• Lucky-x

    Ahoj, přemýšlím nad koupí nového kola. Momentálně mám doma silničku a trekové kolo. Takže mám pokrytý lepší cesty a silnice, ale když se chci vydat na horší cestu tak se dostávám na treku do problémů.

    Líbí se mi představa projet se na fullu, ale finance vidím někde +/- kolem 20tis. Takže z toho důvodu to není vhodný řešení. Nebo co myslíte?

    Navíc budu více méně jezdit spíše po horších cestách než v terénu. Takže bych se rád poohlédl po nějakém slušném HT co slušně pojede i na výletě s rodinou na silnici, požadavky jsou:

    • nějaká rozumná značka
    • nejdu po váze, ale těžké by být nemuselo.
    • výbava kola by měla být, když už ne ze stejné sady tak alespoň dobřesladěná a ne úplně základní
    • slušnější vidlice (nechci na tom dělat bůh ví co, ale musífungovat)
    • bral bych 10ti kolečko, ale to už chci asi moc :-)
    • 29“ ?

    Víc mne teď nenapadá… Nájezd odhaduju tak do 2–3tis za rok. Takže to opravdu nemusí být nějaká super mašina. Přemýšlím i o něčem ojetém, nebráním se tomu… ale nechci jezdit napříč republikou a hledat takže si myslím že radši zůstanu u nového.

    ,

    0 0
    • Zinn  

      Dnes jsem koukal tady v bazaru na docela fajnového Mongoose Teocali za 23…Mrkni na něj.

      0 0
      • KubaBajk  

        Jako druhé kritérium uvedl hmotnost. Nový ani bazarový full za dvacet tohle jeho kritérium nesplní.

        Semtam terén a výlet s rodinkou…šel bych do HT.

        0 0
      • Lucky-x  

        Dík za tip, ale tohle opravdu nevypadá na to co bych si představoval. Když o tom tak přemýšlím tak bych opravdu chtěl lehké kolo do mírného terénu…

        0 0
    • Azmir  

      Řeší se to tu každý den, koukni na starší vlákna.

      0 0
    • rj72  

      Pokud to máš jen na horší cesty, tak ti může stačit jen použití rychlých širokých plášťů v treku a případně dovybavení vidlicí. Pokud se ti tam vejde např. plášť Geax Barro 29 2.0 Race. Rychlostně si moc nepohorších a mít tři kola, přičemž se ti budou 2 krýt nedává úplně smysl. Pokud jsi omezen jen finanční limitem a 3 kola úplně nechceš a cheš něco nového a dají se použít díly z treka, tak si můžeš např. postavit lehkou 29 možná dokonce i v carbonu klidně i s pevnou vidlicí a dopředu dát nějaký dobře tlumící a na asfaltu rýchlý plášť např. Ikon v zadu mít např. něco jako je zmíněný Barro. (bude to srovnatelný s trekem – foto případně najdeš v albu u uživatele Scalar) Další možnost je samozřejmě lehká nová 26 nebo 26 full,ale pokud nebudeš jezdit těžký terén, tak ten full bude asi zbytečné, navíc na silnici budeš potřebovat zamykatelný tlumič.

      0 0
      • Lucky-x  

        Situace je taková že trek už má nejlepší za sebou a ten už modernizovat bohužel ani nejde. Jinak bych to s největší pravděpodobností udělal.

        Takže ve finále mi zbydou 2kola, silnice a MTB což mi přijde ideální. Treka jsem kupoval v době kdy jsem silnici neměl…

        0 0
        • rj72  

          Pokud to tu alespoň trochu pročítáš, tak víš, že s tímhle limitem dostaneš spíše doporučeni na lehkou 26 a nebo na stavbu na zakázku. 29 HT v seriovce, je o něco víš a ještě spíše z Německa. Při skládání se 29HT (12kg s lehkými výplety)zrealizovat dá a pak už jen záleží na volbě plášťů zda vzadu nějaký rychlejší 2.0(2.1) a nebo pohodlnější 2.2 např. RK rs,u kterého se dá vyštípnout každý druhý prostřední trojuhelník a dostat se rychlostně hodně vysoko i na 2.2 plášti. Původně jsem jezdil crosse, koupil 29HT v seriovce v této relaci, vyměnil vše podstatné za málo jeté a nebo nové díly (finančně jsem na tom jako kdybych to pořizoval v čr v seriovce) a nakonec proštipuji ještě plášť, ale jsem spokojen, protože můžu jezdit, kdekoliv a cokoliv a vyjma asfaltového výjezdu, kde je větší šíře pláště pocítit jsem si polepšil. Když si chci sjet něco docela náročného, tak si jen snížím tlak v pláštích a dám níže sedlo, jinak žádné omezení…to riziko nejít do seriovky se zhodnotí. O 26 fullu se možná rozepíše někdo jiný…

          0 0
    • Zerocool  

      nepsal jsi velikost, jednoznačně v této ceně do něčeho jetého:

      http://www.cyklobazar.cz/…-comp-vel-l/

      http://www.cyklobazar.cz/…t-amr-5700-/

      0 0
    • Lucky-x  

      Na tom složení 29" se už snažím domluvit s Hnojem :-) Každopádně ten baraz nechci z jednoho důvodu, nebaví mne jezdit po celý republice a shánět kolo, to už budu mít radši sice horší ale nové a v klidu.

      Měřím cca 174cm/65kg … třeba tou 29 si nejsem uplně jistý kvůli mé postavě, ale na druhou stranu do vyloženého terénu s tím nepůjdu takže to vidím asi na ní.

      0 0
      • rj72  

        ..pokud uvažuješ o stavbě je i možnost jít do 27,5HT. Vychází to finančně podobně jako 29HT (není tam takový tlak na váhu výpletů,ale zase je trochu problém s vidlicí – cenou – nemýlím-li se stále se to řeší spíše vidlicí na 26) Velikostně je sice ve skutečnosti blíže k 26 než k 29, ale velký obvod 29 není úplně pro každého…

        0 0
      • rj72  

        …přesně z tohoto důvodu je důležitá u 29 geometrie rámu. Paradoxně nižší postava nemusí být nevýhodou – níž težiště,lepší kopírování rámu. Ve výsledku je to pak jen o velikosti kol – t.j. co komu více vyhovuje…téma rám na 29 určitě snadno dohledáš…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.