• Sunshine 29

    Vyměnil jsem kazetu, řetěz a převodník (původně jsem jel jen pro řetěz), parametry byly zachovány (velikost převodníku a rozsah kazety) a nový převodník na nejlehčí pastorek vrčí (nic strašnýho ale slyšet to je) + zlehounka i na sousední. Důvodem je ne úplně skvělá řetězová linka (chápu že je to problém 1×10). Starý převodník byl OK ale měl opravdu hodně za sebou.

    Zbytek běží tiše. Přehazuje bez problémů.Takže má otázka – řešit a podložkovat (s tím že to může být špatně jinde) nebo na to ***** a nechat to „vojet“ a doufat že to sedne (najeto vše cca 70km). Díky.

    0 0
    • jopny  

      Zajetí by mělo pomoci. Případně může být problém ve výrobci, pokud jsi změnil a kombinace si úplně nesedla.

      0 0
    • Sunshine 29  

      Nikdo víc nic?

      0 0
    • strongpajda  

      taky mi začal vrčet. Ale už mám „sjetou“ povrchovou úpravu na převodníku takže si myslím, že to bude ono. Jinak všechno řadí a chodí jak má… neřeším, jezdím

      0 0
      • Sunshine 29  

        Já mám právě vše nové a začalo to až po těch cca 70 km. Zkoušel jsem si pohrát se stavěcíma šroubama dorazů a nic, takže na to taky kašlu.

        Matně si pamatuju, že při poslední výměně kazety to taky chvíli dělalo, tak si to asi sedne.

        0 0
        • Rychlej turista  

          To je zajímavá myšlenka s tou povrchovou úpravou proti vrčení. Mi zpočátku velká od Tiny taky jela velice tiše, až jsem se divil, protože třeba Middleburn je třeba nejdříve zajet. Začalo mi to taky po pár desítkách km, konkrétně po dost divokém kamenitém sjezdu, kdy jsem rozkrojil Kojaka z boku. Proto jsem nejdříve ručně na všelijaké způsoby zkroutil přehazku, neb patka se mi zdála v pořádku. Pokračoval jsem doma rovnáním patky, kterou jsem při této příležitosti zlomil. Po týdnu, kdy mi přišla nová patka, dal jsem i novou přehazku a vyrazil. A co myslíš? Vrčel furt. Včil už mám klid, neb jsem si cestou na Dyleň vzpomněl na jedno univerzální a trvalé platné pravidlo :-)

          0 0
          • Sunshine 29  

            A to pravidlo zní? Neřešit a jezdit?

            Já se taky ve všem hrabu neb to chci dokonalé a pak zjistím, že je to vyhozenej čas a zbytečný nervy (zejména mé drahé polovičky). A říkám si už nikdy…než zas něco přijde:)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.