• celevra

    Ahoj, chtěl bych se zeptat všemocného BF, která z alternativ je lepší.

    Rozhoduji se mezi koupí Trek Superfly 9.8 2014: http://www.pedalon.co.uk/…-8–2014.html

    nebo Trek Superfly 9.8 SL 2014: http://www.pedalon.co.uk/…sl-2014.html

    Rozdíl v obouch kolech krom barvy a cenovky je v rámu, kdy SL je z Apollo technologie, tudíž je lehčí a snad lepší.. Naopak 9.8 je „obyč“. No a jelikož sem uvězněn nákým rozpočtem, tak v případě koupě 9.8 SL bych nemohl už investovat do případného vylepšení (hlavně nový výplety), naopak při koupi 9.8 bych nechal každopáně zaplíst něco pořádnýho (Hope, Sapim CX RAY, Crest). Tedy otázka zní, koupit 9.8 SL bez následného „vylepšení“ nebo 9.8 a „vylepšit“? Poznám jako smrtelník rozdíl v těchto rámech a stojí za cenový rozdíl nebo spíš poznám rozdíl v kvalitě/váze výpletů (Bontrager kola na 9.8 SL maj cca 1800g, kdybych si nechal něco zaplíst, tak bych se dostal pod 1500g)? Děkuji za případně rady!

    Anketa: Která z variant je rozumnější?

    0 0
    • JakeF  

      Kola jsou na výměnu na obou, spíš bych šel do toho SL-ka, ten starší Superfly jsem viděl prasklej po cca měsíci ježdění…

      Kola, co píšeš, by měly být lehce přes 1500g, ale podle mě ideální kombinace, pokud jde o lehký plášťový kola.

      Jinak bych vůbec uvažoval, jestli Trek, ta geometrie je dost neobratná, 445mm zadní stavba je šíleně moc a i co jsem na starším Superfly seděl, tak se choval jak tank. A co se týče poměru cena/výkon, tak to vychází taky dost tragicky…

      0 0
      • jeffino  

        pokud budeš mít ke 2metrům, tak za zadní stavbu téhle délky ještě poděkuješ zvláště ve strmých výjezdech:)

        0 0
      • celevra  

        no ještě byl ve výběru Cannondale Flash 3, ale no.. nvm, v určitý rovině je Trek výhodnější.. Jako je jasný, že kola u obouch nejsou žádná sláva, ono vše s názvem Bontrager je pochybný, ale u SLka ty finance už na výplety nejspíš nebudou.. pokud jo, tak bych SLko bral.. ;)

        0 0
        • Mondieu  

          Myslíš, že Bontrager je tak špatnej?? Na Treku mi zatím vše od této značky drží a funguje. Poraď na co si dát od Bontrageru bacha. Díky.M.

          0 0
          • celevra  

            No neni to o tom, že by to bylo nefunkčí a aby bylo na rovinu jasno, tak osobní zkušenost nemám, ale v okolí, co slyšim, tak třeba sedla od Bontrageru dost lidem nesedí.. Jinak já spíš vidim problém v poměru cena/výkon, kdy třeba kola od bontrageru mi přídou cenově dost mimo.. prostě za hodně peněz málo muziky.. :)

            0 0
            • jeffino  

              tak sedlo jsem odrovnal za jednu sezonu(prasklo polstrování), ale sedlovka je super funguje dobře, i když jí jakef nemůže příjít na jméno:).

              0 0
              • JakeF  

                Ty sedlovky jsem měl dvě, první šla do háje asi po 500km, protože se zámek protáčel, druhá držela, ale abych nastavil sklon, tak jsem to musel vyklepávat šroubovákem… Proti dvoušroubovým uchycením systém dost na houby…

                Bontrager dělá dobrý košíky a gripy… Některý díly má smysl nechat, když je dostaneš s kolem, kupovat samostatně už vůbec.

                Jinak co se týče kol, tak RLka nejsou nijak zásadně špatný, ale prostě úrovní neodpovídaj ani kolu za 50k, natož za 120… A nejsou od základu TLR, musí se do nich cpát páska, která je dost těžká.

                0 0
      • celevra  

        jinak ještě k těm výpetům, dcl se mi líběj tyhle, ale tovární: http://twentynineinches.com/…inal-review/

        v týhle recenzi, kde je testovali delší čas, tak si je nemužou vynachválit, ale zas sem někde slyšel, že ráfek po pár měsících ježdění popraskal.. ted babo rad, ale spíš to vidim na zakázku pro Hnoje :)

        0 0
        • JakeF  

          Hehe, já si k AC pamatuju nedávnej komentář tady na BF, když někdo napsal, jak to jsou super kola, akorát že při brždění mu ve výpletu lupe, jak se dráty posouvaj proti sobě :D. A to byly dokonce ještě 26ky…

          0 0
          • celevra  

            hmm, já to taky četl, ale tahle recenze, která vypadá hodně dobře, co se týká urovně a tak, si je zas chválí.. ale stejně zvolim cestu jistoty a prostě dohodnu něco u Hnoje :)

            0 0
    • celevra  

      No vidim to, že vemu teda tu 9.8 a nechám udělat kola, bud HOPE, CREST, RAY a nebo mi pořád v hlavě hlodaj ty American Classic race 29er.. kotouče Hope 160mm, sedlo od spešlu, asi Romin Pro a měl bych se dostat k váhový úspoře cca 850–950g v závisloti ještě na pláštích.. ale tam šetřit nebudu, spolehlivost je pro mě duležitější (takže bud conti protection nebo schwalbe snake skin).. Každopádně bych se mohl dostat na hranici 10Kg,možná trošku pod..

      0 0
    • zatak  

      Čau, určitě bych šel do TREKa Superfly 9.8 2014. Sice už trošku starší typ, ale přece jen určitou kvalitu v sobě stále má. Já mám od minulýho léta FUEL EX 29 9.8 2015 z eurobiku a jsem s obchodem tak s ním nadmíru spokojen. Dodali mi ho do 3 dnů a mám k tomu dlouhou záruku, takže bomba. Ve zkratce: šel bych tedy buď do Superfly nebo do toho FUEL ;)

      0 0
      • pierogross  

        Myslíš, že ho pořád ještě chce? :)

        0 0
      • JakeF  

        To ti nevím, jestli ti takhle průhlednou reklamu někdo sežere… Za ty 3 roky už Lukáš stihnul Treka pořádně pojezdit a vyměnit za Spešla :D.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.