• achilles

    hi bikeři, jaké úrazové pojištění, resp. u jaké pojišťovny je nejlepší sjednat pro mtb marathony? vítám vaše zkušenosti nikoliv nabídky pojišťoven :-)

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      Pochopitelně bych ti mohl fundovaně poradit, ale protože nesplňuji druhou polovinu tvého dotazu, tak je mi líto :-)

      0 0
    • meridka  

      ahojky tak já sem se pojištovala loni po tom co sem se pěkně vymlela a co je teda fakt hodně důležitý jim říct at ti přímo do té smlouvy napíšou že se účastníš těch závodů páč je to další ryzikovej faktor a kdybys to tam neměl tak ti nic nedaj a odváželi mě aji sanitkou a mám v papírech napsaný že to bylo na závodech takže bych to nezatloukla. jo a jestli jezdíš hodně závody tak se nenech od nich odbýt a at ti přesně řeknou do které rizikové skupiny patříš!! ti povím že na mě čuměli jak na ****** když sem jim řekla že jezdím závody ale že nejsem žádnej profesionál§nechá­pali jak je můžu vůbec jezdit a každej mi řekla něco jinýho u jedněch by mě dali do první rizikové skupiny a u druhé rovnou do třetí fakt šlapec tak sem zvědavá až se mi něco stane jak to dopadne. a taky se prý dá připojistit jenom na ten den co je závod ale stím teda zkušenosti nemám

      0 0
      • Pavel  

        …anebo se musíš při závodech (pokud se roztřelíš) odplazit bokem, strhnout číslo a tvrdit, že jsem jen náhodou jel kolem… :-)

        Pojištění (připojištění) na závody (pozn – nemusí se ani nutně jednat o závody! stačí v podstatě jakákoliv organizovaná vyjížďka, protože pak zodpovědnost vč náhrady škod přechází na pořadatele; proto se pokaždé podepisujeme, že se jede na vlastní triko) je jednak poměrně drahé a taky docela komplikované (milion vyjímek atp). Zkrátka je to asi jednodušší to „risknout“ a případně tvrdit, že se to nestalo během závodů (což jsem já použil) – blbé je, když tě odvážejí sanitkou, to se okecat fakt nedá…

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          To je samozřejmě nesmysl jak barák, který lze brát s úsměvem do té doby dokud se opravdu nestane vážný úraz a jak to tak bývá, ten je dřív jak nové boty. Nejjednodušší, je uzavžít klasickou celoroční úrazovku (je to i nejlevnější, než jednorázovky) s tím, že si člověk musí ohlídat a trvat na tom, že chcete aby se to vztahovalo i na amaterské závody. Samozřejmě úplně jiná situce je u profiků pod licencí a smlouvou, tam se to řeší jinak.

          0 0
          • Pavel  

            Klasickou celoroční úrazovkou nelze pokrýt závody. Vždy musí být nějaké připojištění. V podmínkám „klasické“ smlouvy je výslovně uvedeno, že plnění nenastane, pokud se pojistná událost stane na závodech (plus další pojišťovacké bla bla bla). Klasickou úrazovku mám…

            0 0
        • Vrci  

          myslíš, že likvidátor je tak blbej, že se nepodívá do startovní listiny, zvlášť když půjde o plnění v řádu desetitisíců. Že to prošlo tobě, neznamená, že to projde i jiným.

          0 0
          • Pavel  

            Ten „můj“ úraz byl takového rázu, že jsem to nemusel řešit „tam“, ale až na druhý den (po probdělé noci kvůli bolestem). A to, jestli mne to projde, je ještě stále otázka… Ale v papírech od doktora není o závodech ani zmínka (dokonce ani o kolu, cyklistice atp).

            0 0
          • Pavel  

            Ten úraz se mi sice nestal BĚHEM závodů, ale těsně před (opravdu; odjel jsem s tím nefunkčním palcem celé závody; docela porod… každé řazení a zamknutí vidle jsem si sakra rozmýšlel); je (bylo) mi ovšem zcela jasné, že by to pojišťovna okamžitě zamítla, protože se to stalo během závodů (místo i čas souhlasil, už jsem měl istartovní číslo)

            0 0
        • meridka  

          jojo odplazit se!!! sem chtěla ješte dojet aji ten závod ale kuci mě to nedovolili a hodili mě do příkopy a volali sanitku. už vidím jakbych si někde strhávala číslo když sem byla úplně mimo a nic sem si z toho nepamatovala.ale jinak krásnej závod sem mohla aji vyhrát kdyby tam nebyla ta blbá díra!!!

          0 0
    • jihra  

      Existují i úrazové pojistky, u nichž se nezkoumá zdravotní stav klienat a ani rizikovost spor­tování či zaměstnání klienta – až na extrémy jako jsou třeba pařašutismus, paragliding, potápění s dýchacím přístrojem nad 40 m hloubky apod.

      Je docela možné, že amatérské cyklistické závody do těch extrémů „nespadnou“ – ale definitivní rozhodnutí záleží vždy na pojiěťovně.

      Každopádně je možno zkusit tuto pojistku sjednat s tím, že se o těch cyklozávodech v pojistce zmíníš (je na to spešl příloha k návrhu pojistky).

      Pak mohou nastat 2 případy:

      1/ Buď ty cyklozávody budou pro pojišťovnu extrémně rizikové a pak tě sice pojistí, ale dají ti nějakou přirážku na pojistném (= budeš platit o něco více než třeba šachista).

      2/ Cyklozávody nebudou pro pojišťovnu extrémně rizikové a pak tě pojistí bez jakékoliv přirážky. No a kdyby se ti při těch cyklozávodech přihodil úraz, tak ti to pojištovna zaplatí a nemůžě plnění odmítnout, protože o tom riziku věděla při sjednání smlouvy.

      0 0
      • lizar  

        Urazovky bez zkoumání zdravotního stavu asi zní dobře ale ještě by bylo dobré védět jak to mají s krytím a jak hodně a hlavně na jaké limity je člověk pojištěn. To by měl být hlavní důvod mezi výběry pojištoven. Alec když to člověk vezme kolem a kolem pojištovny jsou zhruba na stejné urovni. A pro hobíka bez licence stačí klasická úrazová pojistka ale obecně se vyplatí si připlatit a spojit urazovkou se životní pojistkou. Už kvuli tomu krytí do budoucna :).

        0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.