Viděl jsem své ukradené kolo, co dál?

122 nepřečtených
  • elbunda1

    Jedu kolem hospody, na zahrádce stojí kolo, které mi cca před 3 měsíci ukradli ze sklepa. Jsem si jistý, že bylo moje, je dost atypický (pevná vidlice, kotoučovky, atd.) skládal jsem jej sám, komponenty jsou „co dům dal“, poznal jsem ho okamžitě. Bohužel, než jsem se stačil otočit a do telefonu vysvětlit policajtovi, o co se jedná, kolo bylo pryč. Ani jsem ho neviděl odjíždět. Dle slov hostinskýho, ten člověk byl na tom kole v hospodě i předchozí den, dal si jedno a odjel. Když platil, říkal někomu do telefonu, že ještě jede do práce kvůli nějakému klientovi, s nímž má schůzku za necelou hodinu. Z toho vyplývá, že pán pravděpodnobně bydlí nebo pracuje někde v okolí hospody, vypadal a choval se slušně, takže nejspíš kolo od někoho koupil. Hostinský si vzal moje telefonní číslo s tím, že pokud se tam znovu objeví, hned zavolá (dá se tomu věřit?). Každopádně mám jistotu, že kolo není na druhém konci republiky a pokud současného „majitele“ něco nevyplaší, je šance ho znovu potkat. A teď co s tím dál?

    0 0
    • elbunda1  

      prostřední volba v anketě má být: zkusit apelovat na svědomí „současného majitele“ tím, že danou situaci vytroubím do světa prostředni Facebooku na různých komunitních stránkách a doufat, že se k němu informace dostane (je to dosti pravděpodobné, svět je malej a určitě ho tu někdo zná) a pak doufat, že se ozve

      0 0
    • MirosPikos  

      S největší pravděpodobností dotyčný koupil výhodně kolo bez dokladů, o kterém musel tušit, že bylo kradené.

      Počkat si na něj s někým muskulantním (v případě, že by byly problémy). Ukázat doklady od kola (číslo rámu) a prokázat se tak jako vlastník. Kolo buď dobrovolně odevzdá a nebo na místo zavoláš policii. Doporučil bych všechno vyřídit bez buzerantů a mlátičů – všechno by se tím zbytečně komplikovalo a zdržovalo. Zloděje by stejně nedostali a pokud ano, dostal by směšnou pokutu nebo jiný trest.

      0 0
    • Kosta  

      Kolo si „ukrást“ zpátky? :)

      0 0
      • marapara  

        No pokud krádež původní majitel nehlásil policajtům, má doklady od kola, tak by to bylo asi nejsnadnější řešení :). I kdyby ho někdo při tom, když si ho bude brát zpět viděl, tak může říct a dokázat podle dokladu, že je to jeho kolo a že třeba ztratil klíč od zámku musí ho holt přeckvanout :).

        0 0
        • elbunda1  

          původní majitel jsem já, doklady mám ve formě účtenek několika komponentů, který jsem kupoval nový, krádež byla hlášená. Prokázat, že kolo patřilo mě by nebyl problém.

          0 0
          • marapara  

            Jasně, to pokud jsi nehlásil krádež jsem napsal záměrně. Protože pokud ano, tak by takový postup byl pro tebe asi horší. Sice to bylo tvoje kolo, ale někdo ti ho ukradl a tys to nahlásil. Kdyby sis ho teď vzal zpět, aniž bys u toho neměl policajty, mohli by tě za to ještě popotahovat. Když nic není hlášeno, není krádež (i když se stala prvotně) a ty si jen štípeš zámek, protože jsi ztratil klíček, chápeš? :)

            0 0
            • oberleutnant Weiss  

              Ovšem vysvětluj to nasranému majiteli toho zámku, který za to kolo třeba i někomu zaplatil a vidí jen to, že mu někdo krade kolo. Nedejbože když je o hlavu větší, o 20 kilo těžší a po večerech mlátí do pytle (a semo tamo i v ringu do druhého takového)…;-)

              0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
      • RobJab  

        ukrast zpatky by mohlo znamenat ze dotycny kdyz ho uvidi vytahne bouchacku a bude prusvih :-) podle me volat policajty … hlavni bude ram jestli se da podle cisla nejidealnejsi …

        0 0
        • RobJab  

          kazdopadne kolega z prace vypravel ze za mlada mu nekdo ukradl motorku kdyz ji prodaval .. po nekolika mesicich jel autem a motorku i dotycnyho poznal … tak ho zablokoval s pribuznym vyskocil a motorku si vzal a dotycnej dostal pekne do huby .. , ale to je trosku jina situace

          0 0
    • Deathwing  

      nejlip hlidat u hospody nebo se pohybovat po okoli s papirama od kola, pripadne i fotkama jestli nejaky mas a v doprovodu nekoho s vetsi postavou pro jistotu

      a az ho najdes tak volat policii a majiteli ukazat papiry ze to kolo je tvoje

      jeste muzes v pracovni dobe zkusit obejit firmy v okoli a divat se jestli u nektery neni zaparkovany tvoje kolo

      zverejneni fotek bych neriskoval to by se ho spis majitel zbavil nebo ho schoval a uz bys ho nenasel

      0 0
      • elbunda1  

        Nemám čas hlídkovat u hospody a čekat na něj ani chuť se s někým o něj prát. Volání policii beru jako samozřejmost, krádež je nahlášená, veškerej popis i s fotkama policajti mají ve svý databázi (i když ti co přijeli, vůbec nevěděli, která bije).

