• .:Dave:.3

    Zdravím vás všechny,

    v tuto chvíli řeším dilema s výběrem horského kola, a proto se na tomto fóu, jakožto na místě s předpokladem vysoké koncentrace odborníků na slovo vzatých, táži které jen že si to mám podle vás vybrat? Věřím, že mi vaše rady tento výběr přinejmenším usnadní.

    Rozhoduji se mezi následujícími kousky:

    1. http://www.radon-bikes.de/…d_18365_.htm
    2. http://www.radon-bikes.de/…d_18383_.htm
    3. http://www.radon-bikes.de/…d_18384_.htm
    4. http://www.radon-bikes.de/…d_18392_.htm
    5. http://www.ghost-bikes.cz/…se-8000–2012
    6. http://www.gtbicycles.cz/…-zaskarsport
    7. http://www.cykloeshop.cz/…8-p-318.html
    8. http://eshop.kola-radotin.cz/…lk-char-sil/

    Nutno podotknout, že kolům příliš nerozumím, přesto bych uvedl několik svých požadavků. Rozhodně bych rád, aby kolo bylo rychlé jak v terénu tak pokud možno i na silnici (myslím tím zejména to, aby bylo fyzické úsilí co nejefektivněji využito). Dále bych očekával pohodlí při delší jízdě. V neposlední řadě kvalitu použitého materiálu, zpracování rámu.. které z kol si v tomto ohledu podle vás vede nejlépe? Ovladatelnost v terénu je jistě také důležitá.

    Mám rád rychlejší jízdu, nevyhýbám se náročnějšímu terénu, ovšem i silnice v mých výletech nechybí, proto bych ocenil, kdybyste poradili, které z těchto kol by podle uvedeného pro mne bylo nejlepší.

    Vím, asi těžké rozhodování vybrat z těchto všech kol, podle těch všech kritérií jedno jediné, proto třeba i s výběrem dvou, mezi kterými bych se měl rozhodovat, spokojím se. Případně doporučte nějaké jiné. Ještě na závěr.. Má podle vás smysl čekat na nákup v období před Vánoci, či po nich, či rovnou počkat na nové modely (bývají po jejich uvedení nějaké akce, či jsou naopak drahžší?). Děkuji za každou radu

    Anketa: Které z těchto kol mám podle vás zvolit?

    0 0
    • kwancankejn  

      minus 1 hlas pre specialized, som sa pomylil

      pišeš že by si chcel jazdiť dosť cestu…to určite nebudú dobre šíroké plášte (2.25) skor niečo do 1.9 aj menej. Ani zadné odpručenie by som neodporučil- tažko do kopca ked sa ti to hupe (jedine s dobrým lockoutom)…ten speceilized by som asi nebral.Má horšie radenie – aj ked lepšiu cenu

      0 0
      • .:Dave:.3  

        Ano, jezdím dost i na silnici, těm se bohužel nemohu vyhnout, ovšem preferuji spíše terén. Zkrátka mne to baví více a nepřijde mi to tak jednotvárné jako jízda po silnici. Ty pláště půjdou možná na požádání vyměnit (alespoň u toho Radonu bych tu šanci viděl, takže bych to případně zkusil), ovšem bojím se toho jak by takové horské kolo vizuálně působilo, kdyby bylo s tak úzkými plášti, nemám představu. Lockout mají snad všechna uvedená kola.. jestli je dobrý, to už je ale jiná otázka.

        0 0
        • svářeč  

          vubec nedoufej,že ti u radonu něco vymění.

          0 0
          • .:Dave:.3  

            Nevěřím v to, ale doufat mohu. Jak se říká, za zeptání se nic nedám:-)

            0 0
            • svářeč  

              já se ptal a to nejednou…bez výsledku:-(.

              nešla měnit barva komponentů,natož potom obutí.

              0 0
              • .:Dave:.3  

                Nad změnou barvy komponentů se nepodivuji. Pokud je v požadované barvě nemají, tak s tím horko těžko něco nadělají. Ale co se týká toho obutí, v tom by snad nemusel být takový problém. Večer jim zkusím napsat a pak se uvidí..

                0 0
    • hony007  

      Měl by sis ujasnit, jestli chceš 26" nebo 29" a jestli full nebo HT. Kola budou určitě levnější teď ve výprodejích, než pak nové modely.

      Já osobně bych vybíral z těch Radonů, full se mi zdá zbytečný, zvlášť když chceš jezdit tolik asfaltu.

      Doporučil bych ti projet si v Česku nějaké 26" a 29" HT, co se ti víc líbí to si koupit. Za stejnou cenu bude určo líp osazená 26", ale ty Radony nemají slabý komponenty ani v 29".

      0 0
      • .:Dave:.3  

        Ano, to je dá se říct přesně to, na co tu hledám odpověď. Nachází se tam jedno full, jedno 29".. Jaké jsou vlastně výhody/nevýhody 29"? V cenovce mezi 20–30 tis. asi nemá smysl kupovat full (i když je to starší model, tak by ta kvalita nemusela být tak hrozná), opravte mne někdo pletu-li se, tzn. ten Maraton byla nejspíše rána vedle. Snad někoho s takovýmito koly seženu.. či snad v nějakém cyklosportu se uvolí:-)

        Radony se mi líbí hlavně po designové stránce (jistě i kvalitativně na tom nebudou špatně, co z doslechu doneslo se mi), ovšem slyšel jsem něco o tom, že jsou z Německa, takže mám tak trochu obavy, kdyby nastaly okolnosti vyžadující reklamaci, aby s tím nebyly problémy..

        0 0
    • pI3rre  

      Sorry uklik jsem se, hlasuju pro 7.0 ve 26" a jen vyměnit pláště.

      0 0
      • .:Dave:.3  

        Díky za účast v hlasování, ovšem kterou 7.0 jsi měl na mysli? Team, či Race? Pláště doporučuješ vyměnit za užší?

        0 0
    • Kurt  

      U tech Radonu bys mozna mel vzit v uvahu taky dostupnost – napr. ten ZR Race 29er 6.0 maji jen ve velikosti 16 palcu (co ja vim, mozna jsi skritek a sedelo by ti).

      0 0
      • .:Dave:.3  

        A jo, koukám na to. To mě docela mrzí. Nad tou 29kou jsem dost přemýšlel, snad ještě někdy bude dostupná i ve větších velikostech..

        0 0
    • bart644  

      Promin uklikl sem se. –1 spesl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.