Vůle ve Vidlicích? Nebo něco jiného?

12 nepřečtených
  • bigi2001

    Zdravím, vlastím Horské kolo, kde mám Vidlice Suntour XCR 120mm, když stojím a držím přední brzdu (kotoučové) a tlačím směrem dopředu, tak jakoby se vnitřní nohy vyklaly ve vnějších nohách, naráží mi i do O-kroužků, prostě jako by měly vůli, ale tohle se mi zdá moc, při jízdě když brzdím, tak vidím jak se mi vnější nohy, přesněji část kam se dává třeba světlo ten oblouk, hne dopředu od vnitřních noh třeba o 1cm. Má to takhle dělat nebo to je závada na vidlicích? Nebo problém nikde jinde? Děkuju za Vaše rady

    0 0
    • Smazaný účet  

      Dle popisu je ta vidle zrala na vymenu v servisu.

      0 0
    • novas752  

      U těhle levných vidlic se to stává, ideálně vymě it vidlici za něco co uvnitř vypadá jako vidlice = co nemá místo kluzných pouzder plastovou trubku.

      0 0
    • allrose  

      Kombinace zanedbané údržby a použití nekvalitních komponentů ve vidlici,idealně výměna vidlice´a lepší servis

      0 0
      • BabbaJagga  

        Kromě údržby byla evidentně zanedbaná též docházka do ZŠ, hlavně hodiny ČJ.

        0 0
        • bigi2001  

          Aha, chápu že to není žádná kvalita ty vidlice, ale asi bych to někomu dal, pokud by se mělo něco měnit… Jinak zde posílám video, aby jste viděli co přesně myslím.

          Odkaz: https://www.youtube.com/watch?…

          0 0
          • bigi2001  

            Můžou to způsobovat těsnící kroužky? Nebo bude závada přímo ve vidlicích

            0 0
            • Kouba_2005  

              Kroužky těsní, ty nic nevymezují. Tahle vidlice bude nejspíš jen těžký držák předního kola, lepší službu by asi udělala pevná a ještě bys odlehčil.

              0 0
            • novas752  

              S těsněnim to nesouvisí, těsnění má těsnit, ne vymezovat vůli. Je to způsobeno nekvalitní konstrukcí a materiálem kluzných pouzder a nejde s tim nic dělat. Navíc XCR stojí za prd i když vůli náhodou nemá.

              0 0
              • bigi2001  

                Aha :/ Co jsem si taky všiml, tak při té vůli se mi i nahne přední kolo na jednu stranu. Když celou vahou se zabržděným předním kolem houpu kolo dozadu a dopředu, tak to vydává klepavý zvuk, jak ložiska…

                0 0
                • novas752  

                  Protože to v jedný noze vaklá víc než ve druhý. Prostě to píchni do zelí a udělej si radost nějakou normální vidlicí.

                  0 0
                  • bigi2001  

                    Dobře, díky za odpovědi, ještě nějakou dobu na nich najezdím a pak vyměním za jiné :) Jinak měl bych ještě jednu otázku, sice se netýká vidlic, ale brzd… Začaly mi strašně pískat, vždy když jedu tak se na mě lidi otáčejí co to sakra jede… zadní dokonce po delším brždění začne skřípat a jde to do celého rámu, zkoušel jsem destičky zbrousit jemným šmirglem a stříkl na ně čistič brzd, vyčistil jsem tím rovnou i kotouče, ze začátku naprosté ticho, ale po chvilce jízdy zase pískaj… Já mám za to že to je destičkami, ale než něco koupím, tak je to jimy? Nemůže to dělat třeba kotouč nebo tak?

                    Brzdy to jsou kdyžtak HAYES MX-2.

                    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce