• jan 2

    Velmi se zde diskutuje o zlejch lidech na čtyřkolkách, motorkách, offroadech a jiných . Schválně jsem se byl ve svém okolí projít jako chodec na jeden profláklej singl, jako nic netušící domorodec a mohu říci, nestačil jsem se divit, jak jsem zavazel a to jsem věděl o tom že zde bajkery jistě potkám, co takhle strejda na hřibech.

    Nebudu rozebírat chování lidí na kolech, když jsem včas neuhnul.Chci jen říci že v očích třeba pěších turistů jsme také volové a to mohu potvrdit i já často pěší turista.

    0 0
    • roud  

      k tomuhle jen dodám historku neni to tak dávno co jsem jel po cyklostezce a na jedný straně ženská ana voďáku psa přes celou stezku a samozřejmě nešla objet když jsem se k ní přiblížil začala na mě řvát že tam nemám co dělat… co k tomu říct ? ? ? cyklisti jsou svině že jezděj i po cyklostezkách…

      0 0
      • StuntJ  

        heh, zajímavé, mám podobné zkušenosti … Hodně lidí nadává na cyklisty na cyklostezkách … no jo to dříve nebylo

        0 0
      • kyl  

        Že bych jí to vysvětlil pravou rukou.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Cyklostezky jsou u nás koncipovány jen jako chodníky, kam můžou i cyklisté. Chyba je tedy v jejich označení, jako cyklostezka, protože na skutečné cyklostezce nemá chodec co dělat a tedy nemůže být cyklista chodcem ani ohrožován. Pokud by tyto chodníky byly tak i označeny, pak by cyklisté s chodci museli počítat a taky rychlost by musela být omezena na nějakých 20 km/h. Jenomže pak by vyšlo najevo, že u nás vlastně žádné cyklostezky nejsou.

        0 0
        • madcat  

          To by mě zajímalo, kde a jak je tohle upraveno – tím koncipováním myslíš nějakej zákon nebo vyhlášku, nebo prostě jenom stavební postup nebo označení konkrétní hotové stavby…?

          0 0
          • Rychlej turista  

            Prostě se se udělá úzký asfaltový pruh, na který se vyženou chodci, cyklisté a psi ze silnic. Přidje ti to jako cyklostezka, po které můžeš bezpečně valit 40 km/h?

            0 0
            • šlapatko  

              Zapoměl jsi na maminy s kočárky, nejradši chodí vedle sebe a musím objíždět po trávě.Další samostatná kategorie je inline + mp3 :-)

              0 0
              • Lister  

                Mě se líbí, jak si furt stěžujete. To je jak nadávat, že je v létě při třiceti stupních plná plovárna – tak když to vím a vadí mi to, tak tam nelezu, ne?

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Taky po „cyklostezkách“ nejezdím, protože je to velmi nebezpečné.

                  0 0
                  • treatt  

                    No jo, jenže potom je taky ale povinnost pro cyklistu využít cyklostezky, vedoucí souběžně se silnicí. Když na ní třeba v Zelenči nenajedu, tak auta hned protrubují…

                    0 0
                    • Pebe  

                      ale pokud si to dobře pamatuju, tak máš povinost použít cyklostezky a ne stezky pro pěší a cyklisty

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        už to tady bylo :-(

                        cyklostezky nebo prostoru pro cyklsty vyhrazenému.

                        Prostor vyhrazený pro cyklisty = pruh pro cyklisty nebo stezka pro pěší a cyklisty.

                        Chápu to jako určitý druh arogance, přestože zdravý rozum poměrně jasně velí, že to stezka je, tak hledat a hledat, slovíčko jak z toho vybruslit.

                        0 0
                • nox159  

                  na plovarne se plave kdybych tam jezdil na kole mezi tema lidma tak jim to taky vadi, kdyz jedu na cyklostezce ( pouze pro kola ) tak je jasne ze by mi tam plavci vadili :D

                  at jsou mamky s deckama v parku( vyzenou od tama fetaky) , a cyklisti na cyklostezkach, nevidim v tom nic nelogickeho.

                  na plovarne nebo na fotbalovem hristi taky nejezdis na kole ;-)

                  0 0
                • frederick  

                  TY BL…A kudy asi máme jezdit? KDyž není jinudy. A nebo máme pořád jezdit mezi autama, kde na tebe neustale nekdo najizdi troubi a ohrožujetě? To tu mužem vsichni rovnou bajky zahodit a jit do hospody!

                  0 0
                  • jIrI___  

                    S poslední větou souhlasím :)

                    0 0
                  • Lister  

                    Myslím, že uvedená diskuse ohledně značení a zvlášť tenhle turistův příspěvek vcelku jasně vysvětluje, že u nás nic takového jako cyklostezka vlastně neexistuje.

                    Jinak je zvláštní, že spojuješ slovo bajk, silnice a tenhle typ stezky, na bajku přece jezdíš úplně někde jinde…

                    0 0
                    • Neddy  

                      Tenhle turistův příspěvek? Pro „trvalý odkaz“ na příspěvek používej tu ikonku v hlavičce příspěvku mezi datem a ip adresou. Odkaz vytvořený šipkou dolů odkazuje pouze na další nepřečtený příspěvek, který je nejen u každého uživatele jiný, ale při obnovení stránky už tam ani žádné nepřečtené nejsou… ;-)

                      0 0
                  • JSt  

                    stejne se na kole jezdi jen proto, aby ses dostal do vice ci mene vzdalene hospody. tady neni co resit ;-)

                    0 0
                    • mastihuba  

                      ano, na kole je to výrazně rychlejší. Pěšky jít do hospody je fakt na dlouho a je docela jedno jestli je to 200m nebo 20km. :)

                      0 0
                  • fousek  

                    Ja kdyz jedu na MTB tak me moc aut neohrozuje, dokonce jich potkavam i min nez bajkerek. Ale s tou hospodou to neni uplne spatnej napad.

                    0 0
                • jIrI___  

                  Tak nějak.

                  0 0
                • Volf  

                  Naprosto souhlasím s Listerem. Copak to, že sedneš na kolo je patent na absolutní přednost ve všem a všude? Nemůžu se ubránit dojmu, že lidé už fakt ztrácejí soudnost a hlavně si očividně neuvědomují, že musíme všichni koexistovat na jednom místě ve stejném čase. A že se najde kupa odresovaných kreténů, kteří jsou na mentální úrovni dementního čtyřkolkáře je víc než jasné a člověk se s nimi potkává naprosto pravidelně. A když vidím dementa jak jede kudlu po cestě, kde se pohybují malé děti, tak bych mu nakopal s chutí do zadní části těla, protože to co dělá odporuje zdravému rozumu a tito lidé jen přilévají olej do ohně a díky jim je dnes slovo biker spíše nadávkou. Já už dneska také každému říkám, že nejsem biker, ale cyklista.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    když si odmyslím kretény, dementy, nakopání apod.

                    Tak souhlas.

                    0 0
                  • treatt  

                    Na jednu stranu souhlas, na druhou stranu aby Ti nekdo nadaval na cyklostezce, ze tam na kole nemas co delat, to je taky ponekud ulitle :)

                    0 0
                  • Hrosik1  

                    S tím bych docela souhlasil. Když vidím některé cyklouše, jak to perou okolo malého drobka co se učí jezdit, tak se fakt za svůj koníček trochu stydím. Ale samozřejmě jsou velmi slušní cyklisté a také neslušní chodci, inline-sti. Občas chodím, či inline-uji. Je to o lidech. Když je někdo slušný, nebo prase, tak je prase na čemkoliv.

                    0 0
                    • nox159  

                      nemusi to být jen prasata… ale stačí takoví ti rekreační jezdci nekdy ani nechcou a pletou se nehorazne. Potkal jsem partičku tak cca ctyrech lidi na kolech cca 30–40roku. zrovna celkem stoupak a oni jedou všichni stylem ze jedou z jednho kraje cesty na druhy… ( nekdy to vypada ze se skoto na tom kole neudrzi ) tak v klidu jedu mala rychlost a jsem za nim tak zavolam klasicky " jedu z leva " zrovna kličkoval smeřem na pravou stranu jak už sem skoro vedle neho tak to stoči a jede přimo na me nevim jestli schavalne nebo tím ze to nejak nedaval ale takoví lidi me celkem štvou tak zařvu "bacha divej se snad ne " a ona na mě čumí jak na blazna jako bych mu nadaval… i kdyz jsem mu o sobe dal predem vedet tak stejne mi tu cestu krizoval tak tomu vazne nerozumim, a je to celkem smutne :(

                      0 0
                • Corbett  

                  Jak to tu poslední dobou pročítám, tuto a podobné diskuze, tak si říkám, že by se tohle forum mohlo jmenovat CYKLOSTEZKA – FORUM. Na jedné straně se tady borci pyšní co vše zvládnou na biku vyjet, sjet, zdolat a přejet a nakonec jim dělá největší problém dostat se k tomu lesu 5km po stezce pro chodce a cyklisty. Je to tak obrovský problém, že raději jedou k tomu lesu po silnici mezi auty. Nebo možná do toho lesa ani nejezdí, protože pak by neměli čas tu vysedávat u compu a hrát si na nasrané bikery, kterým vadí na stezce maminy s kočárky a dětmi, bruslaři a pejskaři. Netvrdím, že mě nedokáže vytočit pitbul na volno na stezce, nebo čokl na vodítku přes celou stezku. Když na to přijde, tak si to vyříkám s dotyčným na místě a neventiluji si to tady.

                  0 0
                  • Volf  

                    Ono je celkem nasnadě odkud vítr fouká. Očividně nemají kde jezdit :-)))))). Já jezdím na kole od svých snad osmi nebo devíti let a dejme tomu od svých 16 dost pravidelně a nepamatuji se, že bych měl nějaký konflikt s pěšákem a vlastně ani s autem. Možná to je tím, že jsem si nikdy nic nevynucoval.

                    0 0
                    • Honza729  

                      :-))

                      0 0
                    • Corbett  

                      S autem jsi nemohl mít konflikt, protože když ti nedá přednost, tak je hned v háji. Nevěřím ale, že tě jako cyklistu ještě žádné vozidlo neohrozilo. To snad ani nejde, protože to je úplně běžná praxe. Spoustu řidičů nebere cyklisty jako účastníky silničního provozu. Neříkej že to neznáš – bezohledné nedání přednosti v jízdě, centimetrové lízačky kolem tvého kola a to i když nejede nic v protisměru, jedeš po hlavní svojí volnou třicítkou a debil tě předjede hned aby v zápětí dupnul na brzdu a odbočil doprava a tak bych mohl pokračovat. Neříkej že to neznáš? Znáš, jen si se s tím naučil žít – jinak bys na tom kole nepřežil. Ale to už jsem zas někde jinde – ahoj :-)))

                      PS: naučil jsem se řidičům, kteří když mě předjíždějí a zpomalí na moji rychlost a počkají až projede vozidlo do protivky děkovat. Mávnu jim rukou, jen takové gesto, které možná ani nepochopí, ale moc si toho vážím, když mě takto někdo toleruje a neohrozí :-))

                      0 0
                      • Peatreas  

                        S tím PSkem souhlasím a praktikuju to taky. Příjde mi to jako když mi někdo uhne na „cyklostezce“ taky poděkuju. Jen to nepraktikuju v zahraničí (Rakousko) tam bych se totiž umával :)

                        0 0
                      • Volf  

                        No to co jsi popsal já nazývám předvídáním. Dělám to i v autě kde najezdím minimálně 55 000 km ročně. S tím nevynucováním jsem to myslel tak, že i když vím, že mám třeba přednost, tak musím zhodnotit i svoji případnou zranitelnost a té přednosti se klidně vzdám.

                        K PS, dělám to podobně a jako řidič auta si takového gesta vždycky cením.

                        0 0
                    • nox159  

                      když mě sejmulo auto na kruháči a na jedné křivovatce, jak jsem byl maly ( pokazde jsem mel řednost ) tak jsem za to moh snad ja? :D

                      jinak dalsi priklad s tema turistama, jedu z javorníku (mistni kopec) vzal sem to po rozbitem asfalte, protoze primo dolu takovou uzkou cestičkou zrovna šlo par lidi a nechtěl sem tam tím padem mezi nima kličkovat, valim si to teda po tom asfaltu cca 50km/h a za zatačkou 10 lidi roztahlych pres celou cestu a mezi nima kolovala flaška, a kolem jestě lítali 2 psi, tak tak jsem to dobrzdil cca 10m pred nima a uz sem jen cekal ze teda uhnou ( rychlost cca 3km/h) a oni čumi jak blbci pak se otočí a pijou dal, co bys udelal ? Ja sem jim řek jestli by neráčili uhnout nejak se k tomu nemeli tak jsem se postavil do pedalu a primo mezi ne :) a hned to šlo sice sem nekoho trefil loktem ( nevim kam ale rekl bych ze tak ve výšce jejich hlavy :D) ale to už mi bylo jedno :) a takhle vznikaji ty konflikty lidi jsou neohleduplni.

                      když ja vidim cyklistu at uz jede nahoru nebo dolu tak uhnu, jako pěší mi to takový problem neuděla on by mě někdy ani nemel šanci nejak šlušně objet i kdyby chtel a mě to že uhnu nezabije.

                      0 0
                      • Honza729  

                        .

                        0 0
                      • JSt  

                        myslim, ze u nehod je docela jedno, kdo za to muze. podstatny je, kdo je bitej. a pri stretu cyklista vs. auto to bude temer vzdy ten cyklista. a kazde nehode se dalo predejit O:-).

                        0 0
                        • nox159  

                          moh sem te nehode předejít i ja? ja myslim ze jo co? nemusel jsem jezdit po ceste nebo sem nemusel jezdit vubec a sedet doma. jinak pokazde to odnesla jen lehka odřenina nebo modrina. auto na tom bylo podstatne huř, zustal mi pedal v narazniku (ja skončil na kapotě), tak jsem ten pedal vyrva z toho narazniku a urval i kus toho narazniku ale takove veci me netrapi, kdo ma auto za pul mega a nedal mi prednost ma i na novy naraznik :)

                          0 0
                          • JSt  

                            to se mi coece uplne nezda, ze by ti zostal pedal v narazniku a ty byl vpohode ;-)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Trošku přikořenit nevinné ťuknutí není dovoleno? :)

                              0 0
                              • JSt  

                                on si ten naraznik imho predstavuje jako laminatovou vydru :-)

                                0 0
                            • nox159  

                              ja vim co se stalo, ale o tomhle se tady neminim dohadovat mysli si co chces :)

                              0 0
                        • Black knives  

                          Jako všichni za komunistů jsem měl silniční kolo. Jednou jsem valil pěkně rychle domů. Předjelo mně auto. V protisměru stál náklaďák. Z místa se rozjel, a chtěl odbočit vlevo. Náraz, a příší den jsem se probral na intenzivce v Ostravě. Jak tomu chceš předejít? V cca padesátce jsem vlastně napálil do zdi. Od té doby se na cestě bojím. Proto mám MTB.

                          0 0
                          • JSt  

                            nevim, jestli si tebou popsanou situaci dobre predstavuju, ale nevidim tam nic, proc bys mel borit… jinak se tomu zcela urcite dalo predejit nizsi rychlosti ;-). kdyz sebou latnes hledej chybu prvne u sebe ;-)

                            0 0
                            • Black knives  

                              Byl jsem na hlavní, a řidič odbočoval na vedlejší. A smetl mně. Vjel mi do cesty. Napálil jsem hlavou přímo do kabiny nákladního auta. U soudu prokázali jeho vinu. A co. Nedostal jsem nic, jen jsem rád, že žiju. Jak, píšu, bylo to za komančů. Je to dávno.

                              0 0
                            • Rychlej turista  

                              To je standardní situace, při níž nemáš šanci cokoliv ovlivnit. Stejně tak na kruháči.

                              0 0
                              • JSt  

                                tezko rict, ale podle toho, co black popisuje, jsem vydedukoval, ze ten nakladak tam stal prave proto, ze chtel odbocit doleva a daval prednost tomu auto, co blacka predjelo. takze se nejaka kulisarna dala predpokladat, ale je to samozrejme spekulace.

                                hodim ti dve situace ze sveho zivota. jedna dopadla mene dobre, druha vpohode.

                                jedu docela rychle v necely metr sirokym koridoru mezi autama a jedno mi otevrelo dvere, tak jsem se proletel. to vis, ze se tomu dalo predejit. jet rychle ulickou je sice zabavny, ale v pripade potreby neni kam uhnout – nemyslis, zaplatis ;-).

                                druha situace, ta se stastnym koncem. stojim na semaforu na drahovce v pedalech uplne jako prvni, za mnou zadny auto. slysim kvileni brzd, tak na nic necekam a rozjizdim se do krizovatky na cervenou. ohlidnu se a kus auta presahuje stopcaru. kdyby to do me nakouril, urcite bys souhlasil, ze se to nedalo ovlivnit – jak vidis nesmysl ;-).

                                tezko neco neudelas s takovyma situacema, jakoze tesne pred tebe spadne z vrtulniku kulomet, ze te nekdo bude chtit zcela cilene sejmout apod. ale toho je drtive minimum. nedostanes prednost a boris at uz na kole, v aute nebo cimkoliv jinym, jses na tom bitej ty. muzes rict nedal mi prednost, proto jsme do sebe tukli. fajn, ale mas treba auto na sracku. neni lepsi se na silnici chovat tak, aby i kdyz tu prednost nedostanes, minimalizovals moznost stretu?

