Výběr sporttestru - chytrých hodinek

49 nepřečtených
  • Psonaysz

    Ahoj. Nějaký čas se rozhoduji o zakoupení sporttestru – chytrých hodinek.

    Nejprve jsem měl vyhlédnuté – Polar M430, ale čím více brouzdám a vybírám, tak jsem narazil v ceně okolo 6–7 tis (to je strop) na tyto:

    Garmin Vivoactive 3

    Suunto Spartan Trainer Wrist HR

    Samsung Gear Sport

    Běžné používání – v létě kolo a běh, v zimě lyže a jiné sporty. Hodinky budu nosit jak na sport tak i na běžné používání. Přesnost GPS, senzoru a kapacita baterie :)

    Co by jste doporučili ?? Díky

    0 0
    • Šaffy  

      Jestli to chceš na sporty! Tak s výdrží GPS nic moc. Přidal bych a koupil fenixe 3 dají se sehnat už za 8000,– a ta tisícovka k poměru hodinek co jsi vypsal je zanedbatelná. Jsou to nejlepší hodinky za ty peníze a tisícovku někde našetříš. Navíc tyhle jsou aspoň chlapský, co jsi vypsal jsou na holčičí ručičky.

      0 0
      • horny  

        Užívám Samsung S3 Frontier a neřekl bych, že jsou droboučké. Spíš naopak patři k těm největším. Pro mě je jsou ideální kombinací sportovních/e­legantních hodinek se solidní výdrží baterie. Přítelkyně má sportovní speciálky TomTom Runner 3 a vydrží ji při plné zátěži (GPS + tep) tak cca 60–70% jako mně. Navíc mé jsou po 2 letech používání bez škrábanců a jiných šrámů – jsou fakt odolné. Ale baterie Fénixů apod. zřejmě vydrží ještě více.

        Je pravda, že tím, že to jsou zároveň „běžné“ hodinky jsou tam některé sportovní fce kostrbatější. Nejvíce mi zpočátku vadilo, že nešly napojit na externí hrudní BT pás pro maximální přesnost tepovky (jsem stařec a musím se hlídat:-)), ale to se změnilo s aplikací SportyWatch, která umí bezvadně napárovat hodinky s externím pásem.

        Takže:

        • jdu na kolo/běhat/tu­ristika – vyberu nějaké digitální face
        • jdu do práce zapnu nějaké klasické ručičkové face – třeba v barvě košile:nebo kravaty-) a nemusí blikat – můžou svítit pořád.

        Nabíjím podle aktivit 2–4 dny.

        0 0
        • Kaire  

          Výdrž je dost individuální, S3 maji výdřž 4 dny jestli se nepletu. Co teprve s GPS a stále zapnutém displeji, kolik vydrží? Jinak by mi dost vadila i ochrana proti vodě pouze IP68. Také nepodporuje ANT pro budoucí použití. Vyhodnocování aktivit potom nebude na takové úrovni jako Garmin nebo Suunto. Dotykový displej potom otázka preferencí.

          Co se mi líbí je otáčecí luneta, přijde mi to rozumný a jednoduchý ovládací prvek (asi proto o něm taky Garmin uvažuje do budoucna). Taky fakt že jsou mnohem „chytřejší“ než klasické sporttestery. Např. Hudba, volání, ovládání hlasem.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak urcite bych nebral Samsung, pokud maji byt hodinky pouzivany na aktivity. Garmin je TOP mezi hodinkami, ale urcite bych taky nebral model Vivoactive 3. Dotykovy displej nic moc pro aktivity …

      0 0
      • jir34  

        Mám Vivoactive 3. Moje zkušenosti. Spotřeba cca. 15% denně, pokud nemám sportovní aktivitu. Mám spuštěné veškeré notifikace, monitorování tepu, sledování denní činnosti, GPS je vypnuto. Při sportovní aktivitě, například jízdě na kole; spotřeba cca 10% za hodinu při spuštěném GPS + GLONASS + TRIMP. Jinak Connect.Garmin nemá chybu, GPS velmi přesná, stejně jako sledování nadmořské výšky. Hodinky nosím stále, vůbec je nesundávám. Odolnost velmi dobrá, mám variantu Optic Grey PVD a jsou stále bez škrábanců.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Co bychom doporučili? Krom lekce rodného jazyka především ujasnit si, jak dlouho mají být schopné aktivitu zaznamenávat a jaká čidla k nim budeš chtít připnout. V mrazu jdou výdrže baterií dost rapidně dolů.

