• FOSA

    Zdravím,

    je to lehce přes rok co jsem začal více jezdit a za cca 7000km jsem odpálil již třetí cyklocomp, a už jsem z toho nešťastný…

    První jsem koupil decathlon a ten umřel asi po půl roce v mrazu. Druhý byl Force, který po asi 4 hodinové jizdě v dešti zhasl půl displeje. Třetí byl Echowell a ten se mi teď hajzlík začal vypínat sám od sebe a restartovat…

    Požadované vlastnosti:

    denní km – celkové km – denní čas – celkový čas – aktualní rychlost – průměrná rychlost – maximální rychlost

    Dále bych rád něco co vydrží sem tam déšť. Výhodou je bezdrát, má to jistý komfort. A poslední třešinka – poslední echowell mi neměřil při zapnutí světla, takže ideálně něco co nebude vypadávat (tam by možná pomohl drát?). Jo a v neposlední řadě – nechci nic co budu muset dobíjet, zapomínám si nabít i mobil, už přední světlo na USB je pro mě smrt, já potřebuji něco blbuvzdorného :-D

    Prosím zkušenější o tipy – cenovka nejlépe do 1500? Ale stačí mi výše uvedený základ, takže hádám, že i ověřený kus za 600 by mohl stačit?

    Díky!

    0 0
    • Prazak0  

      Před lety jsem omylem namočil s dresem i cyclocomputer v kapsičce. Bylo to tam řadu hodin, jestli 10, už nevím. Přečkalo to bez úhony takto ponořené pod vodu! Bohužel, tento typ neukazuje průměrnou rychlost, ukazuje okamžitou, potom čas i délku jízdy, průměrná rychlost se musí vypočítat (což není problém, zvládal jsem zhruba i z hlavy třeba v polovině jízdy při zastavení, než jsem se vydal zpět).

      Jinak mi dobře slouží i laciný computer z Lidlu, drátový, ježděno i za mrazu (do –3st), případně podobný z Kauflandu (prophete), kde ho měli ve slevě dokonce za 30Kč. Na rozdíl od toho z Lidlu nemá tolik funkcí, které mě spíše otravují. Z Lidlu i K. mám drátové, bezdrátový z Lidlu byl naposledy za 200Kč. Mám i dražší Sigmu s měřením tepu, ale vynechávalo to jedna při průjezdu pod el. vedením (tep), potom to rušilo světlo, vypadával signál – bezdrátové. Takže jsem se vrátil k těm zcela obyčejným, z Lidlu vypadá trošku humpolácký, velký, ale zas je dobře vidět.

      0 0
    • adam1  

      https://www.hupnakolo.cz/…er-16-16-sts

      Píšou vodotěsný ?:)Já už na mtb computer nepoužívám

      vždy se tam dostala časem voda ,force je šrot ,ikdyž ho mám na silnici ,ale odešlo čidlo -nahrazeno ze starého z chiny a fachčí.Ty bezdrátové přes ats led světla ruší ,ten postovaný by neměl.

      Měřím si to přes stravu v mobilu -stejně ho vozím.

      0 0
      • FOSA  

        Ano, stravu jsem už objevil taky a zapínám ji skoro pravidelně, spíš mi šlo o to, že se monitoruji nájezd na kole, kdy měnit řetěz, kolik najezdily pláště, no a pri jízdě na to čumím, vím že ve 40km/hod se vlezu skoro do každé zatáčky, že při 60 už bych nemusel…taky podle něj šlapu trošku na průměrku, stejně tak už vím, který kopec cestou do práce jak rychle vyletět :-D Prostě to asi na těch řidítkach potřebuju :-)

        0 0
        • adam1  

          Tak máš zas překvapení když koukneš doma po jízdě na stravu :)a vidíš tam jak si jel jednotlivý úsek:)

          Ty brďo do zatáček podle kompu ?to neznám:))jezdím na pocit.

