• Salient

    Zdravím,

    pročetl jsem místní témata a došel k závěru, že bych si nechal kolo postavit. Jelikož měřím 198 cm a kolo bych chtěl v rozmezí 15–18 tisíc, přijde mi to jako nejlepší volba. Chtěl jsem se zeptat, zda byste mi mohli poradit nějakého stavitele v blízkosti Tábora, popřípadě Plzně? Zatím nejblíž jsem zde pochytil jen scalara z okolí Budějovic, ale ten bohužel momentálně nemá čas.

    Jsem zatím jen rekreační cyklista a moc jsem toho zatím nenajezdil, ale právě jsem se vrátil z Amsterdamu, kde mě to ježdění chytlo, tak jsem se rozhodl, že si pořídím nové MTB. Samozřejmě, pokud by se objevilo nějaké kolo v mé cenové hladině a stálo za to, rád si nechám poradit:)

    Předem díky moc za rady.

    0 0
    • zimic  

      Aj, tak to je blbé…Scalara sem ti zrovna chtěl doporučit. Oni asi teď v plné sezoně na tom budou všichni podobně. Buď asi počkat, což bych sám nechtěl, nebo hold kaměňák nebo eshop např. nějaké CUBE – vycházejí solidně…

      0 0
    • Smazaný účet  

      V Plzni můžeš zkusit Ebola shop. Má kola Cube.

      0 0
    • Erknold  

      trpělivost plody přináší. Než poladíte sestavu, tak stejně budou dva týdny fuč :)

      Ale pokud to kolo opravdu potřebuješ hned teď, tak se hezky obleč a vyraž do kameňáků, ať nevypadáš jako šupák a věnují se ti. Alespoň v Budějcích jsou někteří schopni tě odbýt, pokud uznají, že nemáš slušnou prkenici.

      Ale i tak možná narazíš na to, že XL buď nemají na krámu a už nejsou schopni sehnat a nebo třeba seženeš nějakou slušnou cenu na tuto velikost, pokud jim překáží. Cube je v Budějcích naproti výstavišti, pak má dost na skladě Author v Cyklocentru a nebo Dajsport. Můžeš si porovnat přístupy, dost se liší. Pak ještě můžeš zkoušet menší krámy u Dvořáka Haibike a Focus, u Eliáše mrknout na Kellyse, a nevím jak ten LF ve své podnikovce na Okružní, tam by také mohli mít dost. Takže vlastně na celé pateční odpoledne slušný program v Budějcích :)

      0 0
      • hovanec  

        No jen nám řekni, kteří se tak chovají a dostanou pražbu na Heurece. :)

        0 0
        • Erknold  

          třeba jsem měl jen smůlu na špatně vyspalého prodavače :) Kolega a segra vlastně taky :) Ale neboj, většinou tě odradí ještě před koupí, když ti s úsměvem vysvětlí, že to pro co si přišel je vlastně kravina. Poslední pokus pro zasmání vypadal takto:

          Chtěl bych pumpičku pro přítelkyni na rám, ideálně, kdyby měla i šlahounek.

          Hahaha, to mi jako chcete říct, že si vaše přítelkyně bude umět vyměnit píchlou duši. To bych chtěl vidět, hahaha. Dyť by ani nesundala plášť, hahaha

          No a možná se tam směje ještě dnes, to nevím, jelikož jsem pak odešel se smíchem v zádech :)

          0 0
          • hovanec  

            „Tak mi zavolejte vedoucího. HAHAHA!“

            :D

            …tohle bych netrpěl jako nadřízený. Šel by na minutu.

            0 0
          • pepek  

            To se smál tomu šlahounku. Ve spojitosti s přítelkyní si představil logicky nějaké sprosťárny.

            0 0
            • hovanec  

              To je dost možné, ale nic to nemění na faktu, že je takové chování nepřípustné. Vysmát se zákazníkovi je neprofesionální, byť je to ňouma.

