Výhody/nevýhody ergonomických gripů

14 nepřečtených
  • Johny_r

    Ahoj,

    mám trochu problém s tlakem na malíkovou hranu při delší jízdě. Mám dost váhy na rukách (nataženější „XC“ pozice) a tohle mi trochu vadí. Na staré kolo, kde jsem měl podobný problém, jsem těsně před jeho smrtí koupil ergonomické gripy Bontrager Satellite Elite (https://www.kola-visek.cz/…llite-elite/), takže uvažuju, jestli je přehodit na nové celopéro. Mám hodně velké ruce, takže mi i celkem vyhovovalo, že jsou v ruce mohutnější. Je mi jasný, že to prostě musím vyzkoušet, ale trochu mě zrazuje to, že podobné gripy se obvykle dávají na různá turistická kola a na MTB je člověk moc nevídá. Zajímal by mne důvod. Chci se pouštět i do trochu většího terénu než dřív, tak váhám jestli se třeba nesníží ovladatelnost kola/cit v řídítkách apod.

    Budu rád za vaše zkušenosti.

    0 0
    • roman 3D  

      na pseudo gravelovi používám k velké spokojenosti https://www.bikemax.cz/…1-short.html

      na 29 XC mám tyhle https://www.bikemax.cz/…chtrail.html

      Spolu s vniřníma rohama parádní úchop

      0 0
    • JanITCZ  

      Pro delsi trasy s MTB jsem to vyresil s timto https://www.probikeshop.it/…/113011.html ,vzhled neresim,takto nejsem limitovan bolesti a jedu co me napadne.

      0 0
    • black.horse  

      Už od mládí mám obtíže s rukama a tlakem od gripů a u mě bylo řešení Ergon GX1 už se asi nevyrábí, ale budou mít nástupce, mám koupené pro sichr troje. Za posledních 10let je užívám na XC fullu i na enduru a to včetně dříve používání na skocích atd. je to jen věc zvyku, neměl jsem s tím nikdy problém, jen někteří kolemjedoucí členové módní policie měli stavy blížící se infarktu:-) ale to je jejich problém, na klasické gripy bych se dnes už nevrátil…

      0 0
    • GULIN  

      Já skoro dva roky vozil Sqlab 711 s ploškou a postupně mi začali vadit.

      Zkoušel jsem i menší velikost a nepomohlo.

      Nové 711 bez plošky stejná zkušenost.

      Myslím, že je to jako se sedlem.

      Každý má jinou dlaň a nemusí mu sedět.

      Nedávno jsem si objednal Ergon

      https://www.koloshop.cz/…y-cerna.html?…

      a sedí mi lépe

      0 0
    • petrx  

      Jelikož dost trpím na mrtvení rukou během jízdy, tak jsem si pořídil na MTB gripy Ergon (GP3), zezačátku to byl trochu nezvyk a laborování se správnou polohou, ale musím říct. že už bych nic jiného nechtěl(možná bych při nákupu znovu vzal verzi bez rohů, využívám je minimálně), neříkám že mrtvení vymizelo úplně ale dostavuje se až mnohem mnohem později (u kulatých gripů už se první mravenčení dostavilo už po pár km jízdy). V terénu nejsou vůbec žádný problém, naopak mě přijde že mám jistější úchop.

      0 0
    • xanti  

      koukni na tohle řešil jsem stejný problém https://www.youtube.com/watch?…

      koupil jsem letos Kross Level 9 a brněli mě z osazených gripu ruce nakonec jsem zkusil SQlab 710 a jsem spokojen.

      0 0
    • hmm  

      Já abych byl jako extra exot tak vozím gripy co jsou pro opravdové pohodáře důchodce a už máme v rodině dvoje Gripy HAVEN Ergo Cork. Základem jsou ale rohy které jsou prostě absolutně úlevová záležitost

      0 0
    • Nimrod  

      vozím 8 let ergony biokork, v ničem mi neomezují. nějaký pidi skoky, základy trialu, všechno s tím jde zcela normálně. a navíc tyhle ergony furt drží, jsou fakt skoro nezničitelné

      0 0
    • Johny_r  

      Díky za tipy. Vyzkouším to s těmi Bontragery, co mám. Na starém kole byly fajn. Dole pevné, nahoře měkké a s dobrou adhezí (měkká guma). Kdyby to nestačilo, tak vyzkouším něco z uvedených.

      Díky

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jaké máte zkušenosti s Ergon gripy kombinovanými s rohy? Ta plastová konstrukce rohu zrovna moc důvěru nebudí a hlavně vypadá, že při nějakém hrubším zacházení se může roh zlomit.

      0 0
      • Johny_r  

        Nakonec jsem šel přesně touhle cestou – Ergon GS2 a jsem absolutně nadšenej. Ten malý roh úplně stačí na změnu polohy ruky třeba při výjezdu a při průjezdu terénem nepřekáží (nebojím se, že bych zachytl nějakou větev a ta mě sundala z kola), gripy jsou velmi pohodlný, poskytujou dobrou oporu, bolest rukou se mě na kole vůbec netýká (a to docela trpím na zápěstí). Ty rohy jsou velice pevný, nějaký lámání podle mě nehrozí. Možná, kdybych to hodil někde ze skály na šutry, ale jinak zcela bez obav. Když to vezmeš do ruky, tak je zřejmý, že je to kvalitní výrobek a ten plast něco vydrží. Mají jen jednu objímku, ale ani se nehnou.

        Takže pokud ti jinak tvarově sedí, tak můžu doporučit.

        1 0
        • Smazaný účet  

          Jaký je smysl použití rohu (u Ergonu GS/GP2–3), který se ani nedá chytit celou dlaní?

          0 0
    • scota  

      Za mne SQlab 70X

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.