• Dados

    Nejsem moc velkej technik a mechanik, takže pořád trochu zápasím s volbou vidlice na Trance. Takže jakou vidli do deseti? V historii se přehrabovat je šílenost, kdo mě tam odkáže je motyka…

    0 0
    • Medunka  

      neodkazi na historii ale ve fotkach pri hledani Trance narazis na nejaky fotky – inspiraci to urcite nejakou da a komentar k fotkam take

      0 0
      • Dados  

        To už jsem taky dělal :) ale…buď je tam seriová vidle nebo vozí každej něco jinýho – z toho moc nepoznam co je dobrý. Jestli se držet zdvihu 100 nebo zkusit 120, chci prostě vědět jaký jsou zkušenosti:) motyko :)

        0 0
        • Medunka  

          Nejsem technik ani Motyka, jen jsem dala navrh na inspiraci ;-) Kdyby si ty nebyl Motycka, napsal by si treba, proc sis kterou vybral, co chces jezdit, jake mas naroky – to se pak lip radi

          0 0
          • Krys  

            Tvoja zbierka nežných oslovení od užívateľov BF sa rozrastá. Ako to robíš?

            0 0
            • cabbage  

              :-D

              0 0
              • Medunka  

                zavidite?

                0 0
                • Krys  

                  Nezávidím, divím sa. :)

                  0 0
                  • Medunka  

                    Nekteri panove nemaji co na praci a nekteri se opici a mysli si, jak jsou ftipni.

                    BF je posledni dobou plne lidi,

                    • kteri neumi vyhledavat a prudi ostatni, co znaji pravidla BF
                    • plkaji o nesmyslech a maji potrebu vyvolavat hadky
                    • nevi coby a smailikuji jako o zavod

                    Okurkova sezona

                    Dadosova motyka je OK, ja mu poradila inspiraci, on to ze srandy vzal motykou ;-)

                    0 0
                    • Dados  

                      A pak tu jsou ještě další, kteří místo aby poradili nebo odešli, napomínají. Na BF se množí odpovědi typu „hledej v historii šmudlo“! :) Třeba jsem motyka já, ale vyhledávání v historii je pro mě utrpením. Naštěstí pořád věřím, že i na dotaz kterej už padl vícekrát stále přijde odpověď. Už brzo, jestli mě někdo pošle do historie, pošlu jeho do háje – když už se může rozepisovat s desaterem…

                      0 0
                      • cabbage  

                        co bys napsal někomu na „jako vidlici za 5000?“

                        0 0
                        • roud  

                          kradena reba ??? xD xD xD

                          0 0
                        • Dados  

                          Kdybych měl stejný kolo nebo podobnou geometrii asi bych mu poradil to, co znám a jeví se mi jako dobrý s přihlédnutím k ceně.

                          0 0
                      • Medunka  

                        Ale zkus se na to kouknout tak, kdyby tu kazdy neco resil, serizeni brzd, tajemne klepani v kole, porovnani vidlic a kazdy by si zalozil vlastni thread, bylo by to tady neprehledne. Spousta lidi tady proto pouzivani vyhledavani a snazi se vyrisit svuj problem sam, pokud to nejde, zalozi thread Ale jsou tady takovy, kteri se na to vykaslou a proste zalozi thread – ikdyz pri zakladani vyskoci ztucnena cervena hlaska – no rekne si: „No co, on se najde nejaky blbecek, ktery odepise“. Muze se jednat o technicke veci a reknu ti, spousta kluku, co by dokazali poradit, urcite reagovalo na ten problem v nejakem predchozim threadu a tento si rovnou zablokuje nebo to nechce psat znovu a konec. Takze misto kvalitni odpovedi je tu najednou thread plny zvastu… Ty sis zalozit thread, ze nevis, kterou vidli chces. Dal si na vyber dve a ze maji byt do 10t… nic vic.. zadne blizsi informace. Dobre… Ale vis cim to zavani, vodenim za rucicky. Nemuzes se rozhodnout tak to nechavas na ostatnich. Jako kdyby si nemel svuj vlastni usudek a schopnost zvazit pro a proti obou vidlic… Co se pak stane, kdyz si na zaklade hlasovani v ankete koupis jednu vidli, ktera te pak treba bude stvat. Co pak udelas? Zalozis si tady novy thread, ve kterem posles vsechny BF nekam, ze ti spatne poradili?