        0 0
      • elbunda1  

        ten člověk asi nebude mít klasickou pracovní dobu, protože podle slov hospodskýho čekal klienta v pátek v 18h

        0 0
        • Vilém  

          …az se stavi pro svoji davku pika. No minule sice nemel prachy, ale to kolo neni zas tak spatny, takze ma jeste trosku predplaceny.

          0 0
    • jakub  

      ahoj, pakliže si kolo poznáš, snaž se ihned informovat o tom policii. Pak dle své výpovědi přesně popíšeš markanty podle kterých jsi si kolo poznal, dobré by bylo odkázat se na případné svědky, kteří věděli, že jsi toto kolo skutečně měl a poznaji ho, ev, aspoň trochu popíši, na majiteli co si na něm vozí v současné době prdel bude prokázat, kde on kolo nabyl, pakliže si ho ale bezpečně poznáš a současný majitel nebude schopen prokázat, že ho někde od někoho legálně koupil, kdy a přesně od koho, kolo by mělo být tvé. Pakliže současný majitel popíše kdy a jak ke kolu přišel a bude to kolidovat s tím, že ti ho ukradi, je to jasné, pakliže bude tvrdit, že ho má dlouho, je to na policistech, aby šetřením – (u jeho sousedů atd.) prokázali opak. A teď narovinu, když to bude vyšetřovat někdo, kdo ti bude chtít pomoci a dotáhnout to vše do zdárného konce a vzhledem k tomu, že to kolo má dost specifické markanty – už vzhledem k tomu, že podobné kolo neexistuje, protože jsi to stavěl doma a budeš schopen důkladně popsat co je na kole za markatny asi by nebylo co řešit. Z mého pohledu bych si asi coby policista věděl rady, pakliže by jsi se distal do problémů s tím, že bys ses s policisty nemohl domluvit, napiš mi, pokusím se ti nadálku pomoct – tedy nebudu ovlivňovat vyšetřování nadálku, jen ti třeba poradím, jak prokázat, že kolo je tvé, jaké máš činit návrhy na prověřování atp. aby jsi právu dostál. Když se budou policisté trochu snažit a nenecháš si nic líbit, měl bys uspět, blbé je, že nemáš třeba číslo rámu atp… ale to by nemělo vzhledem ke specifičnosti kola – tedy markantům – tedy domu, že sis ho postavil doma sám stačit. tu je kontakt na mne: kuba@viridium.cz (jsem policista) držím palce

      0 0
      • elbunda1  

        Díky za pomoc. Prokázat, že kolo patřilo mně by neměl bejt problém, veškeré markanty jsou v protokolu, vč. fotek. Teď je hlavně potřeba, aby se kolo znovu někde objevilo.

        0 0
        • jakub  

          jj přesně tak, pak si fakt jen počkat a ohlídat to, není od věci volat jak 158 tak i 156, oboje najednou ať to máš pojištěné, ev, doporučuji pakliže bys byl u kola rychjeli než police, vzít zámek a jednoduše ke kolu přijít a zamknout ho k něčemu a neřešít vyskakování současného majitele a vyčkat na policii, vysvětlit mu, že si brániš svou věc… snad jsem to napsal dost jasně, prostě když budeš rychlejší, připravit si zámek, přiskočit ke kolu – být připravenej a kolo k něčemu zamknout, poté ihned volat policii a slušně vysvětlit novému majiteli co s děje, může se stát, že z místa zdrhne… kolo ale bude zpět tvé…

          0 0
    • kali222  

      kdybych si byl 10000% jisty, ze je moje, proste bych si tam nanej sedl a nehnul se z mista(snazil se o to), dokud by neprijeli policiste. doufej, ze pan hostinsky neni znamej „majitele“ kola. snad ti to dobre dopadne.

      0 0
    • drood  

      Jen taková nesouvisející příhoda. Jednou u nás cikáni ukradli auto. Nechali ho stát u písníku, bůhví proč. Majitel jel se svým kolegou kolem, kouká, hele,moje auto. Zastavili, vytáhl klíčky, přesedl do svého a odjel s ním domů. Cikáni přišli, auto nikde, tak na místní služebně ohlásili, že jim někdo ukradl auto :D. Takže, všechno hlas první, ať tě nepředběhne nový „majitel“.

