Vlozky do vzduchove komory pro vidlici FOX Rhythm 34

22 nepřečtených
  • LucasCZE

    Cau, chtel bych zvysit progresi vidlice FOX Rhythm 34 modeloveho roku 2017. Na oficialni strance se uvadi, ze mam pouzit zelene spacery, ktere jsem ale v zadnem ceskem obchode nenasel. Dokonce ani u Svece. Nasel jsem jedine zlute spacery. Nevite nekdo, kde by se daly sehnat? Pripadne jestli muzu misto zelenych pouzit zlute, tomu bych se ale radeji chtel vyhnout.

    0 0
    • allda  

      34mm FLOAT volume spacer PN: 234–04–950 is yellow and has a volume of 10cc

      When using 6 or more air volume spacers, you must use the green 34mm air volume spacer (PN: 234–04–953) in the 6th and lower positions to prevent rattling in the larger internal diameter portion of the upper tube.

      34mm FLOAT volume spacer PN: 234–04–953 is green and has a volume of 10cc.

      Asi by šly i žluté, napsal bych Švecovi, jestli je to good.

      0 0
    • allrose  

      Oni jen změnili barvu,tak bez problému

      Rádi matou lidi :)

      Raději se podívej ,zda je tam už nemáš,do 2016 je dávali

      0 0
      • LucasCZE  

        Taky jsem si rikal, ze mozna jen zmenili barvu. Ale to by zase nedavalo smysl to s tou sestou a nizsi pozici u MR2016.

        U 2017 pisou, ze tam original neni zadny. Ale podivam se a dam vedet. (Bude to nejakou dobu trvat, ted jsem daleko od kola…)

        0 0
      • LucasCZE  

        Dnes jsem se k tomu konecne dostal. Z vyroby tam zadne vlozky nemam. Takze to sedi presne podle stranek Foxu. Z vyroby tam nejsou zadne a jdou dat max 4.

        0 0
        • THORX  

          Takže jak budeš dále postupovat dáš tam žluté? Prosím tě jakým dojmem na tebe vidlice působí jde mi o citlivost

          0 0
          • LucasCZE  

            Zatim jeste budu jezdit bez spaceru a potom asi objednam tady ty zelene. Vyjde to o neco draz nez od Svece, ale budu mit presne to co tam patri…

            Vidlice se mi hodne libi. Citliva je podle me dost. Zatim jsem maximalne spokojeny… Ale je pravda, ze nejsem nejaky odbornik. Muzu to srovnavat jen s asi 8 let starou sjezdovou dvoukorunkovou vidlici RST, ktera po predelani na mazani olejem podle meho nazoru chodila dost dobre. Mela ale zdvih 180 mm, ted mam jen 150 mm, takze to neni uplne porovnatelne. A potom jeste muzu porovnavat s nejakyma vidlicema z nizsich rad od Suntour a s RockShock 30 Silver TK. Tady je FOX Rhythm 34 naprosto suvereni vitez. Nevahal bych a kolo s touto vidlici bych koupil zase. (Spolehlivost zatim soudit nemuzu, mam na ni najeto teprve neco malo pres 500 km.)

            0 0
    • dave1689  

      tak to jsem asi jediný co má problém s přílišnou progresivitou. Asi bude s vidlicí něco špatně.

      0 0
      • LucasCZE  

        Nakonec jsem tam zadne spacery nedaval. Bal jsem se, ze budu casto chodit na doraz. Realita je ale jina, je to v pohode. Ze je vidlice prilis progresivni bych ale nerekl. Nemas tam nahodou nejake spacery?