                        0 0
                        • Dados  

                          To co píšeš je samozřejmě pravda. A znovu opakuju nenutim nikoho přispívat, do historie jsem se koukl a dokonce předcházelo i to, co jsi mi radila ty. Díky tomu jsem založil vlákno, kde mi začali lidi, kteří jezdí Trance dávat návrhy, který já oceňuju. Ale co mě naprosto dostává jsou plky – 12 naprosto zbytečnejch příspěvků – já pokud nemám k tématu co říct, nebo mi třeba vadí, tak nereaguji. Od teď se ale začnu řídit BF doktrínou a začnu posílat taky všechny do historie nebo rovnou do ******..? Co kdyby se posílali lidi někam už jen za to, že vtipkujou nebo odbíhají od tématu – kde bys byla ty?

                          0 0
                          • Medunka  

                            Na odbihani od tematu jsou tu daleko lepsi experti nez ja, na to vem jed. Ja bych odkazani do historie a do hledani na BF povazovala jako za relevantni odpoved, nebot ten, kdo to napise vi, ze tema, ktery resis, se tu uz resilo a je nekde o par threadu nize a k vysledku se dostanes. Cas od casu ten dotycny hodi i link … Je to na uhlu pohledu a schopnost jednat samostatne . Coz je asi zaver myho max 10 (a to prehanim) poslani do vyhledavani v me historii na BF :)

                            0 0
                          • chodec  

                            Nezlob se, nechtěl jsem ti do toho kecat, ale tohle už je několikátý příspěvek, takže i když budu za motyku, tak mi to nedá –

                            Co se na to dívat tak, že tohle fórum někdo založil a stanovil jeho pravidla a když už ho zadara využíváš, bylo by slušné ty pravidla alespoň respektovat, když už je nehodláš dodržovat. tj. alespoň respektovat to, že někomu prostě může vadit jejich porušování třeba proro, že on/ona sem chodí proto, že jim vyhovuje pravidly daný charakter diskuse tady.

                            Když je pro tebe utrpení vyhledávání v historii, zkus zase alespoň respektovat to, že pro ostatní (i když nebudou reagovat) je utrpením číst po 101 stejnej dotaz o kterém vědí, že už byl 100× probrán. Necpu ti, aby ses nezeptal, ale bylo by slušné chápat, že někdo nemusí mít na smysluplnost hledání historii stejný názor jako ty.

                            No a konečně když si něco v historii našel (jak píšeš), tak je dobré napsat, co už víš a co přesně chceš slyšet jiného, tedy čím je tvůj dotaz jiný, než těch 101 před tebou – vyhneš se tím posílání do historie.

                            Nic ve zlém, jen by to chtělo malinko pokory a pochopení toho, že někdo je tady rád třeba právě proto, že se tu nemnoží příliš mnoho stejných dotazů dokola. Zvlášť když tohle fórum kvůli tomu někdo udělal (a dal si přitom tu práci poprosit v desateru uživatele o dodržování). Ty odkazy na pravidla nejsou o nic zbytečnější než opakovanej dotaz, kterej nepřináší nic nového.

                            0 0
                            • jecnak  

                              Jecnak

                              0 0
                            • Dados  

                              Tohle všechno samozřejmě respektuju! Jedinej thread, ve kterým by se ale dalo snad na tohle téma diskutovat je asi Giant Trance – thread pro všechny uživatele. Kterej je zaplácanej už jinejma dotazama a vzhledem k historii, třeba je dobré zakládat naprosto konkrétní dotazy.

                              Ale přidáváš se jen k dalším lidem, kteří tady sepisujou litánie o desateru, nutno dodat naprosto zbytečně…

                              Vždycky jsem myslel, že forum je od toho, aby padaly otázky a byly vysvětleny – pár strážců zákona tu ale dokola mele něco o desateru, které neporušuju, jen jsem upozornil, že mě nebaví se hrabat v historii (ikdyž to dělám).

                              Co z toho plyne? Že ikdyž pohnutky k napomínání dodržování pravidel jsou naprosto v pořádku nejsou tady na místě.

                              Takže jestli mi můžeš pomoci s řešením mé otázky, děkuju, jestli ne, odejdi pryč nebo do ******.