      0 0
    • HonzaRez  

      Z vlastní zkušenosti: nespoléhej na orgány, že bleskurchle dojedou a zakročí, popř budou objíždět firmy a hledat klienta. Nebudou. Ty budeš mít to, co si sám zařídíš a oni tomu pak můžou dát oficiální hlavičku. Takže:

      hlídkuj u hospody, projdi se kolem těch firem a snaž se ho najít. Pak nastoupí fáze 2. Sice problematická,ale jinak to nejde. Snažit se ho přesvědčit o tom, že v té situaci nemá jinou šanci, než s tím kolem a s tebou jít na PČR a nahlásit, jak ke kolu přišel. Velmi pravděpodobně byl podveden, nahlásí kým a kde atd a pak teprve budou orgáni jednat. Pro ně je důležité mít podezřelého, pak v tom vidí možnost případ vyřešit…

      0 0
      • jakub  

        Chápu Vaší kritiku, nicméně opět doporučuji vše řešit přes policii, naopak bych spolehal na to, že co nejrychjeli dorazí, vše je o lidech a to, že má s policii někdo špatné zkušenosti neznamená, že zrovna k tobě se zachovají tak, jak se ti nelíbí… ale víc se o tom rozepisovat už nebudu, nehodlám tu obhajovat práci policie, řešíme konkrétní věc, něco mám za sebou s takovými názory se jednoduše nestotožnuju…

        0 0
    • gorre  

      Sem to tu uz jednou psal: stejnou situaci jsem řešil presne pred deseti lety. Tehdy jsem nasel na tenisových kurtech svuj Giant Cadex ukradený v roce 1997 (ram karbon, vidle marzochi xc700, magura, roox, syncros made in canada a tak dale). Sel jsem za chlapkem, ktery s tim prijel at ho http://www.rozhlas.cz/…09dobrovolně odevzda a zároveň volal PČR. Byla docela sranda pac zatimco jsem telefonoval, manik ujel jak malej harant. Dale se ho jeho spolutenisti pokoušeli krejt a nechtěli prozradit jeho jmeno atd :)) Policajti mi pak říkali, ze ho ten člověk i jim odmítal vydat a muselo mu byt pohrozeno blokovou pokutou ve výši asi padesat litru,– Cislo rámu i doklad o koupi jsem mel, takze kolo bylo po nezbytných formality cz vráceno a mam ho jako zimaka dopravní prostředek dodnes. Ámen

      0 0
    • pidan  

      No ahoj,nechci ti kazit iluze o právním state ale muj pribeh je docela tragikomickej.Meho prvního horaka v 92roce mi taky ukradli po 3mesicich.Nasel jsme ho po pul roce nahodou u cukrarny cestou z prehrady a tak jsem ho i s10letym klukem co k nemu patril odtahl na policii.Ukazal jsem jim papiry od nej,fotky se mnou,protokol ze dne kradeze a upravy o kterých jsem vedel jen ja.Bohuzel číslo ramu uz bylo vybrousene.Ano evidentne patri vam a zabavili ho,s tim ze me vyrozumi a vrati mi ho.Po mesici niceho a zadnych zprav jsem tam zasel a strazci zakona mi sdelili ze kolo VRATILI PUVODNIMU majiteli!!Pry si také donesl papir z Turnovske burzy a svedka koupe haha.Vlitl jsem primo k nacelnikovi do patra a pohadal se s nim o bordelu,nepravnim state a ze si je platim z dani proc?On ctihodny tatinek toho kluka byl jak jsem se dozvedel majitel jednoho Jabloneckého bordelu.Nerikam ze kolo ukradl on,asi na to ma lidi ale je mozne ze pan velitel k nemu chodil za holkama.No to je uz jedno,proste jsem mel smulu ale asi jsem mel podat stiznost na inpekci vnitra a udelat jim aspoň dusno…At zije demokracie. drzim ti palce,ale na cizi-pravni pomoc tady nespoléhej.

      0 0
      • elbunda1  

        To by se ale podle novýho občanskýho zákoníku už nemělo stát. Pokud prokážu vlastnictví, tak by se mi odcizená věc měla vrátit bez zbytečných průtahů, alespoň takhle nějak to tam je psáno.

        0 0
      • jakub  

        ehm dovolím si tvrdit, že tady policisté trochu pochybili, rozhodně lze zsjistit i z vybroušeného rámu číslo (odborně se ten proces nazývá defektoskopie) . tedy pakliže není místo výrobního čísla nějaká samolepca, což občas bývá nebo štítek kterej strhneš lze výrobní číslo znovu poměrně snadno vyvolat a přečíst. Rozhodně jsi si to neměl nechat libit. Kolo mělo být jednoznačně předáno tobě, nicméně doplňuji, že v době řekněme 90–95 byl u policie trošku chaos a nikdo nevěděl co se má vlastně dělat a jak, odborníků bylo v to době málo, jsem přesvědčenej o tom, že v dnešní době by se ti nic podobného nestalo. Doplňuji, že proces defektoskopie v té době již dávnno existoval, nicméně trošku byl asi u policstů problém se vzděláním. Nemám pro to jiné vysvětlení a pochopení. Rozhodně jsi si to neměl nechat líbit

        0 0
        • pidan  

          Jojo souhlasim ze jsem to nemel vzdavat,byl jsem tak znechucenej a hlavne jde a to i v dnesni době o dobrou vuli zainteresovanych­.Vzdycky jde o lidi a jejich dobrou vuli,ty radovy slapky to videli jasne..pro me. cau..

          0 0
        • Jakobo  

          Zjistit pod vybrousenym a prerazenym cislem puvodni cislo zas tak snadne neni, nekdy se to nemusi vubec podarit. A uz vubec to neni levne, je to v radech 10000 Kc. Ja nevim, jestli by tu zkousku mel platit poskozeny a jestli nekdy ty penize vubec dostane zpatky. Je to jen teoreticka moznost, snad u ramu za 100 tisic.

          0 0
          • karliner  

            Rám (kolo) za 100.000 je carbonový a na carbon se nic nerazí, tam je jen nálepka.

