VYber enduro biku: SC nomad a ti ostatny

392 nepřečtených
  • kamtcho

    Tak stojim pred kupou noveho enduro biku.

    Zatial je u mna jasnym favoritom, teda okrem ceny SC nomad. Hladam ku nemu alternativy, aby som sa mal medzi cim rozhodnut. Chcem nieco, na com sa da vyjst hoc aky kopec, sice urcite o nieco namahavejsie ako na XC ale predsa :-)

    Zdvih by to malo mat nieco cez 130mm, tak do 150/160.

    Zatial som este pokukoval po kone coilair, ale kto vie, ci sa ten novy system pruzenia osvedci.

    www.konaworld.com/…rsupreme.htm

    0 0
    • Dijck  

      Reign x, RM slayer, sx trail…

      0 0
    • mr.antik  

      reign bez x, 2008, a mohl bys k tomu ještě napsat recenzi :-))

      0 0
    • Blackbiker  

      Ahoj, nejprve je třeba se rozhodnout na co to budeš chtít přesně a pak uvažovat o kole:-)Nomad neni dogma, zeptej se lidí co ho tu mají, má taky své mouchy. Cenu nemá smysl ani řešit-prostě to kolo má ten poměr výkon cena zcela jinde:-)Ale nic proti Nomádovi. Je to velmi dobrý stroj, hlavně na dolekopcom. Jenže v dnešní době jsou alternativy. Velmi dobře na horekopcom se lidem osvědčil Scott Ransom, Reigna protěžovat nebudu-taky má svá slabá místa, ale dovolím si tvrdit, že nahoru mu to jde skvěle:-)

      No, já bych měl své favority na enduro tyto:Scott Ransom, Lapierre X-160, RB Monster EN, Specialized Enduro expert fsr.

      A pak je otázkou zda budeš „lítat“ vzduchem,anebo stačí menší zdvihy, tady pak jistě stačí 130 mm:-): Bergamont Threesome Giant Trance X Lapierre X-Control 513 Cube Stereo

      Každopádně přeji dobrou volbu.B.

      0 0
      • Blackbiker  

        samozřejmě Specialized SX trail-expert se už nedělá:-)a Reign X taky bude endurem na lehčí freeride jak dělaný-obě tato kola jsou velmi zdatná do těžkého terénu:-) Chtělo by to něco lehkého a obratného, jen si neuvědomuji jestli je vůbec kolo se 150 mm zadního zdvihu a váhou třeba k 13 kg:-)

        0 0
        • blue  

          jistěže je… třeba nomad postavenej na 12 a něco kilo… záleží ale na peněžence každýho soudruha

          0 0
          • kesu  

            no to musi ale bejt uz uplne k nicemu ten ram je tezkej na 12kg kolo a podle myho nema smysl hnat to zas do uplnyho extremu.

            0 0
          • JIRA  

            Pořád jsem myslel, že tohle www.mtbs.cz/…6_clanek.htm?… mělo 12 a kousek a ono 13 a 4 kousky. :)

            0 0
            • blue  

              tak že bych si to spletl s tím maverickem? 13,4 je ale pořád dost slušná váha

              0 0
              • kesu  

                myslim si ze na 12kg by nomad fakt nesel,na tomdle usetrit jeste KG by uz fakt byl boj ikdyz asi by to slo Vidle pace (-300G) nejaky extra lehky kola (-400) kliky XTR (-80g)

                0 0
                • cabbage  

                  představec –50 sedlo –100 pedály –50 napínák nevim kolik má… přehazka –40 brzdy… tohle všechno by bylo ještě beztrestný(tedy až na peněženku)

                  0 0
              • JIRA  

                Jsem žil od Borový v omylu. ;) Mavericka měli kluci v reklamním banneru na stránkách – myslím, že „hmotil“ 11,9kg. :)

                0 0
      • mr.antik  

        ještě přidám něco do úvahy – Ghost ERT

        0 0
      • kamtcho  

        Na co presne, no na vsetko :-)

        No jednoznace aby som sa dostal hore tak, aby som nepotil krv koli biku a dole chcem ist tak ako sa len bude dat. Ak to bude mozne, tak aj nejake skoky, nie zase moc extra velke, vramci mojich moznosti. Teraz mam konu cinder cone a ta mi uz cestou dole „nestaci“.

        0 0
      • kesu  

        naprostej souhlas,jenom bych podotkl ze pokud muzu srovnat tak z tech co si vyjmenoval pokud je srovnam podle toho jak chodej: suverene nejcitlivejsi je Monster EN(tlumak DHXair),co se tyka geometrie nerekl bych ze to je nejak extra jiny nez ostatni.Ale pozor,nejde dat dolu sedlovka coz by mi na EN dost vadilo.

        Ransom,carbonova verze.Jezdim ho jednu sezonu.Co se tyka chodu rekl bych,ze za RB malinko pokulhava citlivosti.Zdvi­hovou kapacitou je to podobny.Co se tyka vyjezdu tak v tomdle je asi nejlepsi.Dokud ho nechas na plnej zdvih tak je to stejna bida jako vsecky kola tydle kategorie ale pak to ma 90mm mod nebo lock a ke vsemu je tam za jizdy prepinatelnej mod neco jako propedal kde se pritvrdi zacatek zdvihu a nehoupe se to.Proste se na tom da bejt celej den na silnici a rekl bych ze se to diky temdle moznostem houpe min nez vetsina 130mm FS.Za slabinu povazuju ze tlumic pracuje s velkym tlakem a je docela boj najit rozumny nastaveni a zatim nevim jestli tam de jinej nez ten original.

        Reign-jel sem jen verzi s SPV tlumicem a chod se mi moc nelibil za jizdy to moc citlivy nebylo ale zase se to nehoupalo-jednoznacny plus je cena.

        Spesl Enduro je zajimavy kolo,celkove se mi designem libi,vaha super.Ale pri jizde na nem sem nejak nemel pocit ze to je FSR.Rekl bych proste ze by to melo bejt citlivejsi.Nicmene to zase velice slusne jede

        0 0
        • Martin0004  

          Ale pozor,nejde dat dolu sedlovka coz by mi na EN dost vadilo.

          Tak to me trochu vydesilo. Jak to presne myslis. Ze nejde az na doraz? Monster EN je muj skoro jistej favorit na novou sezonu. Ale jsem zvyklej si pred sjezdikem a blbnutim dat na HTcku sedlovku az nadoraz. Nebo je to fullu jinak, ze to tam tolik nevadi, kdyz neni sedlovka uplne dole. Sakra to me rozhodilo :)

          0 0
          • blue  

            spíš myslel, že nejde celá zasunout kvůli tlumiči… proto taky RB prodává teleskopický sedlovky

            0 0
            • Martin0004  

              No ono to tak na fotce i vypada:

              racebike.cz/in­dex.aspx?id=41

              Ale nemam s takovyma bikama, zatim :), zadnou zkusenost. Teleskopicky sedlovky jsem neznal. Zeptam se na to pri koupi v RB. Pride mi to jako temer rozhodujici faktor :)

              0 0
          • kesu  

            ne jinak to neni potrebujes to uplne stejne.Akorat na tom RB to pude dat tak maximalne o 5cm.Jen podotykam ze ty teleskopicky sedlovky sou dost shity,konkretne ta co byla na tom testovacim monstru je silenej srac-omlouvam se za vyraz ale jinak to rict nejde.Jedinou sanci bych videl v tom teleskopickym maveriku ale stejnak si nejsem moc jistej jak to moc pujde dolu.urcite si to zvaz,me by to vadilo

            0 0
            • assassin  

              ten maverick mi prijde tezkej, ten zvih je fakt celkem malej a navic za neuveritelny prachy.....v mym pripade skoro to same co sem dal za vidli…

              jezdil sem na te same testovacce co ty a kamos co ho mel pujceny si k nemu vozil v batohu jeste jednu sedacku s kratouckou sedlovkou.....

              0 0
              • kesu  

                jo dokud sem mel kolo kde to neslo vozil sem taky druhou sedlovku v batohu ale je to dost vopruz tahnes minimalne pul kila zbytecnejch na zadech a navic tam pak ta dlouha prekazi..

                0 0
            • Martin0004  

              Tak to je blby. Myslel jsem ze tyhle bajky jsou na takovy jezdeni delany, kde si clovek potrebuje „kazdou chvilku“ dat sedlovku dolu, nadoraz. Kazdopadne diky za upozorneni, tohle by me asi nenapadlo. Podle fotky se mi zda, ze Dragster FR (racebike.cz/in­dex.aspx?id=40) ma ten samej problem(?) a tam uz by to bylo fakt blby. Ach jo, Monster EN jsem si zamiloval na prvni pohled. Urcite to jeste zkusim v realu (nahradni sedlovku v batohu to se mi zda fakt moc a nejakou supr-predrazenou jak-by-smet)

              0 0
              • goofy  

                To je problem vsech kol s takhle umistenymi tlumici

                0 0
              • kesu  

                jj vsechny ty RB sou stejny.Me to treba dost vadilo kdyz sem jezdil kolo kde to neslo.Ale rozhodne bych to zkusil jde o to o kolik niz ji potrebujes dat,treba ti to co nabizi ten maverick(ale nevim jestli tam sedne rozmerem) nebo teleskopicka bude stacit.

                0 0
              • blue  

                možná to jen moc řešíš…

                když jsem kupoval rám se sedlovou trubkou přerušenou tlumičem, taky jsem se bál, ale pár centimetrů sedlovka zasunout jde a zatím jsem si s tím bez problému vystačil, ani už nemám potřebu kupovat tu teleskopickou, o který jsem dřív uvažoval…

                0 0
                • Martin0004  

                  No mozna jo. Chci s tim hlavne hodne blbnout a treba i sjezdovat co bike a odvaha dovoli (ale i obcas normalne jezdit – proto ‚jenom‘ EN). Nemam s tim zkusenost a nejezdim tak dlouho, takze nevim jak moc je to dulezity, aby sla dat prdel pohodlne za sedlovku, abych si pri nejakejch problemech neurval o malo zasunutou sedlovku mezinozi :) nebo kvuli tomu jinak nerozsekal. Urcite je to o technice, ale jak moc, to prave jeste nevim :)

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    pokud jsi vysoký tak rb monster nepřichází v úvahu-je pro menší lidi:-)i geometrií.já operuju na Reignu se sedlovkou dnes a denně-taky je to už dost opotřebená věc:-)

                    0 0
                    • Martin0004  

                      No ‚vysokej‘, to je relativni. 186cm, 84–90kg, jak se povede vecere :) Ale myslim, ze do Lka bych se jeste snad vesel. To asi poznam pri zkusebni jizde.

                      0 0
                      • goofy  

                        To jsi prdola podle Blackbikera… Ja mam 187cm a L-ko vpohode.

                        0 0
                        • Blackbiker  

                          oba dva jste vysocí čéče-jen já se nevejdu do výškových kategorií-haha

                          0 0
                      • Blackbiker  

                        hele máš super rozptyl váhy – já bych pet kilo na večeři nedal ani za boha-hihi.Jde o to jak máš dlouhé nohy.Na to RB by to chtělo krátké tělo i ty nohy:-):-)Ale chce to zas a opět zkusit v praxi:-)mi je monster zapovězen a to mne štve:-)

                        0 0
                  • assassin  

                    hele kdyz si vezmes bike nekam na trat kde budes nahoru tlacit/lnovka/vy­vazet tak si vezmes sebou kratkou sedlovku… a kdyz budes chtit jet na projizdku tak das dlouhou a pak si to tam v nakejch sjezdikach das dolu o ten kus co to jde… nebudes jezdit extremy a bude to v poho… bratr to ma takhle na bighitu taky…

                    0 0
                    • goofy  

                      No jo, ale kdyz si predstavim moji vyjizdku neco jako na kempu, ale bez vyvazeni busu? Jako dolu by me to s tim sedlem fakt nebavilo. Ne zeby to neslo, ale…

                      0 0
            • goofy  

              Co jsi mel konkretne za problem s tim teleskopem? Co to byl zac? Titec?

              0 0
              • kesu  

                vypadala takle,byl to titec, Hele rozsahem by mi stacila ale absolutne to neslo dotahnout(zadnou silou) a porad se to protacelo a zajizdela.Fakt me na tom kole privadela k zoufalstvi:(

                0 0
                • goofy  

                  Hmm.. No tak to je zajimave, no. Ale tohle by slo poresit

                  0 0
                • assassin  

                  no principielne by to melo fungovat .. treba jen vadnej kus..

                  0 0
                • kassar007  

                  ja ji treba mam na tom kole co mam v profilu a nestalo by se mi, ze by se otocila nebo neco. Dotahnout mi fakt jdedocela velkou silou. Asi fakt vadnej kus

                  0 0
            • vojtechposmourny  

              Hele, já mám teleskop od axiomu a žádnej problém s tím nemám.Co tam dává RB?

              0 0
      • cabbage  

        Scott Ransom, Specialized Enduro a RB Monster EN jsou dost rozdílné biky – první dva jsou docela použitelný a XC a Monster mi přišel spíš jako odlehčenej sjezďák..

        0 0
    • cat  

      U te kony me strasi geoska. Nomad s letosnim uhlem hlavy spada do nejezdivohorekopcom kategorie a jak rika BB, ani predtim to nebyl vrchar. Aby ti tu moh nekdo poradit, musis napsat co te bavi:)

      0 0
      • kamtcho  

        Bavi ma vyjst na kopec, a uzit si jazdu dole so vsetkym co ku tomu patri. Jednoducho rychlost + skoky, kamene, lesik. Cestu hore beriem ako nutne zlo, ktoreho sa vsak vzdat nechcem DH/FR.

        0 0
        • cat  

          Tak presne kvuli tomu sem koupil enduro. Kopce sou nutne zlo a neda se proti nim bojovat tlacenim. Predtim FR

          0 0
          • kamtcho  

            Ja hlavne nechcem prist o kontakt s prirodou ze sa budem nechat vyvazat hore autom, ale to je uz potom celkom o niecom inom. Ja ked bikujem tak si chcem uzit na vsetko sa vykaslat. Takze zase na druhu stranu rad ten bike pouzijem aj na celodenne vylety.

            0 0
            • Blackbiker  

              2 cat a kamtcho: jasně, ale já zas jízdu horekopcom miluju:-),víc než dolekopcom-je to divné, ale je to tak.

              0 0
              • cat  

                No to bylo na kempu poznat hned v prvnim stoupani. Stejne sou ty 06kove reigny nake sviznejsi:D

                0 0
                • Blackbiker  

                  Ale ale, je to jen o fyzičce a ve švihu nohou do kopce-prostě najít správný rytmus a optimálně zpřevodovat:-) Každopádně mám jednu podstatnou tajnou výhodu-a to větší"páky" v nohách:-):-)

                  0 0
                  • cat  

                    Vsak vim, ale aspon ze se mam s 07kou na co vymlouvat:)

                    0 0
                  • mr.antik  

                    já s tím taky nemám problém. více se nadřu, ale vyjedu to samé co na pevňáku a možná i víc, když je horší terén

                    0 0
          • pepino  

            Já mam strach skákat víc jak z 2 metrů, takže FR zatim nee.

