Vnitřní vedení zadní brzdové hadice

8 nepřečtených
  • Kotoul

    Zdar borci. Chtěl bych se zeptat, prosím. Nechal jsem si na silničce předělat nové karbonové kombo řídítka. Při otáčení řídítek na levou stranu zhruba od 30° a víc jde cítit odpor, který klade právě zadní brzdová hadice, která je dost pevná. Otáčení na pravou stranu je úplně v pohodě. Není to nic hrozného a odpor je cítit větší při otáčení s předním kolem ve vzduchu. Když mám přední kolo normálně na zemi, tak odpor je daleko menší, skoro ho neregistruji. Navíc při běžné jízdě člověk v podstatě takového vytočení řídítek nevyužívá a když jsem se zkusil projet prvních 5 kilometrů na otestování, tak jsem vůbec o ničem nevěděl. Ale abych se dostal k otázce. Má to jinak na něco vliv? Předpokládám, že ne a u vnitřní integrace je to prý celkem běžná věc. Díky za postřehy a odpovědi.

    0 0
    • Kouba_2005  

      Jestli jezdíš pořád po zadním, tak máš problém, jinak nikoliv :-)

      0 0
      • Kotoul  

        To jsem se zkoušel už několikrát naučit a zatím stále bez výsledku :). Takže to vypadá, že bych problém mít nemusel :). Jde mi spíš o to, že jsem hrozný puntičkář a o tu jakoby „symetričnost“ na obou stranách. Takhle prostě vím, že je to na jednu stranu tak a na druhou jinak, vím, jsem magor :D.

        0 0
        • Kouba_2005  

          Jo, je to normální, na jednu stranu přetlačuješ odpor hadice, abys ji ohnul, na druhou stranu ti zas k vytočení řídítek pomáhá. Horší, kdyby ti to v průchodce do rámu nebo v rámu dělalo nějaký zvuky, to je na švestku :-)

          0 0
          • Kotoul  

            Super, díky za menší osvětu :). Nee, zvuky žádné jiné to nevydává, to je všechno v pohodě. Myslíš na hlavu? :D

            0 0
        • vaclaw  

          Čisté technicky… Při jízdě po zadním stejně předním kolem nezatočíš, leda lehce vyvažovat, ale to taky nechceš přehnat, protože pak už to moc neudržíš, takže své snahy naučit se jízdu po zadním nemusíš zanechat ;)

          0 0
    • Espen  

      Ta hadice se ti při utahování do páky mohla pootočit a táhne ti to více než na druhé straně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.