      0 0
    • BLACK1E  

      Čau, náhodně využiju vlákna, když už vzniklo nový.

      Půl roku používam Stravu na Iphonu 5S. Do Vánoc jsem používal sedm let starou tlačítkovou nokii a sporttester (hodinky chunshi na řídítka). Teď jen honim komy a na tepák ve většině případů zapomenu. Ne že by to uplně vadilo, protože po letech jeho používání celkem dobře poznam v jakých tepech se pohybuju. Přesto bych si rád pořídil nějakej pás, kterej by šel spárovat s telefonem. Dá se něco sehnat za rozumnou cenu? Pro představu 3000kč pro mě nejsou rozumná cena.

      0 0
    • Kaire  

      Jestli jde o baterku tak si škrtni rovnou Vivoactive3 a Samsung taky. Suunto nejsem schopen posoudit ale dotykové hodinky na tom vždy budou hůř. Samsung není přímo na sport dělaný a display se zhasíná např. jako apple watch, garminy jsou vždy „naživu“. Osobně bych taky dal tisícovku navíc a koupil Fenix3. Jak už psal Šaffy Fenix jsou víc na chlapácký, Samsung si na to jen hraje. Vivoactvive3 jsou takové holčičí. O bytelnosti nemluvě.

      0 0
    • Goob  

      Já mám Samsung Gear Fit2 Pro (měl jsem jako podmínku plaveckou aplikaci)… jsem s ním naprosto spokojen až na jedinou věc: jede na Tizenu a neexistují pro něj mapy.

      0 0
    • Čipera  

      Zdravím, vyuziju toto vlákno.

      Má zde někdo hodinky Xiaomi amazfit Stratos?

      Jaké jsou reálné zkušenosti s hodinkami, co se týče přesnosti záznamu tras a aktivit, tepu hlavně co se týče kola, plavání, a trenazeru.. Jak funguje propojení se stravou, Nějaké postrehy co se týče funkčnosti? Jde mi hlavně o záznam sportu a denních aktivit, nejde ani tak o notifikace a pod.

      0 0
      • 21cmTrueDamage  

        Neni to na sport, ber radši VA3 garmin!

        0 0
        • Čipera  

          Proc by nebylo? Je tam na výběr z celkem dost sportu. Más nějakou zkušenost?

          0 0
          • Auditor  

            Delší dobu to teď taky řeším… Je to podle mě takhle: buď smartwatch se sport.funkcema … nebo sportester s smart funkcema.

            Co je pro tebe lepsi, si musis vybrat sam.

            Ja mam jako favorita M430 od Polaru.

            0 0
            • Čipera  

              No tohle jsou právě hlavně sportovní hodinky se Smart funkcema, což je pouze oznámení notifikaci a pár drobností. Vím že tomu spoustu lidí nevěří, protože to není výhradní výrobce sportovního prislusenstvi, ale zkušenosti s tím maj taky. Co se mi na nich líbí, že máj to samé co máj Garmin, Polar a jsou o 1–3000 levnější. Právě podle recenzí jsou velmi kvalitní a přesné.

              0 0
              • ceo  

                Já z nich byl taky nadšený, dokud jsem si nepřečetl reálné zkušenosti uživatelů. Další pak je, že jsi vázán na software Xiaomi, a něco málo se importuje do stravy. Pokud si další nekoupíš zase Xiaomi, přijdeš o celou historii. SW Xiaomi umí hodně sportů, ale na Garmin/Polar/Suunto to nemá. Jen co si pamatuju, tak např. sjezdové lyžování, squash

                0 0
                • pablo-cz  

                  Já to teď taky řešil a kvůli exportu do stravy a dalších aplikací jsem vybral TomTom Adventurer.

                  0 0
                • Čipera  

                  Jo to je pravda to vím, že sem vázání pouze na software z xiaomi, právě proto mi jde o tu stravu, co všechno se ukládá a tak. Na delší trasy mám garmina edge normálně na riditka. Hodinky chci co se tyce kola, když jedu jen nějaký kousky abych nemusel tahat velkýho garmina. Takze mi jde spíš o doplňkové sporty jako beh, chuze, plavání, který na stravu ukládat nepotřebuju.

