• spartann

    zdravím, včera se mi podařilo prorazit zadní duši i plášť na tomhle kole

    http://controlbike.com/…anyon-al-6–0

    zadní plášť jsem měl originální, potřeboval bych poradit jaký mám koupit nový plášt? mám tam 26×2,25, preferuju stejný rozměr nového pláště

    mám koupit opět: Schwalbe Racing Ralph 26×2.25 ?

    díky za rady

    0 0
    • Mysee  

      Jestli si s ním byl spokojen tak proč ne? Jinak na pláště tu je snad celá kniha vláken :)

      0 0
    • spartann  

      jak je velký rozdíl mezi tímto? mám radši vzít ten 26×2,25

      http://www.hupnakolo.cz/…ormace-sklad#…

      http://www.kupkolo.cz/…drat_z91446/

      0 0
      • Mysee  

        Radši kevlar za stejný prachy http://www.koloshop.cz/…-kevlar.html

        Lehčí nasazení, lepší usazení a hlavně nižší hmotnost.

        0 0
        • spartann  

          OK, vemu 26×2,25, snad něco vydrží, ten původní vydržel jenom 500 km

          0 0
          • Mysee  

            Kolik vážíš a kde jezdíš? Mně vydržel RaR 26×2,25 EVO v TLR verzi (větší šlupka) při 80–85kg asi 2 tisíce a to jsem dost jezdil asfalt.

            0 0
            • spartann  

              vážím 85 kg, jezdím jak po asfaltě, tak i lesní cesty, kameny… propíchnout duši skrz plášť se mi povedlo o nějakej klacek, cca 1 cm díra na běhounu mezi vzorkem, vůbec to nechápu, jak se mi to podařilo, 1000,– za verzi EVO se mi dávat nechce, tak vemu asi tenhle za 500,–, snad chvíli pojezdím

              Vzorek mám plášt furt dobrý.

              0 0
      • mrozu  

        Původně tam ale byly evidentně EVO verze. Jedou i drží líp. Ale jestli chceš pláště, který něco vydrží, tak se poohlídni úplně jinde, tohle jsou šlupky co nevydrží vůbec nic. Sám píšeš, žes je zrušil po 500 km, tak trošičku nechápu tu logiku, proč do nich chceš jít znova.

        0 0
        • spartann  

          zrušil jsem je tím způsobem, že jsem píchnul, jinak vzorek je furt dobrej i po těch 500 km, tak asi něco připlatím a vemu EVO verzi.

          Je velký rozdíl mezi EVO a verze Performance?

          na kole tolik nejezdím, za týden půměrně ujedu cca 150 km

          díky

          0 0
          • spartann  

            díru mám zhruba v podobných místech, jako je tahle fotka, cca 1 – 1,5 cm, vyplatí se to zalepit? vzorek mam ještě hodne dobrý, nebo mám koupit novej plášt?

            http://www.bike-forum.cz/…ges.ajax.php?…

            0 0
            • Mysee  

              Já ho vozil jako bezduše na zadním, po 1500 km jsem ho říznul o sklo. Zalepil a s duší ještě těch 500 najezdil. Podobný řez jako u tebe. Ještě teďka někde slouží na dojetí. Jestli jezdíš s duší vem klidně jen ten performance. Pokud chceš opravdu něco co vydrží hodně, pak nějakou Snake Skin verzi nebo úplně jinou značku.

              0 0
              • spartann  

                tak jsem ten plášt zkusil zalepit ve vnitřku, necham to do zítra zaschnout, hodím tam duši a uvidím co to provede, z venkovní strany ta dira neni vubec videt

                0 0
                • Mysee  

                  Já ji dokonce i z venkovní strany viděl (2–3 cm do „L“). Ale duše v tom držela v pořádku a funkci to ještě plnilo.

                  0 0
        • makaltom  

          ted jsem taky ralpha (TLR bez duše) ve verzy EVO vyhodil, hezky valil, byl lehoučkej, ale během měsíce snad nebylo vyjížďky kdy bych ho neprorazil a ani mlíko ho nezalepilo. Neřeknu kdyby hřebík nebo sklo, ale když ten plášť nevydrží ani jízdu po kamenech tak co to potom je? Prostě hadr a vyhozený peníze, snad ho dojezdím alespon na předním kole.

          Zajímala by mě ta verze DoubleDefense, pokud ty pláště vydrží jen 2000 km tak na to peču. Poslední pláště co jsem jezdil – Merida Race (vaha 600g) vydrželi 2 sezony 10 000km včetně závodění a ještě je dojedu na cesťáku cena těch plášťů asi 500 kaček

          0 0
          • spartann  

            mě ten plášt vydržel 500 km, tolikrát jsem jel po ostrých kamenech a nic se nestalo, pak jedu lesní cestou, a prorazím ho o klacek, jel jsem pomalu cca 25 km/h, s plastem jsem spokojený, dneska jsem ho zalepil, zítra tam hodím novou duši a zkusím co to provede, jak to bude držet ten plášt, nechce se mi ho vyhazovat, když má dobrej vzorek

            0 0
            • makaltom  

              možná mám jen nějakou průserovou šarži. Je nemyslitelné aby se plášť roztrhl na kamenech a kořenech.

              Napište někdo jaké máte zkušenosti s těmi doubledefens. Představuju si, že to vydrží i ked do mne budou policajti střílet.

              0 0
              • mrozu  

                DoubleDefense zase nejede, takže na vyjížďky možná jo, ale na závody ani omylem. Snad by mohl být dobrý kompromis ThunderBurt s RaceGuardem, ten ale nemá žádnou ochranu boků. Já už ale na Schwalbe kašlu, je to akorát naleštěná bída. Kromě toho, že to nic nevydrží, skoro všechny pláště, co jsem měl, hází.

                0 0
                • makaltom  

                  tak já ted vozím na zadku Ardenta (Maxxis) s duší věrný rčení, že raději se budu tahat na závodech s 600gramovým gripovým pláštěm, než abych se sral s foukáním popřípadě s nasazováním duše.

                  Četl jsme tu v diskusy docela chválu na Kontíky, jestli mi nepujde ten ardent fouknout bez duše (použít ho jako TLR) budu muset vymyslet nový plášť. Když mi DoubleDefense nedoporučuješ a jsem díky vysoké ceně docela rád, pokoukám u konkurence.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.