                                jo a kruhac je uplne vpohode, pokud to teda nehasis na plne koule po obvodu ;-)

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Pokud někdo z protisměru odbočuje vlevo, všem dá přednost krom tebe nebo skoro zastaví, čumí na tebe a pak ti tam vjede, neovlivníš vůbec nic. S tím kruháčem taky nemáš pravdu. Když jsem byl tímto způsobem sejmut, řidič se taky snažil hájit tím, že jsem jel moc rychle. Četníci v tom ale měli jasno. Pro oba dva příklady je typické, že řidič o tobě ví a přesto ti tam vjede. A udělá to ze dvou důvodů. První je, že ty pro něj nepředstavuješ žádné nebezpečí (kdyby místo tebe jelo auto a třeba i pomaleji, dá mu přednost) a druhý je, že nemá odhad (jedu autem, jsem tedy rychlejší). První o celkovém stavu společnosti a ten druhý o zkušenostech. Když pojedeš těsně okolo zaparkovaných aut, dá se předpokládat, že někdo ty dveře otevře, proto je hloupost jezdit těsně kolem nich.

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    s posledni vetou souhlasim, a proto jsem to i psal. ad kruhac. tys byl rozbitej, to ze to fizli hodili na ridica auta je uplne liche. tohle si uvedom ;-)

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Jasně, já za to můžu, že mi úmyslně nedal přednost :-)

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        samozrejme ze za to muzes kdybys nejezdil jako magor na kole ale jako kazdej normalni slusnej clovek autem… :-)

                                        0 0
                                      • JSt  

                                        zkusim teda jeste jednou… jak jsi sam rekl, udelal jsem hloupost, ze jsem to svihal v uzke mezere mezi autama. borec mi otevrel dvere. byla to jeho chyba. nez je otevrel, mel se ohlednout. jenze jsem to odskakal ja! vim, ze jsem tomu mohl predejit nebo minimalne snizit nasledky (ktery nastesti ve finale nejsou zadna tragedie).

                                        analogicky k tvemu Když pojedeš těsně okolo zaparkovaných aut, dá se předpokládat, že někdo ty dveře otevře…. stejne tak, kdyz vjizdis na kruhac do krizovatky apod. da se predpokladat, ze nekdo ti neda prednost. dokonce ti reknu, ze tento jev zazivam mnohem castej nez ty otevreny dvere ;-). proste si stojim za tim, ze kdyz se ti neco stane, ses na tom bitej, mas davat v prve rade vinu sobe. ty chces byt zdravej, nekomu v aute jsi uplne ukradenej ;-).

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Obojí je jeho chyba, ale je nepatrný rozdíl mezi tím, když tě někdo sejme neúmyslně, protože o tobě neví (otevře dveře, aniž se podívá) a tím, že tě sejme vědomě (čumí na tebe a přesto ti přednost nedá).

                                          Já netrpím stihomamem, abych předpokládal, že mě chce každý zabít.

                                          0 0
                                • MlokCZ  

                                  Já tedy zažil už několikrát situaci, kteoru jsem nemohl nijak opatrnější jízdu nebo předvídáním zlepšit. Tedy pokud nepočítám, že jsem tam vůbec neměl jezdit.

                                  Už několikrát se mi za život na kole stalo následující. Jedu sjezd po silnici, následuje zatáčka do které není vůbec vidět. Já si jedu po svojí straně a to úplně u kraje.

                                  A najednou z protisměru auto v mojem pruhu. Dvakrát to bylo situace, kdy to bylo proto, že předjížděl, tedy potkal jsem akorát dvě jedoucí auto vedle sebe.

                                  V obou případech jsem měl štěstí, že jsem zrovna jel zcela u kraje a těsně jsem se vešel. V jednom případě to bylo doslova o milimetry a neměl jsem kam uhnout, protože hned vedle silnice bylo svodilo a sráz.

                                  V dalších případech to bylo pouze jedno auto, které prostě extrémně řezalo zatáčku, tam většinou bylo nepatrně více místa, protože nejel zcela u kraje.

                                  Co tady s tím uděláš? Maximálně můžeš omezit řezání zatáček do kterých nevidíš (samozřejmě řezáním myslím pouze v rámci svojeho pruhu), ale ani to nemusí zdaleka stačit.

                                  A pak jsem zažil už nejméně pětkrát situaci, která se ale předvídat dá a automaticky už jsem připravený na brzdě a někdy i rovnou preventivně spomalím.

                                  A tím myslím situaci, kdy jedu po silnici, opět u kraje. Najednou mi velkým obloukem předjíždí auto, nejdříve bych si řekl, jak je ohledoplný, že mi tak velkým obloukem objíždí.

                                  A najednou z ničeho nic z toho velkého oblouku to těsně přede mnou odbočí doprava a to ještě bez blinkru (blinkr by ale nic neřešil, protože by vypadal, že se jen zařazuje po předjetí zpět do pruhu).

                                  Jakmile mi tedy v místě, kde lze kamkoliv odbočit do prava předjíždí auto, tak si dávám sakra pozor.

                                  A v podobných situacích, kde to lze aspoň trošku předvídat taky.

                                  Kamarád kdysi přesně v téhle situaci na kole boural a zlomil si klíční kost. Řidič při šetření argumentoval už zde zmíněným, že nečekal, že kolo jede tak rychle. V tomhle případě aspoň došlo i na soud a kamarád dostal nějaké finanční odškodnění, i když bylo dost nízké.

                                  0 0
                                  • Nikola  

                                    Tu poslední zmiňovanou situaci znám z vlastní zkušenosti. Ovšem z pozice řidičky. Projíždím táhlým kopcem dolů, míjím křižovatku, sama na hlavní, kousek za křižovatkou brzdím a hodlám odbočit vpravo mimo cestu, dám blinkr, začínám odbočovat a v tom vidím, jak mi metr od pravého blinkru přistál na zemi nějaký cyklista. Ten člověk prostě vyjel z vedlejší silnice na té křižovatce, a protože jsem už nejela kvůli odbočení nijak rychle, hodlal mě předjet z pravé strany, tedy nejen proti předpisu ale i proti zdravému rozumu. Naštěstí se mu nic nestalo.

                                    0 0
                                  • JSt  

                                    co resis? do niceho jsi nevrazil, nic te nesrazilo. to nestoji ani za rec ;-).

                                    dyt mne davas de facto za pravdu: Co tady s tím uděláš? Maximálně můžeš omezit řezání zatáček do kterých nevidíš (samozřejmě řezáním myslím pouze v rámci svojeho pruhu), ale ani to nemusí zdaleka stačit.

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      V tom jednom případě jsem měl minimálně těžkou psychickou újmu, jak to bylo těsné :-)

                                      0 0
          • Flegmatik  

            A vždyť tohle se řeší dopravním značením. Buď je tam jen kolo (na modrém pozadí) = „cyklostezka“ – jen pro cyklisty. Nebo je to kombinované s chodci (na značce jsou navíc 2 panáčci) = stezka pro cyklisty, chodce a na konec tedy i bruslaře…

            0 0
            • Rychlej turista  

              A nesprávně se tomu říká cyklostezka, přitom je to vlastně jen ten chodník, kam můžou i cyklisté. K jízdě na kole, jako takové, je to ale naprosto nevhodné a je to použitelné pouze k pomalému přemístění, když se člověk chce vyhnout silnici.

              0 0
              • Flegmatik  

                No, jasně. Záleží tedy jak kde je to řešené. Občas jsou k vidění „stezky“, které jsou neustále přerušovány vjezdy k domům nebo ulicemi. Pak je tam celá alej značek začátek stezky, konec stezky, začátek stezky, konec stezky… Občas si říkám, že i zbytečné (přestože je to asi nutné kvůli právní stránce a právě kvůli těmto nekonečným debatám). Stačilo by nějaké vodorovné značení.

                Někdy jsou ale stezky solidní, napadá mě třeba kolem Velkého Oseka, Poděbrad.. které nejsou přerušovány a jsou sjízdné i pro silničky ve velkých rychlostech. Ovšem, nesmí tam být moc lidí :)

                0 0
              • JSt  

                ty to moc resis. je spousta lidi, kterym je uplne jedno, jestli jedou pomalu po cyklostezce, po silnicni nebo kdekoliv jinde ;-). a z tohoto pohledu vychazi cyklostezka lip nez silnica.

                0 0
        • Tomcat  

          Tak, taková „veřejně prospěšná“ lež

          0 0
      • coubert  

        Pokud je cyklostezka součástí chodníku, zaručeně všichni shodci se budou pohybovat po cyklostezce a chodnik bude prázdný.Zřejmě je přitahuje ta barva cyklostezky.Chtělo by to přehodit značení.Pokud chceme všichni přežít ve zdraví, tak v inkriminovaných místech musíme být na sebe všíchni ohleduplní.„Různí lidé tvoří kostru našeho národa.“

        0 0
      • rabeck  

        taky k tomu něco přidám v komořanech na cykolo stezce byla asi před rokem šoupnutá stezka cca o dva metry mimo původní trat přemostěním pod stavbou pražskýho obchvatu a přes původní cestu bylo udělané zábradlí ze dřevěnejch fošen jako svod na to přemostění a jelikož určitý kreténi který to tam maj jako závodní trat i když vědi že tam choděj lidi a jezděj na kolečkovejch bruslích prostě nekoukaj před sebe a trhaj kilometry ve svím fanatismu tak se stalo že to tam někdo projel přes to zábradlí :))) možná si v tu chvíli uvědomil že je občas dobré kouknout před sebe a zpomalit když to situace vyžaduje :))

        0 0
      • rabeck  

        k tomu taky jen dodám jsou magoři co to projedou skrze dřevěný zábradlí jen proto že nevnímaj co se děje přednima jen proto aby na konci měli stejnej čas i když vědi že je tam spousta dalších lidí kterejm se musí vyhnout takový jsou i na silnicích ale ty mizej přímou úměrou k jejich blbosti je jasný že když jedu na kole tak se musim vyhejbat já jestli jedu někde mezi lidma čtyřicet je jasný že se budou vyhejbat jen z obtížema stylem skoku do škarpy a lidi co maj mozek vědi že na řidítkách jsou brzdy který je potřeba využít v situaci která tomu odpovídá a že se s nima dá hejbat když potřebuješ zatočit ( vyhnout se překážce)

        0 0
    • Tomínos  

      Co si mám představit pod pojmem včas neuhnul? Jako že musel zastavit a pět minut tě na kolenou prosil abys ho pustil? Nebo mu bylo málo, že jsi uhýbal, když byl od tebe deset metrů? Většinou lidi míjím po tom co jsem podstatně zpomalil. Je mi jasný, že pro některý budu i tak gauner, ale kolo okolo nich pronášet nebudu :-) A to že žádná skupina lidi se neskládá ze samejch svatejch je snad jasný ne :-)

      0 0
    • Honza729  

      Nechapu. Copak tam velevazene Jeho Blahorodi, Sam Velky Generalissimuss Pan Velkomozny Prezident nenechal dat tabulky, ze ta cesta je singletrack ???

      0 0
      • jan 2  

        cedulky tak asi budou někoho zajímat :)

        0 0
        • Honza729  

          No na me s tim nechod. To obhajoval kdysi davno jeden z toho spolku…

          0 0
      • JIRA  

        :)

        Jinak jsem se fakt divil, jaké maily Ti chodí (viz. charakteristika). Docela síla. :(

        0 0
        • Honza729  

          To vis…zkus mit na radu veci jiny nez vetsinovy nazor a budes mit schranku taky plnou podobnych ohlasu od nicku, co se tu jinak tvari slusne a tzv. nad veci… :-))

          0 0
          • JSt  

            se pak muzem divit, kdyz nekdo nekoho vytlaci z dalnice :-)

            0 0
            • Honza729  

              ?

              0 0
              • JSt  

                ze ma spousta lidi zhorsene sebeovladani

                http://www.novinky.cz/…-12-let.html

                0 0
              • scoty  

                Pražan

                0 0
                • libi  

                  Pomiň, ale nevšiml jsem si že by tam psaly, nebo říkaly že ten magor je z Prahy. Podle čeho teda soudíš že je to Pražan a ne Brňák nebo z úplně jinýho města?

                  Nic ve zlym. žádný debaty tu rozjíždět nebudu, protože to je nekonečný pořád Brno vs Praha. Mě osobně je jedno odkaď kdo je když je v pohodě.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Protoze je to Scoty. Synonymum zkratkoviteho „mysleni“.

                    0 0
                  • Tommy_Lee  

                    neodkadim :-P

                    0 0
                  • vlasof  

                    někde jsem četl že byl z valašskýho meziříčí nebo podobný díry…

                    0 0
                    • Vhalasta  

                      Když už tak z Valašského Meziříčí.

                      Hele, proč vy pražáci nemluvíte česky?

                      0 0
                      • Sobi  

                        Nemyslels náhodou Valmez? ;-)

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          To už bych bral ale tu se použivá jen mezříč.

                          0 0
                        • Vhalasta  

                          Jo, až teď mi došlo, že narážíš na můj profil.

                          Takže jak jsem říkal, valmez je v pořadku a je pro nemístní.

                          K reakci, zkratky mi skutečně nevadí ale už mě nejak poslední dobou vytáčí to jejich ..ej a ..ý.

                          A ještě se začne navážet do „díry“, kde by slintal blahem z hafo terénů.

                          0 0
                • Honza729  

                  Sice jsi debil, ale to je jedno. Precti si prvni vetu clanku.

                  0 0
                • Honza729  

                  Sice jsi debil, ale to je jedno. Precti si prvni vetu clanku.

                  0 0
                  • Lubor  

                    Todle vypadá na totální aprílové video. Nikde tam ta kamera nezachycuje to zpomalování tím vystřeleným autem ani s to auto neřadí do pruhu. Je tam jen soubežná jízda v mrtvém úhlu. Fakáč je střihové dodatečné video a tolik blbečků tomu naletělo. Navíc to auto vpravo je v mrtvém úhlu a bez otočení hlavy. Pokud na něj zapomene nějaký telefonista klidně i s handsfree za volantem pak koukne do středového zpětného a vidí, že ho zezadu tlačí a do pravého zpětného, že je tam prázdno a uhne rychle a máš přesně situaci z videa. Právě kvůli mrtvým úhlům je potřeba si dát na čas při řazení se bez otáčení hlavy nebo bez konvexních zrcátek. Video vyšlo na apríla pokud se nepletu. Tohle je z kategorie vrtěti psem/okurky/apríl.

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      Bože můj.

                      0 0
                      • Lubor  

                        To nic nemění na tom, že se ta situace stala. Ale rozhodně nic z toho videa nemá ani náznak toho, že se stala tak, jak se ji média snaží prodat a to nejenom jednou. A to, že policie bude ráda asistovat pokud dostanou bezpečnostní kampaň zdarma proti agresivitě za volantem a udělají si čárečku do statistik a do protokolu napíší splněno.

                        0 0
                        • Lubor  

                          Ostatně zeptejte se sami sebe proč na videu není celá situace, kdy se auto teprve objeví u spodního okraje obrazovky, čili 10 sekund navíc souběžné jízdy nebo zpomalování a řazení.

                          0 0
                          • Lubor  

                            Video se objevilo 1.4. a policie se chystá na výslech 6.4. a celou tu dobu labilní magor může jezdit po silnici a ohrožovat další. To je přímo zázračná rychlost, až se nechce věřit.

                            A 12.4. třeba provedou výslech a zveřejní video opět bez té části na kterou narážím a bude jasné odkud vítr vane.

                            Takže vzhledem k absurdnosti rychlosti konání policie snad ani netřeba dodávat, že ta část videa se nezveřejnila nikoliv z důvodu spekulativního zatajení důkazů a případného nátlaku při výslechu, ale prostě proto, že nic z toho co tam popisují na té části videa není a ani se to nestalo podle popsaného scénáře a možná ani né v popsanou dobu.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Hotový Sherlock Holmes.

                              0 0
                              • Lubor  

                                No dobře no, tak to možná až tak Aprílová kampaň do statistik nebude, když už se k tomu hlásí i záchranka.

                                0 0
                                • Lubor  

                                  Teď už jen dokázat úmysl a vyloučit nevěnování se řízení a nedbalost a tím potvrdit, že to není novinářská kachna za každou cenu a hurá budem tu mít třeba časem i sbírku hovádek na silnici. Třeba http://www.youtube.com/watch…

                                  0 0
                          • pepek  

                            Já jsem se sebe zeptal a bylo mi řečeno, že to video tam od začátku být nemůže, bo ta brána, na který je kamera umístěná, nemá nožičky.

                            0 0
                            • Lubor  

                              Ale mohlo tam být od toho začátku, kdy údajný padesátník vjíždí do záběru. To jsou zhruba 3 délky vozidla počítáno od špice pokud dobře koukám. 10 sekund jsem pravda přehnal.

                              0 0
                              • pepek  

                                Myslíš, že Američani byli skutečně na Měsíci?

                                0 0
                                • Lubor  

                                  Jo a potkali tam Elvise. S tím nemám problém. Teda až ta posádka co tam byla na apríla. Ti ostatní tam jen byli. Pokud tam nejsou dodnes.

                                  0 0
                                  • Flegmatik  

                                    Bych si nebyl tak jistý :-) Viz video

                                    0 0
                                    • Lubor  

                                      Sorry, ale na videa od popíračů evoluce a genetiky. Od takových jedinců co by byli ochotni i po Kolumbovi hlásat, že zem je placatá, kdyby se hlava církve nerozhodla jinak nějak nemám a asi ani nikdy nebudu mít náladu. Stejně tak beru, že někdo to video bere ochotně i s tím kontextem, který na něm není.

