• DiaBoss

    Čaute, potřebuju pomoc. Vůbec nemám ponětí co jsem udělal špatně ale začal mi zlobit ořech. Po rozebrání jsem zjistil že křupla pružinka stahujicí praporky. Pastorky atd v poho, akorát jsem nikde na netu nenašel to co potřebuju, v cykloservisu jsem zatim nebyl ale určitě zajdu. Jedná se o náboj da bomb rottate

    0 0
    • scota  

      A neni ten ořech stejný jako má shimano?

      0 0
    • novas752  

      Obrátil bych se na dovozce jestli to nemaj.

      0 0
      • Jakobo  

        U Shimana je ten dratek kolem 0.5 mm. A jestli ND funguji stejne, tak jedine cely orech.

        Ale nedelal bych z toho vedu, zajdi do nejake dilny a poptej perovy drat podobneho prumeru. V nejhorsim docasne nejaky 13Cr z COcka, ten je pruzny dost.

        Nebo zkus sehnat vinutou pruzinu z trakhle tenkeho dratku s podobnym prumerem vinuti, to bys pak jen odcvakl jeden zavit a dotvaroval. Uz jsem takove velke pruziny videl.

        V nejhorsim muzes vzdycky koupit pruzinovy drat v nejakem modelari.

        0 0
        • Jakobo  

          Jo! Ted uz vim, parkrat jsem menil pruzinky v jednokolecku. Kytarova struna byla nejlepsi. Bud ta nejtensi (E) nebo ty ovinute, uvnitr toho opleteni je taky ocelovy dratek. Myslim ocelove struny, ne nylonove.

          0 0
    • DiaBoss  

      Jsem nečekal jaké problemy dokáže zpusobit taková prkotinka, každopadně budu hledat v obchodech. Prvně něco zkusím s kolečkem na klíče

      0 0
      • iiki  

        Tudy cesta asi nepovede, použil bych pružinku ze starého volnoběžného Xkolečka (nahoře), nebo ze starého ořechu (dole), popř. lehce dotvarovat kleštěmi.

        Oběhni si cykloservisy v okolí, třeba tam něco použitelného budou mít.

        0 0
    • scota  

      A co koupit nejlevnější Shimano náboj Acera a vyndat to pérko?

      0 0
      • Jakobo  

        Zbytecne, tech moznosti jsou desitky. Staci zajit k hodinari, ti casto motaji pruzinky do ruznych kukacek apod. z takovych dratku. Taky zatim porad nenapsal prumer dratku a oka, ono se to lisi i mezi naboji u Shimana. Ja bych to uz mel vyresene, nejaky dratek se doma vzdycky najde.

        Fakt by bylo dobre napsat prumer. Pak by se radilo lip. Treba z radiciho bovdenu vytahnout drat, pero z kalendare, fakt desitky moznosti, staci se jen zamyslet.

        0 0
        • DiaBoss  

          Tluštka drátku je 1mm a průměr pružiny 25mm, nemyslim si že by ti drátek z bovdenu držel tvar stejně jako pruzina, drátek z kalendáře je moc malý, ale to je moje chyba nenapsal jsem rozměry

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.