle 1× XM-L2, dostanes z toho teoreticky lehce pres 1000 lm.

        Z jedne XP-G2 R5 cca 700 lm, ale urcite ne, kdyz to budes zivit 3×AAA.

        0 0
        • sniperfull  

          Tak to já zase tomu tolik nerozumím. Díky za info. Hlavně že jsem spokojený s tím, jak to svítí. Předtím jsem měl jen takové spíše nouzovky kde bylo vidět tak na 4 metry. Tyto světla jsou teď super. :-)

          0 0
          • Paja  

            Jo, to neznamena, ze to nesviti dobre, to hlavni svetlo urcite, u te celovky jsou dost limitujici ty AAA.

            0 0
            • sniperfull  

              Tak jo, ale já jsem právě chtěl na baterky. Dobíjení přes USB ne. Stejně tak jsem nechtěl tu jejich cinskou baterii 18650 nebo kolik co k těm svítilnám a čelovkám sami dodávají…

              A další hlavní požadavek byly malé rozměry této čelovky. Jinak sebou vozím dvě sady náhradních baterek (dobíjecích). Světla je z ní dostatek.

              0 0
              • Paja  

                18650 liion je dnes ve svetlech nejbeznejsi akumulator.

                0 0
                • sniperfull  

                  jj ale čelovky s touto baterkou jsou potom větší. Já jsem chtěl právě takovou malou. Jinak díky za info., vysvětlení :-)

                  0 0
                  • Paja  

                    Jedna 18650 neni vyrazne vetsi nez 3 AAA, ale kapacitu ma min. trojnasobnou.

                    0 0
                    • Hrabex1  

                      18650 ma 3 nasobny napeti a vice nez 3 nasobnou kapacitu nez 1 AAA. To znamena , ze je v ni stejne energie, jako asi 12 x AAA.

                      0 0
        • capo  

          Nejsem si jist zda u prvního světla ho nebude spíš limitovat max proud co dá powerbanka. Nehledě na to že při 5V (při té ceně nevěřím v rozumný převodník napětí ve světle) to asi na max tu ledku taky nevyužije.

          0 0
          • sniperfull  

            Nevím, ale mám teď novou powerbanku od Xiaomi co teď vyšla v lednu 2019.

            Xiaomi Mi Powerbank 3 Pro 20 000 mAh.

            0 0
            • capo  

              Hmmm, „Novinka nabízí trojici portů, kdy USB-C konektor umožňuje 45W vstup a výstup 15V při 3A. Zbylé dva USB-A porty nabízí 18W vstup i výstup. Přijatelné výkonové rychlosti portů typu A zahrnují 5 V při 2,4 A, 9 V při 2 A a 12 V při 1,5 A.“.

              Tak to by možná limitující být nemuselo, ta jedna dioda víc než 18W podle mě nepotřebuje.

              0 0
              • MatS  

                No otazkou je, jestli powerbanka poskytne ty vykonnejsi mody. Vzdy to je pouze pokud protistrana je kompatibilni. Tuto informaci ta lampa asi powerbance nepreda, takze stejne powerbanka pobezi na standardni rezim.

                0 0
                • capo  

                  Já myslel, že lampa si prostě chce šáhnout na nějakej výkon, a powerbanka ho buď dokáže plně, nebo částečně uspokojit. Že tam k žádné oboustranné výměně informací nedochází. Proč by powerbanka potřebovala něco omezovat, kromě svého sebezničení?

                  0 0
                  • MatS  

                    Bohuzel je to tak jak pisu. U mobilu je to tak, ze pokud nepodporuje rychle nabijeni (a zalezi jeste jaky typ rychlonabijeni), tak nabijecka, ackoliv to umi, pobezi v zakladnim modu. A tech modu rychlonabijeni je mezi vyrobci nekolik. A dalsi podminkou je pouziti specifickeho kabelu.

                    Takze u toho svetla nepredpokladam vzhledem k cene podporu nejakeho sofistikovaneho modu odberu napeti/proudu.

                    0 0
          • Paja  

            To asi ano, vetsinou se nepouziva powerbanka, ale acupack.

            0 0
    • sniperfull  

      :-D klasika čína. Přední světlo má něco přes 1000 lumenů misto uváděných 5000 jak psal Paja, a čelovka 200 místo uváděných 1000, takže ty 3 AAA na to budou stacit. Ale je to dostačující…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.