Úprava z 2x10 na 1x10. Poraďte, díky

15 nepřečtených
  • Mehy

    Zdravím všechny tady. Chtěl bych upravit převodníky z dvou na jeden, z důvodu nevyužití. Moc se teď nepohybuji v dnešních trendech a proto nevím jestli zakoupit jen převodník na 1×10 a malý převodník demontovat. A nebo raději zakoupit celé kliky s jedním převodníkem. Nemám zkušenost, jestli by to dobře fungovalo třeba i s klikami 1×11 a nebo 1×12. Vím že ale potřebuji alespoň 38z převodník a to se asi u 1×11 a 1×12 nedělá, nebo jsem to nikde nenašel.

    Díky všem za radu

    0 0
    • Filippo  

      Je to na kolo z profilu? Jsi si jistý, že kazeta 11–36 ti bude s převodníkem o 38z stačit?

      Obecně stačí vyhodit přesmykač a na pozici velkého převodníku koupit převodník s NW profilem zubů (zde pro kliky XT s BCD104) + dát dle potřeby podložky (protože řetězová linka).

      0 0
    • Lachtis  

      Tak pokud ti staci 38z s kazetou 11–36, coz nechapu, tak ekonomicky nejlepsi je koupit jen NW prevodnik s 38zuby, ten umistit misto velkeho, trochu jej vypodlozit kvuli retezove lince a vesele jezdit. Sam jsem kdysi bastlil slx kliky na 1× a vse fungovalo super. Jen jsem mezi prevodnik a kliku dal tusim cm podlozky, abych prevodnik posunul vice ke stredu. Koupil jsem je v obi za par kacek, jen treba vzit spravny rozmer a bylo.

      A nw prevodnik bych vzal z ali, a mas to fakt za par korunek.

      0 0
    • Mehy  

      Děkuji všem za rady. Zatím jsem sundal páčku včetně bovdenu a lanka. Přesmykač jsem nechal a jen jsem zatím ho zaaretoval dorazem. Vše funguje bez problému, tak jsem spokojen. Na kolik cca vyjde ten převodník. koukal jsem na Kupkolo na RaceFace za cca 1100,–. Nic jiného jsem zatím neviděl.

      0 0
      • jIrI___  

        Deckass na aliexpressu do 200 Kč.

        2 0
      • Baroninakolech  

        Na Aliexpressu cca 12 USD i s poštovným.

        1 0
        • Mehy  

          To je krásné. A co kvalita, je to slušné?

          0 1
          • Baroninakolech  

            Vozím ty převodníky už řadu let a zatím žádný problém. Je třeba počítat s tím, že je to dural, takže nevydrží věčně. Tři řetězy s ním, ale 2× otočím. Takže jeden převodník cca 5000 až 6000 km a pak jde do sběru.

            0 0
            • Jakobo  

              6000 km mi vydrzel Shaman, 36 zubu v systemu 1×9. Ja jsem jej teda v jednu chvili otocil (byl symetricky). Pak jeste jednou jsem musel pilovat zuby, kdyz zacal „lepit“. To bylo hned, prace na 5 minut pilnikem. Shaman stal myslim 600 Kc v roce 2013. Tady pokud by vydrzel treba jenom 3000 Km tak za 200 Kc porad dobre.

              0 0
    • Mehy  

      Super. Děkuji všem

      0 0
    • easton  

      Převodník 38z a kazeta 11–36? :o Tak takový bych chtěl mít nohy.

      2 0
      • Honzis  

        Taky záleží co kdo jezdí … plno borců jezdí „podle vody“, bydlí v Polabí , jezdí max nějaké šotky atd, takže to nejde srovnávat s tím, že potřebuješ převody na stojky v terénu nebo kopce někde v Krkonoších …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.