vidlice Suntour - servis v Brně

18 nepřečtených
  • krosmen

    Zdravím, může mně někdo poradit solidní servis na vidlice Suntour v Brně? Předem díky.

    0 0
    • Anub1ss  

      O jakou konkrétně se jedná?

      0 0
    • Patar  

      Pokud je to kolo v profilu ode mne , pak servisní práce do 3 let zdarma. Jinak doporučuji Vaška Magdu v Kr. Poli- bývalá ulice Moskevská.

      0 0
    • Tomik :-))3  

      mojekolo Brno

      0 0
    • scalar  

      Mysli politicky :-)

      Vidlice je u Tebe nejslabší článek kola, mělo by to být spíš naopak. Nevrážej peníze do servisu, nechej to na novém majiteli (tedy vidlici prodej). Místo ní kup Rock Shox Raragon Gold nebo Suntour NRX E.

      0 0
      • krosmen  

        No upřímně bych právě odpruženou vidlici na kole oželel úplně, pro moje účely by mně asi stačila pevná. Jinak ta vidlice v podstatě funguje, akorát to zamykání nějak blbne, nechce se po odemčení rozchodit. Takže to ted' řeším tak, že ji vůbec nezamykám. Taky ještě nebyla servisovaná, nevím, jak často by se měla servisovat, odjela zatím nějakých cca 28tis.km. To je ten servis vidle tak mastnej?

        0 0
        • scalar  

          Nerozumím. Píšeš, že by Ti vyhovovala pevná. Máš odpruženou, která nejde zamknout, tak jezdíš pořád s odemklou, ale píšeš, že v podstatě funguje…

          28 tis. km bez servisu je dost i na crossovou vidlici ježděnou po silnicích, servis vzhledem k nefunkčnímu zamykání (možná nutná výměna patrony) bude asi dost nákladný. Takže do toho nasypeš dost peněz a budeš mít základní vzduchovou vidlici se slabýma nohama a bez nastavitelného tlumení. Navíc vzdhledem k vysokému nájezdu bez servisu s nezaručenou spolehlivostí.

          0 0
          • krosmen  

            O té pevné jsem uvažoval, jelikož jezdím v podstatě jen po silnicích, zpevněných stezkách a nějaká ta polňačka či lesní cesta a přijde mi, že tu odpruženou vidlici moc nevyužívám a tudíž je to asi zbytečná zátěž. Díval jsem se po pevných, ale karbonová byla krátká, duralová bude asi dost tvrdá a ocelová těžká…

            0 0
            • scalar  

              To máš pravdu, já mám sice na stejném rámu pevnou karbonovku (Force), ale je o dost kratší než odpružená a to by u Tebe vzhledem k tomu, že máš malý rám, už byl problém, další 4 cm podložek pod představec nedáš.

              Snad nechat vyrobit na zakázku kvalitní pevnou ocelovou. Občas se někde objeví i karbonová na véčka délkou odpovídající odpružené.

              0 0
              • krosmen  

                Díky, to jsou pro mě zásadní informace. Pevné vidle, o kterých jsem uvažoval, mají všechny kratší nohy, než odpružená.

                0 0
          • Patar  

            Nepíše, že nejde zamknout , ale po odemčení se těžko rozchodí.To je přece zcela jiná závada. Nemá s vadnou patronou nic společného,

            0 0
            • Concorde  

              Pokud mu to nepřidírá v bowdenu (vzhledem k tomu, že má zamykání na řídítkách), tak to jinde než v patroně být nemůže. Na prvním místě bych zkusil vyměnit lanko a bowden a pokud to nepomůže, tak jinou vidlici, protože scalar má pravdu v tom, že nemá cenu vrážet do ní peníze.

              0 0
              • krosmen  

                Lankem ani bowdenem to určitě není, rozhýbával jsem párkrát přímo na vidlici ten kolík. Nějakej čas je to vždycky OK, pak je problém znova. Na kolik cca by mohla vyjít taková oprava?

                0 0
                • Vilém  

                  Pravdepodobne tato patrona plus prace.

                  Poridil bych neco slusnejsiho, nebo pevnou.

                  0 0
                  • krosmen  

                    Když už vyměnit vidli, tak asi raději za pevnou. Ale jakou, stačila by duralová, nebo raději karbon? Je to na krossové kolo, převážně silnice a zpevněné stezky.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Osobne bych bral dural az jako posledni.

                      Jinak bych se rozhodoval v poradi karbon, ocel, dural.

                      Zalezi, kolik do toho chces dat, ale nejaky karbony uz nejsou az tak drahy.

                      0 0
                      • krosmen  

                        S těma pevnejma je ale problém s jejich délkou, přesněji s délkou nohou. Jsou o dost kratší, než odpružená vidle a jak psal Scalar, už by to na mým kole mohlo představovat problém…

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.