• Oliver06

    Zdravím, mam norco fluid FS A3 a chtěl bych poradit s výběrem nové vidlice na toto kolo je tam v zakladu Rs 35 tk silver 140mm což do vetsiho terenu uz je nedostacujici a chtěl bych si pořidit novou, vubec s tim nemam zkusenosti tak se ptam jestli je treba znát kdybych tam dal 150mm jestli to něčemu uškodí nebo tam nebude tak velky rozdil v rozhozeni geo. Pokukoval jsem po Pike, Lyrik ale moc se v tom nevyznam tak by se chtel zeptat tady. Děkuji

    0 0
    • va-bo  

      Jestli mas rozpocet na Lyrik, kup Lyrik Ultimate na 150 nebo 160.

      0 0
    • novas752  

      No napřed bych si dobře rozmyslel jestli má smysl tohle kolo upgradovat. Vyměníš vidlici a zjistíš že ten tlumič taky neni nic moc, brzdy by mohly brzdit víc, plastovému řazení dochází dech atd.

      Ale když už dal bych tam 140 nebo 150 Lyrik Ultimate nebo Fox 36 Perf. Elite nebo DVO Diamond D1. Přimlouval bych se za tyhle lepší vidlice s pokročilejším tlumením, ono se ty nastavení komprese docela hodí. Z dostupnějších vidlic Lyrik Select+, Fox 36 Performance, DVO Diamond D2, Marzocchi Z1 Bomber, Suntour Auron 35 EQ

      0 0
      • Oliver06  

        ano vím to kolo neni nejlepsi , cela plastová hračka od sramu je už hned po prvním tydnu vymenena na slx a brzdy zatim dostačujicí, citím že to není nejlepší, ale ta vidlice je fakt strašná takže bych chtěl tu vidlici upgradnout. Dobře díky za rady, jestli ten lyrik ultimate je fakt tak dobrej tak budu muset ještě více šetřit.

        0 0
        • Atilla  

          Koukej v Německu na shopy jako bike24.de, bike-component,..

          Ceny jsou jinde a za 3–4 dny to máš doma.

          2 0
          • Oliver06  

            Ano vím o německých shopech nedavno jsem objednaval z bike discount, a ještě bych se chtěl zeptat jak je to s offsetem u vidlic teď mam na kole 44 tak mám vybírat vydlici s 44 nebo je to v podstatě jedno

            0 0
        • frish  

          Podle mě by Ultimate měl brát člověk, co opravdu ví že to chce a má aspoň nějakou představu o tom jak HSC a LSC funguje.

          Lyrik Select určitě bude zlepšení, a když časem usoudíš že bys rád ještě povýšil, dá se zase prodat a obměnit za Ultimate. To samý se zdvihem – jistota bude 140 i 150, 160 jen když usoudíš že ti to dává smysl. Ještě si skoukni Offset, ideálně vzít vidli se stejným offsetem jako máš teď. K eshopům od Atilly bych ještě doplnil bike-discount, určitě se vyplatí kupovat z dojčlandu.

          0 0
          • Oliver06  

            Děkuji za toto shrnutí, o HSC s LSC nějakou představu mám ale nikdy jsem to na kole neměl. Zvažím jestli tu select nebo ultimate ale myslím si že i select by byl pro mě velkou změnou z té 35

            0 0
          • Atilla  

            Tak LSC a HSC zrovna u nového lyrika nebo zeba problém není. U Foxu s gripem 2 a tisíci polohami na všem co jde nastavit už jo;)

            0 0
            • Oliver06  

              Dobré vědět, díky

              0 0
            • krabica  

              Jj, když to čověk nechá v základní poloze, tak nic nezkazí…

              Edit: akorát Carger 3 je taková víc závodněji naladěná, ale řidší olej v tlumení z toho udělá pohodlnější vidlu.

              0 0
              • Oliver06  

                Pokud se nepletu Charger 2.1 je starší a je velkej rozdíl mezi 3 a 2.1?

                0 0
                • Atilla  

                  Nedokážu od sebe oddělit výkon chargeru a úplně jinou vzduchovou pružinu. Ale měl jsem jak Lyrika, tak zeba s charger 2.1 tak obě nové 2023 a za mě jsou ty nové o dost lepší. A nastavení ch3 je prostě super. Jsi uprostřed a jen klik sem klik tam udělá rozdíl.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.