            0 0
            • Jakobo  

              To je nepodstatne, jestli je to Al, Ti nebo C, tady jde o princip. Zjistit cislo neni vubec tak jednoduche, jak si tady nekteri mysli. Jinak mas pradu, ja jsem nad tim ani moc nepremyslel.

              Ja kdybych byl zlodej, tak domek ze spodu, kde jsou nejcasteji cisla vyrazena, provrtam vedle sebe vrtakem, pevnost tim zasadne nenarusim a nikdo se uz nikdy nedovi, jake cisla tam byly.

              0 0
              • jakub  

                nejsem teda mechanoskop, ale tvrdím, že to lze provést, navíc jsem se teda nesetkal s případem, že by poškozenej platil nějakou expertizní činnost stran policie (viz tvá reakce výše). Ale v pohodě, moje žena když něco navrhnu mi taky dá 10 důvodů proč to co navrhuju udělat nejde a nakonec se to udělá…

                0 0
                • karliner  

                  Už vidim, jak policajti zjišťují v laboratoři vybroušené číslo rámu z kola s tržní hodnotou pár (i třeba desítek) tisíc, když je ze židle nezvedne ani samotná krádež toho kola..

                  0 0
      • RobJab  

        no to je hnus ..to abych si daval tu v JBC bacha jestli se synek nepotatil :-)

        0 0
    • Josef Panek  

      Celý se mi to nechce číst, ale asi volat fízly a zkurvenej fízl ať pohne línou prdelí a něco dělá, ne?

      0 0
    • Georrge  

      hlavně si ho jen tak neber zpátky, někdo tě uvidí, současný majitel nahlásí krádež, a budeš mít na triku krádež svého vlastního kola, které ale koupil už někdo jiný (bude mít účtenku ze zastavárny), takže to celé slušně zamotáš, dostaneš důtku že jednáš bez vědomí policie, a jestli se v tomhle všem zapomene na původního zloděje, tak to bude nejhorší, protože vy dva budete mít problémy a ******* co to ukrad si bude v pohodě běhat na svobodě s penězma.

      0 0
      • jakub  

        no, zas tak dramaticky bych to nevidel, ale asi bych se snazil fakt ihned policii volat, přitom bych si své kolo klidně ohlídal, aby se s ním někdo zase nevzdálil

        0 0
        • Bonebiker1  

          Nesoutěžíš v AZ kvízu? Je tam Jakub, jezdí horská kola a je měšťák…pokud jo, držím palce

          0 0
          • jakub  

            ????? opět nechápu tvou reakci jsem policista, dělám na kriminálce a snažím se tu být užitečnej, za svou praxi – byť dělám úplně jinou problematiku než majetek si dovolím tvrdit, že o těchto věcech něco fakt vím, tak nechápu jestli se mě zase někdo pokouší jen trapně urážet, nebo co jsi tím myslel, pokud jsem nepochopil vtip, omlouvám se…

            naopak nechápu co mám společného s AZ kvízem??

            0 0
            • Josef Panek  

              Snaž se hlavně v práci, ne na internetu. I když člověk věří, že na kriminálce jste jinej level než ti pomahači & chrániči.

              0 0
            • Bonebiker1  

              Tak teď nechápu tvoji reakci já, včera jsem náhodou viděl AZ kvíz a soutěží tam Jakub, který rád jezdí MTB a je policista, tak jsem jen zeptal, zda to nejsi ty, a pokud ano, tak jsem ti přál hodně štěstí, nic jiného jsem tím říct nechtěl. Ty to nejsi, tak je to jen náhoda a hluboce se omlouvám, že jsem se tě nějak dotkl…

              0 0
              • Vilém  

                Trosku schiza, to neres.

                0 0
              • jakub  

                ahaaaaaaaaaaa tak proto jsem psal, ze jsem asi nepochopil vtip, já ani nevim, ze AZ kviz jeste davaji… fakt jsem to ja nebyl…

                0 0
                • JSt  

                  to je nam jasne, zes to nebyl. ;-)

                  0 0
                  • jakub  

                    díky, že ti to je jasne, tak proč to sem někdo psal??? (ted uz si fakt dělám prdel…)

                    0 0
    • zzd426  

      Jednoznačně bych to řešil přes policii. uvidím kolo, zavolám, pokud policie nedorazí dříve než nový majitel odejde tak sledovat, popřípadě vyfotit. Jinak z toho budeš mít zas jen oplétačky. S dotyčným bych se nijak nebavil ani ho nekontaktoval, vše bych nechal na policii.

      0 0
    • Jakub 737  

      tak jak to vypadá?

      0 0
      • elbunda1  

        Zatím čekám, občas objedu čtvrť, kde se kolo objevilo…a zatím nic.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Deathwing  

          taky je mozny ze novy „majitel“ si precet ze ho hledas, nebo mu nekdo dal echo a tak kolo ukryl

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • Vilém  

          No proste pingl dal echo novemu majiteli.

          0 0
        • Jakub 737  

          držím palce a dej vědět :-)

          0 0
    • bathed  

      Kamarád si poskládal na rámu Stumpjumpera v roce 09 bike. Logicky tedy naprosto unikátní kolo…

      Jaro 09 – vykradli mu garáž, ze které se ztratily jenom a pouze dvě kola (jeho a manželky). Motorové pily, křoviňáky, bourací kladivo a jiná šepleť zůstala.

