• Kiny

    Zdravim,

    Mam novy Focus Paralane, prve 2 jazdy super, dnes zacalo byt najskor pri jazde pocut vibracie ako na videu https://www.youtube.com/watch?…. Pri brzdeni z kopca sa cely bicykel rozvibroval tak, ze mi na 5 metroch vytriaslo flase z kosikov. Skusal som to potom este zopar krat a vibracie su aj pri prudsom zabrzdeni v nizkej rychlosti. Zadna brzda je OK, vibruje len predne koleso.

    Neviem si to vysvetlit. Najskor som skusal dotiahnut hlavove zlozenie ale to vyzera OK.Pri zabrzdeni predneho kolesa a pokyvani nie je citit volu. Rovnako som skusal vycentrovat brzdu, ktora na jednej strane trochu suchala ale bez vysledku. Jedna z podloziek ma iny tvar ako ostatne, viz foto. Je mozne, ze to zo shopu poslali zle poskladane?

    Ak by to bolo nieco jednoduche uvitam rady, inak budem musiet posielat bicykel na reklamaciu.

    Vdaka

    0 0
    • krabica  

      Mně to dělalo hlávko, i když se zdálo dotažené, prostě jsem ho dotáhl ještě o trošku víc a přestalo to.

      0 0
    • Jirka63  

      nechci strašit, když mi to dělalo, tak jsem vyzkoušel všechno, co jsem na webu našel, ty vibrace do sedlové trubky byly zvlášt výživné, nakonec jsem vyměnil rám a byl klid, Zřejmě se někde objevila trhlinka, protože to zpočátku nedělalo. Šel bych do reklamace

      0 0
    • Vrci  

      Mě rozvibrovaly celý kolo povolený kónusy v předním kole. Koukni i tímhle směrem. Pokud tam jsou kónusy no ložiska s upravitelnou­ vůlí.

      0 0
    • MatS  

      Jeste si nenapsal co tam mas za typ kotoucu. Problemy byvaji vetsinou s kotouci, ktere maji velke diry. Dost byvaly problemy se Shimano sm-rt66. Po vymene za vyssi model problem zmizel.

      Jednou mi v Alpach takto vibrovala zadni brzda, ale to jsem utavil kotouc a desky. Rvalo tak jak des a vibroval cely zadek kola.

      0 0
      • Tomalda  

        Mě to občas vibruje tak, že musím povolit páku, je to hodně nepříjemný, hlavko dotaženo, ale kotouče jsou sm rt70 (stejný jako sm rt66, ale na center lock), tedy nové kotouče, to si mě nepotešil.

        0 0
        • MatS  

          Sm-rt70 jsou o dost lepsi nez sm-rt66! Ackoliv oboje SLX rada, tak dost rozdil. Navoc sedmdesatky jsou icetech. A nemaji tendenci k vibracim.

          0 0
      • Kiny  

        Kotuce su tam 160mm SM-RT70S

        Dnes som zbehol do servisu kde skontrolovali hlavove zlozenie, v nom vola nie je. Dali mi este tip vycistit brzdu a skusit ju poriadne prebrzdit. Ak nepomoze, reklamovat.

        Ale teda citam, ze na nejake vibracie od kotucovych brzd si treba na cestaku zvyknut?

        0 0
    • Kiny  

      Po reklamacii a servise som sa dopracoval k tomu, ze bike sa rozvibruje, ked pri brzdeni trafim nejaku nerovnost. Stretli ste sa s niecim podobnym, alebo je to na vratenie biku? Normalne brzdenie je OK, pri trafeni nerovnosti sa bike rozvibruje, ked brzdy pustim a stlacim znova, je to OK.

      0 0
      • plzakj  

        Ne a prijde mi to nebezpecny.

        0 0
      • MatS  

        Jakou tam mas vidlici, neni vule mezi vnejsimi a vnitrnimi nohamy?

        0 0
        • Kiny  

          Je to cestak, teda pevna vidla

          0 0
          • MatS  

            Aha sorry, ja to necet znova od zacatku.

            Podle mne je to problem soustavy vidle + brzda.

            Urcite je to resitelne jinou kombinaci desticek a kotouce, ale u centerlocku mas omezeny vyber. Pokud je to nove kolo, mel by se trapit servis a ne ty experimentovat na sve naklady.

            Mozna je vetsi vule ve trmenu pro desticky. At vymeni trmen, nebo ho pokusne prohodi se zadnim. Pak se pozna, zda se vada presune se trmenem nebo uplne zmizi, nebo zustane na prednim kole. Ocividne je to o nejakych tolerancich, ktere se sesly spatne a zlobi to.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.