Výběr destinace na cyklovýlet se třídou

40 nepřečtených
  • jsflyin

    (kdo nechce číst celý dotaz, dole bude TL;DR)

    Zdravím všechny,

    momentálně jsme začali v naší třídě nějak řešit výlet na konci června do nějaké zajímavé lokality a já to dostal jako obvykle na starost zorganizovat. Mile mne překvapilo, že by semnou okolo deseti lidí rádo jelo i na kola. Proto vymýšlím destinaci pro přibližně 25 lidí, z toho deset kol. Podmínky dané destinace:

    Jednoduché cyklovýlety pro začátečníky, zároveň hezké pěšáky (rozdělíme se na dvě skupiny).

    Možnost kola někde zamknout.

    Možnost polopenze.

    Dostupnost z Prahy vlakem.

    Nízká cena (nejlépe do 1300,–/osoba/3 noci)

    Návrhy:

    Lipno – už je relativně hodně obsazeno, chatové osady, které jsou volné, mají často velice zlá hodnocení

    Mácháč – tam jsme byli minulý rok, ale byli jsme relativně spokojeni

    Budu rád za každý typ na fajn cyklo/pěšo-turistickou destinaci společně s tipem na dobré ubytování! Nebráníme se ničemu, klidně nějaké hory, ale mít možnost se vykoupat výhodou.

    TL;DR:

    Destinace + ubytko pro 25 lidí, podmínkou nízká cena, dostupnost vlakem z Prahy, nenáročná cykloturistika a pěšoturistika, nejlíp chatky, ale klidně něco jiného

    0 0
    • novas752  

      Zkus pohledat něco v Jizerkách.

      Železnice tam jsou všude okolo, na pěší vejlety dobrý a na nenáročnou cykloturistiku bo­ží.

      Nebo koukni na rekreační areál Tesla v Hornim Bradle (poblíž přehrady Seč, Železné hory) Tam jsem byl s gymplem na „sporťáku“ (znáte to, trénujou se spíš játra než co jiného :) ) a dobrý. Akorát tam nejezdí vláček no.

      0 0
      • jsflyin  

        Taky mne to napadlo, brácha tam má byt, budu tam trávit kus prázdnin včetně endura ve Sklářské Porebě :D

        Jsou tam i super místa na návštěvu, třeba muzeum ozubnicové železnice atak :)

        Díky za tip, vezmu do úvahy!

        0 0
        • novas752  

          Jo jo, to taky. Ideální by bylo zakotvit někde mezi Jizerkama a Krkonošema – dole v údolí jsou zajímavosti ohledně ozubnice, skláren a dalšího průmyslu (Harrachov, Desná, Tanvald), na jednu stranu spíš cyklistické Jizerky, na druhou stranu spíš turistické Krkonoše. Akorát si nějak nevybavuju že by tam někde byl kemp nebo něco podobnýho s chatkama, tam jsou spíš penziony a boudy a v sezóně ceny asi nic moc, to by bylo lepší v tom Bradle, kde tak trochu chcípnul pes. :) (Tam je asi 8 větších chat 2×3 postele + asi 20 2 lůžkovejch chatiček, jídelna, fotbalový hřiště a koupaliště.)

          0 0
          • jsflyin  

            Brácha je předsedou spolu spravující tu železnici, takže by tam byla možnost toho hodně vidět i s výkladem (ale zase nevím, jestli by to spolužáky uplně bralo). Celkem se zná s místníma, takže by mi určitě poradil nějaké dobré místo na ubytování. Kouknu na to Bradlo, nevadí nám, že je tam chcíplý pes, hlavně aby bylo trochu na poznání a alkohol se hold hodí do batohu. Díky! :)

            0 0
            • novas752  

              No a samozřejmě je to oblast, kde řadí lidi okolo FR/DH Tanvald – to co roste např. v Držkově (vesnice s asi 80–100 domama a oni vykopou okolo celýho fotbalovýho hřiště velkej pumptrack/dirt)… :)

              V Hornim Bradle je asi 1km od areálu obchod (klasická jednota) a maj otevřeno od šesti (za což jsem obdržel ředitelskou, to co se vezlo z domu prostě nestačilo už v třetině pobytu. :) ).