          0 0
          • FOSA  

            S nadsázkou podle kompu, ale jak vidím na kompu přes 60, už jsem opatrný, tedy tam kde to neznám. Co mám najeto, tak to pocitem trefím taky.

            0 0
            • Platypus2  

              Na to většinou nemám čas čumět na komp když jedu z kopca, akorát když se to rozjede tak mrknu kolik tam je. Měl jsem dráťak force, ten vyskočil z držáku na nerovnosti do listí takže gudbaj a sigmu bezdrát, ta mi spadla několikrát na zem, boční kryty postupně odpadly, takže když chci změnit funkci musím tomu pomoct hřebíkem.

              0 0
        • bodlak2  

          Na evidenci nájezdu pláště, řetězu atd. kombinuj Stravu a appku ProBikeGarage.

          0 0
    • Alojs01  

      Jakykoli cateye ci sigma. Mel jsem vzdy dratove verze. Nejstarsi mam cca 25 let a stale funguje, vydrz baterek minimalne 3 roky.

      Edit: posledni 3 roky jsou v supliku, to uz pouzivam jen Garmin Fenix 3.

      0 0
    • AussigBiker  

      Mě zklamala Sigma, i ta dražší. Co Garmin Edge 130?Je to dražší, ale výhodou je, že se nemusíš ***** s magnetem na předním kole a pokud využiješ senzor kadence, tak ten je taky bezdrát a nemá protikus, takže taky pohoda. Každopádně za mě nějakej GPS komp, co eliminuje senzor rychlosti.

      0 0
      • FOSA  

        Já to nechci nabíjet, já bych pak jezdil s vybitým :-)

        Kdyby to vydrželo měsíc, ale teďka (skoro teďka, už se to blíží) ti baterka ukazuje 30% a za 5min to v mrazu zhasne, tomu bych se rád vyvaroval.

        0 0
    • Slavik  

      Tvl, když kupuješ takový lowendy, tak se nediv.

      Nyní používám Bryton, ale předtím jsem měl nesmrtelný Cateye – vše bezdrát…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Levná Sigma 1200, drží už pět let, mám jí na kolobězče, silničce i HT. Měří pro mě vše podstatné čas, rychlost, celkovou vzdálenost, vzdálenost jízdy a celkový čas. Měl jsem ještě jeden a ten měřil i teplotu ale to mi je tak nějak k ničemu když jsem venku a vím jak je. Vše drátové, měl jsem bezdrátové Catye i Sigmu a byly s tím jen problémy. Buď je rušilo světlo či často vypadávaly.

      0 0
    • Krepi  

      Vozím už tři roky tuhle Sigmu a jediná chyba je, že se mi zpožďují hodiny, což bude chyba kusu a jsem líný to jít reklamovat… Jinak před měsícem prošel bez úhony pračkou (včetně ždímání) a je bez úhony :-)

      0 0
    • Pessinger  

      Zainvestuj do něčeho co má GPS, jezdíš docela dost a určitě to vyuziješ, toť má ráda jako sůl :D

      0 0
      • FOSA  

        To mi zase neřeší tu baterku… jo GPS na bikepacking by se rozhodně hodila, ale zatím to řeší telefon na řídítkách a mapy.cz :-) Výdrž je krapet horší, ale až tolik toho nenajezdím.

        0 0
        • AussigBiker  

          No ze by se na Graminu napr. Edge 520 nejak dobre navigovat, to nemuzu rict :) Ale kdyz tam predem nahrajes gpx, tak te to pak po trase navadi. Edge 520, asi i 530 vydrzi 10–14 hodin.

          Ale jo, nabijet musis. Kolik vydrzi nejaka Sigma s GPS netusim, ale stoji za to to prozkoumat :)

          Jinak Garminy lze dobijet z power banky za chodu. Ale uz mlcim :) Sigma s knoflikovou baterii podobny taky poslouzej.

          0 0
          • FOSA  

            Telefon lze taky dobíjet za běhu a paní z mapy CZ jako bonus sem tam i křičí :-) Ale mobil dá odhadem tak 8hodin navigace?

