• Braniac

    Nazdar, mám Cannondale trail 5, celkem jsem spokojený jako rekreační jezdec(cca 50 –150 km týdně většinou po polních/lesních cestách). Jsem jeden z těch kteří nesnáší jakékoli pazvuky, skřípání, vrzání, klepání, cinkání a praskání, a bohužel zatím každý hliníkový rám mě přesvědčil, že odstranit pazvuky je skoro nemožné. Naopak ještě v devadesátých letech jsem měl ocelové rámy a podobné problémy jsem neznal.

    Současný Cannondale jsem vyladil skoro do nehlučnosti, ale sedlovka je o nejakou setinku tenčí(nebo díra pro sedlovku větší) a ať utáhnu objímku jakkoli, po čase při záběru ze ozývá vrzání, Většinou po utažení mám den dva klid, pak si to sedne, a při záběru hlavně do kopce vrzá. Už jsem dal za různé objímky nejmíň litr, další dva za sedlovky, ale nebylo to nic platné.

    Tak jsem se chtěl zeptat, jestli má cenu nechat si udělat ocelový rám, nebo koupit nějaký hotový. Poslední kolo s ocelovým rámem byla kroska Author, tenkrát nevyšší v krosové řadě, a během let s ní jsem nějaké pazvuky nemusel řešit. Stačí mi přední odpružená vidlice, zadní nepotřebuji.

    Kdo dělá kvalitní rámy tak do dvacky pro horská kola? Nebo koupit něco hotového? Rád bych něco, co mi vydrží deset patnáct let, s tím že nejezdím žádné extrémy. přednostně mi jde o kvalitu/tuhos­t/přesnost dílů, abych nedal dvacku za rám, na který neseženu pasující díly.

    Dík za případnou radu.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.