              0 0
              • jsflyin  

                Tak nedostatek alkoholu je klasický případ všech školních akci :D

                0 0
    • Johnnyxjr  

      Sloup v Čechách taky není špatnej

      0 0
    • Johnnyxjr  

      tady to taky není špatný čistá voda nebo něco podobného pohledej na těch jejich stránkách

      LOMY U LIPNICE NAD SÁZAVOU

      http://kawi.cz/…vysocina.php

      0 0
      • Kuba78  

        Za lipnickej kopec ho pulka spoluzaku zabije :-)

        0 0
        • Johnnyxjr  

          je treba trochu potrenovat to mas recht

          0 0
        • Tehu  

          Ale dobrá lokalita, Lipnice a okolí, kousek Melechov, Stvořidla.

          Tábory hned u Sázavy možné např. SMRCNA, nebo přímo Stvořidla, nebo pod Lipnici u rybníka Redkovak Radost a nejakej pionýrskej… . Najde se jak AM ježdění tak vyasfaltovane cyklostezky. Vlak na dosah.

          Pěší – hrad, Stvořidla, lomy s vytesanejma castma lidského těla.

          0 0
    • cihiman  

      Aho vkousek od Sloupu v Č. bydlím, je tu spoustu kempů ceny tak nějak stejný. Koupaliště je mini mácháč, ale okolí rozhodně pro cyklovýlet doporučuju. Taky tady dělaj super točenou zmrzlinu.

      Důležitý bude si zarezervovat ubytování co nejdřív celý léto mají všude narváno.

      0 0
    • cihiman  

      V okolí je několik okruhů na projíždku který jsou dobře značený a super vhlídky na celý okolí. Nedávno tad postavili i rozhlednu, takže ještě lepší :)

      0 0
    • cihiman  

      Z Prahy vlakem dostupnost celkem naprd, dostanete se do Český Lípy a potom se to dá dojet na kole, ale nevim kolik toho povezete.

      0 0
      • jsflyin  

        No přibližně polovina lidí kola nechce brát, v tom je ten problém. Maximálně domluvit transfer s majitelem kempu nebo tak

        0 0
      • jsflyin  

        Jde to do Nového Boru a pak cyklostezkou asi 4km – to jsme dělali i na Mácháči minulý rok, akorát pěšky.. Takže to by bylo v pohodě :)

        0 0
      • NGL  

        Vlakem lze i do Novyho Boru nebo Svoru, pak jen kousek z kopce, pesaci busem v nejhorsim. Jako vetsi problem bych videl vyluku mezi Mladou Boleslavi a Lipou, kde ti do nahradni dopravy kola nevezmou, ale da se dostat i pres Decin – tedy z Prahy myslim.

        0 0
    • Slavoš  

      Co Český Ráj ? Pro pěší hafo, kola to samo, kemp Sedmihorky.

      0 0
    • raw 4  

      A co Žďár nad Sázavou..respektive Velký Dářko a něco v kempu …krásný silnice v lesích, jezero…kdo chce mtb či turistiku tak Žďárský vrchy…

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Nevím, jak s jídlem (ale dá se řešit), navrhuji kempy v lokalitě Jesenice okr. Rakovník – vlakem z Masaryčky s jedním přestupem v Rakovníku, pěšky v pohodě po okolí (popř. se opět pár zastávek nablížit vlakem) – třeba Viklan nad Žihlí, Rabštejn, Krtské skály, Petrohrad, na kole od naprosto nenáročných pojížděk po velmi pěkné výlety na Křivoklátsko a ke Střele. A protože tam moc nejezdí Pražáci, dá se na kolech jezdit i po normálních cestách, ne jen po cyklostezkách.

      [Jesenici používáme jako mezipřistání při delších výletech se školou, další stanice je kemp v Nechranicích.]

      0 0
    • Roxteedy  

      Jednoznačně u nás Třeboňsko :) Rovinky, nádherná příroda a spousta zajímavých tras po krásných lesních asfaltkách a upravených cestách. Takže to tu ujedeš na každý plečce. Vykoupeš se na každým rohu :) To samý máš všade cykloservisy, popř. půjčovny kol.

      Dostupnost vlakem OK

      Kdyby ses rozhodl, rád Ti pomůžu poradit trasy. A nakontaktuju Tě s několika ubytovateli podle Tvého zadání. Dělám pro ně (EET, weby, reklama, atd) Tak budeš mít „protekci“.