                                      0 0
    • mr.nikdo  

      takhle sem potkal skupinku co me a kamose videla z dalky a neuhla… a zacla uhybat na sakra siroke stezce az ve chvili, kdy sme oba staly…

      a to vetsinou piskam (nemam zvonek) a pak dekuji za uhnuti – pokud si me vsimnou a i pak dekuji…

      a se psama – kolikrat sem zastavoval, ze byl pes volnej a malem sem ho mel pod kolama – to me taky lidi vcas videli..

      0 0
      • t29  

        zvonek se hodí… starší turisté za použití zvonku občas i pochválí, pokud se neleknou :)

        0 0
        • mr.nikdo  

          zatim zvladam piskani, ale asi ho budu muset poresit :(

          ja mam prave babicku a dedecka vasnivy turisty, tak si nemuzu dovolit byt drzej :-D

          0 0
        • mr.nikdo  

          zatim zvladam piskani, ale asi ho budu muset poresit :(

          ja mam prave babicku a dedecka vasnivy turisty, tak si nemuzu dovolit byt drzej :-D

          0 0
      • Smazaný účet  

        zvonek mám taky, ale jelikož je to novinka na novém kole tak jsem si ještě nezvykl ho používat :)

        0 0
      • Chiron  

        Jo tak po zkušenostech co mám se psy, tak když už zdálky vidím nějakého čokla na volno co pobíhá okolo nějakých lidí a i když se drží na kraji, tak přibržďuju. A ono když se jede zrovna někde po asfaltu z kopce třeba 60kou a pod kola vám vpálí čokl, tak ty úhybné manévry sou o hubu. A nejlepší sou experti, pes na jedné straně, páneček na druhé a řve na psa ať zůstane. Pes zmatený jak lesní včela neví jestli má zůstat kde je nebo běžet k němu, většinou se rozhodne na poslední chvíli přeběhnout. Takhle sem loni lehce ťuknul do labradora. Na poslední chvíli vyběhl a když mě zmerčil, tak se chtěl vrátit, akorát že já už na brzdách se ho snažil objet, tak sem ho lehce přibral. Naštěstí sem už neměl žádnou pořádnou rychlost, takže nikomu se nic nestalo.

        Jinak na lidi většinou zařvu něco jako „s dovolením“ nebo tak. Ale po zdejších cyklostezkách nejezdím, když nepočítám ty za městem které sou pro mě spíš taková rychlá doprava. A ty inlajnisty prostě nějak objedu a chodci se tam nevyskytují, takže to nějak jde.

        0 0
        • jIrI___  

          Teď jsem viděl „krásný“ odrazující příklad páničká a psíka. Jedu kousek od Brna terénem, potkáme se ještě s jedním bikerem, je rychlejší, taktně ho pouštím před sebe :). Za pár km ho dojedu, zrovna na takové úzké pěšince mírně z kopce (pro znalé, kousek pod křížovou stezkou u Veverské Bitýšky). Stejným směrem si to šíruje chlapík s takovou velkou mrchou černým psem (asi nějaký ovčácký), biker přede mnou ho objíždí největším obloukem co to jde a pes se pouští za ním a zahryzuje se mu do stehna, biker padá, pes se ho pořád drží a páníček je úplně v klidu… Nakonec prý pes nestishl pořádně zkousnout a naštěstí to odnesl jen návlek na nohy.

          0 0
          • mr.nikdo  

            hezky!

            neco podobnyho se stalo kolegyni, ale ta sla pesky… dokonce 2 krat behem pul roku v jedny vesnici… ale ta to dycky odmarodila :-D

            Kdyz sem byl malej, tak mi dokonce jeden pes vyskocil po krku (byl sem na kole)… ten to teda pak odnes od myho taty :-D a majitel zacal rvat ze sem ho musel chudacka vyprovokovat…

            0 0
          • nooski  

            To aby člověk za chvíli vozil s sebou na kole pistoli. Čím déle na tom kole jezdím, tím více si myslím, že k tomu jednou dojde. A nejde bohužel jen o psy, ale i o různě psychicky nedomrlé řidiče.

            No mi se naštěstí vždycky podařilo těm větším psíkům ujet, na silničce je to snadnější než na horalu, ale jednou jsem jel na harapákovi do prudkého kopce a takový střední ratlík si pořád chtěl kousnout do lýtka, tak dostal takovou pecku do tlamy, že se bez vydání zvuku poroučel do příkopy, kde zůstal bez hnutí ležet. Asi za 10 minut jsem pak jel zpátky autem a ta potvora už zase běhala, ale byl podstatně vystrašenější a pokud později přímo nezdechl, tak se určitě pár dní normálně nenažral. Někdy člověk lituje, že nevozí ty dlouhé pumpy do rámy. Nejdříve přetáhnout psa a potom majitele, pokud je přítomen. Zvlášť když je nějaká potvora bez košíku a bez vodítka.

            Je toho hodně, vypatlaní motorkáři, autobusáci, majitelé firemních oktávek, tuzingáři, babičky na kolech, dědečkové za volantem, mladé blondýnky v luxusních autech, které si vykouřily, synáčci, kterým papínek koupil sporťáky… Silničařina je boj. Kdybych nezačal jezdit už kolem 11-ti let a na to všechno si dávno nezvykl, tak bych asi na silničce nejezdil.

            0 0
            • Ruprt2  

              Ty jsi koukám příjemný chlapík s klidnou povahou :-)

              0 0
            • Nikola  

              Hmm, koukám, že jsi pěkné hovado.

              0 0
              • jIrI___  

                Jenže minimálně proti těm „horským“ nevychovaným psíkům jiná obrana než kopanec do čumáků není.

                0 0
                • Nikola  

                  Tak to si dávej pozor, aby tě pro změnu do tvého čumáku nenabral majitel toho psa. Tady na fóru se to hemží samými siláky, ale na kolech potkávám jen 50-ti kilogramové houžvičky. To i můj pes váží víc.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nechat se bolestivě pokousat psem, který může mít teoreticky vzteklinu a podobné svinstva nebo dostat od jeho páníčka přes hubu? U mě je volba jasná.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Ale páníček může být nadrogovaný ozbrojený kulturista, držitel černého pásku z karate, nosit u sebe kulomet a mačetu s povolením zabíjet od BIS

                      TEORETICKY

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tak to bych byl v řiti! Jak se zachováš ty, když se ti nějaký pes sápe po nohách s evidentním cílem kousnout? Pohladíš ho, ňu ňu ňu, klidně si kousni, mě to nevadí?

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          definuj evidentním cílem kousnout.

                          na psi funguje spousta fíglů a stačí použít zdravý rozum a nemusíš být kinolog.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Když se třeba snaží zachytit návlek nebo tretru a vrčí při tom? Nevím, já psy moc nemusím a nikdy jsem ani žádného neměl, ale proti nevycvičeným psům na „kotárech“ žádná jiná obrana snad ani není. Nikdy jsem žádné kopání moc neprovozoval, ale po jednom pokousání bych si tenhle zážitek už nechtěl zopakovat.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              to už je pozdě kamaráde.

                              to je jako by jsi řekl. No a jaká je obrana, když jsi pod kolem auta a ono tě vláčí.

                              Prostě se pod kolo auta nedostat.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Super. Teď mi ještě napiš, jak se mám vyhnout střetnutí se psem, který třeba nečekaně vyletí ze křoví nebo z branky baráku? Budu vděčný za jakoukoliv radu.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  To je snad jasný, nejezdi na kole voe! :)

                                  0 0
                                • Ruprt2  

                                  Bunny hop :-)

                                  0 0
                                  • obda  

                                    Když se mi to stalo (přes 30km/h, šotolinoasfalt z kopce a pes teleportující se mi před kolo), tak jsem bohužel zvládl jen „hop“ přes rodla. V té době (před sedumnácti lety) jsem ještě jezdil na silnici, ale na bajku jsem seděl poprvé. Škoda že mi neměřili vzdálenost ;) Ale hezky mne pak v nemocnici posešívali :) Od té doby mezi baráky raději pomaleji, navíc jsem se naučil brzdit správně přední brzdou ;)

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      v tom případě ses měl teleportovat taky. Tos prostě prokaučoval :-)

                                      Toš ne tak stane se. Taky to mohla být srnka, děcko, zajíc nebo Emzák taky jsem měl jako kluk polet z Favorita, který zapříčinilo štěně.

                                      Bylo to fakt štěně, ale mělo asi metr :-) Ale ona za to nemohla. Blbě viděla měla chlupy v očích. :-)

                                      0 0
                                  • karliner  

                                    Zase jsi to nepochopil.

                                    Ptal se jak pořešit psa, takže doggy-hop…

                                    Hezký den

                                    0 0
                          • JakeF  

                            Stejně jako u člověka, stačí když se na tebe rozbíhá a hrozí, už je to pak sebeobrana, ne útok.

                            0 0
                          • soc  

                            No pokud prestane stekat a zacne mi u lytka cvakat zubama, chapu to tak, ze me chce kousnout. Jaky figl bys v dany okamzik doporucil?

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              už jsem odpověděl v podobném duchu Jiřímu.

                              Zkusím další analogii.

                              KDyž se na tebe bude řítit dvoumetrový chlap s nepříčetným výrazem v očích a bude mít na ruce boxera a tou rukou už se napřahovat…

                              To už je pozdě.

                              Takže můj fígl je aby ten pes u mého lýtka zubama necvakal.

                              0 0
                              • vikicek  

                                Tyjo, ten tvůj fígl je fakt vymakanej.

                                0 0
                              • obda  

                                Ve psech se nevyznám. Ale už mockrát na mě vyrazil pes bez toho, aby předtím došlo k jakémukoliv kontaktu. Letí na mne/za mnou, vrčí, štěká, po nohách. Při běhání poměrně často, ale i na kole se mi to stává. Prosím o radu, co mám udělat a) aby k téhle situaci nedošlo b) když k ní dojde. Selským rozumem jsem na to viditelně nepřišel (i když jsem zatím pokousanej nebyl, párkrát už to vypadalo dost špatně).

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  otázka je proč po tobě pes startuje.

                                  důvodů je několik

                                  1. teritoriální chování
                                  2. obrana
                                  3. zvědavost a hra
                                  4. smrdíš mu tak, že mu to vadí.

                                  běžící člověk může vypadat, že s ním bude sranda, nebo to může chápat jako agresi, pokud běžíž blízko jeho teritoria. Stejně tak tě může chápat jako hrozbu, protože se prostě rychle pohybuješ a on ti chce ukázat, že to umí taky a chce tě u toho zastrašit a vyřešit si tak kdo je tu šéf. To záleží už záleží na tobě. Když víš, že na něho máš, tak můžeš syknout jedeš potvoro a jsi šéf, když si to nemyslíš, tak musíš třeba zvolnit a podřídit se. Což neznamená kopak kolem sebe a vyzívavě ho pozorovat. To je provokace.

                                  Jak už tu někdo psal, na vesnicích je to běžné, že jsou tam uřvaní psi. Oni totiž často berou celou ulici jako své území. někdy i štěkající vrčící pes jenom čeká, že bude sranda a ne že ti jde po krku.

                                  Ale nechce se mi to nějak rozebírat podrobně. Je to sice poměrně jednoduché, ale těch aspektů do toho vstupujících je moc, a když se v tom bude hnidopich vrtat, tak vznikne nekonečná debata.

                                  Můj návod je použít zdravý rozum.

                                  0 0
                                  • obda  

                                    Jak píšu, zatím jsem to nějak zvládl. Ale je to dost vopruz. Typicky při tom běhání. Pokud po mně pes startuje, tak musím zastavit a řešit to. Někdy i pár minut. Ukazovat mu záda a valit dál není dobrej nápad. Rád bych ale tyhle situace neřešil vůbec :(, mám za to, že majitel si má svého psa ohlídat.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      to určitě měl. Já bych to jako majitel nedovolil, resp. bych se o to snažil. Ale to my neřešíme.

                                      To, že když je se psi problém, tak na vině je primárně majitel se tu myslím všichni shodneme.

                                      Ale řešíme, co když ten první level (kontrola páníčka) selže.

                                      0 0
                          • Flegmatik  

                            Je spousta lidí, co se psy nemá žádnou zkušenost, nikdy je nezajímali a zajímat nebudou – jak mají použít zdravý rozum? To je stejné, jako říkat, že když tě v moři začne objíždět žralok, tak stačí použít zdravý rozum a nemusíš být nutně ichtyolog. Spousta lidí se zachová zkratkovitě, protože jsou prostě vyplašení a mají strach.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              znáš Macha a Šebestovou, když byli na cizí planetě a blížila se Žlababa?

                              Paní učitelka začala křičet zastřelte někdo to hrozné zvíře. A mimozemská paní učitelka řekla, u nás žlababu nestřílíme, u nás ji normálně pozdravíme. Děti řeknětě žlababě Ahooooj.

                              No a Žlababa se zastavila a řekla Ahoooj.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                To se lehce řekne, ale hůř udělá, ty žlababo. Co kdyby se proti tobě rozběhl medvěd? Řekneš mu: Nazdár, vole!

                                Každej má hranici strachu jinde a i když ho sebelíp poučíš, tak zafunguje pud sebezáchovy a buď začne zdrhat nebo se pustí do obrany.

                                Není lehký se usmívat na čokla, co na tebe cení tesáky a řítí se na tebe plnou rychlostí. A taky na každý zvíře ta psychologie může zafungovat jinak.

                                Třeba bojový plemena sou občas bezmozci a někdy jim rupne v bedně a nenaděláš nic.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  bojové plemena = ratlíci?

                                  jak tu někdo vtipně psal s psama je to jako s lidma.

                                  když na tebe bude vypiskovat důchodce, tak ho taky skopeš nebo na něho vytáhneš zbraň?

                                  Chovají se velice obdobně.

                                  98% psů, které míjím, jsou bez problémů.

                                  1% psů jsou s problémy, které působí jejich majitelé vodítky a to z 99,99% neúmyslně (zbytku je to jedno)

                                  a 1% jsou psi kteří se tváří agresivně a to většinou z důvodu ochrany území.

                                  častěji rupne v kebuli člověku než psu. Do psa je docela vidět. nechová se iracionálně pokud není vyloženě nemocný.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Nesmysly.

                                    1. proč spojuješ ratlíky s bojovými plemeny?
                                    2. proč spojuješ důchodce se psy? (ad vypiskování – pokud na mě bude

                                    pes štěkat a ani se nehne z místa, tak je mi úplně volnej)

                                    1. pokud mě něco kousne, resp. zaútočí tak, že by to buď sebemíň

                                    ublížilo mně, jinému nebo poškodilo majetek, budu (se) bránit.

                                    1. ta procenta jsou založena na jakém měření?
                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      ad 1) tak mě pouč. Ratlíci jsou ti nejbojovnější psi vůbec :-)

                                      ad 2) protože se chovají stejně. dyť jsem to psal, když bude důchodce nadávat, a děje se to často občas jde ke mě a máchá při tom hůlkou, když použiju stejné brýle jako vy na psi, tak na mě vystartoval a ohružuje mě slovně a napadá mě zbraní.

                                      ad 3)o tom přece vůbec není řeč, tedy alespoň z mé strany ne.

                                      ad 4) Ano to jsou moje měření a taky jsem to tak jasně napsal.

                                      0 0
                                    • Vilém  

                                      Nejvic utoku je od hajzliku typu jorksir, jezevcik. Tzv bojova plemena utoci sporadicky, bohuzel vsak diky svym dispozicim s mnohem horsima nasledkama.

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        No tuším jak to myslíš. Mrzí mě, že si takovou pověst nezaslouží.

                                        Myslím tím, generálně pro všechna bojová plemena.

                                        0 0
                                • Ruprt2  

                                  např. když jdu po stezce s dětma nebo s kočárkem a můj synek tam jede na odrážedle nebo běží jen tak (někdy s klackem v ruce) je naučený, že nesmí za čáru, aby ho mohli bruslaři a cyklisti bezproblémů objet.

                                  Každopádně někdy se mu nezadaří. A občas někdo musí přibrzdit nebo já musím na malého huknout.

                                  Vůbec bych se nedivil, kdybych tu našel, jak někdo musel brzdit kvůli nějakému frackovi, co lítal po celé cyklostezce, přestože tam vůbec neměl co dělat. Jeho rodiče na mě čuměli co dělám a spratek mi chtěl strčit tyčku do špic. A měl jsem průměr kvůli tomu setinu nižší než den předchozí.

                                  Takové nálady tu panují. To si vždycky říkám, proč tu vlastně lezu :-/

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Marně hledám spojitost se psy.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      hledej spojitost s vláknem

                                      Taky se neptám jestli pes je vůl a jezdí na kole.

                                      Pokud spojitost budeš chtít najít tak ji najdeš, pokud nebudeš chtít, tak nepiš. Já už toho taky lituju.

                                      0 0
                                • Nikola  

                                  To je zvláštní, já prostě tyto problémy nemám a to bydlím a jezdím na kole v místech, kde jich je habaděj, nejčastěji na volno. Takže, jak se zachovat, když na mne vyběhne pes. Pes vyběhne proto, že se nudí, vidí někoho zajímavého, tak se prostě rozběhne. Naprosto nemá smysl před větším psem utíkat, protože se vás bude snažit chytit. Pro psa je to pochopitelně veliká legrace, když vidí, jak ten velký člověk před ním zdrhá se sevřeným zadkem. Takže neutíkat, stejně by vás dohnal, přemoci strach, zastavit se, a ejhle, pes se zastaví také, protože najednou neví co má dělat. Takže vás maximálně očuchá a můžete jet dál. Pokud se pes jeví jako agresivní, štěká, má vyceněné zuby, s největší pravděpodobností neštěká na vás, ale na to kolo. Jakýmkoliv hloupým pokusem o obranu přitáhnete pozornost (a agresi) na sebe. Takže zůstat stát, klidně na psa mluvit, pes za chvíli přestane štěkat, protože ho to omrzí a odběhne. Proč psi nemají rádi cyklisty? No možná proto, že toho velikého psa nějaký srdnatý cyklista uhodil pumpičkou, když byl ještě malé štěně a pes si takové věci pamatuje celý život.

