• marderko

    Ahojte,

    doteraz som celý život jazdil iba na nefunkčných „TESCO“ bicykloch, čiže som úplný amatér. Teraz, keď už zarábam, tak som si konečne povedal, že by som si mohol kúpiť niečo lepšie. Pôvodne som chcel investovať do 15.000 Kč a po preštudovaní tohto fóra mi v tejto cenovej hladine prišlo najlepšie asi http://www.bradsky.cz/…-p-6216.html alebo http://www.bradsky.cz/…-p-6194.html

    Pri prechádzaní diskusií na tomto fóre som však stále viac a viac začal nadobúdať dojem, že by som mohol investovať aj väčšiu sumu. Asi najlepšia možnosť mi teraz príde si kúpiť nejaký Radon, konkrétne http://www.bike-discount.de/…art-7–0.html?… alebo http://www.bike-discount.de/…details.html, resp. požiadať Skalar-a, ktorý by mi pravdepodobne vedel zložiť ešte niečo lepšie.

    Tento bike chcem využívať naozaj iba rekreačne na jazdenie po spevnených cestách a občas po teréne (prevažne v okolí Brna, kde aktuálne žijem). Moja výska je 176 cm a váha 78 kg. Peniaze, ktoré za bicykel investujem pre mňa nehrajú až takú úlohu, avšak keďže mi oproti mojim prechádzajúcim bikom určite príde hociktorý iný ako boží vynález, tak sám neviem, či sa mi oplatí investovať rovno príliš vysokú sumu – hlavné je pre mňa, aby môj nový bicykel mal kvalitné brzdy (pokiaľ možno hydraulické kotúčovky, aby som nemusel brzdiť nohou ako som to mal predtým :D), kvalitné telo a vidlicu (aby mi nevypadlo predné koleso ako sa mi to stalo pri „TESCO“ biku :D). Určite nemusí byť nejaký ultra ľahký.

    Čo mi teda poradíte z hore uvedených možností? Prípadne niečo iné? Ďakujem pekne :-).

    0 0
    • Krejca  

      Prosím tě vyber si u Canyonu :-)))) a nebo si nech kolo postavit,stejně ti to tu nakonec takhle vysvětlí.

      Vidli minimálně REBU a víš co kup si rovnou Fula když máš kačky ,a ted už nemusíš nic číst ,ušetříš si čas :-P

      0 0
    • Azmir  

      Prvně tě musím pochválit, jak si napsal vše důležuité, pročetl si forum, sám zmínil volbu stavby i hodil odkazy na kola včetně radonu. Jinak jak píšeš Radon je v tuto chvíli asi to nejlepší co za tu cenu můžeš koupit (konkrétně myslím ten ZR team), co se týká stavby, tak klidně napiš třeba scalarovi nebo hnojovi a uvidíš co ti nabídnou, navíc u stavby máš možnost volby komponentů přesně podle svých požadavků, což asi ale nebude tvůj případ, ale barvu si můžeš zvolit a barva jede :))) Takže tak, napiš skladatelům, kdyžtak sem hod co ti nabídli, porovnáme s radonem a pak se můžeš rozhodnout.

      0 0
      • marderko  

        Ďakujem pekne za radu,

        tak som napísal Skalarovi a uvidím, čo mi ponúkne :-). Ešte som si pozeral ďalšie bicykle Radon a okrem http://www.bike-discount.de/…details.html ma ešte zaujali http://www.bike-discount.de/…ace-6–0.html a http://www.bike-discount.de/…9er-5–0.html To posledné je 29er a kamarát mi práve 29tky odporúčal… podľa reakcií na tomto fóre si však tým odporúčaním nie som až taký istý.

        Ktorý z týchto bikov by ste teda odporúčali?

        0 0
        • Azmir  

          Ten race 6.0 je lépe vybavený než ten team a má i lepší geometrii i pravděpodobně lehčí rám, otázka jestli ti to za ty pracyh stojí, otázka té 29, to už bych nechal na tobě, oběhni třeba krámy co máš u vás poblíž a sední v obchodě na nějakou 29 a uvidíš na čem se budeš cítit líp, každému to sedne jinak.

          0 0
    • k.ats  

      Já bych šel do Radonu, kdybych na to měl ty peníze.

      0 0
      • Krejca  

        Jen se zeptám,když se tu Radon tak objevuje,máte někdo zkušenosti s tím Bike-discountem? spolehlivost,rychlost a stav dodávek,řešení reklamací,cena zásilek?

        0 0
        • bruco  

          Spokojnost. K reklamaciam sa neviem vyjadrit, este som tam nepotreboval nic reklamovat. Tuk-tuk.

          0 0
          • Krejca  

            Můžeš být konkrétnější-cena-doba-komunikace a co jsi pořídil? dík

            0 0
            • bruco  

              Cena ako je uvedena, vyhodnost si hadam vies porovnat sam. Komunikacia vzdy len automaticke potvrdenie objednavky, potvrdenie o zaplateni a tracking info. Bral som odtial 5 objednavok za 3 roky (kluky, ram, tlmic, hlavko, oblecenie, naradie, plaste). Vzdy maximalne do tyzdna doma, zvycajne od odoslania 2–3 dni.

              0 0
              • Krejca  

                Asi jak u čeho,nevím komponenty ,ale nastřelil jsem např:Cube AMS 120 29 black 'n red což by mě třeba zajímalo a je dražší než tady,zřejmě kus od kusu.

                0 0
                • bruco  

                  Este som nenasiel obchod, kde by bolo vsetko vyhodnejsie ako v inych obchodoch. Treba hladat akcie, nieco sa oplati tam, nieco inde. Dolezitejsie ako ceny su dostupnost, dodacie doby a pripadne pristup k reklamaciam.

                  0 0
                  • Krejca  

                    Což si pořád myslím že vyjde líp v Kamenném obchodě se servisním zázemím,někde kde už znáš přístup a personál.A s cenou kol jde dnes každý prodejce hluboko pod katalog.

                    0 0
            • AussigBiker  

              Komunikace super, odpoved na email rychla. Zakoupenej Radon dorazil behem 3–4 dni. Pohoda.

              0 0
            • Dave-geo  

              Kolo (v profilu..) doma do tydne, komunikace bez problemu. Nakonec ho v den objednani jeste o 100E zlevnili takze spokojenost maximalni!

              Doporucuju platit kartou a ne prevodem. Je to znatelne rychlejsi a plati na to vyhodnejsi devizovy kurz.

              0 0
        • Ruprt2  

          Ty už se raději nic neptej :-)

          0 0
          • Krejca  

            ?? já doporučil plečku? :-)) nevšim jsem si že bych tu něco doporučoval :-)

            0 0
            • Ruprt2  

              Ne? vždyť se angažuješ výhradně ve vláknech, kde se řeší nákup nového kola.

              A ty plečky jsou tu

              0 0
              • Krejca  

                Možná proto že mě to zajímá??? A proto jsem to sem napsal,prostě si jen nemyslím že je Canyon a nebo stavba skoro jediným řešením.A kterou plečku máš na mysli?Corrateca? :-)

                0 0
              • Krejca  

                Můžu vědět na čem jezdíš?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.