• KosObecny

    Ahoj, mám uvedenou vidlici Suntour XCR 100 Air (http://www.4ever.cz/…-disc-27-5-1) a o víkendu se mi díky ní stala „pěkná“ nehoda. Máte s tím někdo zkušenost? Kolo je nové (cca 600 km najeto), jsem poměrně lehký (75kg) a stalo se na to na normální cestě (šotolina – kamínky). Zítra tedy posílám kolo na reklamaci, ale moc ve mě nebudí radost, že mi vidlici případně vymění za stejný model. :(

    Díky za názory a zkušenosti.

    0 0
    • scalar  

      Co Ty jsi za ptáka, když ses tu kvůli tomuhle zaregistroval…

      K věci – nesetkal jsme se s tím a je mi to divné.

      0 0
    • Vilém  

      Spodni nohy jsou na vyhozeni. Pokud jsi toho teda neodrovnal vic.

      0 0
    • Erknold  

      ne, jezdím podobné co ty a moje krosová vidlice to vydrží. A to by měla být méně odolná než Tvoje. Co si to s tím dělal. Si přehlédl koryto na celé kolo v cestě?

      0 0
      • Vilém  

        To by me taky zajimalo, jak toto vzniklo. Za normalnich podminek mi to prijde nemozne:) Leda tak rumpnout vidlici o beton, pri vyndanem kole. Nebo snad zahamovat predni brzdu s kolem, ktere nejsou dorazene na dno patek.

        Lom vypada jednolite a cerstve, takze skryta prasklina tezko. To jsem zvedav, jak se k tomuto postavi prodejce.

        0 0
        • scalar  

          Je vidět, že je to odřené i za tou prasklinou a zespodu obroušená vypadá i druhá patka.

          0 0
        • KosObecny  

          No to jsem taky zvědavý, v práci tedy taky děláme s odlitky a kolega tvrdí, že je to na jistá výrobní vada podle toho jak to vypadá. Kolo kontroluji před každou jízdou, takže kolo povolené určitě nebylo. Normální sjezd jako jich jsou na Šumavě stovky, žádná divočina – dá se to projet i na trekovém kole. A to jsem jel dost pomalu (se sjezdů mám po dvou pádech na sterém kole, ještě respekt :D) navíc kamarád co jel za mnou si v první chvíli taky říkal, co že sem dělal, že sem se tam „natáhl“ protože tam prostě nebylo o co.

          Na reklamaci tedy posílám téměr komplet kolo. Přeci jenom jsem laik a nedokážu zhodniit, když je KO kotouč, tak jestli to nemohla taky odnést brzda atd..

          EDIT: zítra ještě zkusím udělat lepší foto lomu.

          0 0
          • Vilém  

            Takze jsi proste jel, pribrzdoval a toto se stalo? Foto by jiste nejen me zajimalo.

            Kazdopadne dej vedet, jak to bude probihat.

            0 0
    • KosObecny  

      jj přesně tak, jel jsem a přibrždoval a na jednou jsem letěl přes řídítka. Dneska odesláno. Fotky zde

      0 0
    • Petr L2  

      Podle toho co je vidět, bych spíš soudil, že ta vidle padla na tvrdé bez předního kola, ale zarazilo mi, jak jsou obroušené patky od rychloupínáku, to by také mohlo být původcem odlomení.

      Tedy fakt by mě zajímalo co ta vidle zažila, takhle poničenou nemám ani na svém starém kole a to je mu 17 let a vidle zažila opravdu hodně. Já být prodavač, tak bych hodně váhal…

      0 0
      • allrose  

        po pár dotažení ti oprýskne barva nato šup a zbytek oloupeš sám

        0 0
      • KosObecny  

        Vidle nezažila vůbec nic. přišla v krabici s kolem a pak jsem sundaval kolo 4× od března (koupě) – pro přepravu autem. Takhle „dodělanou“ jí mám ze soboty co jsem si rozbil dršťku :D

        Dneska kolo obdržel prodejce, tak jsem zvědavý s čím přijde.

        0 0
    • Badoo  

      Ty vydlu mam taky od 4e ale celoboepruzene a zatim se mi nic nestalo :-D ted mi tobalenuvizne v hlave a du tobzkoumat at se nekde tez nerozbiju :-D

      0 0
    • pee.tr  

      Před lety jsem jel omylem 60km v loukách s povoleným upínákem a kolo mi nevypadlo, ani se nic na vidli neulomilo (epicon), zjistil jsem až doma, když jsem kolo zvedl, že tam plandá. Takže obecně bych se toho do budoucna nebál, když ti jí vymění za novou. Jak se tohle ale povedlo tobě, to je záhada. Napadá mě snad jen nakřivo urvaný upínák, nebo něco pod ním skřípnutýho, i když ani tak bych toto nečekal. Neber to ve zlém, ale můj odhad by byl, neutažené kolo, které vypadlo a při pádu se teprve ulomila vidle. Nicméně přeju hodně štěstí u reklamace a více štěstí s novou vidlicí.

      0 0
    • KosObecny  

      Omlouvám se že píšu až tak pozdě. Tak reklamace uznaná, vyměnili vidlici za novou + zničený kotouč. Údajně není prokazatelné, že se to nestalo až po pádu na zem?!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.