            0 0
            • kamtcho  

              no ja skoky podobne :-)

              este som len zaciatocnik

              0 0
              • pepino  

                Já spíš, že dropy pod 2m atd. bych nenazýval FR a sjezd z kopce DH (to není myšleno na nikoho osobně) :-)

                0 0
                • goofy  

                  Hle. Kazdy ma pojem freeride nekde jinde, kazdy to skatulkuje jak chce. Puvodni slovo freeride bylo od volneho jezdeni v prirode, prirodnik dropiku, uzivani si pocitu z jizdy. Pak se z toho zacly delat extremni dropy, extremni polety, atd. Z puvodniho freeridu je ted dejmetomu endurko, ale dle me je to vsechno proste freeride. Ride to be free! ;o)

                  0 0
                • assassin  

                  ty jo tak to mam predstavy uplne jine… pod freeridem si predstavuju ze sjedes neco co vypada ze sjet nelze..tzn ze na kole prekonas libovolnej teren… 2m drop uz mi prijde extrem… nevim kolik lidi odsud by po tomhle filtru zustalo FR jezdcema:)

                  0 0
                  • Manas  

                    Zalezi na dopadu. Kdyz je dobrej tak das 2m i na XCcku. Kdyz je spatnej/rovnej/do stromu, tak to je tak pro sebevrahy :-)

                    0 0
                  • kOmE  

                    Jsou 2 m dropy u kterej se nerozmejslis a jsou 1,5 m dropy ,kde uz hodne premejslis jestli jo nebo ne.

                    0 0
                    • assassin  

                      tak u nas ted vetvicka postavil tak 2 m drop z lafky a do toho teda nejdu… to by AC nerozchodilo… a vzhledem ze sou okolo stromy a ja sem mistr vytuhlak tak bych to mozna nerozchodil taky:)

                      0 0
                      • kOmE  

                        :D ,drop musis stejne tlumit koncetinama a ne odpruzenim kola. Ja kdysi na mongoosu valiant s RS judy na 115 mm skakal takovyhle veci a vydrzel to ,polozilo ho ,az to kdyz jsem po jednom takovym dropu ,kterej mi uplne nevysel,najel do stromu .

                        0 0
                        • Manas  

                          Jj, presne tak. Znam taky lidi co to utlumej az integralou o predstavec :-)

                          0 0
                          • assassin  

                            manas: to by skoro sedelo na me…jenze nema integralu… takze je to na Fouska:)

                            0 0
                        • fousek  

                          :-) a myslis ze ted kdyby ti zas nekdo dal toho moongoose tak ze bys to skocil znova?

                          0 0
                        • assassin  

                          ja vim… jenze ja sem tak sikovnej ze skakani za me zatim pobira technika:) takze muzu davat max to co snese:) na to abych se naucil skakat uz sem starej, tak spis mi sedi technicky veci ..treba ten mrazkuv trailik v cernosicich jak sem sem daval fotku toho skoro kolmyho brehu u jeho zacatku jak sme jezdili s Filipem… co si pak daval foto zes to jezdil taky:)

                          0 0
                          • kOmE  

                            Tak ten trailik neni taky uplne jednoduchej v nekterejch castech. Ten si davame vdycky nakonec ,ja mam radeji ted naproti ,co konci lajnou 4 skoku ,ten je i docela na fyzicku kdyz to das v kuse.

                            0 0
                            • Manas  

                              Ten, jak jsou vedle v udolicku dalsi skoky? Myslim tenhle: www.manasovo.cz/…y/index.html

                              0 0
                              • Manas  

                                Hms, tam je hovno videt. ale ten skok na posledni fotce je prvni z tech 4 skoku. dalsi jsou 2 sestupaky a pak az moc kratkej nahoru.

                                0 0
                                  • mar_tin1  

                                    to tam jazdite v noci? :)

                                    0 0
                                  • kOmE  

                                    Jestli je vedle v protismeru sestupak se step upem tak to bude asi ono ,a asi 100 metru od tamtud jsou jeste takovy posilacky a dropik u takovyho potucku.

                                    0 0
                                    • assassin  

                                      jj to je vono…ten je celkem easy az na ten sestupak a step -up…ty nedavam… a ten prvni dvojak hranim… ale ty klopenky a pak ty boule …povedeny, i tak me se libi vic ten ke kolejim…jeli sme ho s Jirkou uz skoro za tmy ale i tak me nadchnul… akorat 1 nebo 2 veci sme objeli… co je ten dropik co musis hned po dopadu uhnout doprava stromu je celkem drsnej…do toho se asi hned tak nepustim… ani filip tam nesel s testovacim RB:) jako nejvic sou ty uzonky tocky co je musis utrhnout zadkem aby ses tam vesel (podobny jako ty nahore nad karlikem)

                                      0 0
                                      • kOmE  

                                        my tam byli ted v nedeli ,3× jsme si dali vsenory DH ,pak parkrat tehnle trail a nokonec ten co konci u koleji. Přístí týden se tam asi objevim znova pokud bude slusne.

                                        0 0
                                        • assassin  

                                          zkusim se domluvit s jirkou jestli by nesel na bika… jeste rikal ze ma franta neco peknyho v tech svazich co je u trati ve vsenorech… vsenory si bez vyvazeni nedam… to jses hned dole:) blby je ze pres tyden se neutrhnem z prace , hlavne on a pres vikend nebyvam v Praze…

                                          0 0
                                    • assassin  

                                      jo tak je tam asi jeste neco… ty boule nejsou moc v protismeru k tomu sestupaku atd..... posilacky jsou na me taky unreal,slusny radiusy na odpalech… dropiky a step upy u potucku se daj…

                                      0 0
    • burnout/syndrome1  

      GT i-drive 5

      0 0
      • fousek  

        Nomada s i-drive 5 bych vubec nesrovnaval, kdyz uz tak i-drive 7, proste bych rek ze jinej level, mozna novy Sanction by bylo porovnatelnejsi, ale ja bych asi kolo s i-drive primarne na dolekopcom nechtel

        0 0
    • kamtcho  

      zatial sa mi z tychto bikov pozdava ten RM slayer. Ale ten sa ku nam asi nedovaza. No reign je urcite super bike, ale ten ma ku kupe asi nepresvedci. Nebite ma :-)

      0 0
      • mr.antik  

        ošklivé slovo řekneš a uvidíš!! :-)

        0 0
      • Blackbiker  

        Reign je fajn kolo, ale není samospasitelný a v dnešní době jsou kola prostě lepší. Reign je hodně o ceně, a ta byla velmi dobrá:-).

        0 0
      • Mutant Marana  

        Urco ber RM Slayer. Nejhezci a nejfunkcnejsi kolo siroko daleko, cenu neres, v NDR je cena pomerne prijatelna :o)

        0 0
    • mr.antik  

      no a ještě jedna základní volba tu chybí. C.....

      0 0
    • kamtcho  

      Najvacsi problem je asi ten, ze zatial som tych bikov moc nejazdil, na toho nomada ma zlanarila tato recenzia.

      Ak by som ho brtal tak v takom nejakom duchu co sa zdvihu tyka. Pike 110–140mm

      www.mtbs.cz/…dtest06.html

      OK ten nomad je asi trosku uz viac ku FR, mozno sa na nom tazsie slape do kopcov, a co

      Blur LT?

      www.bikesunltd.sk/?…

      0 0
      • cat  

        S letsnima bys mel skoro zapornej hlavovej uhel…s pikem uz nelze.

        0 0
        • kamtcho  

          ako? tomuto som celkom neporozumel

          0 0
          • cat  

            Aby byl hlavovy uhel optimalni. Je treba pouzit vidlice se zdvihem okolo 180mm. Kratce sem se projel na Nomadovi s F 40kou a bylo to optimal.

            0 0
            • kamtcho  

              aha, jasan, no prave co mi radili zo slovenskeho SC, tak Lyrik 2-step Air. 160/115

              Hej pisali tam ze pod 140mm to uz nie je na tom biku ono

              A tych 115 je akurat na vyjazd si myslim.

              0 0
              • cat  

                Pro letosni je i tech 160 malo. Podrobnosti neznam, napis Hanzovi.

                0 0
                • Blackbiker  

                  jasně chlape máš recht. Tady jde už o 180 čísel a nejlépe Totema, jak je známo od zdejších majitelů:-)

                  0 0
                • kamtcho  

                  tak tych 160+ je uz zase na mna moc :-)

                  takze nomad asi nie teda. Tak zeby ten BLUR LT?

                  Na tych SC sa mi paci ze si ho mozem vyskladat.

                  Lebo ked sa o nejaky zacnem zaujimat, tak chcem zmenit toto, tamto a potom je z toho uz na vymenu prilis.

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    přesně tak-raději si kup samostatný rám a kolo si poskládej tak jak sám budeš chtít. Pak doporučuju třeba rám Reign X, bude o deset tisíc levnější než blur LT. Ale LT bude víc do all mountain,Reign X víc do fr. Je třeba dobře zvolit-nejde jen o tu image Santa přeci:-)

                    0 0
                • cat  

                  www.bike-forum.cz/…6/forum.html#… tu je to.

                  0 0
              • Blackbiker  

                No jen k tomu snížení vidlice dokopce. Mám teď etu kterou můžu fakt podstatně snížit zdvih na Marzo Z1 čce, ale kupodivu jsem to ještě nevyužil, prostě Reign ne a ne jít na zadní:-) A to je samozřejmě dobře:-)

                0 0
                • kamtcho  

                  a toho sa u reignu trosku bojim, ze nie je „hravy“

                  0 0
                  • mr.antik  

                    mě se s ním hraje docela dobře. Mám 6cm představec. Je pravda, že by mohl být kratší, ale to vadí jen mě, protože jsem sám krátký :-)

                    0 0
                    • Blackbiker  

                      nazdárek-máme vpodstatě stejná kola ale úplně jiná což?:-):-) big and small:-)

                      0 0
                    • Blackbiker  

                      a propo: funguje ti vše jak má?

                      0 0
                      • mr.antik  

                        naprosto. Dal jsem 180ku kotouč aligátor, trošku je křivý, ale není to skoro slyšet. Jediný co mě trápí je cvakající střed, už jsem to dvakrát rozbíral, čistil a utahoval a pořád se to vrací. Jen teď budu shánět nějaký slušný lehký a přitom odolný pláště, hrubostí jako ty bulldogy, ale trošku pevnější konstrukce :-)

                        0 0
                        • Blackbiker  

                          ok to je fajn že funguje, mi střed zatím nerupe-doufám žes na všechny dosedací plochy narval dost vazelíny-já to rvu všude:-).Na šrouby Loctite a jinak vazko.S pláštěma bych ti poradil Maxis Minion-Všichni kámoši to vozí. Já mám ty Highrollery,ale nejsem s nimi spokojen na asfaltě a pod.Mají strašný valivý odpor-nadřeš se. Ale karta se zcela mění v terénu a v mokru-neuhnou ani za boha. Proto je pořád mám. svými trakčními vlatnostmi jsou nesrovnatelné s Bulldogy-ty jsem musel hned vyhodit pokud jsem se nechtěl zabít-nechápu jak jsi je mohl jezdit:-)Asi jen na suchu a zpevněném terénu:-)

                          0 0
                  • Blackbiker  

                    Reign není žádné nemehlo, to mi věř, ale pokud chceš do terénu něco hravějšího tak volby určitě jsou:-)jiné.Jak jsem řekl. Klasického Reigna ti ani nenabízím-kdyžtak už to x ko. hravější kola jsou hlavně o váze a kratší geometrii:-)

                    0 0
                  • Dijck  

                    :) toho by som sa nebal, reign je hravy…vsetko zavisi ako si to ohadzes…z reignov by som isiel zase do Xka. Na nom sa da skocit aj nieco vacsie 4–8m do dialky a tak.. Akurat je tam linearny tlmic. Ak ale doteraz jazdis HT cinder cone, mohol by to al pre teba byt vcelku sok:)

                    Moj tajny tip je SC heckler:) Sice jednocap, ale ide fajn a vyzera vyborne, a to je podstatne!:))

                    0 0
      • Blackbiker  

        Hlavně nedej na jednu recenzi a ptej se majitelů-pokus se kolo vyzkoušet než ho pořídíš. Z produkce Santa Cruz bych já osobně bral jednoznačně Santa Cruz Blur LT-zdvih stačí a horekopcom mu to jde prý dost dobře:-)Má VPP takže pohodka, a vzhled je velmi povedený(surový design):-)

        0 0
        • Blackbiker  

          toho Blura bych volil jen s ohledem na svou výšku takže ty máš více možností volby:-)

          0 0
          • kamtcho  

            Ake problemy s vyskou? Chpem to zle ked si myslim ze kazdy si vyberie ram pre neho akurat? Ci blur je moc „kratky“ alebo „dlhy“?

            0 0
            • Blackbiker  

              eh asi jsi mne nepochopil:-), já mám 2 metry, proto mnoho kol na trhu není pro mou výšku určeno. Ze Santa Cruze můžu uvažovat max. o tom Blurovi LT na sebe. Domnívám se že máš standardní postavu proto můžeš uvažovat jinak:-) Ano, jde hodně o geometrii. Např. Reign X je mi malý:-)

              0 0
          • chodec  

            Jiné kolo než BLT se v těhle velikostech nedělá (XL) ? Nebo má BLT nějakou jinou geošku, která vyhovuje dlouhánům víc než ostatní kola – v čem je to? ptám se protože sám mám něco přes 190. BLT v XL je sice už na cestě (snad už), ale i tak mě to zajímá.

            Dík

            0 0
            • Blackbiker  

              není XL jako XL:-)pro mně je důležité aby sedlová trubka byla kolem 55cm/což je dost nereálné v enduro fulech a horní rámová k 65 cm.Jedinej Blur LT je největší s těmito rozměry z produkce Santa Cruz a proto jsem tak uvažoval-hlavně to bude asi dost šídlo:-) i pro horekopcom. prostě můj 21palcový Reign je pro mně malej-haha. Jsem zvědav jestli se mi povede sehnat či nechat vyrobit sedlovku 450 mm:-)

              zatím B.

              0 0
      • Bebe  

        Blur LT mohu jen doporučit, zatím s ním mám jen pozitivní zkušenosti (cca 2roky), jediný co mě zatím odešlo je tlumič a to samozřejmě nemá nic společnýho s rámem. jinak s ním jezdím i na švihy s chrtama… :-)

        0 0
        • kamtcho  

          pozeraqm ze ho mas stavany smerom ku xc. Takze vyjazdy super asi ked jazdis s chrtama a zjazdy?

          0 0
          • Bebe  

            Zvednu vidlu na 130mm a vůbec se toho nebojím :-) Bohužel mohu porovnávat jen s HT a o proti tomu si můžu dovolit o hodně víc ale vzhledem k mé váze cca 100kg asi nevyužívám vlastnosti rámu na 100% Jinak výjezdy bez problému, díky zadní stavbě si myslím že vyjedu i stoupání který bych na HT nedal.

            0 0
    • nissarati  

      co třeba intense 5.5 nebo za lepší cenu celý lapierre zesty, top modely jsou dobře osazené

      0 0
    • tomfree  

      No koukám,že si ze Žiliny,tak to máš kousek na Minčol a jiné kopce,ty sjezdíky jsou super,na místní podmínky bych bral nomáda nebo 6,6 od intense,na toho nomáda 160mm vidlice stačí,blur lt se mi moc nelíbí a pokud postavíš lehkého nomáda tak do kopce pojede dobře.

      0 0
      • kamtcho  

        no prave nomad bol (je) taky moj odrazovy mostik,

        Ale nechem kupit hned to prve.

        No prave ze ho cchem postavit co najlshsie, ale na druhej strane ram nomada mo svoje obmedzenia co sa do vidly tyka. Aj tu na fore, aj od sc.sk mi pisali ze pod 160 nejst. A mne sa tych 160mm zda trosku dost. Ja som mal na plane nejakych 140–150max. No a tam sa veselo tlaci Blur LT, asi do tretej v noci som si o nom cital na mtbr a vela ludi je s nim spokojnych, dokonca jeden tam ma nomada aj blur LT, tak ich porovnaval a vyslo mi ze blur LT je niekde tak presne v strede medzi XC a FR bikom. Ze ak chce byt clovek rychlejsi ked ide hore potrebuje XC bike a ked ide dole tak FR/DH bike, ale ked si to chce clovek uzit v jednom biku tak BLUR LT je to good volba. O tom nomadovi uz pisal ze samotnou kontrukciou ramu ma blizsie k FR.

