výběr ráfků - CX disc pláštovky

11 nepřečtených
  • d.urb

    vybírám cx disc ráfky- kritéria hlavně cena / váha, vyšli mi z toho 2 kandidáti:

    • remerx alcyon (prý je udělají i bez brzdných ploch)
    • remerx xco rio

    teď jde o to, že u současných kol, které jsou z 29' biku při nazutí 32 slicků dost odhalují boky kvůli větší šířce ráfku – už jsem je 3× prorazil ze strany.

    To by měly zlepšit alcyony, od toho mě ale zrazovali v servisu – ať si prý koupím ty ria, že směrodatný pro roztažení pláště je VNĚJŠÍ rozměr ráfku, což mi nejde do hlavy, myslel jsem že jde hlavně o VNITŘNÍ šířku..

    vysvětlete mi to prosím někdo :)

    a pokud byste měli typy na lepší ráfky, uvítám

    0 0
    • Vilém  

      Jen k tomu provedeni bez brzdnych ploch. Stejny pozadavek jsem mel pri stavbe kolobezky a nebyl problem. Staci zavolat na odbyt do remerxu, vznest pozadavek, v mem pripade bez obrobenych brzdnych ploch, bez nalepek. Dodani bylo cca 2 tydny, cena nizsi, protoze s tim nebylo tolik prace s obrobenim, nalepkama a jejich nalepenim.

      0 0
    • mr.a  

      Mezi stejnými ráfky jsem se rozhodoval, když jsem cx stavěl. Chtěl jsem cx využívat i jako „silniční“ kolo a jen přehazovat pláště. Byl jsem nalomený na Alcyony, ale pak mne odradila právě vnitřní šířka ráfku (měl jsem cx na véčkách a tam jsem vozil Remerx Rapid – čili šíře ráfku 15 mm a to mi už přišlo na 32 mm a větší pláště hraniční). Nakonec jsem tedy pořídil RIO. V terénu bez problémů a na silnici se s nimi občas také podívám, ale pláště nepřehazuji a na Vittoria XG Pro o šíři 33 mm (reálná 32 mm) mi to s nimi také docela upaluje…

      0 0
      • d.urb  

        mr.a: jsem rád že to taky někdo řešil (btw taky to stavím na oceláka)

        já jsem na silničních remerxech vozil i 40 a přišlo mi to ok tak nevím.. sice není tak velký kontakt vzorku, ale člověk může vozit nižší tlaky protože pneu je na užším ráfku „vyšší“

        0 0
    • Singlespeed  

      Já Alcyony v terénu používám už několik let bez problémů. Přední kolo zapleteno 20 silnějšími plochými dráty Mavic Aksium + náboj Aksium 2006 a zadní 32 běžnými dráty + náboj Deore. Pláště vozím 42 mm široké.

      0 0
    • Vilém  

      Pokud uvazujes o plastovkach, tak se musis drzet nejake vnitrni sirky rafku, aby tam plastovka sla nasadit a drzela, ne?

      Nebo se delaji v takovem rozsahu?

      0 0
      • Singlespeed  

        Řekl bych, že slovem „plášťovky“ myslel zakladatel vlákna záplety na běžné pláště nikoliv na galusky (to by byly „galuskovky“ ;-).

        0 0
        • d.urb  

          Jasně- máš pravdu

          chci pláště, nějak jsem to v pozdní hodině zkomolil :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.