            No na řídítka už jsem vzal nějakou sigmu na drát, takže rušit to snad nic nebude, voděodolnost píšou IP68, což je snad ponor, takže deštík to snad vydrží… Garmin až časem, až najdu něco na bazaru a až pořídím nové výplety :-D

            0 0
            • AussigBiker  

              Jo to jo, Sigma dest vydrzi. Me stavalo jebani se se senzorem rychlosti, mel jsem placaty draty (Mavicy), tam slo dost blbe udelat, aby to radne fungovalo – magnet na dratu a protitkus na vidlici, do toho mi tachac vypad na sterk a asi ho vzapeti prejelo auto, dalsi Sigma nejak fungovala podivne, tak jsem se nastval a koupil Garmina a je klid :).

              Jinak zalezi asi dost na telefonu, muj Huawei ma dost dobrou vydrz, ale nebyl nejlevnejsi, taky je dost (zbytecne) velkej, tak ma vetsi baterii… Ono ja to v telefonu pouzivam hlavne abych nasel kudy dal, pak ho mam normalne v batohu / v kapse a vytahnu zas kdyz nevim kudy.

              0 0
            • brtníček  

              http://www.cyklomania.cz/…er-VDO-M5-WL?… VDO. mám teda starší model, ale vydržel hodně.

              0 0
        • wego1991  

          V tom případě hodinky a pokryješ tím i monitoring ostatních aktivit pokud je děláš – turistika, běh apod.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak tak hodinky nebo telefon.

            0 0
            • robb  

              Taky bych se přimluvil za hodinky. Dlouho jsem byl proti nim. A teď na ně nedám dopustit.

              Jinak s computeru jsem vozil BBB BCP. Měl jsem i nějakou starou verzi, co mi vydržela na bajku 10 let.

              0 0
              • -b-n-x-  

                Ja jel jednou s nejakymi hodinkami, a uplne nadseny jsem teda nebyl. Mel jsem je na ruce, a podivat se na nejaky udaj za jizdy z kopce (ale vlastne i do kopce), nebo i kdykoliv kdy clovek musi nejak vic „ridit“ kolo, teda neylo nic moc. Ovsem, pokud se nejak rozumne daji dat na riditka, tak asi ok.

                0 0
    • -b-n-x-  

      Kdysi jsem mel Cateye, vydrzel vsechno, ale pak jsem jej ztratil. Potom Specialized nejaky (podle me to byl ale taky vlastne cateye). A ten taky byl v pohode, nez jsem jej ztratil. Oba byly dratove.

      A pak uz jsem computer nevozil.

      0 0
    • Potkan007  

      Mně ty bezdrátové vždycky přišly jako možný zdroj problémů. Kdysi jsem jeden měl a co chvíli ztrácel signál, z 30km projížďky napočítal tak 20. Uznávám, že to bylo okolo roku 2010, ale o té doby volím radši kabel.

      Měl jsem Cateye, ten byl nezničitelný, nesmrtelný, přežil všechno. Pak jsem začal vozit levné modely od Sigmy (9.16 a podobný lowend) a neměl jsem potíž, neodešel ani jeden, zbavoval jsem se jich s kolem, jedno nedobrovolně skončilo u zloděje, jedno u sestřenky.

      Teď jsem zkusil na zimáka risknout One CUBE 12.0 kvůli zobrazení teploty – jsem na teplotu trochu pako, jak sednu na kolo a trochu se zahřeju, nevnímám ji. Vyrazím ve 20 stupních s krátkým rukávem, cestou se ochladí na 12, teď na podzim žádný problém. Já to vůbec necítím a akorát pak lehnu.

      0 0
    • jirkous3  

      Osobně mi už hodně lijáků přežila drátová Sigma 14.16. Má dokonce barometrický výškoměr. Na dalších kolech mám i ty drátové z Lidlu. První generace (zaoblená a ukazuje i v klidovém stavu hodiny) je skvělá. Už se mnou projela tak 30000 km. Ta novější hranatá je ale příšerná. Displej na slunci skoro nečitelný a hodiny se předbíhají snad o minutu denně.