        0 0
        • Blackbiker  

          no tak to je pak Blur LT ideální Am/enduro mašina lebo ne. Horekopcom ide ako XC, dolekopcom zas ako Fr, co viac chtit.:-) Všetko není len o zdvihu.Optej se těch tří Bf áků co ho tu dle fotek mají jak jsou s ním spokojeni.Já bych do něj asi šel být tebou, však uvidíš sám.Scott Ransom by byl pro mně velký favorit(ale asi se nedělá v xl co bych potřeboval).No mi zatím Reign stačí na ot co jezdím až moc:-)Kdyby byl o 2 kg leh49 tak bz to bzl upln2 super stroj na AM/enduro.

          0 0
          • kesu  

            ransom se dela i v XL,ale byl by boj ho asi sehnat.Kdyz sem shanel ram ja,tak treba velikosti „L“ bylo v evrope na sklade asi deset zatimco v XL zadna.Vec dalsi je,jestli by ti to bylo.Ale podotykam ,ze vahove je treba spesl enduro lehci ransom ma s tlumicem realne 3,2kg v lku v karbonu

            0 0
    • nakata  

      Co takto Canyon Torque? System pruzenia „FSR“, 165mm zdvihu, slape sa s nim krasne a zerie uplne super? Poslal som ti maila, jeden totiz predavam:)

      0 0
      • kamtcho  

        vyzera to tak, ze sa postupne posuvam z tych 160± zdvihou ku mensim.

        0 0
        • nakata  

          Ja som presiel z HT na full so 150mm, potom na 165mm a nizsie by som uz neisel. V dnesnej dobe s dobrym tlmicom vies eliminovat zdvih pri slapani (ani si neuvedomis, kolko mm mas pod sebou) ale naopak cestou dole si to uzijes naplno. Nechcem ta presviedcat, ale je to tak.. :)

          0 0
    • Mathaus  

      Co jsem precetl tak nomad je dobry. Ale taky mi bohuzel chybi vlastni zkusenost. Ten Intense 5.5 je mensi v zadnim zdvihu. Stejny ve srovnani s nomadem je 6.6 a to uz mi prijde jako koza. Osobne nemam co poradit, protoze nomada chci taky.

      0 0
    • goofy  

      No abych tu vlozil moje postrehy:

      Nomad – od doby, co zacali montovat 1,5" krk postavili hlavu a nikde se s tim moc nechlubi. Ne Foxu36 to prej nebylo ono. Ideal vidle kolem 180mm

      Intense 6.6 – meli nejakou cudnou geosku, ale neco jsem slysel, ze se pry ma na modelovy rok 2008 zmenit, ale to mohlo byt jedna pani povidala. Jinak vidli tak tech 160mm k nemu.

      SX Trail – je to FSR-ko, tekze do kopcu bude splhat trochu hur. Ale da se to na nem vpohode vydrzet a dolu to zehli paradne.

      Reign X – abych pravdu rekl, moc o nem nevim, ale pokud ma Maestro odlazene podobne jako Reign, tak by se mohl zbytecne propadat do zdvihu

      Pak me napadl jeste:

      Iron Horse 6Point6 – dle me super kolecko, ale u nas asi bohuzel nesehnatelne

      Norco SIX – srovnal bych to asi s SX Trailem

      Norco Fluid LT – tohle by mohlo byt to co hedas. 153 mm zadniho zdvihu a slapava geometrie. Nejake ty skocky urcite taky vydrzi.

      Norco Fluid – stejne ale se 140mm zdvihu

      RB Monster EN – no klasicky jednocep, ale prej dobre odladeny. Nemam akorat srovnani v terenu, tak nevim jak hodne se ta zadni stavba zavira (RB-ckari budou tvrdit, ze je to vpohode ;o)). Pri 165mm by uz to mohlo byt celkem citit.

      0 0
      • kesu  

        ten monster kupodivu nebyl tim zaviranim nejak spatnej ani to nebylo moc poznat.Jinak souhlas jen byhc dodal ze ten SXtrail je podle meho spis lehci FR nez endurko.Ale s tim zdvihem co to ma to bude zehlit fakt uzasne..

        0 0
        • Blackbiker  

          můžete někdo srovnat Nomada a SX trail? je to stejná parketa-lehčí freeride?Samotného by mě tohle srovnání zajímalo-a vůbec, které z těch dvou je „lepší“:-).

          0 0
          • assassin  

            no co ja vim tak z tech co jezdil na obojim je hodnotil hanz a rekl bych ze dost ve prospech nomada… ze stary enduro/SX ma malo tuhou zadni stavbu… tak nejak asi vyplyva z FSR… zkus najit v historii tema kde to resil…

            0 0
            • hanz  

              nomad tuhej, nepohodlnej, relativně šlapavej, hodně obratnej, u 1.5hlavy nutnost použít vysokou vidli kuli geo. SXko kočár pohodlnej, mně vyhovující geo(fantasticky), měkej v krutu

              jako celky bych hodnotil oba biky 4ma z pěti hvězdiček…jinak amíci sou kokoti, dodaj co nemáš obědnaný a ještě se neobtěžujou říct že to má jinak uhel hlavy.

              0 0
              • assassin  

                tak to sem puvodne myslel ze to SX hodnotis vyrazne hur nez nomada… na tu tuhost si jde asi zvyknout… jeste sem asi nejel na kole na kterym bych sem tam hlavne na podelnejch nerovnostech nezaznamenal zadny pohnuti… ale je fakt ze sem jeste nejel na DH potvorach ala vase intensy a SC…

                ja tak nejak toho reigna uz asi rozmyslel ze bych radsi neco „ostrejsiho“ takze asi zavedu prasatko s napisem „GLORY 1“ …ty Ironhorsy se mi libi… ale za prve to sem nikdo nevozi,za druhe to bude drahota…a za treti cert vi jak to chodi…

                0 0
                • goofy  

                  Abych pravdu rekl, ja jezdil na SX asi jenom neco prez pul hodky, ale sednul mi jako prdel na hrnec. Fakt me hodne bavil a geoska mi pekne sedela. Tu zadni stavbu krapet resi pevna osa, ale urcite by mohla byt tuzsi. Ja to osobne nepoznal :o)

                  0 0
                • kOmE  

                  Irony uz se daj sehnat viz. www.bikes-uli.cz/

                  0 0
                  • goofy  

                    A hele. Tak prece se podarilo

                    0 0
                  • assassin  

                    luxusni ceny… giant musi jeste nakej patek stacit:)

                    0 0
                    • goofy  

                      No jako ceny pro evropu jsou silene. Kdyz porovnam 2900 dolaru s 3000 euro…

                      0 0
                      • kOmE  

                        Pise tam že cena by mela byt cca o 20–25 % nizsi nez jaka je uvedena v ceniku

                        0 0
                        • goofy  

                          To jo, ale stejne to je porad 66000 za 6point4, coz mam v Ameru za nejakych 55000 bez slevy. Ale to uz by se samozrejme dalo.

                          0 0
                      • BorisFR  

                        Jj, ty evropské ceny jsou na blití. Uvidíme jak to bude s českýma… :)

                        0 0
              • assassin  

                jo to s tim nomadem to celkem chapu tvoje rozhhorceni… preci jen jina hlava (coz se da resit redukci.. kdybys mel jiz koupenou „klasickou“ vidli,ale i tak by to zamrzelo kdybys mohl mit vidli rovnou s 1.5palce bylo by to lepsi – tz asi kupujes az ted visdli,tekze se te to asi netyka…) a co hur uplne jina geo – preci jen uhel hlavy je celkem vyraznej rozdil… a ani nic nereknou…

                jak si to nakonec vyresil? nechavas ten ram? des do ty 66 nebo totema?

                0 0
                • hanz  

                  mam tam ted totema ale nad nomadem visí otazník no…nepotřebuju mít doma dh a dh-enduro…chci enduro..takže kdyby asi někdo nabídl slušnou cenu asi by šel do světa.

                  0 0
                  • goofy  

                    Abych pravdu rekl, s tim jsi me na kempu celkem zastrelil. U Nomada jsem si predstavoval 36 jako idealni vidli, ale ted uz se mi celkem prestal libit :-/

                    0 0
                    • cat  

                      Souhlas. Nomad byl moje vysneny kolecko, ale ne stou novou hlavou. I s tou F40kou to pekne tocilo.

                      0 0
                      • tomfree  

                        Asi budu jediný,ale změnu hlavy vidím jako plus,je to živější,hravější,na tom starém jsem si připadal jak na harleji.

                        0 0
                        • cat  

                          ALe 180 vpredu uz neni na vyjezdy ani nahodou. Starej byl holt delanej na cca. 160.

                          0 0
                          • tomfree  

                            Já to sice beru oboje na 160mm,ale když už tam je 180mm totem v pružině tak s jeho progresivitou a citlivostí je i do prudkého kopce zanořený cca 3 cm a kromě větší váhy tam žádný problém nevidím,měl jsem možnost zkusit krátce všechny zmíněné kombinace,delší dobu ale jen starý nomád se 160mm.

                            0 0
                            • cat  

                              Nejel sem, nemuzu posoudit. Ale ciste podle predsudku, splhat se nekam s totemem je nesmysl.

                              0 0
                              • tomfree  

                                Jo kamaráde,já to taky vymlouval,nadával jsem že vyhodí peníze oknem a pak jsem se projel do kopce kde předtím stahovali dřevo a to přední kolo drželo jako přibité a neuskakovalo jako moje foxka i když na ní nedám dopustit.

                                0 0
                                • hanz  

                                  nojo ale ty máš talase..měl si vzít vidlu, van by ti neposkakoval a byl bys na tom líp. :-))

                                  0 0
                                  • tomfree  

                                    To možná jo,ale fakt celkem často jezdím dlouhé přesuny po cestě a tam je talas k nezaplacení.

                                    0 0
                              • BorisFR  

                                Odvrhni předsudky… :) Totema zamkneš a jede to v pohodě, ani nesnižuju zdvih… Občas ho ani nezamykám a stejně to neva.

                                0 0
              • dodydody  

                To te porad jeste tak zere : ( ja si uz chrochtam akorad mam misto enduro kola miny DH : )

                0 0
                • tomfree  

                  Jak hodnotíš ty SX?

                  0 0
                  • dodydody  

                    Viz Hanz akorad ze ja pozkousel jen enduro a s DHX air to chodi porad po dorazech : (

                    0 0
                    • tomfree  

                      Já nemyslel spešla,ale ty kola od mavicu:-)

                      0 0
                      • dodydody  

                        Jo uplne v pohode fakt dost vydrzej navic ruzumna vaha,sou neskutecne tuhe po prechodu z klasiky to bylo dost poznat akorad trochu ubyde komfort a to i kdyz mas 160/165

                        0 0
      • treatt  

        Covece od Iron Horse vypada i moooc dobre MK III Neni to tak radikalni, dost se mi pojetim libi…vypada, ze by neco mohl vydrzet..

        0 0
        • assassin  

          no jo ale to uz je jen 5palcu zdvih:) ja bych bral ten 6point… osobne spis 7point(cesta nahoru lanovkou/dodavkou mi nevadi:) )

          0 0
          • BorisFR  

            To už spíš Sunday… Ale taky uvažuju 7point. :) Nemůžu si pomoct, ale mě šedá s červenýma nápisama vždycky dostane :)

            0 0
            • assassin  

              akorat ty 08 se mi moc nelibi barevny kombinace a osazeni… 07 7point byl mazanej… ja bych chtel ten 7point,sunday uz je moc DH… ikdyz kdybych to mel brat podle toho co jezdim tak by mi stacil i ten 6point… zadny extra skoky, dropy do placky atd…

              kdby ta ceska cena byla o tech 20procent dolu z te co tam je… tak uz ten 7 point vyjde cenove stejne jako muj druhej favorit – Glory FR a to uz bych vahal:)

              0 0
      • kamtcho  

        no mne povedali ze ked si mam vybrat tak bike krkom 1.5, ze to o chvilu budu vsetky Enduro biky take.

        0 0
        • assassin  

          no enduro… 1,5 hlava uz je spis na FR kolo… aspon teda posledni nomad pokud vyzaduje 180mm zdvih tak uz to neni tak uplne enduro, pak ji ma GLORY, ty ironhorsy… ale vsechno bych rekl ze jsou kola prevazne na trosku drsnejsi zachazeni…

          0 0
    • kamtcho  

      a co poviete na toto?

      www.specialized.cz/new/kolo_sk.php?…

      cekom priama konkurencia tomu blur LT

      0 0
      • assassin  

        120mm je podle me malej zdvih… s dnesnima propedalama a spol bych nesel na enduro biku pod 150mm a ve predu pod 160......

        0 0
      • nakata  

        Hmm pri zjazdoch v zmysle ako pises, by som sa obaval vidle, tlmica a hlavne rafkov.

        0 0
      • MlokCZ  

        To nemá s endurem společného opravdu vůbec nic. Já hledal takové lehké XC/AM kolo s vyšším zdvihem a i tady bych Stumpa hned vyřadil. I na tohle je to malý zdvih. Navíc bych nikdy ty prachy za Stumpa nedal, chodí slušně, ale je šíleně předražený a za mnohem menší prachy se dá koupit stejně nebo i o malý chlup lépe fungující kolo.

        0 0
        • chodec  

          Evidentně máš problém s nevyjasněnou orientací ježdění, protože ju osciluješ mezi kolama na XC, přes AM až po čistokrevná endura. Nomad u kterého si začal na tu endurovou stranu nepochybně patří, stejně jako Intensy 6.6 a podobná kolečka. Blury LT či Intensy 5.5 a podobná kola okolo těch 130–140 jsou řek bych o stupínek jinde, řekněme tak v té AM třídě, ten stump je takové kolo pro mě divně na půli cesty.

          Osobně jsem Stumpa nicméně také kdysi zvažoval a zkoušel. Dokonce jsem ho měl možnost zkoušet ve stejný den střídavě proti té Santě LT a výsledek byl pro mě natolik jednoznačný, že od té doby už jsem jen vymejšlel, jak tu Santu osadím a Stumpa s celým jeho brainem jsem s díky vrátil do testcentra. Nevím ale nakolik tohle pomůže tobě, protože z toho rozpětí kol co píšeš, nevím moc co od toho kola vlastně čekáš. Každopádně Santa LT je k výchozímu Nomadovi co do předpokládaného užití přeci jen blíž než ten Stump.

          0 0
          • chodec  

            ups blbě zařazeno – to nebylo na Mloka ale na kamtcho a jeho úvahu o Stumpim – pardon

            0 0
          • kamtcho  

            No s orientaciou jazdenia problem ani nemam, skor neviem zaradit biky do toho co jazdim. V postate je to rovnaky chaos nepopieram :-)

            No nemam moc skusenosti s roznymi bikami, vsetci co maju biky maju HT advih do 130mm, takze som sa nemal kde vyjazdit. No a zacal som u toho Nomada, ten ma dost oslovil, ale od zaciatku som vedel, ze ak ho vezmem, tak ho budem sedlat co najlsimi komponentami. No nakoniec sa ukazalo, ze 160mm je pre neho minimum/optimum co je pre mna uz asi maximum. Sice som taky bike nikdy nejazdil ale z recenzxii som uz co-to pochytil, ze so 160mm sa nebude slapat hore kompcom lazo-plazo.

            Ja som tam chcel dat povodne do nomada to co testovali na mtbs 140 pike. Ale od toho ma dost ludi odhovara. Takze som koli tomu presedlal na blura LT, co sa mi zatial javi ako naj volba.

            Kazdopadne na sport lifu si chtym vsetky all mountain/enduro biky do ruky aby som ziskal aky-taky prehlad.