                                  0 0
                                  • Flegmatik  

                                    No, konečně to tu někdo rozumně vysvětlil :)

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Jak se zachovat, když se pes bezdůvodně zakousne do nohy? Před pár lety jsem šel po ulici a jakejsi zmetek (rasu nepoznám) bez štěknutí, vrčení, jakýhokoliv podnětu vystartoval po mé noze, když jsem kolem procházel (pomalu procházel v civilu, bez prudkých pohybů). Stihl jsem lehce uskočit, ale i tak jsem ucítil, jak mi škrábly zuby po noze a měl jsem velmi lehce natržené kalhoty.

                                    Především je to zvíře a jako takové nevyzpytatelné. Rád bych, aby mi někdo poradil, jak jsem měl psychologicky zareagovat.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      Mojeho taťku pokousal pes byl jsem u toho. Nechce se mi to rozepisovat, ale jeho verze:

                                      Seděl jsem vůbec jsem si ho nevšímal on ležel metr ode mě a bez varování mě hryzl do ruky.

                                      byl jsem u toho a tak vím, že ho provokoval.

                                      Napůl si to přikrašluje, aby vypadal větší chudák. Napůl možná ani neví, že ho provokoval.

                                      0 0
                                    • Nikola  

                                      No jak, najít majitele, pokud se nenajde, navštívit lékaře, pokud je podezření na vzteklinu. Já psala o velkých plemenech, tady tihle ratlící jsou prostě nevypočitatelní, ono těžko odsuzovat psa, když nevím, jak s ním bylo v životě zacházeno. Naštěstí od těchto psů to kousnutí moc nebolí, ale chápu, že je to nepříjemné.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Majitelka, stará paní, ho držela na vodítku. Jen bez košíku. Ani nemohla stihnout jakkoliv zareagovat. Ale nosit košík je snad povinnost. Tím spíš, pokud není schopná psa uhlídat.

                                        Tehdy jsem toho psa lehce nakopnul, spíš jen zatřásl nohou, abych se ho zbavil. Už to nedělá – potkávám ho stále.

                                        Nic vážného se nestalo (mně ani psovi), ale chci tím říct, že je často jakákoliv psychologie zbytečná a nejde odhadnout, co pes udělá.

                                        Proto by takové situace měl jistit majitel psa na 100% především košíkem.

                                        Do stejné situace se mohlo dostat malé dítě, které by nezareagovalo tak rychle jako já. A mohlo by z toho být trauma na celý život a panický strach ze psů.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Tvůj závěr:

                                          „Do stejné situace se mohlo dostat malé dítě, které by nezareagovalo tak rychle jako já. A mohlo by z toho být trauma na celý život a panický strach ze psů.“

                                          Přitom se nic nestalo :-O

                                          To mi hlava nebere. To je jako zprávy z Novy.

                                          Promiň nechci aby to vyznělo moc osobně. Ale když se na to podíváš s chladnou hlavou nepřijde ti to přehnané?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Ne. To jsem jen odbočil.

                                            Můj závěr je, že se k psovi můžeš chovat jakkoliv a na každýho to bude jiný. Psychologie je ti k ničemu, když bezmyšlenkovitě zaútočí. Pak ti nezbude, než se bránit. Chtěl jsem ti jen vysvětlit, že tvůj výrok o tom, že tím pravým fíglem je nedostat se do takové situace je naprostej blábol. Protože nemusí zhola nic nasvědčovat, že se do ní dostaneš. A pak bude sebeobrana nutná.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              Já se tím svým blábolem řídím řadu let a nikdy jsem neměl problém a věř mi, že bylo mraky příležitostí.

                                              Tobě to po přečtení na foru přijde blábol.

                                              Z toho mi vychází že blábol píšeš ty.

                                              Já ani nepsal o žádné speciální psychologii. Ale pes je celkem jednoduché zvíře, které se chová podle určitých vzorců a není jich moc.

                                              To že píšeš, že bezmyšlenkovitě zaútočí, to je hysterická reakce.

                                              Zkusím opět analogii.

                                              Já říkám, že vím, jak projet autem zatáčku tak abych nevyletěl.

                                              A ty se ptáš, co chci jako dělat, když prorážím svodidla v rychlosti 220km/hod. Já jedu tak abych ty svodidla takovou rychlostí neprorazil. Já se do té situace nedostanu projedu ji plynule devadesátkou a nechápu, že to někoho vynáší.

                                              Takže já se chovám tak, aby po mě pes nevystartoval s úmyslem zaútočit, to je celé, co jsem napsal.

                                              0 0
                                              • Chiron  

                                                Tak buď působíš na psy blahodárným uklidňujícím účinkem. A nebo si ještě nenarazil někde na samotě na nevycvičeného psa, kterého provokuješ jenom tím, že jedeš v jeho rajonu na nějaké podivné věci.

                                                U některých malých psů stačí zastavit, případně na něj ještě houknout a on se zastaví a uteče. Ale většinou když člověk sedne zpátky na kolo, tak ta bestie se za váma pustí zas. Ale opravdu bych si tohle netroufl udělat u nějakého většího psa, obvzlášť nějakého bojového, které sou v módě. Člověk nikdy neví co se takovému psovi zrovna honí v hlavě, zvlášť když je nevycvičený.

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  tak znáš to, kdo se nesnese se zvířaty nesnese se s lidmi :-)

                                                  Když si myslíš, že na každého psa můžeš huknout, tak nedivím, žes to někdy schytal.

                                                  Na psa můžeš huknout jenom tehdy, když bezpečně víš, že to sporu nepůjde.

                                                  Pokud je to pes, tkerý budí respekt, tak mi věř, že on to o sobě taky moc dobře ví. Takže na toho když hukneš, on chápe jako výzvu k poměření sil, resp. k tomu aby tě usadil :-)

                                                  takže takovému psu ten respekt ukážu. Sám jsi napsal, když jsi na území, tkeré on považuje za své. To je právě velice důležité, když to uznáš, tak nedojde ke konfliktu, ale když mu začneš nadávat vytáhneš pumpičku a budeš mu zkoušet vysvětlovat, že kucí na béefku řikali… tak se se zlou potážeš.

                                                  0 0
                                                  • Krys  

                                                    Máš doma akvárko? :))

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    :-)

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    viz. níže

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    několikrát mě pes honil a pokaždé jsem to vyřešil na základě toho jak se pes choval zcela nenásilně, ale kdybych měl jakékoliv pochybnosti tak použiju VŠE včetně pepřáku, který vozím a kdyby došlo na nějaké zakousnutí do živého, tak udělám vše abych ho zabil i kdybych ho pak měl majiteli zaplatit

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak nějak.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Takže napsal jsi to jako Bivoj, ale chápu to správně, že se psi nemáš problém?

                                                    A když to snad na problém vypadalo, tak selským rozumem, to šlo hezky řešit.

                                                    Takže vlastně pohoda :-)

                                                    To jsi mohl napsat rovnou :-)

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    když vidím, že si mě chce pes jen zastavit, tak zastavím a popovídám si s ním, když vrčí, doráží a cení zuby tak je čas na pepřák, když se zakousl je čas na boj (dle velikosti psa, viz. http://www.rescue.sk/real.pearcomp…)

                                                    vypadá to jako selský rozum, asi jo …

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Hm, to by som sa mohol naučiť. Ono by to odstránilo ten môj rešpekt až strach pred psami a psi by si ma prestali všímať. :)

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    btw. problém se psi nemám, pes je podle zákona věc a jako taková má svého majitele, takže pokuď je problém, tak je to s majitelem.

                                                    Minulý rok mě na mě v lese z houští vystartoval malamut a za ním se ozýval bezmocný hlásek majitelky jak volá „Bene ke mě“, pes byl samozřejmě bez náhubku, majitelku ignoroval, já jel do kopce pes šel vedle mě, nevrčel nedorážel, šel vedle mě a koukal se na moje lýtko, raději jsem zastavil a počkal až odejde. Nejraději bych šel seřvat tu kravku, která nedokáže zvládnout svého psa, ale to by pes mohl chápat jako útok na „paničku“.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    přiběhl pes nic nedělal krom toho, že neposlouchal paničku. Nic ti nedělal, tys nedělal nic mu. Nic se nestalo.

                                                    Ty o tom napíšeš, útočný příspěvek a přidáš, že ti vlastně šel po lýtku.

                                                    Ty se mi zdáš.

                                                    0 0
                                                  • obda  

                                                    No jo, to je trošku vyhrocené. Na druhou stranu, ne vždy je to tak v pohodě. Jednou jsme šli se ženou a dvěma malýma dětma po pěšince v lese, a zničeho nic se k nám připojil pes velikosti menšího telete. Skoro kilák kolem nás běhal drbal do nás atp. než ho to přestalo bavit a zase odběhl. Majitel v dohledu rozhodně nebyl, pes nakonec odběhl na opačnou stranu, než ze které přišel. Kvůli dětem jsem z toho byl dost nervózní, i když to nakonec dobře dopadlo. Dost jsem v té chvíli přemýšlel, jak se ho zbavit a co udělat, když rafne. Moc příjemné to nebylo :( Jinak už vícekrát jsme u nás potkali volně pobíhajícího psa z blízkého útulku, co utekl při venčení. Naštěstí vždy v pohodě, ale opět s malýma dětma je člověk o dost nervóznější.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    To určitě. Neznámého psa bez majitele si k dětem taky nepustím. Naopak to beru jako příležitost, k tomu abych je učil, jak se k neznámému psu chovat.

                                                    Jsem nezvozní z toho, že ho nezvládnou, že neodhadnou jeho reakci a pak se taky případně neubrání.

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    malamuta, který má čumák pár centimetrů od mého lýtka a dívá se na něj, jak se pěkně hejbe nahoru a dolů považuju za potencionální hrozbu … jesli ty počkáš na to, až se zakousne, tak prosím.

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Čistokrevný malamut není agresivní jelikož jeho agresivní geny byli na Aljašce vybity, jak se objevil agresivní jedinec tak byl sežrán, kdyby někde v zápřahu začal blbnout tak by to mohlo mít fatální následky pro spřežení a muschera, samozřejmě je tady spoustu kříženců a pak Husky, ten má agresivní jedince, jelikož pochází ze Sibiře, tedy z Ruska a těm je agresivita vlastní, pozná se to že malamut je větší než haska a má jenom hnědé oči, haska mívá modré jedno nebo obě oči a je menší a štíhlejší.

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    foto

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    A co ten stan? takhle ctis oblibene plemeno? :)

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Jj stan Malamut jsem nikde nesehnal, ale to bych musel mít i stan němec. ovčák, dobrman, rotvajler, samojed, a oni dělaj jenom Huskyho, hold ruské loby je všemocný :-D

                                                    0 0
                                                  • novcze  

                                                    nejsem kynolog ani jsem neměl čas zjišťovat jeho rodokmen, pro mě to byl velkej pes bez náhubku, který neposlouchá majitelku a řítí se na mě, i když se jinak nechoval agresivně, tak jsem radši z toho kola slezl, když jsem viděl jak se mu líbí moje lýtko …

                                                    už jsem na kole potkal hodně psů na volno, které měl majitel absolutně pod kontrolou, ti na povel sednou a počkají na místě až kolem projedu, pak je to naprosto ok a já jim tleskám

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Jestli to byl malamut, tak určitě chtěl jenom soupeřit, oni okamžitě jak je někdo v pohybu, tak se chtějí přidat, je jim to vlastní, mají to v krvi, pokaždé když jsem je měl v zápřahu a někdo nás předjel, tak okamžitě sprintovali, aby byli ve předu, a to dělali i když byli na volno, jezdím na kole furtum furt a zatím mě nikdy žádný pes nerafnul, tedy na kole, jinak mě prokousnul ruku ten můj něm. ovčák, byl vyřazen z policejního chovu, jelikož ho nemohli zvládnout, no a když jsme se kamošili, tak jsem mu dal žrádlo po 2 denní hladovce, aby si na mě začal zvykat a neuvědomil jsem si, že to žrádlo je jeho a krmil jsem ho s ruky, první porci si vzal a druhou, jak jsem šáhnul do misky tak si vzal hned i s mojí rukou, narval jsem mu ruku hned to krku a chtěl mu zlámat vaz, ale nakonec jsem ho nechal žít, jednak mě stál dost peněz a pak jsem si řekl, že ho zvládnu, a zvládnul a byl to jeden z nejlepších psů co jsem měl, co se týče hlídání objektů i osob. A neublížil ani dětem co jsou na fotce, ten blonďáček co objímá toho malamuta tak objímal i toho ovčáka, sice mu to nebylo po vůli, ale nedal to najevo. Myslím si že ty naše osamocený psíky se dají normálně zvládnout, horší to asi je na Balkáně kde útočí zdivočelé psí smečky, tam by asi fakt šlo o krk.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Jinak ještě dodám jel jsem jednou po vesnici venku nikde nikdo a od chalupy vyběhl vlčák, nevypadal že mě chce sežrat, spíš že se se mnou chce proběhnout, tak jsem zastavil, on se zklidnil přišel ke mně očuchal si mě, tak jsem jen řekl tak a mazej DOMU a pes se fakt otočil a poslušně odklusal k chalupě :-)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Pokud to bereš tak jak píšeš v poslední větě tak ti taky tleskám :-)

                                                    To mělo být na novcze

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Jak jsi poznal že to je malamut?

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    To je jednoduchý, malamut má ocas nahoru, kdežto husky dolů. Pak jsou ještě další odlišnosti, ale tahloe je taková nejjednodušší :-)

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Tak že byl jedlej :-D

                                                    0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Logikou to nejde, zkusím to jinak. Aby to nevedlo donekonečna.

                                                PRAVDU MÁM JÁ.

                                                0 0
                                  • Obi-wan  

                                    Obi-wan

                                    0 0
                                  • Krys  

                                    To je to všetko pekné, ale dôležité je, že toto všetko by mal riešiť majiteľ psa a nie obťažovaný náhodný okoloidúci.

                                    0 0
                                    • Nikola  

                                      Samozřejmě, že ano. Máš pravdu, ale jsou prostě situace, kdy ten pán na blízku není a je dobré vědět, jak se zachovat. Bezpečně pro sebe i pro psa.

                                      0 0
                                  • DaSnail  

                                    pekne napísané. keby to takto fungovalo, bola by to paráda.

                                    0 0
                              • Flegmatik  

                                Zkus tohle říct lidem, kteří se psi mají špatnou zkušenost. Znám jednu holčinu, která se bojí chodit přes park, protože tam věčně někdo venčí psa na volno (a je park pro lidi nebo pro psy?). Psů se bojí, protože v mládí ji jeden dost šeredně ublížil. A toho strachu se už těžko zbaví. Ne každý člověk je na psa někoho cizího zvědavý, ani na očuchání, ani na nic jinýho. Já když už jsem nucen jít se psem po městě, tak ho (teda ji) má na krátko na vodítku a košíkem. Skoro si připadám jak debil, protože věčně k nám lezou nějací malí psíci, na volno, bez ničeho na držce. Ani nikoho nepustím k tomu, aby ji, byť trochu, pohladil. Za toho psa jsem prostě zodpovědný a pokud by někoho pokousal, tak se to dá přirovnat k tomu, jako bych někoho postřelil.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  jo přitom by měli být parky jenom pro cyklisty to je jasné.

                                  0 0
                                • Vilém  

                                  S tim nehlazenim nedelas dobre. Takto se krasne buduje bojacnost vuci lidem, ktera pak konci casto agresivitou psa, ktery povazuje cloveka za hrozbu s kterou se jeste nesetkal a ze strachu zautoci.

                                  0 0
                                  • Flegmatik  

                                    Tak ať. Ona je totiž hlídací pes. Zvyklá je jen na pár lidí, od nichž se hladit nechá v pohodě. Ale na cizí (zvláště ty tmavé, na ty fakt zuří), co na oploceném pozemku nemají co dělat, klidně ať útočí nebo štěkáním upozorní. Od toho tam je.

                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      No jak myslis, je to tvoje volba, ja jen abys casem nelitoval.

                                      0 0
                                      • Flegmatik  

                                        Ale tak abys nemyslel, že je to nějaký rabiják – to hlídá na svém teritoriu. Vezmeme-li ji kamkoliv ven, tak si skoro nikoho nevšímá. V autě maximálně zaštěká na lidi, kteří se přiblíží na 1 metr k autu. Jinak je k jiným psům nebo lidem venku je víceméně apatická. Malé štěkající rasy absolutně ignoruje.

                                        0 0
                          • Krys  

                            No neviem, keď sa štekajúci pes rozbehol za mojím deckom, nenapadlo ma nič iné, len sa rozbehnúť tiež a kopať.

                            Keď sa na mňa vyrútil štekajúci obrovský vlčiak, nenapadlo ma nič iné ako útek. A to len preto, že som nemal zbraň. Po tejto príhode uvažujem o nejakom obrannom spreji.

