• terkad

    Podařilo se mi koupit tretry o číslo větší (eshop, nestihla jsem je vrátit ve lhůtě) a teď přemýšlím, co s něma.

    Jak moc vadí a v čem by mohl být problém s většíma botama? U pohorek, sandálů, lezeček, lyžáků mám jasno, ale co se treter týče, netuším.

    Konkrétně jsou to pánské Pearl izumi select.

    0 0
    • tonik666  

      Mně byly větší zároveň široké. Pokud jinak sedí, větší délka myslím moc nevadí.

      0 0
    • robb  

      Využiju tématu a zeptám se, jak se volí velikost treter? Odpovídá to přibližně velikostem „civilních“ bot? Má tretra být někde volná špička/pata nebo má pevně obepínat nohu?

      0 0
      • siafu  

        pokud vezmu klasickou obuv Salomon GTX z Hervisu, tak mi velikost Specialized treter odpovídá – tedy Salomon i Specialized 38

        pokud by mi tretry pevně obepínaly nohu, tak se jim vyhnu, právě první tretry se mi podařilo vzít o číslo menší a bylo nutné je nakonec prodat a koupit znovu ty samé, ale o číslo větší, takže i do letních treter se mi musí vlézt zimní ponožka (zhruba něco na způsob Sensor Thermosnow Bohužel občas si říkám, že by i současné Specialized mohly být o něco větší, protože pokud je vedro, tak je musím během vyjížďky poměrně dost povolovat, jinak mě v nich začne „pálit“ noha

        0 0
      • devet  

        Vřele doporučuji vyzkoušet. Normálně nosím 47 ale tretry musím mít 48. Což je problém, protože výrobce většinou končí u 46. Takže mám Bontrger. SH jsem ani ve 48 pořádně neobul.

        0 0
      • lookie.dookie  

        Já nedávno kupoval své první tretry (Shimano M077) a řídil jsem se délkou stélky v cm. Obkreslil jsem si nohu, změřil a něco přidal. Ve finále jsem koupil boty vel. 44 (27,8cm), přičemž běžnou obuv mám vel. 43 a nohu něco okolo vel. 42…

        0 0
      • jonti  

        Asi to závisí na tom jaký máš tvar nohy, já mám nohy velikost 43, ale spíš ploché a úžší. Nejvíc vyhovujou tretry Shimano velikosti 43, kde se palcem už při nedotažené tretře mírně dotýkám předku boty, když dotáhnu přezku už tak tam mám místo. U přezky jsem na dorazu a ve větší botě bych plaval.

        0 0
    • jonti  

      Pokud na nich nemáš kufry a nejsou jeté, tak tam zkus zavolat a vyměnit je za menší, třeba to půjde. Vozit větší tretry, které ti nesedí úplně dobře je blbost.

      0 0
      • terkad  

        Byl to výprodej a menší právě nemají, to je ten problém :(

        Neřekla bych, že nesedí, mám pocit, že jsou celkem OK, ale snažím se ještě přijít na to, čemu by mohla větší bota vadit. Třeba jestli se nebudou blbě nastavovat kufry nebo tak něco…

        0 0
        • fousac  

          ve vetsi bote ti nejspis bude plavat noha pri kruhovym slapani… jinak to asi extra vadit nicemu nebude..

          no a na podzim/zimu se ti vejdou tlusty teply ponozky..

          0 0
        • Sugar67  

          Přesně tak jak říká fousac. Na zimu jsou rozhodně lepší větší tretry tak, aby se ti do nich vlezla teplá ponožka a noha přitom ještě pořád nebyla stlačená. A pokud ti do nich přez odvětrání i přes návlek pořád fouká, tak ještě noviny. Letní boty/tretry by měli sedět přesně, ale nesmí tlačit. Samozřejmě v takovém případě musíš mít tretry dvoje (pokud chceš jezdit aj v zimě). Jedny tretry jsou otázkou kompromisů a nikdy nebudou perfektní v zimě ani v létě.

          0 0
          • king-bike  

            presne nemuzou byt.. v lete noha natece!

            Velikosti treter SiDi vyrobených z Lorici vybíráme tak, že bota nesmí nikde na noze tlačit. Spíš vybereme tretry větší než menší. Uměla kůže Lorica se neroztáhne a nepovolí. Důmyslný upínací systém na tretrách SiDi nám správně upne na nohu i volnější tretry. Při výkonu (tepové frekvenci přes 150 a teplotě víc než 30 C) naše noha nateče, a je až o jedno číslo větší (největší krevní tlak lidského těla je právě v noze – šlapce). Pak se nám noha do tretry nevejde a bota pálí zespodu. Proto doporučujeme spíš vybrat boty s 1 – 2 cm rezervou ve špičce.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.