            Jednoducho som asi potreboval tento usmernovaci thread :-)

            0 0
          • Mutant Marana  

            no von ma Mlocek evidentni problemy i jinak. Chudinka nase prechytrala…

            0 0
            • Rakosnik  

              Tak tady se musím Mloka zastat – rozhodně patří mezi ty, kteří o fullech a odpružení obecně ví nejvíc na bf. Navíc své názory podává nenásilnou formou, nikomu nic nenutí, ale píše pouze o svém úhlu pohledu.

              0 0
            • ota  

              až tu dáš tolik příspěvků – a především k věci- co Mlok, možná zkrotneš, dost věcí jsem tu např. já díky němu pochopil a nejen já.píše o pružení dostatečně fundovaně a má praktickou zkušenost. pokud někde vlezu, zjistím si především o co běží a ským mám tu čest, než začnu machrovat.ale nejsi první. a taky čti pořádně, chodec blbě zařadil-a ty blbě zareagoval.

              0 0
            • chodec  

              Zkus nejdřív vyřešit vlastní – si tu s tím nickem týden, napsal si slovy 3 příspěvky z toho dva (2) shazovačné od věci, jeden (1) sice k tématu, ale bezcenný. To nevypadá na projev vyrovnaného jedince a už vůbec ne na projev, na který by tu byl někdo zvědavý. Začni znova a líp.

              0 0
            • MlokCZ  

              Cituji z článku zpravy.idnes.cz/ly­sohlavky-jsou-na-ustupu-modni-je-oliznout-zabu-fvc-/domaci.asp?c=A071030_­193204_domaci_adb na iHeute: „Podobných účinků jako s žábou lze dosáhnout i s mlokem. Ti totiž mají také jedové žlázy. Tvrdí to budějovický zoolog Ondřej Srb, který se specializuje právě na žáby a sám chová tři druhy z Jižní Ameriky. Zkoušel jsem mloka, to mě jen štípal jazyk, ale žáby ne, ty mám na okrasu. Může to mít dopad na játra, případně na ledviny.“ Tak pozor na jazyk :-)

              0 0
    • Pjotr  

      A co RM slayer sxc taky bych řek pěkný kolo…jezdil sem teda jen na jeho těžšim bratříčkovi a z toho sem měl smýšený pocity (sedlal sem sockoversion 30tku)Takže díky lowcost komponentům dost těžký kolo okolo 17kg a na řádný enduro jeho vzduchový pružení moc nechodilo a zase na 100km vyjížďky to taky nebylo.Ale jestli se poved sxc hodně odtučnit nebo bys koupil lepší/lehčí verzi tak by možná jako allmountain bike moh sloužit docela dobře..

      0 0
    • Pjotr  

      zde link pro jistotu a dováží je ULTRASPORT bikes.com/bikes/2007/sla­yer_sxc/slayer­sxc-70.aspx

      0 0
    • kudlanka32  

      za tyrkysovy team do tvy kategorie spadaji tyhle…

      pohodovy turistiky kolo: www.yeticycles.com/…Bikes575.cfm

      pohodlny turisticky kolo: www.yeticycles.com/…kesSeven.cfm

      :)))

      0 0
      • scret  

        lua to jsou hrozny dela,zvlast to prvni to je krasa,bohuzel cenove trochu out:)

        0 0
      • Bebe  

        Yeti je paráda, jenže kde ho sehnat, Ebay?

        0 0
        • kudlanka32  

          u me to byl vylet do nemecka…

          jinak Frenk o tom furt keca jak je zacne vozit a nic z toho…ale casem to treba prijde:)

          0 0
    • Stax  

      Zesty od Lapierre, namiesto floatu zozen 100–140 Talas a mas bike jak vino ;)

      0 0
    • orca.1  

      Liteville 301, zdvih 130, předek 140–160 (enduro) www.liteville.de/t/22_29.html

      0 0
      • scret  

        301ku zeru! a ty barevny varianty,clovek by nevedel co si vybrat…ikdyz me trochu mrzi,ze zadni stavba je jenom cerna… jinak na endurko mi to prijde malozdvihy,spis je to takovy XC/AM…nebo se pletu? jak je to moc chrti,stoupavy,hou­pavy atd?

        0 0
        • orca.1  

          Pro letos začli dělat zadek 130mm, já mám model 2006, tj.115mm (technický/te­oretický je 120). Na rám a vidli chci napsat recenzi. Jezdím ho na pohodu-pohodlí, ale klidně by přežil i drsnější zacházení. Musím říct, že jsem za 1/2 roku ježdění nepřišel na žádný problém, je to fakt poctivě provedený.

          0 0
          • scret  

            aha,ja myslel ze mel uz driv 130mm…jak rikam, do 130 je to pro me XC:)

            je to fakt lahudka,taky bych nejspis dal Pace a pak komplet asi cely do karbonu,asi i vcetne klik…

            0 0
        • orca.1  

          Na rámu se dá postavit chrt kolem 11–11,5 kg, stoupá (vidle 130) stejně jako můj předchozí HT, tj. bez problémů, drobný pohyb na vahadle je při jízdě po rovině, ale bez negativ na akceleraci, nezavírám to, to jsem si mohl nechat HTčko jako hlavné kolo :) P.S. na Bike Brno by měli mít stánek se zkušebními kousky (bez záruky:)

          0 0
          • scret  

            jj,presne,kdyz uz fulla,tak proc zavirat…ja mam na vidli LO a vyuziju ho tak 3× do roka:) ja nejsem zastancem tzv. inteligentnich udelatek,pak to stejne nezehli ani kdyz to ma zdvih 130:)

            diky za info,ale 301ka zustane i do budoucna jenom dreambike,sof­tailika si urcite necham,to je proste legenda…a spis do budoucna uvazuju o novy EN biku,to Haro je za ty prachy vyborny,ale prece jenom je znat ze to tlumeni je slabsi a nezehli taky podle mych predstav…

            0 0
        • orca.1  

          Spáchal jsem zaujatou recenzi na Liteville :) www.bike-forum.cz/…/recenze.htm?… Fotku to nevzalo tak jí dávám sem.

          0 0
    • cat  

      www.corsairbikes.com/fly.aspx?… …taky nevypada spatne.

      0 0
    • Karlos 66  

      Další možná volba Jamis Dakar a to buď XAM, nebo BAM, ve dvou výbavových řadách 1 – horší, 2 lepší. První z nich enduro s 160/150 P/Z, www.sicklines.com/…ize/big/cat/ Druhý asi něco jako SC Nomad, ale už 180/180. www.mtbs.cz/…_detail.html?…

      0 0
      • Blackbiker  

        Karlos zase ten " tvůj Jamis ":-)

        0 0
        • Blackbiker  

          to byl jen můj pokus o vtipnou glosář Karlos-však mě znáš ne:-) Vsjo v porjadke.Kaž­dopádně Jamis je zajímavý tip hele! maj sa B.

          0 0
      • cat  

        Jamis vypada jako moc pekny kolo.:)

        0 0
    • kamtcho  

      Takze dik moc vsetkym za radyh a usmernenie. Zatial som sa predbezne rozhodol pre SC blur, no este si cchel pozriet biky na sport life. Hlavne RM slayer.

      No ale este mam jednu otazocku, aku vidlu ku blur?

      Ponukaju mi: Fox Talas RLC – nema pevnu osu 100–120–140

      Moj tip:

      Rock Shox Pike 454 Air U-Turn 110–140, ta ma pevnu os.

      cena je priblizne rovnaka.

      0 0
      • vifon  

        Pike je velmi dobra volba. Tak mam poskladaneho blura aj ja. U-turn prakticky vobec nepouzivam. Idem stale na plny zdvih. A to stacim aj chrtom v skupinke s ktorou jazdim.

        0 0
        • kamtcho  

          ak to nepouzivas, tak nie je potom lepsia volba pike DUAL AIR? Ktory nie je stelovaci?

          0 0
          • vifon  

            v roku 2006 sa dal k ramu kupit iba Pike 454 Air U-turn. Kupoval som totiz set ram+vidlicu.

            0 0
            • kamtcho  

              a teraz len dual air, teda dual sa da obejednat, ale ze posielaju co chcu/maju ze za posledne obdobie poslali vzdy U-turn, ale inak poslu co maju a hlavu si tym nelamu.

              0 0
        • mar_tin1  

          …stacim aj chrtom… v tvojom pripade to s vyskou zdvihu nesuvisi :)

          0 0
          • vifon  

            A to si ma nezazil v prostriedku sezony :-) Prepac, ze som sa ti dlhsie neozyval na chat, mal som kopec roboty a stale som cestoval po sluzobkach…

            0 0
      • Blackbiker  

        No já bych koupil černý rám a Marzocchi Z1RC2 Eta, nebo toho Pika. Obě jsou super vidle.Good luck. Ps:někdo prodává Blura LT v lku na bazaru tak na to mrkni.

        0 0
      • kesu  

        ja bych sel do Pika z jednoho prostyho duvodu,Fox chyta driv vakl a kdo to ma porad resit.Pike je sice malinko min citlivej ale vydrzi proste vic.A v neposledni rade ma daleko levnejsi servis.Talas ma vyhodu v rychlym snizovani zdvihu,je otazka jestli to nekdy vyuzijes.podle meho je to naprosto k nicemu,ale zase sou tu zastanci(treba mlok)kterej tu pise ze to povazuje za super vec a ze by mu to na vidli chybelo.

        0 0
        • tomfree  

          Změna zdvihu je dobrá do nějakého dlouhého kopce na přesun,v terénu je nanic.A s tou výdrží bych si nebyl tak jistý moje vidle je ok a pike od kamaráda vrže ve spoji korunka-sloupek.

          0 0
    • Misiak  

      mne sa velmi paci toto:

      img.cube.eu/bi­kes/radbilder/Rah­men_Fritzz.jpg

      0 0
      • Blackbiker  

        hele já vím o tom Frickovi kulový, znám ten rám, líbí se mi,ale nebude ten tlumič hned na ráně odlétávajícím kamenům a druhak esli sklon sedlovky nebude moc ovlivňovat bikera-myslím v poloze DH a normální poloze. Docela zajímavý rám, ale netuším zda i funkčně dobrý.

        0 0
        • Misiak  

          pred tlmic sa da pripevnit maly blatnicek-ako na spesloch, takze tam by som problem nevidel. ta sedlova trubka vyzera zaujimavo, ale hadam to nie je take zle, chcelo by to preliezt nemecke fora (aj ohladom funkcnosti)… a pekny teda je :)

          0 0
        • goofy  

          Proti kamenum je tam dle me zrovna hodne dobre chraneny. Nedovedu si predstavit letici kamen timto smerem. A proti bordelu se da dat blatnicek, ale ta sedlovka ma opravdu divny uhel…

          0 0
        • MlokCZ  

          Tlumič na ráně bordelu není až tak problém, tam se dá blatníček, jak píšou ostatní a šutry nehrozí vůbec. Ten úhel sedlovky ale opravdu může být problematický. Je nutné velmi pečlivě zvolit velikost. Pak je to ok s pevně nastaveným sedlem. Při snížení sedla dojde k jeho výraznému posunu dopředu a nedá se tedy v této poloze na něm sedět (když je ve vytažené poloze naladěno správně předozadně). Nevim, ale jak moc tohle vadí, jestli někdo potřebuje sedět na sedle když je níže. Já třeba rozhodně ne, takže mě tahle věc na Stereu, které mám objednané vadit nebude vůbec.

          Fritz je jinak geometrií o něco více do XC než některá jiná kola se zdvihy kolem 160/160. Tenhle systém funguje výborně, tedy alespoň mě se při krátkém testu opravdu líbil (testoval jsem krátce Stereo, ne Fritze a Stereo hodním funkčně o chloupek lepší než současnou AMS 125ku). A je to celkem jezdivý systém, v kategorii kol kolem 160/160 bych tohle kolo řadil k jezdivějším se slušným potenciálem na výjezdy (ozvlášť s vidlicemi, které tam dávají a které mají obě rychlé snížení zdvihu – Lyrik 2step nebo Talas RC2; toho Talase bych tam ale kvůli počátku zdvihu nechtěl). U Fritze bych se tedy nebál ani na delší trasy. Dle měření ten rám patří do kategorii spíše méně tuhých rámů. Mě to pocitově u Sterea nepřišlo (dle měření je na tom Stereo a Fritz téměř stejně), ale já jsem nikdy nepotřeboval extra tuhý rám pro moje ježdění, někomu to na drsnější ježdění vadit ale může.

          0 0
          • MlokCZ  

            O Fritzu jsem dokonce chvilinku uvažoval na moje XC ježdění, ale nakonec jsem rozhodnul, že je to už zbytečně moc (navíc dle skutečného měření zdvihu není mezi Stereem a Fritzem vzádu velký rozdíl, nejsou to ani celé ty 2cm co jsou udávané oficiálně).

            0 0
          • chodec  

            Prosim tě, kde se dají senat nějaká měření tuhosti rámů nejlépe nějaké přehledy. Tahle veličina je sice taková diskutabilní, ale stejně bych si to chtěl pro zajímavost někdy prohlédnout, už jen abych si to mohl srovnat s valstními posřehy na různejch kolech.

            dík

            0 0
            • MlokCZ  

              Stále mám na svojich stránkách docela hodně testů velkého množství fullů německého bike magazinu, které mimo jiné měří tuhost rámů a také průběh zadní stavby v četně tlumiče (což je ještě zajímavější). data.mlok.net/ Tak si to stáhni dokud to tam je.

              0 0
              • MlokCZ  

                A Fritz je konkrétně v tomhle testu: data.mlok.net/en­duros_2500euro_0806­.pdf

                0 0
                • chodec  

                  Dík, už jsem to postahoval. Má to drobnou chybičku – němčina není můj oblíbenej jazyk. Nicméně něco málo z toho pochopím i tak a když bude nejhůř tak zapojím nějakej překladač do nějakého oblíbenějšího jazyka ;-)

                  Každopádně mě zajímaly hlavně Santy a do těch se jim zdá se mi nějak moc nechce. Maj tam jen v Meisterclasse u allrounderů ten Blur LT a jak jsem pochopil, tak mu vyčítají prakticky výhradně zpětnou vazbu řetězu, což je pro mě pozitivní informace, protože tahle vlastnost mi nevadila, když jsem testoval a naopak pokud správně rozumím chválí tuhost a chod stavby. Pak ještě v Maratonech trochu divně hodnotí XC verzi Blura – spíš jakoby jim nepasoval do Maraton kolonek, než že by mu vyčítali něco konkrétního

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    SC tam bohužel opravdu moc nejsou, škoda, že tam není pro srovnání v endurech Nomad.

                    0 0
                    • Blackbiker  

                      Mloku dík za všechny za vysvětlení ke Cube, hele tak mě napadá, ty o tom víš daleko víc než my s míň infomacemi- co bys zvolil jako nejlepší bajk na AM/enduro. Sice si, jak už vím dřív, chceš pořídit Stereo, ale co je ten nej bajk? nahoru dolu trial prostě univerzál enduro- zajímá mě tvůj názor. Já bych asi volil Santa Cruze Blur LT. Myslím si, že takové univerzální enduro může být taky na spodní hranici zdvihu-spíš AM:-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Pokud to má být kategorii endura někde kolem 160/160, tak tam toho zase tak moc nevim, tedy nemám hlavně moc praktických zkušeností a jsou tu jiní, kteří mají zkušeností mnohem více. Zkoušel jsem už hodně kol, ale téměř vše bylo do 140/140, což mě zajímá nejvíc.

                        A pokud to má být něco kolem na horní hranici zdvihu AM, tedy kolem 140/140 jako jsem vybíral já, tak ani tady nemůžu říct, že tohle konkrétní kolo je nejlepší. Každé se chová prostě trošku jinak a jsem dost ovlivněn mojím subjektivním pohledem, kde mám nejraději chování FSR/horstlinku a třeba mi až tak moc nesedí žádné vpp, i když jsou to ve většině případů výborná a dobře fungující kola a naopak někomu mohou sedět klidně výrazně více než FSR/horstlink.