                            Myslím, že mnoho majiteľov psa si proste neuvedomuje, že nie všetci sú kynológovia a ani nie sú povinní byť kynológmi.

                            Prečo vlastne musím znova a znova riešiť konflikt so psami. Prečo ma furt nejaký oňucháva, oslintáva, zavadzia, obťažuje a v niektorých prípadoch aj ohrozuje.

                            Ja viem, že je to priateľ človeka a super tvor. Ale tiež je to nevypočítateľné zviera, ktoré funguje na zákonoch svorky, medzi ktoré okrem iného patrí aj to, že kto nie je členom svorky, ten je nepriateľ.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              tak ho očuchej taky :-)

                              Ne promiň dělám si legraci pořiď si zbraň a vystřílej to.

                              0 0
                              • Krys  

                                Nepotrebujem vystrieľať psov, ale potešilo by ma keby medzi majiteľmi psov bolo menej sebetredných egoistov.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  nevím jestli jsi to myslel nějak konkrétněji, ale aby bylo jasno. Já psa nemám a nidy jsem ho neměl.

                                  0 0
                            • Vilém  

                              je zajimavy, ze ty problemy maji stale jedni a ti sami lide. At se tu kdykoli takove tema resi, vzdy se ozivaji ti stejni lide. Jako by ty zmagoreny psy pritahovali. Osobne jsem za dobu co jezdim na kole, tj asi 15let potkal psa co by startoval, snad 2×, vzdy mi zatim pomohla chladna hlava. Vetsinou jej staci poradne servat.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                ano těch fíglů je několik a je to jako u lidí co se neznají.

                                1. neprovokovat
                                2. nenechat se zastrašit
                                3. ukázat kdo je pánem

                                přesně v tomto pořadí, kdy na bod tři téměř nikdy nedojde.

                                0 0
                                • novcze  

                                  o pár řádků výše píšeš jak se nemá psovi ukazovat kdo je pánem, protože to bude chápat jako výzvu … tak si to prvně srovnej co by se vlastně mělo dělat.

                                  0 0
                              • Krys  

                                Tiež som si to všimol a nerozumiem tomu.

                                Stáva sa mi napr. dosť často, že sedím v narvanej hospode, príde chlapík s megapsom bez košíka a vodítka. Pes voľne prikráča ku mne a ľahne si pod moju stoličku alebo sa schúli pri mojích nohách.

                                Väčšinou si ich všimnem až keď sú pri mne. Polovica hospody pritom na nich cmuká a tľapká si po nohe atď.

                                No jedného by jeblo :)

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Je pravda, ze pes moc dobre pozna toho, kdo z nej ma strach, nebo prehnany respekt. Pokud je ten pes prirozene dominantni, tak se to vetsinou snazi dat nejak najevo. Casto tuto vlastnost vidam u pritelcina beaucerona, ten kdyz potka nekoho, kdo z nej ma strach, tak naschval musi jit k nemu a streba do nej tuknout kosikem. Pravda, tem lidem to moc prijemny nebyva a pak se jim za psa radsi omluvim. Lidi, kteri si jej vubec nevsimaji, nemaji z nej prehnany strach, nebo respekt, tak tech si vubec nevsima, jako by byli vzduch.

                                  0 0
                          • Pebe  

                            a to když chodíš hodně do kina a jsi kinolog tak poznáš fígle na psy?

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              :-)

                              Ajo, tak aspoň vidíš, že nekecám. Kdybych byl kinolog, tak bych věděl, že nejsem kinolog, ale kynolog :-)

                              0 0
                      • treatt  

                        A to je pořád ještě pohoda..si představ, že by to byl Chuck Norris!

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Když jsi vyřkl jeho jméno, tak tě teď budou muset zabít.

                          0 0
                  • sigterm  

                    uh, co takhle stret s 100kg 2metrovym chudackem? Arogantni cubky miluju…

                    0 0
                    • Nikola  

                      Na tohle snad ani nemá smysl reagovat. Chudáčku.

                      0 0
                      • Martin  

                        pejskařka? tipuju majitelku hysterické čivavy :-)

                        0 0
                        • Nikola  

                          Na co tipuji já tebe, ani raději psát nebudu.

                          0 0
                          • Martin  

                            tak schválně, per to do mě ať je po mě :-)

                            jsem zvědavý :-)

                            0 0
                    • Vilém  

                      A proto si se preregistroval ty hrdino?:) Mas pravdu, ze jako Žeryk by to nebylo to prave.

                      0 0
                  • cabbage  

                    Vážíš víc než tvůj pes? V případě že ne, jezdíš na něm?

                    0 0
              • Flegmatik  

                Nač ta sprostá slovíčka? :-) Nooski není teoretik, nooski je horami odchovaný a životem protřelý praktik :-)

                0 0
                • Nikola  

                  U mne je to hovado.

                  0 0
                  • Honza729  

                    :-)))

                    0 0
                  • DaSnail  

                    njn, ale cudzí pes zakusnutý do nejakej časti tela dokáže dost ******…

                    0 0
                  • Flegmatik  

                    A pročpak vlastně? Že je ochotný se bránit a nenechat se pokousat?

                    0 0
                  • nooski  

                    Nikolo, Nikolo taky mě napadají „pěkná“ oslovení na tvou osobu, ale mám nějaké vychování. Milý vzteklý psíček na po mě šel v místě, kde jsem mu nemohl ujet, jinak raději na psa zařvu a ujedu. Až příště potkám podobně naladěného pejska za podobných okolností tak se budu opět bránit a je mi fuk co s ním pak bude. Ty si s ním můžeš povídat a domlouvat mu, aby to nedělal. Já mám pejsky rád, ikdyž jsme doma nikdy žádného neměli, ale jakmile jde po mě, aby mě kousl nebo ještě hůř po někom, koho mám rád, tak je mi jedno, že je to něčí pes a udělám vše pro to, aby všichni kromě toho psa byli v pořádku.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      jo nejsi hovado v podstatě jsi milý kluk.

                      Já to už říkal.

                      0 0
            • Vilém  

              opravdu je toho hodne. Treba cholericti magori na kolech:(

              0 0
          • Smazaný účet  

            Od podobne prihody, ktera skoncila „stasnym“ nakopnutim psa(jeste ze mam platformy:DD) pri objizdeni psa volim hodne siroky oblouk a maximalní rychlost, abch mu ujel kdyby vystartoval.

            Lahudka jsou cerni psici na navinovacim voditku. Panicka na jedny strane, psicek na druhy strane, kdyz je sero, uzasny:)

            0 0
            • Chiron  

              Jo ty navinovací vodítka sou fakt úžasný i za dne. Kámoš mi kdysi vyprávěl jak si jel tak v pohodě 40 z kopečka. Nalevo zády k němu ženská, přes cestu skoro neviditelné lanko a v příkopě v trávě malý jokšír. Když na poslední chvíli uviděl v tmavých brýlích to lanko, tak šel skoro přes rodla jak brzdil. Jen škoda že ty lanka se nedělají barevné, spoň sem žádné takové neviděl. A ten široký barevný 50cm dlouhý konec je celkem k ničemu když pes vletí do příkopy kde je navíc půlmetrová tráva. Ale bohužel sem sám majitel takového vodítka a mrňavého psa.

              0 0
        • treatt  

          V takovém případě nemá být pes co zmatený, natož jako včela :) dostal jasný povel, má tam zůstat na místě, kde je. Že na to neumí reagovat není jeho zmatenost, ale špatná výchova, když ho to jeho majitel nenaučil :)

          0 0
          • Honza729  

            Prosim te…psi nejsou Tamagoči…

            0 0
            • treatt  

              Fakt? Ale nepovídej… :) tak už děláš i do kynologie? :)))

              0 0
              • Honza729  

                Jezisi ne :))…ale taky moc neverim ve 100% poslusnost psu.

                0 0
                • treatt  

                  No tak vidíš :) A já si trvám na svém :)

                  Ne náhodou je povel zůstaň jeden z nejčastějších povelů, co cvičím…

                  0 0
                  • Honza729  

                    No vidis. A ja si taky trvam na svem. Tech pripadu co cviceny pes vystartoval na lidi (a co je horsi, ze i na deti) jsou tisice. Ale preci by se nemely stavat, ne ? (a to nepisu o pripadech, kdy lidi toho psa zamerne provokovali, pokud bys mi tim chtel argumentovat).

                    Pred par lety jsem chodival na tenis na kurty ČP v Modřanech vedle te slavne cykloinlajnoko­carkochodcostez­ky. Hned za plotem byl cvicak. Takrka kazdy tyden jsem tam byval svedkem toho, jak CVICENY pes naprosto kaslal na pana a zdrhal za kockou nebo pribehl k plotu a stekal na nase micky, apod…

                    Nechapu to, vzdyt je preci CVICENY :-))))

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      Nemáš psa, co?

                      0 0
                      • Honza729  

                        Uz ne.

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          No tak bys do toho trochu vidět moh, ne? Když je na cvičáku, tak proto aby ho vycvičili, žejo, ne každej pes co přijde na cvičák už je úchvatně vycvičenej, tak vycvičenej by měl bejt hlavně až ho člověk veme na volno třeba za plot na tu zdejší bruslo-psostezku, co se po ní muže jezdit na kole (to čemu řikaj cyklostezka)

                          0 0
                          • Honza729  

                            No, nevidim do toho. Ale kdyz jsem na vlastni usi slysel policejniho psovoda, ktery tam cvicil ovcaka, ze zadnej pes neni 100% poslusnej, tak mi tohle staci rozhodne vic nez dojmy nekoho na BF…bez urazky.

                            0 0
                            • Mr.Duck  

                              Jasný, však sem se to i snažil hned níž napsat, dokonale na 100% to nepude, to je jak chtít po lidech to co v 1984, ale při dostatečný snaze by neměl bejt problém pro psa pochopit, že zůstaň znamená že má prostě zustat, minimálně když se to řekne dost důrazně, to je naprostej základ ) I když přehnaný zkušenosti taky nemám, já se na výcviku toho našeho zvířete podílel tak možná ze čtvrtiny, a to si přidávám, ale když sem s ní venku, tak si myslim že je nutnost mít psa 100% pod kontrolou, a když by se měl cukat, tak si jí rači vemu na krátký vodítko ať má jasno, že pod kola se neskáče )

                              0 0
                            • Volf  

                              Nikdo neví co se psovi a vůbec zvířatům obecně honí hlavou. Člověk je po tisíce generací vychováván ke zvládání svých emocí a podívej se co se děje. Jak může úplně zdravému člověku z ničeho nic zkratnout. Jenže konec 20. a začátek 21. století přinesl nešvar v podobě polidšťování zvířat. A to se projevuje i tím, že jsme dětinsky přesvědčeni, že náš Alík je skoro člověk, jen promluvit. Ještě naši pradědové dělili zvířata na ty co se jedí a na ty užitečné pro hospodářství. Pes byl v té druhé kategorii Prostě hlídal majetek. Pak se začalo s polidšťováním zvířat a protože mezi námi žijí jedinci, kteří mají problém žít s lidmi, tak psi a různá jiná zvířata se stali šidítkem a náhražkou lidských vztahů. No a začátkem 21. století přišla móda velkých psů, kdy kdejaký dement s IQ šumící trávy a bez jakékoliv zkušenosti si pořídí velkého psa, protože psi jsou nejlepší přátelé člověka. No a jako poslední je ta skutečnost, že přece můj pes neobtěžuje, protože je vycvičený a to, že někomu očuchává nohavice, občas si zajde tam kam si usmyslí, to není obtěžování. Ty by jsi měl být naopak rád, že se uvolil ve své velikosti oslintat právě tvoji nohavici.

                              0 0
                              • Martin  

                                svatá pravda

                                0 0
                              • mastihuba  

                                Kde to mám podepsat?

                                0 0
                              • DaSnail  

                                na 100% spolahlivo nefungujú ani gumové tesnenia v amerických raketoplánoch. a pes je trochu zložitejší mechanizmus.

                                osobne radšej vidím hlúpeho nevycvičeného psa s rozumným páničkom, jak komisára rexa ktorého venčí nejaký blbec alebo blbka.

                                0 0
                              • Honza729  

                                njn, jenze takovemu treattovi to asi nevysvetlis…

                                0 0
                                • treatt  

                                  Proč by ne, jsem snad nějaká hysterka? :)

                                  Ale ať se na mě nikdo nezlobí, pokud pes neumí poslechnout v naprosto klidové situaci (neřítí se na něj jiný pes, neprolítne mu tam kočka, nebo kolem nesprintuje jeho kamarád) povel zůstaň, tak je to prostě chyba výcviku. Tečka. Pokud by to v takové situaci můj pes nevydržel a nedejbože někomu vlezl do cesty, je to jen má vina, že ho nejsem schopen správně vést. Tečka

                                  Že si spousta lidí zvířata polidšťuje, protože jsou jinak sami a podobně, to je svatá pravda.

                                  Velkého psa mám, jestli jsem tím nutně podle Volfa dement mající problém žít s lidmi, možné to je, ale nijak mě to netrápí :) Dělám vše pro to, aby můj pes nijak neobtěžoval okolí a aby od něj nikdo neměl ocintané nohavice :) Pokud by si šel, kam se mu zlíbí, tak o něm přece nemůžu říct, že je vycvičený, když mě neposlechne a hodí na mě bodlo.

                                  Tak nevím, co by měl být problém mi vysvětlit :-*

                                  0 0
                                  • Jezevec70  

                                    Souhlas, pes je vlastně vizitka svého majitele. Dneska si hodně lidí pořizuje psa, aby byli in a o tom jak ho cvičit neví vůbec nic.

                                    V neděli už jsem byl ze psů pěkny vytočený – jedu na kole , proti skupinka cyklistů (takových taky cyklistů – za den 15km od hospody k hospodě) a s nima oříšek, přímo proti mě. a nevíš jest-li uhne doleva nabo doprava, tak zastavíš. Jednou, dvakrát… když jsem podobnou skupinku potkal asi popáté, už bych toho psa s největší chutí rozšlapal nebo aspoň přejel.

                                    0 0
                                    • Nikola  

                                      Plně souhlasím, občas mám též sto chutí ty hovada na silničních kolech, kteří nerespektují dopravní předpisy, přinejmenším prostě smést do příkopu. Brání mi v tom jen to, že bych si mohla poškodit na autě lak.

                                      0 0
                                    • Volf  

                                      Ono to možná souvisí s tím co jsem napsal výše. Podívej se, jak dnes probíhá výchova dětí u některých lidí. Prostě žádná výchova aby neutrpěla individualita dítěte :-) a protože polidšťujeme zvířata, tak i u nich mají někteří jedinci obavy s narušení individuality :-). Zde je pořád problém i v tom, že stále bagatelizujeme případné škody vzniklé tímto jednáním a když už k nim dojde, tak i justice je velmi shovívavá. Bohužel.

                                      0 0
                                  • Honza729  

                                    Ano, jsi :)

                                    0 0
                                    • treatt  

                                      „možné to je, ale nijak mě to netrápí :)“ nemám k tomu dál, co dodat :-)

                                      0 0
                            • JSt  

                              ono se ted tem vetsim coklum davaji elektricky obojky. to jen zmacknes tlacitko, udela to bzik a psik je hodny :-).

                              0 0
                • Mr.Duck  

                  U psů je to, narozdíl od lidí, dost o tom co je to za rasu, myslim že takovýho labradora mužeš vycovat dokonale, zatimco třeba jezevčík nebo bígl je daleko větší dřina, pude to asi s každym psem, ale někdy by to za to asi nestálo.

                  0 0
    • gard  

      To máš těžký, volové jsou všude a navíc se strašně rychle množí :-)

      Osobně se vyhýbám všem cyklostezkám, protože ty jsou dávno obsazeny bruslaři a pejskari. Když na nějaké pěšině potkám chodce, zazvoním, zpomalím, poděkuji a stejně jsem často za vyvrhele. Prostě volové :-)

      0 0
    • vinnca  

      tak moment, pokud se jedna o cyklostezku, ktera je na zacatku a na konci osazena znackou cyklisti, tak chodec tam nema co delat, ani se psem, ani s kocarkem, v Hluku na Uherskohradissku davaji chodcum flastra.

      0 0
      • Frostty  

        To musí být ráj…stezka na které nejsou chodci ani psékaři.

        0 0
      • roud  

        A co na to bruslaři ? :O)

        0 0
      • Chiron  

        Ty pokuty jenom schvaluju… To je takový problém jít v pruhu pro chodce? Navíc když jde člověk sám a leze po cyklostezce když má souběžně chodník, to je na zabití.

        Ovšem když takového mamlasa přejedeš, byť na cyklostezce, tak pro policii a soudy budeš viník stejně ty jako cyklista. Ale asi jiná cesta k tomu naučit chodce něco respektovat, než přes pokuty není :( No vlastně nejenom chodce, v podstatě většinu lidí :(

        Zrovna nedávno sem byl v Mnichově, cyklistická doprava je tam naprosto na jiné úrovni než v Praze atp. A co sem hleděl bylo, že když už stezka nebyla součástí vozovky, ale byla společně s chodníkem, tak všichni chodci se striktně drželi na chodníku. Většinou je to řešeno tak že chodník je nějaká dlažba a stezka je z takového drsnějšího betonu. A opravdu i taková větší skupina lidí šla hezky za sebou a do pruhu pro cyklisty nevlezl nikdo i když zrovna žádné kolo nebylo v dohledu.

        0 0
        • JSt  

          no tak ti jde po cyklostezce clovek pesky, no. tak ho objedes, pripadne pribrzdis. nevidim duvod proc se certit kvuli takovym malichernostem ;-).

