• filippod

    zdravim.je nutné před zazimováním kola vypustit duše?a pokud ano,tak by bylo asi dobrý kolo nenechat jen tak stat opřené o zed,ale asi ho zavěsit,že?Pokud je nutné ho zavěsit,tak je třeba ho pověsit na držák tak,aby bylo kolo posazeno vodorovně na držáku za rám nebo ho mužu pověsit na hák za rafek předního kola a nechat ho svěšené svisle dolu?

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • KAPLIS  

      Držím palce a přeju hodně najetých kilometrů v příští sezóně.

      0 0
      • KAPLIS  

        Ale pokud bych měl být věcný, tak nejlíp nechat udělat posezóní servis, je na to dost času. Na jaře, když ostatní začnou tlačit kola do servisu a stresovat, že to chcou hned, ty budeš v klidu a můžeš jezdit. Jestli chceš kolo jen odstavit, tak umýt, namazat (!!!), odřadit (uvolnit napětí v řazení – dělám vždy, když kolo odstavuju), tlak v gumách a tlumičích neřeším, ale odpuštěním nic nezkazíš.

        0 0
    • Georrge  

      Duše vypustit, kolo zavěsit, tlumič a vidlici vypustit, v případě pružinové vidlice vytáhnout pružinu, povolit všechny šrouby na kole (aby se přes zimu neunavovaly, nezapomeň je na jaře dotáhnout), ze stejného důvodu vyháknout všechny pružiny, tedy povolit přesmyk, přehazovačku, ale nezapomenout i na další pružinky (brzdy, řazení apod.). Pokud nemáš temnou místnost tak rám natřít opalovacím krémem, aby nevybledl lak. Nebo aspoň přehodit hadrou. Pláště namaž něčím na konzervaci gumy, řetěz, kazetu a ložiska pak nastříkej WD40 aby nekorodovaly. Je dobré chodit aspoň jednou za dva týdny protočit kola, aby se u ložisek neprojevil paměťový efekt, mohly by se přestat točit. To samé u pedálů. Sedlovku je lepší vytáhnout, aby nesrostla s rámem. Místnost pak vybav regulátorem vlhkosti, teploty a prachu. Nezapomeň si zkontrolovat všechny brašničky – pokud tam máš nějaký starý obal od gelu nebo nějaké zbytky jídla, tak ihned vyhodit a brašničku vydezinfikovat, jinak ti přes zimu kolo sežere plíseň! Pokud máš kotoučové brzdy, tak je potřeba sundat kotouče a naložit je přes zimu do destilované vody. Nádoby důkladně uzavři, nebo v nich aspoň pravidelně kontroluj PH. Do lihu se nedoporučuje kotouče nakládat, kotouče by se pak mohly motat. Namazat kotouče totiž nemůžeš a na vzduchu by mohly korodovat. Jako poslední můžeš po zdech rozvěsit nějaké obrázky, aby se kolo přes zimu nenudilo. To je takový základ, víc se s tím dupat je podle mě zbytečné.

      0 0
    • Breakpain  

      Budeš z toho mít guláš – dělají si z Tebe prdel ;).

      Tohle opravdu řešit nemusíš … prostě to kolo umyj, promaž a nech ho být jak je ;).

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • ememem1  

        no neviem kto si tu robi prdel…

        0 0
    • filippod  

      prdelky :) .mravence už samozřejmě sehnaný mám.obrázky pověšené taky,jen jsem si nebyl jistej jestli mám vypustit ty kola,ale ted už vím,že do obory.dík za vyčerpávajíci odpovědi :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.