                              0 0
                          • milan1  

                            Neexistuje nějaká jedna jediná a vhodná vidlice na Giant Trance. Existuje pouze tvůj optimální výběr, dle tvých, cenových, kvalitativních, případně imageových požadavků vlastně máš. Tady bys mohl a měl právě čerpat podklady, které ti pomohou rozhodnout. Jestli počítáš s tím, že někdo rozhodne za tebe, tak si dej jenom hlasování a ono se ti něco vyhlasuje, ale takhle se mi to nezdá optimální.Ostatně výsledek hlasování tam už máš. Tady by ses mohl dozvědět a rozlišit jenom technickou část a zbytek rozhodování by byl na tobě. Bohužel, sjednotit zde právě technické rozbory tak aby by mohly něco přinést pro běžné rozhodování je téměř nemožné. Tématika přitahuje příliš mnoho hádavých a nic neřešících lidí a o co jde poznávají teprve při výběru vidlice, tak, jako možná ty teď. A nakonec, vžij se do toho, že málokdo vydží odpovídat stále dokola na jeden druh otázek. A obzvláště když je vše podáno zhruba takhle, teď poraďte pořádně a MĚ. To, jak reaguješ na Medunku se mi rozhodně nelíbí.

                            0 0
    • MartinX  

      Take nejsem technik natož motyka a proto mě vyhovuje REBA! :) Na jaře jsem naladil tlaky a od te doby jenom mažu stiráky…

      0 0
    • jecnak  

      Co neco U turnovyho – Reba apod? Nastavis zdvih jak se ti bude zdat nejlepsi. Osobne si myslim, ze by Trance mohl byt vepredu se 11(2)0kou bez problemu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Taky bych byl pro tohle řešení a klidně bych vzal rovnou RVL. V u-turn verzi je Reba drahá, pár gramů navíc u RVL ho nezabije a hlavně klidně do sjezdů by se dalo zkusit 120–130mm. Těch 120mm bych si dokázal představit i tam trvale nechat nastavených.

        0 0
        • Dados  

          Mno, tak nad tímhle se zamyslím, dík za tip…

          0 0
        • djano  

          Mam trvale na 130. Znizenie na 100 – niekolkokrat do roka, skor vynimocne.

          0 0
          • MlokCZ  

            Teď jsem kouknul na přesnou geometrii Trance a pro 100mm vidlici má 70,5st. hlavový úhel. Takže i těch 130mm, jak to jezdíš a jak to jezdí pitos může být úplně ok.

            0 0
      • Lister  

        naprostý souhlas, na trance bych dal RVL air U-turn......

        0 0
    • pitos  

      Vozím stabilně na 130mm,geometrie mi plně vyhovuje a snížení jsem nevyužil ani jednou co RVL vozím. Navíc je to dobrá vidlice,takže hlas pro ni.

      0 0
    • mar_tin1  

      este mozes popremyslat nad reconom uturn – pruzinovym. bude lacnejsi ako rvl, a trosku citlivejsi. ale zase zalezi na tom, kolko vazis, standardna pruzina je vhodna tak na 70–75 kg…

      0 0
      • pitos  

        Nebo uturn pružinová RVL.

        0 0
        • mar_tin1  

          alebo tak… aj ked v tomto pripade neviem, aky by to malo vyznam. rozdiel je len v „lepsom“ motion controle, na rvl sa da nastavit uroven floodgate… inak su to rovnake vidlice zvlast pre rok 2008, kedy uz na recon hodili alu ovladacie prvky…

          0 0
        • Dados  

          Tahle se mi taky někde mihla – u tý pružiny bude ale asi problém s kilama (mýma) :) Každopádně děkuju za tip – RVL bude rozhodně lepší než současná Tora, takže myslím, že nikoho z vás proklínat nebudu…

          0 0
          • mar_tin1  

            hm… a v com konkretne bude podla teba ta rvl lepsia od tory?