                  0 0
    • patrac00  

      Asi 2 mesiace mám Garmin Instinct. Zatiaľ veľká spokojnosť. Výdrž batérie veľmi dobrá. Jediné čo mi chýba je nemožnosť použitia HRM pásu pre plávanie.

      0 0
      • Čipera  

        No jde mi právě o to že garminy, který máj stejný funkce jako tyhle Xiaomi stojí o 2–3000 vic. Tak proč připlácet a platit pouze značku pokud to umí to samé.

        0 0
        • jaja01  

          protoze si xiaomi na sporttester jen hraje, neni to odolne, nevydrzi to na baterii a ve finale zjistis, ze to, co ti to nameri, nevyexportujes nikam jinam … zvaz malicko vyssi investici do instinctu, je to hodne povedeny SPORTTESTER, u garmina se skvelym pomerem cena/vykon

          0 0
          • Čipera  

            No co jsem právě četl recenze a zjistoval, a pročítal různé clanky tak co píšeš není vůbec pravda. Hlavně mě zajímá reálná zkušenost někoho kdo to měl. Ten instinct se mi nelibi, je to takový moc outdoor, chci aby taky trochu vypadaly a pouze cernobilej displej. Líbí se mi Forerunner jak funkcema tak zpracovanim, ale to je cenou zase vejš.

            0 0
            • patrac00  

              Dizajn je vec osobného vkusu. Na šport mám Instinct – preferujem funkčnosť a odolnosť, k obleku Tissoty :). Mne BW display naopak vyhovuje. Dobrá viditeľnosť na slnku a vidím na to aj bez okuliarov na čítanie.

              0 0
            • jaja01  

              pokud jako dulezitou vec beres barvicky displaye, pak ok, kup si xiaomi a budes spokojeny, zadny model od garminu nema zarivy display hrajici vsemi barvami

              0 0
              • Čipera  

                Ne o barvičky mi fakt nejde, beru to pouze jako přidanou hodbotu a ty barvičky jsou asi stejne jako u Garminu vyšších modelu

                0 0
            • Razlik  

              Čipero, já nemám Stratos, ale ještě nižší verzi Pace. Ale ve své podstatě to je dost podobné. Stratos mají lepší zpracování, jsou vodotěsné a pravděpodobně mají i o něco větší výdrž. Ze zdejších reakcí to vypadá na výhradní zatíženost na Garmin a vše ostatní není sporttester. Ale osobní zkušenosti sem zatím nikdo nepsal, jen prostě jejich Garmin o 4000 dražší je lepší. Takže z mé zkušenosti – nedej na tyto rady a ověř si to s někým, kdo ty hodinky skutečně má. Za mě můžu říct, že poměr cena-výkon je super. Kdybych kupoval znovu, tak si už zrovna připlatím za Stratos, ale chtěl jsem na zkoušku tu levnější Pace verzi. Využívám je primárně na kolo, teď přes zimu běžky a občas i běh. Zkusil jsem i záznam na snowboardu – skiing, ale to už mi přijde hodně prapodivné měření. Po propojení se Stravou v aplikaci Amazfit Watch probíhá automatická synchronizace všech sportů. Přesnost GPS mi příjde nadprůměrná. Vše ostatní je nutné brát s rezervou, hlavně tedy asi tep. Ten občas může ustřelit, ale hodně uživatelů řiká, že měří s minimálními odchylkami. Výdrž je okolo 3–5 dní dle toho, jak hodně aktivit uživatel pouští. Co třeba osobně rád využívám je to, že si můžeš naimportovat GPX soubor s trasou a během jízdy na kole sledovat trasu (bez mapového podkladu). Vím tak kdy mám odbočit a nemusím tahat mobil/používat navigaci na řidítkách když si nejsem jistý. Další plus – lze do hodinek nahrát skladby a poslouchat hudbu – využívám u běhu. Hodinky od Garminu to mají tuším jako příplatkovou verzi.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Hele, když jsem loni na Czechmanovi utopil svoje Garmin hodinky, měl jsem na cca 2 měsíce půjčené právě předchůdce Startosů, Pace. A musím říct, že na sport jsou rozhodně nepoužitelné:

