Vidlice pro full - citlivost na Santa Cruz Blur

11 nepřečtených
  • Skunkey

    Ahoj

    doby, kdy jsem sedlal Scott Reflex jsou nenávratně pryč, nějaký (sprosté slovo) ho ukradl docela nevybíravým způsobem.

    Každopádně rozhodl jsem se pro bazarovku, koupil Santa Cruz Blur, protože můj vývoj od přikrčenýho Authora vel.21 k Scottu L (20?) s napřímenějším posezem mě zahnal k pohodlí fuålu s vyšším zdvihem a posezem jak na křesle :-D

    Co je ale problém?

    Santa má vildici Manitou Minute 1.00, 100–130mm vzduch. Scott měl Rock Shox Reba 80mm. Reba několikrát vytekla a nikdy moc nezamykala. Ale co mi sedělo, byla citlivost, kdy reagovala na sebemenší nerovnost a přitom při stoupnutí ze sedla se nezabořila nadoraz. Manitou prostě nestíhá filtrovat nerovnosti, když jedu v sedle. Napadlo mě, jestli to není tím, že se jedná o full, nejsem tak zkušený uživatel, který by zkoušel hodně značek a druhů kol, ale co jsem jel na Koně kamaráda o podobném zdvihu, bylo to to samé. Zadní fox R funguje jak potřebuju, ale předek zase necitlivý. Pomohl by třeba laděný Epicon 100–140 nebo něco podobného? Nebo je to vlastnost fullů?

    Jinak pro návrhy vidlic: zdvih určitě do 130–140, vzduch, vážím 103kg, ne pevná osa, ježdění na pohodu, občas blbnutí(lehčí sjezd, skok)

    Díky za názory ;-)

    0 0
    • thesecond96  

      no pokud si pamatuju, když měl kubad blura, tak na něj ke konci taky nasadil nějakýho tuněnýho epicona, takže asi bych se vydal tímhle směrem, kdybych chtěl citlivost za dobrý peníze :-)

      0 0
    • JSt  

      nejlevnejsi a nejjednodussi reseni bude prifouknout a pritlumit tlumic, aby odpovidal vidlici. :-P

      0 0
      • Skunkey  

        přifouknutý tlumič bude reagovat ještě hůř, tlaky už jsem zkoušel

        0 0
        • Lišák  

          Však jo. Tak to JSt myslel. Necitlivost se vyrovná s vidlicí a už Ti to tak nepříjde ;-)

          0 0
    • mr.antik  

      s pevňákem se to nedá porovnávat, navíc tady máš jak píšeš pohodlný posed, čili víc na zadním kole, předek je odlehčený.

      Záleží, jak citlivá ti přijde ta vidle v ruce. Možná by stačil servis – vyčistit, dát nový olej,vazelínu

      0 0
    • RUR  

      Jestli je to tohle http://www.enduroforkseals.com/…te1web_b.pdf tak bych to rozebral,vyčistil, namazal, zkusil EFS stíráky a třeba taky vykostit SPV- to je taková vifikundace co automaticky uzavírá vidlici, když nepracuje. Jestli to neí rozvaklaný, nebo jinak po smrti, tak bych novou neřešil, je to vyhazování balíku peněz za problematické zlepšení.

      0 0
    • Concorde  

      Imho tuněný epicon dost pomůže. Já mám taky SC blura a vepředu mám Duroluxe, kterého jsem si postupně sám vylepšoval a teď už krásně zobe drobné nerovnosti, jde do zdvihu a ke konci je poměrně progresivní, takže ani, na můj poměr, větší dropy (do 150cm) nejsou problém, na dorazu ještě nebyla. Pokud jezdíš na pohodu, tak si myslím, že tuněný epicon bude to nejvhodnější.

      0 0
    • Nimrod  

      problém je v spv, je to dokonalý kutvítko citlivosti. pokuds ale nad manitou nezanevřel, měl bys chuť ještě vyzkoušet minute s jiným tlumením a trošku hrotíš hmotnost, písni mi mail :-)

      0 0
    • Skunkey  

      Díky za postřehy. Ten manuál na rozebrání je hezky podrobný, ale trochu se bojím, že bych to uplně nezvládnul. Taky jsem přemýšlel nad servisem,nechat to rozebrat apod, ale aby to pak nevyšlo třeba na polovinu ceny Epicona od Milana nebo tak. Jestli je to SPV, tak to by snad mohl někdo servisovat, jen doufám že se to nemusí posílat zase někam do háje (od Prahy :-D ) jako v případě tekoucí Reby před pár lety na Scottovi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.