              0 0
              • Erknold  

                to jo, ale když seš šéfem obchodu, tak tě vedoucí nesprdne ;) Nu co, krámku je v okolí dost. Navíc jsem jí pak sehnal v lidlu a přesně splňovala co jsem chtěl za 99 Kč. :)

                0 0
                • Esi  

                  To jo ale když jsi šéfem tak tím spíš jsou to tvoje prachy a ňouma zákazník je ideální, na kole si toho moc neopraví, tak že to přinese na servis a snadněji ho přesvědčíš i o tom že je potřeba po 1500km vyměnit střed a spoustu dalších ptákovin na což by ti někdo zkušenejší asi neskočil :)

                  0 0
                • hovanec  

                  Přesně tak. Zákazník je zákazník a slušnost je namístě vždy. Není na škodu odlehčit atmosféru nějakým cyklo vtípkem, ale nemístně se vysmívat na zákazníkovu osobu… Ale jejich problém. Šel jsi utratit peníze jinam, to je největší trest.

                  0 0
          • oddie  

            Tak proč mu taky říkáš něco o přítelkyni? Zbytečná informace… A zarazit ten smích šlo taky velice snadno, stačilo mu říct, že je debil, určitě by se rychle smát přestal ;)

            0 0
    • Salient  

      No tak určitě děkuji za reakce a rady, teď už aspoň vím kde nevybírat přítelkyni pumpičku…:) Nakonec jsem se rozhodl napsat ostatním stavitelům a popřípadě si pro to kolo dojedu. Mám momentálně dvě nabídky. Toto kolo http://www.profilshop.cz/…ator/mtb-29/?… s vidlicí Rock Shox XC32 RL Air nebo specifikaci popsanou dole. Obě za víceméně stejnou cenu do těch 18k. Já v tom žádné velké rozdíly nevidím, ale věřím, že mi dokážete poradit co z toho vybrat.

      rám 29"-disc

      vidlice SUNTOUR RAIDON LO-AIR

      přehazovačka DEORE –10–

      přesmykač DEORE

      řetěz HG 54

      kazeta HG 62 –10–

      kliky DEORE

      řazení DEORE SLM 610 3×10

      náboje DEORE

      hydr.kotoučovky M 395

      kotouče SMRT 54

      představec ALU

      řídítka ALU

      hlavové složení INTEGROVANE

      pedály ALU

      sedlo Q BIK

      sedlovka ALU

      objímka ALU

      ráfky 2ks MASTER DISC 28"

      dráty 72ks NEREZ 290mm

      niple 72ks POZINK 2mm

      velovložky 2ks PLAST 16mm

      pláště 2ks MAXXIS

      duše 2ks AV 40mm

      0 0
      • Erknold  

        No to je zase popis setavy jak bagr. Značka rámu? Ten raidon je z české distribuce Raidon XC a něbo nějaká vyhrabanina ze skladu? Jako ta druhá sestava vypadá trošku lépe, ale za předpokladu, nového Raidona a nějakého slušného rámu Force, Scud. No a zbytek stejně budeš ještě ladit, jaké pedály, jaké gripy, jaké pláště atd.

        Takže za mě zatím nevím, do čeho bych šel.

        0 0
    • Salient  

      Tak jsem se chtěl ještě zeptat na pár věcí. Zašel jsem si za jedním prodejcem v Táboře a ten mi říkal, že ten rám Force Epigoni je jeden ze základních a nejlevnějších a proto se na něm dá postavit kolo s lepšími komponenty a doporučil mi toho kolo http://www.kellysbike.com/…a-29/gate-10#… že bych ho mohl mít za 19k. Kellys má prý 3× zužující se rám a měl by být o něco lepší takže teď mám prakticky na výběr z tohoto kola nebo ze specifikace podobné té nahoře na tom rámu Force, ale za 17k. Všiml jsem si, že na tom rámu Force zde dost stavíte kola, tak pokud by mi někdo třeba kdo ho už má řekl nějaké zkušenosti. Díky

      0 0
      • oddie  

        Koukám do toho popisu, to má mít ve velikosti M 14kg??? TO je síla…

        0 0
        • Salient  

          Taky jsem si říkal, jestli to není nějak trochu moc vzhledem k tomu, že já budu mít velikost L…

          0 0
      • hovanec  

        Rozdíl mezi těmi rámy bude tak 150 – 250 gramů. Force váží 1750 g. Když se poštěstí, tak rám toho Kellyse bude o něco lehčí. Záleží na tom, jestli Tě zajímají i jiná těžítka na tom kole.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.