                        Osobně bych zvolil Stereo – logicky, když jsem ho taky zvolil :-) Stereo je právě jedno z kol, které je lehounké, stavěné s XC osazením, ale už skoro na hranici endura (reálný zdvih kolem 150mm), řekl bych zdvihově a charakteristikou průběhu trošku podobné Reignu (a k tomu ještě o malinko méně progresivní než Reign – pro někoho výhoda jako pro mě, pro někoho zase úplně špatně).

                        Blur je kolo s dobře fungujícím systémem, ale mě osobně se nelíbí kvůli průběhu zadní stavby (a osobně mi až tak žádný vpp nesedlo), od 1/3 zdvihu je dost progresivní ta stavba (více na přiloženém grafu lev. ratio, to je sice pro Blur XC s nižším zdvihem; u Blura je to vidět i v tom testu bike magazinu). Někomu to může sedět, super na větší skoky, ovšem zase pro větší skoky myslím, že by to sneslo klidně kolo více do endura.

                        Pokud bych měl vypsat více kandidátů kol někde na pomezí XC/enduro kolem těch 130–150mm, která bych viděl jako výborná, ale každé s trošku jiným chováním a vhodná i pro různý styl jízdy a tedy někdo šáhne raději po jednom, někdo po druhém:

                        • Reign (případně Trance X)
                        • Lapierre X-con. a Blur, obě kola více progresivní, u Bluru to ale díky Fox tlumiči ještě není tak hrozné
                        • Cube Stereo
                        • Canyon ES/ESx (pro 08 tedy už AM/ES přejmenované)
                        • Ghost AMR Plus
                        • Scott Genius
                        • Cube Stereo

                        Každé z těch kol má nějaké jiná plus a jiná mínus.

                        0 0
                        • chodec  

                          Jen pro zajímavost k tomu BLT

                          Blur LT má hodně podobný LVR graf jako to co si sem hodil k BXC, nicméně mám pocit, že tím grafem tak trochu klame.

                          Snažil jsem se nějak interpretovat tenhle graf s ohledem na vlastní dojmy při jízdě s BLT a nabyl jsem dojmu, že ve výsledku tenhle průběh grafu koresponduje s chováním, které jsem od kola s ohledem na mou jízdu čekal. Při běžné jízdě na pro mě běžném povrchu (trochu rasantnější, ale stále ještě XC jízda přes výmoly, kameny, větve, kořeny a pod) se stavba pohybuje někde v rozmezí cca 10%-70% zdvihu (při počátečním sagu okolo 25%).

                          V téhle části chodila stavba velmi citlivě a ochotně uhejbala nerovnostem snad i proto, že uvnitř tohoto rozsahu je ten vrchol přepákování. Následný větší odpor, který začíná klást hlavně v poslední nejprogresivnější ¼ zdvihu pak funguje jako „dojezd“ při větších kopancích, taková trochu rezerva, která zároveň díky zvětšující se progresivitě na konci chodu brání stavbě jít tzv. natvrdo (ani při těch největších kopancích jsem nikdy nezažil tvrdý konec zdvihu, přestože podle kroužku na tlumiči jsem na doraze ve skutečnosti byl a 100% zdvih tedy použil.

                          Mě přesně tohle chování vyhovovalo – stavba sice většinu cesty využívá efektivně jen cca 75% zdvihu, ale odměnou je to, že v téhle části je nejcitlivější a nejpříjemnější a zároveň si je kdykoliv schopna bez protestu poradit i s velkým kopancem využitím zbytkové progresivní rezervy. Tolik moje dojmy z několika jízd na BLT, které jsem srovnával a zkoušel interpretovat s ohledem průběh toho grafu.

                          0 0
                          • chodec  

                            ¼ měla být „1/4“ ;-)

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak on ten velký nárůst progresivity je až v poslední 1/4 zdvihu, takže přesně jak píšeš, pro někoho to může být přesně akorát (zvlášť když je to např. s RP23 nebo jiným vzduchovým Foxem, který je progresivní málo). No a na druhou stranu, když si spousta lidí stěžuje u Reigna, že je progresivní málo (a to je jen o malinko méně než Blur), tak se najde dost lidí, kterým průběh Bluru sedne perfektně.

                            A jak velký jezdíš sag?

                            Pro mě osobně by to bylo zbytečně moc, na doraz mi nechodí ani AMS 125ka s průbhem v příloze. Ale na takových 46–47mm mi chodí tlumič skoro pořád, 50mm a více (tedy téměř nebo úplně doraz jsem z toho dostal zatím jen 2×; cítit doraz nebylo také nikdy ani trošku).

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A ten sag sám píšeš, jsem slepej. Já jezdím sag těsně přes 20%, takže u Bluru LT s cca 26–27% sagem (tlumiče) bych využil zdvih asi taky celý (ale to už by bylo nějakých 30% zdvihu). A jestli to je sag 25% tlumiče, tak je to při tom průběhu už nějakých 27–28% zdvihu zadní stavby, což už mi právě přijde relativně dost (pak už by to možná chtělo zase vyšší zdvih, aby zbylo více využitelného zdvihu). A tady graf LVR Bluru LT, jsem ho úplně přehlíd, že tam byl taky.

                              0 0
                              • chodec  

                                No jen na upresneni. To co jsem psal bylo na doplneni k tomu zdanlive podivnemu grafu, ktery v pripade BLT vypada dramaticteji, nez se kolo pak pod zadkem chova. Abych si nehral na velkeho odbornika, tak cerpam tuhle zkusenost s BLT zatim jen z cca 4–5 testovacich jizd z nichz jen jedna byla na cca 1/2 dne a ostatni kratsi. Takze rozhodne nejde o definitivni verdikt, ale zkoumal jsem prave s ohledem na ten zvlastni graf, zda mi chovani bude sedet nez jsem ho objednal. No a pri tom pozorovani mi pak naknec ten graf prisel jako dokonale logicky odpovidajici tomu co jsem pri jizde pozoroval a co mi nakonec vyhovovalo. Na detailni doladeni optimalniho sagu bude jeste cas. Takto jsem ho foukal vzdy na tech cca 25% proto, abych to mohl nejak porovnat. Ohuzel nemohu srovnat prubeh s Cubem. na zadny jsem nenarazil

                                0 0
                          • fluider  

                            Trochu sa vám tu votriem s mojím dotazom na Pedal Kickback. V priloženom obrázku je pedal kickback SC Blur LT. Pri zaradenom prevode 44/15 je PKB vzhľadom na rám +5 stupňov pri plnom zdvihu. Podľa helpu má relatívny pedal kickback výpovednú hodnotu počas jazdy. Môžeš nejako popísať správanie sa toho Bluru LT vo vysokom zdvihu?

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Když to srovnávm s Lapierrem, tak jsou na tom velmi podobně (s Blurem LT). Lapierre sice končí na nižší hodnotě, ale musíme brát v úvahu situaci po nasednutí, tedy výchozí hodnota je pak někde kolem –1,5°. A k lapierru už se tu někteří majitelé také vyjadřovali.

                              Já osobně nemám zamykání při šlapání vůbec rád, proto vpp nepreferuju. Ono ale zase nadruhou stranu u vyšší zdvihu díky tomu ty kola s vpp velmi dobře jedou.

                              0 0
                              • ota  

                                mě se to zamyká až na malém převodníku při lehce silovějším šlapání a na středním a velkém až při dost silovém šlapání, jinak to žehlí parádně,ba mírně se to pohupuje, ne tak aby mi to vadilo, ale mírně je to znát.prostě, tak jsem si to představoval.spíš mě zajímá ta progresivita-doraz zřejmě nepoznám:) výše píšeš, že Blur to tak nemá díky tlumiči, asi jo, mě to popisované chování připadá podobné s LP(já na Bluru neseděl, proto jen teoretizuju).za­jímalo by mě,jestli bych měl šanci s RP23 např, progresivitu snížit.ty ale zase neznáš ty tlumiče LP,co? jinak asi fakt není VPP jako VPP..

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Pokud srovnám samotné zadní stavby Lapierru a jiných kol a pak včetně tlumičů (kde ty jiná kola beru všechna s RP23) dle grafů z bike magazinu, tak je určitě ten tlumič Lapierru progrivnější. Ale je otázka o kolik, jestli by to mělo cenu kvůli tomu měnit. Fox vzduchové tlumiče jsou obecně velmi málo progresivní.

                                  Ale už jsi tu myslim někde psal (teda doufám, že jsi to byl ty), že jsi testoval ten tlumič na Lapierru vyfouknutý a že mu začínal doraz už hrozně brzo (někde na 43mm zdvihu). Což by vysvětlovalo proč by měl být výrazně progresivnější na konci zdvihu. U RP23 doraz začíná někde na 47–48mm.

                                  0 0
                                  • ota  

                                    díky.možná by to stálo za pokus s RP23.budu-li mít příležitost.je to škoda,využívat 3/4 zdvihu.

                                    0 0
                                  • PePu  

                                    O zkoušení LP s vyfouknutým tlumičem jsem tu psal já. Tenkrát jsi tuším odhadoval, že výměnou za RP23 k výraznému zlepšení progresivity pravděpodobně nedojde. Každopádně by mne skutečné chování Lapierre s RP23 zajímalo.

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Ono se to těžko hodnotí, když nejsou grafy těch tlumičů. Teď jsem si všimnul jedné věci v testech bike magazinu. V tomhle testu je X-Control 513 s tím jejich tlumičem: data.mlok.net/a­llmountainbikes_1206­.pdf A v tomhle testu je X 160ka s RP23. data.mlok.net/en­duros_highend-0207.pdf A rozdíl v průběhu je hodně velký, průběh X160ky s RP23 je mnohem lineárnější. Samozřejmě se z toho nedá udělat přesný závěr, protože ty dvě kola nejsou úplně stejně přepákovaná, ale z tohoto se mi zdá, že tlumič se v tom rozdílu podílí významně.

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Zvláště když k té X160ce je model v linkage a má samotnou zadní stavbu poměrně progresivní. Ideálně by to chtělo vyzkoušet v praxi, zkusit si někde půjčit RP23 a testnout.

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          A případně zkusit i verzi RP23 s tou větší komorou, kdyby standardní nestačil.

                                          0 0
                                • MlokCZ  

                                  Možná z mojich popisů to vypadá, že by se to mělo zamykat nějak hrozně moc, až by to vůbec nefugnovalo, to určitě ne. Ale jak srovnávám více kol a všechny s AMS 125kou, tak mi pak přijde, že některá kola se na lehký převod zamykají výrazně více. A to i AMS 125ka se trošičku zamyká na lehký převod při výjezdu (nejel jsem na žádném fullu, který by se nezamykal vůbec). No a co někomu (třeba mně může přijít jako velký rozdíl), tak někomu může přijít jako nepodstatná věc.

                                  Jinak ale Blur má ten průběh lev. ratio trošku jiný. U Lapierru mám tedy graf pouze 100mm a 160mm zdvihu X-controlu ale předpokládám, že 130ka bude něco mezi tím. Křivka Blura tu v grafu je, u Lappieru přihodím třeba 100mm zdvih.

                                  0 0
                                  • treatt  

                                    Prosim Te, mohl bych Te pozadat, jestli bys nemohl udelat srovnani Blur LT a Intense Spidera na 100mm? Hodne me zajima, jak chodi v porovnani… Predem moc diky

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Tak tady bohužel moc neposloužím. Na tohle srovnání je nutné obě kola jezdit (a to delší dobu, aby se daly rozlišit drobné rozdíly), což jsem možnost neměl. Řekl bych, že se budou chovat téměř stejně, je to stejný systém a rozdíl v přepákování je dost malý. Intense Spider je na konci zdvihu nepatrně méně progresiní, ale pokud používají u SC Fox tlumiče s větší komorou, tak to by se mohlo cca tím vyrovnat ten rozdíl.

                                      0 0
                                      • treatt  

                                        No, ja se ptam z toho duvodu, za prave Spidera jezdim uz nejaky ten patek…a z funkce odpruzeni jsem jednoduse unesen. Jen proste je znat, ze mu nakladam ve sjezdech trosku vic, nez by bylo zdravo a do budoucna uvazuji o prechodu na vyssi zdvih a neco vetsi odolnost. Ale zaroven nejsem freerider, chci jezdit i hodne jezdive vyjizdky, proto mi tech 130mm prijde idealnich. Proto se ptam, jaky je v nich rozdil…

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Aha, tak to jsem úplně ten dotaz nepochopil. Jsem myslel, že ti jde hlavně o rozdíly u těch systémů u těch dvou kol a srovnával jsem to s Blurem XC, který je blízký zdvihem.

                                          Pokud jde o přechod ze 100mm na 135mm na stejném systému, který ti vyhovuje a k tomu máš požadavky, co píšeš, tak si myslím, že budeš nadšenej. Je to hodně velký rozdíl v komfortu a ve funkci a přitom to stále docela jede. Blur LT s Pikem nebo s Talasem je vynikající kolo. Mě na Bluru LT hodně vadí jedna věc a to je cena. Nevim jestli se dá tedy sehnat výrazně levněji než jsou ceny na českých stránkách SC. Ale 55tis. za anodized verzi s RP23 nebo 59tis. s DHX je fakt raketa.

                                          0 0
                                          • hanz  

                                            každá varianta jak ho sehnat je levnější než čr dovozce s patentem na všechno

                                            0 0
                                            • Bebe  

                                              Přesně tak, naprosto souhlasím. Ze Slovenska je Blur o cca 10tis levnější…

                                              0 0
                                              • MlokCZ  

                                                To jsem čekal, že sehnat o něco levněji půjde. Ale o 10tis. méně mi připadá pořád hrozně moc. Rozumnou cenu bych viděl tak minimálně o 20tis. levnější.

                                                0 0
                                                • Bebe  

                                                  Jasný že je to pořád dost, ale přece jen 10tis je třeba vidlice nebo aspoň část :-) A mám pocit, že v Polsku ty ceny byly ještě lepší.

                                                  0 0
                                                • chodec  

                                                  Sehnat levněji než za kolik je teď u nás jistě půjde, nicméně třeba kluci Slovenští se ptají odkud si a do Čech nechtějí prodávat (prý dostali od Santy za uši). Každopádně pokud náhodou vznikne problém, tak člověk narazí na malou až nulovou ochotu dovozce v ČR mu s tím pomoci – což je obecný problém věcí posháněných „jinak“.

                                                  0 0
                                                  • Bebe  

                                                    JJ, to máš pravdu, že nechtějí prodávat do ČR rámy. Ale určitě to není tak těžký vyřešit.

                                                    0 0
                                                  • kamtcho  

                                                    kludne ho mozete poslat na moju adresu :-)

                                                    Mam velkost L

                                                    0 0
                                                  • Hrabě  

                                                    Pukud tě to neodradí, tak nejlevnější v Evropě byli poláci. Dokonce to bylo jednu chvíli i 30 procent pod ofic. cenama ostatních.

                                                    0 0
                                                  • kamtcho  

                                                    ma tak napadlo, ze podla zakona EU si mozes ten bike kupit v ktorom kolvek state. Ak ti ho nechcu predat tak tym vlastne porusuju zakon.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Prodejce sám zákon neporušuje. Je čistě na jeho rozhodnutí, zda někomu výrobek prodá nebo ne, pokud nejde o nějakou diskriminaci z důvodu rasy, náboženství, … což v daném případě evidentně nejde a pokud nemá nějaké výsadní postavení (jako, že jinde by se kolo koupit nedalo), což také není ten případ.