      Srpen 09 – noční přejezd Javorníků. Kamarád zprovoznil své staré kolo, ze kterého na toho Stumpjumpera přeházel část dílů. Přejezd vypadal tak, že jádro které ho pořádalo se samozřejmě znalo, ale jinak byla akce otevřená. Tzn. ten napsal tomu, ten zase dalšímu, atp. Takže v konečném důsledku se lidi ve spoustě případů vzájemně neznali. Rozsah ale narostl vždycky natolik, že ze Vsetína do Karlovic Dráhy přidávaly jeden vagón.

      Z Karlovic Podťatým na Kasárna a tam první „valašská pizza“ – tj. obrovský tác plný malých rumů. Všechno probíhá bez problémů. Další občerstvovací stanice – Stracenec. Tam se najednou kamarád přitočí k „jádru“ a že: „typitcho! já jsem našel kolo!!!!“ … všichni na něho že mu asi hrabe, ne?! … Nehrabalo… Fakt to byl jeho unikátní Stumpjumper. Pak se „peloton“ vařil jak na TDF: sjíždělo se to a rozjíždělo: „znáš toho chlapa?“ … „s kým tady je??“ … „ke komu patří?“ … Nikdo z jádra ho neznal.

      Nakonec se „utrhla“ skupinka složená z okradeného a kluků, z nichž například jeden má bezpečnostní agenturu. Jedu napřed a přemýšlí co udělají.

      Když peloton dojede na Portáš, skupinka jedná: několika zámky kradené kolo zamyká ke sloupu. Pak jde za týpkem a udeří: „proč jedeš na kradeném kole?!“ Borec se nejdřív staví na zadní a je dost agresivní. Teprve teď se ukazuje s kolika lidma tady je. Mezi tím okradený volá domů ženě, ať sedne do auta a vezme absolutně všechno co ke kolu najde – fakturu k rámu, fotky kola, atp. Zároveň volají na policii.

      Mezitím borec taje jak kostka másla. Jde o chlapa z ostravy, který má na Stodolní bar. Kolo mu před dvěma měsíci prodala nějaká smažka a dealer perníku za cca. 20t., či spíš mu hajzlík splatil dluh. … Byť v tomhle je dotyčný asi nevinně – rozuměj – asi se nedobýval osobně do garáže, asi i idiot by pochopil, že cena za kterou pořizuje absolutně neodpovídá ceně kola…

      Když dorazí policie, borec kapituluje totálně. Policajti berou od manželky dokumenty a kolo zabavují. Takhle ho budou držet ještě cca. dva měsíce. Nejkrásnější ale byla věta policajta směrem k „hospodskému“ poté, co s ním na místě sepíšou jakýsi protokol: „tak vás hodíme na vlak, co? Abyste nemusel pěšky…“

      Takže co dál? – až kolo uvidíš, neváhej a zamkni ho. Měj sebou všechno co se ke kolu dá dokladovat. Nespoléhej na ničí svědomí. Policie nutnost!!!!

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • maajkee  

      Tak tohle nepochopím, já někde u hospody vidět jedno z mých starých kol co mi v minulosti ukradli, sednu na něj a jedu s ním na cajty, případně popojedu kus dál a volám cajty. Prostě cokoliv, jen abych něco udělal, protože taková možnost se naskytne možná jednou z tisíce případů.

      0 0
      • elbunda1  

        abych ti to vysvětlil, tak nevím, jak bych seděl na 2 kolech najednou a než jsem stihl jednat, tak kolo zmizelo postranní uličkou, o níž jsem nevěděl. Ani dotyčnýho člověka jsem neviděl.

        0 0
        • Jakobo  

          Nemusis nic vysvetlovat, proste jsi zazmatkoval a tim to konci. Pokud jsi mel zamek, tak kolo stacilo zamknout nebo u nej stat do te doby, nez prijede policie nebo majitel.

          Taky moc nechapu, proc jsi u kola nestal pri telefonovani policii.

          0 0
          • Breakpain  

            No ja ti nevim, kdyby mi nekdo rekl, ze moje kolo je jeho a volal policii, cekat tam nebudu pokud neukaze papiry od kola. Ne kvuli policii, ale je divny nekomu blokovat kolo a on to ani nemusi tusit… Mam na mysli, ze bych mu slusne povedel, ze jedu a ze pokud neuhne, tak ho proste klepnu … takze zamek jo, ale osobne – to zavani, ze nekdo bude mit kapesnik od krve … ja ti nevim, pokud nemas postavu medveda, tak je to risk…

            0 0
            • gs9  

              také myslím, že kdyby jsi ke kradenému kolu přišel, vytáhl mobil a řekl týpkovi, že tento rozhovor bude natáčen i s videem a v tom mu řekl, že kolo je tvoje, tak pokud by ti neco chtěl udělat, tak mu k tomu přibude napadení a hned by to bylo vyřešený…pak už to pujde ráz na ráz..

              0 0
              • bruco  

                Alebo okrem rozbiteho cifernika budes mat rozbity aj mobil. :-)

                0 0
              • Breakpain  

                Jak psal kolega nize, rozbity mobil neukaze nic.