            0 0
            • Dados  

              třeba v regulaci zdvihu? Nechápu proč mě tu pořád někdo flamuje…

              0 0
              • mar_tin1  

                ja tu nezakladam flame, snazim sa ti pomoct, pretoze ak by si cakal, ze rvl bude chodit lepsie ako tora, tak by si bol zrejme sklamany z „vyhodenych“ penazi. k tej regulaci zdvihu, rockshox to ma vyriesene dost nesikovne, na caste pouzivanie to rozhodne nie je. takze si myslim, ze ten zdvih raz nastavis a potom na to uz nesiahnes (ako napr ja, pitos a monoho dalsich)… rozdiel medzi rvl a reconom v pruzinovej verzii je minimalny a mozes tym zase usetrit. vzduchovy recon aj rvl bude zase o trochu menej citlivy. pisem ti to preto, ze sa v tom podla tvojho prveho prispevku nevyznas. preto by si mal najprv pouzivat hlavu a az potom obvinovat ludi, ktori sa ti snazia pomoct, z flamewaru… ostatni si ta zaradia prave podla tvojho vystupovania…

                0 0
                • jecnak  

                  tak nejak

                  0 0
                • Dados  

                  mm, na tom něco něco bude.. :/

                  0 0
                • Lister  

                  Pružina je sice super, ale má svoje omezení v hmotnosti jezdce – prostě musí sedět, v tomhle je vzduch mnohem operativnější, nehledě na to, že se pak dá vidlice nastavit třeba na tvrdší chod, když si chce člověk více zachrtit.

                  Takže já bych doporučoval vzduch......a tady bych si dovolil tvrdit, že U-turn na RVL bude lepší, lépe nastavitelný a citlivější než soloair na Toře a Reconu (sice se tady teď rozebíralo jestli nebude i recon s air U-turn, ale to se přiznám, že jsem nezkoumal)

                  PS: dlouho jsem jezdil pružinu a teď mám nově vzduch a u něj už zůstanu, sedí mi více a to si zakládám na maximálním pohodlí :)

                  0 0
    • marapara  

      Revelation, jasná volba ;)

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Manitou Minute

      www.levnysport.cz/index.php?…

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Mě by taky zajímalo,jestli je na delší vyjíždky s výraznějším zatížením lepší právě ten Giant Trance nebo GT i-drive 5, co má pevnější rám, ale nechci zakládat zbytečný thread,aby se slečna Medunka nerozlobila

      0 0
    • Dados  

      Radši už zámek…

      0 0
    • Dados  

      Tak už se mravokárci snad vybili. Potřebuju vědět nějákej zásadní rozdíl mezi RS Recon a Revelation (RVL). Proč volit vzduch nebo pružinu? Je pravda, že vzduchovka je lehčí a lépe nastavitelná vzhledem k mé nízké váze?

      0 0
      • MlokCZ  

        Na většinu toho, co se teď ptáš je tu ale opravdu nejlepší historie. Otázku pružina x vzduch ti tu jen tak nikdo znovu vysvětlovat nebude, to není na dva řádky. Tady to máš extra podrobně rozebrané a pěkně vysvětlené na konkrétním případu Pike x Talas i s grafem: www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

        Recon x RVL: hlavní rozdíl soloair x dualair a váha; Podrobnosti k soloairu a dualairu tu máš opět v historii mraky.

        0 0
    • kali222  

      resim resim take resim

       

      bud rebu SL na 115mm a nebo pike social edition uturn- tedy tu nejlevnejsi :(

      ale proc resim… seriovy 100mm recon je malo(130 uz zase moc) a navic mam pocit docela nizko rukou(predstavec vypodlozkovan seriove"nahore"). proto by se mi sik uturn na  naladeni :). volny predni kolo na 20mm osku mam, akorat je tedy kilo rozdil, tak nevim:( porad to ma umet splhat nahoru s pevnakama.

      pro me ma pike jednu ohrmnou vyhodu…a to ze neustale neco nekam preskladavam,takze proto.gramar nejsem :) ono taky s trancem :)) RVl urcite nechci, pike X reba sl je rozdil cca 1500,–

      takze otzka na Vas, nevali se nekomu neco ve slsunem stavu doma? pike ci reba? nebo sleva na koloshop.cz? mysleno vazne,protoze za poslednich 14 dni mam pocit,ze jsem prisel o rozum…

      0 0
      • dieegoo  

        Si toho recona dej na 115 a máš optimální kompromis bez utrácení ;)

        0 0
        • kali222  

          snazil jsem se to zamaskovat :P myslel jsem,ze pro ty spencery tam jsou nejake dorazy rave 80–100–130…nasilim nic nebude :) je na ni zaruka. pokud to jde bez nevratnych zmen, tak zvazim.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.