                1. Nemožnost „odmáčknout“ jednotlivá kola/úseky.
                2. Dočasné zastavení záznamu znamená neintuitivní dolování v menu. Na kole průšvih, na běhu neřešitelné.
                3. Celkově ovládání pomocí dotykového displeje je za trest. V dešti neuděláš nic.
                4. Pro indoor aktivity nepoužitelné (válce, běžecký pás), pro plavání taky (nejsou vodotěsné, já je nakonec utopil pouhým potem při běhu – klasicky šluslý mikrofon, řešilo se to i tady na fóru, tuším).
                5. Tragická přenost GPS, minimálně při srovnání s F910XT, F920XT, F935XT. Běhám po široké hlavní silnici s nerušeným výhledem na nebe nahoře na Vítkově a dle záznamu jsem pořád buď v Karlíně, nebo na Vinohradech.
                6. Tep ze zápěstí je zcela náhodný, ale to je principiální vlastnost všech obdobných řešení.
                7. Nemožnost připojit senzory, takže žádný tepák, žádný wattmetr (ani na kole, ani na běhu), žádné čidlo kadence a/nebo rychlosti, prostě nic.

                Jasně stojí pár korun, ale na sport fakt zadarmo drahé.

                0 0
                • Razlik  

                  Tak v první řadě rozhodně záleží, jak hodně se sportu uživatel věnuje. Dle tvého soudím, že sportuješ na polo-profi úrovni a ano, pro tebe budou pravděpodobně nepoužitelné. Ale tak polovina tvých poznatků je nepřesná nebo lživá, takže bych to uvedl na pravou míru:

                  1. Nemám vyzkoušeno, každopádně Xiaomi (Huami) tým vydává stále nové aktualizace a tuším, že zde je již možnost intervalového tréninku a lze si měřit úseky.
                  2. Vůbec nevím co tím myslíš. Pace mají jedno funkční tlačítko. Když je potřeba zastavit záznam na tvrdo (např. zastávka v hospodě na pivo), tak se tlačidlo zmáčkne a hodinky stopnou aktivitu. Po opětovném zmáčknutí najedou zpět do aktivity.
                  3. Ano, Pace nejsou vhodné do deště a dotykové ovládání není žádná hitparáda. Lépe to má řešené Stratos model (3 funkční tlačítka). Já nesportuji za deště, takže mě to netrápí.
                  4. Viz výše. Pace nejsou na plavání, protože jsou pouze voděodolné. Stratos už mají 5ATM, takže na plavání v pohodě. Indoor aktivity nemám vyzkoušené. A potem je utopit, to si mě vážně pobavil. :-D
                  5. Nemůžu souhlasit. Já jsem s GPS spokojen a i ve městě je velice přesná. Kolega s Fenix 5 si naopak stěžoval, že GPS absolutně mezi baráky nepoužitelná.
                  6. Zcela náhodný určitě není. Najdi si několik srovnání s jinými hodinkami a zjistíš, že všude to je podobné.
                  7. Není pravda, lze připojit tepák (zbytek nevím). Samozřejmě se tím rapidně sníží výdrž na baterií, protože to je externí zařízení stejně jako u BT sluchátek.

                  Určitě je rozdíl mezi Garminy za 10k a Pace za 2,5k. Každopádně pro rekreačního sportovce, co si chce trackovat najeté km, trasu, průměrnou rychlost a nastoupané metry je to dostačující. Poměr cena výkon víc než dobrý.

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Milý hochu, když o problematice nic nevíš a navíc jsi líný číst, co jsem psal, buď prosím alepoň tak laskav, a neodvažuj se mě nařknout, že lžu.

                    Když nemáš něco vyzkoušeno, nepiš o tom a nejdřív si to vyzkoušej. Že jsi s GPSkou spokojen neznamená, že nestojí za prd. Podívej se třeba sem: https://www.strava.com/…s/1633429027 Mimochodem, uvidíš tam i haluze s tepem. Tohle je ještě lepší: https://www.strava.com/…s/1637659483

                    Když k nim jde připojit tepák, mužeš mi říct jak, když Pace (a ani Startosy) nemají ANT+ čip? Jestli ymslíš hračkové BT tepáky, tak to můžu rovnou brát data ze zápěstí, nebo z generátoru pseudonáhodných čí­sel.