                Nehlede nato, ze pokud Ti neda souhlas – nesmis ho natacet atd… ? Nevim, jedtli to plati i zde …A pokud ho budes natacet, tak natocis i sebe jak ho omezujes na svobode a branis mu v odjezdu.

                Ne, ze bych se zastaval nekoho, ale nekoho „ruco“ stavet mi prijde jako nestastne reseni.

                Pokud je to zlodej- porvete se ..

                Pokud to zlodej neni – stejne se muzete porvat, protoze on sam si muze myslet, ze ho planujes okrast a misto policie jsi volal kamarady …

                Ja bych se na tom kole jako majitel snazil odjet a takove chovani, kdy mi tam nekdo stoupne a „harasi“ bych resil peprakem … nosim ho z prevence kvuli psum a je to neskodny, zadne nasledky, pohmozdeniny atd…

                Jak rikal trener – „dobrovolne se neperte, nikdy nevite, ci popelnik vas vezme ze zadu…“ ;)

                0 0
                • jakub  

                  tak za 1. roznodně si celý průběh můžeš natáčet, nikdo ti k tomu své svolení dávat nemusí

                  za2. jak jsem už psal výše, pakliže si kolo na 100 pro poznáš, okamžitě volej policii a to jak 158, tak 156, at dojedou co nejdříve.

                  za 3. u všeho je vždy lepší svědek – dobrý je každý kdo u toho bude s tebou, nezúčastněná osoba – tedy někdo, kdo s uvedenou věci nemá nic společného, ev. tebe ani nezná je mnohem lepší, problém je v tom, že většina lidí, s tím nebude chtít mít nic společného.

                  za 4. kolo si klidně zajisti svým zámkem, pakliže je skutečně tvé, rozhodně ti za to nehrozí nějaké omezování, nebo něco podobného.

                  za 5. je jen na tobě jak se dohodneš s tím, kdo na kole přijel, uznávám, je, zde možnost že budeš napaden, tomu se asi nevyhneš, nicméně opět tomu dotyčnému za to hrozí trestní postih, tak to prostě je a neuděláš s tím nic, o to je lepší mít u sebe svědky.

                  za 6. je úplně jedno jestli budeš mít mobila v ruce nebo si v kapse zapneš diktafon o kterým dotyčný nemusí ani vědět, rozhodně bude-li nahrávka autentická může být pozděju použita jako důkaz a nemusíš s tím nikoho v okolí seznamovat, je to jen tvoje věc…

                  za 7. budeš-li napaden, nemusíš si to nechat líbit – opět doporučuji svědky nebo někoho, kdo tě u toho bude držet za ruku :D ve dvou se to lépe táhne…

                  • svým jednáním, které jsem popsal rozhodně neporušuješ žádné zákony této země ani se ničeho nedopustíš, toho bych se naprosto nebál, dotyčný, který na kole jezdí, čím víc bude vysírat, tím víc bude mít problémů… nedokážu ti říci dojezdový čas policie, může to být hned, může to být za půl hodiny, dnes to tak prostě je a povětšinou za to nejméně mohou ti, kteří na místo přijedou, proto není třeba někde na ně vypiskovat a stekat se, rozhodně si tím k ničemu nepomůžeš tož asi tak, více se opět odkazuji na svůj meil výše, když by tě něco dalšího zajimalo, držím palce ať se kolo opět objeví.
                  0 0
                  • karliner  

                    Natáčet si to samozřejmě můžeš. Důkazní hodnotu záznam ale nemá naprosto žádnou.

                    0 0
                    • jakub  

                      tak to je totální nesmysl, vím co píšu, proto to doporučuju, já si tu nehraju se svými názory, já pracuji s tím, jak funguje trestní řízení a zákony, proto mě prosím neopravuj a neříkej mi, že tomu tak není, jen tu mateš ostatní, díky

                      0 0
                      • Tommy_Lee  

                        Nn, karliner ma pravdu. On ji ma totiz vzdycky. Tak to proste je.

                        0 0
                      • McBlacky  

                        nechci ti do toho šlapat, ale dva roky zpět moji babičku srazil motorkář a dost blbě rozlámal. Výpověď svědkyně na ukrytý diktafon nebyla uznána s odůvodněním, že v čr je průkazný pouze obrazový a zvukový záznam.

                        Tohle je realita

                        0 0
                        • jakub  

                          opět moje zkušenost – usvědčení pedofila z nahrávek, kdy se sám přiznal matce poškozené z toho, že její dceru zneužil… je to jednoduše o tom, jak uvedenou věc policisté zadokumentují a je pravdou, že soud to může zhodnotit jako důkaz a nemusí o tom se absolutně nepřu, nicméně jak říkám, rozhodně to lze vzít jako důkazní prostředek, je jen na soudcích jak věc vyhodnotí – vše je o přístupu, bohužel názory se v tomto dost mezi účastníky trestního řízení liší, nicméně – v dnešní době nazývá se to fonoskopie lze jednoznačně uvedený rozhovor rozlišit – tím myslím autenticitu toho, kdo do diktafonu mluví a uznat jeho autenticitu – to je ale zase na orgánech trestního řízení aby z nashromážděného materiálu udělali – zpracovali materiál tak aby byl mohl být použit jako důkazní prostředek a zase se vracím na začátek – je to o přístupu a o lidech, včetně soudců bohužel

                          ve výsledku tedy rozhodně nezatracuju uvedené nahrávky a následné předložení jich coby důkaz

                          0 0
                      • karliner  

                        § 12, odst. 1 občanského zákoníku, když tedy víš, co píšeš :-)

                        0 0
                        • jakub  

                          aha, trestní řízení se opírá o občanský zákoník, díky za informaci

                          0 0
                          • karliner  

                            Máš tedy vzácnou příležitost mne poučit. Můžu porušovat občanský zákoník, abych si zajistil důkazy pro trestní řízení? Stačí odpověď ano nebo ne.

