Úprava silničky - předělat řazení z rámu na páčku, nebo ne?

24 nepřečtených
  • Hrubiduk

    před rokem jsem si koupil za dobrou cenu z druhé ruky silničku Bareš s řazením na rámu, kterou využívám jako druhé kolo pro trénink na MTB. Čím víc na tom jezdím, tím víc si říkám, že by bylo fajn předělat řazení z rámu na řazení na páčky. Jelikož jsem se doteď o silniční komponenty moc nezajímal, moc se v nich nevyznám. Ale z toho co jsem viděl a ze svého stylu jízdy na silničce si myslím, že by pro mě asi bylo nejideálnější řa­zení těma malejma páčkama obdobně jako na MTB, ne cvakáním brzdovou páčkou. Jelikož je to ale starý kolo a zase tak nutně to nepotřebuju, spíš mě v tuto chvíli zajímá, zda s podobnou přestavbou má někdo zkušenost, na kolik odhadujete, že by to vyšlo (komponenty nemusí být nutně nové). Zda vůbec má smysl se do toho pouštět. Přehazovačka i přesmýkač (jak na tom moc nejezdím, typ jsem přes noc zapomněl) fungují uspokojivě, to bych v první fázi asi měnit nechtěl… Díky moc za rady.

    0 0
    •  

      tady se něco psalo na cyklodiskuze.cz:

      Pokud máš desetikolečko vzadu (Shimano, Sram) a přehazovačku Shimano, je třeba koupit desetirychlostní páčkové řazení Rapidfire Plus typ SL-R770 a brzdové páky kompatibilní se silničními brzdami např typ BL-R770, BL-R550 nebo staré brzdové páky na Cantileverové brzdy. Pokud máš vzadu jen devítikolečko (Shimano, Sram) a přehazovačku Shimano, stačí použít jakékoliv MTB páčkové řazení Shimano, je se silničním plně kompatibilní. Pokud máš řazení Campagnolo, musíš koupit komplet páky+řazení Campagnolo pro rovná řídítka s potřebným počtem rychlostí (nevím, jestli dělají i 11-speed, desítku a devítku dělají určitě)

      0 0
    • kubad  

      nejdřív sem napiš kolik koleček to má vzadu – podle toho se uvídí co s tím.

       
      0 0
      • Hrubiduk  

        no, ono je to komplikovanější :) koleček 9 ale přehazovačka je na 8, takže to nejmenší kolečko mám „mimo provoz“ :)

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Víš co? Nejjednodušší by bylo jak tak čtu tu tvojí slátaninu, domluv se s Hnojem, nebo mrkni na bazar a to co tam máš hoď do popelnice a kup komplet sadu, třeba novou Tiagru, která vyjde na pár korun a neflikuj to jak vlaštovka hnízdo…

          0 0
          • Hornet  

            Presne tak.

            0 0
          • kubad  

            máš recht předsedo :-)

            souhlas

            0 0
          • Pedro  

            Také souhlasím, jen s jedním rozdílem. Campa Mirage nebo Veloce, je podle mého odolnější než jakékoliv Shimano a pro trenink ideální. Jezdil jsem Veloce, přešel na DuraAce a co se týče funkčnosti na ni vzpomínám se slzou v oku. Osobně začínám ale taky pokukovat po Sram Force, tak uvidíme. Mimochodem, bavíme se tu o silničce a ne crossu, takže řazení v pákách, má to svůj význam.

            0 0
          • TJK  

            hehe :-) krasne receno

            0 0
    • Vítekbiker  

      Potřeboval bych poradit. Mám staré silniční kolo na kterém jsou indexované řadící pášky SACHS, silniční přehazovačka SACHS a kazeta 7s 11–24. Kazeta už je špatná a přehazovčka má už taky špatnou pružinu. Potřeboval bych poradit jakou přehazovačku mám koupi aby fungovala s páčkamy a zároveň pobrala novou kazetu kterou chci s rozsahem do 28z. Jakou co nejlevnější přehazovačku by jste mi poradili?? Děkuji za návrhy :-)

      0 0
    • t29  

      Přiživím se. Chci silniční páky zkombinovat s crossovým trojpřevodníkem a 9sp 11–32 kazetou, takže:

      Bude MTB přehazovačka Deore 531 a přesmykač Deore 530 fungovat se silničníma pákama Tiagra ST-4500 ?

      0 0
      • alinceb  

        Chod lanka by měl být u Shimana u silničních a MTB sad stejný (možná jen u Dury ne), tak by to mělo chodit v pohodě…;) Na tomhle hybridu je taky krosové osazení a silniční řazení…;)

        0 0
      • Martin  

        mělo by to jít – kamarádka to má na kole opáčně – řazení deore, šaltr a přesmyk tiagra

        0 0
      • MlokCZ  

        Chodit to bude. Nejlépe funguje silniční Shimano řazení s Shadow bikovými přehazkami (vyzkoušeno v praxi).

        Pokud už přehazku máš, tak bych ji nechal, pokud ne, dal bych Shadow.

        0 0
        • petrun  

          Když už to čtu, nedá mi to. Bude fungovat Campagnolo desítka s bikovými páčkami desítkového Shimana Dynasys. V obou případech by měl být systém 1:1, nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. Jak mi to potvrdí někdo s praxí mechanika, jdu do toho. Mám totiž z beranů páteř v hajzlu a nechci se silničky zbavovat úplně :-(

          0 0
    • Vyvy86  

      Nechci zakládat nové tema chtel bych dát přítelkyni na silniču rovný řidítka a chtěl jsem se zeptat jestli bude fungovat řazení xt a přehazovačka ultegra nebo jestli budu muset koupit jiné řazení díky za typy

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud máš 10 nebo 11 pastorků vzadu, tak to správně fungovat nebude.

        0 0
      • atty  

        Na rovný řídítka se pro silniční šaltry dělá Tiagra řazení nebo SL-R 780L, pokud máš 10sp, na 11sp. má fungovat Microshift Centos, nebo Ultegra Di2 (pro rovný řídítka), ale to asi nechceš předělávat… :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.