      0 0
    • machyMTM  

      Já vozím skoro 30 let Cateye Mity 2. Nezničitelný! :)

      0 0
    • KamSeHrabeBittner  

      Od května vozím na gravelu tento: https://www.pepebike.cz/…zdrat-cerny/

      Zatím vše funguje, jak má. Teď čekám, jak zvladne podzim/ zimu.

      0 0
      • adam1  

        Ty force fak časem jdou do kytek:( ,taky píšou voděodolný ne vodotěsný .Takže časem se tam dostane voda a čidla mi odešla dvě ,nejdřív měníš baterku a poté ko .Ale bavím se o WLS20.

        možná s tím tvým budeš mít štěstí .:)

        0 0
        • KamSeHrabeBittner  

          V to doufám.. Koupil jsem ho před tím, než jsem „nasel“ BF. Pokud přežije zimu, určitě se pochlubim.

          0 0
    • tom_hampejz  

      Resim to same na bike. Celou dobu jsem mel obyc dratak a vzdy ok. Pak jsem se naucil vozit telefon v spconnect. Pak jsem telefon malem rozstipal pri par padech a ted resim:

      1. edge 130 plus tepak, ale neumi data z axs – clovek nepotrebuje, ale rad si hraje, ze
      2. dal riskovat telefon na riditkach a kvuli vydrzi hodit do baglu externi gps
      3. prejit na apple watch a bt tepak

      Proste vse ma neco pro a proti :(

      0 0
      • milan.v  

        Edge 520 Plus

        Vzhledem k tomu ale, že neznáme tvé preference, není víc informací, je to jen jakýsi menší výkřik do tmy ve vazbě na ten Edge 130…

        0 0
        • tom_hampejz  

          Co chci vím docela přesně:

          • záznam km, tedy ODO
          • Záznam trasy, používal jsem endomondo, teď zkouším Strava
          • Tep před očima – dokáži si představit ale i orientační, ala Apple Watch – nejsem příznivce chytrých hodinek. Každý rok je zkouším a různé modely a teprv teď o nic začínám přemýšlet, nicméně čekám na LTE verzi Apple Watch a toho mohu čekat klidně i další rok
          • V neznámém prostředí mám často na řídítkách puštěny mapy.cz. Nemám zkušenost s Garmin co to dokáže zobrazit/navigovat, snadno vyhledat
          • tím, že teď budu mít AXS, tak bych si s tím rád hrál, ale dá se to syncovat i přes telefon, otázka je a v tom nemám jasno, do jaké jedné aplikace to nakonec vše sdružovat a zda to vůbec jde
          • 520plus proti 530 – je to velký rozdíl v použití? Co jsem pochopil, jde primárně o rozlišení a cenu a ne vždy jsou součástí balení české topomapy?
          • S ohledem na použití mapy.cz a vození telefonu tak jako tak, právě zvažuji i externí gps, která zpřesní signál a zároveň pošetří baterku telefonu, ale mám strach znova urvat držák a hledat telefon v listí (byť telefonu se nikdy nic jak zázrakem nestalo)
          0 0
    • pmichal  

      Pokud jezdíš 7000 km, tak Garmin Edge 520/530. Sice je dražší, ale budeš spokojený.

      0 0
      • gerrard  

        Je tu o tom cele vlakno. Hledej.

        0 0
        • Potkan007  

          Taky jsem po něm koukal, hledám něco, co mi pomocí šipek ukáže směr, nemusí to být přímo mapová navi a stačí mi, když bude brát data z telefonu.

          Vlákno jsem viděl a Core se v něm řeší snad jen jednou, všichni řeší vyšší modely s barevným displejem a WinCE. Prý když ujede s Core 10 km s telefonem, pak 30 bez a pak připojí znovu telefon, těch 30 dalších zapomene a ze 40 skočí na 10. To je bug, ale o tom, jak funguje navigování, neříká vůbec nic.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.