V padesáti život bikera nekončí!

36 nepřečtených
  • nemeto

    Zahajuji kampaň na podporu nás „dříve narozených“. Apeluji na pořadatele maratonů, aby častěji zařazovali kategorii přes 60 let ve svých závodech. Je nás dost, máme najeto (máme čas) a většinou nás neuspokojuje seriál rodinných vyjížděk zvaný KOLOPRO, (čest vyjímkám mezi pořadateli, kteří neustupují tlaku na zkracování a zjednodušování tratí v tomto seriálu). Navíc jsme ješitní a věřte, že v šedesáti závodit s padesátiletými je něco jiného než ve čtyřiceti s třicetiletými (a nejde o ceny, jde o ten pocit). Proto prosím, jsou-li zde pořadatelé, připadně někdo, kdo pořadatele zná – pomozte. Za případné vtipné reakce typu „vrať se do hrobu“ předem děkuji.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud máš čas a dost najeto, dej se na tohle:

      www.postovnisporitelnamtb.cz/two.html

      Tady se tě nikdo na věk ptát nebude :-)

      0 0
      • nemeto  

        Ó díky, tolik zas nemusím. Ještě, žes tam dal smajlík. Jistě jsi pochopil, že o tohle nejde. Jde o možnost oficiálně si zazávodit se sobě rovnými v těch nejhezčích maratonech a nebýt odkázán jen na bezduché bušení do pedálů na masovkách typu KOLOPRO. Ostatně někteří pořadatelé už to pochopili (díky), vždyť jim také neseme penízky :))

        0 0
        • kankrlicek  

          Ach ti nechutní prestižáci! :) Říká ti něco Coubertin?

          0 0
          • nemeto  

            Nebyl to ten pán, co žil v předminulém století a vymyslel to nejprestižnější sportovní klání na světě, ve kterém kdo nezíská medaili končí nenávratně v propadlišti dějin?:/ A nezatracuj mě. Dělám to i pro tebe (za chvíli tam budeš taky):)))

            0 0
        • Rychlej turista  

          Já bych to tak rychle nezatracoval. Tohle je sice dlouhej závod, ale kdo hodně jezdí, tak je to pro něj výhoda. A navíc se jezdí na nízkých tepech, takže další výhoda pro vyšší věk :-) A starší lidé taky už toho tolik nenaspí, takže další výhoda pro tento závod :-) Já ho hodlám jezdit do té doby, dokud bez problémů vydržím na kole jet 24 hodin a to je hlavně otázka kloubů.

          0 0
          • nemeto  

            Před tebou se hluboce skláním. Pro mě je takových šest hodin maximum. Nevydržel bych tak dlouho sedět (po operaci pltýnky – ale ani před tím).

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jo, to znám. Čím je člověk starší, tím víc je to o tom, kolik zdraví dovolí. Pokud je vše v pořádku a zdraví slouží celý rok, mlaďoši se nestačí divit :-)

              0 0
    • BB  

      naopak, teprve začíná

      0 0
    • MITY  

      Tak čeká nás to každýho, když se dožijeme tohodle věku ve zdraví, asi to budem brát jako ty. Fandim ti ;-)

      0 0
    • kíto  

      Souhlasím, držím nám palce, aby nám to nadšení vydrželo co nejdéle. Na horáka jsem se vrátil po několikaleté přestávce v loňském roce a stále nechápu, jak jsem to tak hlouho mohl vydržet. Hlavně se kochám okolím a jsem rád, že ta moje fyzická schránka funguje tak jak má a že se příjemně unaven vrátím zpět domů. Fakt úžasný pocit. :-)

      0 0
      • kankrlicek  

        A o tohle ty mladý přicházej! O ten nadšený údiv, že vše funguje jak má. :)

        0 0
        • vladaza  

          taky se mi zdá, že si kolo vychutnávám líp jak tkzv.„za mlada“, na druhou stranu nemám potřebu se zůčastňovat závodů… možná přijde ta správná vlna soutěživosti kolem , vzpomínané, šedesátky / jestli nenátáhnu do tý doby papuče nebo bačkory/

          0 0
          • nemeto  

            No a o tom to právě je. V osmapadesáti už jsem měl taky „odzávoděno“. Ale pak se začaly objevovat první maratony s kategorií přes šedesát, já jsem „dorostl“, a už v tom lítám. A pro takové (možná i pro tebe) tato moje snaha je. Já možná za dva roky, možná za týden stejně skončím, ale přijdou další, a že nás jezdí! Tak ať mají novou motivaci, tak jako jsem ji našel já.