                                                    Zákon (legislativu EU) by nicméně porušoval výrobce, pokud by bránil prodejci prodávat mimo určené teritorium, ale jedině za předpokladu, že by to jednání mohlo ovlivnit hospodářskou soutěž v daném státě nebo EU – to by například v situaci, kdy by značka měla na trhu dominantní nebo jinak významné postavení (tj. kdy by svým jednáním mohla ovlivnit podstatnou část trhu). SC s jejich 0.000 tržním podílem o dominanci trhu nemůže ani snít (prostě když nebude prodávat lidi se nepoto a koupěj si jinej bajk) a proto si může v tomto ohledu nastavovat pravidla prodeje dost libovolně.

                                                    0 0
                                                  • fluider  

                                                    Ku Santa Cruz má veľmi blízko Intense a ten v ČR funguje už dávnejšie, možno je medzi nimi dohoda (rozdelili si krajiny) a preto SC „pokarhalo“ slovenského dovozcu.

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    tak todle je nejšílenější konspirace jakou sem kdy slyšel. Jestli opravdu sc pokaralo sk dovozce tak jen kuli tomu že si českej dovozce(alias „všechno víme, všechno známe nejlepší kola dovážíme“) stěžoval že si češi kupujou sc na slovensku a tím ho okrádají o jeho tučný marže.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Tak tak – tak mi to bylo vysvětleno i Slovenským dovozcem, u kterého jsem se při cestě přes SK poptával. V SC už měli dost nářků nad přetahováním zákazníků zákazníků, tak jim řekli, ať každej prodává jen u sebe doma, nebo že bude zle.

                                                    0 0
                                                  • fluider  

                                                    Takže SC potrestal obchodníka XX za to, že legálne robil zisk na úkor obchodníka XY ?:-). Voľný trh EÚ a konkurencia … ?

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Víš volný trh je možnost, nikoliv povinnost. Jak jsem napsal, někdo z EU a pod. by na takové chování mohl jen pokud by to nějak ovlivňovalo trh jako celek. To s ohledem na butikovost konkrétně téhle značky nehrozí. Volný trh má mnoho aspektů – jeden z nich je i … nechceš koupit u nás – můžeš jinam ;-) Já to beru – je to jejich politika, jejich rozhodnutí a jsou v pozici aby ho mohli udělat, proč ne. Já se přizpůsobím ;-)

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    ses lovákama jsme všichni skoro příbuzní tak snad tam každej najde jednoho kamaráda kterej mu koupí na sebe rám, dovest si ho do čr ti už nikdo nemuže zakázat…a bude všechno tak jak má bejt.

                                                    0 0
                                                  • fluider  

                                                    Ja chcem len poukázať na to, akým spôsobom niektoré firmy občas fungujú. Nechcem teraz poukazovať len na SantaCruz a len na český vs. slovenský dovozca. Sorry, ak vznikol taký dojem, že sa ako Slovák cítim ukrivdený. Isteže by som aj ja zvolil podobné riešenie keby som trval na Lapierre, ktorý sa doteraz na SVK nepredával, a Lapierre by mal podobnú filozofiu.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Zvažoval jsem to, mám na Slovensku dost známých, abych to přes ně protáhl, nebo abych alespoň nahlásil adresu. Nakonec jsem to ale neudělal. Ne kvůli dovozci, který IMHO opravdu v čechách trochu moc tlačí na pilu, ale kvůli mému servisu, se kterým to budu dávat dohromady. To kolo jde přes ně, budou mi pomáhat ho stavět, budou mi dělat servis, na kterej nebudu mít věci, a tak mi po uvážení okolností přišlo fér to vzít od nich. Rozdíl cen SK vs CZ byl v době, kdy jsem to zjišťoval nějakých cca 16000 v CZK. Nakonec mi právě lidi ze servisu odkud bylo i mé předchozí kolo ještě slevili a ne nepodstatnou část rozdílu jsem tak ještě odmazal. Když bych zohlednil i nějaké náklady na zaslání z SK či převoz rámu z SK a možné komplikace při pozdější nedejbože reklamaci, tak mi ten zbytek už nestál za tu námahu – beru to jako takovej trochu sponzoring a ocenění super služeb, co mi ty kluci byli vždy ochotní udělat a doufám ještě budou.

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    jasně vždycky je to soubor možných výhod a nevýhod a rozhodnutí je na každém. Mě třeba ani jeden z tvých důvodů nepřijde „realnej“ ale chápu že pro něoho muže bejt…šak proto taky ještě čr dovozce dováží…no i když na sl si vystačil i s některýma kolama z lonska :-))))

                                                    0 0
                                                  • Bebe  

                                                    Jen s některýma některýma…? :-/

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    No a ta kola nebyla co jsem koukal minimálně z části ani jeho, ale byla stahaná z prodejen. Na vystaveném Bluru LT jsem pokud se neplatu jezdil ;-) Ale abychom byli realisti, tak SC není pověstná tím, že by měnila kola na každou sezónu, takže to co vystavovali bylo to, co bude SC opravdu příští rok prodávat. Tedy krom toho, že některé kousky byly od pohledu trochu ojeté, byly modely dokonale aktuální (až na vidle).

                                                    Každopádně dovozce je jakej je, s tím nic neudělám, ale to kolo se mi přesto líbí.

                                                    0 0
                                                  • Bebe  

                                                    nn, některé modely jsou přepracované, třeba Superlight.

                                                    0 0
                                                  • Bebe  

                                                    asi ještě Heckler a Bulit

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Hecklera a SL tam neměli nového ?! Je pravda, že jsem se na tyhle moc nedíval – jen jsem kouknul, že tam stojí, ale nezkoumal jsem je. Jdu se kouknout na fotky, které jsem tam napáchal.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Fakt, že jo, máš pravdu. Podle fotek jsou tam staré modely. No tak beru zpět co jsem říkal. Dovozce opravdu stojí za pendrek. Srandovní, že když jsem s ID sportem mluvil po telefonu a pozastavil se nad jejich cenama ve srovnání s okolím, tak mi argumentovali jejich účastí na výstavách (což prý SK ani PL dovozci nedělají) a předváděcíma kolama. To se tedy s investicema nepřetrhli. Kola stahají z prodejen a nezajistí ani ta změněná. Je mi upřímě líto, že se přiživí i na tom mojem s tímhle přístupem. Co nadělám … stejně se na Blura moc těším.

                                                    0 0
                                                  • vifon  

                                                    No oni tiez inovuju. U BLT su u modelov 2007 nove loziska s vacsim priemerom guliciek, novym tesnenim a novou vazelinou. Taktiez by mal byt prerobeny spodny link, ktory bude po novom kovany a nie odlievany. Mal by sa zmenit tvar-nemali by sa tak zasierat capy (hlavne ten spodny kvoli vybratiu v linku). Ono su to drobnosti, ktore ale vo vysledku maju vplyv na intervaly udrzby biku.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    Nemáš někde nějaké vodítko, jak se zvenku opticky poznají ty změny na BLT. Rád bych si byl jistý, že když to objednávám teď tak už to bude ta nová méně údržbová verze. Od kdy se tyhle změny dělají na prodávaných modelech.

                                                    Díky J.

                                                    0 0
                                                  • vifon  

                                                    Sorry za neskorsiu odpoved, bol som na sluzobke. Loziska sa poznaju podla prachovky.Stara bola cierna, novsie davaju hnede. Na spodnom linku su u lozisk (horneho+dolneho capu) zo strany kde sa opiera link na vnutorny kruzok pouzite dodatocne tesniace prachovky. Su to obyc. gumove ploche kruzky, ktore sa natlacia na povodnu prachovku loziska. Lepsie sa tym utesni ta najkritickejsia cast linku. Zmeny sa tykaju uz modelov zo zaciatku tohto roku. V novom PowerPacku su vsetky tieto nove loziska + dodatocne prachovky. Novy link bohuzial nemam overene ako vyzera. Musim as spytat chalanov, ci nedoviezli teraz niekedy nejaky novy BLT, ze by som zbehol kuknut.

                                                    Pozri na link: blur.santacruz­bicycles.com/blur­lt/index.php?de­tails=1

                                                    • 4 obrazok.

                                                    Vsetky zmeny pisali v newsletteri, tusim v maji. Popis vsetkych zmien: www.santacruzbicycles.com/…earings.html

                                                    Nemal by si sa obavat, pokial to nie je skladova polozka z roku 2006.

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    super díky moc za info – ten newsletter jsem už kdysi četl, ale vygoohlit to prostě nešlo. Už jsem chtěl dneska skoro založit novej thread na tohle téma, protože v tomhle už je to pomalu nedohledatelné ale zdá se, že nebude třeba.

                                                    Každopádně pokud je to již od jara, tak by snad neměl být problém. mám objednananou velikost XL v černé anodizaci, což sice není nějaká extra zvláštnost, ale prej skladem nebylo, takže by mělo jít nově z Kalifornie. Alespoň teď vím, na co si dát pozor.

                                                    Jen jsem úplně nepochopil ty těsnění u spodního linku. Chápu to správně, že ten gumový kroužek, o kterém píšeš je

                                                    – ten co leží na ložisku v prostoru mezi linkem a rámem (pak by nebyl na fotce kola z boku vidět – viz varianta (B) na obrázku) nebo

                                                    – jsem to špatně pochopil a je to ta černá placka, co přikrejvá ložiska linku co je normálně viditelná na boční fotce kola – viz varianta (A) na obrázku.

                                                    0 0
                                                  • vifon  

                                                    Ano je to ta varianta B. Este ze si pripomenul, aj u Varianty A doslo k zmene. Povodne bolo to viecko-cierna placka cele z hliniku. Viecko sa opieralo o vnutorny kruzok loziska a stavalo sa, ze po vniknuti prachu to tam skripalo. Stacilo ale kapnut oleja a bolo ok. Stalo sa mi to minuly rok. Dovolim si tvrdit ze vacsina pripadov skripania pochadzajuceho od linku bola z tohoto spoju. Teraz je to viecko pogumovane, cize lepsie utesni spoj kruzok loziska+viecko. Ono je to vlastne taky gumovy navlek na tom hlinikovom viecku. Pri revizii ramu-lozisk na prelome rokov som z noveho ProPacku dal pre istotu iba tie nove gumene prachovky na spodny link, vsetko ostatne bolo ok a ostalo povodne. Cierna ano je najziadanejsia, takze preto to cakanie. Ja som tiez cakal na vyrobenie vo fabrike. Vtedz to bola ale novinka a cakal som tusim 2 mesiace :-). Tvoj ram by mal byt urcite uz s upravami. Hod potom prosim ta foto s fotkou toho linku. Som zvedavy co sudruhovia vymysleli. Uz sa tesis jak male decko, co? :-)

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    chtěl jsem odpovědět „ani nevíš jak“ ale pak jsem si uvedomil, že ty nejspíš víš ;-))))

                                                    0 0
                                                  • vifon  

                                                    Tiez som ho mal objednany cez zimu aby som co najmenej trpel. :-))

                                                    0 0
                                                  • fluider  

                                                    Prečo by potom mal slovenský dealer SC prijať reklamáciu nejakého Bluru zakúpeného v inej krajine, keď mu výrobca zakazuje voľne predávať ? (samozrejme tu predpokladám, že SC poskytuje servis u všetkých dealerov) Pôjdeš na týžden napr. na Slovensku, niečo sa ti stane, a zrazu už musí byť slovenský dovozca k dispozícii a poslúchať ?;-)

                                                    0 0
                                                  • fluider  

                                                    V tomto prípade to možno znie ako konšpirácia, uznávam, ale podobné veci sa vo „voľnom trhu“, o ktorom má každý veľa rečí, dejú často.

                                                    0 0
                                        • bam  

                                          A co 5.5 FRO kdyz ti vyhovuje Intense? Ten ram vazi skoro jako spider. Me se taky libi, ale nevim jestli bych uzil dve takovy kola. Majitelu 5.5 tu nekolik je, tak by ti rekli dojmy. Ja to mel jenom asi mesic a jeste nastrojeny moc do tezka. V terenu skvely, ale jinak se tomu diky vaze nechtelo moc jet..

                                          Tady mas i nakou recenzi. www.mbaction.com/ME2/dirmod.asp?…

                                          0 0
                                          • chodec  

                                            Intense 5.5 je konstrukčně a v podstatných ohledech i geometrií s BLT téměř identický (mají jen trochu jiné číslování velikostí a 5.5. má o pár mm kratší zadní stavbu). Podle průběhu křivek má 5.5 malinko zvýšený poměr přepákonání, ale průběh LVR téměř identický s Blurem LT. Nepatrný rozdíl je snad jen v dráze zadní osy a s tím souvisejícím kickbakem, ale je to jen kosmetický rozdíl. V tomto případě nejspíš větší rozdíl v chodu stavby (pokud bude vůbec nějakej pozorovatelnej) nejspíš udělá jiná RP23 montovaná na oba rámy – u intensu se standardním objemem u santy se zvětšeným (a tedy snad lineárnějším). Mezi BLT a 5.5 bych se rozhodoval spíš podle vzhledu ;-)

                                            0 0
                                            • bam  

                                              Asi jo. No psal ze ma rad Intense… :) Navic ten FRO je docela lehkej. Jak je na tom s vahou Blur?

                                              0 0
                                              • chodec  

                                                Podle oficiálních stránek ho lze postavit i okolo 11 kg. Váha samotného rámu s tlumákem by se u BLT měla pohybovat hodně blízko tomu 5.5 FRO (konkrétně podle ofiko údajů má 5.5 FRO 6 lb, Blur LT má 6.12 lb a 5.5 EVP má 6,5 lb) – tj. ta Santa bude podobně jako to FRO někde okolo 2,7 kg. Nicméně 5.5 pro je IMHO odlehčené místy za cenu ubrání výztuh, které si myslím jsou s ohledem na určení a zdvihy vhodné. Nevím, zda dokáží Intensové pevnost nabrat jinak, ale koukni třeba jak jsou řešené spoje hlavové trubky s horní a dolní rámovou u 5.5 FRO vs. ten BLT nebo 5.5 EVP. V tomhle směru myslím BLT sbírá proti 5.5 body navíc. Na intensech se ale zase oproti BLT líbí způsob uchycení kyvek – BLT je má uvnitř čepů, 5.5 zvenku – to řešení u Intense na mě působí minimálně opticky robusněji i když Santa tvrdí, že ta horní je titanová a spodní že je masivní hliníkovej výkovek. Každé má něco ;-)

                                                0 0
                                                • Bebe  

                                                  Já jsem s B LT na cca 12kg ve velikosti XL, nebyl by to zase takovej problém ubrat kilčo – vidlice klidně 500g, kola cca 300g, sedlo 150g…

                                                  0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Ta vidlice spíš maximálně pár gramů nebo spíš nic. Nenapadá mě jediná výrazně lehčí vidlice, která by byla současně dobře funčkní na Blura LT vhodná. Naopak si dokážu představit mírné navýšení váhy třeba s Pikem. Vidlice, které se mně zdají vhodné na Blura LT: RVL, Pike, Talas, Float, Vanilla, upravený Epicon. Žádná z nich ale není výrazně lehčí než RVL. U kol také nevidím prostor pro dalších 300g, pokud mají aspoň něco vydržet a být funční. Takže možná sedlo, ale tam pouze pokud někomu to lehčí sedí.

                                                    Další gramaření oproti tvojemu (mimochodem pěknému osazení) mi nepřijde už ani trošku vhodné. Naopak bych si dokázal představit spíš sem tam někde váhu přibrat pro větší odolnost (ale to je už samozřejmě na každém a stylu jízdy a hmotnosti jezdce).

                                                    0 0
                                                  • Bebe  

                                                    Vesměs s tebou souhlasím, určitě by další snížení váhy bylo na ukor odolnosti a dalšímu přiblíření k XC. jinak díky za pochvalu :-)

                                                    vidlice: www.bicy.cz/katalog/?…

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    kolik měříš nato xl? a jak sedí?