          0 0
    • frederick  

      Já sem na cyklostezce v Brně přejel loni v letě psa. Vletěl mi tam bez nahubku a vodítka. Paní na mě zavolala policii.:D Nakonec si odnesla pohnmožděnýho psa a krásnou pokutu.:D

      0 0
      • novcze  

        a kde konkrétně to bylo … já jsem včera na cyklostezce na královopolské (směr do kopce) potkal dvě nány s kočárkama vedle sebe, jak si to drandí v pruhu pro cyklisty (to dovedu pochopit, protože je tam asfalt a ne dlažba, tak jsem to přešel bez poznámek) o kousek výše (mezi luční a přívratem) ženská sice v pruhu pro chodce, ale takovej mini pes na vodítku byl na kraji cyklo pruhu, takže přes celou šířku bylo vodítko, viděl jsem je z dálky, tak jsem zvonil jak to šlo a nic … až když sem hňápl za psem na brzdy, tak se paní probudila … že prej „jéé, pardón“, byl jsem tak v šoku, že jsem se vzmohl pouze kroucení hlavou a jel dál.

        Tohle nikdy nepochopím, já když jsem venku, tak se velice starám o to, co se děje kolem a patřičně reaguju, ale někteří ti nechají pod kolo skočit vlastní dítě, psa, atd. a pak seš ty ten špatnej.

        0 0
    • xshreck  

      U nás v hradišti na Malinovského je zastávka… já tam stojím asi 3/4m od kraje a čekám na autobus … a vidím tak nějakou babku na kole jak si to tam válí po prostředku cyklo :-) Tak si tak jede jede já si jí nevšímám a najednou na mě začne řvát co tam stojím že tam nemám co dělat a tak :D

      Nevím teda jestli jsem měl stát na silnici nebo ve vzduchu, ale poslal jsem jí ehm tam a tam … a řekl jí ehm že má řídítka a radši jela dál … :-D staří jsou nejnebezpečnější.

      Jinak taky jezdím jak blázen, když není kudy objet tak po trávě, jednosměrkama… Jendou jsem to odskákal, když jsem po pár pivech jel bez předního světla ( bylo vybité) domů z kopce. Jak napotvoru nesvítilo jedno světlo v ulici, borec vylezl za autem a začal přecházet silnici … on měl roztrženou bundu a já v prdeli ráfek :D:D

      Takže asi budu horší než čtyřkolkáč :-) i když aspoň nedělám rambajs ani bordel.

      ( když už jsem u toho … jel jsem jednou od zdravky v UH ke křižovatce a najednou se ze stojícího auta když jsem jel po cyklo na mě vyhrnula hroamda kapesníčků :D řidiči sou taky pěkné prasata někdy… když už tak to měli vyhodit aspoň za městem a ne na mě :D:D )

      0 0
      • JayDee  

        „…a já v prdeli ráfek“

        Ne nahodou on? :D

        0 0
        • Kubas.1  

          taky mě to nějak zarazilo :-D

          0 0
        • xshreck  

          :-D on ho skoro v prdeli měl :D:D:D možná se mu o ní aj šprajcnul debil :D

          Táhnul jsem ho minimálně 2m … jen tak tak to ustál :-D

          Tak sranda byla no :))

          0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      V něčem máš možná pravdu ale čtyřkolky porušují tím že do lesa vjedou zákon, nemluvě o škodách způsobených…

      Tak nás prosím neházej do jednoho pytle s těmito.

      Vztahy „cyklista“ – „ostatní“ je trochu jiné téma…

      0 0
      • jan 2  

        V žádném případě, téma je to stejné. Podívej já moc mluvit neumím, já chtěl jen upozornit jen na to že spousta bajkerů se na horách opravdu chová agresivně- Tohle samo osobě je mi jedno,jenom mi to nejde dohromady s tou zanícenou diskuzí na téma čtyřkolky atd. Nebo že by zrovna bajk forum navštěvovala jen ta slušná část bajkerů. Tedy, já se jen snažil vztyčit prst a upozornit na problém, který skutečně je !!

        0 0
        • Flegmatik  

          Ano, i někteří bikeři se chovají jako agresivní prasátka a dělají všem ostatním ostudu. Bohužel.

          0 0
        • Lenka.05  

          No mně někdy předloni na Posázavské stezce málem smetli dva „takybikeři“. Kluk s holkou v in dresíkách se hnali jak magoři a rozráželi chodce i cyklisty. Co jsem viděla, všichni se jim snažili uhýbat (včetně mně) a oni nepoděkovali, nezpomalili když míjeli skupinku s dětmi, v očích smrt a šlapali jak na závodech. Bylo to o víkendu, Posázavská stezka je tu hodně populární, plno lidí…oni vypadali, že to nejsou žádní začátečníci. Spíše se tvářili jak mistři světa. Dlouho na ty dva pitomce nezapomenu :) Je jasný, jaký světlo to pak vrhá na ostatní cyklisty.

          0 0
    • marapara  

      a největši svině jsou ale trpajzlíci :)

      0 0
      • Chiron  

        Jenže těm malejm zmetkům lehce ujedeš a nebo ho sejmeš třeba tretrou. ******* je, když se za tebou pustí nějaký rotvajler nebo tak něco. Běhá to podstatně rychlej a kopat to do hlavy je o nohu. I když je fakt, že tuhle sem ujížděl takovému vořechovi, na tachu padesátka a vořechovi sem tak tak ujížděl, naštěstí rychle odpadl…

        0 0
        • treatt  

          Buď rád, že to nebyl ridgeback, tomu nedělá velký problém šedesátka..

          0 0
          • DaSnail  

            ani sedumpěta šedesátka? 8o)

            0 0
            • treatt  

              Nevím, nemám zkušenost, ale můžeš to zkusit třeba s panterem, tomu určitě ne ;)

              0 0
              • DaSnail  

                žádny panter už neni. teraz je to decko a nemá z toho rozum…8o)

                0 0
        • xshreck  

          :-D jendou jsem jel v čechách z rozhledny Jedlová … ve vesnici vyběhl nějaký ten malý chlupatý domácí pes a já rozvalený kolem 60 … skoro mi vlítnul do špic :D nevim jak by to dopadlo. Maj si ty čokle lidi hlídat líp :-) Ale nechtěl bych potkat takhkle pořádného psa… to fakt brát sebou pak nějakou tyč a práskat ho po palici :D

          0 0
        • marapara  

          Čoveče, teďkom v neděli po mně jeden takový malý hajzl vyjel – yokršír to byl. A ten malý zmetek mě normálně chytl zubem za dlouhý návlek nohou. Jsem přijel na Velehradě do kepmu, jdu si to od okýnka s Birelem a tyčinkama a najednou se přiřítil, zaštěkal a už mě šel po achylovce. Tak jsem mu dal patičku do zubů a už mazal. Majitelka se mi omluvila. Příště mu ale šlápnu na hlavu zmetkovi jednomu, štěstí, že mě nekousl do achylovky.

          0 0
          • t29  

            tohle nepatří do tématu „psi proti cyklistům“ – tady to je jasné, chtěl tvoje pivo :)

            0 0
            • marapara  

              Po pivu evidentně nešel :).

              0 0
              • treatt  

                Je vidět, že nemáš strategický myšlení – jako jorkšír na chlapa navyskočím, tak ho přece kousnu do achillovky, on zaječí, pustí pivo, to spadne na zem, rychle slížu co jde a mažu – jasný jako facka, ne? :)

                0 0
    • Jenda  

      jo jo obcas se nekde projit neni na zavadu. Nastesti mnozstvi agresivne jedoucich samponku umerne klesa se vzdalenosti od civilizace. Nikdy asi nepochopim „zavodnicky“ co jedou z treninku nebo na trenink a v mistech s velkou koncentraci lidi jedou jak magori jenom aby jim nespadly tepy :-(

      Jinak co se tyce zabednenosti chodcu – vsem vrele doporucuju nejakou cyklostezku v Italii – taliani na vas cumi jdou vedle sebe a proste neuhnou. Oni dokonce ani neuhnou kdyz clovek jde (bez kola) po chodniku a a oni jsou roztazeny pres cely chodnik. Pak do nich clovek vrazi a oni jsou desne prekvapeny – fakt obcas hovadka, proti tomu je to v cechach jeste zlaty.

      0 0
      • Sobi  

        Proto jsem se odstěhoval do „hor“ :-)

        0 0
        • Jenda  

          no jo jenze kdyz to udelaji vsichni tak budes v tech horach jak v Praze:-)

          0 0
        • jan 2  

          Doufám že tohle nebude ale častej jev, protože pořád jsou ještě u nás v Jeseníkách cesty kde jsem byl stokrát a nikdy jsem tam nikoho nepotkal.

          0 0
        • jan 2  

          Vracím se zpět, mám chuť to zablokovat :)

          0 0
    • natureman42  

      prihodim jednu vlastni, pro nas bikery snad pozitivni ze soboty:

      • daval sem si XC po signalkach a lesnich cestach skrz lesnatou krajinubyvalyho hranicniho pasma na jihu Cech a tu (po xkilometrech liduprazdna) vidim,ze kousek prede mnou jdou ctyri cundraci, co si evidentne uzivaj opustenost aklid mista.

      Zpomalil sem, v klidu je dojel (cvrcek ve Fulcrumech me vcas ohlasil, nepotrebuju zvonek :) a kdyz sem je zvolna predjizdel, taxem jim s usmevem popral peknou velikonocni sobotu – coz je viditelne potesilo a poprali mi ji taky :)

      Asi sem divnej, ale ja to mam rad spis takhle..

      0 0
      • Lenka.05  

        Usmát se, pozdravit, poděkovat…funguje to. Nejsi divnej :)

        0 0
        • Flegmatik  

          Přesně tak. A o to více to platí v místech odlehlejších. Tam se potkávají lidé, kteří o nějaké problémy nestojí a jsou rádi za každého živáčka :-) Na rozdíl od příměstských a městských oblastí.

          0 0
        • Martin  

          jo, usmát se, poděkovat a hned je na světě líp :-)

          a nebo vynadat, pokud narazíme na dementa :-D

          0 0
      • kassar007  

        Ja si takhle uzival sobotu v Brdech. Potkal jsem spoustu fajn lidi. Pokecal s clovekem kteryho jsem potkal asi 4× za cestu (sel ze Vsenor do Pribrami :-), nejaky cundraky, mlady par na vychazce hledajici studanku kterou jsem zrovan minul a oni ji nemohli najit, 4 bajkery co si davali nejakou trasu na zavody co se ted ma jet, … atd. mohl bych pokracovat. Mile me to prekvapilo. Jo vetsinou je to tak, ze jak ty k nekomu, tak on k tobe (pisi vetsinou ne vdy to bohuzel funguje).

        0 0
    • hmm  

      Vzhledem k tomu že taky občas chodím pěšky lesem apod. tak mám naučený se často otáčet jestli nějakej biker jako já není za mnou a už se mi to hodněkrát vyplatilo. Snažím se jim uvolnit cestu a ostatní upozornit aby udělali to samý, řada z nich i poděkuje… Když si to takhle hrnu na biku já a turisti mne respektují, vždy poděkuju a valím dál. Fůra lidi se ale otočí jenom když jim bouchne za hlavou jaderná nálož či hodím tlamu jak se mi je nepodaří objet…

      0 0
      • jan 2  

        tady tak docela nemáš pravdu, spousta horochodů má zažito stále se otáčet jestli nejedou nějací kolaři, je to větší problém než si naše bajkerská komunita myslí

        0 0
        • Lubor  

          ono to býva taky o brzdách, prostoru a situaci. Nejlepší je se přiřítit šotolinou z kopce do zatáčky, kde proti tobě pochoduje kůň a zpomalovat nebo uhýbat nemíní a tvojí stopou to zvíře pomaleji než krokem objíždí biker a dobrzdit to k nim tak na metr a půl. Jsou jen dva zaberou celou cestu ;-) Ještě líp vyjde potkat gazík – jeden a přes celou, ale ten by mohl jít třeba slyšet.

          0 0
        • Jenda  

          nebo offroad ochranaru :-)

          0 0
    • tomfree  

      Jak píšeš,vydal jsi se na singl s cílem bránit v cestě a pak se divíš,že jsi vykázaný nevybíravým způsobem do patřičných míst,no co jsi čekal?

      0 0
      • roud  

        mno s velkou pravděpodobností ten singl byla turistická cesta takže bych to neviděl tak jednoznačně a ruku na srdce spousta bikerů jezdí ve sjezdech jak prasata a hodněkrát je to jen o štěstí že někoho nesestřelej…

        0 0
      • obda  

        Spousta profláklých singlů v okolí jsou turistické značené cesty, a jsou tam déle, než existují horská kola. Proto když po nich jedu, snažím se být maximálně ohleduplný k pěšákům. A když po nich jdu s malýma dětma na výletě, tak očekávám, že se ostatní cyklisté zachovají podobně.

        0 0
        • Lubor  

          Cyklostezka je komunikace a nikoliv sportoviště. Stejně se dá uvažovat i v případě lesních cest a značených pěšin. Takže jestli si někdo plete sportoviště, kde by mu neměl nikdo lízt do cesty a cestu k přepravě za jakýmkoliv účelem, tak je to jen jeho problém. Pokud chce sportovat zadarmo, tak musí počítat s tím, že se má chovat jako účastník provozu a ne jako jedinec na vyhrazeném prostranství a v přítomnosti dalších lidí se chovat jako člověk a ne jako sportovec.

          0 0
          • obda  

            ??? reaguješ na mě?

            0 0
            • nox159  

              on je zmateny, už minule na me reagoval uplne zcestne, zvykej si :D

              0 0
              • Lubor  

                Ne-e. Reagoval jsem záměrně pod obdu a dovolil jsem si rozvíst a zobecnit to hlavní téma co nadhodil obda: „být maximálně ohleduplný k pěšákům“. Koukám ta souvislost ohleduplnost vs. sportovní výkon tu uniká více lidem.

                0 0
                • nox159  

                  ohleduplny mam byt podle tebe teda na ckylostezkach… ale kde se do toho podle tebe muzu poradne „obout“ ?

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    tam kde nikdo není je to tak těžké?

                    0 0
                    • nox159  

                      to teda je :( jak poznám že tam nikdo neni a muzu to napalit, kdyz za zatačkou muzou byt na výletě děti ze skolky?

                      0 0
                      • Lubor  

                        Co nubrzdíš to neukecáš. Na Javorníku o velký kus nahoře si to ubrzdil. Ten zbytek bez hodnotícího komentáře. Jenom fakta. Jejich zůsob užití vozovky a než se uráčí se vůbec dohodnout jestli půjdou jako jednotlivci v protisměru nebo skupina po směru a zda se uráčí přeskupit a tvoje nedočkavost(~a­gresivita) ;-)

                        0 0
                        • Honza729  

                          OT: Precetl jsem si par tvych nazoru a odpovedi, i v jinych threadech. Jakozto tvrdy zastance nevetsinovych nazoru a propagator vlastniho svobodneho vyjadreni musim smeknout pred tim, jak jdes do plnejch. Mas moje uprimne uznani :-)

                          0 0
                        • nox159  

                          o jake nedočkavosti mluvíš? na kole se jezdi a nečeká se na ožralce, proto jedu do pritody a ne do hospody.

                          jinak pokud se pohybuju po ceste at už jakekoliv tak nechodím poprostředku ale po kraji, myslím že tohle chovaní je normalni a pokud jim šlušne řeknu jestli by teda mohli uhnout a oni jen čumi tak nezbývá nic jineho než se udělat cestu sam :)

                          zajimalo by me co by se stalo ( nebo spiš jak by se zachovali oni) kdyby tak stali na nejake dejme tomu vedlejší cestě ( uprostřed za zatačkou) a vyjelo by od tama auto. – je to uplne jednoduche, takhle by se na ceste kde jezdi auta nepostavili tak proc tohle dělaji cyklistum?

                          kdyby byli chodci ukaznění, tak by se kolem nich dalo projet bezpečne i ve vyšší rychlosti, ale takhle je to fakt otrava :(

                          0 0
                          • DaSnail  

                            tak nezbývá nic jineho než se udělat cestu sam

                            máš na to nejakú vychytanú techniku? nedávno som nechtiac trafil jedného borca lakťom a dosť mi to rozhodilo balans…

                            0 0
                            • nox159  

                              no mam k tomu vychytany stroj, uzke riditka (55cm) dlouhy predstavec a dlouhy ram takze me to tolik nerozhodi :)

                              jinak hlavni je jet rovne a držet riditka pevne, byt zapřený tak jako by si čekal že naraziš (tzn vaha vzadu ) lokty moc nevystkovat jen tak lehce aby je to kdyztak jen pohladilo, kdyz ohneš ruku moc tak te to rozhodi ;-) hlavně ty ruce nepropinat at si je pri případnem natazu nezlomiš :)

                              pro větší efekt klidne nadhod přední kolo tak pul metru do vzduchu :D – to me napadlo tedka nemam to odzkoušene :D

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                dobytku :-/

                                0 0
                                • nox159  

                                  neber to tak vazne ;)

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    takže to byla ironie?

