Vrzání vedení bowdenů u středu - Canyon Spectral CF 2024

17 nepřečtených
  • Flexin

Ahojte, řešim docela nepříjemnou věc – Canyon Spectral CF 2024, po průjezdu mega louží mi začalo vrzat vedení bowdenů (takový plastový trubky) na úrovni výstupu z předního trojúhelníků, kde se ty vedení kříží. Tzn. při každém propružení se to maličko hne a vrže to jak blázen.

Promazat nepomohlo, navíc to neni úplně trvalý řešení. Teď jsem přímo do místa křížení přímo mezi ty trubky dal malej kousek molitanu (ustřihl jsem z tlumení bowdenů, co jsem našel po ruce), ale zdá se mi to jako dost kostrbatý řešení, protože to tam není nijak uchycený a dle mě to časem upadne.

Nemáte někdo tip třeba na nějakou pásku, kterou bych to vedení mohl oblepit a snížil tim tření? A aby to ideálně vydrželo co nejdýl bez údržby, abych na to nemusel zas nějakou dobu šahat…

Dík moc předem za rady.

0 0
    • myscho  

Chytit eskapaskami o nieco ine?

0 0
    • roman 3D  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 1
    • tonik666  

Nepochopil jsem přesně kde se ti co kříží

Uvnitř rámu používám navlečné na bowden po celé délce toto

Na specifická místa toto

Uchytávám to elektropáskou.

0 0
      • LM  

Canyon tam má po celé délce bowdenu/hadice uvnitř rámu navlečený gumový návlek, který se velice podobá tomu Tvému prvnímu odkazu (první foto). Do zadní stavby tyhle gumové návleky vedou celkem úzkým tunýlkem (na rozkresu díl číslo 27) mezi sedlovou trubkou a zadní stavbou, kde se to kříží (brzdová hadice vede zprava tunýlku do levé části zadní stavby, řadící bowden naopak) a navíc je to důkladně zakrytované seshora.

A co jsem koukal, tak se z toho ten bowden při výměně pěkně blbě vyndává…

PS: koukám, že stále nejdou smazat dříve přiložené foto během editu /facepalm

0 0
    • Flexin  

No u verze 2024 ty trubky, ve které jsou bowdeny, nejsou gumové ale z takového plastu, který právě následně vrže. A přesně z toho výstupu (jak posílal LM první foto) vylézají 2 vedeni na brzdu a přehazku a ty se kříží a při propruzeni vržou. Fotku nemam a nechce se mi to rozebírat, dokud si nebudu jistý řešením :D

0 0
      • LM  

Zespoda to při vhodném nasvícení lze vyfotit, ale je tam ještě méně místa jak seshora :-).

Plastové „trubky“ se kříží v tom tunýlku v sedlové trubce. Koukal jsem na to, než jsem to zakrytoval kusem duše, protože můj starší Spectral CF 2022 tam neměl žádnou krytku.

PS: první foto v mém předchozím příspěvku je vstup bowdenu/hadice do rámu vepředu za hlavovkou.

0 0
    • Flexin  

Yes to je přesně ono :) tak přesně v tomhle místě se to kříží a dělá to neplechu. Ty plastový trubky jsou ale na sobě fest přilepeny, je těžký s nimi nějak manipulovat. Ideální by mi ale přišla nějaká páska mezi ne, aby tam prostě nevznikalo takový tření.

K tvymu PS: asi už jsem přepracovanej a regulérně jsem si domyslel, že je to přesně to, co mám na mysli… :D

0 0
      • LM  

Já je mám trochu zaprášené, protože jsem tam tu improvizovanou krytku dal až po několika vyjížďkách do letního sucha :-)

Možná můžeš zkusit nějaký pudr? Nebo vazelínu, ale s tou to budeš pro aplikaci asi muset rozebrat :-D

0 0
        • Flexin  

Vazelínu i silik. olej jsem zkoušel a vůbec to nepomohlo, nějak jsem se tam i dokázal dostat. Navíc by to dle me fakt bylo jen dočasný… Zkusim teda asi nějakou tu pásku a třeba se mi to podaří nějakým zázrakem obmotat, ikdyz moc manipulativního prostoru tam bohužel neni.

S tímhle náhodou někdo zkušenosti nemáte?

https://www.carmedia.cz/…lni-19-25-m/?…

0 0
    • moureček  

Zdravím,

mě to vrzalo u Canyon Lux trail a nemohl jsem to objevit nakonec to vrzání bylo od hlavového složení.Rozebral namazal a pořád to vrzalo. Zjistil jsem ,že to vrže plastový kryt hlavového složení,trochu obrousil vyhnul a bylo po vrzání.

0 0
      • Flexin  

Ja jsem si stopro jisty ze jsou to ty vedeni, dokážu to prave i nasimulovat. Googlil jsem a zkusim vyřešit teflon páskou

0 0
    • jonti  

promazal jsem to hustou vazelinou a pomohlo to.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.