                            0 0
                            • jakub  

                              ehm no tak přečti si judikaturu k tomu co jsi právě absolutně vytrhl z kontextu, k čemu a k jaké ochraně se tento paragraf vztahuje, pak si nastuduj podle čeho postupuje trestní řízení a dále podle čeho se postupuje v občansko-právních záležitostech, pak si znovu polož otázku – důkazní řízení ve věci podezření z krádeže nebo neoprávněného používání cizí věci, jaké zákony to upravují na ochranu čeho se vztahují a pak se budeme bavit dál, opět odkazuji ev. na svůj meil, abychom tu zbytečně nerozváděli nesmysly… díky

                              0 0
                              • Muf_Bike  

                                Ze se na to nevysereš. Někteří lidé mají potřebu mít prostě vždy pravdu. Tady kdyby ti Pirk napsal, že ten a ten zákrok se řeší onak, tak mu někdo prostě vysvětlí, že to tak není a že vlastně ví kulové :F Ososbně? Prostě bych podobný konflikt natáčel ať už na diktafon nebo video a pak řešil jestli to půjde použít nebo ne :) Lepší mít a nepotřebovat (nemoct) než nemít a potřebovat (moct).

                                hafec lidi tu ví jak by se zachovali, ikdyž by nakonec udělali pravý opak, ale je potřeba si uvědomit, že když už by kolo poznal nebo si to myslel a nahodou to nebylo ono a on jej jakkoliv napadl nebo omezil měl by z toho ******* akorát on. Ideální by asi bylo natáčet kolo a člověka co na něm odjede a poskytnout to PČR aby dotyčného vyhledali. Argumentovat komukoliv tím, že se omlouváš, ale že to kolo je tvé a že ti ho někdo ukradl… to by musel mít štěstí na kliďase a racionálního člověka, který by to chtěl poslouchat. Nevím jak bych se zachoval já, ale asi by s emi moc dobře neposlouchalo kdyby mi někdo přišel říct, že co jsem nedávno koupil mi defakto nepatří a nepřímo se podílím na kriminálním činu. Nehledě na to, že kdyby to byl zloděj tak to může být o to horší :F A když už bych šel za hospodským, tak argumentuju tím, že dotyčnému třeba něco vypadlo z kapsy nebo podobně a chcu mu to vrátit. Už jen proto, že hospodský může být jeho kámoš (neříkám že ho chce krýt, ale proč by měl poskytovat informace nějakému joudovi co se postaví k výčepu?)

                                0 0
                              • karliner  

                                OK.

                                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • marapara  

                To je dost naivní představa. Jak píše nade mnou, kromě ciferníku budeš mít pak rozbitý i mobil.

                0 0
              • karliner  

                Hele, už ti někdo prozradil, že ve skutečném životě to chodí trochu jinak než v Malém pitavalu???

                0 0
                • jakub  

                  tak zrovna Malý Pitaval, když už se o tom bavíme je naprosto geniálně natočený seiral o praxi kriminální policie, omlouvá tě to, že o těchto věcech nevíš naprosto nic, doba se měni, důkazní techniky se mění, ale věř mi, že Malý Pitalval, potažmo teď nové první oddělení je rozhodně klasické praxi bližší, než kriminálka New York, nebudu se tu ale hádat s někým, kdo akorát pro uspokojení svého ega uráží ostatní a neví o konkrétní věci nic o čemž mě Ty zde neustále dokolečka přesvědčuješ a moc nerozumím tomu, proč to děláš… zesměšňuješ akorát sám sebe

                  0 0
                  • karliner  

                    To je pravda, třeba Plechová kavalerie nebo Okres na severu jsou taky geniálně natočené seriály o praxi v JZD nebo stranickém sekretariátu. Vůbec se to nedá srovnat srovnat se současnou produkcí. A to se ani neodvažuju mluvit o majoru Zemanovil.

                    0 0
                    • jakub  

                      ahoj měl jsem už napsanou reakci na tvůj příspěvek, pak jsem to ale smazal, protože zjevně by to bylo úplně mimo mísu a zase bych obratem musel reagovat na další tvou inteligentní reakci, tak se nezlob, že na tvé komentáře tu už nebudu reagovat…

                      0 0
                      • Zdeno Micio  

                        Obdivuji tvoji trpělivost. Problém ideově jednodušších lidí je, že si nepřipustí, že se mýlí. Diskuze tak opravdu ztrácí význam :)

                        0 0
              • Zdeno Micio  

                Tak to ti fandím. Proč bys mu měl něco takového říkat, upozorňovat na sebe a dráždit ho tím?

