Výběr nové silničky geometrie a posed

18 nepřečtených
  • KRoser

    Zdravím chtěl bych se zeptat na váš názor na věc ohledně posedu a geometrie.

    Vybírám novou silničku k nahrazení mého Cube, v merku mám nové TCRko. Co jsem se tak díval tak pro dosažení stejného posedu na TCR bych měl mít pod představcem něco kolem 30mm podložek. Na Cube mám 130mm představec nacpaný co nejníže to jde. Na TCR bych měl 120mm a 30mm podložek.

    Myslíte, že bude lepší TCR s podložkama nebo se poohlídnout třeba po modelu Defy kde bych měl představec bez podložek? Nebo na tom vůbec nesejde.

    0 0
    • blackseal  

      Porovnaj stack/reach. Tcr ma pretekarsku geometriu, cube endurance. Osobne nevidim zmysel kupovat si cestak s agresivnejsiou geometriou a potom laborovat s dlzkou, vyskou, uhlom predstavca tak, aby sa vyslednym posedom blizilo k „pohodlnym“ geometriam. Takze, ak necitis potrebu zvykat si na agresivnejsi posed, kup pohodlnejsie od podstaty, povedzme ten Defy.

      0 0
    • roupik  

      Koukni po té Defy

      0 0
    • jonti  

      Nebál bych se toho TCR. Taky musíš ale počítat s tím že ty čísla z geometrie nejsou vůbec přesné, často jsou úhly zaokrouhlené na celé stupně a ani délky úplně přesně nesedí, hlavně u dopočítaných čísel jako reach a stack.

      Taky na silničce nebudeš asi chtít úplně stejný posed jako na CX. Možná ti bude o něco líp sedět kratší představec a řidítka níž.

      0 0
      • zarkow  

        Stack by měla být hodnota vztahující se čistě k rámu a není v něm započítána výška hlavového složení. Pro porovnání skutečné výšky řízení na současném kole a novém je s tím třeba počítat.

        0 0
        • gemini  

          Nemusí platit vždy – třeba Trek do výšky hlavové trubky ( čili i do hodnoty stack ) započítává krytku hlavového složení – zřejmě protože ji bere jako součást rámu…

          0 0
          • zarkow  

            To jsem nevěděl, díky. Kdysi jsem se na to ptal na podpoře Canyonu a ten to má bez hlávka. V tom případě teda raději ověřovat individuálně předem u konkrétní výrobce/dovozce.

            0 0
    • KRoser  

      Díky za názory. Zkoušel jsem napsat prodejci ohledně podložek a nová TCR chodí s 35mm podložek z výroby. Takže i tak bych šel o kousek níže než výrobní nastavení. Tak myslím, že to TCR bude ok. Mozek říká defy, ale srdce řve TCR, takže je to jasný. :)

      0 0
      • Milwa  

        Jen nezapomeň, že to stavíš na předpokladu, že ti současný fit plně vyhovuje ;)

        Prosím tě, kde jsou udělané ty schémata geometrií? Vypadá to dobře.

        0 0
    • zarkow  

      Tak TCR je i pro mě hezčí kolo než Defy a výška řízení by ti vyjít měla. Třeba ji budeš časem snižovat. Pak sem můžeš dát foto :-)

      0 0
    • hannawald  

      Na webu najdeš dost fotek TCR, i se 3cm podložek, takže podle toho můžeš porovnat, jestli seš s tím esteticky ok, ale asi bych kvůli podložkám nešel do Defy, pokud se víc líbí TCR, svým projevem ta kola budou trochu jiná, TCR je nové..taky můžeš přemýšlet, jaké třeba vozíš pedály, Looky mají vysoký stack, se Speedplay bys hned šel třeba o půl čísla níž se sedlovkou apod. Případně jestli máš vyladěnou polohu kufrů na tretře, více středová poloha kufrů, co je teď jeden z takových trendů, zase umožní se sedlem o něco níže apod.

      0 0
      • KRoser  

        S těma pedálama máš dobrý postřeh, na to jsem zapomněl. Momentálně jezdím na XTR pedálech a chystám se koupit silniční boty a pedály takže sedlo půjde ještě o pár mm dolů. Kufry mám nacpané dozadu co to jde už léta, takže tam nic.

        0 0
    • vt  

      Pred rokem jsem Gianta resil a nebyl problem ho zkusit. Nevim jak to je aktualne, ale bylo by to nejlepsi. Takhle od stolu je podezrele, ze chce zavodni TCR s endurance geo :-)

      0 0
      • jonti  

        Proc by ho mel chtit s endurance geo? Na soucasnem kole ma 130mm predstavec bez podlozek a sedlo uplne vzadu, to spis soucasne kolo neni uplne ono.

        S tim vyzkousenim souhlas, je to lepsi nez vypocty.

        0 0
      • KRoser  

        Když se budu shánět po tom vyzkoušení, jak to přesně probíhá? Dovolí ti půjčit si kolo domů třeba na víkend, nebo je to jen vyzkoušení kolem prodejny (což je k ničemu)?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.