            0 0
    • kolombo  

      To doufám, že v 50ti nekončí :-) Ale tohle je, koukám, provokace ještě starších, na nás, mlaďase :-D

      0 0
    • coffield  

      Držím palce! Tátovi bude 52 a čím víc jezdím já, tím se zlepšuje i on. Je radost to pozorovat!

      0 0
    • dancing dog  

      každej nad 40 by se měl pořádně na nějaký skále rozjet a v plný rychlosti před srázem nezabrzdit, např. Mariánská skála v Ústí nad Labem. Tak to vidím já, my nad 35 jsme prostě odepsaný :-( a rozhodně nejen co se kola týče… potřeboval bych dneska aspoň 2 tabletky chechtolu…

      Jo, málem bych zapomněl- „VRA SE DO HROBU“,není zač

      0 0
      • Howgh  

        Já jsem se dal na MTB závody loni – v 62 letech, a můžu říct, že jsou fakt zábavný. < www.cykloserver.cz/…/CsClNfo.Asp?… >< www.cykloserver.cz/…/CsClNfo.Asp?… > Jen nechápu výhrady vůči Kolupro.

        0 0
        • dancing dog  

          Jenže Ty si , Honzo, fenomén… já jen tak dneska, nemám nějak den…já vím, že pokud zdraví slouží, na létech nezáleží..

          0 0
        • Svět videa  

          máte můj obdiv pane ;-)

          0 0
        • nemeto  

          Každý jsme jiný. Ty pohodář, já prestižák. Asi je to dáno povahou člověka, ale taky asi tím, že já od svých MTB začátků před 15 roky, jezdím výhradně s mlaďochy (musím se snažit, abych jim stačil). KOLOPRO: Jsou tam jistě pěkné tratě, zejména tam, kde pod seriál přešli již zavedení pořadatelé. Ale: KOLOPRO zdeformovalo pojem MTB maraton. Je to pro cyklistu maratonská vzdálenost, když ji vítěz ujede za 1,5 hodiny? A za druhé: Snahou vedení a některých pořadatelů je hlavně dostat na start co nejvíce lidí a tím hodně vydělat. Proto se tratě stavějí (případně stávající upravují) tak, aby se vyhnuly technickým (zajímavým) pasážím pod záminkou nebezpečnosti. Potom se dvoutisícový dav řítí po lesních dálnicích a na prvním kořenu se pozabíjejí.

          0 0
          • Howgh  

            no jo, máš recht, ale asi není problém v kolupro. Taky mám radši delší štreky – Drásala a pod. Že se zúčastňují davy – je nás holt čím dál víc. Naštěstí závodů je taky čím dál víc. Beru tyhle závody jako společenské vyžití. Potkám kamarády…po akci zdravě unaveni probereme dojmy nad škopkem…jaksi mě nezajímá kdo vyhrál ani kdo byl druhej..

            0 0
          • prvniodkonce  

            Tak většina kolopro jsou půlmaratony a ne maratony. Jsou lidi, kterým se rycvhlé závody líbí, nejsou příliš techničtí, i tak jsou tam pěkné trasy. Tím ten jejich kšeft nechci nějak obhajovat, ale je dobře, že na kole jezdí hodně lidí. Myslim, že pravých maratonů je taky dost.

            0 0
        • djano  

          Velmi pekne napisane.

          0 0
      • nemeto  

        Proč nad 40? Nad 35, aby sis to zatím nerozmyslel :) No a ještě jednou díky. Už se tam chystám. :(

        0 0
    • Volf  

      No závody mě netrápí, protože už jsem si svoje odzávodil, ale jinak odoufám, že to bude ještě dlouho tak dobrý jako teď a v skrytu duše si říkám, že snad i lepší......

      0 0
      • Howgh  

        Zdravější je jezdit pomalu a dlouho, než sprinty na kyslíkový dluh. Tohle vyloženě škodí zdraví. My, co se nehoníme, perfekt procvičíme srdce i s plícema, klouby na nohách, mozek..(všimni si, jak jsou zdejší diskuse duchaplné..)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Taky jsem nad tím dumal, ale tohle mě fakt nenapadlo, že to nejspíš bude tím nedostatem kyslíku v mozku :-D

          0 0
    • Honza z H  

      Trochu tu kampaň podpořím. Ony by ty infarkty mohli konečně vyřešit problémy důchodového systému. Vlastně by to startovné měl stát nad 60 let dotovat :-)) Jinak závodím s větrem a z kopce mu někdy i ujedu.

      0 0
    • MichaelSimek  

      Jenom lehké trknutí, tuna ta paní co skončila 2. v ženských https://www.pinkbike.com/…en-2020.html tak dneska slaví 51, takže. Opravdu 50 není výmluva…

      0 0
    • Smazaný účet  

      život běžce ani ve 100 letech…

      https://en.wikipedia.org/…/Fauja_Singh

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.