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      to, ze mam tak upraveny stroj je pravda :)

                                      když mi nekdo fakt vylozene brani v projeti tak do nej lehce drcnu ( stane se to tak 3× za sezonu ) ale spis to bylo pro DaSnaila chtěl poradit jak na to ;-)

                                      jinak tedka trochu vazneji nekteři lidi fakt delaji naschvaly a chovaji se jako by jim to tma patrilo, jsou to „panelakovi“ blbečci co jednou za mesic vylezou ven a s nima je pak problem, normalni lidi ktere vetsinou potkavam jsou slusní a ja se k nim taky slusne chovam, mam rad sice rychlejsi jizdu a jak sem napsal jak tam skoci z krovi zajic tak si asi nabiju hubu ale davam na ostatni lidi bacha nestane se ze bych nemel kolo pod kontrolou a ze bych nebyl schopny pred malym deckem zabrzdit nebo se mu v pohode vyhnout, mam tedna na biku takovych 5 oblibenych tras a potkavam na nich porad ty stejne lidi jak turisty tak cyklisty, a vzdycky bez problemu kdyz jede nedko na kole a vidim ze to bud prasi na max dolu nebo kdyz vidim ze se trapi do kopce ( kdyz teda jede proti me ) vzdycky mu uhnu, me to nezabije :)

                                      když vidim že na „singlu“ jde skupinka 10 duchodcu a ja jedu proti nim a vidim ze tam misto pro 2 neni tak klidne zeslezu a pockam az přejdou. Jednou me fakt lidi i prekvapili sel tam nejaky tabor, decka kolem 15ti a bylo jich tam fakt dost a všichni mi uhli aniž bych řekl jedine slovo nejak se ozval… fakt sem se divil a potěšilo me to, snazim se chovat ohleduplne ale v ramci moznosti, to co sem psal bylo trochu z nadsazkou a vybral sem si tu nejhorsi skupinu turistu a moje nejhorsi mozne reseni ( ale byla to realita stalo se mi to a ja reagoval tak jak jsem napsal) ale bylo to spis Luborovi nejak se tu dohadujem no a ja čekam co z nej jeste vyleze ;-)

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        OK :-)

                                        0 0
                                      • DaSnail  

                                        jo, dík za rady, začnem na tom makať.

                                        a hneď od začiatku mám skúšať zrážať dospelých chlapov, alebo najprv decká, dôchocov, ženy a tak?

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          tak to pozor! srazet mužes jen ožralce, diskače, hopery, šampony, fetaky a emo blbečky :)

                                          zadne male decka, duchodce ani holky!!! to v žádném případě!!

                                          0 0
                          • Lubor  

                            Úmyslně jsi do nich najel. Tečka. Prosazuješ si práva notřelým způsobem divokého východu. Tečka. Být to na západě, tak třeba postřílíš 3 nebo možná stihneš i 5. A ten šestej by tě třeba sejmul na oplátku a nebo by si stihl zmizet z dostřelu než by tasil. Přijde ti to normální? Otazník. Ano jste rovnocenný hovádka. Proč se s tím chlubíš?

                            Přidal jsem foto do profilu.

                            0 0
                          • Ruprt2  

                            chodci se chovají stejně na cestě, kde auta jezdí, ale kde projede jedno za X minut. v pořádku to není, ale tvoje chování je horší.

                            0 0
                            • nox159  

                              nemyslim si, k bezohledným chodcum se chovam bezohledně, ke slušným chodcum slušne :)

                              jinak mam jeden poznatek duchodci v 95% uhybaji včas, rodiče s dětmi nebo lidi se psy se v 95% snaži uhnout takze přibrzdím nebo klidne počkám, protože decko z toho nema rozum a lita kde chce ( rodiče to nekdy nemaji jednoduche i když decko posloucha… protoze se lekne…) a psi jsou taky nevypočitatelní, ale když vidim skupinku lidi od cca 17 do 30roku jak delaji machry jeste s flaškou v ruce a schválně blokujou cestu nechcou uhnout… tak to řeším tak jak to řeším.

                              jinak když mi chodci uvolni cestu tak je samozřejmostí že poděkuju… jsem slušný na toho kdo si to zaslouži.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                ke slušným chodcům se chovám slušně, k bezohledným se chovám taky slušně.

                                0 0
                      • Ruprt2  

                        a co kdyby tam byla zeď?

                        Běžně jezdíš na plný koule, tak, že to nemáš šanci ubrzdit do míst, kde nevidíš?

                        Děláš to tak ve všech dopravdních prostředcích a sportech?

                        To už tu dlouho přispívat nebudeš :-)

                        0 0
                        • nox159  

                          pokud trasu znam tak tam zed nebude, jinak nejezdim na plne koule ale nerad brzdim, opotřebovavaji se tím špalíky a rafky ;-) Jinak jezdim jen na kole, ridicak zatim neplanuju protoze se na to ještě necítím :)

                          0 0
                        • nox159  

                          jinak pokud ti pod kola auto skoči pes tak to taky neubrzdis i kdyby si jel sebepomaleji, nekdy se da předvídat nekdy to buhuzel nejde.

                          V lese ti pod kolo muze skočit srnka nebo zajic a pokud nepočítaš s tim ze ti tam ze křoví muže neco vyskočit tak to klidne sejmeš i ve vyjezdu a nemusis jet jako prase. jedeš mirny stoupak rychlost cca 20km/h jedeš ve stoje dřžíš se za berany a skočí ti pod kolo zajic tak si nahrany protze nez vubec přehmatneš na brzdy tak ho sejmeš ( a neříkej mi že jezdiš všechny výjezdy s rukama na brzdách :)

                          0 0
                          • Pedro404  

                            No já osobně sem rád když jedu 20 kmh na rovince, ale to je jedno:)

                            0 0
                          • Ruprt2  

                            Stát se to může a co jsi tím chtěl říct?

                            0 0
                            • nox159  

                              jen tak ze zareagujes stejne rychle ( pomalu ) kdyz jedes do kopce rychlosti 20km/h jako kdyz jedeš z kopce 60km/h :)

                              0 0
          • nox159  

            Pokud chce sportovat zadarmo

            ty mi dáváš, kde ma podle tebe vyznavač cross-country jezdit jako sportovec ( chovat se jako sportovec) ? Jsou nekde takové arealy ?

            0 0
            • Lubor  

              Na XC závodě máš kolem trasy pásku a lidi za ní? Teda tam, kde se s nimi počítá a nešetří se každá koruna…

              0 0
              • Lubor  

                Třeba google vypliv první http://blogs.bikemag.com/…ine-pendrel/

                A otázka na areály… viz vlákno o čtyřkolkách, zmínky o mizejících MX areálech, pár let zpět areály-vodní plochy pro skůtry a tak by se dalo pokračovat. To není argument, že žádný neexistuje.

                0 0
              • nox159  

                nepsal jsem zamerně XC ale cross-country.

                zeptam se teda jinak rekni mi kde normalne trenovat? ( podle tebe)

                0 0
                • Lubor  

                  Pohybuješ se po veřejným prostranství a volně přístupných soukromých pozemcích? Tak se podle toho chovej jinak se začnou oplocovat soukromý a na těch veřejných přibudou značky zákazu.

                  Děláš sport podle kterých pravidel které organizace? ČSC MTB? Tak se jich zeptej, jestli se můžeš pod jejich jménem chovat tam kde se pohybuješ jako bezmozek.

                  Pokud děláš něco bez pravidel a záštity organizace, tak si dělej co chceš, ale chovej se jako člověk a nes si svoji odpovědnost a užívej si svobod.

                  0 0
                  • nox159  

                    cyklista je bezmozek?

                    jinak nehlasím se k žadne organizaci a pod jménem žadne organizace nikde neventiluju sve nazory…

                    jezdím pro radost z jizdy a nerad si ji kazim tema bezmozkama jak píšeš.

                    Jinak nevim proč ses regnul, máš anonimní profil a souhlasiš se vším co je proti cyklistice, možná komplex možná ne, těžko soudit :)

                    0 0
                    • Honza729  

                      Jak řikám, ten jde těžce do plnejch :-))))

                      0 0
                      • nox159  

                        ale mě to baví, nekdy se zasměju nekdy je mi to spíš k pláči jak jsou lidi divni a jake maji nazory ale aspon to neni furt //potrebuju kolo do /10/15/20k // :)

                        0 0
                    • Lubor  

                      Ok. Bez organizace. Tak si užívej svobod, nes si břímě odpovědnoti a povinností a hlavně když tak trváš na právu průjezdu, tak si nes i následky prosazování svých svobod až na hranu, když potkáš chybujícího člověka. Třeba se ti podaří pak na invalidním vozíku vysoudit alespoň odškodné, protože si byl přece v právu a nebo ti k té které konkrétní situaci řekne soudní znalec, že to byla chyba oboustranná i když si byl „v právu“. A nadávat na takové situace samozřejmě můžeš chodit sem na BF i do hospody.

                      0 0
                      • roud  

                        Normálně to nedělám ale dneska to napíšu: ŽE TY NEMÁŠ KDE JEZDIT ? ? ? VSTUP DO ČEMBY !!!

                        0 0
                        • Honza729  

                          Prvního už bylo…

                          0 0
                          • Lubor  

                            Díky.

                            A pro rouda. Já mám kde jezdit. To patřilo s tou čembou pod nox159 co tu brečí?

                            0 0
                            • Lubor  

                              A teda krom brečení se tu chlubí tím, že neumí pozdravit, když potká lidi a na pozdrav jim lehce výhružně oznámí, že jede, aniž by dotyční tušili, že mluví k nim a ještě do nich najede?

                              Mohl pozdravit. Třeba „Na zdraví“. Pak by se nejspíš někdo otočil. Oznámit jím míň vyhružně, že fofruje a už se bude muset vzdálit a za tu dobu by třeba stihl vytipovat nejmíň konfliktní osobu co uhne nebo mu věnuje pozornost nebo případně nejslabšího nekonfliktniho jedince stáda, kterýmu, když za prdelí houkne šoupni se kousek, nevlezu se tam, tak mu pravděpodobne udělá místo a nebo naopak silnějšího jedince co mu na reputaci ve smečce neubere, když uhne.

                              0 0
                  • R-A-D-I-U-S  

                    Když Tě tak poslouchám, pochybuju že vůbec jezdíš na kole no jestli jo tak jak bys hodnotil chování pěších na místech primárně určených pro pohyb kol , tím tedy myslím hlavně cykloztezky budované za drahé peníze a na nichž vládné anarchie díky níž ztrácejí svůj původní smysl a z hlediska bezpečnosti je lepší po nich nejezdit.

                    TO MÁME JAKO FURT USTUPOVAT ? co když ale nebude kam… ? :-(

                    0 0
                    • Lubor  

                      Podej stížnost městské policii a uvidíš co ti odpoví. Třeba pak nebudou rozdávat botičky a půjdou se kochat na lavečky kolem stezek. Jinak viz 07.04.2010 23:19:40

                      0 0
                    • Lubor  

                      A krom toho: primárně nebo výhradně? Rozdíl významu snad poznáš.

                      0 0
                      • R-A-D-I-U-S  

                        Slovo primárně jsem použil záměrně, protože když naši radní utrácejí milióny za výstavbu tzv. cykloztezek tak se hájí tím že to dělají pro rozvoj cyklistiky. Že tomu účelu spíš neslouží je nabíledni. Obyčejnej cyklopruh mi udělá větší službu.

                        0 0
                        • Lubor  

                          Stěžuj si na zastupitelstvu a ne hospodě.

                          0 0
                          • Lubor  

                            A k tomu ustupování. Pokud ti vadí bruslaři, kočárkáři, pejskaři a jiní podobní co postupují v nepropustném šiku proti tobě a zabírají celou cestu, tak máš možnost asertivně se prosadit.

                            Spočívá v tom, že pojedeš úplně standartním způsobem a po cestě s předpokladem, že se přeskupí a vyhoví tak zákonu části o plynulosti provozu a pohybu na komunikaci. A na těch posledních 10ti metrech, kde to budeš muset ubrzdit pokud neuhnou to dobrzdíš takovým způsobem, že zatarasíš časti skupiny cestu a zastavíš klidně i nouzově smykem až těsně před nima a zůstaneš stát. Pravděpodobně pak budeš mít možnost okomentovat monolog, tak si připrav sluchátka co si nasadíš, když začne a leták se základními pravidly pro pohyb na stezce a radši nic neříkej.

                            0 0
                            • Lubor  

                              A pokud si potrpíš na efekt, tak s platformama a vyšlápnutím na zem se dá zkrátit brzdná dráha a efekt hnědých trenek bývá účinnější. Ale zase celé tohle je už na hranně, jako všechny asertivní metody.

                              0 0
                              • OLy  

                                to je asertivní metoda? se mi nezdá

                                0 0
                                • t29  

                                  To je neser-ty-vní metoda (:

                                  0 0
                                  • Lubor  

                                    Je to nasertivní asertivita pro místní agresivní jedince co by jinak do nich najeli při prosazovaní si svých zájmů bez poškození agresivní protistrany. Asertivita je o tom, že se potká agresivní a pasivní jedinec. Tahle nasertivita je o tom, ze se potká ~agresivní(proti předpisům) a agresivní obecně jdinec na kole co si hájí své zájmy, ale je potřeba ho zkrotit, aby nepoškozoval protistranu.

                                    0 0
                                    • DaSnail  

                                      Asertivita je o tom, že se potká agresivní a pasivní jedinec

                                      8o)

                                      0 0
                                    • OLy  

                                      teda ja nevim ale podle me asertivita znamená uplně něcvo jiného apson to nám řikali minulej semstr:D asertivní člověk je takový který se nechová argesivně ani pasivně brání své zájmy ale přitom nijak nebrání zájmum druhým…atd :)

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Presne tak. Treba kdyz napisu, ze v Lidlu nakupuji jen nemyslici socky, tak to neni asertivni. Jamile napisu, ze je sice pekne, ze mame Lidl, ale presto bych doporucil se zamerit na kvalitu v jinych, specializovanych obchodech, tak uz jde o asertivitu.

                                        Nic na tom nemeni fakt, ze podstata zustava stejna: V Lidlu nakupujou socky.

                                        :-)

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          asertivita a diplomacie jsou dva ruzne pojmy ;-)

                                          0 0
                                          • Lubor  

                                            No potká se agresivní – dravý jedinec s převážně pasivním – kořist a je to o tom, že se kořist přestane chovat jako kořist a přežije a ubrání své místo na slunci nebo asfaltové stezce. Pasivita by byla objet překažející po trávě nebo zastavit, uhnout jim z cesty a ještě poděkovat za to, že tam zavazí. Problém je, že tady se nepotká profilově pasivní jedinec, ale jsou tam převrácené role. Profilově pasivní jedinec bezstarostný chodec se chová jako agresivní a nárokuje si svou nedbalostí něco víc než by měl a profilově agresivní cyklista – těch několik co si tu hraje na siláky – jsou ti kdo si mají zájmy hájit podobnými metodami jako při asertivním jednání, ale ještě by měli dát průchod agresivním emocím dřív než budou ohrožovat sebe nebo někoho dalšího o kilometr dál. A to vše bez poškození kterékoliv strany… Asertivita prostě učí ty pasivní se prosadit a ty agresivní se chovat jako lidi.

                                            0 0
                                            • DaSnail  

                                              diplomatická reakcia na toto je: hmm, zaujímavá myšlienka…

                                              asertívna reakcia by mohla vyznieť profilovo agresívne…;o)

                                              0 0
                                            • OLy  

                                              no asertivita podle mne nikoho neučí bud si asertivní neb osi pasivni nebo agresivní. Málo kdy se stane aby se agresivní človek změnil a nebo naopak. prostě bud si asertivní a nebo nejsi

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Asertivita se vyučuje i přímo jako předmět na školách :)

                                                0 0
                                                • OLy  

                                                  jj já vim mi sme meli tay lekci manažerského chovaní a aserti… ale podle me agresivniho cloveka neprinutis se chovat asertivne

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Nesmysl. Vse se da naucit. Pokud mas vuli, tak se i agreisivita da potlacit. Vyzaduje to opravdu silne sebeovladani.

                                                    0 0
                                          • Honza729  

                                            Asertivita se pouziva v diplomacii, ty pojme.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              ale nejsou to ekvivalentni vyrazy, ze?:)

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                ehm, kde to píšu ??

                                                Díky :)

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  jiste ze ne, ale proc bych nemohl taky sem tam slovickarit:)

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Tak to dotahni do konce a rekni kde jsem to napsal…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    „asertivita se pouziva v diplomacii“ v reakci na „aservitiva a diplomaci jsou dva ruzne pojmy“ evokovalo nutne sprazeni techto pojmu v sobe rovne, coz tak dle meho nei a tudiz jsem se na to ptal.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Tvoje myslenkovy pochody jsou opravdu pozoruhodne. Nicmene nesmyslne.

                                                    Ale tak chapu, vlakno se jmenuje „Volove na kole“, potreboval ses zaradit a nebyt off topic :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Za vola se povazuju skoro porad, protze nic moc nevim a neumim…

                                                    Ale jsem rad, ze jsme se tady tak hezky sesli:)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    S prvni vetou souhlasim a ocenuju pravdivou sebereflexi. Kez by ji byli schopni i dalsi… :-)

                                                    0 0
                          • R-A-D-I-U-S  

                            ..Ty máš nějakou zvláštní výsadu že tady můžeš plkat a já ne ?

                            Čistě pro Tvoji informaci, jsem v kontaktu s lidma co vyvíjejí občaskou aktivitu v oblasti rozvoje cyklistiky v městě Praha a tak mluvíme i o takových věcech.

                            0 0
                            • Honza729  

                              To jste teda toho moc neudelali…

                              0 0
                              • R-A-D-I-U-S  

                                Zkus tohle říct lidem kteří chodí ve svém volném čase a zadarmo diskutovat s úředníky, nosí jim podklady, jezdí/chodí prozkoumávat vhodné lokality pro vedení chykloztezek apod. Asi Ti odpoví: //..a co jsi pro to udělal/děláš Ty ? //

                                O tom který z návrhů se kdy/zda zrealizuje oni nerozhodují…

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Nic.