                                                    0 0
                                                  • Bebe  

                                                    meřím 188cm a řekl bych že mě sedí přesně, ze začátku jsem měl pocit že je kratkej a tak jsem zkusil dát 130mm představec, teď tam mám 110mm a jsem max spokojenej.

                                                    0 0
                                                  • MlokCZ  

                                                    Nemůžu hodnotit funkci a tuhost, tuhle vidlici jsem nejel. Ale v každém případě ten zdvih je na to kolo málo. Těch 130mm RVL je podle mě minimum a těch 140mm těch ostatních, co jsem psal mi tam sedí ještě o malinko více.

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    No vymazlený to máš moc pěkně ;-) Hlavně ty bílý kolesa, to je hodně moc…

                                                    A Tys to bral přes Slováky?

                                                    0 0
                                                  • chodec  

                                                    No s těma 11 jsem to pravda trochu zjednodušil. Vycházel jsem z Váhy nejlehčí kombinace, kterou staví oni sami na anodizovaném BLT – je to osazení víc do XC – říkají tomu XC XTR kit a s Talasem se pak dostávají na ofiko váhu 11,6 kg. Což má pak XTR kola, brzdy, veškeré řazení a kliky, takže pár gramů pokud by někdo chtěl jít do extrému by šlo shodit už jen na vidli a za cenu funkce. Okolo těch 12 co má bebe si myslím, že se dá to kolo stavět realisticky byť ne moc levně a tak okolo 13–13,5 se dá stavět i robusnější verze na 160mm vidlích (36 s pevnejma osama).

                                                    0 0
                                                  • kesu  

                                                    ale jo neco by se naslo treba pace: www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

                                                    0 0
                                                  • fousek  

                                                    No to uz podle vyrbce by byla lehci Minute super a navic ma 140mm, ale jak se tem 1510g da verit netusim

                                                    0 0
                                                • treatt  

                                                  Ve zkratce – jediny duvod, proc bych menil sveho Spidera za neco jineho, je prave vyssi odolnost. A ta 5.5 mi neprijde, ze by zas tolik pridavala. Naproti tomu ten Blur LT mi prijde proste o neco robustnejsi a na tech par gramu uz s**e pes… No, proste mozna, jednou, az zase bude moznost…uz budu vedet, do ceho asi jit :)))

                                                  0 0
                                                • bam  

                                                  Me se zdal Intense vzdycky pevnejsi nez SC. Zvlast Blur vs Spider. 5.5 je taky pekne masivni a jak rikas to uchyceni kyvek pusobi lip nez u SC. Navic na cep nejde tolik bordelu. 5.5 FRO jsem v ruce nemel, tak nevim. Ale mel by to byt ram co driv pouzival zavodni tym. Prijde mi porad dost masivni.

                                                  Stejne je to ale jedno a mezi temahle dvema bych se rozhodoval spis podle vzhledu :)

                                                  0 0
                                              • treatt  

                                                No Intensika jezdim a mam ho desne rad, jinak je malicko mene casty nez SC (aspon muj dojem), ale zase anodizace na SC je nekde zcela jinde, nez polepy na Intense… Ja proste mezi temito znackami nemam jednoznacneho favorita, libi se mi tak nejak stejne. Akorat sam proste jezdim Spidera, do ktereho jsem se zamiloval a nemuzu na nej nechat dopustit

                                                0 0
                                                • bam  

                                                  S tim souhlasim ze samolepky intense jsou tragedie. Jinak se vztahem k tem dvema znackam to mam taky podobne a ke spideru zvlast :) Me prisel vzdycky bytelnejsi Intense..

                                                  0 0
                                                  • kamtcho  

                                                    jj, tie samolepky to je asi robili nejaky brigadnici.

                                                    Som videl intense 1× na downhile, kde na nom jazdil Filip Polc, no myslel som ze ide na biku z tesca najskor :-)

                                                    0 0
                                                  • bam  

                                                    Nj, nejdulezitejsi cast biku a oni to takhle zprasi :)

                                                    Ale dostal jsem od nich nahradni sadu zadarmo, tak si splhli..

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    Splhli si tim, ze Ti krom blbejch samolepek dali jeste jedny blby samolepky navic? :-))))) No nic no, od zacatku jsem chtel Spidera prelakovat, ale ted uz se to asi nevyplati…proste anodizace na SC je lakadlo..

                                                    0 0
                                                  • bam  

                                                    No jde o to ze normalne sou ty blby samolepky pekne drahy. Asi protoze jsou bez laku :)) Jinak barva na Spideru je podle me kvalitni. Drzi dobre a kdyz je to cisty, tak je ten odstin vazne peknej. Taky stala tenkrat $100 navic (pocitam ze samolepky stojej stejne :). Podivej se na ty ramy co maj na webu, ty matny barvy nejsou spatny.

                                                    Ale taky mam v planu ho prelakovat. Spis nakej airbrush.

                                                    0 0
                                      • vifon  

                                        Float RP3 na Blur LT

                                        0 0
                                • chodec  

                                  Chování bude určitě podobné, také je to principielně VPP, ale má pár odchylek.

                                  Pokud jde o tlumič, tak těžko srovnávat, moc lidí co na stejné stavbě jezdí PR23 a LP asi nebude, ale ty RPčka mají opravdu pověst větší než obvyklé linearity na to že je to vzduch, jak píše Mlok. U těch SantaCruzu navíc nejsou běžné RP23, ale co mám informace, ta údajně nějaká verze vyráběná speciálně pro Bluří rám. V čem jsou přesně jiné nevím jistě – blbě se hledají podrobnosti, ale asi to nejkonkrétnější, co jsem se dočetl bylo, že snad mají mít zvětšený objem kvůli ještě větší linearitě oproti sériovce. Kromě té diskuse ale nemohu sloužit, jen chci říct, že možná u těch sant nejsou ani standardní RP23.

                                  Rozdíl mezi VPP u santy a LP je kromě toho daný ještě mj. v poloze něch dvou kyvek – u LP chodí vlastně přesně obráceně než u santy a v grafech se to kromě trochu jiného LVR (LP má i bez ohledu na tlumák progresivní průběh stavby samotné již od počátku, zatímco santa až od 1/3 zdvihu) liší i v křivce, po které se pohybuje zadní osa. Nemám teď při ruce Linkage, ale pokud si vzpomínám, tak osa kola běhala u santy víc dozadu zpočátku zdvihu, což by mohlo zase mít vliv na jinej dojem z aktivity stavby.

                                  Soudě čistě jen z těch křivek by mnou popisované chování u Blura (hlavně relativní linearita v prostřed chodu) mělo být oproti LP zřetelnější.

                                  0 0
                                  • vifon  

                                    RP3 a RP23 maju specialne pre SC zvacsenu vzduchovu komoru a tiez tvrdost propedalu je nastavena na najmesiu hodnotu. Na kazdom tlmici je maly piktogram ukazujuci nastavenie propedalu z vyroby. Uz som sem na forum daval fotky…

                                    0 0
                            • chodec  

                              U VPP obecně je odezva v klikách do značné míry charakteristická už jen díky tomu, jak VPP funguje – co jsem kde před vyzkoušením a následně objednáním četl recenze, byla tahle vlastnost tím, co recenzenty nejvíc rozdělovalo.

                              Části to vadilo (obvykle to byla jedna z mála věcí co jim vadila ;-), druhým to nevadilo buď vůbec nebo tvrdili, že po prvotním nezvyklém pocitu odezvy jim to nepřišlo nijak rušivý.

                              Proto jsem byl na tenhle projev extrémně zvědavej, když jsem kolo testoval. Můj dojem byl takovej, že jsem měl vůbec potíž to zaznamenat, natož aby mě to rušilo. Nevím jak to racionálně vysvětlit, že to někomu vadí víc, někomu míň či vůbec. Uvažoval jsem zda nehraje roli hmotnost jezdce nebo převody, které je člověk zvyklý jezdit v místech, kde chodí kolo do zdvihů. Nevím sice jak tahle soustava komplexně funguje, ale říkám si, zda to nefunguje tak, že když vážím v mém případě skoro 100 kg, tak mě nějaký náznak pohybu v pedálech neovlivní/nerozhodí tolik, jako někoho s řekněmě 70 kg – u mě do té míry, že to nevnímám. Navíc u toho PKB hraje roli (podle mého Lincage) i to, v jaké poloze je zrovna přední vidle a tak obvykle když jde kolo do zdvihu, tak jde dolů i vpředu a tím se tenhle projev do určité míry neutralizuje. Konečně když jde kolo do největšího zdvihu, tak to obvykle znamená nějaký velký houpanec nebo dopad a v takovém případě je nějaká drobná odezva v klikách (pokud se koná) nejspíš poměrně zanedbatelným probléměm ;-)))

                              Suma sumárum. Pro mě zrovna tohle nebyl při jízdě problém.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Mě třeba taky nevadí odezva do pedálů, že by mě to nějak citelně kopalo (při větší překážce nepatrně kopne do pedálů i systém s menším pedal kickbackem, ale pokud se na to nesoustředím, tak jak už jezdím delší dobu jen fulla, tak to nevnímám, takže mi to fakt nevadí). Ale když se jede na lehký převod třeba do kopce, tak ty úhly z těch grafů najednou začnou mít nesrovnatelně větší čísla (je to hezky vidět na tom grafu AMS 125ky, pro nejlehčí převod) a je to pak v praxi znát na zamykání stavby a to pak velmi výrazném. I právě proto, že v tom výjezdu se odlehčí vidlice a zadek více zatíží, takže se to naopak ještě více zvýrazní.

                                U mě je to hodně dané stylem jízdy, jezdím ve výjezdech vysoké kadence na hodně lehké převody a tohle se pak u vpp u mě více projevuje. A tohle je hlavní důvod, proč mi ten systém tak úplně nesedí a zůstávám u FSR/horstlinku.

                                U někoho jiného to může být ale úplně jinak.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Je to prostě hodně individuální komu sedne jaký systém.

                                  0 0
                          • fluider  

                            Toto je PKB Cubu AMS 125, ale pri iných prevodoch !!!

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Pro AMS 125ku vychází koncová hodnota toho grafu na 5,4° (to je odpovídající 23° na tom převodu, pro který to mají).

                              0 0
                          • fluider  

                            A toto je PKP u LP Zesty, podobne ako u SC Blur pri prevode 44/15. Ako vidno dosahujú veľmi podobné hodnoty, čo vás as ineprekvapí :-) ale Mlok sa predčasom vyjadril, že kvôli týmto hodnotám by o Zesty neuvažoval.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Tohle není jediný důvod u Zesty. Tenhle graf to jen potvrdil, ale pouze z Pedal kickback bych se neodvažoval říct výsledné chování. U Zesty je ale u toho systému tohle pro tak nízko položený čep tohle ověřené, že se to hodně zavírá při šlapání a umístění hlavního čepu výše tomu také napomůže.

                              Pro příklad, že pouze o tom průběhu Pedal kickback to není se hodím průběh pro Trance. Končí na 4,2°, takže pouze dle tohoto by se zdálo, že to bude lepší než u AMS 125ky, kde to po přepočtu na stejný převod (aby se to dalo srovnat) vyšlo těch 5,4°. Ale přesto se při šlapání Trance zamyká o něco více (i když samozřejmě nic hrozného) než AMS 125ka, díky tomu má o něco málo lepší odezvu do pedálů, ale zase při šlapání o něco málo hůře žehlí.

                              Blur LT jsem ale nejel, takže praktický poznatek, který by tady byl pro přímé porovnání třeba nemám.

                              Takže tady by mě to také docela zajímalo z praxe.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Aha, taky ten průběh.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  U Trancu tedy tu maximální hodnotu pro konec zdvihu trošku snižuje konec té křivky a pro chování je podstatný hlavně první 1/2 (maximálně 2/3) té křivky a tam je na tom AMS 125ka už i jen dle křivky skoro lépe. Ale jak říkám, tahle křivka není vše.

                                  0 0
                                • Blackbiker  

                                  hele Mloku, kde bereš ty grafy?

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Z Linkage z databáze kol na webu, kde je v tuhle chvíli 341 kol. Pokud nějaké kolo není, je možné si v plné verzi Linkage model sám vyrobit, stačí na to kvalitní fotka z dobrého úhlu na odečtení rozměrů (a není třeba dělat vše, stačí vyjít z kola s podobnou konstrukcí a upravit).

                                    0 0
                                    • Blackbiker  

                                      dík-má to nějakej odkaz nebo je to secret?:-)

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Odkaz na stránky autorů Linkage, kde je i ke stažení. www.bikechecker.com/ Stahnou lze jen demo verze, která je omezená proti plné (plnou mám koupenou, tedy personal version, ta vyšší drahá je zbytečná), která ale stojí pouhých 25$.

                                        0 0
                                        • Blackbiker  

                                          ok dík-chápu dobře, že z demo verze se nedá dosáhnout na tu library od bikes?:-)

                                          0 0
                                          • chodec  

                                            I z dema jdou otevřít kola z library – nevím tedy zda všechna, ale odhadem jich tam jsou dostupné opravdu stovky. Každopádně BLT, BXC, ta AMSka, Canyony a pod jsem tam našel a také mám jen demo. Jsou ořezané některé funkce, možnosti editace, ukládání a velikost a počet současně otevřených oken s kolama, ale do knihovny se s tim dostaneš – neotevřeš jen vic než 2 kola najednou. Když chceš další, musíš jedno zavřít. Jo a musíš tam vyplnit jmeno a e-mail – oboje si ale klidně můžeš vymyslet, na nic je to nepoužívá.

                                            0 0
                                    • Blackbiker  

                                      už jsem to našel jen nechápu kde „sehnat“ to či ono kolo-musíš zacálovat a oni pošlou graf?

                                      0 0
                                    • Dijck  

                                      Vedel by si mi tam najst reign X s dhx air a s dhx coil? Vdaka

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Reign X tam ještě není (je tam jen Reign a to ještě myslím 05). A pak u Linkage není možné dávat průběh s konkrétním tlumičem, jak bys to chtěl. V plné verzi je možné nastavovat tlumič, ale ne způsobem zadání konkrétního existujícího typu a použití jeho průběhu, ale pouze obecně. Tzn. u pružinového tvrdost pružiny a jestli je lineární nebo ne (a pokud ne, tak koeficient progresivity). U vzduchového pak spousta parametrů (průměr a délka pozitivní a negativní komory, tlaky obou komoer). Takže jde pozorovat, co to dělá s různě nastavenými a různými tlumiči, ale nikoliv výsledný průběh s reálným tlumičem.

                                        Proto se používají většinou grafy přepákování lev. ratio, kde je vidět pouze průběh samotné stavby bez závislosti na tlumiči a lze porovnávat stavby mezi sebou i bez tlumiče.

                                        0 0
                          • kamtcho  

                            Myslim, ze take nieco hladam.

                            0 0
                        • Blackbiker  

                          díky za názor B.

                          0 0
                  • treatt  

                    Prosim Te, co je mysleno tou „zpetnou vazbou retezu“? Predem diky

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Při propružení zadní stavby dojde ke zvětšení vzdálenosti kazety od převodníků a tím k natažení řetězu. Řetěz se samozřejmě nenatáhne do délky, ale zachová stejnou délku a proto ti to otočí klikami o nějaký úhel zpět – zpětná vazba. A ty grafy, co tu dáváme udávají o kolik stupňů se při propružení o danou hodnotu otočí zpět. A působí to i naopak, při šlapání tah řetězu způsobuje právě tomu prodloužení řetězu a ta síla tedy brání jít kolu do zdvihu (samozřejmě nikdy nebude taková, abys vjel do velké díry při šlapání a ono to nepropružilo, ale může to aktivitu zadní stavby omezovat).

                      0 0
                    • chodec  

                      němčina není sice moje silná stránka a upřímně nevím, zda jsem použil správný český termín (i když jsem ho viděl takto používat), ale měl jsem na mysli „pedal kickback“ v angličtině a „Pedalrückschlag“ v němčině. Možná by byla lepší zpětná odezva pedálu než řetězu, ale myšleno bylo tohle viz text té recenzem, na kterou jsem reagoval.