        0 0
        • dave1689  

          nene, díval jsem se. Asi jen držím prdel (a váhu) moc vzadu, takže vidlici nedávám tolik zabrat :)

          0 0
    • LucasCZE  

      Tak svoje tvrzeni, ze je progresivita bez spaceru akorat, beru zpet. Vcera jsem jel vetsi dropy a chodila na doraz (nebyly to na tuto vidlici nejak prehnane velke dropy). Zkousel jsem i zvednout tlak (takze citlivost a SAG uz nebyly idealni) a stale chodila az k dorazu. Takze spacery urcite objednam. Super je, ze ted uz jsou zelene spacery k dostani u Svece. Kdyby to nekoho zajimalo… ;-)

      0 0
    • Rice  

      Ačkoli jsem s chodem Fox Factory 34 více méně spokojenej, teda až na to, že ji vozim o víc než 5 psi míň nafouklou než je v návodu a od dorazů jsem dlouhodobě vzdálen několik centimetrů. Tak jsem se rozhodl vytáhnout jeden zelenej 10cc spacer, nechat ve vidlici jen jeden a o pár psi přifouknout. Předpokládám, že by to mohlo krapet zlepšit citlivost (snížit provozní sag na lepší hodnotu) a zlepšit využití vidlice na větší část zdihu, ale v terénu jsem ještě nezkoušel. Po vyndání vložky a nafoukání bylo hned znát, že jde vidlice propružit dál do zdvihu. Kdyby jeden 10cc byl málo, měl by jít použít i 8cc do Fox 32 a dát 2 × 8cc. Ještě někdo spacery z Foxky vyndavá, nebo jen přidáváte další?

      https://www.ridefox.com/help.php?…

      0 0
      • allrose  

        připomínám,že faktický doraz můžeš mít (pravděpodobně máš) cca 1cm od korunky,pak aby ses nedivil,raději vyzkoušej

        :)

        měl jsem také 2,jezdím 1 a ještě mi hodně zbývá,ale stačí špatný dopad,větší komprese a mám to jen taktak,ale to jsou extrémy

        0 0
      • Rice  

        Jj, vim. Hodně vyjímečně jsem měl sag kroužek tak 3 cm od vršku a to vozim o pár psi míň, takže vim, že tam je ještě rezerva. Nicméně jsem šel preventivně přeměřit jaká je ta rezerva a změřil 115mm zdvih místo 140mm. Fakt zajímavý, jak si libuju na na hezkym chodem oproti 32 O/C 140mm a přitom mi to chodí jen na 80mm. Jen jsem chtěl poladit ty vložky, než budu dělat výměnu oleje, tak aspoň vim, že to můžu celý rozebrat rovou…

        0 0
        • allrose  

          múžeš,ale nemusíš..stačí „přefouknout“ negativku,a až se srovnají tlaky,po troškách upouštět a roztahováním vyrovnávat tlak

          pokud nemáš v prdeli těsnení,tak stačí máznout vazelínou (a podle starého manualu i lehce máznout pár kapkama oleje),

          spíše sis to udělal sám při vypouštění vzduchu z komory a už jsi to tolik nenafoukl :)

          0 0
        • Rice  

          Jj, to už je ok. Doufal jsem, že to bude jen přefouknutej vzduch v levý noze někam jinam. Nicméně se při tom rozebírání vidlice totálně zakousnul regulační šroubek open mode adjust u lock-outu. A protože s tim černym kolečkem nešlo hnout, tak jsem nakonec musel 2× rozebrat i FIT4 patronu a hledat proč se to netočí (byl zakousnutej prostředek vnitřní části z obrázku – asi špatně udělaný konce závitů). Každopádně už je to povolený a zejtra zas složim, snad to nebude téct ať nemusim čekat na těsnění.

          0 0
          • Rice  

            A na rozebrání tý FIT4 patrony je dobrý mít ty kleště do svěráku z ofiko návodu. O/C cartridge šla rozšroubovat rukou, ta FITka byla docela utažená, ikdyž částečně by asi šla rozšroubovat jen klíčema. Každopádně kdybych na to neměl čas a nařadí, tak tu FIT patronu asi několik let ani neotvírám a jen čistim a měnim olej v nohách, případně stíráky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.