vyber kola - Giant Trance X3 vs. Spesl FSR XC Pro

11 nepřečtených
  • pajoch

    cau, mam cca finalni vyber dvou kousku meho noveho trailu – co vy na to? Fakt nevim ktery…

    mam takove svoje hypotezy – budu rad kdyz mi nektere vyvratite a pomuzete mi se rozhodnout:)

    1/ vidle Fox 32 je lepsi nez RS Reba SL – kvalitou ale hlavne protoze Reba nejde poradne zamknout (zamkne, ale pri slapani vestoje stejne pruzi)

    2/ fox je blbe a draze servisovatelny (jen v Pisku) kdyzto Reba se da i v Brne ???

    3/ avid juicy 4 (= Juicy 3) je lepsi/horsi nez hayes stroker ryde ?

    dalsi vseobecne rady proc giant resp. specialized ne vitany…

     

      specialized fsr xc pro giant trance x3

    zadni stavba zdvih 120mm 127mm

    vidle Rock Shox Reba SL, Dual Air, 120mm travel, Motion Control damper, rebound adj. w/ LO, mag lower Fox 32 F120 RL, zdvih 120 mm, 15mm pevná osa

    tlumic Fox Triad II for Specialized, custom on-the-fly 3-position switch 1) lock out 2) Open 3) ProPedal pedal assisting damping, rebound adj. Fox Float RP2

    prehazka XT XT

    brzdy Avid Juicy 4 RSL 203mm/185mm Hayes Stroker Ryde, 180/160 mm

    kliky Shimano FC-M532 SLX

    vaha ??? 13kg /M ?

    TT horizontal 645 635

    ST 534 535

    SA 71 73,5

    Cena 55 000 47 990

    0 0
    • pajoch  

      sorry, nak neprosla tabulka ;)

      SPECIFIKACE KOL

      Specialized

      Giant Trance X3

      0 0
      • Marccoo  

        Z těchto dvou,bych šel do gianta,víc se mi líbí,jinak kola jsou dobrý oboje.Bral bych být tebou to,který se ti víc líbí.

        0 0
      • marapara  

        Já bych zase šel spíš do Spešla. Juicyny budou lepší brzdy a myslím, že Spešl bude i lehčí. Co se týče pružení zamknuté Reby, tak pokud je v pořádku tak nepruží :). Ten pohyb je cca 1 cm a při zatíženém stavu jde ten 1 cm to zdvihu a chová se jako pevná.

        0 0
        • mr.antik  

          …a zamykání přední vidlice u fulla nemá smysl řešit vůbec.

          0 0
          • pajoch  

            dik zatim vsem za rady…

            s timto ale nemuzu souhlasit. Jezdim na fullu uz 9 let a komplet lockout  pruzeni je muj zakladni pozadavek na dalsi kolo… protoze bud zadni tlumic nafoukam aby nehoupal a pak to neni takova sranda v terenu anebo ho dam mekci a on na asfaltu houpe a ubira ( muj uz tak dost mizerny ;)  ) vykon do kopce.

            …proste at chci nebo nechci jezdim 30% asfalt 70% mimo. (turisticke znacky atd. proste obcas vedou po silnici a nastoupat si vyskove metry po asfaltu se taky casto hodi…)…

             
            0 0
    • BB  

      Bral bych Foxe, dvě Reby v mám okolí tečou i po servisu v Bikelivu. Rám se mi ale líbí víc Spešl, ten tranďák je taková na pohled vysoká koza. Jinak ale ve srovnávacím testu v Mountain Bike Action ten tranďák spešla porazil.

      0 0
    • tassajara  

      fsr xc pro 09 mas momentalne na www.velohanak.cz za 41.250 (z 54.990)

      0 0
    • mr.antik  

      Pokud budou nějaký ty komponenty vyloženě blbý (vidle poteče, brzdy taky), tak se to projeví v záruce… Já bych si na kola aspoň sednul nebo vyzkoušel, který líp „sedne“ tak to zvolit. (jinak jsem pro maestro :-)

      0 0
    • okot  

      čau pajoch, původně jsem chtěl stumpjumpra,ale nakonec vyhrál trancek x3. Brácha koupil fsr xc comp. Pokud to chceš víc na pohodu,volil bych trance,pokud na sílu, tak spešla.Jinak x3 má nic moc sedlo a pláště mají velký valivý odpor. Brzdy budou fungovat asi stejně,ale u mne vyhrávají hayes díky ergonomii. Je tam velký rozdíl v páčkách,musíš vyzkoušet co ti víc pasuje. Vyber správně!!!

      0 0
    • Ludweek  

      Jen by mě zajímalo, jestli už máš trancíka někde vyhlédnutého nebo ne. Pokud by jsi ho chtěl brát přes progresscycle, tak už možná budeš mít smůlu. Já mám 180cm, takže jsem bral 18ku a v dubnu tam v té velikosti měli předposlední kus, takže pokud jsou tvé proporce obvyklé, začal bych to rychle řešit.

       

      Jinak trance je super kolo, opravdu jsem za něj moc rád a s ohledem na poměr cena/výkon, je to to nej, co se dá do 50 tisíc koupit, bych řekl.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.