                    A na závěr na téma profi využití – turista si jistě vystačí s kde-čím. Ten sportovní hodinky nepotřebuje. Naorzdíl od sportovce, který je (s výjimkiou pár mimořádných přírodních talentů) docela potřebuje. Pokud teda mají potřebné sportovní funkce, že.

                    0 0
                    • Razlik  

                      Ano, ty si je testoval 2 měsíce někdy v červnu 2018, ale přesto si napsal spoustu volovin, ale opakovat se už nebudu. Já je používám rok a svoje jsem k tomu napsal. Pokud ty si nelhal, tak mi zase nevtrď, že já s nimi nemám zkušenosti. A hlavně nebuď stahovačnej prosimtě, ty si napsal svoje, já jsem tě pouze v několika bodech opravil. To, že ty si měl problém s GPS neznamená, že to má tak každý. Nevím co sem taháš pojmy jako sportovec, turista atp. Původní dotaz byl, jestli má někdo zkušenosti s těmi hodinkami. A ano to mám, tudíž jsem je sepsal a dovolil si tě opravit. Jinak už jsem s kamarádem projel pár tras společně – on s Garmin Edge a já aktivitou na hodinkách. Záznam trasy, počet ujetých km a průměry rychlostí téměř totožné.

                      0 0
                • Čipera  

                  Jo to je pravda to už jsem se dočetl taky. Amazfit Stratos by měl mít tohle všechno vyřešeny. Co se týče tepu žádné hodinky nejsou přesné když měří tep na zápěstí. Co se tyce senzoru, na kolo mám primárně garmina edge s tepakem, tohle chci hlavně na měření denních aktivit+ občas běh a plavání a občas když vyjedu na kole jen někde kousek abych nemusel tahat garmina. Proto mě připadá zbytečný kupovat garmina, kterej je dražší.

                  0 0
                  • Razlik  

                    Pokud to máš takhle, tak dle mého názoru jsou Stratos naprosto dostačující na ty potřeby, které zde uvádíš.

                    0 0
      • coltcha  

        Uvazuju o nich. Koukal jsem, ze ma slepou navigaci (čára s trasou a sšipkou s pozicí), ale nikde jsem nenašel, jestli má i hlášení, když se blíží třeba zatáčka. Můžeš mi pls mrknout?

        0 0
      • jereme  

        Zdravím,

        asi se taky trochu přiživím u této diskuze…

        Osobně zvažuji mezi Garmin instinct, Garmin Forerunner 235 a Xiaomi Amazfit Stratos 2(S?)

        Moje použití: triathlon, kolo, vytrvalostní závody (např B7), plavecký tréning, běh

        Moje požadavky: výdrž na baterii i pro delší závody (+/- 24h), cena do 8tis, spolehlivá vodotěsnost (pravidelný plavecký trénink)

        Instinct mají pro mě výhodu právě v navigování a odolnosti, druhé dvě varianty zase podporují multisport, což se mi hodí na triathlony. Venku začíná být hezky, takže bych chtěl co nejdříve nakupovat xD

        Budu rád za jakékoli tipy, postřehy a zkušenosti s výše uvedenými modely…ehm a nebráním se i nějaké úplně nové možnosti, bude-li splňovat kritéria :-)

        Díky.

        0 0
    • Twitko  

      vim ze je to trochu off-topic (bo to nejsou ani hodinky a ani chytre), ale treba se to nekomu muze hodit … tak to dam i sem

      https://www.bike-forum.cz/…m-komponenty#…

      0 0
    • Arys  

      Ahoj, mám dotaz. Mám Garmin Instinct cca 3 měsíce. Naprostá spokojenost, bike, běh, navigace, baterie, notifikace, vše ok. Poslední dva dny se mi ale nechtěly zpárovat s telefonem. Odinstaloval a znovu nainstaloval jsem Garmin Connect, vypnul/zapnul bluetooth, ale pomohlo až vypnout/zapnout hodinky. Od té doby mi hodinky nabízejí v menu pouze angličtinu. Vše ostatní je tak, jak bylo před tím. Ne že by to zas tak vadilo, ale je mi to divné. Nemáte někdo radu co s tím? Díky.

      0 0
      • kamator  

        Ahoj, minulý týden jsem hodinky připojoval ke Garmin Express a byla k dispozici aktualizace firmware, tak můžeš zkusit provést aktualizaci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.