                                  Ale vysledek mame vsichni stejny. :-) (A nejdrazsi cyklostezku na svete…)

                                  0 0
                                  • R-A-D-I-U-S  

                                    Tenhle názor bys asi neobhájil (argumentama).

                                    Ta předražená ztezka (a né jedna) je bohužel smutná realita (jsme v Čechách).

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Jaky je tedy vysledek diskuzi s uredniky ?

                                      0 0
                                      • R-A-D-I-U-S  

                                        ..řekněme za posledních 5–7 let ?

                                        • výše zmíněná předražená ve Vysočačanech
                                        • cyklopruhy na Štefánikově mostě a v Chotkově ulici
                                        • cyklopruhy v ulici U Uranie
                                        • Vršovický cyklopruh
                                        • protažení cyklostezky na Zbraslav
                                        • cykloztezka na leve strane Vltavy co vede z m.Chuchle
                                        • cyklo semafory na několika místech v Praze
                                        • konečně i vyjímky pro cyklisty v jednosměrkách.

                                        je toho o dost víc..nejsem chodící databáze :-)

                                        Faktem je že úředníky cykloproblematika v moc nerajcuje a sami od sebe nic dělat nebudou. Je třeba na ně tlačit.

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Když už s těmi úředníky mluvíš – zeptej se jich prosím tě, kdy tu Vršovickou dodělají, protože cyklopruh tam naprosto záhadně občas zmizí, aby se zase po chvíli objevil, chvilku je ve formě červeného pásu, pak zase jen naznačený piktogramy cyklisty atd…

                                          0 0
                                          • R-A-D-I-U-S  

                                            Mluvím s lidma co mluví s úředníky :-) tak až se zase s nima potkám v hospodě, zeptám se Ti.

                                            0 0
                                      • R-A-D-I-U-S  

                                        ostatně rozklikni si na seznamu mapy, zaškrtni cyklo ztezky a máš to..

                                        0 0
                    • Ruprt2  

                      když budeš na střelnici a v místech pro ostrou palbu budou turisti sbírat houby, tak po nich začneš střílet?

                      šak jsi na střelnici místo pro střelbu určené oni tam nemají co dělat.

                      Jestli ne, tak proč si tu radíte jak najíždět do lidí.

                      0 0
                      • R-A-D-I-U-S  

                        Přečti si co jsem napsal a pak se zamysli co jsi mi na to odpověděl.

                        A když už se ptáš tak Ti odpovídám že: Turisty bych nepostřílel ale zavřel a dal pokuty aby si pamatovali že tam nemaj lízt. A stejně tak bych rozdával pokuty těm co na cykloztezkách nemají psy na krátkém vodítku (případně bez vodítka), ohrožují bezpečnost a plynulost provozu na ní a pod.

                        Není možný aby platili pravidla jen pro někoho. Mám prostě pocit že čím víc se snažím abych na kole nikoho neohrozil/nez­prudil/nevyle­kal tak tím více mi to oplácejí buď naprostou ignorací nebo reakcemi typu „..jé kolo..a můžete tady vůbec jezdit ?!“

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Souhlasím. I s těmi tvými předchozími dvěma příspěvky. Vybuduje-li se někde cyklostezka, bývá na ní více problémů, než užitku. Pro dopravu ve městě či mezi blízkými městy bohatě imho stačí ony cyklopruhy mezi vozovkou a chodníkem, které v podstatě jinak než jízdou na kole používat nejdou. A taky jsou levnější na výstavbu, jde-li to.

                          0 0
                • Ruprt2  

                  XC = Cross Country

                  nebo jak jsi to myslel?

                  0 0
    • maajkee  

      blbečkové jsou mezi pěšíma, mezi cyklistama, mezi řidičema, mezi fotbalistama, mezi…

      Člověk si nevybere.

      0 0
    • Krak  

      Kritériem pro zařazení cyklistů do kategorie BIKERSKÝCH PRASAT je krom zmíněného chování, i otázka toho, kde se jezdí. Přiznám se, že též nejezdím výhradně po značených turistických trasách, ale všeho moc škodí. Nedávno jsem na Točné viděl bikery, jak sjíždějí po valech keltského oppida, ta eroze už tam je dost znát. Prosím o trošku úcty k tomuto místu.

      0 0
    • BSP biker  

      Dneska, jako kterýkoliv jiný den jsem se byl pěkně projet, po cestě v lese jsem potkával spoustu pěších se psy, ale i bez. Žádný pes mě neohrožoval, vždy si kontroluju jestli je pes pod kontrolou majitele, v opačném případě ho opatrně objedu. Když někoho vidím, tak už brzdím, nebo zpomaluji velký kus od něj, nechci lidi děsit, skoro každému kdo uhl jsem poděkoval…Ale co mě dostalo :D Uprostřed cesty šly vedle sebe dvě ženy a když mě uslyšely, tak nešla každá ke svému okraji cesty, ale srazily se navzájem v prostředku, já projel kolem nich a všichni sme se zasmáli :-D…Jinak i když se snažím jezdit takhle ohleduplně, tak se mi podařilo jeden důchodecký pár vyděsit, babka se lekla a dědek vypadal nasraně, nechápu :-D

      0 0
      • HROOLI  

        Taky to tak praktikuju. Ale štvou mě velké ,,sportovkyně" na bruslích se sluchátky v uších , které jedou v plném provozu po půlce cesty. Jedu tak kolem 25 – 30 km/h ještě schválně brzdovými pákami dávám najevo,že za něma jedu a ony nic… A největší vrchol, když ještě mají při sobě na vodítku psa…

        0 0
        • Jonáš1  

          To bych zakázal úplně nějaký zamrdaný sluchátka to bych si nedovolil v životě, to bych zakázal okamžitě u všech bez rozdílu cyklistů, bruslařů, chodců, atd, pak neslyší ani sanitku blížící se vlak atd.

          To by si lidi vůbec kteří se pohybujou v provozu/ dopravě absolutně neměli dovolit. Už jsem takhle pozoroval pár lidí nejen na stezkách ale i na silnicíh ale i na nádraží, sanitka houká namachrovanej idiot má v uších sluchátka přechází silnici jako by se nechumelilo.

          0 0
          • DaSnail  

            aj autorádiá?

            0 0
          • Pedro404  

            Jé, to bych chtěl, sluchátka který by utlumily okolní hluk na úrovni sanitky nebo vlaku bez toho, aby mi hlasitost rvala bubínky. Já když jedu se špuntama tak už kolem 40 km/h přes svistot větru neslyšim muziku co mi v nich hraje.

            0 0
            • Smazaný účet  

              existujou sluchatka s aktivnim tlumenim. Jde o to, ze i membrana reproduktorku se chova jako mikrofon a kdyz na ni dopada okolni kraval, indukuje se v civce proud. aktivni tmuleni spociva v tom, ze se porovnama signal ktery je posilan do sluchatek se signalem, ktery se z nich vraci a ten vraceny se posle s opacnou fazi spolu s hudbou do sluchadel. Jinymi slovy, pokud vnejsi zvuk tlaci membranu reproduktoru smerem k uchu, elektronika to detekuje zmenou proudu a ten upravi buzeni tak, aby se menbana nepohybovala. Proste posle vlnu opacne faze a ono to zinterferuje na nulu:)

              0 0
              • Pedro404  

                Jo, to měly bratrovy Sennheisery, ale musel s tim tahat takovou cca 12 cm dlouhou krabičku, to o čem mluvíš zní integrovaně, to už existuje?

                Jinak já si nestěžuju, já sem za to že slyšim okolí rád, jinak by mě něco už dávno zabilo, spíš sem chtěl Jonášovi naznačit, že to že má člověk sluchátka automaticky neznamená, že vůbec neslyší okolí.

                0 0
              • Igor Hnizdo  

                a od toho jsou presne sluchatka typu doktorskyho naslouchatka. http://www.sluchatka.net/…obrazek/129/

                sanitku neuslysis pokud to osolis. mozna tak 10 metru za tebou… o beznym provozu se radsi ani nezminovat. ale hudba hraje do posledni chvile pred smrti ;-) bez ruseni vetrem.

                jinak presne to co popisujes dela sony. staci kouknout na handsfree prislusenstvi sady s potlacenim hluku nebo potom i vetsi uzavreny sady pro domaci pouziti a podobne.

                0 0
                • Igor Hnizdo  

                  hpm-88 (mistne ehm „normalni“ je cena pod 6 papiru a ne kolem 2 litru, jak to nekteri zoufalci zkousi strelit) a kdo hleda tak urcite najde i noname za min.

                  0 0
    • radek.n1  

      Jezdím na terénní motorce (takže ve vašich očích taky hajzl :) ) .. Ale když na mě startuje pes, tak mu prostě ujedu. Ale chápu, že na kole to tak snadné být nemusí :)

      0 0
    • starej pejsek  

      Pánové a dámy, chtěl bych nahlásit rekord.

      Na cyklostezce kolem Svitavy z Bílovic do Brna jsem potkal 5 maminek s kočárkem, 2 psy bez vodítka a asi čtyřleté dítě na kole. Věřte! Dvakrát jsem to počítal. Maminky s kočárkama šli samozřejmě vedle sebe. Kdo by čekal ve finále krev a mlíko je vedle :) Měl jsem dobrou náladu a počkal si až mi uvolní uličku.

      0 0
    • OLy  

      Včera jsem jel po cyklotrase č. 37 dojel sem na takovou hezkou pešinku mezi baráky a najednou tam vidim nacpaneho tranzita pres celou cestu tak ho obcházím škarpou plnou vody a nahlas si pro sebe nadávám, v tu chvili nekdo na me začína ječet co si to dovoluju že tu není zákaz vjezdu atd. tak sem se snazil tomu dědovi vysvetlit že to mohl alespoň zaparkovat tak aby se tu dalo projet, ale asi tak po minutovem rozhovoru jsem ho měl chut praštit tou lopatou co držel v ruce. nakonec sme si vyměnili par sprostých slov a a já odjel. ALe de o to že podle mě je všechno o toleranci. At jde o silnici, cyklosezku nebo o tu pitomou travnatou stezku, prostě by si lidé meli uvědomit že oni sami nejsou středem vesmíru a že nemužou omezene chodit kde se jim zachce. Jako v plzni před obchodákem ( pro místní plaza) tak tam v pruhu pro cyklisty je každej. Když sem to tu vše snadpo hodině přelouskal tak se tu za to vše co se napsalo nedořešilo nic, jendi chtějí mít právo jezdit všude jak chtějí a druhý mě zas s horským kolem vyhání na placený ovál (radči kolo prodam koupim brusle a Mp3 a mam ete na pivo) prostě by se meli vsichni k sobě chovat ohleduplně a respektovat své potřeby navzajem. Jak se řiká moje svoboda končí tam kde začína svoboda toho druhého. TEd jsem se vyčerpal a jdu spát:D jinak na případné reklamace ohledně chyb nebude brán zřetel:D:D

      0 0
    • HROOLI  

      I mezi cyklisty jsou určitě blázni, co jsou k okolí bezohlední. Ale určitě jsou spíše raritou..

      Já jsem během tří dnů v tomto týdnu zažil tolik neohleduplnosti ke mě od tolika lidí, že jsem byl opravdu hodně rozčílený..

      Tak tedy, … první zážitek v pondělí – jedu po rovné asfaltové silnici, když v protisměru jedou za sebou dvě auta.Ve chvíli,kdy jsou auta těsně u mě to druhé začne předjíždět.Nechy­bělo moc a byl ve mě, nutno řící,že jsem jel přesně u kraje cesty..Ve čtvrtek jedu opět po rovné asfaltce,ovšem po jiné než minule. Předemnou jdou tři machříci a v protisměru jede spousta aut. Blbečci neuhli ( vůbec !! )a to šli proti mě , takže jsem musel riskovat a objet je,přičemž v protisměru jelo x aut..Kdyby ti blbci nebyli dobří známí spolužáka, kašlal bych na ně a jel skrz ně,jejich problém..

      Ještě ten den jedu z kopce , do kterého se snaží vyjet dvě bruslařky s kočárky. Úplně mě ignorovali a jeli přes celou cestu. To jsem už nevydržel a vůbec nebrzdil.Nakonec mi uhly,ale tvářily se hodně zamračeně..No a dnes takhle jedu po lesní pěšince, přičemž potkávám a předjíždím spousty svátečních cyklistů. Všichni ochotně uhýbají. Pak ale proti mě jde obrovksá skupina turistů – jdou přes celou cestu. Když jsem asi tak 5 m před nima, jakoby mě nevnímali a vůbec mi neuhli.Neměl jsem kudy jet- musel jsem se zastavit a počkat až se uráčí projít … Co na to říct ? :/

      0 0
      • DaSnail  

        to si fakt musel zastavit?!? ku.vy jedny turistické…

        0 0
      • pepek  

        Tak to je peklo. Byť tebou, tak to ohlásím aspoň do Bruselu.

        0 0
      • Jonáš1  

        Co na to říct nic…

        Ale jo mít pořádnou píšťalu a pískat tak dlouho dokud ti neuhnou, ale pozor musíš si být 100% jistý že jsi na stezce a že máš přednost, tak potom můžeš pískat přejíždět psi projíždět lidma atd. pakliže je cyklostezka označena příkazovou kulatou značkou s piktogramem KOLO (8a: Stezka pro cyklisty) a chodí na ní lidi tak ty jsi v právu a ty máš právo použít cyklostezku tím pádem ostatní chodci, atd ty co tam nemají co dělat tak automaticky 2 000,– Kč pokuta.

        Pokud je stezka označena příkazovou značkou C 9a: Stezka pro chodce a cyklisty, tak to je jiná tam se nesmíte obá vzájemně ohrozit a ty jako cyklista by jsi měl o sobě dát vědět nějakou návěstí nejlépe zvukovou zvonkem, píštalou atd, aby chodec jdoucí ve stejném směru v kterým ty jedeš tudíž je k tobě otočen zády aby tě slyšel a mohl tě bezpečně uhnout.

        Jenomže takový základní věci by jste tady měli znát to jsou takový dopravní kraviny úplně základní.

        0 0
        • pepek  

          A to říkáš ty, který jsi ve věci úmyslného najíždění nasraných šalinářů do aut řekl: Kolejová doprava má prostě přednost

          0 0
          • Jonáš1  

            No neříkám úmyslné najíždění do aut, ale pokud ten řidič nevý že tramvaj má přednost jako drážní prostředek pohybující se po svém tělese tak tam auto tramvaji nemá co vjíždět, řidič by měl mít takovou schopnost předpovídat situaci pakliže se do křižovatky vejde nebo nevejde, má brát pořád tu povážlivější sutiaci a říct si „ne nevejdu se tam nebudu tam jezdit protože bych stál na kolejích a mohla by mně tramvaj která má volno mohla by mně nabourat“

            To je to samí platí o železničním přejezdu, když bude někde za přejezdem ve směru kterým ty pojedeš semafor tak se tam ještě nacpeš i za cenu toho že tě to vyjde že by si stál na přejezdu najednou půjdou závory do výstrahy ty se toho nevšimneš zavřou se závory to uvidíš vystoupíš z auta a budeš pojede náklad važící 2000 tun. a ty budeš dávat na vinu tomu vlaku že nezastavil že tě měl dát přednost.

            Prostě tady platí za každou cenu se všude cpát atd. a ni si si dotyčný neuvědomují jak ohrožují sebe a ostatní

            0 0
            • pepek  

              Mně jen děsí, že s takovou povahou můžeš vozit živé lidi.

              0 0
              • Jonáš1  

                Mně jen děsí že lidi s takovou povahou riskují životy před rozjetýma kolosama vážící x tun.

                Nic jdu spát zítra ráno musím sloužit do dopravy odpočatý a nabitý plný energie.

                0 0
        • Vilém  

          A tady byla rec o nejake cyklostezce?

          0 0
      • Flegmatik  

        Co je jednodušší: jeden člověk, co v klidu zastaví nebo „obrovská skupina turistů“, která se musí rychle nějak sešolíchat ke kraji (za nějakýho řvaní, protože lidi vzadu tě třeba vůbec nevidí), aby panáček mohl projet?

        0 0
        • Tomínos  

          No, já si myslím, že není důležitý jestli se jim povede uhnout, ale snaha :-) Ne jako jedna paní učitelka, kterou jsem potkal se třídou na lesní cestě a ona jak mě viděla zvolala „děti uhněte tady jsme přeci na cyklostezce“, děcka správně pochopila signál a roztáhla se že nebylo možný projet :-) Sice mi to přišlo komický, ale myslím si, že ta paní je s prominutím pěkná ******, protože ty děcka učí nesnášenlivosti vůči ostatním. Zřejmě ji někde ožralá kámoška povídala, že cyklisti do lesa nesmí, tak se toho drží a předává tu informaci dál.

          0 0
    • jnl  

      Naprosty souhlas – ted jsem nedavno jel po cyklostezce v Brne a nejaky vul si to strihnul zkratkou v zatacce, za kterou nebylo videt v plne rychlost. Bohuzel jsem mel tu smulu, ze jsem jel na inlinech, takze mi nezbylo nic jineho nez do nej dost nehezky vrazit a tim aspon trochu zlepsit pro oba ten pad. Strhnout nebylo kam – na jedne strane dalsi bruslari a na druhou se nedalo … Holt nekteri lide si neuvedomuji, ze na bruslich proste clovek na 1m nezastavi …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.