                Prostě ihned skrytě zavolat četníky. Mezitím by stačilo v klidu vyfotit kolo a toho člověka (z video záznamu se mnohdy těžko někdo ztotožňuje). Určitě tam nějakou minutku ještě posedí – třeba ho ještě chvíli zdržet, dát se s ním nezávazně do řeči. Mezitím by určitě četníci přijeli. A pokud by už chtěl odjet a nebylo by zbytí, tak mu to narovinu říct, což se zas trochu časově protáhne, příp. vypustit kola, proříznout pláště. Existuje mnoho možností, ale tu, cos nastínil, je jedna z nejhorších.

                0 0
            • Jakobo  

              No jo, jenze on toho majitele ani nepotkal. Kdyz uvidel svoje stare kolo, tak zacal pobihat po lokale a vyptaval se, koho je to kolo venku. Majitel mezitim sedl na kolo a odjel nebo proste zdrhl.

              Elbunda tam byl taky na kole, tak by mu borec jen tak neujel. Tezko by se na nej hned vrhl a rozbil mu mobil a hubu jak na divokem zapade. Ani nevim, co Elbunda od tohoto vlakna ceka. Zazmatkoval a tady mu uz nikdo nepomuze.

              0 0
      • karliner  

        Jako že bys poslal babu?

        0 0
    • HonzaRez  

      Tak já bych toto vlákno shrnul: je tu několik příspěvků, ve kterých se snažíme tazateli poradit praktický postup, se kterým máme nějaké zkušenosti. Pak je tu hromada klasických plků s obsahovou úrovní mínus nula. A pak je tu policista Jakub, který se slušnou a lidskou formou snaží vysvětlovat situaci z druhé strany, tedy ze strany státního aparátu. Takže je možné si vybrat, které z těch rad jsou relevantní a které nikoliv. Snad to dotyčnému pomůže a je pravděpodobné, že to kolo v nejbližší době potká.

      0 0
      • JSt  

        dyt je to shrnuto uz hned v prnim prispevku. corli mu kolo, on ho videl, promrdal prilezitost kolo ziskat zpet a je bez kola nadefinitivno. tecka. ;-)

        0 0
        • Jakobo  

          No a jeste muze byt rad, ze mu neslohli i to nove, na kterem do hospody prijel. Aspon neco pozitivniho :-)

          0 0
          • JSt  

            diky, zes to zminil. tohle je dulezity si uvedomit! ;-)

            0 0
    • Arambula  

      Využiju vlákno.

      V noci ze dne 17.5. na 18.5. mezi 22. a 6. hodinou ráno bylo ze společných prostor (sklep) bytového domu v Říčanech u Prahy odcizeno červeno černé kolo ACSTAR STONE, spolu se starší růžovou dětskou sedačkou Hamax. Na kole je chvíli stará vidlice SR SUNTOUR XCM v černé barvě, přehazovačka Shimano Alivio, řazení Shimano Alivio 8's přesmykač Sram X7, kliky Truvativ, pod černo stříbrným sedlem černá brašna, v rámu brašna modrá. Zadní světlo na zadní stavbě, přední přidělané na řidítkách izolačkou, pod ním na představci malá blikačka. Pod sedačkou nosič. Klasické V brzdy Promax, černé rohy, notně oloupané. Řidítka ZOOM v bronzové barvě, sedlovka také bronzová ZOOM. Výrobní číslo rámu:CAB03K18038

      Vše bylo nahlášeno na PČR a čekalo se. No a včera na nás zvonila sousedka, že prý se kolo našlo, že prý skřípli nějakou fetku co chodila za někým z baráku na návštěvu a našli u ní i naše kolo. Dala nám jméno policajta, co to vyšetřuje. Hned jsem tam volal a prý si tam máme zavolat v pondělí. Tak uvidíme, co se bude dít dál.

      0 0
      • Arambula  

        Dnes jsem volal na PČR, kde mi bylo zajištění našeho kola potvrzeno. Po ukončení vyšetřování nám bude navráceno (cca 2 týdny)

        0 0
    • pidan  

      Cau po case.Jen mam novy pripad a zkušenost,co se za ty mesice a roky u nas zmenilo.Kolegovi z práce na podzim sejmula nejaka smazka tri tejdny starého bajka.Mel ho zamknutyho k zabradli asi pul hodky na pavlaci před bytem ve vnitřním dvore v patre v Rychnove u JBC.Borce brala u rezani lanka kamera a policajti ho asi za 14dni měli…tim to asi skončilo.Kolo uz nemel,prachy taky ne a tak to z nej asi nikdo ,,demokraticky" nedostane.Kamos si přes zimu nechal zrestaurovat starého kozla a ma …hovno. Prej mozna se uvidi když bude soud,dotycny toho ma vic. Tak hezkou novou sezonu a.......BACHA!!!!!!!!!!­!!!!! pravda a laska prece vitezi.....

      0 0
      • nikeid  

        kde nic neni, ani smrt nebere ..

        pokud borec zkratka nema penize, tak nahradu majitel nikdy neuvidi

        0 0
      • zdenek  

        Jako pravděpodobný závěr případného soudu v našem Kocourkově bych si tipnul odsouzení kolegy za instalaci kamery, protože tím porušil práva smažky. Pokud by smažka pocházela z „utlačované“ národnostní menšiny, byla by to další přitěžující okolnost… :-(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.