                      0 0
    • BorisFR  

      Abych teda nebyl jenom offtopic :), tak co tohle? www.bike007.cz/…itch-cmp-08/

      0 0
      • Blackbiker  

        Nevypadá zle:-)Jaký je rozdíl oproti Enduru?

        0 0
        • goofy  

          Klasicky tlumic a vidle. Me je rohodne sympatictejsi nez nove enduro

          0 0
          • MlokCZ  

            Souhlas, pokud Spešla, tak jedině tohodle a určitě ne nové enduro. Pitch navíc není tak předražený jako ostatní Spešly, ta cena už celkem ujde (i když by pořád mohla být trošičku nižší s tím tlumičem a osazením).

            0 0
            • assassin  

              me cenove nejlip ze speslu prijde bighit… ale to uz neni moc enduro:)… ve vyprodejich se dal sehnat s domainem a dhx za 40… nekup to… jinak tohle se mi taky celkem libi…

              0 0
              • MlokCZ  

                Cenově jsem v obraze u cen u Spešlu pouze od endura k nižším zdvihům. O ty vyšší jsem se nezajímal, takže tam nemám přehled.

                0 0
              • Blackbiker  

                ta cena je opravdu hodně dobrá-za takovou mašinu:-)

                0 0
          • Blackbiker  

            souhlas s tou dvoukorunou u spešlu endura to přehnali:-)

            0 0
      • BorisFR  

        Se tak dívám, že se klukům asi trochu poplantaly obrázky. Měl by tam být tenhle: www.bike007.cz/…itch-pro-08/ Ale co, stane se. :)

        0 0
      • kamtcho  

        vyzera to slusne.

        V porovnani s blur LT to bude ake?

        Asi sa to este teraz neda povedat ked ho nikto nema.

        0 0
    • warzone  

      teda chlapci fakt cumim…tolko peknych endurkov a am bikov som pokope este nevidel.Bolo by z coho vyberat :)Inac kamtcho sam som presiel od Stumpjumpera 120mm na Reigna 150/160mm a tiez som sa obaval,ale teraz by som nemenil ani o 10mm menej…tie zdvihy su presne na to,co chces-vyjst si v pohodicke(ziadne chrtenie na rychlost ci cas)na kopec a ver mi,ze v pohodicke zvladnes aj dlhe stupanie a jazda dole-jedna radost :p skusal som s nim aj maratony,da sa v pohode(ak nepozeras na umiestnenie),akurat si uz viac vyberam teren maratonu…je to bike na VSETKO-minule sme boli zajazdit prvy krat na FR traili,je to pecka ten bike ma neuveritelne moznosti.Takze nevnucujem prave Reigna(hoci je to super bike,je vela inych dobrych),ale tie zdvihy ocenis…moj tip:Ghost Ert 7500 (inac ma ho jfab) www.yatego.com/…ique-bikes/p

      0 0
      • MlokCZ  

        Můžeš prosím něco napsat k Reignu po změně vidlice? Zajímalo by mě, co ta změna na vyšší zdvih udělala a jestli není těch 160mm moc. Sice necelé 2cm (o něco se zvýší sag) navíc není zase tolik, ale 69st. pro 140mm vidlici mi přišlo tak akorát. A s jakým konkrétně Lyrikem to máš?

        0 0
        • warzone  

          mam to z Lyrikom Soloair (vid.Foto biků uživatele,ups.nebol tam typ-opravene)Zmena to bola cititelna s Fox Float32 140mm na Lyrik35 160mm…­S Flatom to bolo skor XC,ako som pisal trocha som sa obaval ze tych 160mm bude uz moc,ci to uz nebude moc predkopnute a ako sa to bude chovat v zatackach,ale je to v pohode,nespo­zoroval som nejake zhorsenie zatacania a celkovo ten bike akoby ozil.Dost citit tych 35mm hrubku noh a pevnu os,celkovo mi teraz pride,ze ta Foxa bola slaba na ten bike/geometriu.Tiez bolo citit aj vahovy rozdiel,ale na ten som si skoro zvykol a teraz ho uz ani nevnimam,jazdim hore aj dole akurat teraz hore troska pomalsie a dole pekne nadivoko :p

          0 0
          • cat  

            Taky planuju na reigna 07 160mm. Ta geoska by se mela krasne zmenit smerem k FR- na 67,5 stupnu (dle vypoctu). Tech 69 je je hodne poddimenzovanych.

            0 0
      • kamtcho  

        achhh, tak toto je brutal, velmi sa mi paci, a aj zlozenie komponentov je super, mozete mi povedat ako sa bude spravat tento bike? POhladam nejake recenzie.

        0 0
        • warzone  

          pokial myslis na ten Ghost Ert 7500,tak napis jfab-ovi,on ho jazdi asi 2 mesiace,inac skoncil ako 4.-„super“(z 34.tes­tovanych enduro bikov)v Nemec­.Bikemagazine. Inac mne osobne sa moc paci aj Bergamont Enduro 8.7,myslim,ze stoji za mrknutie ⇒ www.jehlebikes.de/…-7-2007.html v teste skoncil 13.„sehr gut“ :) (bike magazine 10/07)

          0 0
      • kamtcho  

        a to je stvorcap alebo jednocap?

        0 0
        • warzone  

          neviem na ktory sa teraz pytas,ale oba by mali byt stvorcapy

          0 0
          • kamtcho  

            na Ghost Ert 7500

            0 0
            • warzone  

              100% stvorcap,napis jfab-ovi urcite ti rad napise viac o tom biku ;)dokonca mne osobne sa nepacil ten otoceny tlmic,ale on si ho otocil normalne-bez problemov.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ten otočený tlumič mi taky vrtal hlavou. Když jsem vybíral kolo, tak Ghost byl v širším výběru (teda jiný model a to www.ghost-bikes.com/2008/typ.php?…) a tam je taky otočený. Pořád si říkám, proč, jestli se jim tam nevejde opačně? Ale když šel otočit u ERT…

                0 0
          • chodec  

            Ten Ghost ETR je pravý čtyřčep – horstlink, Bergamont enduro je jednočep.

            0 0
      • kamtcho  

        no uz je model 2008 a ten je trosku inak stavany, je nejaky odlahceny.

        ta 2007 sa mi paci viac. Ale ci ho budu mat v mojej velkosti, este maju 2 kusky tak som im napisal. 2007: ghost-bikes.cz/shop/in­dex.php?main_pa­ge=product_in­fo&products_id=185

        2008: www.bikestore.cc/…d/10519.html

        0 0
        • MlokCZ  

          08 model je posunutý ještě malinko více do endura, 10mm zdvihu vzadu navíc, osazení více do endura, taky je i těžší (těch 15,3kg mi nepřijde odlehčených, když 07 měl o 1kg méně a to ještě v levnější variantě 7500). A tím se udělala malá mezera mezi AMR a ERT, tak tam přidali ještě AMS Plus (odkaz výše už jsem dával), který je něco mezi.

          Já bych vybíral mezi ERT 07 a AMR Plus 08 (u AMR Plus 08 je ale jeden problém a to cena; to byl důvod, proč jsem ho rychle z výběru vyřadil já).

          0 0
          • kamtcho  

            aha, no ja som to teraz dost domiesal. dal som tam dva druhy bikov, lebo som si nevsimol oznacenie a zda sa mi ze ho prave odlahcili.

            Ale ono sa AMR model posunul viac ku EN. No z 2008 si nejako neviem vybrat, AMR nema pevnu os a ten ERT to uz je trosku moc.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud se ti líbí Ghost AMR Plus 2008 a jen ti chybí pevná osa (tím myslím, že těch 140/140 by ti stačilo), tak bych pouvažoval o Canyonu ESxku s Pikem (tedy spíš o 08 modelu, který bude přejmenovaný na ESko a ESko 07 bude přejmenované na AMko 08). Tam ale nejsou ještě zveřejněné detaily těch modelů. Rozdíl mezi Canyonem a Ghostem tu je trošku v přepákování s tím, že Ghost AMR Plus má tu zadní stavbu nepatrně méně progresivní.

              Ale klidně bych s tvojimi požadavky tedy zkusil ERT 07 model, dokud ještě nějaké jsou. Cena aspoň teď snad je přijatelnější.

              0 0
              • kamtcho  

                najviac sa mi paci ten ERT 07. Praveze ten AMR Plus 2008 sa mi zda trosku subtilny. ERT 07 chcem pretoze ide do 160mm, ale stale ako AM nie ako NOMAD ze tam je jeho minimum v podtate, aspon teda pre tu s tou hlavou 1.5

                No a ked AMR 2008 tak to uz som zase v priamom porovnani s BLUR LT. Aspon tak to vidim.

                Kazdopadne uvidim ci este bude ERT 07 v mojej velkosti a potom sa rozhodnem.

                0 0
                • warzone  

                  kludne chod do toho ERTa 2007,isto ho este zozenies na nete a snad dostanes aj nejaky discount ;)ten AMR je uz skor AM,nepovedal by som ze je to ta ista trieda.Akurat si daj vymenit pruzinu v Lyriku,teda neviem aka si vaha,ale jfab to teraz riesi tiez,je to dost problem zohnat. Ten CANYON ESX tiez nieje zla volba ak ti bude stacit 140mm zdvihu…ja som o nom kedysi premyslal,no teraz keby som vyberal,by som uz premyslal o Torque ;))

                  0 0
                  • kamtcho  

                    ta hmotnost myslim bude v lyriku OK pre mna mam ± 80 a jfab ma 70.

                    Vsak tu je to co mi jfab o tom biku napisal:

                    „S jazdou som spokojny, vo vyslapoch vobec nepotrebujem znizovat zdvih vidlice, v pohode vyleziem prudke stupania s naplno vysunutou vidlicou. Co mi na nom vadi je tvrdost pruziny. Ja mam 70 kg a standartna pruzina vo vidlici je pre jazdca s hmotnostou 72–82 kg, preto mi didlica nechodi viac ako 10 cm. Mam uz objednanu maksiu pruziny, len dovozca akosi sa nema k cinu. Ale vraj do vianoc ju mam na 100% doma. Zadna stavba sa mi na pohlad zdala trochu poddimenzovana, no v terene sa chova skvele, bocna tuhost je vyborna, chod hladky so spolahlivym zvladanim nerovnosti. samozrejme, ze vsetko zavisi od nastavenia a nafukania tlmica. Zamykanie tlmica pri vyslapoch a ani pri jazde po rovine nepouzivam. Zatial som mal moznost vyskusat len jeden bike z kategorie EN (giant reign), takze porovnavat nemozem, ale AM/EN jazdci, ktori pojazdili na mojom stroji si pochvalovali. Ak ti to pomoze, meriam 175 cm, kupil som velkost 44 cm (17,5 palca). Bal som sa, ze mi bude trocha maly, no teraz nelutujem. Celkovo spokojnost. Za tie peniaze vyborna vybava, ktoru mi na SVK nedokazal dodat ziadny predajca na enduro rame.“

                    0 0
                    • warzone  

                      a mas to jasne ;) akurat neviem ako ty,ja mam 82kg a rad trocha maksi/hlbsi chod vidlice,ale ved pojazdis uvidis a keby sa zdalo tvrde,tak objednas tiez.

                      0 0
                      • kamtcho  

                        tu som nasiel dokonca ERT 9000 za super cenu, ale neviem po nemecky ani slovo tak netusim ci to je len ram ale pisu aj ze vidla len je tam lyric a na 9000 ma byt FOX 36 TALAS.

                        Mozete mi prosim povedat ci v tom nie je nejaky hacik.

                        Dikes

                        0 0
                        • kamtcho  

                          este adresa :-)

                          www.bikestore.cc/…id/7706.html

                          0 0
                          • kamtcho  

                            uz som zistil, je to len ram :-)

                            Este ku velkosti, ak chcem velkost biku nico medzi 18–19" tak to bude 48cm? Len sa to prerata? Meraju americania aj nemci rovnako?

                            0 0
                            • warzone  

                              neviem aku mas vysku,mozno si to tu aj pisal,ale citat to vsetko zase:p skus si vyratat zo stranky Canyonu-perfect position system,ale neviem ci je velky rozdiel v geometri… Ja mam 179cm a mam M-ko(bolo by mi uz aj L,ale mensi ram je lepsie ovladatelny)

                              0 0
                              • kamtcho  

                                mam 183cm a teraz jazdim 19" konu. Inak tie canoyny vyzeraju tiez super. Truchu som ich posurfoval, len skoda ze na mtbr o nich nic nie je.

                                Ani nejde tak o ram ako o tu vybavu. Precital som si o nich dost tu na fore, ale nic o tom ako sa na nich jazdi som nenasiel, len as 200 prispevkou o zlomenom/ pokrcenom rame.

                                www.canyon.com/…s/index.html?…

                                0 0
                            • warzone  

                              a este link⇒ www.canyon.com/…ols/pps.html

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Tenhle systém je ale na určení rámu dost na prd, protože určuje velikost rámu pouze z délky nohou (a případně dle výběru typu posezu) a tedy dle výšky rámu. Např. pro pohodlný posez je vždy hranice mezi M a L na 83–84cm (83cm nohy jsou ještě M, 84cm už L). A je úplně jedno, jak dáš dlouhé ruce a trup.

                                0 0
                                • warzone  

                                  hm…to som nevedel…ale urcite som si tuto mieru robil este inde a tam m vyslo tiez M,ked to najdem hodim to tu.Kamos s Spec.Epic s tou istou vyskou jazdi L a sam sa mi cudoval ze jazdim M,ale mne sa jazdi fajn… kamtcho Torque je pecka,par ludi ho tu aj jazdi,popozeraj,po­pis…o tom jednom pokrcenom rame tu bolo vela zbytocnyr reci myslim,samozrejme stane sa aj inym znackam a ktovie co s nim chalanisko stvaral…

                                  0 0
                                  • kamtcho  

                                    takze canyony su vypredane, teda torque 9.0 velkost M.

                                    Ale na konci novembra budu mat novu stranku, s modelmi '09.

                                    tak pockam uz.

                                    0 0
    • kamtcho  

      a co hovorite na nove GT?

      force: www.gtbicycles.com/…default.aspx?…

      sanction: www.gtbicycles.com/…default.aspx?…

      0 0
      • warzone  

        podla mna je ten novy GT Sanction 1.0 uplne k zozraniu :p tiez dobry tip

        0 0
        • mar_tin1  

          nie je. dôvod je ten, že použili rovnaký spôsob uloženia čapov, ako doteraz pri idrive, čiže tam bude liezť bordel a bude to potrebné často rozoberať a čistiť… ak by to utesnenie čapov a ložísk vychytali, tak potom by to bol fajný bajk

          0 0
          • warzone  

            to som nevedel,ale mas to o 2008 potvrde­ne?Nejake testy,niekoho skusenosti?

            0 0
            • mar_tin1  

              nemám to potvrdené, usudzujem podľa fotiek. vyzerá to úplne rovnako ako na 2005–2007 modeloch… ono sa to dá v pohode zistiť keď ten bajk uvidíš naživo (ak vieš, ako to vyzerá na starších idrivoch)… a určite o tom bude dosť informácií na mtbr fóre, keď tie bajky budú reálne v predaji

              0 0
    • Blackbiker  

      co takhle Lapierre? www.lapierrebikes.com/…ns/SPICY-516

      nebo starší x 160 lt?

      0 0
    • Oakey  

      Což takhle zkusit něco od zlatejch českejch ručiček – Race Bike Monster AM nebo EN. Parádní ruční práce navíc přímo tady v republice, navíc si to můžeš si to postavit podle svejch přání a přitom tě to vyjde leckdy i levnějc než kola co montujou na Taiwanu nebo v Čině.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.