      Dopředu říkám – rád pomůžu, až když se napevno rozhodneš. Jinak mám jiný věci na práci a času nedostatek :)

      0 0
      • xtonda  

        Už je to delší dobu, ale Třeboňsko bylo super, v Třeboni v trafice na náměstí sme si půjčovali kola, v pivovaru doplňovali tekutiny, živiny a vitamíny a najíst se šli přes ulici do Šupiny.

        0 0
    • RomanH  

      Divím se, že tu ještě nepadla Česká Kanada. A ubytko třeba v kempu Zvůle.

      0 0
      • Roxteedy  

        Samozrejme pecka ! Ale uz jsou tam kopecky. Otazka je, jak to budou mit decka s kondickou.

        0 0
        • RomanH  

          Mne prave prijde, ze je to takova jemne zvlnena krajina a kazdy si tam najde sve. Zadny kopec tam neni nekonecny a na sve si prijdou jak Ti, co si chteji uzit teren, tak i Ti, kteri voli spise zpevnene stezky.

          0 0
          • Roxteedy  

            To máš pravdu, je tam nádherně :)

            To víš, my od Třeboně bereme ty kopce jinak. Když jsem byl malej, jezedáci nám na louku za barákem navezli hodně vysokou hromadu hnoje. V zimě umrzla, zasněžila a všický klucí ze třídy k nám chodili sáňkovat :) Nedělam si prdel…

            0 0
    • IndyCZ  

      Co okolí Nových mlýnů. Nenáročné jak pro cyklisty, tak pro turisty. A dá se zablbnout i na vodě. Máte to hned vedle Pálavy, takže míst i pro pěší dost. Je to kousek do Mikulova či do Lednice. Otázka je, na kolik vyjde cesta z Prahy. Jinak spojení je v cajku, z Brna jezdí R5 každou hodinu.

      0 0
    • wego1991  

      Co Vranovská přehrada? Po stezce to je jen 6km do Rakouska..

      Letos se tam s bandou 8 lidí chystáme. Koupání, ryby, kolo a v noci pařby v kempech. Jako organizátor okolí lehce studuji a je tam toho v okolí opravdu hodně zajímavého – např: Zámek Vranov nad Dyjí, Hrad Bítov, v Bítově je i minipivovar, zřícenina hradu Cornštejn, kousek dál zřícenina Frejštejn, muzeum motocyklů Lesná, Národní Park Podyjí, Národní Park Thayatal (Rakousko). Dále tam je pohraniční bunkr, bývalá strážní věž Čížov, pohraniční zátarasy, Ledové sluje (jeskyně). V Rakousku hrad Hardegg (17 km na kole z Vranova), hrad Riegersburg (14 km), hrad Fronsburg, hrad Oberhoflein (20 km z Vranova). A plno dalšího ať už v ČR nebo v říši – podívejte se na mapu a uvidíš sám.

      0 0
    • jecnak  

      Kokořínsko. Kemp v Kokořínském dole – viz http://camp.kokorin.info/

      Na pěšky super, na kolo jak drsnější terény, tak i cyklostezky údolími. Doprava buď vlakem a nebo busem. Z Prahy se dá dojet i na kole.

      0 0
      • lazza  

        Chystame se sem na prodlouzenej vikend na zacatku kvetna. Jak je to s kapacitou a natreskem lidi – byva tam narvano? Je lepsi rezervovat?

        0 0
        • jecnak  

          Rezervaci nic nezkazis (navic pro par lidi urcite nikdo nebude vyzadovat zalohu), navic v kvetnu je klidne mozne, ze tam budete i sami, takze zavolej a poptej se.

          0 0
          • 01carbon  

            Zkoušel jsem to před 2mi roky někdy koncem dubna, že chci na víkend v 1/2 června asi 30–50 lidí – ani omylem. Když jsem paní říkal, že jí nechám tel. kdyby někdo odřekl – tak mi sdělila že na 90% lůžek má nejen rezervaci ale i zálohu :-(

            0 0
            • lazza  

              Pojedem jen dva a navrch do stanu, tak snad se vlezem. Raděj tam ale cinknu

              0 0
    • Pán z Dubu  

      Kokořínsko – sokolovna Mšeno http://www.mestomseno.cz/index.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.